Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Οι Τυνήσιοι θέλουν τον Μπουσαϊντί!

Συζητήσεις του Ανίς Μπουσαϊντί με την πρωταθλήτρια Τυνησίας, Εσπεράνς, σχολιάζει η αφρικανική ιστοσελίδα «footafrica365.fr», η οποία αναφέρει ότι μπορεί να μην υπάρχει οριστική συμφωνία, αλλά έγιναν οι συζητήσεις με τους παράγοντες της ομάδας αυτής.
Ο Μπουσαϊντί έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ έως τον Ιούνιο του 2011 και φυσικά η ΠΑΕ του «δικεφάλου» δεν έχει ιδέα περί αυτών των συζητήσεων.

Με Ντουγκλάο και Νταρσεβίλ κόντρα στον Άρη

Στη διάθεση του Χένρικ Κάσπερτσακ θα είναι οι Νταρσεβίλ και Ντουγκλάο στην αναμέτρηση της Τρίτης  στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Αμπντούν και Ντιε. Η προετοιμασία των «αργοναυτών» για το ματς κόντρα στον Άρη για τη 16η αγωνιστική ολοκληρώθηκε, με τους Νταρσεβίλ και Ντουγκλάο να βρίσκονται πλέον στη διάθεση του Πολωνού τεχνικού. Ο Βραζιλιάνος  αμυντικός Φερέιρα Ντουγκλάο συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση και κρίθηκε έτοιμος να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το «Κλεάνθης Βικελίδης».  Ο Γάλλος στράικερ της Καβάλας, Ζαν Κλοντ Νταρσεβίλ, αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή, ωστόσο πιθανόν να έχει λίγα λεπτά συμμετοχής για να αποφευχθεί  το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί υποτροπή. Δεν θα αγωνιστούν οι τιμωρημένοι Αμπντούν και Ντιε.

Αναλυτικά η αποστολή της Καβάλας για τον αγώνα με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς,  Σιόντης, Ογκμπέτσε,  Βουτσίτσεβιτς,  Δρόσος, Ντικρόκ, Αλεξάντροβιτς, Οικονόμου,  Αυλωνίτης, Πετκάκης, Ναζλίδης, Βαγιέχο, Καρντόσο, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Ονουάτσι, Θεοδωρέλλης, Γιάννου, Ελευθεριάδης , Νταρσεβίλ.

Προβάρει τα ερυθρόλευκα ο Βέλλιος

Ο Απόστολος Βέλλιος ετοιμάζεται να μετακομίσει στον Πειραιά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr,Ολυμπιακος και Ηρακλής θα συζητήσουν το επόμενο διήμερο τη μεταγραφή του διεθνούς επιθετικού.
Ο Ολυμπιακος συνεχίζει τις μελετημένες κινήσεις του στον ελληνικό χώρο με παίκτες νεαρούς σε ηλικία, θέλοντας να «μαζέψει» στου Ρέντη τους καλύτερους και πιο φερέλπιδες ποδοσφαιριστές. Μετά τον Μανιάτη που θεωρείται κλεισμένος, οι Ερυθρόλευκοι σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσουν από τον Ηρακλή να παραχωρήσει τον Απόστολο Βέλλιο.
Το ραντεβού ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ, σύμφωνα με όσα λέγονται από την Αθήνα, θα γίνει αύριο (4/1), με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να καταθέτει πρόταση στον Ηρακλή 200.000 ευρώ και τον Γκαλίτσιο δανεικό για 6 μήνες. Η απάντηση της ΠΑΕ αναμένεται να είναι θετική, καθώς μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές ομάδες, ωστόσο δεν υπάρχει καμία απολύτως επίσημη πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ.
Στα αμιγώς αγωνιστικά θέματα, συνεχίστηκε με πρωινό πρόγραμμα η προετοιμασία του Ηρακλή για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, με προπόνηση η οποία στηρίχθηκε στις δοκιμές αγωνιστικών πλάνων μέσα από εσωτερικό δίτερμα. Ο Τάσος Κατσαμπής συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα, ενώ ένα ελαφρύ χτύπημα άφησε σε ατομικό ρυθμό τον Βικτοράς Γιάκομπ, χωρίς να πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. Ο Πάμπλο Λίμα επανήλθε στην ομάδα και προπονήθηκε κανονικά, αν και λόγω της απουσίας του από τις προπονήσεις αναμένεται να χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα από τον Πέτρο Κανακούδη.
Ο προπονητής της ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης, δεν υπολογίζει ενόψει της αναμέτρησης στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην παρουσία του Γιάκομπ και του Παπαστεριανού, οι οποίοι εκτίουν ποινή στο συγκεκριμένο αγώνα.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο Ηρακλής παίρνει Σάββα Ηλιάδη!

Σε αναμονή μιας μεταγραφής στο μπάσκετ είναι ο Ηρακλής, που μιλάει με τον Σάββα Ηλιάδη και δεν αποκλείεται ο πρώην παίκτης του Άρη να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο στους «κυανόλευκους». Στο Ιβανώφειο είναι και ο Ντάρκο Ρούσσο, που θέλει τον παίκτη.
Σε λίγο περισσότερα…

Στην Μπάγερν ο Γκουστάβο

Την αναμενόμενη μεταγραφή του Γκουστάβο έκανε πραγματικότητα η Μπάγερν τη Δευτέρα. Η ομάδα του Μονάχου απέκτησε τον πολυσύνθετο 23χρονο άσο από τη Χόφενχαϊμ έναντι 15 εκατ. ευρώ και ο Βραζιλιάνος υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2015. Ο Γκουστάβο ξεκίνησε την καριέρα του από την Κορίνθιανς, ενώ αγωνιζόταν στη Χόφενχαϊμ από το 2007. Αρχικά αγωνιζόταν ως αριστερός μπακ και στη Γερμανία καλύπτει τις θέσεις του στόπερ και του αμυντικού μέσου.

Δύο εβδομάδες έξω ο Ρούνεϊ

Χωρίς τον Γουέιν Ρούνεϊ θα αγωνιστεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αγώνα της Τρίτης (4/1) με τη Στόουκ, αλλά και στα ντέρμπι με τη Λίβερπουλ για το Κύπελλο και την Τότεναμ για την Πρέμιερ Λιγκ. Ο 25χρονος άσος γύρισε τον αστράγαλό του προς το τέλος του αγώνα των "κόκκινων διάβολων" με τη Γουέστ Μπρομ και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο αφού ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές, επιβαρύνοντας τον τραυματισμό του. Όπως ανακοίνωσε ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, ο Ρούνεϊ θα απουσιάσει για διάστημα σχεδόν δύο εβδομάδων, χάνοντας δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια της σεζόν.

Στους κορυφαίους της Γουατεμάλας ο Ρουίς

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχει βρει τον καλό του ποδοσφαιρικό εαυτό αλλά στην Γουατεμάλα όταν μιλούν για εκείνον, στάζουν μέλι. Αναφερόμαστε στον ποδοσφαιριστή του Άρη, Κάρλος Ρουίζ, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υποψηφίους για τον καλύτερο αθλητή της χώρας.

Ο επιθετικός των «κιτρίνων» ξεκίνησε φορτσάτος, δείχνοντας το ταλέντο του στο σκοράρισμα. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, έχει χάσει την θέση του στην ενδεκάδα ενώ δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Μάλιστα, κυκλοφορούν αρκετά σενάρια που κάνουν λόγο για αποχώρηση του Ρουίζ από την Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν πτοεί την κορυφαία εφημερίδα της χώρας, Prensa Libre, να τον εντάξει ανάμεσα στους 8 καλύτερους αθλητές για να ψηφίσει ο κόσμος τον καλύτερο απ’ όλους για το 2010. Να υπενθυμίσουμε πως το συγκεκριμένο βραβείο, ο άσος από τη Γουατεμάλα το είχε κερδίσει το 2002.

Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά την επόμενη εβδομάδ

Σωτήρας Σόλιντ

Στα μάτια του Τροντ Σόλιντ είδαν τον σωτήρα οι άνθρωποι της Λιρς, οι οποίοι ανακοίνωσαν και επίσημα την πρόσληψη του. Στόχος η αποφυγή του υποβιβασμού, πράγμα δύσκολο αφού βρίσκονται μόλις στην προτελευταία θέση.

Η συνεργασία τους θα διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι και μετά οι δύο πλευρές θα το ξανασυζητήσουν.

Ο παλιός προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει τι έχει να αντιμετωπίσει αλλά πήρε το ρίσκο να καθοδηγήσει την Λιρς και να την βγάλει από την δύσκολη βαθμολογική θέση. Είναι η τρίτη ομάδα του βελγικού πρωταθλήματος που αναλαμβάνει τις τύχες της μετά τις Γάνδη και Μπριζ και γενικά η όγδοη στην καριέρα του (συμπληρώνουν Μπόντο Γκλιμτ, Ρόζενμποργκ, Ολυμπιακός, Χερενφέιν και Αλ Αχλί).

«Νερατζούρο» ο Ρανόκια

Την απόκτηση του Αντρέα Ρανόκια ανακοίνωσε η Ίντερ. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός, που αποτελεί το πρώτο απόκτημα των «νερατζούρι», αποκτήθηκε από την Τζένοα και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Οι «νερατζούρι» αναζητούσαν έναν στόπερ για να καλύψουν το κενό του Βάλτερ Σάμουελ, ο οποίος λόγω τραυματισμού θα χάσει το υπόλοιπο της περιόδου.

Ο Ρανόκια, που το Νοέμβριο έκανε ντεμπούτο με την εθνική Ιταλίας, σε φιλική αναμέτρηση με τη Ρουμανία, είχε φέτος 16 συμμετοχές και 2 γκολ στη Serie A.

Οι Άραβες θα έρθουν για ΠΑΟΚ 8 ή 10 Ιανουαρίου

Ο δικηγόρος κ. Σπυράτος, εκπρόσωπος των Αράβων υποψήφιων επενδυτών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ,μιλώντας στο Metrosport αποκάλυψε ότι ο Οντάι Ελ Σαμαρί θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στις 8 ή στις 10 Ιανουαρίου. Ο κ. Σπυράτος είπε ότι έχει παρθεί η απόφαση να έρθει ο κ. Σαμαρί και να κλείσει τοθέμα της επένδυσης στον ΠΑΟΚ,αλλά και στη Χαλκιδική,όπου έχουν αγοράσει χιλιάδες στρέμματα για κατασκευή ξενοδοχείων και γηπέδων γκολφ.
Αυτό σημαίνει ότι μετά τις 8 Ιανουαρίου θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα, το οποίο παρακολουθεί ο Ζαγοράκης, αφού έχει δηλώσει ότι περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη.
Θυμίζουμε ότι οι Άραβες έχουν αναφέρει ότι θα βάλουν αρχικά 6 εκ. ευρώ για το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στη συνέχεια θα επενδύσουν και άλλα χρήματα για αγορά παικτών.

Αργοναύτης ο Περεϊρίνια

Παίκτης της Καβάλας είναι από εδώ και στο εξής ο Μπρούνο Περεϊρίνια, σύμφωνα με την Σπότινγκ Λισσαβόνας. Οι Πορτογάλοι ανακοίνωσαν επισήμως τον δανεισμό του 22χρονου παίκτη στους «αργοναύτες» έως το τέλος της σεζόν.

Ο νεαρός μέσος αγωνίστηκε στη Βιτόρια Γκιμαράες, όπου είχε έξι συμμετοχές στους έως τώρα αγώνες του πορτογαλικού πρωταθλήματος και ελπίζει πως θα καταφέρει να πάρει περισσότερα παιχνίδια στην ελληνική ομάδα. Ο Περεϊρίνια είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της Πορτογαλίας, ενώ το 2008 είχε σκοράρει κατά της Μπόλτον, στέλνοντας την ομάδα του στα προημιτελικά του τότε κυπέλλου UEFA.

Πατέλης: «Δέκα δικηγόροι στο πλευρό των 22 οπαδών»

Την πεποίθησή του ότι είναι δύσκολη υπόθεση η αυριανή ενώπιον του ανακριτή εξέφρασε μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις» ο νομικός Θεόφιλος Πατέλης που θα εκπροσωπήσει ορισμένους από τους 22 οπαδούς του Ηρακλή που έχουν συλληφθεί.
Είπε μεταξύ άλλων:
- «Είμαστε 10 δικηγόροι που θα εκπροσωπήσουμε τους οπαδούς του Ηρακλή μπροστά στον ανακριτή και πιστεύω ότι τοπιο πιθανό είναι να αφεθούν ελεύθεροι και να οριστεί τακτική δικάσιμος.Από αυτά που έχω διαβάσει δεν νομίζω ότι στοιχειοθετείται κακούργημα. Θα φανεί ενώπιον του Ανακριτή».
- «Ο νεαρός οπαδός του ΠΑΟΚ πήρε μέσα από τα γραφεία της Αυτόνομης και από το κινητό του, τοοποίο υποτίθεται ότι του έκλεψαν οι οπαδοί του Ηρακλή, έναν φίλο του, που δηλώνει εγγράφως τη μαρτυρία του, μα περάσει να τον πάρει, ενώ στην κατάθεσή του αναφέρει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στα γραφεία του συνδέσμου.Όλα αυτά θα τα αποκρούσουμε στο δικαστήριο γιατί έμεινε μόλις 5-10 λεπτά στα γραφεία και όχι φυσικά 5 ώρες, όπως ανέφεραν κάποια τηλεοπτικά κανάλια».

Στη Σαμπντόρια ο Μακέντα

Δανεικός στην Σαμπντόρια μέχρι τον Ιούνιο, θα δοθεί ο Φεντερίκο Μακέντα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με δηλώσεις του μάνατζέρ του, Τζιοβάνι Μπία, στο «Sky Italia». Οι «κόκκινοι διάβολοι» προτιμούσαν να παραχωρήσουν τον 19χρονο Ιταλό σε αγγλική ομάδα, ωστόσο με βάση τα λεγόμενα του εκπροσώπου του ποδοσφαιριστή, απομένουν τα «τυπικά» για τη μετακίνησή του στην Ιταλία.

«Το μόνο που μας έχει μείνει είναι τα τυπικά και ελπίζω όλα να τελειώσουν απόψε, ώστε ο παίκτης να είναι διαθέσιμος για την Κυριακή», τόνισε ο Μπία και πρόσθεσε: «Είναι 99% σίγουρο ότι θα επιστρέψει στο Μάντσεστερ. Πιστεύω ότι ο Άλεξ Φέργκιουσον τον θέλει πίσω γιατί τον θεωρεί μεγάλο ευρωπαϊκό ταλέντο».

Ο δανεισμός αναμένεται να διαρκέσει έξι μήνες, με τον μάνατζερ του Μακέντα να λέει: «Η αρχική συμφωνία για τη διάρκεια δανεισμού είναι έξι μήνες, ωστόσο, η πρόοδος του παίκτη θα αξιολογηθεί απο τη Γιουνάιτεντ και θα δούμε αν χρειαστεί να μείνει για άλλον ένα χρόνος στη Ιταλία».

Κοντά σε συμφωνία με Κόζμι

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ιταλός προπονητής Σέρζε Κόζμι, καθώς θα έχει συνάντηση με τον Σταύρο Ψωμιάδη με σκοπό να αναλάβει την Καβάλα.
Από το βράδυ της Κυριακής υπήρχε μία έντονη φημολογία για την άφιξη ξένου τεχνικού, που θα αντικαταστήσει τον Χένρι Κάσπερτσακ στον πάγκο της ομάδας.
Τελικά όμως φαίνεται το όνομα του τεχνικού είναι αυτό του Σέρζε Κόζμι, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τα ινία της ομάδας από την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο Ιταλός τεχνικός βρίσκεται στην Αθήνα και έχει συνεχείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της ομάδας, Σταύρο Ψωμιάδη, έτσι ώστε να διευθετήσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας τους.

Ακόμα να πούμε πως δεν έχουν πέσει υπογραφές, οπότε καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι. Βέβαια δύσκολα θα χαλάσει η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών.

Ο Κάσπερτσακ όπως αναμενόταν θα αποτελέσει παρελθόν μέσα στην εβδομάδα και λογικά ο Ιταλός για τον διαδεχθεί.

«Πολύ κοντά στον Άρη ο Γκροσίτσκι»

Με το ένα πόδι στον Άρη βρίσκεται ο Καμίλ Γκροσίτσκι, σύμφωνα με τον πολωνικό Τύπο, αλλά και με τον μάνατζέρ του, Μάριους Πιεκάρσκι. Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα της χώρας, η Γιαγκελόνια έχει μείνει ικανοποιημένη από την πρόταση των «κιτρίνων», οι Πολωνοί γράφουν πως φτάνει τις 900.000 ευρώ, αλλά αποκλείεται να φτάνει σε τόσο μεγάλα ύψη.

Ο πρόεδρος της Γιαγκελόνια επιβεβαιώνει την ύπαρξη πρότασης, ενώ ο ατζέντης του 22χρονου αριστερού μεσοεπιθετικού κάνει λόγο για επικείμενη συμφωνία. «Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής. Απομένει να ρυθμίσουμε κάποιους όρους για το συμβόλαιο του Καμίλ», δήλωσε στην Πολωνία ο μάνατζερ του Γκροσίτσκι.

Κοντά και σε Εντού

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται ο Εντού στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Άρη. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο πλευρές βρίσκονται στη διαδικασία ανταλλαγής φαξ και ο 32χρονος επιθετικός προβάρει τα κιτρινόμαυρα. Εξάλλου, εντός της ημέρας αναμένεται η άφιξη του Κριστιάν Πορτίγια, ο οποίος θα καλύψει τη θέση του μεσοαμυντικού.

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

Γεια σας αδερφια...
ευχομαι σε ολες τις κυριες και τους κυριους του αγαπημενου μας σαιτ καλη χρονια με υγεια και χαρα.μετα απο 10 και πλεον μερες αναγκαστικης αποχης καθως τα παιχνιδια που υπηρχαν δεν ειναι του τομεα μου επιστροφη παλι στην δραση και στα στοιχηματακια μας.παμε να δουμε την σημερινη προταση μας απο ισπανια...
ΜΑΓΙΟΡΚΑ-ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ=1 ΣΤΟ 1,95
η μαγιορκα ερχετε απο 3 σερι ηττες και η διακοπη νομιζω την εκανε καλο.στο νησι αυτα τα ματς πρεπει να τα παιρνει και θα παιξει σημερα μονο για την νικη.η χερκουλες καλη ομαδιτσα ειναι αλλα εγινε ψιλομπουρδελο με τον ντρεντε που ειναι απληρωτος και εμεινε εκτος αποστολης.λειπει και ο εξτρεμ τοτε  και ο μεσος τιαγκο γκομεζ.ολα αυτα θα την επηρεασουν νομιζω και θα λυγισει στην πιο πεινασμενη για την νικη μαγιορκα......ασσος!
ΣΑΡΑΓΟΣΑ-ΣΟΣΙΕΔΑΔ=1 ΣΤΟ 2,20 ΒΕΤ365
κατι παρομοιο συνβαινει και με την σαραγοσα,η διακοπη την εκανε καλο εκτιμω και ο αγκιρε αυτος ο τεραστιος προπονητης ειχε επιτελους λιγο χρονο να μονταρει οπως αυτως θελει την ομαδα.παιζει κομπλε και το βλεπουν ολοι σαν τελικο το ματς σημερα με στοχο μονο την  νικη.η σοσιεδδ ειναι σχετικα ανετη βαθμολογικα και δεν ειναι και η μπαρτσα για να μην μπορει να την κοντραρει η σαραγοσα. με απουσιες σημερα η σοσιεδαδ σημαντικες .Τιμωρημένος είναι ο μεσοαμυντικός, Ρίβας (1 γκολ) και τραυματίες, ο δεξιός μπακ, Κάρλος Μαρτίνεθ και ο αναπληρωματικός φορ, Ιφράν.ασσος με καρδια και τσαμπουκα....

ΤΗΝ ΔΥΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΝΤΑΡΩ ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ

παμε και στο φαντασματακι μας.....
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡ-ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ=2 ΣΤΟ 6,00 ΒΕΤ365
Καταρχην δεν υπαρχει τετοια αποδ στην αναξιοπιστη ατλετικο απεναντι στην παντα επικυνδινη ,ζημιαρα και καλη ομαδιτσα σανταντερ που και ειναι εμπειρη στην κατηγορια και δεν ειναι νεοφωτιστη να φαει μαγκια στο καλντερον.και δευτερον παει κομπλε στην μαδριτη για να παιξει με μια ατλετικο κομενη στην μεση και εξηγουμε.μεχρι τωρα ολη η ατλετικο ειναι ο φορλαν,ρεγες,σιμαο,αγουερο μεσοεπιθετικα και σημερα ειναι τραυματιας ο φορλαν,τιμωρεμηνες ο ρεγες και ο σιμαο πηγε στην μπεσικτας.παιζει ο κουν-κουν και αλλοι ψιλοαξιολογοιπαικτες αλλα εκτιμω οτι η ρασινγκ  εχει την μαγκια και τις ιακανοτητες να παρει το διπλο .....μαζι της ειμαι....
ατλετικο 2 στο 6,00 με 40 μοανδ

Υ.Γ. ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 2620 ΜΟΝΑ [ 162% ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΣΕΖΟΝ!] ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 90 ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2530
χαιρετω μαγκες!και καλη χρονια σε ολους μας.......

Μουρίνιο ο κορυφαίος

Κορυφαίο προπονητή για το 2010 ανέδειξε τον Ζοσέ Μουρίνιο η Παγκόσμια Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS). Στην ψηφοφορία ο Πορτογάλος τεχνικός που κατέκτησε όλους τους τίτλους με την Ίντερ
συγκέντρωσε  294 βαθμούς. Αυτή είναι η τρίτη φορά στην καριέρα του (μετά το 2004 και το 2005) που ο Μουρίνο παίρνει αυτή τη διάκριση.
Δεύτερος με 188 βαθμούς ψηφίστηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος.  Ακολούθησε με 75 βαθμούς ο Λουίς Φαν Γκάαλ που πανηγύρισε το νταμπλ με την Μπάγερν στη Γερμανία, τέταρτος ήταν ο θριαμβευτής του Europa League με την Ατλέτικο Μαδρίτης, Κίκε Φλόρες, με 46 βαθμούς, και πέμπτος με 41 βαθμούς ο Κάρλο Αντσελότι που στέφθηκε πρωταθλητής Αγγλίας με την Τσέλσι.
Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα
1. Ζοσέ Μουρίνιο (Ίντερ / Ρεάλ Μαδρίτης) 294
2. Πεπ Γκουαρντιόλα (Μπαρτσελόνα) 188
3. Λουίς Φαν Γκάαλ (Μπάγερν) 75
4. Κίκε Σάντσεθ Φλόρες (Ατλέτικο Μαδρίτης) 46
5. Κάρλο Αντσελότι (Τσέλσι) 41
6. Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (Μαν. Γιουνάιτεντ) 38
7. Αρσέν Βενγκέρ (Άρσεναλ) 33
8. Σέλσο Χουάρες (Ιντερνασιονάλ Πόρτο Αλέγκρε) 24
9. Ρόι Χότζον (Φούλαμ / Λίβερπουλ) 20
10. Λαμίν Εντιαγέ (Μαζέμπε) 11

Κούπερ: Μονόδρομος η νίκη

Μόνο τη νίκη θέλει ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Καβάλα. Ο Αργεντινός τεχνικός υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών, ενώ τόνισε πως θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή η συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Ο Κούπερ δήλωσε για την αναμέτρηση με τους «αργοναύτες»: «Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Το παιχνίδι με την Καβάλα είναι δύσκολο. Παίζουμε εντός έδρας, αλλά απέναντί μας έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε τους 3 βαθμούς και μόνο με αυτή την σκέψη πρέπει να κατεβούμε στον αγωνιστικό χώρο. Εξάλλου όλοι μας ατομικά, αλλά και ως ομάδα, νιώθουμε ότι έχουμε ένα χρέος, γιατί ενώ στο Europa League κάνουμε μία πολύ καλή πορεία, δεν παρουσιάζουμε το ανάλογο καλό πρόσωπο και στο ελληνικό πρωτάθλημα».
Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Όλοι λοιπόν, οφείλουμε να δώσουμε τις απαντήσεις μας, αν και μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι και λόγω των ελλείψεων που έχουμε, με δεδομένες τις απουσίες από τραυματισμούς. Μοναδικός μας στόχος όμως είναι οι 3 βαθμοί και για αυτούς θα πρέπει να παλέψουμε ως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης».
Από εκεί και πέρα, η προετοιμασία του Άρη ολοκληρώθηκε με μια τελευταία προπόνηση, μετά το τέλος της οποίας ο Κούπερ ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς με την Καβάλα. Ο Μιχάλης Σηφάκης συμπεριλήφθηκε σε αυτή, παρότι ταλαιπωρείται από πυρετό. Εκτός αποστολής έμειναν οι Βανγκέλι, Τόχα, Τσέζαρεκ, Αγτζίδης, Ναφτί, Πορτίγια, Μπουγαίδης, Παπαζαχαρίας και Ρονάλντο.
Αναλυτικά η αποστολή του Άρη: Σηφάκης, Βελλίδης, Χουάνμα, Μίσελ, Οριόλ, Νέτο, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Φατί, Πρίττας, Καζναφέρης, Χαβίτο, Μενδρινός, Τσεσνάουσκις, Αραβίδης, Κόκε, Ρουίζ, Οικονομόπουλος και Κατίδης

Οι Accept στην Ελλάδα

Οι Accept εμφανίζονται στις 13 Φεβρουαρίου μπροστά στο Ελληνικό κοινό, στο GAGARIN 205, για μία και μοναδική εμφάνιση και κανείς λάτρης του κλασσικού heavy metal δεν πρέπει να χάσει αυτό το ραντεβού με την Ιστορία.

Με σύμβολο τις φλεγόμενες Flying V και σήμα κατατεθέν τον χαρακτηριστικό και όμοιο-με-κανενός-άλλου ήχο τους , οι Accept ήταν, είναι και θα είναι το σημαντικότερο συγκρότημα κλασσικού metal που γέννησε ποτέ η Ηπειρωτική Ευρώπη.

Από το 1979 μέχρι και το 1986 κυκλοφόρησαν 6 studio album τα οποία όχι μόνο επαναπροσδιόρισαν τον ήχο του heavy metal της εποχής αλλά μαζί με τους Judas Priest και τους Iron Maiden αποτέλεσαν αυτούς που θα όριζαν τις εξελίξεις και θα επηρέαζαν όσο κανένας άλλος το πρόσωπο αυτής της μουσικής.

Οι δίσκοι τους ‘Breaker’, ‘Restless And Wild’, ‘Balls To The Wall’ και ‘Metal Heart’ θεωρούνται ορόσημα και τραγούδια σαν τα “Breaker’ , ‘Son Of A Bitch’ , ‘Fast As A Shark’, ‘Princess of The Dawn’ , ‘Balls To The Wall’ , ‘London Leatherboys’ , ‘Metal Heart’ , ‘Up To The Limit’ και δεκάδες άλλα έκαναν τους Accept ένα από τα πλέον περιζήτητα συναυλιακά ονόματα.

Η επανένωσή του το 1992 αξίωσε μία νέα γενιά οπαδών να τους απολαύσει επί σκηνής , ενώ η επάνοδος τους το 2005 τους χάρισε τη θέση των headliners στα μεγαλύτερα metal festival όπως το ‘Wacken’ και το ‘Sweden Rock Festival’.

Το 2010 οι Accept με τραγουδιστή τον Mark Tornillo επέστρεψαν με το νέο τους δίσκο , το ‘Blood Of The Nations’ το οποίο και χαιρετήθηκε από οπαδούς και Τύπο ως ένα από τα καλύτερα heavy metal album των τελευταίων ετών.

•Πέντε metal γερόλυκοι μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ξανά, πως…τίποτα δεν συγκρίνεται με την γοητεία του κλασικού heavy metal.Heavy metal ανάτασης ψυχής, heavy metal με ταυτότητα, εμπειρία και πλεόνασμα συναισθήματος. Heavy metal που απευθύνεται σε όλους, από τον πιτσιρικά που τώρα αφήνει μαλλί και που έχει για θεούς του τον Gus, τον Laiho και τον Amott, αγνοώντας το όνομα του Wolf Hoffman και το “Balls to the Wall”, μέχρι την παλιοσειρά που του έπεσαν τα μαλλιά κάνοντας heading στις πίστες των 80s. (Περιοδικό Metal Hammer)

•Οι Accept του 2010 είναι καλύτεροι από τους Accept του 1984 (Classic Rock)

•Το "Blood of the Nations" είναι η τονωτική ένεση που χρειαζόταν κάθε οπαδός του παραδοσιακού metal και σίγουρα θα αποδειχτεί ως ένα από τα καλύτερα album του είδους του. (blabbermouth)

•«… Το “Blood of the nations” έχει όλα τα trademark σημεία αναφοράς των ACCEPT: χορωδιακά refrains, πιασάρικες κιθαριστικές δισολίες, άριστα δεύτερα φωνητικά, γρήγορα αλλά και mid-tempo τραγούδια, τις κλασικότροπες σφήνες του Hoffman αλλά και τη φωνή του Tornillo που είναι κάτι μεταξύ Udo και Brian Johnson» (Rock Hard)

•…στο “Blood Of The Nations” αφού μας προσφέρει όλα αυτά που λατρέψαμε στους Accept, όλα αυτά που τους έκαναν την πιο επιτυχημένη Γερμανική Metal μπάντα την περίοδο 82-87, πύρινα riff, μελωδίες και δισολιες που κόβουν την ανάσα, χορωδιακά φωνητικά…τι να λέμε τώρα.(metalzone.gr)

«Πόρτα» σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα από Παστόρε

Tην απόφασή του να παραμείνει στην Παλέρμο, παρά το ενδιαφέρον των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έκανε γνωστή ο Χαβιέ Παστόρε. Ο 21χρονος στράικερ πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τους Σικελούς φέτος, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών «μεγάλων» συλλόγων απ’ όλη την Ευρώπη.

«Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν έρθει σε επαφή με τον μάνατζέρ μου, αλλά εγώ αποφάσισα να παραμείνω στην Παλέρμο επειδή είμαι βασικός και κερδίζω συνέχεια σε εμπειρία. Χάρη στην Παλέρμο μαθαίνω πολλά και αισθάνομαι ότι πήρα την καλύτερη απόφαση» δήλωσε στην “Ole”, ο Αργεντινός επιθετικός, ο οποίος ολοκλήρωσε λέγοντας: «Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές θα δέχονταν αμέσως οποιαδήποτε πρόταση από αυτές τις δύο ομάδες, αλλά όχι εγώ. Θα έρθει η ώρα μου».

«Θέλω να ξέρω αν έχω μέλλον στη Μάντσεστερ Γ.»

Μπορεί να βρίσκεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία πέντε χρόνια, ωστόσο ο Τόμας Κούστσακ βλέπει οι συμμετοχές του να ελαχιστοποιούνται κάτω από τα δοκάρια των «κόκκινων διαβόλων». Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Πολωνός θέλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, συζητώντας με τον Άλεξ Φέργκιουσον.

«Θέλω να δω τι θέλει ο προπονητής να κάνει, αν θέλει να παίξει με έμενα, ή αν θέλει να με πουλήσει. Εγώ θέλω να παίζω, αλλά δεν είναι στο χέρι μου. Προς το παρόν δεν ξέρω τίποτα. Ο Έντουιν είναι σχεδόν 40, ποιος ξέρει για πόσο ακόμη θα παίζει. Μπορεί να είναι και η τελευταία του χρονιά, αλλά ένας τέτοιος σύλλογος πρέπει να έχει νέους τερματοφύλακες», ήταν τα λόγια 28χρονου γκολκίπερ, ο οποίος δεν μπόρεσε να μην κάνει τα παράπονα του.

«Έκανα το ντεμπούτο μου τον Ιανουάριο», είπε γελώντας, ενώ συνέχισε, «Κάθε παίκτης έχει φιλοδοξίες, έτσι και εγώ. Κάθομαι στον πάγκο πέντε χρόνια, τώρα είμαι έτοιμος να παίξω, έχω εμπειρία και θέλω να δείξω τι μπορώ να κάνω. Θέλω μια ευκαιρία να παίζω περισσότερο από ένα παιχνίδι στο τρίμηνο», συμπλήρωσε ο Κουστσακ, ο οποίος κάθισε κάτω από τα δοκάρια των «κόκκινων διαβόλων» για πρώτη φορά φέτος στον αγώνα κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, το περασμένο Σάββατο.

Κλείνει Μάχοπ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του Ηρακλή με τον Μάχοπ. Ο Καμερουνέζος παίκτης αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να ξεκινήσει προπονήσεις με τους «κυανόλευκους». Ο Μαρίνος Ουζουνίδης συγκέντρωσε τις τελευταίες ημέρες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και έδωσε την συγκατάθεσή του για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής.
Ο Βάλνερ τόνισε για την επικείμενη μετεγγραφή του συμπαίκτη του στον Ηρακλή: «Είναι καλός και γρήγορος επιθετικός, μπορεί να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα και να βοηθήσει τον Ηρακλή. Δεν γνωρίζω για αυτή την εξέλιξη, αλλά είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για πολύ καλό παίκτη».

Ο Φερέιρα στους χειρότερους

Στο τοπ-5 των χειρότερων πορτογάλων προπονητών για το 2010 συγκαταλέγει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα η εφημερίδα "Record". Ο 64χρονος τεχνικός βρίσκεται στην ίδια λίστα με τους Κάρλος Κεϊρός, Ζοσέ Εντουάρντο Μπετενκούρ, Βανέσι Φερνάντες και Λαουρεντίνο Ντίας. Ο Φερέιρα πλήρωσε την κακή περίοδό του στη Μάλαγα, από την οποία απολύθηκε στην αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Τσιτωμένα τα νεύρα

Στα χέρια ήρθαν οι Τουμέριν Μετίν και Ντάνιελ Κουζέν στην τελευταία προπόνηση της Λάρισας. Οι δυο παίκτες τσακώθηκαν σύμφωνα με τους παρευρισκομένους για μια πετσέτα και αφού πρώτα αντάλλαξαν αρκετά. «γαλλικά» μεταξύ τους.
Οι δυο παίκτες ξεκίνησαν έναν ανεπίσημο αγώνα μποξ στα αποδυτήρια της Λάρισας και όλα τελείωσαν όταν επενέβησαν οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΛ. Η διοίκηση των «βυσσινί» αναμένεται να τους επιβάλλει αυστηρό πρόστιμο, ενώ τέθηκαν εκτός «μάχης» για το ματς με τον Ατρόμητο για τη 16η αγωνιστική. Οι ιθύνοντες της Λάρισας τονίζουν πως τα νεύρα των παικτών οφείλονται στο άγχος που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα, λόγω της κακής βαθμολογικής θέσης.

Προς διαζύγιο με Τζιμπούρ

Σε απολογία κλήθηκε ο Ράφικ Τζιμπούρ από τη διοίκηση της ΑΕΚ, η οποία φέρεται έτοιμη να διακόψει τις επαφές για ανανέωση της συνεργασίας. Ο διεθνής Αλγερινός επιθετικός βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στα Σπάτα, προκειμένου να πάρει μέρος στην προπόνηση, παρά την αντίθετη σύσταση του Μανόλο Χιμένεθ.
Ο Ισπανός τεχνικός έδιωξε τον παίκτη από την προπόνηση και τον παρέπεμψε στη διοίκηση, προκειμένου να απολογηθεί. Όπως διαρρέει η διοίκηση της Ένωσης, δύσκολα θα συνεχιστούν οι επαφές των δυο πλευρών για την επέκταση της συνεργασίας, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί ακόμα και το ενδεχόμενο άμεσης παραχώρησης του παίκτη. Η Ένωση τονίζει πως θα επανεξετάσει την στάση της στο θέμα του Τζιμπούρ, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει παρελθόν από τους «κιτρινόμαυρους», το αργότερο έως το καλοκαίρι.
Η διοίκηση της ΑΕΚ εμφανίζεται ενοχλημένη από τα συνεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα του παίκτη, ο οποίος έχει δημιουργήσει αρκετές φορές πρόβλημα στις τάξεις της ομάδας και κατά το παρελθόν. Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει θέσει ήδη τον παίκτη στο περιθώριο και δεν τον υπολογίζει για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, μέχρι να βρεθεί κάποια λύση μέσω της διοίκησης.

Ο Μουρίνιο τα «βάζει» με την… επιστήμη

Κατά του γιατρού που παρακολουθεί την περίπτωση του Γκονζάλο Ιγκουαΐν, στράφηκε ο Ζοζέ Μουίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έγινε έξαλλος όταν πληροφορήθηκε πως ο Αργεντινός διεθνής θα υποβληθεί τώρα σε χειρουργική επέμβαση, γεγονός που –όπως λέει ο ίδιος- τον αφήνει εκτός για την υπόλοιπη σεζόν. Ήταν γνωστό, πως ο 23χρονος φορ θα απουσίαζε μέχρι τον Απρίλιο, ωστόσο με την τροπή που πήρε τώρα η υπόθεσή του, καθυστερείται ακόμη περισσότερο η επιστροφή του.

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς τον Ιγκουαΐν. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρέπει να κάνει την επέμβαση», τόνισε ο Μουρίνιο, ο οποίος άφησε αιχμές για τον γιατρό που παρακολουθούσε τον 23χρονο επιθετικό: «Κάποιος (και εννοεί τον γιατρό Ενρίκ Κάσερες) είχε πει πως μπορεί να αποθεραπευτεί χωρίς να μπει στο χειρουργείο. Ωστόσο, ο ίδιος σχεδόν ένα μήνα αργότερα μας λέει πως πρέπει να εγχειριστεί. Είναι απαράδεκτο!».

Ενδιαφέρον Μπλάκμπερν για «Ρόνι»

Επαφές με την Μπλάκμπερν αποκάλυψε ο αδερφός και μάνατζερ του Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο ντε Ασίς, στη «Daily Mirror», λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «υπάρχει ενδιαφέρον από την Αγγλία».

Ο «Ρόνι» έχει ακόμα έξι μήνες συμβόλαιο με τη Μίλαν, με τους «ροσονέρι» να ανακοινώνουν την προηγούμενη βδομάδα ότι προτίθεται να τον παραχωρήσουν από τώρα έναντι του ποσού των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με την Μπλάκμπερν, αλλά ενδιαφέρεται και άλλη ομάδα από την Αγγλία, την οποία δεν θα αποκαλύψω», δήλωσε ο εκπρόσωπος του 30χρονου μέσου, ο οποίος αναμένεται να ταξιδέψει στη Βραζιλία για να μιλήσει με ανθρώπους της Γκρέμιο: «Θα πάω στο Πόρτο Αλέγκρε για να διαπραγματευτώ με την Γκρέμιο, ωστόσο τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα».

Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο πως η Μπλάκμπερν είναι έτοιμη να κάνει την υπέρβαση, προσφέροντας στον Ροναλντίνιο κάτι παραπάνω από 150.000 ευρώ την εβδομάδα.

Γκέκας: "Τιμή μου η Ρεάλ"

Ο Φάνης Γκέκας δήλωσε υπερήφανος που το όνομά του ακούστηκε για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όταν πληροφορήθηκε τα όσα έγραψε η  «El Mundo Deportivo» ο διεθνής επιθετικός και αρχισκόρερ της Μπουντεσλίγκα, είπε στην εφημερίδα «Goal». «Είμαι περήφανος που το όνομά μου συνδέεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Η ισπανική εφημερίδα είχε γράψει την Κυριακή πως ο Γκέκας είναι στην λίστα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος ψάχνει επιθετικό για να αντικαταστήσει τον τραυματία Γκονζάλο Ιγκουαϊν. Ως... συνυποψήφιο του Γκέκα, ανέφερε τον Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος όμως έχει δυο... μειονεκτήματα.  Είναι πιο ακριβός από τον Ελληνα, ενώ δεν έχει και δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η επιλογή του Κυριακίδη

Το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Νίκο Καραγεωργίου έκανε τον Ηλία Κυριακίδη να διαλέξει τον Εργοτέλη για επόμενο σταθμό της καριέρας του. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μιλώντας στην Sportday.

"«Για το ενδιαφέρον του Εργοτέλη γνώριζα καιρό τώρα, αλλά μόνο σε φιλολογικό επίπεδο. Μόλις όμως με πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο Καραγεωργίου, για μένα η μεταγραφή ήταν τελειωμένη. Το να σε παίρνει τηλέφωνο ο ίδιος ο προπονητής είναι πολύ σημαντικό. Στη συνέχεια μίλησα με τον κ. Λαμπρόπουλο και τέλος, με τον πρόεδρο τον κ. Παπουτσάκη, με τον οποίο συμφωνήσαμε" είπε

Ο Κυριακίδης αναφέρθηκε εμμέσως και στο ενδιαφέρον της Κέρκυρας. "Πριν δώσουμε τα χέρια, απέρριψα προτάσεις και από άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Το έκανε γιατί ο πρόεδρος της ομάδας μου έδωσε να καταλάβω πως οι στόχοι τους ταυτίζονται απολύτως με τους δικούς μου. Στόχος της ομάδας είναι να έρθουν παίκτες με ευρωπαϊκές παραστάσεις ώστε η ομάδα να σταθεροποιηθεί στη μέση της βαθμολογίας και εν συνεχεία να ανέβει ακόμη πιο ψηλά. Το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο στην ομάδα, όλοι με υποδέχτηκαν πολύ καλά» δήλωσε.

Ξανά για Γκροζίτσκι

Το ενδιαφέρον του Άρη για τον Καμίλ Γκροζίτσκι επαναφέρουν οι Πολωνοί. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «bialystok.naszemiasto.pl» τον 22χρονο μεσοεπιθετικό  της Γιαγκελόνια, παρακολουθούν εκτός από τους "κιτρινόμαυρους", η Αναραγκουτσού, η Σίβασπορ, η Μπούρσασπορ, η Άστον Βίλα και η Μπέρμιγχαμ.
Το δημοσίευμα αποκαλύπτει και τις οικονομικές διαστάσεις της υπόθεσης. Σύμφωνα με αυτό η Γιαγκελόνια απαιτεί
το ποσό τους ενός εκ. ευρώ για την παραχώρηση του επιθετικού της.

Φερνάντες: "Γιατί δεν παίζω..."

Την απορία του γιατί δεν του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Ντάνι Φερνάντες. Ο τερματοφύλακας μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα αλλά όχι και για την αντιμετώπιση που είχε στους "πράσινους". Μιλώντας στην "Record", είπε:

«Είμαι χαρούμενος που συνεργάζομαι με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, είναι ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία και έκανε φανταστική δουλειά στην Πόρτο. Μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό δεν είχα ευκαιρίες για να δείξω την αξία μου. Ειλικρινά δεν ξέρω το γιατί. Δουλεύω καλά στις προπονήσεις και θέλω να παίξω. Είμαι σε μια ηλικία που δεν μπορώ να κάθομαι στον πάγκο" τόνισε.

Ο Φερνάντες αποκάλυψε ότι σκέφτεται την επιστροφή του στην Πορτογαλία. "Θα κοιτάξω ποια ευκαιρία μπορεί να υπάρξει για εμένα στην μεταγραφική αγορά του χειμώνα. Φυσικά θα μου άρεσε να παίξω για την Πόρτο. Είναι ο σύλλογος της καρδιάς μου. Αγαπώ την Πορτογαλία και όπως κάθε Πορτογάλος έτσι και εγώ θα ήθελα να παίξω σε ομάδα της πατρίδας μου» είπε.

Αντσελότι: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα»

Ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου υποστήριξε πως είναι η Τσέλσι ο Κάρλο Αντσελότι, παρά τη νέα απώλεια βαθμών με την ισοπαλία 3-3 κόντρα στην Άστον Βίλα. Ο προπονητής των «μπλε» τόνισε ωστόσο πως το «τρίποντο» δεν ήρθε από λάθος των ίδιων των Λονδρέζων.

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα και αυτό το λέω επειδή βλέπω πως βελτιωνόμαστε. Δεν διαφωνώ πως η διαφορά είναι σημαντική, αλλά μπορεί να καλυφθεί μέχρι το τέλος. Προφανώς πρέπει να κερδίσουμε τους πρωτοπόρους και μετά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε» ήταν τα λόγια του Ιταλού τεχνικού μετά το τέλος του αγώνα με την Άστον Βίλα.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της αναμέτρησης τόνισε: «Είχαμε μια εξαιρετική αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, παίξαμε πολύ καλά και βγάλαμε πολύ ενέργεια. Από την άλλη εκεί που νομίζαμε ότι κερδίσαμε, χάσαμε δύο βαθμούς στην τελευταία φάση του ματς. Για τον λόγο αυτό είμαι απογοητευμένος, αν και θεωρώ πως ήταν δικό μας λάθος, αφού δεν καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι μέχρι τη λήξη της αναμέτρηση

Σαμαράς: «Θέλω να μείνω»

Την πρόθεσή του να παραμείνει στη Σέλτικ εξέφρασε ο Γιώργος Σαμαράς. Ο ήρωας του «Old Firm», με τα δυο του γκολ εναντίον της Ρέιντζερς, τόνισε πως δεν παίζει έχοντας στο μυαλό του το πώς θα κερδίσει μια βελτιωμένη συμφωνία, αλλά μόνο για το καλό της ομάδας. Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του με τους «καθολικούς» και πολλές ομάδες -κυρίως από την Αγγλία- ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν είτε τώρα με μεταγραφή, είτε σε έξι μήνες ως ελεύθερο.

Ο ίδιος πάντως, ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητά του είναι η ομάδα της Γλασκώβης.

«Εγώ θέλω να παραμείνω στην ομάδα και εφόσον το ίδιο επιθυμεί και ο προπονητής μου, πιστεύω πως είναι εφικτή μια συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες. Δεν γίνονται όλα για συμβόλαια και λεφτά, κάποιες φορές είναι απλά η χαρά του παιχνιδιού. Παίζω για την ομάδα και για να δικαιώσω τον προπονητή που με εμπιστεύτηκε», τόνισε ο Έλληνας επιθετικός.

Ο Νιλ Λένον αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην μάνατζερ της Σέλτικ, Γκόρντον Στράχαν, ο οποίος τον προέτρεψε να δοκιμάσει τον 25χρονο ποδοσφαιριστή ως μοναδικό προωθημένο.

«Είναι ένας ρόλος που έχει ξαναπαίξει ο Σαμαράς, τον έχω δει και στο παρελθόν. Κατάφερε να τα πάει περίφημα ανάμεσα στα δύο σέντερ μπακ. Ξέρω ότι θέλω να μείνει στην ομάδα, το θέμα είναι μεταξύ του ίδιου και του συλλόγου», τόνισε ο Λένον για τον Σαμαρά.

Συντριβή και... γιούχα για Λέικερς!

Μία ακόμη απογοητευτική εμφάνιση για τους Λέικερς, που γνώρισαν τη συντριβή με 104-85 στο «Staples Center» από τους Γκρίζλις και τις έντονες αποδοκιμασίες από το κοινό τους. Οι πρωταθλητές βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με διαφορά 26 πόντων στην τέταρτη περίοδο, προτού υποστούν την τρίτη τους ήττα στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια. Ο Ρούντι Γκέι και ο Ζακ Ράντολφ με 27 και 21 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν από τις «αρκούδες», που νίκησαν για δεύτερη φορά φέτος τους «λιμνανθρώπους», ενώ ο Κόμπι Μπράιαντ με 28 πόντους πάλευε μόνος του για τους Λέικερς. Ο Πάου Γκασόλ έμεινε στους 10 πόντους απέναντι στον αδερφό του Μαρκ.

Παρά τις απουσίες των τραυματιών Νοβίτσκι και Μπάτλερ, οι Μάβερικς δεν ήταν δυνατό να χάσουν από τους κάκιστους Καβαλίερς. Το Ντάλας επικράτησε 104-94 στο Κλίβελαντ που έφτασε τις 17 ήττες στα τελευταία 18 παιχνίδια του. Ο Σον Μάριον και ο Ντεσόν Στίβενσον με 22 και 21 πόντους αντίστοιχα έδειξαν το δρόμο στους Τεξανούς, που προέρχονταν από τρεις συνεχείς ήττες.

Ο Ραζόν Ρόντο επέστρεψε μετά από απουσία επτά αγώνων και οι Σέλτικς παρά την έλλειψη του Κέβιν Γκαρνέτ πέρασαν με 93-79 από το Τορόντο, με τον Πολ Πιρς να πετυχαίνει 30 πόντους. Ο Λίνας Κλέιζα σε 32 λεπτά είχε 7 πόντους (2/6 δίποντα, 16 τρίποντα), 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο για τους Ράπτορς, που έχασαν για δέκατη φορά στα τελευταία έντεκα ματς απέναντι στους Σέλτικς στην έδρα τους.

Οι Κινγκς με κορυφαίο τον ρούκι Ντεμάρκους Κάζινς που έκανε ρεκόρ καριέρας με 28 πόντους έδωσαν συνέχεια στον αγωνιστικό κατήφορο των Σανς. Τους νίκησαν με 94-89 στο Σακραμέντο και τους οδήγησαν στην ένατη ήττα στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια τους. Τέλος, οι Μπλέιζερς έφτασαν στις οκτώ σερί εντός έδρας νίκες με το 100-85 απέναντι στους Ρόκετς.

Αναλυτικά:

Τορόντο Ράπτορς-Μπόστον Σέλτικς 79-93
ΝτεΡόζαν 27, Ντόρσεϊ 13 (13 ριμπ.), Τζόνσον 10 (10 ριμπ.), Μπαρμπόσα 8, Κλέιζα 7 (9 ριμπ.), Καλντερόν 6 (10 ασίστ), Ντέιβις 6 (9 ριμπ.)-Πιρς 30, Άλεν 23, Ντέιβις 15 (11 ριμπ.), Σ. Ο’ Νιλ 7, Ζ. Ο’ Νιλ 6, Ρόντο 4. (8 ασίστ).

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ντάλας Μάβερικς 95-104
Τζέιμισον 35 (10 ριμπ.), Σέσιονς 19 (12 ασίστ), Χόλινς 8, Πάρκερ 8, Χίκσον 7-Μάριον 22, Στίβενσον 21, Τέρι 18, Τσάντλερ 14 (14 ριμπ.), Κιντ 10 (8 ασίστ), Τζόουνς 9.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Χιούστον Ρόκετς 100-85
Όλντριτζ 25 (11 ριμπ.), Μπατούμ 21, Μιλς 14, Μάθιους 14, Φερνάντεθ 10, Κάνινγχαμ 10, Κάμπι 3 (13 ριμπ.)-Μάρτιν 15, Λι 12, Σκόλα 10, Μπάντιντζερ 10, Μπρουκς 10, Πάτερσον 5 (10 ριμπ.).

Σακραμέντο Κινγκς-Φίνιξ Σανς 94-89
Κάζινς 28, Γκαρσία 20 (11 ριμπ.), Κάσπι 14 (10 ριμπ.), Λάντρι 11 (12 ριμπ.), Τόμπσον 11-Νας 20 (12 ασίστ), Κάρτερ 17, Γκορτάτ 16, Χιλ 13, Πιετρούς 7.

Λος Άντζελες Λέικερς-Μέμφις Γκρίζλις 85-104
Μπράιαντ 28, Μπράουν 11, Γκασόλ 10, Μπάινουμ 9 (11 ριμπ.), Μπλέικ 8, Όντομ 7-Γκέι 27, Ράντολφ 21, Μέιο 15, Κόνλεϊ 12, Άλεν 10, Άρθουρ 9, Γκασόλ 4 (10 ριμπ.).

Μετά τις 8 Ιανουαρίου οι Άραβες

Αβάσιμα αποδείχτηκαν εκ των πραγμάτων δημοσιεύματα που ήθελαν τους Άραβες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να βρίσκονται στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα έρθει σε οριστική συμφωνία με τη διοίκηση. Ο Έλληνας δικηγόρος, Παρασκευάς Σπυράτος, που εκπροσωπεί τον βασικό επενδυτή, τόνισε στη «SportDay» πως παραμένει το αρχικό πλάνο και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται κινητικότητα πριν τις 8 Ιανουαρίου.

Πάντως, ο κ. Σπυράτος εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και σε εύλογο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνει η μεταβίβαση αρχικά του 51% των μετοχών της ΠΑΕ.

Γαλλικές «σειρήνες» για Ονουάτσι

Πρόταση από την Τουρ για την απόκτηση του Μπέντζαμιν Ονουάτσι βρίσκεται στα γραφεία της Καβάλας της τελευταίες μέρες. Η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας έχει ζητήσει την απόκτηση του επιθετικού των «Αργοναυτών» ως δανεικού μέχρι το καλοκαίρι, με οψιόν αγοράς που φτάνει τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά τους οι διοικούντες της Καβάλας προβάλλουν κάποιες αντιστάσεις για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον γιατί δεν θέλουν να χάσουν τον πρώτο τους σκόρερ μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και δεύτερον γιατί η πρόταση είναι για δανεισμό και όχι για απευθείας αγορά, κάτι που θα άλλαζε άρδην τα πράγματα.

Παίκτη από την Τσέλσι θέλει η Κέρκυρα

Τον Τζέικομπ Μέλις έχουν βάλει στο στόχαστρό τους οι άνθρωποι της Κέρκυρας. Ο Νίκος Λυράκης έχει παρακολουθήσει τον εν λόγω ποδοσφαιριστή και ύστερα από συζήτηση με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς αποφασίστηκε από κοινού να γίνει μια προσπάθεια για τον χαφ των «μπλε».

Ο 19χρονος μέσος, ο οποίος έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Λονδρέζους, είχε δοθεί πέρσι δανεικός στην Σαουθάμπτον, αλλά φέτος έχει παραμείνει στο ρόστερ των πρωταθλητών Αγγλίας χωρίς όμως να έχει πάρει κάποια συμμετοχή.

Ο «Φέργκι» κάνει κουμάντο

Την άποψή του πως ο προπονητής είναι το κλειδί της επιτυχίας μιας ομάδας, εξέφρασε ο Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκοτσέζος τεχνικός τόνισε πως η ανανέωση του συμβολαίου του Ρούνει με τους «κόκκινους διαβόλους» ήταν δικό του… κατόρθωμα, το οποίο και καθόρισε ποιος κάνει κουμάντο στην ομάδα.

«Το πιο σημαντικό πρόσωπο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο προπονητής. Τη στιγμή που ένας παίκτης θα είναι πιο ισχυρός από τον προπονητή του συλλόγου μας θα έρθει και το τέλος μας. Τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ τα ίδια», ήταν τα λόγια του Φέργκιουσον, ο οποίος και συμπλήρωσε τι συνέβη με τον Ρούνεϊ και την ανανέωση του συμβολαίου του, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πήρε λανθασμένη συμβουλή. Στις μέρες μας πρέπει να μιλάμε συνέχεια με μάνατζερ, κάτι που πλέον είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχει τρόπος που διαπραγματεύεσαι. Πρέπει να είσαι ισχυρός και να έχεις την υποστήριξη της διοίκησης και εγώ το είχα πάντα αυτό. Πρέπει να έχεις τον έλεγχο, αυτό είναι το πιο σημαντικό», τόνισε.

Ο 70χρονος τεχνικός δεν παρέλειψε να αναφέρει για ακόμη μια φορά πως η… συνταξιοδότηση δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδια του, αφού ακόμη μπορεί να κάνει τη δουλειά του, χωρίς πρόβλημα.

Παραλίγο ξύλο Χιμένεθ – Τζιμπούρ!

Φωτιές άναψαν χθες μετά την προπόνηση της ΑΕΚ, όταν ο Τζιμπούρ φέρεται να εξαγριώθηκε από τις παρατηρήσεις του Χιμένεθ με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονο επεισόδιο μεταξύ των δυο και τους Δέλλα, Λύμπε σε ρόλο πυροσβέστη.
Με κέφια φέρεται να ξεκίνησε την χρονιά ο Ράφικ Τζιμπούρ καθώς ήταν και πάλι πρωταγωνιστής σε επεισόδιο, αυτή τη φορά με τον Μανόλο Χιμένεθ.
Σύμφωνα με την «Sportday», η χθεσινή προπόνηση έληξε με οικογενειακό δεκάλεπτο δίτερμα, κατά το οποίο ο Χιμένεθ διαπίστωσε χαλαρότητα σε κάποιους παίκτες. Τα όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα ότι συνέβησαν στα αποδυτήρια μετά την προπόνηση, μόνο… οικογενειακά δεν είναι.
Ο Χιμένεθ απευθύνθηκε στους παίκτες μετά την προπόνηση λέγοντας: «Παίζουμε όπως προπονούμαστε. Για αυτό οι προπονήσεις πρέπει να έχουν ένταση και να μη χαλαρώνεται ποτέ. Γιατί αυτή η νοοτροπία περνάει μετά και στους αγώνες και εκεί τη χαλάρωση και την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης για κάποια λεπτά μπορεί να τις πληρώσεις. Το ματς με την Κέρκυρα δεν θα είναι εύκολο. Δεν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πιστεύοντας ότι θα κερδίσουμε χωρίς να προσπαθήσουμε. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κούραση από τις σκληρές προπονήσεις των τελευταίων ημερών, αλλά έπρεπε να ακολουθήσουμε αυτό το πρόγραμμα για να επανέλθουμε σε φυσική κατάσταση. Από σήμερα κιόλας το πρόγραμμα είναι λιγότερο δυνατό κι έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το παιχνίδι της Τετάρτης. Επί μια ώρα δουλεύαμε σε υψηλή ένταση, αλλά στο τέλος στα δέκα λεπτά που παίξαμε δίτερμα, κάποιοι χαλάρωσαν. Σας λέω συνέχεια να είστε πιεστικοί και ειδικά μπροστά ο Μπλάνκο, ο Τζιμπούρ και ο Σκόκο δεν πίεζαν όσο έπρεπε, δεν έτρεχαν».
Αυτά τα λόγια του ισπανού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Τζιμπούρ: «Γιατί δεν με πιάνεις στο τέλος να μου τα πεις πρόσωπο με πρόσωπο και μου το λες μπροστά στους συμπαίκτες μου; Γιατί με κατηγορείς μπροστά τους και φαίνομαι εγώ ο κακός; Αν δεν με σέβεσαι εσύ, δεν σε σέβομαι και εγώ».
Στην συνέχεια οι δυο μίλησαν σε έντονο ύφος για αρκετή ώρα με τον Χιμένεθ να… αντεπιτίθεται: «Πολλά λες, λίγα κάνεις. Αύριο να μην έρθεις για προπόνηση. Θα μιλήσεις με τον πρόεδρο».
«Εγώ θα έρθω»!, ήταν η οργισμένη απάντηση του Αλγερινού: «Έχω συμβόλαιο. Θα έρθω και διώξε αν δεν με θες».
«Σου λέω να μην έρθεις. Εδώ θα υπάρχει πειθαρχεία. Θα ακούς τι σου λέω», απάντησε ο Μανόλο Χιμένεθ.
Κάπου εκεί τα αίματα άναψαν και άλλο με αποκορύφωμα την πρόκληση σε… μάχη που έκανε ο Τζιμπούρ στον προπονητή του.
«Αν είσαι άντρας, έλα έξω να τα πούμε οι δυο μας», φέρεται να είπε ο «Τρομοκράτης» στον Ισπανό κάνοντας κίνηση εναντίον του! Κάπου εκεί οι συνεργάτες του Χιμένεθ, μαζί με τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο επενέβησαν για να ηρεμήσουν την κατάσταση.

Κατά της διαδικασίας των πέναλτι τάχθηκε ο Μπλάτερ

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να μη δούμε τη ρώσικη ρουλέτα της διαδικασίας των πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014.Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο Ζεπ Μπλάτερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελβετικό Τύπο. Ο πρόεδρος της FIFA τόνισε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι άδικη και αποκάλυψε πως γίνονται διάφορες συζητήσεις για να βρεθεί μία άλλη λύση όταν δεν υπάρχει νικητής στην ημίωρη παράταση.
"Η συζήτηση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε ένα ομαδικό άθλημα όπως το ποδόσφαιρο, πρέπει να ψάξουμε για μια λύση στην οποία η ομάδα ως σύνολο θα πρέπει να καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Όχι όπως με τα πέναλτι, όπου ένα μόνο άτομο γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος και παίρνει πάνω του την ευθύνη για ό,τι γίνει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

"Μύλος" με Ροναλντίνιο

Σε "σταυρόλεξο" για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί το μέλλον του Ροναλντίνιο. Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Γκρέμιο υποστήριζε ότι είχε φτάσει σε συμφωνία με τον Βραζιλιάνο άσο, μέχρι να έρθει ο Αντριάνο Γκαλιάνι και να ξεκαθαρίσει ότι η Μίλαν ζητάει 8 εκατ. ευρώ για να αφήσει τον "Ρόνι" να φύγει από τον Ιανουάριο (το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2011).

Την Κυριακή ήρθε η σειρά της προέδρου της Φλαμένγκο, Πατρίτσια Αμορίμ, να ανακοινώσει ότι... τα βρήκε σε όλα με τον ποδοσφαιριστή, αλλά η μεταγραφή θα εξαρτηθεί και από τις αποφάσεις των "ροσονέρι". "Έχουμε έρθει σε συμφωνία όσον αφορά στις απολαβές του Ροναλντίνιο", είπε η κυρία Αμορίμ και συμπλήρωσε: "Δεν ξέρω αν τελικά ο Ροναλντίνιο θα παίξει για μας, αλλά θα παίξει σίγουρα στη Βραζιλία"

Φωτο ημερας

20...11 ευχές για το νέο έτος...

«Δώσε μου μία ευκαιρία ακόμα… »

Με τόσα ξενύχτια που έχει κάνει ο Γκοβού στην Ελλάδα, όλο και κάπου θα άκουσε το λαϊκό άσμα του Πασχάλη Τερζή. Αν το τραγούδησε ή όχι στον Φερέιρα δεν είναι γνωστό, ο Πορτογάλος όμως θα του δώσει φανέλα βασικού στα Πηγάδια.
Αυτό, τουλάχιστον, βγαίνει από όσα δοκίμασε στη σημερινή προπόνηση των «πράσινων» ο Πορτογάλος τεχνικός.
Πλην του Γάλλου, στην αρχική 11άδα αναμένεται να βρεθούν οι Τζόρβας, Γιούρκας, Σαριέγκι, Βύντρα και Σπυρόπουλος. Αν ο Μπουμσόνγκ ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που έχει και αγωνιστεί, στη θέση του Σεϊταρίδη θα πάει ο Βύντρα.
Στα χαφ θα είναι οι Ζιλμπέρτο, Νίνης και Λάζαρος, με τους Σισέ, Λέτο και Γκοβού να κινούνται στην επίθεση.
Άκρως επιθετικό σχήμα από τον Φερέιρα ο οποίος (μετά το κυνηγητό στο παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου) γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες.
 

Ποια Εθνική; Η Ρεάλ για Γκέκα!

Ο Φάνης Γκέκας έχει ανάψει το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης, αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα (ΦΩΤΟ).
Φωτιές βγάζει στη Μπουντεσλίγκα ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ στο γερμανικό πρωτάθλημα, μοιράζοντας γκολ σε κάθε αγωνιστική.
Αυτό φυσικά δεν έμεινε απαρατήρητο από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ζοσέ Μουρίνιο, οποίος ψάχνεται για την επιθετική ενίσχυση της Βασίλισσας λόγω της απουσίας του Ιγκουαΐν. Μέσα στη λίστα των παικτών, που έχει στο νου του ο Πορτογάλος τεχνικός, είναι και ο Έλληνας επιθετικός.
Αυτό αναφέρει η ισπανική «Mundo Deportivo» η οποία κάνει αναφορά στα φετινά επιτεύγματα του Γκέκα (14 γκολ σε 17 ματς), στην ηλικία του (30) και στο γεγονός ότι τον Ιούνιο του 2012 λήγει το συμβόλαιό του με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης!
Η καριέρα του Λαρισαίου ποδοσφαιριστή έχει πάρει ανοδική πορεία και όλα αυτά μετά την απομάκρυνσή του από την Εθνική. Οπότε μήπως είχε και δίκιο και την έκανε;

Θέλει Μανιάτη αλλά δεν έχει Μήτρογλου…

Ο Βεντούρης σχολίασε σε δηλώσεις του πως ο Σταύρος Αδαμίδης γνωρίζει ότι συνδέεται άμεσα το μέλλον του Μανιάτη με τον Μήτρογλου και το θέμα θα τελειώσει μέσα στην εβδομάδα.
«Γνωρίζουμε τον ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Μανιάτη, αλλά ο κύριος Αδαμίδης κατανοεί ότι το μέλλον του παίκτη συνδέεται έμμεσα με την περίπτωση του Μήτρογλου.
Μέσα στην εβδομάδα θα λήξει το θέμα και θα δούμε αν υπάρχει νόημα να μιλήσουμε ξανά για τον ποδοσφαιριστή», είπε μέσω του «NovasportFM» ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων», ενώ σημείωσε ότι είχε δεχτεί δύο προτάσεις από τον Κώστα Αντωνίου, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, για την παραχώρηση του Κουμορτζί.
 

Παίρνει ρόπαλο ο Γκαλίτσιος;

Κοντά στη μεταγραφή του στον Ηρακλή, με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες, βρίσκεται ο Γιώργος Γκαλίτσιος σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τουλάχιστον, θα παίζει.
Γιατί στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολο όσο υπάρχει ο Βασίλης Τοροσίδης. Πολύ περισσότερο τώρα, που πιάνει Λιμάνι και ο Μανιάτης, με τον άσο των «ερυθρόλευκων» να διαπιστώνει ότι ουσιαστικά δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον στου Ρέντη.
Ακόμα κι αν αποχωρήσει για ευρωπαϊκή ομάδα ο «Τόρο» το καλοκαίρι, ο συναγωνισμός με τον Μανιάτη θα είναι πολύ μεγάλος. Ενώ στη συμπρωτεύουσα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά…
 

Ραντεβού Μαρινάκη-Βεντούρη

Έτοιμος να κλείσει τις περιπτώσεις Μανιάτη και Κουμορτζί είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Γεράσιμο Βεντούρη.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα έχει ραντεβού με τον αντίστοιχο του Πανιωνίου σημερα Δευτέρα, προκειμένου να μπουν στην τελική ευθεία οι συμφωνίες ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αναφερόμαστε φυσικά στην απόκτηση του Γιάννη Μανιάτη και Μπενάρντ Κουμορτζί, αλλά και τον δανεισμό του Κώστα Μήτρογλου και του Μανώλη Μονιάκη στον Πανιώνιο.
Τα δεδομένα στις δύο περιπτώσεις είναι λίγο πολύ γνωστά και τα επιβεβαίωσε με δηλωσεις του και ο Γεράσιμος Βεντούρης.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μανιάτης είναι πλέον με το ενάμιση πόδι στο μεγάλο Λιμάνι, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Κώστα Μήτρογλου στην Πλατεία. Ο Έλληνας επιθετικός αν και υπήρχαν φήμες πως δεν θέλει να φορέσει τα "κυανέρυθρα", είναι έτοιμος να συμφωνήσει και να παίξει σημαντικό ρόλο στην μεταγραφή του Μανιάτη.

Από την άλλη, ο Έλληνας αμυντικός του Πανιώνιου, όπως δηλωσε και ο πρόεδρος της ομάδας, είναι κοντά στον Πειραιά, αλλά για το καλοκαίρι, αφού θα παραμείνει με την μορφή δανεισμού γι' άλλους 6 μήνες στη Νέα Σμύρνη.

Στο ραντεβού του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Γεράσιμο Βεντούρη, θα συζητηθεί και τ' όνομα του Μπενάρντ Κουμορτζί, για τον οποίο ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δώσει θετική εισήγηση.

Όσο για τον Μονιάκη, θα δοθεί σίγουρα δανεικός, όμως ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί σε ποια ομάδα. Στον Πανιώνιο ή στον Πανσερραϊκό, το όνομα του οποίου ακούγεται τις τελευταίες ώρες.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω ερωτήματα, θα δοθούν πιθανότατα την Δευτέρα, μετά και το τέλος του ραντεβού ανάμεσα στον Μαρινάκη και τον Βεντούρη.

Κρίνεται του Μπουμσόνγκ

Η συμμετοχή του Ζαν Αλεν Μπουμσόνγκ στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη θα κριθεί στην σημερινη προπόνηση . Ο Μπουμσόνγκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα την Κυριακή και αν καταφέρει να βγάλει κανονικά το πρόγραμμα, θα συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Εάν ο Γάλλος στόπερ δεν ξεπεράσει τον τραυματισμό του, και με δεδομένο ότι ο Καντέ είναι τραυματίας, ο Λουκάς Βύντρα θα παίξει στο κέντρο της άμυνας και ο Γιούρκα Σεϊταρίδη στο δεξί άκρο.

Στο μεταξύ, εν αναμονή του Δ.Σ που θα ασχοληθεί με τα μεταγραφικά θέματα βρίσκονται στον Παναθηναϊκό. Το Δ.Σ θα συγκληθεί πιθανότατα στις αρχές της εβδομάδας και από τις αποφάσεις που θα πάρει θα τρέξουν ή όχι οι εξελίξεις στα μεταγραφικά.

"Πνέουν τα μένεα" κατά Κυριακίδη

Με τον Ηλία Κυριακίδη "τα έχουν" Κέρκυρα, υποστηρίζοντας ότι "τούς έστησε" στο μεταγραφικό ραντεβού, που είχαν. Οι δύο πλευρές τα είχαν βρει σε όλα στο θέμα του συμβολαίου, οι διοικούντες μάλιστα της Κέρκυρας τού είχαν βγάλει
το αεροπορικό εισιτήριο για να ταξιδέψει από την Αθήνα στο νησί το απόγευμα της Παρασκευής.

Στην Κέρκυρα λένε ότι ο Κυριακιδης τους είχε διαβεβαιώσει τηλεφωνικά πως θα υπογράψει. Όμως ο ποδοσφαιριστής δεν πήγε ποτέ στο αεροδρόμιο ισχυριζόμενος  σε νέα επικοινωνία που είχε με τη διοίκηση, ότι θέλει μια-δυο μέρες ακόμη για να το σκεφτει.

Τελικά πληροφορήθηκαν ότι ο παίκτης υπέγραψε στον Εργοτέλη. Πάντως φαίνεται πως καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Κυριακίδη έπαιξε το γεγονός ότι ο Εργοτέλης του πρόσφερε συμβόλαιο δυόμισι ετών, ενώ η Κέρκυρα μόνο για έξι μήνες, με δικαίωμα επέκτασης για ακόμη ένα χρόνο.