Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ο Μουρίνιο κερδίζει τον «εμφύλιο» με τον Βαλντάνο

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα προσόντα του πορτογάλου τεχνικού κ. Ζοζέ Μουρίνιο να κερδίζει τόσο τους παίκτες του, όσο και τους φίλους της ομάδας για την οποία εργάζεται. Το απέδειξε περίτρανα στην Πόρτο, στην Τσέλσι, στην Ιντερ και πλέον το αποδεικνύει και στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγχωτική (1-0) νίκη των «Μερένχες» επί της Μαγιόρκα οι φίλοι της Ρεάλ πήραν σαφή θέση με συνθήματα υπέρ του πορτογάλου τεχνικού στη διαμάχη της τελευταίας εβδομάδας με τον άμεσο συνεργάτη του προέδρου κ. Φλορεντίνο Πέρεθ, τον κ. Χόρχε Βαλντάνο. Φαίνεται ότι έπιασε τόπο το πανό που είχαν τοποθετήσει άνθρωποι της διοίκησης των Μαδριλένων στο γήπεδο και το οποίο ανέφερε «ούτε βίαιος, ούτε κακός, το Μπερναμπέου στηρίζει μέχρι θανάτου τον Μουρίνιο»!
Το γεγονός ότι το «χρυσό» γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε μέρος του μίνι… «εμφυλίου», ο φορ Καρίμ Μπενζεμά, δεν αποτέλεσε ευκαιρία για γκρίνια, αλλά για νέα αποθέωση του κ. Μουρίνιο, ο οποίος ακόμη δεν εμπιστεύεται πλήρως τον γάλλο διεθνή επιθετικό. Ωστόσο ο Μπενζεμά δείχνει να βρίσκει τη φόρμα του την κατάλληλη στιγμή, καθώς την Τετάρτη η Ρεάλ αντιμετωπίζει τη Σεβίλλη στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, ενός τροπαίου που λείπει τα τελευταία 18 χρόνια από την τροπαιοθήκη της Βασίλισσας. «Πρέπει να τον αφήσουμε να δουλέψει με ησυχία και σιγά - σιγά θα αποδείξει τις ικανότητές του» είπε ο αρχηγός της Ρεάλ Ικερ Κασίγιας αναφερόμενος στον συμπαίκτη του, τη στιγμή που ο κ. Μουρίνιο προσπαθεί να βρει αξιόπιστες λύσεις από τον πάγκο προκειμένου να δώσει ανάσες στους παίκτες που αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του εφετινού παζλ των «Μερένχες».
Η διαφορά στα αποτελέσματα της δουλειάς του πορτογάλου προπονητή στις προηγούμενες ομάδες και στη Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στις βοήθειες που είχε από τον πάγκο. Ενώ στην Πόρτο, στην Τσέλσι και στην Ιντερ μπορούσε να ξεκουράσει τα σημαντικά γρανάζια της «μηχανής» του, στη Ρεάλ δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Οι μέσοι Πέδρο Λεόν και Σέρτζιο Κανάλες δεν έχουν αρπάξει τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Ο Ραούλ Αλμπιόλ (και ο Σέρχιο Ράμος όποτε χρειάστηκε) δεν συνεργάζεται το ίδιο καλά με τον Ρικάρντο Καρβάλιο στο κέντρο της άμυνας όταν κλήθηκε να καλύψει το κενό του Πέπε. Και όταν ο Τσάβι Αλόνσο έλειψε σε μόλις δύο από τα ματς του ισπανικού πρωταθλήματος, η Ρεάλ είχε πρόβλημα (κέρδισε 1-0 τη Σεβίλλη και τη Μαγιόρκα).
Επιπλέον ο Κακά _ καλείται να καλύψει τον παίκτη-αποκάλυψη της εφετινής χρονιάς Μεσούτ Οζίλ, οσάκις ο Γερμανός δεν παίζει _ ακόμη ψάχνει την προ τραυματισμού εκρηκτικότητά του και ο Μπενζεμά τα γκολ που πετύχαινε σωρηδόν πριν από δύο χρόνια όταν φορούσε ακόμη τη φανέλα της Λυών. Ετσι αν θέλει να αμφισβητήσει τα πρωτεία της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία και να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της Ευρώπης, ο κ. Μουρίνιο θα πρέπει να στηριχθεί αποκλειστικά στη βασική 11άδα του...
Το εγκώμιο του κόουτς Μουρίνιο, ως του κορυφαίου τεχνικού, έπλεξε πρόσφατα και ο ιδιοκτήτης της Ιντερ κ. Μάσιμο Μοράτι, τονίζοντας για τον Πορτογάλο που οδήγησε τους Νερατζούρι στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ιταλίας τη σεζόν 2009-10: «Ο Ζοζέ είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ. Είναι άψογος στον τρόπο που δουλεύει, πειθαρχημένος και σοβαρός. Είναι κρίμα που ο καλύτερος τεχνικός που είχα δεν βραβεύτηκε στην Ιταλία. Στη θητεία μου ως πρόεδρος της Ιντερ πέρασαν μεγάλα ονόματα της προπονητικής, αλλά κανείς δεν συγκρίνεται με τον Μουρίνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: