Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Γιώργος Δώνης-Ένα «μαγικό χεράκι» θα βοηθάει τους μεγάλους

Την πεποίθησή του πως η φύση του ελληνικού πρωταθλήματος είναι αυτή που προξενεί τα «φαλτσοσφυρίγματα» εξέφρασε ο Γιώργος Δώνης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο προπονητής του Ατρομήτου σχολίασε την πορεία που διαγράφουν οι πρώην ομάδες του, ΑΕΚ και Λάρισα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ανδρέα Τάτο.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό:

Για τον Ατρόμητο:
«Γενικώς αυτό τον ενάμιση χρόνο που χτίζουμε την ομάδα, το πρόβλημά μας είναι ότι δεν είμαστε τόσο αποτελεσματικοί. Υπήρχαν ματς που ήμασταν ανώτεροι από τους άλλους και δεν κερδίζαμε. Όλες οι ομάδες θέλουν ένα φορ για τα τελειώματα. Είμαστε μέσα στις 4-5 πιο αποτελεσματικές επιθετικά ομάδες με 22 γκολ, αν και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερο. Στα τελευταία ματς είχαμε χάσει αρκετούς πόντους στο τέλος».


Για την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό:
«Δεν κινδυνεύσαμε καθόλου γιατί όταν κυνηγάει την μπάλα ο αντίπαλος κουράζεται εύκολα και αφού ο αντίπαλός μας είχε την ανάγκη για βαθμούς του αφήσαμε χώρο και όταν ανοίχτηκε τον χτυπήσαμε στην κόντρα».

Για το ρόστερ της ομάδας του:
«Η αλήθεια είναι υπάρχει η πολυτέλεια, να διαλέγουμε παίκτες γιατί μπορεί να μην συγκαταλεγόμαστε στις μεγάλες ομάδες, αλλά το ρόστερ και οι παίκτες που έχουμε στον πάγκο δεν είναι αμελητέοι. Δεν είμαστε το πιο πλήρες ρόστερ, αλλά όταν έχεις τον Περόνε, τον Μπρίτο, τον Φαβάλι, τον Καραγκούνη και τους άλλους στον πάγκο, τότε φαίνονται πολλά. Σημαντικό είναι ότι μπορούμε να βάζουμε τον πιο έτοιμο».

Για τη σωτηρία:
«Είναι υποτιμητικό να λέμε ότι στόχος ήταν η κατηγορία. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν , απλώς όταν εξασφαλίζεις την κατηγορία, νιώθεις πιο απελευθερωμένος στη διεκδίκηση των άλλων ματς. Εμείς, αν και ξεκινήσαμε άσχημα, είχαμε πάντα αισιοδοξία ότι θα βρεθούμε ψηλά. Δεν κοιτάμε προς τα πάνω, αλλά θα διεκδικούμε κάθε ματς ξεχωριστά και όπου φτάσουμε. Η ομάδα τερμάτισε πέρσι έβδομη με 37 βαθμούς και φέτος, από τη στιγμή που έχουμε 25, στόχος είναι να μαζέψουμε περισσότερους και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Κύπελλο».

Για τις διαιτησίες:
«Αν αντιδράσεις στη διαιτησία δεν κερδίζεις τίποτα, πάλι χαμένος βγαίνεις, είτε εσύ ο ίδιος θα τιμωρηθείς, είτε η ομάδα. Η πίεση και το άγχος είναι πού μεγάλα, αλλά πρέπει να προσπαθούμε να συγκρατηθούμε. Για τους διαιτητές φταίει ο τρόπος που λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλοί από αυτούς είναι ικανοί, αλλά η πίεση που δημιουργείται από τις μεγάλες ομάδες δεν κάνει καλό. Πάντα θα υπάρχει ένα “μαγικό χεράκι” που θα βοηθάει του μεγάλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: