Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η Νις πέταξε έξω τη Λυών!

Σημαντική έκπληξη σημειώθηκε στην φάση των 16 του κυπέλλου Γαλλίας καθώς η Νις πέταξε έξω από τη συνέχεια του θεσμού τη Λυών κερδίζοντας την στην παράταση με 1-0 χάρη στο γκολ του Κλερκ.
Η απογοήτευση στη Λυών μέρα με τη μέρα μεγαλώνει για τη φετινή χρονιά μετά και τον αποκλεισμό της στο κύπελλο. Η Λυών βρίσκεται στην τέταρτη θέση στο γαλλικό πρωτάθλημα απογοητεύοντας αυτούς που περίμεναν μια πολύ καλή σεζόν.
Έτσι το κύπελλο φάνταζε σαν μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει από εκεί την αντεπίθεση της η γαλλική ομάδα, αλλά βρήκε πάνω στο εμπόδιο της Νις.
Οι «Νισουά» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το γεγονός ότι αγωνίζονταν μπροστά στο κοινό τους και κατάφεραν να περιορίσουν τις κινήσεις των αντιπάλων τους. Το παιχνίδι χωρίς κάποιο γκολ στην κανονική διάρκεια οδηγήθηκε στην παράταση, οπού ο Κλερκ, που είναι πρώην παίκτης της Λυών, χτύπησε στο 98’.
Σαν να μην έφτανε αυτό ο Λοβρέν αποβλήθηκε στο αμέσως επόμενο λεπτό, αφήνοντας με 10 παίκτες τη Λυών, που δεν κατάφερε να φέρει στα ίσια το παιχνίδι στη συνέχεια.
Η Νις στα προημιτελικά του θεσμού θα αντιμετωπίσει την άσημη Ζαν Ντ’ Αρκ.
Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:
Νις – Λυών 1-0
(98’ Κλερκ)
Λιλ – Βασκεχάλ 1-0
(40’ Ντε Μέλο)
Αγκέν – Παρί Σεν Ζερμέν 2-3
(40’ Νταφέ, 68’ Βάντερσνικ – 12’ Μποντμέρ, 46’ Λουϊντουλά, 49’ Ορό)
Σεντάν – Μετζ 0-1
(44’ Ν’ Γμπακοτο)
Βελέν – Ρεν 0-2
(49’ Τετέι, 73’ Μπραχίμι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: