Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Η ΑΕΚ που «ψήλωσε» τον Ολυμπιακό!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ στο ντέρμπι, τα λάθη που οδήγησαν σε μεγάλο σκορ και τα οφσάιντ… 
Όλα στραβά κι ανάποδα στο ματς με τον Ολυμπιακό και πλέον η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ νωρίς να πρέπει να διαχειριστεί μία σημαντική κρίση που αρχίζει (ευτυχώς) και τελειώνει στο αγωνιστικό κομμάτι και το ποδοσφαιρικό τμήμα… 
 
Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα αδίκησε τον εαυτό της και όλοι μαζί οι παίκτες εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο τεχνικός της Ένωσης! 
 
Ας μπούμε στο ψητό. Η ΑΕΚ στο Φάληρο μετά το 60ο λεπτό με την εικόνα της κατάφερε να… μεγαλώσει και να «ψηλώσει» υπερβολικά τον Ολυμπιακό ο οποίος έως εκείνο το σημείο προηγούνταν στη διάρκεια του αγώνα επειδή έτσι του το επέτρεψαν οι βοηθοί.
 
Δεν μπορούμε να ξέρουμε και δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν και ποια θα ήταν η εξέλιξή του αν νωρίς στο ματς (και πριν προηγηθεί ο Ολυμπιακός) είχε αφήσει ο βοηθός Αλεξέας τον Αραβίδη που καλύπτονταν και στις δυο περιπτώσεις (και τρίτη είχε περίπτωση στο δεύτερο ημίχρονο που έκοψε τον ίδιο παίκτη της ΑΕΚ). 
 
Γενικά όποιος είδε την πρώτη ώρα (και όχι μόνο) του ματς θα έβγαλε αβίαστα το συμπέρασμα (βασικά από τα πρώτα σφυρίγματα και τις υποδείξεις του βοηθού) ότι δεν θα έπαιρνε όσα άξιζε η ΑΕΚ σ’ αυτό το ματς από τη διαιτητική τριάδα.
 
Όμως όταν ακολουθούν τρία γκολ από το 70’ και έπειτα όλα αυτά περνάνε (κάκιστα) σε δεύτερη μοίρα… Η ΑΕΚ έβγαλε από το 65΄ και μετά το χειρότερό της αγωνιστικό πρόσωπο και δέχτηκε εύκολα και σβηστά τρία ακόμη τέρματα τη στιγμή που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από στημένη φάση που είναι και μία αδυναμία που είχε… αναγνώσει και επισημάνει ο Μάρκο Σίλβα που δικαιώθηκε πανηγυρικά όταν ο Ντίντακ έχασε τον Μποτία. 
 
Η ΑΕΚ ήταν καλή όπως ξεκίνησε το ματς, άριστα τακτικά και αυτό αναγνωρίζεται στον Τραϊανό Δέλλα. Σε ένα ακόμη ματς στο συγκεκριμένο γήπεδο παρουσιάζει μία ομάδα με άριστη τακτική πειθαρχία που απλώνει σωστά το παιχνίδι της και βγαίνει με πλάνο και σχέδιο στην επίθεση με υπομονή και καλή κυκλοφορία σε μικρό χώρο. 
 
Ωστόσο ακολουθεί το απίθανο λάθος που έκρινε την έκταση του σκορ της ήττας της ΑΕΚ από τον Δέλλα. Η αλλαγή του Σιμόες! Ο Έλληνας τεχνικός είπε ότι ήθελε να ρισκάρει, όμως κρίνοντας όπως πάντα από το αποτέλεσμα, βιάστηκε και το έκανε με λάθος τρόπο! Όσοι βλέπαμε το ματς περιμέναμε θαρρώ να βγει ένας εκ των Πλατέλλα και Μπαρμπόσα για να μπει στη θέση του ο Μπουονανότε (ο οποίος ωστόσο είτε μπήκε είτε όχι δεν τον είδαμε, αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα). 
 
Προφανώς αποδείχτηκε ότι διάβασε λάθος το ματς από τον πάγκο ο Δέλλας, έκανε κακό στην ομάδα η αλλαγή και η ανακατανομή ρόλων όπως και η μετατόπιση παικτών (του Μάνταλου σε ρόλο δεύτερου δημιουργικού χαφ λίγο πιο πίσω από τον Μπουονανότε) με αποτέλεσμα να ΄ρθει το βαρύ σε έκταση σκορ με -επαναλαμβάνω- ευθύνη του προπονητή της ΑΕΚ…
 
Αυτό είναι όλο από το ντέρμπι με μερικές πινελιές κακής εικόνας από το 60΄ και μετά στα πρόσωπα. Όπως για παράδειγμα ο Τζανετόπουλος για παράδειγμα που στο γκολ που του βάζει ο Ιντέγε έχει τραγική αντίδραση. 
 
Η ΑΕΚ πλέον πρέπει να ψάξει καλά να βρει πρώτα αυτό που φταίει και έπειτα να το διορθώσει. Προσωπικά θεωρώ ότι ΟΛΟΙ από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στην ομάδα οφείλουν να δώσουν περισσότερα.
 
Να διαπιστώσουν τα άσχημα του αγωνιστικού σχεδιασμού και να επιχειρήσουν να διορθώσουν τα περισσότερα αν όχι όλα τον Ιανουάριο στη μεταγραφική περίοδο. Σίγουρα δεν χρειάζεται πανικός, δεν είναι καλός σύμβουλος. Κινήσεις ουσίας που θα διορθώσουν τα δεδομένα προβλήματα. Για παράδειγμα απαραίτητα η αναζήτηση και απόκτηση ενός σούπερ κεντρικού αμυντικού… 
 
Υγ: Είναι λογικό και απόλυτα δικαιολογημένο να επικρατεί γκρίνια και καταστροφολογία τούτες τις ώρες στην ΑΕΚ. Ο κόσμος υπέμεινε πολλά για πάρα πολλά χρόνια, όχι μόνο στα χρόνια σε Γ΄ και Β΄ κατηγορία, αλλά και από το 2008 και μετά σιχτιρίζει. Άλλα περιμένει και θέλει! Οι προσδοκίες λανθασμένα (όπως φαίνεται τώρα τουλάχιστον) ήταν υψηλές και τοποθετήθηκαν εκεί από όλη την ΑΕΚ όμως όλα και όλοι κρίνονται από τον κόσμο που έχει το πιο γνήσιο και καθαρό κριτήριο την αγάπη του για την ομάδα. Οπότε δικαίως ασκούν έντονη στα όρια της σκληρής κριτικής σε ΟΛΟΥΣ (διοίκηση, υπεύθυνοι ποδοσφαιρικού τμήματος, τεχνικό τιμ, ποδοσφαιριστές). 
 
Υγ2: Δεύτερο σημαντικό ματς, δεύτερη κακή διαιτησία για την ΑΕΚ που δεν της επιτρέπεται να διεκδικήσει κάτι παραπάνω με τα απίθανα οφσάιντ που σκόπιμα υποδείχτηκαν από τους βοηθούς. 
 
Υγ3: Τώρα η ΑΕΚ οφείλει να κερδίζει σερί και να παρακολουθεί από πολύ μακριά. Με μπόλικη πίεση και γκρίνια…  Υγ4: Μια ματιά εδώ, στα στατιστικά, μας εξηγεί πολλά: Ολυμπιακός - ΑΕΚ το ματς και έχουμε και λέμε: Τελικές ομάδων: 9-7, γεμίσματα: 6/17 και 5/20, λάθη: 49-51, αποκρούσεις: 4-4, κλεψίματα: 24-24, επεμβάσεις 15-9 και τελικό σκορ 4-0. Αυτό καταδεικνύει ότι υπάρχει μια διαφορά στην ποιότητα συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών κάτι που έχουν άπαντες αναγνωρίσει ότι υφίσταται μεταξύ των δυο ομάδων και μεγαλύτερου βάθους στο ρόστερ (δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό αφού ο Ολυμπιακός παίζει Τσάμπιονς Λιγκ). 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα βλέπουν οι ΠΑΟΚτσήδες;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναρωτιέται μέσω του gazzetta.gr για το κατά πόσο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν επίγνωση των όσων συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο...
Έγινε ένα ακόμη ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ένα ακόμη ντέρμπι που πήρε ο Ολυμπιακός, ένα ακόμη που έχασε η ΑΕΚ. Αυτή δεν είναι έκπληξη. Θα μείνουμε λίγο σε ότι προηγήθηκε για να απευθυνθούμε στους φίλους του ΠΑΟΚ που κατά καιρούς «γκρινιάζουν» για… ότι ΔΕΝ κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφορικά με θέματα διαιτησίας…
 
Πριν το ματς Ολυμπιακού-ΑΕΚ έτυχε και μία ομάδα αγνώστων επιτέθηκε και προκάλεσε ζημιές στο σπίτι του Σωμαρακάκη, που είναι πλέον μέλος της ΚΕΔ. Με βάση τα φέιγ βολάν που πέταξαν ήταν φανερό ότι του καταλόγιζαν ευθύνη για πράξεις και ενέργειές του στο χώρο της διαιτησίας, ίσως ακόμη και για τον ορισμό του διαιτητή στο χθεσινό παιχνίδι…
 
Αυτά τα βλέπουν οι ΠΑΟΚτσήδες; Ή μήπως σε αυτές τις περιπτώσεις κοιτάνε αλλού; Τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί τα βλέπουν; Τις συνομιλίες τις έχουν ακούσει; Άλλες επιθέσεις πριν και μετά από παιχνίδια  τις θυμούνται; (Ακόμη και την τελευταία στον Ζωγράφο πέρυσι…).
 
Δηλαδή οι ΠΑΟΚτσήδες που γκρινιάζουν για… ότι δεν κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε αυτό τον τομέα, δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει ελληνικό ποδόσφαιρο και που ακριβώς έχουμε φθάσει; Δεν βλέπουν τι γίνεται; Δεν αντιλαμβάνονται πώς γίνεται αυτή η προσπάθεια επηρεασμού και εκφοβισμού; 
 
Δεν βλέπουν ότι η παρανομία κυριαρχεί;
 
Αλήθεια; Απαντήστε ειλικρινά: Θέλετε και η δική σας ομάδα να «εμπλακεί» σε τέτοιες καταστάσεις; Θέλετε να ακούσετε ανθρώπους και της δικής σας ομάδας σε τέτοιες προσπάθειες; Θέλετε αυτό το ποδόσφαιρο των εκβιαστικών επιθέσεων;
 
ΝΑΙ! Είναι αλήθεια! Αυτές οι πρακτικές (όσο δεν αντιμετωπίζονται από την αστυνομία και την δικαιοσύνη) έχουν διαμορφώσει μία κατάσταση.
 
Αλλά: Ο ΠΑΟΚ και οι άνθρωποί του, αλλά και ο κόσμος του, τι σχέση έχει με αυτά;
 
Δηλαδή πόσοι έχουν μείνει που πιστεύουν ακόμη ότι… οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις και οι εντυπώσεις παίζουν ρόλο στην Ελλάδα γι’ αυτόν ακριβώς τον τομέα της διαιτησίας;
 
Γι’ αυτό… Όλοι αξίζει να κάνουν την προσπάθεια για να καθαρίσει το ποδόσφαιρό μας και όχι ο ένας να μιμείται τον άλλον επειδή… δεν υπάρχει άλλος τρόπος.  
 
* Κατά τα άλλα (και επειδή τα «συζητούσαμε» πριν ένα μήνα) οι φίλοι της ΑΕΚ προφανώς βλέπουν τώρα μερικούς από τους λόγους για τους οποίους η ομάδα τους δεν μπορεί να πάει ή και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα… Τους είδαν και πριν το 60΄ τους κατάλαβαν και μετά.
 
* Τέλος…  Ο ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια έχανε τις εκτός έδρας μάχες με Άρη και Ηρακλή γιατί οι γηπεδούχοι αντιμετώπιζαν διαφορετικά τα ματς και το πάθος που είχαν πριν την σέντρα το έβγαζαν και στο γήπεδο. Φέτος ο Ηρακλής (και πριν την αναμέτρηση) αντιμετωπίζει ακόμη πιο παθιασμένα το ματς. 
 
Ο Τούντορ φαίνεται ότι γι’ αυτή την κατάσταση επιλέγει Μπερμπάτοφ αντί Αθανασιάδη και Σάμπο αντί Κάτσε.
 
Εκτιμώ ότι για την μάχη που περιμένουμε, οι δύο που (μάλλον) δεν θα ξεκινήσουν, είναι καταλληλότεροι. (Αλλά… απόψεις είναι αυτές. Και εδώ συνηθίζουμε να τις καταγράφουμε ΠΡΙΝ δούμε τα ματς και όχι να κρίνουμε με βάση το αποτέλεσμα…).
 
Για να δούμε λοιπόν… Θα τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πάει το ματς, εκεί που ο ίδιος θέλει να το παίξει (ποιότητα, κατοχή, υπεροχή) ή ο Ηρακλής θα τον κερδίσει στη δύναμη και έτσι ίσως να πάρει άλλο ένα αποτέλεσμα σε τέτοιου είδους τοπικό αγώνα στην έδρα του;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Με σπορ ντύσιμο 4-0, όχι κοστούμι Τσάμπιονς Λιγκ!!

Το σχόλιο του Αποδυτηριάκια στo SportDog για το χθεσινο ντέρμπι.
Το ντέρμπυ εξελίχθηκε σε πανηγύρι του Ολυμπιακού. Δυστυχώς βγήκε η μεγάλη και πικρή αλήθεια. Ότι ο πρωταθλητής δεν έχει αντίπαλο. Καθάρισε εν ψυχρώ τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έδωσε το μάθημα της στην ΑΕΚ. Με σπορ ντύσιμο, παρακαλώ, αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός, δεν χρειάστηκε να φορέσει το κοστούμι του τσάμπιονς ληγκ. Τη φορεσιά της Ευρώπης την κράτησε για την προσεχή Τρίτη στο Ζάγκρεμπ.

Από το πρώτο λεπτό φάνηκε η διαφορά ανάμεσα στους δύο αντιπάλους. Ένας πυρόκαυλος Ολυμπιακός, όμως ψιλοπροβληματικός, σχεδόν μέτριος που όμως δεν επέτρεπε στην ΑΕΚ ούτε να ανασάνει. Παιχνίδι χαμηλών πτήσεων, δεν σε ξεσήκωνε από την πολυθρόνα.

Το γκολ, το 1-0 πριν τη μισή ώρα ήρθε από στημένη φάση. Κόρνερ κι όλοι οι γηπεδούχοι ήταν μπλοκαρισμένοι στο μαν του μαν. Να, όμως, που δύο αεκτζήδες κουτούλησαν μεταξύ τους και αμαρκάριστος ο Μποτία με κεφαλιά έστειλε την μπάλλα στο πλεκτό.
ΑΕΚ είναι αυτή, με γενετικό κώδικα πρωταγωνίστριας, με φιλοδοξίες και έτσι εύκολα έπεσε στην παγίδα. Ζήτησε την ισοφάριση και τελικά
κατέληξε χθεσινή μπύρα. Επειδή δεν είχε τύχη απέναντι στον ανώτερο Ολυμπιακό. Δεν μπορούσε να δαγκώσει μεγαλύτερη μπουκιά.

Δεν κατενίκησε την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός, όπως «φανερώνει» το 4-0. Στην πραγματικότητα η ΑΕΚ ξεβρακώθηκε. Επειδή εκτροχιάστηκε από το αρχικό αγωνιστικό της πλάνο, επειδή ζήτησε αποτέλεσμα από τον πιο ισχυρό της αντίπαλο. Επειδή, με άλλα λόγια έδωσε χώρους στον Ολυμπιακό. Επειδή ξεγελάστηκε, αφού μετά το 1-0 έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, και έτσι… έχασε το λογαριασμό.

Η διαιτησία. Το είπαμε από τα πριν. Αναμενόμενο να δει με συμπάθεια τον Ολυμπιακό. Να έχει το άγχος μήπως δεν έρθει το προβλεπόμενο αποτέλεσμα. Μη μιλήσουμε για το κοράκι, όμως. Μη κλείσουμε τα μάτια σ’ αυτά που είδαμε.


Ο Δέλλας άνοιξε το πισωπόρτι της ΑΕΚ να περάσει ο Ολυμπιακός, διάβασε στο apodytiriakias.gr
Βγάζει τον Σιμόες ο Δέλλας και βάζει τον Μπουονανότε. Εκεί αλλάζουν οι ισορροπίες στο ντέρμπυ και το 1-0 μετατρέπεται σε θρίαμβο του Ολυμπιακού. Επειδή ο Μάνταλος φύσει επιθετικός με αποστολή να αβαντάρει τον μπροστινό Αραβίδη ανέλαβε στη συνέχεια τα καθήκοντα αμυντικού χαφ.
Αυτή η αλλαγή της ΑΕΚ απελευθέρωσε χώρους. Και έβαλε στο παιχνίδι τον εξαφανισμένο μέχρι τότε Τσόρι Ντομίγκες, και ο Αργεντινός άρχισε να κελαηδαεί. Η χαρά του Ολυμπιακού. Η διασκέδασή του. Αυτό που ήθελε, είδε μπροστά του άδειο οικόπεδο.
Μπήκε μετά και ο Φορτούνης και ολοκληρώθηκε ο θρίαμβος. Έγραψε μέχρι το 4-0. Επειδή ο Ολυμπιακός πρόσθετε με κάθε αλλαγή παίκτη, αντίθετα η ΑΕΚ έχανε σε κυβικά όταν γινόταν αντικατάσταση παίκτη. Είναι η διαφορά στο ρόστερ και στο μπάτζετ, δεν αγνοούνται αυτά.
Φιλότιμη η ΑΕΚ έπαιζε ποδόσφαιρο εντολών, όχι εμπνεύσεων, όχι πρωτοβουλιών. Και πήρε το μάθημά της. Ότι δεν μπορεί σήμερα να κυττάει στα μάτια τον Ολυμπιακό. Που σημαίνει ότι τον παίζει αν όχι αμυντικά, σίγουρα σφιχτά. Επειδή η ΑΕΚ είναι εκπαιδευμένη στην ανάσχεση, όχι ακόμα στο δημιουργικό παιχνίδι.
Βαρύ το 4-0 για αυτήν την ΑΕΚ επειδή έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Και βοήθησε τον Ολυμπιακό που από το πρώτο λεπτό έδειξε διάθεση να κυριαρχήσει χωρίς συμβιβασμούς. Η διαφορά των δύο αντιπάλων ήταν ολοφάνερη και στα 90 λεπτά. Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε διαφορετική έκβαση αν η ΑΕΚ ήταν περισσότερο «συντηρητική» μετά το 1-0, πολύ περισσότερο όταν είχε φτάσει στην ισοφάριση.


*Πηγή: sportdog.gr*

Αν έβαζες τον ένα πάνω στον άλλο, ψηλό δεν έκαναν!!

