Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Κολοβέτσιος: «Να επενδύσει η ΑΕΚ στον Πογέτ»


Κολοβέτσιος: «Να επενδύσει η ΑΕΚ στον Πογέτ»

Προπονητή στις δυνατότητες του οποίου πρέπει να επενδύσει η ΑΕΚ χαρακτήρισε τον Γκουστάβο Πογέτ ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Κοντά στον Ολυμπιακό και Κύπελλο»,οι φετινοί στόχοι.

Τη βεβαιότητα πως ο Γκουστάβο Πογέτ αφήνει ήδη έργο στην ΑΕΚ και την άποψη πως θα πρέπει να παραμείνει σε αυτή και μετά το τέλος της σεζόν εξέφρασε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος.

Ο αμυντικός της «Ένωσης» μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τα ευεργετικά αποτελέσματα της ως τώρα δουλειάς του Ουρουγουανού προπονητή, έκανε τις συγκρίσεις με τον Δέλλα, ενώ αναφέρθηκε στους στόχους της φετινής περιόδου.

Παράλληλα μίλησε για τους παρτενέρ/ανταγωνιστές του στην άμυνα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των Γιόχανσον και Τζεμπούρ.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο για:

-το προπονητικό προφίλ του Πογέτ: «Είναι ένας απαιτητικός προπονητής. Του αρέσει πολύ η πειθαρχία. Θέλει να έχει εναλλακτικά πλάνα μέσα στο παιχνίδι, το είδαμε και χθες που παίξαμε με δύο επιθετικούς. Σιγά-σιγά περνά τη φιλοσοφία του στην ομάδα και δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο».

-το αν πρέπει η ΑΕΚ να επενδύσει στον Πογέτ: «Δείχνει από τον πρώτο καιρό πως είναι ένας χαρισματικός προπονητής. Πιστεύω πως ναι, πρέπει να επενδύσει η ΑΕΚ πάνω του».

-το πώς προετοιμάζει ο Πογέτ ψυχολογικά την ομάδα: «Πριν τα παιχνίδια κοιτά να μας έχει προετοιμασμένους. Στις ομιλίες του μας γεμίζει με θάρρος και κουράγιο και πως μπαίνοντας στο γήπεδο λέει να πηγαίνουμε μόνο για τους τρεις βαθμούς. Γενικά οι ομιλίες του είναι πολύ έντονες».

-το γεγονός ότι ο Πογέτ δεν είναι δογματικός προπονητής: «Στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό παρόλο που ξεκινήσαμε με άλλο σύστημα, στο τέλος πήγαμε στο 3-5-2, γιατί έτσι ήταν οι απαιτήσεις του παιχνιδιού. Του αρέσει να πειραματίζεται με την ομάδα και να έχει διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης του παιχνιδιού».

-τις διαφορές με τον Πογέτ-Δέλλα: «Ο κ. Δέλλας ήταν περισσότερο της κατοχής και της υπομονής. Ο κ. Πογέτ είναι πιο απαιτητικός, θέλει οι ρυθμοί να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Είναι πάνω-κάτω της ίδιας φιλοσοφίας όμως. Και ο κ. Πογέτ ζητά να έχουμε εμείς την μπάλα στα πόδια μας».

-τις επιρροές του Πογέτ από το αγγλικό πρωτάθλημα: «Στα man-to-man, στις στημένες φάσεις, στις μονομαχίες που πάμε να δώσουμε έχει μια αγγλική νοοτροπία. Θέλει να είμαστε πιο επιθετικοί σε αυτό το κομμάτι».

-τις πολλές αλλαγές που έχουν γίνει στο αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν: «Κάθε παιδί που παίζει σε αυτή τη θέση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Λαμπρόπουλος είναι ένα πολύ δυνατό παιδί. Ο Τζανετόπουλος είναι χαρισματικός με την μπάλα στα πόδια, μπορεί να περάσει πολύ πιο εύκολα την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ο Άρθο είναι ο πιο έμπειρος της παρέας, έχει πολλές παραστάσεις από την καριέρα του. Είναι πιο εγκεφαλικός παίκτης κι όσο περνάνε τα παιχνίδια δένουμε όλο και περισσότερο».

-το ποιον παρτενέρ προτιμά ο ίδιος για τον εαυτό του: «Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Οποιοσδήποτε επιλέγεται πρέπει να δίνει το 100% και όλα τα παιδιά είναι έτοιμα για να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

-το αν τον ενόχλησε η κουβέντα περί ανάγκης απόκτησης στόπερ στην αρχή της σεζόν: «Δεν πρέπει να το εισπράττουμε αρνητικά. Στην ΑΕΚ είμαστε, οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές και πρέπει σε κάθε αγώνα να αποδεικνύουμε πως μπορούμε να σταθούμε σε αυτή την ομάδα».

-το αν η φετινή σεζόν είναι μεταβατική για την ΑΕΚ: «Ίσως μπορούμε να πάρουμε τη φετινή σεζόν μεταβατική. Κακά τα ψέματα θα ήταν πολύ δύσκολο από την πρώτη χρονιά να πάμε για πρωτάθλημα. Θεωρώ όμως πως το πλάνο έχει πετύχει, είμαστε στη δεύτερη θέση κι αν συνεχίσουμε έτσι και διεκδικήσουμε το Κύπελλο η χρονιά θα είναι πετυχημένη».

-το αν η λέξη «μετάβαση» είναι κακό να ακούγεται για την ΑΕΚ: «Δεν νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό να μιλάμε για μετάβαση. Η ομάδα μας ήρθε από τη Β’ Εθνική, ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και θα ήταν πολύ δύσκολο να διεκδικήσουμε αμέσως το πρωτάθλημα. Εμείς δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε».

-το αν μπορεί να κυνηγήσει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό φέτος: «Θεωρώ πως πρέπει να είμαστε κοντά στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει κριθεί μαθηματικά ο τίτλος. Κακά τα ψέματα η κάλυψη της διαφοράς με τον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε όμως στην ομάδα μας για να πετύχουμε κάτι καλό. Η δεύτερη θέση είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, αλλά και η κατάκτηση του Κυπέλλου».

-το πώς βλέπει τους άλλους ανταγωνιστές της ΑΕΚ: «Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έκαναν καλές κινήσεις το περασμένο καλοκαίρι, ενισχύθηκαν σημαντικά και είχαν πολύ πιο υψηλούς στόχους. Ειδικά από τον ΠΑΟΚ περίμενα πολλά περισσότερα και δεν ξέρω γιατί παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Ο Αστέρας έχει καλή ομάδα, είναι μια παραδοσιακά καλή ομάδα τα τελευταία χρόνια, με καλούς παίκτες, έναν προπονητή που είναι 2-3 χρόνια στην ομάδα και ξέρει πώς πρέπει να προσεγγίζει τα παιχνίδια. Είναι μια υπολογίσιμη δύναμη».

-τον Ράφικ Τζεμπούρ: «Ο Ράφικ είναι ο σέντερ φορ που ψάχναμε όλοι τον προηγούμενο καιρό. Εκτελεί μέσα από την περιοχή, κρατά καλά την μπάλα και απελευθερώνει τον Αραβίδη με τις κινήσεις που κάνει μπροστά. Με την προσωπικότητα που έχει βοηθά πολύ την ομάδα».

-τον Γιάκομπ Γιόχανσον: «Ο Γιάκομπ είναι σταθερή αξία. Το γεγονός ότι προσαρμόστηκε γρήγορα σε μια νέα θέση λέει πολλά για το ταλέντο του και πώς καταλαβαίνει τις οδηγίες του προπονητή. Είναι χαρισματικός παίκτης και θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν μείνει πολλά χρόνια στην ΑΕΚ».

-τη συντριβή από τον Ολυμπιακό και τι έφταιξε: «Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων το τελικό αποτέλεσμα. Δεν ήμασταν για τέσσερα γκολ. Έπρεπε να ρισκάρουμε γιατί είμαστε ΑΕΚ και δεν συμβιβαζόμαστε με μια ήττα. Μας έγινε μάθημα αυτή η ήττα».

-την ελληνική διαιτησία και το πόσο επηρεάζει τους παίκτες: «Εμένα δεν με επηρεάζει και δεν θα πρέπει να επηρεάζει κανέναν παίκτη. Αν είσαι συγκεντρωμένος στη δουλειά σου, είναι εύκολο. Αν υπάρχουν 1-2 αδικίες μπορεί να επηρεαστείς, αλλά πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου. Μετά τα παιχνίδια μπορείς να συζητήσεις για τη διαιτησία, αλλά μέσα στο παιχνίδι δεν πρέπει να χωρά στο μυαλό των ποδοσφαιριστών».

-τη βία στα γήπεδα: «Αυτά τα κρούσματα θα πρέπει να τα εξαφανίσουμε γιατί είναι κρίμα. Όλες οι ομάδες κάνουν μεταγραφές και ρίχνουν χρήματα. Όσα συμβαίνουν είναι πισωγύρισμα για τα οικονομικά των ομάδων και το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας».

-το αν σκέφτεται την «Αγια-Σοφιά»: «Ανέκαθεν βρισκόταν στο μυαλό μας το νέο γήπεδο. Το έχουμε αφήσει στον πρόεδρο και είμαστε αισιόδοξοι πως κάποια στιγμή θα γίνει».

-τις δικές του σκέψεις για το μέλλον: «Πρώτον θέλω να είμαι υγιής, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό για έναν αθλητή. Από εκεί και πέρα θέλω να είμαι σταθερός και να βοηθώ την ομάδα μου. Αυτό είναι η βάση για μια πετυχημένη καριέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: