Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Η επιστροφή της Renault στη Φόρμουλα 1 το 2016!!


Η επιστροφή της Renault στη Φόρμουλα 1 το 2016

Μετά την ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου και την υπογραφή επιστολής προθέσεων συνεργασίας με τη Lotus, στη Renault συνέχιζαν να σκέφτονται την πιθανότητα επιστροφής στη Φόρμουλα 1, με δική τους ομάδα.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο να ανταγωνίζεται με επιτυχία με τη δική της ομάδα και να είναι υγιής οικονομικά.
«Η Renault είχε δύο επιλογές: ή να επανέλθει 100% ή να φύγει. Μετά από λεπτομερή μελέτη, έχω αποφασίσει ότι η Renault θα είναι στη Φόρμουλα 1, αρχής γενομένης από το 2016. Φιλοδοξία μας είναι να κερδίσουμε - ακόμη και αν αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο,» δήλωσε ο Κάρλος Γκοσν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault.

Ως πλήρη ομάδα, η Renault θα επωφεληθεί τα μέγιστα από τις νίκες του. Η απόσβεση ως προμηθευτής κινητήρων αποδείχθηκε τελικά περιορισμένη...
Συνεχίζονται οι εργασίες για την οριστικοποίηση των όρων της εξαγοράς της Lotus F1 Team στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Οι κύριες συμβάσεις που υπεγράφησαν στις 3 Δεκεμβρίου 2015. Η Lotus F1 Team ξεχωρίζει αποτελεσματικά ως ο καλύτερος συνεργάτης. Η Renault και η Lotus F1 γνωρίζονται εδώ και 15 χρόνια και ήταν πρωταθλητές κόσμου μαζί το 2005 και το 2006.

Η Renault έχει αδιάλειπτη συμμετοχή στη Φόρμουλα 1 για σχεδόν 40 χρόνια. Το 1977, ήρθε η επανάσταση στο πρωτάθλημα με την εισαγωγή του υπερσυμπιστή, μια τεχνική που σύντομα έγινε ο κανόνας στο σπορ. Η Renault έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 600 γκραν πρι, έχοντας 168 νίκες, με 11 τίτλους οδηγών και 12 κατασκευαστών.

Η απόφαση της Renault να συνεχίσει την εμπλοκή της στη Φόρμουλα 1, επιβεβαιώνει ότι βλέπει το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ως βασικό στοιχείο της ταυτότητά της. Η Φόρμουλα 1 είναι το απόλυτο σύμβολο του πάθους για τα αυτοκίνητα. Το πάθος χαρακτηρίζει και τη Renault, όπως φαίνεται και από την υπογραφή της μάρκας, «Πάθος για ζωή». Εκτός από την προσέλκυση πολλών πελατών, μέσω της Φόρμουλα 1, το πρωτάθλημα χρησιμεύει ως βιτρίνα για την τεχνολογική τεχνογνωσία της Renault προς όφελος των πελατών της.

Η Φόρμουλα 1 είναι ένα μέσο για τη Renault ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη των τεχνολογικών εξελίξεων. Ταυτόχρονα επιτρέπει στη Renault να χτίσει γέφυρες ανάμεσα στις προηγμένες τεχνολογίες του παγκοσμίου πρωταθλήματος και των αυτοκινήτων παραγωγής (δρόμου), ειδικά στα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα.

Η Φόρμουλα 1 χρησιμεύει για την προώθηση της εικόνας της Renault σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές. Προσελκύει 450 εκατομμύρια τηλεθεατές σε ετήσια βάση και έχει δυνατότητες που δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί πλήρως.

Τον Ιανουάριο, θα δοθούν περισσότερες λεπτομερείς σχετικά με το πρόγραμμα της Renault στη Φόρμουλα 1, εν όψει του πρωταθλήματος που ξεκινά τον προσεχή Μάρτιο.
www.driveandtravel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: