Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Η νίκη επιβίωσης, ο Εσιέν και το ξέσπασμα!!


Η νίκη επιβίωσης, ο Εσιέν και το ξέσπασμα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για το «διπλό» του Παναθηναϊκού στη Βέροια, την ψυχολογία των παικτών του «τριφυλλιού» και την εμφάνιση του Γκανέζου μέσου.

Του Διονύση Δεσύλλα

Το πόσο αναγκαίο ήταν το «διπλό» για τον Παναθηναϊκό στη Βέροια, φαίνεται από τους πανηγυρισμούς των παικτών μετά το γκολ του Νίκου Καρέλη. Ξέσπασμα! Κανονικό, όχι αστεία. Οι ποδοσφαιριστές πανηγυρίζουν σαν να σκόραρε η ομάδα σε ένα ντέρμπι ή σε ένα ματς που κρινόταν μια πρόκριση. Σαφώς, και δεν ήταν έτσι. Ηταν τέτοια, όμως, η πίεση για νίκη και τόσο απαραίτητη αυτή, που το τέρμα τέσσερα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90’, έμοιαζε λυτρωτικό. Εξ’ ου και το ξέσπασμα…

Το χρειαζόταν αυτό ο Παναθηναϊκός. Μετά τα όσα έχουν γίνει, εντός και εκτός γηπέδου, το τελευταίο διάστημα, η νίκη και μάλιστα σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει τους «πράσινους», ήταν επιτακτική ανάγκη για πολλούς λόγους. Και για την κατάκτηση των τριών βαθμών και για την τόνωση του ηθικού. Της ψυχολογίας που είναι καταρρακωμένη στο «πράσινο στρατόπεδο» κι έχουμε ακόμα μήνες μπροστά μας.

Η εμφάνιση, βέβαια, με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα δεν ήταν ξανά καλή. Δυσκολία στη δημιουργία, απέναντι σε μια ομάδα που έκανε πολλά λάθη και σχεδόν δεν απείλησε και δυσκολία σε εμάς να καταλάβουμε το πλάνο της ομάδας. Ο Στραματσόνι (στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα) παρέταξε το «τριφύλλι» με 4-4-2 σε ρόμβο αυτή τη φορά, έχοντας τον Αμπέντ (και κάποιες φορές τον Ζέκα) ως επιτελικό, τον Εσιέν σε ρόλο κόφτη και τους Ζέκα, Πράνιτς στα άκρα. Με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, σε τέτοιο σύστημα, η μπάλα δύσκολα θα περάσει μπροστά. Για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς δεν θεωρείται «επιτελικός». Ούτε ένας απ’ αυτούς. Βέβαια, από το 4-4-2 στην ευθεία, που είδαμε κόντρα στον Ηρακλή, αυτό είναι πιο «ορθολογικό» αν θέλετε. Πάντα με βάση το υπάρχον υλικό.

Οσο για τον Εσιέν, ήταν θετικός στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο έκανε λάθη, δυσκολευόταν πολύ και στο να κόψει και στο να δημιουργήσει. Ανέβηκε στην επανάληψη, όταν βρήκε σιγά – σιγά κάποιον ρυθμό και είχε κάποια καλά κοψίματα και ένα σουτ. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι έχει δρόμο ακόμη μπροστά του για να φανεί αν, όντως, θα είναι ο Εσιέν που όλοι θέλουν στον Παναθηναϊκό. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ζέκα και Σάντσεθ, που ήταν, αναμφίβολα, οι κορυφαίοι για το «τριφύλλι». Από κοντά και ο Καρέλης, ως «λυτρωτής» στο τέλος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: