Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Τα 4 ρεκόρ που κυνηγάει ο Ολυμπιακός του Σίλβα!!


Τα 4 ρεκόρ που κυνηγάει ο Ολυμπιακός του Σίλβα

Στο πάνθεον της ιστορίας πέρασε το Σάββατο το βράδυ ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα με το ρεκόρ «12 στα 12», όμως η ομάδα του Πορτογάλου έχει μπροστά της άλλες τέσσερις προκλήσεις.

Οι προκλήσεις για τον Ολυμπιακό του Μάρκο Σίλβα δεν σταματούν στο ρεκόρ που έσπασε η ομάδα το Σάββατο στην Κομοτηνή με τις 12 σερί νίκες από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Για την ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού υπάρχουν άλλα τέσσερα ρεκόρ μπροστά της που καλείται να ισοφαρίσει ή να ξεπεράσει στο εγγύς ή απώτερο μέλλον.

Πρώτα από όλα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, όντας αήττητος στο τέλος της φετινής σεζόν. Η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο χωρίς να χάσει ούτε ένα παιχνίδι ήταν ο Παναθηναϊκός, τη σεζόν 1963/64 με 24 νίκες και 6 ισοπαλίες.

Δεύτερον οι 16 σερί νίκες. Τη σεζόν 2005/06 με τον Τρόντ Σόλιντ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πετύχει 16 νίκες, που είναι το μεγαλύτερο σερί νικών. Η ομάδα του Σίλβα θα πρέπει να κερδίσουν Παναιτωλικό, Καλλονή, Πανιώνιο και Λεβαδειακό για να το ισοφαρίσουν.

Τρίτο είναι το ρεκόρ διαφοράς βαθμών. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στο +13 από τη δεύτερη ΑΕΚ στη 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και η μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί είναι το +17, όταν ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με 86 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ ήταν δεύτερος με 69.

Τέταρτον, και πιο μακρινό από τα ρεκόρ, είναι οι 58 αγωνιστικές που είχε μείνει αήττητος ο Ολυμπιακός τη δεκαετία του ’70. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες είχαν μείνει χωρίς ήττα από την 4η αγωνιστική της σεζόν 1972/73 μέχρι και την 28η της σεζόν 1973/74. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός μετράει 18 νίκες μετά την επικράτηση επί του ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 3-1.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: