Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Αμπρίνες: «Μπορεί να πάει πολύ μακριά ο Παναθηναϊκός»


Αμπρίνες: «Μπορεί να πάει πολύ μακριά ο Παναθηναϊκός»

Ικανός να φτάσει μακριά στην Ευρωλίγκα είναι ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον άσο της Μπαρτσελόνα, Άλεξ Αμπρίνες.

Ομάδα με φόντα να φτάσει πολύ ψηλά στην Ευρωλίγκα χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Άλεξ Αμπρίνες κρίνοντας από την εικόνα του στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

«Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προχωρήσει και να πάει πολύ μακριά. Έχει εξαιρετική ομάδα, εξαιρετικό προπονητή και παίζοντας σε αυτή την έδρα είναι πολύ δύσκολο για κάθε ομάδα. Μόνο τα εντός έδρας παιχνίδια να πάρει και να κάνει κάποιες εκτός έδρας νίκες θα φτάσει στα play offs, όπως φαίνεται ότι αυτό έγινε και τώρα για να περάσει στο Top 16», δήλωσε στην «Πράσινη» ο γκαρντ/φόργουορντ της Μπαρτσελόνα.

Όσο για το πού χάθηκε για την ομάδα του η παρτίδα της Παρασκευής; «Σίγουρα ήταν πολύ καλοί στην άμυνα, αλλά πώς μπορείς να σταθείς στην άμυνά τους όταν στην επίθεση έχουν βάλει 93 πόντους; Στην τέταρτη περίοδο και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλά στην επίθεση, αλλά στο τέλος ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πέτυχε τα μεγάλα καλάθια που έκριναν το ματς. Θεωρώ πως χάσαμε τον αγώνα στη δεύτερη περίοδο, όπου κάναμε πολλά λάθη και χάσαμε πολλές κατοχές. Στην τέταρτη περίοδο προσπαθήσαμε, αλλά ήταν όπως φάνηκε αδύνατο να γυρίσουμε το παιχνίδι», είπε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ροντρίγκες: «Το είχαμε ανάγκη»


Ροντρίγκες: «Το είχαμε ανάγκη»

Αναγκαία για την ανάταση της ψυχολογία της ομάδας, χαρακτήρισε τη νίκη επί του Πανιωνίου, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γκάρι Ροντρίγκες.

Το μομέντουμ μέσα από τις νίκες ενόψει τις δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα προσπαθεί να βρει ο ΠΑΟΚ, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να δηλώνει πως η ομάδα είχε ανάγκη τη νίκη επί του «ιστορικού».

«Η ομάδα είχε ανάγκη από το αποτέλεσμα και καταφέραμε να πετύχουμε μια σημαντική νίκη. θέλουμε να πάρουμε κι άλλη ψυχολογία στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος. Είναι κρίσιμα αυτά τα ματς για τη συνέχεια της σεζόν. Δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στο παρελθόν. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουμε με νίκες. Κοιτάμε πάντα μπροστά» δήλωσε ο άσος του ΠΑΟΚ.

Το μεγαλύτερο φιάσκο… ever!! (video)


Το μεγαλύτερο φιάσκο… ever (video)

Μια κοπελιά είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει 250.000 δολάρια σουτάροντας από το κέντρο σε ανάπαυλα αγώνα μπάσκετ στην Αυστραλία. Δείτε την παταγώδη αποτυχία της.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο στόχαστρο του FBI ο Μπλάτερ!!


Στο στόχαστρο του FBI ο Μπλάτερ

=Στο μικροσκόπιο του FBI έχει μπει ο Ζεπ Μπλάτερ που ερευνάται από τους ομοσπονδιακούς για το ρόλο που διαδραμάτισε σε υπόθεση δωροδοκίας ύψους 100 εκ. δολαρίων, την εποχή Χαβελάνζε.

Στο στόχαστρο του FBI έχει μπει ο Ζεπ Μπλάτερ, με την ομοσπονδιακή αστυνομία να ερευνά τον πρώην ισχυρό άνδρα της FIFA, για συμμετοχή του σε σκάνδαλο δωροδοκίας ύψους 100 εκ. δολαρίων, με πρωταγωνιστή τον προκάτοχο του Ζοάο Χαβελάνζε και τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή της FIFA, Ρικάρντο Τεξέιρα.

Σύμφωνα με την υπόθεση που φέρνει στο φως το BBC, η εταιρία αθλητικού μάρκετινγκ ISL είχε προβεί σε δωροδοκίες αξιωματούχων της FIFA, ύψους 100 εκ. δολαρίων, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο πρώην πρόεδρος Ζοάο Χαβελάνζε και ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής Ρικάρντο Τεξέιρα, προκειμένου η εταιρία να εξασφαλίσει τηλεοπτικά δικαιώματα καθ’ όλη τη διάρκεια του 1990.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Μπλάτερ όταν ανέλαβε την προεδρεία είχε δηλώσει άγνοια για την υπόθεση και δεν είχε πάρει κανένα μέτρο, ενώ επέτρεψε στον Τεξέιρα να συμμετάσχει στην περιβόητη ψηφοφορία για την ανάληψη των παγκοσμίων κυπέλλων του 2018 και 2022.

Σε μια επιστολή που βλέπει το φως της δημοσιότητας πάντως, ο Μπλάτερ που ήταν γενικός γραμματέας της FIFA από το 1981, φαίνεται να είχε γνώση όσον συνέβαιναν, με τον Χαβελάνζε να αναφέρει πως «ο Μπλάτερ, είχε πλήρη γνώση των δραστηριοτήτων».

Πλέον, το FBI ζητάει από τις ελβετικές αρχές την υποστήριξη τους, προκειμένου να εξετάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, ζητώντας το αρχείο της ελβετικής έρευνας για τις δωροδοκίες της ISL.

Επιπλέον, σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σήμερα από το BBC αποκαλύπτεται ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ κόστισε 160 εκ. ευρώ, με τον πρώην πρόεδρο της FA, Λόρδο Τρίσμαν, να προβαίνει σε αποκαλύψεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πολλά νεύρα ο Γιανγκ!!


Πολλά νεύρα ο Γιανγκ

Ο Νικ Γιανγκ έχει νεύρα. Έτσι δεν ανέχτηκε το φάουλ που του έκανε ο Άντονι Τόλιβερ στην ήττα των Λέικερς στο Ντιτρόιτ και απώθησε βίαια τον άσο των Πίστονς, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Με 3 αγωνιστικές κινδυνεύει ο Σβαϊνστάιγκερ!!


Με 3 αγωνιστικές κινδυνεύει ο Σβαϊνστάιγκερ

Η αγκωνιά του Σβαϊνστάιγκερ στον λαιμό του Ρέιντ δεν έγινε αντιληπτή από τον διαιτητή αλλά καταγράφηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Ένα εκτός φάσης χτύπημα μπορεί να στερήσει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ για τρία παιχνίδια. Ο Γερμανός διεθνής έριξε αγκωνιά Γουίνστον Ρέιντ λίγο πριν την εκτέλεση ενός φάουλ για τους «Κόκκινους Διάβολους» στο ματς με την Γουέστ Χαμ.

inner

Το γεγονός δεν υπέπεσε στην αντίληψη ούτε του διαιτητή Μαρκ Κλάτενμπουργκ, ούτε και των βοηθών του, σε αντίθεση με τις τηλεοπτικές κάμερες που το κατέγραψαν.

Η αγγλική Ομοσπονδία θα έρθει σε επικοινωνία με το διαιτητικό τρίο ώστε να βεβαιωθεί ότι κανείς τους δεν είδε κάτι και κατόπιν θα εξετάσει το βίντεο. Η ποινή που αναμένεται για τον Σβαϊνστάιγκερ είναι αποβολή 3 αγωνιστικών, πράγμα που σημαίνει ότι ο Λουίς Φαν Χάαλ θα στερηθεί των υπηρεσιών του από τα ματς με Μπόρνμουθ, Νόργουϊτς και Στόουκ Σίτι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντέταρι για Κοσκωτά: «Ένας τρελός που έδωσε 18 εκατομμύρια»!


Ντέταρι για Κοσκωτά: «Ένας τρελός που έδωσε 18 εκατομμύρια»

«Τρελό» χαρακτήρισε τον Γιώργο Κοσκωτά ο Λάγιος Ντέταρι, για την απόφαση του να ξοδέψει 18 εκ. για την απόκτηση του. Άκρως αποκαλυπτικός ο Ούγγρος, σε συνέντευξη που έδωσε σε γερμανικό περιοδικό.

Ποιός έχει σκοράρει το τελευταίο, μέχρι σήμερα, γκολ της Ουγγαρίας σε Μουντιάλ; Ποιός ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του γερμανικού πρωταθλήματος το 1988; Ποιός έκανε την πιο ηχηρή μεταγραφή στην Ελλάδα τη δεκαετία του ?80; Ποιός είχε πλησιάσει το κασέ του Μαραντόνα στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο; Φαίνεται απίστευτο, αλλά σε όλες αυτές τις ερωτήσεις η απάντηση είναι η ίδια: ο Λάγιος Ντέταρι.

Το μαγικό «δεκάρι» της Ουγγαρίας, που αναδείχθηκε στη Χόνβεντ, έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο παίζοντας στην Άιντραχτ Φραγκφούρτης και στο Μουντιάλ του ?86 στο Μεξικό, υπέκυψε στα εκατομμύρια του Κοσκωτά, αλλά έφυγε τρέχοντας για την Ιταλία, για να κλείσει τελικά την καριέρα του στις αυστριακές Άλπεις. Μετά από πολλά χρόνια ο Λάγιος Ντέταρι ανοίγει την καρδιά του στο γερμανικό ποδοσφαιρικό περιοδικό Elf Freunde και μιλάει για όλους και για όλα.

inner

Αλλά τί γυρεύει ένας Μαγυάρος στον Πειραιά; Το «ψήσιμο» είχε αναλάβει προσωπικά ο Κοσκωτάς, ο οποίος εν τη βασιλεία του πήγε στη Φραγκφούρτη το 1988, παρακολούθησε τον τελικό του κυπέλου Γερμανίας με την Άιντραχτ του Ντέταρι να θριαμβεύει επί της Μπόχουμ και, σύμφωνα με τον ίδιο τον Ντέταρι, πλησίασε τον καλλιτέχνη της μπάλας και του σιγοψυθίρισε: «Είσαι ο παίκτης μου, είμαι σίγουρος 100%». Συγκρατημένη η πρώτη απάντηση του Μαγυάρου: «Θα πρέπει να το συζητήσετε με την ομάδα μου και με την ομοσπονδία».

inner

Καθότι η συζήτηση συνοδευόταν από 18 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα, όλοι είπαν το «ναι» στον Ολυμπιακό, παρότι λίγες μέρες πριν ο Ντέταρι διαβεβαίωνε τους οπαδούς της Άιντραχτ ότι είχε έρθει στην ομάδα «για να μείνει τέσσερα χρόνια». Πώς εξηγείται η ξαφνική μεταστροφή; Ο Ντέταρι πάντως έχει μία απλή εξήγηση: «Ποιός να φανταστεί ότι θα εμφανιστεί αυτός ο τρελός να δώσει 18 εκατομμύρια;» Συμπληρώνει ωστόσο ότι «για να σοβαρευτούμε: ο Κοσκωτάς μου συμπεριφέρθηκε άψογα. Τα 18 εκατομμύρια μοιράστηκαν στην ουγγρική ομοσπονδία και την Άιντραχτ Φραγκφούρτης». Και η αποκάλυψη: «Αυτά τα χρήματα έσωσαν από τη χρεοκοπία τον σύλλογο, ο οποίος είχε συσσωρεύσει πολλά χρέη για την ομάδα του στο χόκεϊ επί πάγου».

«Πού πήγαν τα εκατομμύρια του Ντέταρι;»

Σαν να λέμε ότι τα εκατομμύρια του Κοσκωτά έσωσαν από τη χρεοκοπία την ιστορική Άιντραχτ… Βέβαια για τον ιπτάμενο Μαγυάρο η προσγείωση στην ελληνική πραγματικότητα ήταν απότομη όταν, μετά την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Κοσκωτάς εξαφανίστηκε νύχτα στην Αμερική, ενώ άρχισε να ξεδιπλώνεται το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης.

Παρόλα αυτά ο Ντέταρι, έχοντας πάρει και τα λεφτά του εν πάση περιπτώσει, έχει ευχάριστες αναμνήσεις από την Ελλάδα της εποχής, την οποία χαρακτηρίζει «πολιτιστικό σοκ» με την καλή έννοια: «Στη Γερμανία σπάνια παίζαμε με περισσότερους από 25.000 θεατές. Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας έρχονταν 80.000. Μετά το ματς καθόμαστε δύο-τρεις ώρες στα αποδυτήρια, γιατί μας έκλειναν τον δρόμο. Κι όταν χάναμε μπορεί να μέναμε και επτά-οκτώ ώρες, γιατί φοβόμαστε να βγούμε. Αλλά ευτυχώς, σπάνια γινόταν αυτό».

inner

Τα χρήματα που έπαιρνε ο Λάγιος Ντέταρι στον Ολυμπιακό ήταν όσα έπαιρνε την ίδια χρονιά ολόκληρη η ομάδα στην Άιντραχτ Φραγκφούρτης. «Ξαφνικά είχα γίνει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες όλων των εποχών, πιο ακριβός και από τον Γκούλιτ» θυμάται. Μιλώντας ωστόσο με απόλυτη ειλικρίνεια, αφήνει να εννοηθεί ότι και η μετακόμιση στην Ελλάδα, όπως και άλλες στην καριέρα του, δεν ήταν δική του επιλογή, αλλά απόφαση της ουγγρικής ομοσπονδίας και, σε τελική ανάλυση, του καθεστώτος: «Ποτέ δεν ήθελα να έρθω στην Ελλάδα, αλλά και σε αυτή τη μετακίνηση δεν είχα δικαίωμα λόγου» εξομολογείται μετά πόνου ψυχής. «Με έστειλε η ουγγρική ομοσπονδία. Προσωπικά θα προτιμούσα να πάω στη Γιουβέντους, όπου είχα υπογράψει προσύμφωνο».

Τελικά η ουγγρική ομοσπονδία προτίμησε τα 18 εκ. του Κοσκωτά από τα 13 εκ. της Γιουβέντους.

Η σύγκριση με τον Πούσκας

Το καλύτερο δεκάρι μετά τον Πούσκας;

Μετά την περιπέτεια του Ολυμπιακού ο Ντέταρι θέλησε να ζήσει το όνειρό του στο Τορίνο, αλλά ήταν πλέον αργά. Η Γιουβέντους είχε εξαντλήσει το μπάτζετ των θαυμάτων, επενδύοντας στο «γερμανικό τρίο» Κόλερ, Μέλερ και Ρόιτερ.

inner

Περιπλανώμενος, ο Ντέταρι έπαιξε μεταξύ άλλων στην ιταλική Μπολόνια, στην ελβετική Ξαμάξ, στην ουγγρική Φερεντσβάρος και στην αυστριακή Σαντ Πέλτεν, μαζεύοντας τίτλους. Θα μπορούσε να είχε κάνει το «κάτι παραπάνω» στην καριέρα του; Μάλλον το έχει φιλοσοφήσει πλέον. «Είμαι αρκετά ευχαριστημένος» λέει. «Κέρδισα μερικά κύπελλα, αναδείχθηκα παίκτης της χρονιάς στην Ουγγαρία, την Ελβετία και την Ελλάδα, πολλές φορές ήμουν πρώτος σκόρερ. Και στη δεκαετία του /80 ήμουν ένας από τους λίγους στην Ουγγαρία, που τον άφησαν να φύγει στο εξωτερικό σε τόσο μικρή ηλικία. Αυτό ήταν ασυνήθιστο, ακόμα και ο Φέρεντς Πούσκας έπρεπε να φτάσει τα 31 για να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης».

Ο Λάγιος Ντέταρι λέει μάλιστα ότι είχε φιλική σχέση με τον «θρύλο» του ουγγρικού ποδοσφαίρου, ο οποίος άλλωστε είχε αναλάβει και την εθνική Ουγγαρίας στις αρχές της δεκαετίας του /90. Μερικές φορές μάλιστα πείραζε τον Πούσκας και του έλεγε: «Τελικά Φέρεντς, ποτέ δεν έχουν βγει καλύτερα δεκάρια από εμάς τους δύο, έτσι δεν είναι;» Η απάντηση του Πούσκας ήταν σύντομη και περιεκτική: «Μην αυθαδιάζεις, γιατί θα πέσει σφαλιάρα».

Πηγή: DeutscheWelle.com

O πιο παράξενος αγώνας του Μοχάμεντ Άλι!!


O πιο παράξενος αγώνας του Μοχάμεντ Άλι

Το 1976, ο Μοχάμεντ Άλι συμμετείχε στον πιο περίεργο αγώνα της καριέρας του κόντρα στον Ιάπωνα Αντόνιο Ινόκι.

Θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος πυγμάχος όλων των εποχών, ενώ έχει ψηφιστεί ο αθλητής του αιώνα τόσο από το Sports Illustrated όσο και από το BBC.

Έμεινε στην ιστορία για τις μονομαχίες του με τον Τζο Φρέιζερ, για το Rumble in the Jungle με τον Τζόρτζ Φόρμαν αλλά και για την προσωπικότητα που σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή.

Ο Μοχάμεντ Άλι όμως έχει στο παλμαρέ του και ένα πολύ παράξενο αγώνα.

Το 1976 και ενώ βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο της καριέρας του, συμφώνησε να παλέψει με τον Αντόνιο Ινόκι από την Ιαπωνία. Ο αγώνας θα γινόταν στο Μπουντοκάν, αλλά υπήρχε μία μικρή λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά. Ο Ινόκι δεν ήταν πυγμάχος αλλά επαγγελματίας παλαιστής.

Και όταν λέμε παλαιστής εννοούμε το είδος της πάλης που βλέπουμε στο WWE.

inner

H αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου και οι κανόνες της την έκαναν να μοιάζει πιο πολύ με pro-wrestling παρά με αγώνα πυγμαχίας.

Η αξιοπιστία του συγκεκριμένου αγώνα αμφισβητήθηκε από πολλούς και ήταν λογικό αφού εκείνη την εποχή ο περισσότερος κόσμος πίστευε ότι τα αποτελέσματα στους αγώνες pro wrestling ήταν κανονικά.

Πιο πολύ όμως έμοιαζε με προκαθορισμένη χορογραφία.

Τελικά κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συνέβη. Υπάρχουν αντικρουόμενες μαρτυρίες. Κάποιοι λένε ότι ο αγώνας ήταν προκαθορισμένος, αλλά ο Μοχάμεντ Άλι δεν ήξερε από την αρχή ότι πρέπει να χάσει και όταν το έμαθε αρνήθηκε.

Μία άλλη εκδοχή λέει ότι ο Άλι και η ομάδα δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ο αγώνας θα ήταν πραγματικός και όταν είδαν τον Ινόκι να προπονείται έκαναν πίσω.

Ο αγώνας έγινε κανονικά αλλά οι κανόνες άλλαξαν. Ο Ινόκι δεν είχε δικαίωμα να σηκώσει και να ρίξει τον Μοχάμεντ Άλι, αλλά ούτε και να τον κλοτσήσει εκτός και αν ήταν ξαπλωμένος. Το πώς μπορείς να κλοτσήσεις κάποιον όταν είσαι ξαπλωμένος είναι κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι.

inner

Η αναμέτρηση είχε διάρκεια 15 γύρους και σε αυτούς ο Μοχάμεντ Άλι κατάφερε να ρίξει μόλις 6 γροθιές.

Ο Ινόκι από την άλλη μεριά προσπαθούσε από την αρχή να κλωτσήσει με τον τρόπο που σας περιγράψαμε πιο πάνω.

inner

Το αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία, το κοινό αποδοκίμασε, αλλά λέγεται ότι ο Μοχάμεντ Άλι έβγαλε το αστρονομικό για την εποχή ποσό των έξι εκατομμυρίων δολαρίων.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο «πρώτος χορός» του «Νουρέγιεφ» (video)


Ο «πρώτος χορός» του «Νουρέγιεφ» (video)

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το ντεμπούτο του Βασίλη Χατζηπαναγή στα ελληνικά γήπεδα και το sport-fm.gr θυμάται τον «πρώτο χορό» του «Νουρέγιεφ» των γηπέδων.

Το καλεντάρι γράφει 7 Δεκεμβρίου του 1975 και στη Βέροια, λόγω τιμωρίας της έδρας του «Γηραιού», ο Ηρακλής υποδέχεται τον Ατρόμητο.

Μπορεί τη μέρα εκείνη η ποδοσφαιρική οικουμένη να ασχολείται με το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όμως λίγο βορειότερα της Αθήνας, θα συντελεστεί η αρχή ενός ποδοσφαιρικού θαύματος που έμελλε να μείνει στην ιστορία και να αποτελέσει προϊμιο μιας σπουδαίας καριέρας.

Ο γεννημένος στην Τασκένδη, Βασίλης Χατζηπαναγής, θα φορέσει για πρώτη φορά την κυανόλευκη φανέλα του Ηρακλή και από τότε θα γράψει ιστορία στα ελληνικά γήπεδα με τα κατορθώματα του.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ηρακλής ήταν κάκιστος, σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, θα συστηθεί στο ελληνικό κοινό ο άνθρωπος που έμελλε να χαρακτηριστεί ως... ο Μαραντόνα της Ελλάδας.



Από τότε και έπειτα ο «Βάσια» θα αγωνιστεί σε 281 παιχνίδια με τον «Γηραιό», ενώ μέχρι το 1990 που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια θα πετύχει 62 γκολ.

Εκείνο που πάντα θα αποτελεί αδικία της ιστορίας για τον «Νουρέγιεφ» των γηπέδων, είναι ότι δεν αγωνίστηκε ποτέ με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος, εξαιτίας της συμμετοχής του στις μικρές εθνικές ομάδες της Σοβιετικής Ένωσης.

Πάντως στα 30 του χρόνια, θα ζήσει μια σπουδαία στιγμή ως επιστέγασμα μιας σπουδαίας καριέρας.

Τον Ιούλιο του 1984 θα φορέσει τη φανέλα της «Μικτής Κόσμου» και ενώπιον 15.000 ομογενών στο Νιου Τσέρσεϊ θα παίξει ως συμπαίκτης με τεράστιους αστέρες όπως οι Πίτερ Σίλτον, Φέλιξ Μάγκατ, Κέβιν Κίγκαν και Φρανς Μπεκεμπάουερ.

Η συμμετοχή του Βάσια στη Μικτή Κόσμου



*Πηγή: sport-fm.gr*

Το επικό ρεκόρ του Ολυμπιακού!!


Το επικό ρεκόρ του Ολυμπιακού

Το sport-fm.gr αναλύει το τρομερό ρεκόρ του Ολυμπιακού, που συμπλήρωσε 100 εντός έδρας ματς κανονικής περιόδου αήττητος μετά τη χθεσινή νίκη επί της ΑΕΚ.

Το ΣΕΦ έχει εξελιχθεί σε απόρθητο κάστρο για τον Ολυμπιακό στην κανονική περίοδο της Basket League. Η χθεσινή νίκη με 79-71 επί της ΑΕΚ ήταν η 100η διαδοχική για τους «ερυθρόλευκους» στη regular season, όπου δεν έχουν χάσει στο σπίτι τους από τις 17 Φεβρουαρίου του 2008 και το 82-64 από τον Παναθηναϊκό.

Υπάρχουν όμως ακόμη πιο εντυπωσιακά στοιχεία:

-Ο Ολυμπιακός έδωσε 19 από τα 100 αυτά παιχνίδια χωρίς κόσμο λόγω τιμωριών.

-Η μέση διαφορά με την οποία νίκησε τους αντιπάλους του ήταν 27,11 πόντοι (!), με το +69 επί του Λαυρίου φέτος (108-39) να είναι η καλύτερή του επίδοση.

-Η πιο δύσκολη νίκη των Πειραιωτών στο διάστημα των 100 αυτών αγώνων ήταν το 2011 στο 87-83 στην παράταση απέναντι στον Παναθηναϊκό, απέναντι στον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επτά σερί νίκες σε κανονική περίοδο.

Αναλυτικά, τα 100 σερί νικηφόρα ματς του Ολυμπιακού στη regular season:

01/03/2008: Ολύμπια Λάρισας 65-61
16/03/2008: Αιγάλεω 76-63
29/03/2008: ΑΕΚ 82-53
16/04/2008: ΑΕΛ 84-52
23/04/2008: Ρέθυμνο 80-48
18/10/2008: Άρης 74-57 *
02/11/2008: ΠΑΟΚ 80-71 *
16/11/2008: ΑΕΚ 101-84
30/11/2008: Κολοσσός 84-50
13/12/2008: Πανιώνιος 81-65
03/01/2009: Πανελλήνιος 92-77
18/01/2009: Αιγάλεω 106-61
01/02/2009: Ολύμπια Λάρισας 78-73
14/02/2009: Καβάλα 90-68
01/03/2009: Παναθηναϊκός 77-75
21/03/2009: ΑΕΛ 100-62
12/04/2009: Τρίκαλα 81-60
22/04/2009: Μαρούσι 80-70
01/11/2009: Μαρούσι 86-77 *
29/11/2009: Παναθηναϊκός 87-76
12/12/2009: Τρίκαλα 107-73
29/12/2009: Περιστέρι 78-70
10/01/2010: Κολοσσός 92-63
23/01/2010: Πανελλήνιος 90-70
31/01/2010: Άρης 82-77
13/02/2010: Καβάλα 92-73
17/02/2010: ΠΑΟΚ 92-72
07/03/2010: Ηλυσιακός 101-60
20/03/2010: Πανιώνιος 92-74
11/04/2010: ΑΕΚ 84-53
24/04/2010: Ολύμπια Λάρισας 92-54
31/10/2010: ΑΕΚ 82-50 *
13/11/2010: Ίκαρος 86-64 *
05/12/2010: ΠΑΟΚ 89-82 *
19/12/2010: Περιστέρι 101-64 *
08/01/2011: Καβάλα 81-60 *
15/01/2011: Ηρακλής 88-58 *
23/01/2011: Άρης 97-70
05/02/2011: Πανιώνιος 82-63
20/02/2011: Μαρούσι 92-76
27/02/2011: Πανελλήνιος 79-61
18/03/2011: Ηλυσιακός 73-70
03/04/2011: Κολοσσός 93-63
16/04/2011: Παναθηναϊκός 87-83 (κ.α. 76-76)
30/10/2011: Μαρούσι 92-63
13/11/2011: Περιστέρι 92-65
26/11/2011: Κολοσσός 93-82
11/12/2011: ΚΑΟΔ 83-61
11/01/2012: Ηλυσιακός 77-73
14/01/2012: ΠΑΟΚ 90-60
29/01/2012: Ρέθυμνο 97-82
12/02/2012: Παναθηναϊκός 78-77
25/02/2012: Άρης 85-66 *
07/03/2012: Ίκαρος 100-63
16/03/2012: Πανιώνιος 73-64
05/04/2012: Καβάλα 85-60
14/10/2012: ΠΑΟΚ 89-64
04/11/2012: ΚΑΟΔ 103-67
19/11/2012: Καβάλα 113-62
03/12/2012: Άρης 100-65
16/12/2012: Ηλυσιακός 113-75
14/01/2013: Πανιώνιος 87-73
04/02/2013: Παναθηναϊκός 72-67
07/02/2013: Ίκαρος 85-63
24/02/2013: Περιστέρι 105-57 *
17/03/2013: Κολοσσός 70-65 *
01/04/2013: Ρέθυμνο 88-73 *
22/04/2013: Πανελευσινιακός 85-60 *
18/05/2013: Απόλλων Πάτρας 80-53
14/10/2013: Παναθηναϊκός 55-45*
26/10/2013: Ίκαρος 99-61*
11/11/2013: ΠΑΟΚ 78-70*
25/11/2013: Απόλλων Πάτρας 93-71*
30/11/2013: Άρης 93-61
14/12/2013: Τρίκαλα 84-45
05/01/2014: Νέα Κηφισιά 69-64
27/01/2014: Ηλυσιακός 83-73
05/02/2014: Κολοσσός 77-68
23/02/2014: Ρέθυμνο 105-64
23/03/2014: Πανελευσινιακός 94-64
07/04/2014: ΚΑΟΔ 83-71
03/05/2014: Πανιώνιος 76-66
12/10/2014: Απόλλων Πάτρας 82-56 *
26/10/2014: Κολοσσός 93-65
10/11/2014: Τρίκαλα 87-72
23/11/2014: ΠΑΟΚ 80-55
07/12/2014: Κόροιβος 79-73
27/12/2014: Παναθηναϊκός 81-75
12/01/2015: Άρης 84-68
08/02/2015: Νέα Κηφισιά 77-63
19/02/2015: ΑΕΚ 83-77
09/03/2015: Ρέθυμνο 80-60
23/03/2015: ΚΑΟΔ 72-62
28/04/2015: Πανιώνιος 108-65
09/05/2015: Πανελευσινιακός 104-55
11/10/2015: Κολοσσός 88-62
25/10/2015: Αρκαδικός 89-44
08/11/2015: Λαύριο 108-39
22/11/2015: Κόροιβος 83-64
06/12/2015: ΑΕΚ 79-71
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βοηθός προπονητή… γυναίκα σε ομάδα πρώτης κατηγορίας!!


Βοηθός προπονητή… γυναίκα σε ομάδα πρώτης κατηγορίας!

Είναι φαν του Γκουαρντιόλα, του 4-4-2 και του 4-2-3-1. Πλέον έκανε και το μεγάλο βήμα στην καριέρα της. Να αναλάβει βοηθός προπονητή. Διαβάστε ποια ομάδα πήρε αυτή την πρωτότυπη απόφαση.

Η Ουνιβερσιδάδ, ομάδα πρώτης κατηγορίας στην Κόστα Ρίκα, πρωτοτύπησε. Και προσέλαβε γυναίκα βοηθό προπονητή, την Χιμένα Ρόχας! Η νεαρή προπονήτρια, η οποία ανέλαβε ρόλο ασίσταντ του κολομβιανού κόουτς Ομάρ Ρογιέρο, είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής. Μάλιστα, το πτυχίο της –με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο- το έχει πάρει από γερμανικό πανεπιστήμιο, αυτό της Λειψίας!

inner

«Δεν είμαι εδώ ως γυναίκα, αλλά επειδή ξέρω ποδόσφαιρο. Δεν φοβάμαι τις προκλήσεις», δήλωσε γεμάτη αυτοπεποίθηση η 31 ετών Ρόχας, που έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Βαρκελώνη, έχει ήδη κάνει καριέρα ως παίκτρια σε ομάδες ποδοσφαίρου της Κόστα Ρίκα και είναι προπονήτρια στην γυναικεία ομάδα Αρενάλ.

inner

Η νεαρή διπλωματούχος προπονήτρια, η οποία δηλώνει φαν του Πεπ Γκουαρδιόλα, του 4-4-2 και του 4-2-3-1, εξηγεί με αφοπλιστικό τρόπο γιατί δεν πρέπει να ξενίζει η παρουσία της σε ανδρικά αποδυτήρια: «Θα το θέσω ως εξής: τι κάνεις όταν μπαίνεις σε αποδυτήρια με 22 γυναίκες και αυτές έχουν περίοδο; Δεν είναι… παιχνίδι αυτό. Ενώ με τους άνδρες είναι πολύ πιο εύκολο. Πάντα βέβαια υπάρχει μια καχυποψία όταν μία γυναίκα μπαίνει σε ανδρικά αποδυτήρια. Αλλά εγώ δεν φοβάμαι. Πάντα ήμουν σε θέση να αποδείξω ότι είμαι μία επαγγελματίας. Θέλω όλοι να καταλάβουν ότι είμαι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Τα αποδυτήρια στην ομάδα φυσιολογικά θα αλλάξουν κάπως. Θα χτυπάω την πόρτα πριν μπω μέσα. Και φυσικά θα υπάρχουν και οι στιγμές που θα μπαίνω μαζί με τον προπονητή. Τα έχω συνηθίσει αυτά…».

inner

Η επιλογή της Ουνιβερσιδάδ ντε Κόστα Ρίκα να έχει την Ρόχας ως Νο2 στην τεχνική ηγεσία της, είναι αναμφίβολα ιστορική.
Τα αρχεία της κοσταρικανής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αναφέρουν μόνο μία αντίστοιχη περίπτωση γυναίκας σε ομάδα πρώτης κατηγορίας Ανδρών από το 1921 έως σήμερα: τη σεζόν 1996-1997 η Ντέλια Βιγιαλόμπος είχε αναλάβει βοηθός προπονητή, του Κάρλος Σαντάνα, στην Μπελέν.

Απομένει να δούμε αν θα σπάσουν τα ταμπού και θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλα κλαμπ στη Λατινική Αμερική ή –γιατί όχι;- και στην Ευρώπη, βάζοντας τις δικές τους Βιγιαλόμπος και Ρόχας στα τεχνικά τους τιμ… *Πηγή: sport-fm.gr*

Βλέπει Ολυμπιακό-Άρσεναλ ο Σκίμπε!!

Βλέπει Ολυμπιακό-Άρσεναλ ο Σκίμπε
Επιστρέφει την Τετάρτη στην Αθήνα ο Μίχαελ Σκίμπε για να παρακολουθήσει τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης.

Μετά από ολιγοήμερη παραμονή στη Γερμανία, ο Μίχαελ Σκίμπε θα έρθει στην Ελλάδα την Τετάρτη προκειμένου να παρακολουθήσει αρχικά τον Ολυμπιακό στο ματς με την Άρσεναλ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και την Πέμπτη αναμένεται να μεταβεί στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Όσον αφορά το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», ο Γερμανός τεχνικός αναμένεται να έχει στραμμένη την προσοχή του στους Δημήτρη Σιόβα και Κώστα Φορτούνη, ενώ στον αγώνα των «Αρκάδων» θα έχει την ευκαιρία να τσεκάρει τους Απόστολο Γιάννου, Ταξιάρχη Φούντα, Κώστα Γιαννούλη και Δημήτρη Κουρμπέλη.

Την προσεχή Πέμπτη, ο συνεργάτης του Μίχαελ Σκίμπε, Ηρακλής Μεταξάς θα παρακολουθήσει το ματς Ντόρτμουντ – ΠΑΟΚ για το Europa League και το προσεχές Σάββατο, ο εκλέκτορας της Εθνικής, αλλά και οι υπόλοιποι προπονητές των Εθνικών ομάδων (Ελπίδων, Νέων και Παίδων) θα βρεθούν στη Νέα Σμύρνη για να δουν την αναμέτρηση Πανιώνιος - ΑΕΚ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βέλλιος: «Τα καλύτερα έρχονται»


Βέλλιος: «Τα καλύτερα έρχονται»

Οι μεγάλες νίκες επί Παναθηναϊκού και Αστέρα ήταν μόνο η αρχή, όπως δήλωσε ο Απόστολος Βέλλιος που βραβεύτηκε ως MVP και σκόρερ του ωραιότερου γκολ της προηγούμενης αγωνιστικής.

Ευτυχής για τα ατομικά του βραβεία, αλλά ακόμη περισσότερο για τις νίκες του Ηρακλή εμφανίστηκε ο Απόστολος Βέλλιος κατά τη βράβευσή του ως MVP και σκόρερ του ωραιότερου γκολ της προηγούμενης αγωνιστικής.

«Είμαι χαρούμενος για τα βραβεία αλλά για εμένα σημαντικότεροι είναι οι βαθμοί που πήραμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Κερδίσαμε έναν μεγάλο αντίπαλο ενώ ακολούθησε και η νίκη στην Τρίπολη και τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα. Πλέον έχουμε δέσει ως σύνολο και τα καλύτερα έρχονται», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως αφιερώνει τα βραβεία στους συμπαίκτες του.

inner

Ο 23χρονος άσος απέφυγε να σχολιάσει τα μεταγραφικά σενάρια που τον αφορούν. «Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, βλέπουμε τα λάθη μας τα διορθώνουμε και συνεχίζουμε», είπε, ενώ για την προοπτική να κληθεί στην Εθνική Ανδρών τόνισε: «Με χαροποιεί ότι ακούγεται το όνομα μου για την Εθνική, αλλά αυτό που με απασχολεί πρώτα από όλα είναι ο Ηρακλής. Οι ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο έχουν ως στόχο τους να αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα της χώρας τους».

Τέλος, για τον επερχόμενο αγώνα με τον Πανθρακικό, που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, τόνισε: «Θα θέλαμε να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, αλλά από τη στιγμή που δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα έστω και χωρίς αυτόν».

Ο Λάζαρος Καλαϊτζίδης (μέλος της χρυσής ομάδας του 1976 που κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδας), ο οποίος έκανε την πρώτη απονομή, τόνισε: «Συγχαρητήρια στον Απόστολο για την χαρά που μας δίνει, εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Είμαι χαρούμενος, καθώς όπως και εγώ, έτσι και ο Βέλλιος προέρχεται από την Ακαδημία του Ηρακλή».

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας CONDITO, και χορηγός της ομάδας, Κώστας Μωραΐτης, δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ την ΠΑΕ για την τιμή που μου έκανε να δώσω αυτό το βραβείο στον Απόστολο στον οποίο εύχομαι κάθε επιτυχία. Μακάρι να σηκώσει και τρόπαια με τον Ηρακλή».

Βεζυρτζής και με τη… βούλα!


Βεζυρτζής και με τη… βούλα

Την επιστροφή του Νίκου Βεζυρτζή στο ΔΣ του συλλόγου, στη θέση του αντιπροέδρου, ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ποιος ο ακριβής ρόλος του Θεσσαλονικιού παράγοντα.


Την είσοδο του Νίκου Βεζυρτζή στο ΔΣ της εταιρίας ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον Θεσσαλονικιό παράγοντα να αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου του συλλόγου με αρμοδιότητες στην οργάνωση και διεύθυνση του αγωνιστικού τμήματος.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την είσοδο του Νίκου Βεζυρτζή στο ΔΣ της εταιρίας, στη θέση του αντιπροέδρου και με αρμοδιότητες στην οργάνωση και διεύθυνση του αγωνιστικού τμήματος.

Ο Νίκος Βεζυρτζής υπήρξε έφορος ποδοσφαίρου στην χρυσή ομάδα της δεκαετίας του 70’. Υπήρξε ο κατά τεκμήριο σπουδαιότερος πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ, που έφτασε στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Μα κυρίως, είναι ένας άνθρωπος που όχι μόνο γνωρίζει την ιδιοσυγκρασία του μεγάλου Συλλόγου μας, αλλά συνέβαλε δραστικά στην δημιουργία της!

Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να λείπει σήμερα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ώστε σύντομα ο Δικέφαλος να θεωρείται μέλος των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων.

Ντράμοντ, ο… μπράβος!! (video)


Ντράμοντ, ο… μπράβος (video)

Ο Ρέτζι Τζάκσον έκανε δηλώσεις μετά τη νίκη των Πίστονς επί των Λέικερς και ο Αντρέ Ντράμοντ καθόταν δίπλα του «καρφώνοντας» με το βλέμμα του την κάμερα και παίζοντας το ρόλο του bodyguard.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Ηλιάδη διέλυσε τις φήμες περί χωρισμού με τον Γκέντσογλου!!


Η Ηλιάδη διέλυσε τις φήμες περί χωρισμού με τον Γκέντσογλου

Η γνωστή τραγουδίστρια έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Πολλά δημοσιεύματα τους ήθελαν στα πρόθυρα του χωρισμού ή ακόμα και χωρισμένους.

Η Αγγελική Ηλιάδη όμως, με μία δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram διέλυσε τις φήμες.

Στην φωτογραφία την βλέπετε μαζί με τον Σάββα Γκέντζογλου, ενώ στη λεζάντα η Αγγιλική Ηλιάδη του λέει: «Χρόνια Πολλά Αγάπη μου».

Δεν μοιάζουν και τόσο χωρισμένοι τελικά ε;

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Aggeliki Iliadi (@aggeliki.iliadi) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Άρθο: «Καλή νίκη»


Άρθο: «Καλή νίκη»

Η ΑΕΚ συνεχίζει να νικά και ο ίδιος να ανεβάζει στροφές. Ο Θέσαρ Άρθο, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να μην είναι ικανοποιημένος. «Καλή νίκη χθες. ΑΕΚ, οικογένεια», έγραψε στο Instagram ο Ισπανός στόπερ.






Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @carzo4 στις



*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρίτη καλύτερη τάπα του Αντετοκούνμπο στον Γκασόλ!! (video)


Τρίτη καλύτερη τάπα του Αντετοκούνμπο στον Γκασόλ (video)

Η τάπα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Πάου Γκασόλ είναι στην τρίτη θέση των καλύτερων μπλοκ στις φετινές διοργανώσεις Ανδρών της FIBA. Πιο ψηλά μόνο οι Γκομπέρ και Μεζρί.











*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστρέφουν στη δράση οι βετεράνοι του Ολυμπιακού!!


Επιστρέφουν στη δράση οι βετεράνοι του Ολυμπιακού

Την ΑΕ Λεμεσού αντιμετωπίζουν την Τρίτη οι βετεράνοι του Ολυμπιακού, το υπ' αριθμόν 642 παιχνίδι τους όλα αυτά τα χρόνια που δίνουν φιλικούς αγώνες.

Το υπ' αριθμόν 642 παιχνίδι τους δίνουν αύριο, Τρίτη, στις 18.00 στις εγκαταστάσεις του Star Sport Club στη Βούλα οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για διεθνή φιλικό αγώνα με αντίπαλο τον Άρη Λεμεσού από την Κύπρο. Τα μεγαλύτερα ονόματα της ιστορίας του Ολυμπιακού θα είναι εκεί αφού η αναμέτρηση θα διεξαχθεί με κάθε επισημότητα.

Θα τιμηθεί ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, από την ΑΕ Λεμεσού αλλά και τη Θύρα 7 Λεμεσού καθώς και ο Σύνδεσμος Βετεράνων του Θρύλου. Επίσης θα τιμηθεί και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης.

Επίσης, οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού θα τιμήσουν την ΑΕ Λεμεσού και τη Θύρα 7 Λεμεσού αντίστοιχα. Ο Πρόεδρος και το ΔΣ των Βετεράνων ευχαριστούν τον Πρόεδρο, Βαγγέλη Μαρινάκη, για τη βοήθειά του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νοκ άουτ με Παναθηναϊκό ο Σεϊμπούτις!


Νοκ άουτ με Παναθηναϊκό ο Σεϊμπούτις

Εκτός δράσης για τέσσερις εβδομάδες θα μείνει λόγω κατάγματος σε δάχτυλο του χεριού του ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις κι έτσι χάνει το ματς της Ζαλγκίρις με τον Παναθηναϊκό.

Απών από τα δύο τελευταία ματς της Ζαλγκίρις στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, ανάμεσά τους κι από εκείνο της επόμενης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό στο Κάουνας, θα είναι ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις.

Ο διεθνής σούτινγκ γκαρντ υπέστη κάταγμα σε δάχτυλο του χεριού του στον αγώνα με τη Νεπτούνας και θα μείνει εκτός δράσης για τέσσερις εβδομάδες.

Φέτος ο 30χρονος άσος έχει 7,6 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ακόμα γράφουν το σκεπτικό για Μαρινάκη!!


Ακόμα γράφουν το σκεπτικό για Μαρινάκη

Οι διορθώσεις που ζήτησε να κάνει ο πρόεδρος της ΕΕΑ στο καθαρογραμμένο σκεπτικό της απόφασης για τον Βαγγέλη Μαρινάκη καθυστερεί την εφαρμογή της ποινής, αλλά και την προσφυγή της ΠΑΕ εναντίον της.

Από τις 5 Νοεμβρίου η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε κρίνει (με ψήφους 4-3) πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός παρά τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν από τον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Η ποινή ήταν πρόστιμο 150.000 ευρώ για τον ίδιο και άλλα τόσα για την ΠΑΕ, ενώ δόθηκε προθεσμία ενός μήνα ούτως ώστε να γίνει αντικατάσταση του στην προεδρία του Ολυμπιακού με την απειλή πως αν αυτό δεν συμβεί θα αρθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, το οποίο είχε δοθεί με επιφύλαξη.

Η ποινή, ωστόσο, δεν έχει εφαρμοστεί, ούτε έχει δοθεί η δυνατότητα στον Ολυμπιακό να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της εκτέλεσης της απόφασης και να γίνει προσφυγή στα διαιτητικά δικαστήρια, καθώς ακόμη δεν είναι έτοιμο το σκεπτικό της απόφασης!

Το σκεπτικό έχει καθαρογραφεί εδώ και κάποιες μέρες, ωστόσο κατόπιν το ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κωνσταντίνος Παπαλάκης, ώστε να το μελετήσει και να κάνει διορθώσεις. Το θέμα έχει μείνει εκεί και αναμένεται να προχωρήσει στην προσεχή συνεδρίαση της ΕΕΑ, την Πέμπτη (10/12).
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σκοτώνω για τον Ηρακλή»


«Σκοτώνω για τον Ηρακλή»

Τρελός με το ποδόσφαιρο και παθιασμένος με τον Ηρακλή δήλωσε σε συνέντευξη του ο Κερέμ Μπουλούτ που τόνισε ότι μπορεί να... «σκοτώσει» για χάρη του «Γηραιού».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παίκτης στον Arena FM

Έκανα τα πάντα ως τώρα, αλλά δεν είχα σκοράρει. Είμαι πολύ χαρούμενος που σκόραρα και βοήθησα την ομάδα να φτάσει στη νίκη. Η πάσα του Περόνε ήταν πολύ καλή, αλλά είναι κάτι που το έχουμε κάνει στην προπόνηση πολλές φορές.

Είδατε από το πρόσωπό μου και το πανηγυρισμό το πόσο το χάρηκα. Ψάχνω ακόμα τη φανέλα μου από τον πανηγυρισμό. Είναι πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μου να βρω το ρυθμό, τώρα νιώθω πολύ καλά και είναι εξαιρετικό το συναίσθημα

Το γκολ το αφιερώνω σε όλον τον κόσμο που με στήριξε ειδικά στην αρχή και στους οπαδούς της ομάδας μας.

Για την αποβολή, θέλω να πω ότι είναι άδικη η πρώτη κάρτα. Δεν είδα τον παίκτη ούτε καν τον άγγιξα, δεν υπήρξε κάρτα.

Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Ο Ηρακλής είναι πάντα Ηρακλής. Στην αρχή δεν είχαμε τύχη, είχαν έρθει και νέοι παίκτες τώρα είμαστε ομάδα και θέλουμε να τερματίσουμε στην πρώτη 6άδα. Έχουμε και καλή ομάδα και σπουδαίους οπαδούς.

Κάποιο έλεγαν ότι είμαι τρελός. Δεν είμαι τρελός, είμαι παθιασμένος και διαφορετικός. Μπορώ να «σκοτώσω» για την ομάδα. Είμαι τρελός για το ποδόσφαιρο. Μίλησα με τον προπονητή με κατάλαβε και τον κατάλαβα.

Το τατουάζ με τα δάκρυα το έκανα γιατί έχασα δυο συγγενικά πρόσωπα σε τροχαίο και έτσι τιμώ τα δυο μέλη που έχασα από την οικογένεια μου.

Επιστρέφει σήμερα ο Βεζυρτζής στον ΠΑΟΚ!!


Επιστρέφει σήμερα ο Βεζυρτζής στον ΠΑΟΚ

Τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει για την επιστροφή του Νίκου Βεζυρτζή στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κάτι που αναμένεται να επικυρωθεί στη σημερινή Γ.Σ. των μετόχων του συλλόγου.

Στο γήπεδο της Τούμπας βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο Νίκος Βεζυρτζής, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο πρώην παράγοντας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αναμένεται σήμερα, που είναι προγραμματισμένη η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του συλλόγου, να επιστρέψει στην ομάδα.

Μάλιστα, το επιβεβαίωσε και ο ίδιος φεύγοντας από το γήπεδο, καθώς αναμένεται να πάρει τη θέση του Ηλία Γεροντίδη και εκείνος θα παραμείνει υπεύθυνος ασφαλείας του ΠΑΟΚ.

«Οπωσδήποτε για τη μέχρι τώρα πορεία κάτι φταίει. Μπαίνοντας στην ομάδα πρέπει να ψάξουμε και να βρούμε αυτό που φταίει και αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ και να το διορθώσουμε. Τη δυναμική που έχει σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν την είχε ποτέ στην ιστορία του. Όταν αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές έχει έναν επενδυτή και είσαι το πιο αξιόπιστο σωματείο στην Ελλάδα, κάτι είναι αυτό που φταίει και δεν μας έχει ανεβάσει ακόμα σαν ομάδα και θα ψάξουμε να το βρούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βεζυρτζής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλιάτσικο στη μπουτίκ του Παναιτωλικού!!!


Πλιάτσικο στη μπουτίκ του Παναιτωλικού!

Τις προθήκες της μπουτίκ του Παναιτωλικού έσπασαν άγνωστοι την Κυριακή το βράδυ, ενώ στη συνέχεια έκλεψαν προϊόντα της ομάδας του Αγρινίου.

Στόχος επίθεσης έγινε χθες το βράδυ το γήπεδο Παναιτωλικού και συγκεκριμένα η μπουτίκ της ομάδας.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές, σπάζοντας τις προθήκες, κλέβοντας προϊόντα, καταστρέφοντας εσωτερικά και εξωτερικά τη μπουτίκ.

Από το πρωί οι ζημιές αποκαθίστανται και ενόψει του σημερινού αγώνα Παναιτωλικός – Ατρόμητος, η μπουτίκ θα λειτουργήσει κανονικά, από τις 12.00 έως τις 14.00 και από τις 16.00 έως και μετά το τέλος του αγώνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κρατά τη νίκη και το πάθος!!


Κρατά τη νίκη και το πάθος

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο ζητούμενο με το γκολ-κέρασμα του εορτάζοντα Καρέλη στη Βέροια, αλλά η ανάγκη βελτίωσης είναι εμφανής. Καμία ανησυχία για το «σφίξιμο» του Εσιέν. Στροφή σε Αστέρα.


Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Βέροια δεν ήταν καλή, ωστόσο στο μεταβατικό αυτό στάδιο ζητούμενο για τους «πράσινους» είναι η βελτίωση χωρίς βαθμολογικές απώλειες.

Το γκολ του Νίκου Καρέλη χάρισε στην ομάδα του τη νίκη που την κράτησε στο -4 από τη δεύτερη ΑΕΚ, αλλά δεν έκρυψε τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας, κυρίως στον παραγωγικό τομέα.

Το «τριφύλλι» απείλησε ελάχιστα, έδειξε αδυναμία στη δημιουργία φάσεων, ωστόσο από την άλλη πλευρά ήταν πολύ αποτελεσματικοί ανασταλτικά και έβγαλαν πάθος μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο Αντρέα Στραματσόνι δείχνει ακόμη πως βρίσκεται σε αναζήτηση της διάταξης που ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα του και το θετικό είναι πως δεν είναι προσκολλημένος στις ιδέες του, αλλά τις προσαρμόζει ανάλογα με το ρόστερ και τις ανάγκες του αγώνα.

Η αποστολή της ομάδας επιστρέφει σήμερα μέσω Θεσσαλονίκης και μετά την αποκατάσταση στο Κορωπί οι παίκτες θα έχουν ρεπό την Τρίτη. Την Τετάρτη θα αρχίσει η προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ (19:30). Στο ματς αυτό θα είναι-πιθανότατα-διαθέσιμος ο Μάρκους Μπεργκ που απουσίασε χθες λόγω καρτών αλλά και του τραυματισμού που αποκόμισε κόντρα στην Παναχαϊκή.

Εξάλλου, το σφίξιμο που ένιωσε ο Μικαέλ Εσιέν δεν μοιάζει να είναι ανησυχητικό. Ο Γκανέζος μέσος είχε κάποιες ενοχλήσεις, αλλά έβγαλε χωρίς πρόβλημα το παιχνίδι και σήμερα θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λάρισα: «Παίκτες – ηθοποιοί»


Λάρισα: «Παίκτες – ηθοποιοί»

Την δυσαρέσκεια της για τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας εξέφρασε η Λάρισα μέσω ανακοίνωσης, στην οποία χαρακτηρίζει «ηθοποιούς» τους παίκτες του Βοσνιάδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ για άλλη μια φορά θέλει να ευχαριστήσει τον καλύτερο παίκτη της ομάδας μας, που είναι ο κόσμος μας.Ο κόσμος της ΑΕΛ είναι η μεγάλη της δύναμη και αυτή τη δύναμη κανείς δε μπορεί να την πειράξει. Όλοι, σε ολόκληρη την Ελλάδα, ακόμη και οι παραδοσιακοί εχθροί μας, γνωρίζουν ότι ο κόσμος μας είναι ανίκητος.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά προπονητής, τον συμπαθούμε σαν άνθρωπο, δε σεβάστηκε τον κόσμο μας, δε σεβάστηκε το πραγματικό ποδόσφαιρο, ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, και αφού από το πρώτο λεπτό του αγώνα έδωσε εντολή στον τερματοφύλακα της ομάδας που προπονεί, άλλωστε κι αυτός τερματοφύλακας ήταν, να αρχίσει τις προκλητικές καθυστερήσεις, στο τέλος προκάλεσε όλη την Ελλάδα δηλώνοντας ότι για τα 13 λεπτά στα οποία παίχτηκε πραγματικό ποδόσφαιρο στο 2ο ημίχρονο, δεν οφείλονταν στους ηθοποιούς παίκτες του, οι οποίοι δυστυχώς όλοι από μια φορά τουλάχιστον προσποιήθηκαν τους τραυματισμένους και διέκοπταν από 2-3 λεπτά τον αγώνα, πρωταγωνιστής αυτών ο γυρολόγος πρώην ποδοσφαιριστής Σουάνης, αλλά στο σκληρό παιχνίδι των παικτών μας.

Για άλλη μια φορά, αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Ευαγγέλου, ο οποίος μπορεί να μην έκανε κανένα διαιτητικό λάθος, άλλωστε είναι ζήτημα να παίχτηκε μισή ώρα πραγματικό ποδόσφαιρο από τα 90, αλλά συνεχώς διέκοπτε το παιχνίδι για 2-3 λεπτά για να παρασχεθούν στους δήθεν τραυματισμένους οι πρώτες βοήθειες και συνεχώς καλούσε τους γιατρούς και μασέρ, λες και επρόκειτο για κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Στην ΠΑΕ ΑΕΛ για άλλη μια φορά θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους προπονητές και ποδοσφαιριστές μας για ότι έχουν κάνει μέχρι σήμερα και έχουν την ομάδα μας πρώτη και να θυμίσουμε σε αυτούς που διοικούν το ποδόσφαιρο ότι είναι πρωτοφανές η ομάδα η οποία είναι πρώτη στο πρωτάθλημα και έχει διοικητική και οικονομική υγεία, αλλά και τον περισσότερο κόσμο, να αντιμετωπίζεται από τη διαιτησία με τέτοιον τρόπο, ώστε από τα 11 παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι τώρα να έχει παίξει στα 5 με παίκτη λιγότερο και να έχει πάρει τις περισσότερες κάρτες από οποιαδήποτε άλλη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κολοβέτσιος: «Να επενδύσει η ΑΕΚ στον Πογέτ»


Κολοβέτσιος: «Να επενδύσει η ΑΕΚ στον Πογέτ»

Προπονητή στις δυνατότητες του οποίου πρέπει να επενδύσει η ΑΕΚ χαρακτήρισε τον Γκουστάβο Πογέτ ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Κοντά στον Ολυμπιακό και Κύπελλο»,οι φετινοί στόχοι.

Τη βεβαιότητα πως ο Γκουστάβο Πογέτ αφήνει ήδη έργο στην ΑΕΚ και την άποψη πως θα πρέπει να παραμείνει σε αυτή και μετά το τέλος της σεζόν εξέφρασε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος.

Ο αμυντικός της «Ένωσης» μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τα ευεργετικά αποτελέσματα της ως τώρα δουλειάς του Ουρουγουανού προπονητή, έκανε τις συγκρίσεις με τον Δέλλα, ενώ αναφέρθηκε στους στόχους της φετινής περιόδου.

Παράλληλα μίλησε για τους παρτενέρ/ανταγωνιστές του στην άμυνα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των Γιόχανσον και Τζεμπούρ.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο για:

-το προπονητικό προφίλ του Πογέτ: «Είναι ένας απαιτητικός προπονητής. Του αρέσει πολύ η πειθαρχία. Θέλει να έχει εναλλακτικά πλάνα μέσα στο παιχνίδι, το είδαμε και χθες που παίξαμε με δύο επιθετικούς. Σιγά-σιγά περνά τη φιλοσοφία του στην ομάδα και δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο».

-το αν πρέπει η ΑΕΚ να επενδύσει στον Πογέτ: «Δείχνει από τον πρώτο καιρό πως είναι ένας χαρισματικός προπονητής. Πιστεύω πως ναι, πρέπει να επενδύσει η ΑΕΚ πάνω του».

-το πώς προετοιμάζει ο Πογέτ ψυχολογικά την ομάδα: «Πριν τα παιχνίδια κοιτά να μας έχει προετοιμασμένους. Στις ομιλίες του μας γεμίζει με θάρρος και κουράγιο και πως μπαίνοντας στο γήπεδο λέει να πηγαίνουμε μόνο για τους τρεις βαθμούς. Γενικά οι ομιλίες του είναι πολύ έντονες».

-το γεγονός ότι ο Πογέτ δεν είναι δογματικός προπονητής: «Στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό παρόλο που ξεκινήσαμε με άλλο σύστημα, στο τέλος πήγαμε στο 3-5-2, γιατί έτσι ήταν οι απαιτήσεις του παιχνιδιού. Του αρέσει να πειραματίζεται με την ομάδα και να έχει διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης του παιχνιδιού».

-τις διαφορές με τον Πογέτ-Δέλλα: «Ο κ. Δέλλας ήταν περισσότερο της κατοχής και της υπομονής. Ο κ. Πογέτ είναι πιο απαιτητικός, θέλει οι ρυθμοί να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Είναι πάνω-κάτω της ίδιας φιλοσοφίας όμως. Και ο κ. Πογέτ ζητά να έχουμε εμείς την μπάλα στα πόδια μας».

-τις επιρροές του Πογέτ από το αγγλικό πρωτάθλημα: «Στα man-to-man, στις στημένες φάσεις, στις μονομαχίες που πάμε να δώσουμε έχει μια αγγλική νοοτροπία. Θέλει να είμαστε πιο επιθετικοί σε αυτό το κομμάτι».

-τις πολλές αλλαγές που έχουν γίνει στο αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν: «Κάθε παιδί που παίζει σε αυτή τη θέση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Λαμπρόπουλος είναι ένα πολύ δυνατό παιδί. Ο Τζανετόπουλος είναι χαρισματικός με την μπάλα στα πόδια, μπορεί να περάσει πολύ πιο εύκολα την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ο Άρθο είναι ο πιο έμπειρος της παρέας, έχει πολλές παραστάσεις από την καριέρα του. Είναι πιο εγκεφαλικός παίκτης κι όσο περνάνε τα παιχνίδια δένουμε όλο και περισσότερο».

-το ποιον παρτενέρ προτιμά ο ίδιος για τον εαυτό του: «Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Οποιοσδήποτε επιλέγεται πρέπει να δίνει το 100% και όλα τα παιδιά είναι έτοιμα για να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

-το αν τον ενόχλησε η κουβέντα περί ανάγκης απόκτησης στόπερ στην αρχή της σεζόν: «Δεν πρέπει να το εισπράττουμε αρνητικά. Στην ΑΕΚ είμαστε, οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές και πρέπει σε κάθε αγώνα να αποδεικνύουμε πως μπορούμε να σταθούμε σε αυτή την ομάδα».

-το αν η φετινή σεζόν είναι μεταβατική για την ΑΕΚ: «Ίσως μπορούμε να πάρουμε τη φετινή σεζόν μεταβατική. Κακά τα ψέματα θα ήταν πολύ δύσκολο από την πρώτη χρονιά να πάμε για πρωτάθλημα. Θεωρώ όμως πως το πλάνο έχει πετύχει, είμαστε στη δεύτερη θέση κι αν συνεχίσουμε έτσι και διεκδικήσουμε το Κύπελλο η χρονιά θα είναι πετυχημένη».

-το αν η λέξη «μετάβαση» είναι κακό να ακούγεται για την ΑΕΚ: «Δεν νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό να μιλάμε για μετάβαση. Η ομάδα μας ήρθε από τη Β’ Εθνική, ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και θα ήταν πολύ δύσκολο να διεκδικήσουμε αμέσως το πρωτάθλημα. Εμείς δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε».

-το αν μπορεί να κυνηγήσει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό φέτος: «Θεωρώ πως πρέπει να είμαστε κοντά στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει κριθεί μαθηματικά ο τίτλος. Κακά τα ψέματα η κάλυψη της διαφοράς με τον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε όμως στην ομάδα μας για να πετύχουμε κάτι καλό. Η δεύτερη θέση είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, αλλά και η κατάκτηση του Κυπέλλου».

-το πώς βλέπει τους άλλους ανταγωνιστές της ΑΕΚ: «Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έκαναν καλές κινήσεις το περασμένο καλοκαίρι, ενισχύθηκαν σημαντικά και είχαν πολύ πιο υψηλούς στόχους. Ειδικά από τον ΠΑΟΚ περίμενα πολλά περισσότερα και δεν ξέρω γιατί παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Ο Αστέρας έχει καλή ομάδα, είναι μια παραδοσιακά καλή ομάδα τα τελευταία χρόνια, με καλούς παίκτες, έναν προπονητή που είναι 2-3 χρόνια στην ομάδα και ξέρει πώς πρέπει να προσεγγίζει τα παιχνίδια. Είναι μια υπολογίσιμη δύναμη».

-τον Ράφικ Τζεμπούρ: «Ο Ράφικ είναι ο σέντερ φορ που ψάχναμε όλοι τον προηγούμενο καιρό. Εκτελεί μέσα από την περιοχή, κρατά καλά την μπάλα και απελευθερώνει τον Αραβίδη με τις κινήσεις που κάνει μπροστά. Με την προσωπικότητα που έχει βοηθά πολύ την ομάδα».

-τον Γιάκομπ Γιόχανσον: «Ο Γιάκομπ είναι σταθερή αξία. Το γεγονός ότι προσαρμόστηκε γρήγορα σε μια νέα θέση λέει πολλά για το ταλέντο του και πώς καταλαβαίνει τις οδηγίες του προπονητή. Είναι χαρισματικός παίκτης και θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν μείνει πολλά χρόνια στην ΑΕΚ».

-τη συντριβή από τον Ολυμπιακό και τι έφταιξε: «Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων το τελικό αποτέλεσμα. Δεν ήμασταν για τέσσερα γκολ. Έπρεπε να ρισκάρουμε γιατί είμαστε ΑΕΚ και δεν συμβιβαζόμαστε με μια ήττα. Μας έγινε μάθημα αυτή η ήττα».

-την ελληνική διαιτησία και το πόσο επηρεάζει τους παίκτες: «Εμένα δεν με επηρεάζει και δεν θα πρέπει να επηρεάζει κανέναν παίκτη. Αν είσαι συγκεντρωμένος στη δουλειά σου, είναι εύκολο. Αν υπάρχουν 1-2 αδικίες μπορεί να επηρεαστείς, αλλά πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου. Μετά τα παιχνίδια μπορείς να συζητήσεις για τη διαιτησία, αλλά μέσα στο παιχνίδι δεν πρέπει να χωρά στο μυαλό των ποδοσφαιριστών».

-τη βία στα γήπεδα: «Αυτά τα κρούσματα θα πρέπει να τα εξαφανίσουμε γιατί είναι κρίμα. Όλες οι ομάδες κάνουν μεταγραφές και ρίχνουν χρήματα. Όσα συμβαίνουν είναι πισωγύρισμα για τα οικονομικά των ομάδων και το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας».

-το αν σκέφτεται την «Αγια-Σοφιά»: «Ανέκαθεν βρισκόταν στο μυαλό μας το νέο γήπεδο. Το έχουμε αφήσει στον πρόεδρο και είμαστε αισιόδοξοι πως κάποια στιγμή θα γίνει».

-τις δικές του σκέψεις για το μέλλον: «Πρώτον θέλω να είμαι υγιής, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό για έναν αθλητή. Από εκεί και πέρα θέλω να είμαι σταθερός και να βοηθώ την ομάδα μου. Αυτό είναι η βάση για μια πετυχημένη καριέρα».

Στα μπουζούκια ο Σπανούλης!


Στα μπουζούκια ο Σπανούλης

Σε γνωστό νυχτερινό κέντρο βρέθηκε ο Βασίλης Σπανούλης παρέα με φίλους του.

Στο Teatro, όπου εμφανίζονται η Πάολα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Ελένη Φουρέιρα, βρέθηκε ο άσος του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης.

Ο «Kill Bill» είναι τραυματίας αυτή την περίοδο και επέλεξε να περάσει ευχάριστα το βράδυ, διασκεδάζοντας παρέα με καλούς του φίλους.

Δείτε τις φωτογραφίες

inner

inner

Πηγή: protothema.gr
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι προετοιμάστηκε για την Άρσεναλ ο Ρομπέρτο!! (pic)


Έτσι προετοιμάστηκε για την Άρσεναλ ο Ρομπέρτο (pic)

Το παιχνίδι του μπασκετικού Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο ΣΕΦ παρακολούθησε από κοντά ο Ρομπέρτο, ο οποίος ανέβασε και ένα μήνυμα εν όψει του αγώνα με την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη.

Στα επίσημα του ΣΕΦ όπου και είδε τον αγώνα του μπασκετικού Ολυμπιακού με την ΑΕΚ βρέθηκε την Κυριακή το βράδυ ο Ρομπέρτο.

«Δεν μπορούσα να προετοιμαστώ καλύτερα για τον αγώνα της Τετάρτης, βλέποντας τους συναδέλφους μου στο μπάσκετ να κερδίζουν», έγραψε ο Ισπανός τερματοφύλακας των Πειραιωτών στο Instagram.

Δείτε την ανάρτηση του αρχηγού της ομάδας

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Roberto Jimenez (@roberto_rj16) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ώρα για την υπέρβαση του ΠΑΟΚ»


«Ώρα για την υπέρβαση του ΠΑΟΚ»

Παιχνίδι που δίνει στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να κάνει την υπέρβαση και να «χτίσει» πάνω στο θρίαμβο επί της Μπεσίκτας χαρακτήρισε αυτό της Τετάρτης με την Άβτοντορ ο Παντελής Μπούτσκος.

Η μεγάλη νίκη στην Πόλη έβαλε τον ΠΑΟΚ σε τροχιά πρόκρισης στους «32» του Eurocup, αλλά για να συνεχίσει να ελπίζει πρέπει την Τετάρτη να νικήσει την Άβτοντορ στο Παλατάκι. Ο συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος, τόνισε τις δυσκολίες του αγώνα.

«Μετά τη νίκη επί της Μπεσίκτας στην Πόλη, επιστρέφουμε με πολύ ζωντανή την ελπίδα στο σπίτι μας για ένα σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στην Σαράτοφ. Ένα παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση.

Απέναντι μας έχουμε μία φορμαρισμένη ομάδα με πολύ ταλέντο, που δίνει εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι χτυπώντας κυρίως στον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Διαθέτει σπουδαίους σουτέρ έξω από τα 6,75 και υποστηρίζει αυτό το στυλ παιχνιδιού με πολλά επιθετικά ριμπάουντ.

Από την πλευρά μας οφείλουμε να διαχειριστούμε το πρέπει και να μπούμε στο παρκέ με το υψηλότερο δυνατό κίνητρο αλλά και με υπομονή και καθαρό μυαλό στις αποφάσεις μας. Είναι κάποιες στιγμές που περισσεύουν τα λόγια και απλά δε βλέπεις την ώρα για το τζάμπολ της αναμέτρησης.

Θέλουμε την συμπαράσταση του κόσμου μας γιατί όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Ιδιαίτερα τώρα που ήρθε η ώρα για την υπέρβαση, ώστε να φτάσουμε στη νίκη που θα ανοίξει την πόρτα για την πρόκριση στο Last 32 του Eurocup
».

Βοηθά τους πληγέντες η Καρλάιλ!!


Βοηθά τους πληγέντες η Καρλάιλ

Οι παίκτες της Καρλάιλ συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο ώστε να βοηθήσουν τους κατοίκους της Κούμπρια που χτυπήθηκαν από την καταιγίδα Ντέσμοντ.

Η καταιγίδα Ντέσμοντ άφησε πίσω της εκατοντάδες πλημμυρισμένα σπίτια και ανυπολόγιστες ζημιές. Η ομάδα της Καρλάιλ, ως αναπόσπαστο μέλος της τοπικής κοινωνίας, αποφάσισε να προσφέρει κι εκείνη την βοήθειά της.
inner

Τόσο το τμήμα της ομάδας ανδρών όσο και αυτό των τζούνιορ, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, πρόσφεραν μέρος των αμοιβών τους στους πληγέντες από την καταιγίδα, κίνηση που επικροτήθηκε από τους οπαδούς του συλλόγου μέσω των social media.

Να σημειώσουμε πως ούτε το γήπεδο της Καρλάιλ γλίτωσε από την θεομηνία και μετατράπηκε σε μια τεράστια λίμνη, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην προσφορά της ομάδας.
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόταση στον Κόμπι από την ιταλική ομάδα που έπαιζε ο μπαμπάς του!


Πρόταση στον Κόμπι από την ιταλική ομάδα που έπαιζε ο μπαμπάς του!

Η Βιόλα Ρέτζιο Καλάμπρια έκανε πρόταση στον Κόμπι Μπράιαντ να αγωνιστεί στην ομάδα την οποία υπηρέτησε ο πατέρας του. Το γράμμα και η φωτογραφία που «εσωκλείονται» στην προσφορά.

Ο Κόμπι Μπράιαντ έχει ανακοινώσει πως αποσύρεται στο τέλος της σεζόν και όλα δείχνουν πως θα γράψει τον επίλογο στην καριέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Όμως η Βιόλα Ρέτζιο Καλάμπρια θέλει να τον πείσει να αγωνιστεί με τα χρώματά της ποντάροντας στο συναίσθημα. Ο πατέρας του σούπερ σταρ των Λέικερς, Τζο, είχε αγωνιστεί στην ιταλική ομάδα τη σεζόν 1986/87 και οι διοικούντες θεωρούν πως θα ήταν εξαιρετική ιδέα ο γιος να βαδίσει στα χνάρια του.

Για να τον πείσουν τού έγραψαν ένα αποθεωτικό γράμμα, στο οποίο εσωκλείεται μια φωτογραφία του οκτάχρονου Κόμπι να φορά τη φανέλα της ομάδας με άλλα παιδάκια.

«Αγαπημένο παιδί της Ρέτζιο Καλάμπρια, φανταστικέ Κόμπι, εμείς κλείνουμε τα μάτια μας και ονειρευόμαστε σε αυτή την όμορφη χώρα που σε αγαπά πολύ. Πάντα θα υπάρχει θέση για σένα στην ομάδα μας. Μπορεί να είμαστε ονειροπόλοι, αλλά ίσως έτσι να ήταν και τα όνειρα που έκανε αυτό το οκτάχρονο παιδί στη φωτογραφία. Θέλουμε να έρθεις εδώ, να φορέσεις τα χρώματά μας, να εκπροσωπήσεις την πόλη μας, όπως ο πατέρας σου. Μια οικογένεια στα μαύρα και τα πορτοκαλί σε περιμένει, με μια φανέλα που θα έχει το ίδιο όνομα στην πλάτη, Μπράιαντ! Σε αγαπάμε όλοι, μπασκετικέ μας θρύλε, αγαπημένε μας Κόμπι», αναφέρει το γράμμα.

inner
204
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα «περαστικά» του Σάντσεθ στον Καθόρλα!!


Τα «περαστικά» του Σάντσεθ στον Καθόρλα

Ταχεία ανάρρωση στον Σάντι Καθόρλα που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και θα μείνει εκτός δράσης για 3 μήνες ευχήθηκε ο Σέρχιο Σάντσεθ του Παναθηναϊκού.

Κουράγιο και ταχεία ανάρρωση ευχήθηκε ο Σέρχιο Σάντσεθ στον Σάντι Καθόρλα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να επιστρέψει δριμύτερος σε περίπου τρεις μήνες.

Ο Ισπανός στόπερ του Παναθηναϊκού είχε υπάρξει μία σεζόν συμπαίκτης με τον άσο της Άρσεναλ, τη σεζόν 2011/12 στη Μάλαγα.

«Πολύ κουράγιο και μεγάλη δύναμη στη μικρή ιδιοφυΐα, τον Καθόρλα που του στέλνω μία αγκαλιά. Με την προσωπικότητά σου θα επανέλθεις χωρίς προβλήματα», έγραψε ο 29χρονος αμυντικός.

Δείτε το tweet





*Πηγή: sport-fm.gr*