Άπαιχτος Αλέφαντος στο sportdog για τα "ανθρωπάκια" και τους "παιδαράδες" του ντέρμπι! Γιατί θυμήθηκε τον Νεστορίδη και ποιος είναι ο Υφαντής του Ολυμπιακού; Aπολαύστε τον...
Ήταν ένα παιχνίδι προέδρων, παικτών και προπονητών. Ο Ολυμπιακός επικράτησε και στα τρία. Δείτε όμως σε αυτό το ματς πόσο μεγάλη σημασία έχει ο ρόλος του προπονητή. Θα τα εξηγήσω παρακάτω. 
Ξεκινάμε από τους προέδρους. Ο Ολυμπιακός έχει το μακράν καλύτερο υλικό στη Σούπερ Λίγκα κι αυτό δεν περίμενα τώρα να το πω, το λέω από την αρχή. Τίποτα δεν είχε να φοβάται ο Ολυμπιακός από τις άλλες ομάδες εδώ πέρα, το έχουμε πει, οι άλλοι είναι για να παλεύουν μεταξύ τους και να βλέπουν τον Ολυμπιακό με τα κιάλια. 
Ο Ολυμπιακός έχει τα πάντα σε όλες τις θέσεις. Έφτιαξε και τη θέση του φορ και τα σέντερ μπακ και τα εξτρέμ και τα χαφ. Όταν σου κάνει αλλαγή βγάζοντας Τσόρι και βάζοντας Φορτούνη, τι να λέμε. Ο Ολυμπιακός μπορεί πλέον να κάνει και ροτέισον. Ο Μαρινάκης έχει εγωισμό, θέλει τον Ολυμπιακό ψηλά και έφτιαξε δυνατή ομάδα. 
Η ΑΕΚ, δεν είναι ποδοσφαιριστές αυτοί που έχει για να κοντράρουνε τον Ολυμπιακό. Ανθρωπάκια έμοιαζαν, δείτε τα ύψη πρώτα απ΄ όλα. Από τη μία έβλεπες παιδαράδες, θηρία, εκτός των δύο πλάγιων μπακ, όλοι οι άλλοι του Ολυμπιακού ήταν ψηλοί! Όλοι! Όχι μόνο τα σέντερ μπακ, αλλά και τα χαφ και ο φορ και οι εξτρέμ, θηρία. 
Από την άλλη έβλεπες κοντούληδες, ο ένας πιο κοντός από τον άλλο. Ειδικά στην μπροστινή γραμμή αν έβαζες τον ένα πάνω στον άλλο, ένα ψηλό μπόι δεν έβγαζαν. Υπερβάλλω βέβαια για να δείξω πόσο κοντοί έμοιαζαν. Πήγε ο Σιόβας δίπλα στον Πλατέλλα και ήταν λες και μίλαγε ο μπαμπάς με το παιδάκι του. Εδώ ο Ντουρμάζ που είναι εξτρέμ πήγαινε δίπλα στον Πλατέλλα και φαινόταν πανύψηλος. 
Με συκοφαντίες και με λάσπη δεν μπορείς να πάρεις τίτλους. Να κοιτάξουν να φτιάξουν τις ομάδες τους. 
Με ρωτάει ο Σινάνογλου πόσες μεταγραφές χρειάζεται η ΑΕΚ για να χτυπήσει τον τίτλο. Έξι παικταράδες χρειάζεται. Σέντερ φορ, εξτρέμ, σέντερ μπακ, χαφ, παντού πονάει. 
Εγώ δεν υποτιμώ τους παίκτες της ΑΕΚ, τη σέβομαι την ΑΕΚ, αλλά τη βλέπω και λυπάμαι. Έχω δει μεγάλους παικταράδες στην ιστορία της ΑΕΚ επί πολλές δεκαετίες. Έχω δει Ντέμηδες, Τσιάρτες, Σαβέφσκι, Σαμπανάτζοβιτς, για να μην πάω πιο παλιά και πω άλλους 20, θα πω έναν μόνο που για εμένα είναι ο μεγαλύτερος σέντερ φορ που έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο: Νεστορίδης. Μην ακούτε άλλους, Αλέφαντο να ακούτε. Ένας ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας σέντερ φορ: Νεστορίδης. 
Δεν τολμάγανε οι αντίπαλοι να πάνε πάνω του, τους εξέθετε. Ζωγράφιζε και τους τερματοφύλακες. Τα είχε όλα. Τεχνική φοβερή, ντρίμπλα φοβερή, ευκινησία, γκολ, άπειρα γκολ, κάθε χρόνο έβγαινε πρώτος σκόρερ. Αυτός έκανε την ΑΕΚ μεγάλη. 
Στο α΄ ημίχρονο η ΑΕΚ είχε μια καλή τακτική, μπήκε για να βάλει στον Ολυμπιακό δύσκολα, έγιναν πολλές μονομαχίες, χωρίς φάσεις στις δύο εστίες. Κι έλεγα ρε παιδί μου "είναι δυνατόν να μη βγαίνει στο γήπεδο η υπεροχή σε υλικό του Ολυμπιακού; Με τον Πλατέλλα, τον Μπαρμπόζα και τον …Αραβίδα παίζει". 
Εκεί έγινε το έγκλημα από τον Δέλλα. Αρχάριος προπονητής να είσαι, δεν το κάνεις αυτό. Ήμουν στο γήπεδο και έβλεπα αυτόν τον Σιμόες να τρέχει παντού, αυτός ήταν ο πνεύμονας της ΑΕΚ. Με τον Γιόχανσον μαζί τα πήγαιναν πολύ καλά, ο Σιμόες έτρεχε έξω φρενών και ο Γιόχανσον ήταν πιο συμμαζεμένος. Δεν έπρεπε να το πειράξεις αυτό το δίδυμο.
 Έβγαλε έξω τον καλύτερο παίκτη της ΑΕΚ για να βάλει αυτόν τον Μπουονανότε που σας έχω ξαναπεί ότι δε μου γεμίζει το μάτι. Παικταρά τον λέγανε. Έτσι είναι οι παικταράδες; Και άφησε μέσα τον Μάνδαλο που ήταν περιπατητής ανύπαρκτος. 
Είσαι προπονητής ρε και ανοίγεσαι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη; Αφήνεις τα σέντερ μπακ μόνα τους χωρίς βοήθεια, μόνο με τον Γιόχανσον; Επόμενο ήταν ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα έμπαιναν στα δίχτυα. Τι κατάλαβες, διασύρθηκες, και κουβαλάει η ΑΕΚ στις πλάτες της το βαρύ 4-0. 
Τον Σίλβα δεν τον είδες πόσο προσεκτικά πήγε και έπαιξε στην Άρσεναλ; Αν δεν έπαιζε έτσι και άφηνε τα σέντερ μπακ μόνα τους με την Άρσεναλ, αν έδινε τόσο χώρο όσο έδωσες εσύ, τέσσερα θα έτρωγε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο. Ούτε αρχάριος προπονητής δε θα έβγαζε έξω τον Σιμόες και θα άφηνε μέσα τον Μάνδαλο, ούτε αρχάριος δε θα έπαιζε μόνο με τον Γιόχανσον στο Καραϊσκάκη. Έγινε πανωλεθρία και δεν υπήρχε η ΑΕΚ στο γήπεδο μετά. 
Ο Ιντέγε ανεβαίνει συνεχώς, εκπληκτικό το γκολ του, όπως ακόμα καλύτερο ήταν εκείνο στην Τούμπα. Και τρέχει πολύ, βγαίνει και στα άκρα, στα δύο αυτά γκολ μου έχει θυμίσει τον Υφαντή στο αξέχαστο ματς με τη Μίλαν εδώ πέρα.
Ο Φορτούνης έχει καταλάβει πια πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Είναι αυτό που του φώναζα πέρσι συνέχεια. "Ξέρεις μπάλα ρε, μην επαναπαύεσαι δίνοντας μια πασίτσα. Για να κάνεις διαφορά στον Ολυμπιακό πρέπει να βλέπεις δίχτυα, πρέπει να πατάς περιοχή. Φτιάξε και τα πνευμόνια σου". Η κριτική χρειάζεται. Τα έφτιαξε αυτά που έπρεπε ο Φορτούνης. Περνάει ένα-δύο παίκτες, δημιουργεί αριθμητική διαφορά, και σπριντάρει να πατήσει περιοχή. Έχει καλά πόδια και σκοράρει.
Πολύ καλός ήταν και ο Μποτία, κι αυτός έχει ανέβει. Την Τρίτη παίζει τον πιο σημαντικό αγώνα ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Αν δεν περάσει φέτος τον όμιλο ο Ολυμπιακός θα είναι μεγάλο κρίμα. Έχει το υλικό για να το κάνει. Πρέπει να αξιοποιήσει το κακό ξεκίνημα της Άρσεναλ.
*Πηγή: sportdog.gr*

Φεύγει και ο Ρόμεο Μπέκαμ απ' την Άρσεναλ!!

Τα... βήματα του αδερφού του, Μπρούκλιν, θ' ακολουθήσει ο Ρόμεο Μπέκαμ, αφού αναμένεται ν' αποχωρήσει κι εκείνος από τα τμήματα υποδομής της Άρσεναλ.  
Οι υπεύθυνοι των ακαδημιών των «κανονιέρηδων» έχουν καταλάβει ότι και ο Ρόμεο θα επιλέξει να ξεκινήσει κάτι καινούριο, δίχως να είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει και στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Ο μικρότερος γιος του Μπέκαμ, ο Κρουζ, προς το παρόν παραμένει στον σύλλογο του Λονδίνου...
*Πηγή: Emgland365.gr*

Μίλερ: «Υπέροχα στη Μπάγερν...»

Κλειστή θα βρει την πόρτα και του Τόμας Μίλερ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν προσπαθήσει ποτέ να τον προσεγγίσει και να τον δελεάσει για να τον πάρει στο «Ολντ Τράφορντ».  
Με τους διοικούντες τη Μπάγερν Μονάχου να έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης του Γερμανού φορ, φαίνεται πως ούτε ο παίκτης ασχολείται με τα όσα γράφονται κι ακούγονται, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Άκουσα τα όσα έχει πει ο Ρουμενίγκε για το πόσο με θέλουν στην ομάδα και ήταν πολύ ωραίο αυτό... Ποτέ δεν μπορείς να εγγυηθείς τίποτα στο ποδόσφαιρο αφού δεν ξέρεις πως στα φέρνει η ζωή, όμως έχω συμβόλαιο τεσσάρων ετών και αισθάνομαι υπέροχα στη Μπάγερν. Έχω δεθεί και με τον κόσμο που φωνάζει συνεχώς το όνομά μου». 
*Πηγή: Emgland365.gr*

Ορίζι: «Θα έρθουν τα γκολ...»

Με ακμαίο το ηθικό συνεχίζει στη Λίβερπουλ ο Ντίβοκ Ορίζι παρά το γεγονός πως πέρα από το δοκάρι που είχε στην ισόπαλη (0-0) αναμέτρηση με την Τότεναμ, δεν φάνηκε ιδιαίτερα απειλητικός. «Είναι θέμα χρόνου να έρθουν τα γκολ» είπε.  
«Προσπάθησα πολύ για να βοηθήσω την ομάδα. Ήμουν λίγο άτυχος στην τελική προσπάθεια, αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να βρω τον ρυθμό μου και να πετύχω τα γκολ για το καλό της ομάδας.
Όλοι μου λένε καλά λόγια, μου δίνουν κουράγιο και συνεχίζω να δουλεύω για να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Συμπονώ τα παιδιά που είναι εκτός και προσπαθούν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους κι εγώ από την πλευρά μου θα δίνω τα πάντα όποτε μου ζητάει ο προπονητής μου να παίξω» σχολίασε ο Βέλγος φορ. 
*Πηγή: Emgland365.gr*

Τέλος από τη Σουίντον ο Κούπερ!

Η ήττα (2-0) από τη Μίλγουολ ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Μαρκ Κούπερ στον πάγκο της Σουίντον, αφού οι δύο πλευρές οδηγούνται σε «διαζύγιο».  
Αν και πέρυσι ο 46χρονος τεχνικός κατάφερε να φτάσει την ομάδα μέχρι και τον τελικό των πλέι-οφ ανόδου της LeagueOne, φέτος τα πράγματα δεν έχουν έρθει όπως θα τα περίμεναν οι διοικούντες τον σύλλογο.
Μάλιστα, η ελάχιστη διαφορά βαθμών από την ζώνη του υποβιβασμού, είναι η κυριότερη αφορμή για την οποία ο Μαρκ Κούπερ οδηγείται στην έξοδο...
*Πηγή: Emgland365.gr*

Εξόργισε τους οπαδούς ο ΜακΚλάρεν!

Η αναφορά του Στιβ ΜακΚλάρεν ως «παρατεταμένη καλοκαιρινή προετοιμασία» για το ξεκίνημα της Νιούκαστλ στο φετινό πρωτάθλημα και την παρουσία στην τελευταία θέση στη βαθμολογία, έστρεψε τους οπαδούς της ομάδας εναντίον του.  
Ο τεχνικός του συλλόγου υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει νέο ξεκίνημα με την επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ και των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, όμως, ο ισχυρισμός του πως μέχρι στιγμής οι «καρακάξες»... συμπεριφέρονταν σαν να βρίσκονταν σε προετοιμασία, δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς που έχουν απαιτήσεις.
«Τα πρώτα οχτώ παιχνίδια ήταν πολύ δύσκολα... Τα αποτελέσματά μας, το απέδειξαν και με το παραπάνω. Είχαμε κάποια πισωγυρίσματα, ενώ κάναμε και κάποιες καλές εμφανίσεις, δίχως όμως να σταθερότητα και διάρκεια. Είπαμε μετά το ματς με τη Σίτι που ήταν πολύ κακό για εμάς, ότι θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τη διακοπή του πρωταθλήματος για να κάνουμε το νέο μας ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Ήταν σαν να περάσαμε μια... παρατεταμένη προετοιμασία καλοκαιριού και να ξεκινάμε τώρα να παίζουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΜακΚλάρεν.
*Πηγή: Emgland365.gr*

«Δικαιολογήθηκε» για Μπεντέκε ο Σέργουντ!

Σε καμία περίπτωση ο Κριστιάν Μπεντέκε δεν θα αποχωρούσε από την Άστον Βίλα, σύμφωνα με τον Τιμ Σέργουντ, αν δεν υπήρχε η ρήτρα στο συμβόλαιό του. «Δεδομένη η παραμονή της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ μαζί του», το σχόλιο του προπονητή των «χωριατών».
Πεπεισμένος ότι αν το συμβόλαιο του Κριστιάν Μπεντέκε δεν προέβλεπε ρήτρα, ο παίκτης δεν θα αποχωρούσε για κανένα ποσό από την Άστον Βίλα, εμφανίστηκε ο Τιμ Σέργουντ.
Ο τεχνικός των «χωριατών» τόνισε παράλληλα, πως με τον ικανό στράικερ στο ρόστερ, δεν θα υπήρχε καμία αμφιβολία για την παραμονή της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ.
«Ο Μπεντέκε έφυγε ακριβώς όπως ο Σουάρες και ο Γκάρεθ Μπείλ. Εάν δεν είχε ρήτρα στο συμβόλαιό του, τότε ούτε με 100 εκ. λίρες δεν θα τον έπαιρναν από εμάς. Δεν αξίζει να πουληθεί έναντι κανενός ποσού. Τα χρήματα δεν μπορούν να σου εξασφαλίσουν στην παραμονή στου στην Πρέμιερ Λιγκ, αυτός ο παίκτης μπορεί», ήταν τα λόγια του Σέργουντ.
*Πηγή: Emgland365.gr*

«Ακριβός ο Βάρντι»

Μόνο με ένα πολύ μεγάλο ποσό, η Λέστερ θα προχώραγε στην πώληση του Τζέιμι Βάρντι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τεχνικός των «αλεπούδων», Κλαούντιο Ρανιέρι.
Ένα «θησαυρό» εκτιμά πως έχει στα χέρια του ο Κλαούντιο Ρανιέρι, έχοντας στο ρόστερ του τον Τζέιμι Βάρντι.
Ο προπονητής της Λέστερ θεωρεί πως ο ταλαντούχος στράικερ αξίζει πολλά χρήματα και μόνο αν έρθει μία τέτοια πρόταση, οι «αλεπούδες» θα σκεφτούν την πώλησή του.
«Εάν ήμουν ο ιδιοκτήτης, θα τον πούλαγα πάρα πολλά χρήματα. ''Θέλετε τον Τζέιμι; Δώστε μου πολλά χρήματα''», ανέφερε πρωτίστως.
«Θέλουμε να τον κρατήσουμε και θέλουμε να κρατήσουμε όλους τους καλούς μας παίκτης, αλλά εάν υπάρχουν κάποιες ομάδες που θέλουν ξοδέψουν, τότε εντάξει. Θα ξεκινήσουμε και θα βρούμε έναν άλλο καλό παίκτη. Αυτή τη στιγμή θα απολαμβάνουμε τον Τζέιμι», σημείωσε.
*Πηγή: Emgland365.gr*

Άγριο ντου της ΑΕΚ σε Μαρινάκη: «Αλητεία και αλαζονεία απ' τον αρχιερέα της διαπλοκής»!!

Σφοδρή απάντηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη έδωσε η ΑΕΚ. Χαρακτηρίζοντας τον ίδιο «αρχιερέα της διαπλοκής» και τα πρωταθλήματά του «κλεμμένα», αναφέρει πως «η αλαζονεία και η αλητεία δεν θα τον πάνε μακριά»

Άγριο ντου της ΑΕΚ σε Μαρινάκη: «Αλητεία και αλαζονεία απ' τον αρχιερέα της διαπλοκής»
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Για την ΑΕΚ προέχει η διαχείριση μίας ταπεινωτικής ήττας, που πλήγωσε βαρύτατα το γόητρο της ομάδας μας και πίκρανε τον κόσμο μας, που της έχει σταθεί όσο κανείς στα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν. Το ζητούμενο για εμάς θα είναι πάντα η ΑΕΚ και τα δικά μας λάθη και όχι τα σχόλια του αρχιερέα της διαπλοκής του ελληνικού ποδόσφαιρου από τον οποίο έχει στερηθεί δικαστικά το δικαίωμα της διοικητικής ενασχόλησης με αυτό.

Άλλωστε καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι δυσκολεύεται να χαρεί ακόμα και τις νίκες της ομάδας του, λόγω της δικαιολογημένης και καθολικής αμφισβήτησης της πλαστής κυριαρχίας του από την πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου.

Καταλαβαίνουμε ότι τον ενοχλεί η μη αποδοχή του και από μεγάλο μέρος των οπαδών του Ολυμπιακού, την ιστορία του οποίου έχει στιγματίσει ανεπανόρθωτα με τις παράνομες δραστηριότητές του, τη συνολική αισθητική του και την παντελή έλλειψη αθλητικής κουλτούρας, που τον χαρακτηρίζει ακόμα και στις νίκες ενός μεγάλου συλλόγου, που παλεύει να φέρει στα μέτρα του. Δεν πρόκειται να τους κερδίσει διασπείροντας με αποτυχημένες γκεμπελίστικες μεθόδους την αμφισβήτηση στους ανταγωνιστές του. Δείχνει αδύναμος, ακόμα κι όταν είναι νικητής. Γνωρίζει ότι η αλητεία και η αλαζονεία δεν θα τον πάνε μακριά.

Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι ποτέ δεν πρόκειται να εξηγήσει το γιατί τους δικούς μας τίτλους τους έχει αποδεχθεί και χειροκροτήσει ολόκληρη η φίλαθλη Ελλάδα, ενώ τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού, επί των ημερών του, αποτελούν αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης.

Αυτό που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, πάντως, είναι το πώς μπορεί να μιλάει για ομάδα-απάτη κάποιος που διώκεται ποινικά για πέντε κακουργήματα, μπροστά στα όποια η όποια δική μας… απάτη μοιάζει με απλό πταίσμα. Απάτη είναι να βγαίνεις πρωταθλητής με “αθέμιτα μέσα”, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο της ελληνικής δικαιοσύνης. Σε τελική ανάλυση δεν είμαστε εμείς εκείνοι που κάθε 1η και 15 του μηνός οφείλουμε να παρουσιαζόμαστε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας.
Σε κάθε περίπτωση ας συνεχίσει να “επενδύει” τα εκατομμύρια ευρώ της UEFA από τα κλεμμένα εγχώρια πρωταθλήματα και ας αφήσει τις συμβουλές για τον εαυτό του. Τζάμπα μάγκας είναι όποιος κάνει τον επενδυτή με χρήματα που έχει στερήσει από άλλους. Πολλά χρήματα και επί πολλά χρόνια.

Εμείς την ποδοσφαιρική τεχνογνωσία την είχαμε πολύ πριν από αυτόν. Ένα δικό μας πρωτάθλημα στην περίοδο της κυριαρχίας μας, που ήταν μικρός για να θυμάται, αξίζει όσα όλα τα δικά του κλεμμένα πρωταθλήματα. Και αυτό θα τον πονάει για πάντα.

Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι με ανακοινώσεις και δηλώσεις δεν φτιάχνονται οι μεγάλες ομάδες. Τις ευθύνες μας τις αναλαμβάνουμε. Η αυτοκριτική, η διόρθωση των λαθών μας, η επιμονή στη δύσκολη πορεία μας για την επανάκτηση της θέσης που δικαιωματικά κατέχει η ΑΕΚ διαχρονικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και η σταθερή προσπάθεια για να επανέλθει η ισονομία στο πρωτάθλημα αποτελούν δική μας υπόθεση.

Συμβουλές από υπόδικους δεν χρειαζόμαστε. Ούτε πολύ περισσότερο από εκείνους που έχουν διασύρει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχουν διασυρθεί από κορυφαίες εφημερίδες για τις κακουργηματικές πράξεις τους. Όλα έχουν πλέον πάρει το δρόμο τους. Η ΑΕΚ σέβεται την ελληνική πολιτεία και περιμένει την Δικαιοσύνη να καθαρίσει τον Κόπρο του Αυγεία.

Εμείς απολογούμαστε στον κόσμο μας, που είναι απόλυτα λογικό να έχει υψηλές απαιτήσεις. Και φυσικά δεν δικαιολογούμε, αλλά απεναντίας καταδικάζουμε αλγεινές συμπεριφορές εναντίον των ποδοσφαιριστών μας από μία ισχνή μειοψηφία, που προφανώς έχει μείνει σε άλλες εποχές. Η ΑΕΚ διαθέτει διοίκηση και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να νομίζει ότι μπορεί να πάρει τις τύχες της ομάδας στα χέρια του».

Ήττα-σοκ για την Μπεσίκτας!!

Ούτε τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάφερε η Μπεσίκτας να πάρει τη νίκη, καθώς ηττήθηκε 79-74 στην έδρα της Γεσιλγκιρεσούν.

Ήττα-σοκ για την Μπεσίκτας
Πολύ κακό ξεκίνημα έχει κάνει στο φετινό πρωτάθλημα η Μπεσίκτας, καθώς ηττήθηκε και τη δεύτερη αγωνιστική αυτή τη φορά με 79-74 από την Γεσιλγκιρεσούν.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κρόκερ με 22 πόντους, ενώ από την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον όμιλο του Eurocup πρώτος σκόρερ ήταν ο Οζμιζράκ με 12 πόντους, με τον Λάμπε να είχε 11 και τον Τρεμέλ Ντάρντεν να προσθέτει άλλους 8 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο 17/10
Καρσίγιακα-Τουρκ Τέλεκομ 100-74
Μπουγιουκτσεκμέσε-Ιστανμπούλ 91-90

Κυριακή 18/10
Γεσιλγκιρεσούν-Μπεσίκτας 79-74
Κόνιασπορ-Γκαζιαντέπ 59-72
Άνκαρα-Ουσάκ Σπορτίφ
Μπάνβιτ-Τραμπζονσπόρ
Νταρουσάφακα-Φενερμπαχτσέ

Δευτέρα 19/10
Γαλατασαράι-Εφές Αναντολού *Πηγή: sport-fm.gr*

Με γκολ σκάνδαλο, διπλό το Αννόβερο!! (video)

Με γκολ που σημειώθηκε με το χέρι, το Αννόβερο σημείωσε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη με 1-0 κόντρα στην Κολωνία και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.

Με γκολ σκάνδαλο, διπλό το Αννόβερο (video)
Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για τους «τράγους» που είχαν σωρεία ευκαιριών, πολιόρκησαν την εστία των φιλοξενούμενων, ωστόσο δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την μοίρα του αγώνα που καθορίστηκε στο 38ο λεπτό με το τέρμα που σημείωσε ο Λεον Αντρέασεν με αντικανονικό τρόπο.

Ο σκόρερ χρησιμοποίησε το χέρι του για να βάλει το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Με αυτή τη νίκη το Αννόβερο ανέβηκε στους 8 βαθμούς, ενώ η Κολωνία παρέμεινε στο γκρουπ των ομάδων με 14 πόντους.



Aναλυτικά η 9η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα:

Παρασκευή 16/10
Μάιντς-Ντόρτμουντ 0-2
(18' Ρόις, 82' Μιχταριάν)

Σάββατο 17/10 (16.30)
Αμβούργο-Λεβερκούζεν 0-0

Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 4-2
(1’, 62’ Κρούζε, 7’ Ντοστ – 30’ Τόλιαν, 54’ Σμιντ)

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 0-1
(23’ Mίλερ)

Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου 2-1
(27’ Χέβεντες, 92’ Μέγιερ-73’Καλού)

Άουγκσμπουργκ-Ντάρμσταντ 0-2
(7’ Βάγκνερ, 29’ Νιμάϊερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ 1-5
(29' πεν. Μάϊερ - 16' 57' Ράφαελ, 51' Νταχούντ, 82'πεν.90' Χαν)

Κυριακή 18/10
Κολωνία-Ανόβερο 0-1
(38' Αντρέασεν)

Στουτγκάρδη-Ίνγκολσταντ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (10η)

Παρασκευή 23/10
Χόφενχαϊμ-Αμβούργο (21.30)

Σάββατο 24/10 (16.30)
Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία
Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη
Ανόβερο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης
Ντάρμσταντ-Βόλφσμπουργκ
Ίνγκολσταντ-Χέρτα Βερολίνου (19:30)

Κυριακή 25/10
Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ (16.30)
Γκλάντμπαχ-Σάλκε (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Αφρενάριστη η Κέρκυρα!!

Απτόητη συνέχισε το κυνήγι της Λάρισας η Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» καθάρισαν άνετα την Καρδίτσα (2-0) και με «3 στα 3» παραμένουν σε τροχιά κορυφής. Ανάσα ο Παναιγιάλειος, «κόλλησε» ξανά η Παναχαϊκή.

Αφρενάριστη η Κέρκυρα!
Σαν άλογο κυνηγάει το… «αλογάκι» η Κέρκυρα.

Μια μέρα αφότου η Λάρισα έκανε το «4 στα 4», οι νησιώτες συνέχισαν επέκτειναν κι εκείνοι το δικό τους απόλυτο (σ.σ. έχει αναβληθεί ένα δικό τους παιχνίδι με την Παναχαϊκή).

Με τον Ντουαλά να συνεχίζει με φόρα απ’ την Ελευσίνα (όπου έκανε χατ-τρικ) και τον Κόντο να καθαρίζει απ’ το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι, η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη προσπέρασε άνετα το εμπόδιο της Αναγέννησης Καρδίτσας (2-0).

Ενώ όμως οι «Φαίακες» παρέμεναν αξιόπιστοι διεκδικητές της ανόδου, η Παναχαϊκή αποτύγχανε εκ νέου να δείξει ότι μπορεί να τρέφει τέτοιες ελπίδες. Απέναντι στα εξαιρετικά Τρίκαλα, οι Πατρινοί δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι περισσότερο απ’ το 0-0 και είδαν τους αντιπάλους τους να φεύγουν απ’ το Παμπελοποννησιακό αήττητοι και από πάνω τους στη βαθμολογία.

Την ίδια ώρα, ο Παναιγιάλειος έπαιρνε βαθιά ανάσα απέναντι στον Πανελευσινιακό και καθαρίζοντας 2-0 (με γκολ των Πέτριτς και Κρτσμάρεβιτς) και πανηγύριζε την πρώτη φετινή του νίκη.


Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 16/10

Αγροτικός Αστέρας-Ζάκυνθος 1-0
(53’ Τσεμπερίδης)

Σάββατο, 17/10

Λάρισα-Εργοτέλης 2-1
(87' Ναγιάρ, 94' Μαρουκάκης - 35' Μπουρσέλης)


Κυριακή, 18/10

Παναιγιάλειος-Πανελευσινιακός 2-0
(15’ Πέριτς, 85’ Κρτσμάρεβιτς)

Κέρκυρα-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0
(19’ Ντουαλά, 27’ Κόντος)

Παναχαϊκή-Τρίκαλα 0-0

Δευτέρα, 19/10 (17:00)

Λαμία-Απόλλων Σμύρνης
Καλλιθέα-Πανσερραϊκός
Αχαρναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου
Χανιά-Κισσαμικός

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Πανελευσινιακός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Εργοτέλης-Παναιγιάλειος
ΑΟ Τρίκαλα-Κέρκυρα
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ
Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή
Ολυμπιακός Βόλου-Λαμία
Ζάκυνθος-Καλλιθέα
Κισσαμικός-Αχαρναϊκός
ΑΟ Χανιά-Αγροτικός Αστέρας *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέρμα το… βιολί των «βιόλα» (video)

Τέλος στο επιτυχημένο σερί νικών της Φιορεντίνα έβαλε η Νάπολι που επικράτησε 2-1 κι έβαλε «φωτιά» στην κορυφή. Με… buzzer beater του Ταχτσίδη η Τζένοα 3-2 την Κιέβο.

Τέρμα το… βιολί των «βιόλα» (video)
Μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες, η Φιορεντίνα αποδείχθηκε πως δεν είναι άτρωτη.

Η Νάπολι κατάφερε φανερώσει τις αδυναμίες της ομάδας του Πάουλο Σόουζα, τη νίκησε 2-1 και πλέον βρίσκεται στο -3 από την κορυφή και τους «βιόλα».

Ουσιαστικά το ματς κρίθηκε στην αντίδραση των «παρτενοπέι» στο γκολ του Κάλινιτς (73’) με το οποίο η Φιορεντίνα απάντησε σε εκείνο του Ινσίνιε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Ιγκουαΐν βρήκε ξανά δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.



Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει σίγουρα η δραματική -όπως ήρθε- επικράτηση της Τζένοα επί της Κιέβο που ήρθε με γκολ στις καθυστερήσεις από τον Ταχτσίδη (κι ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο), ο οποίος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το σπουδαίο 3-2.



Την ήττα της Λάτσιο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η Λάτσιο που γνώρισε απρόσμενη -σε μεγάλο βαθμό- ήττα από τη Σασουόλο με σκορ 2-1, αποτέλεσμα που φέρνει τους γηπεδούχους ισόβαθμους με τη Νάπολι και στο -3 από την πρώτη θέση!



Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο (17/10)

Ρόμα-Έμπολι 3-1
(56’ Πιάνιτς, 59’ Ντε Ρόσι, 69’ Σαλάχ-75' Μπουσέλ)

Τορίνο-Μίλαν 1-1
(73’ Μπασέλι-63’ Μπάκα)

Κυριακή (18/10)

Μπολόνια-Παλέρμο 0-1
(23’ Βάσκες)

Αταλάντα-Κάρπι 3-0
(7’ Πινίγια, 43’ Γκόμες, 63’ πεν. Τσιγκαρίνι)

Φροζινόνε-Σαμπντόρια 2-0
(54’ Παγκανίνι, 55’ Ντιονίζι)

Τζένοα-Κιέβο 3-2
(13’ Παβαλότι, 17’ Γκακπέ, 90’+3 Ταχτσίδης – 1’ Παλόσι, 77’ Πελισιε)

Βερόνα-Ουντινέζε 1-1
(84’ Τερό – 41’ πεν. Πατσίνι)

Νάπολι-Φιορεντίνα 2-1
(46’ Ινσίνιε, 75’ Ιγκουαΐν – 73’ Κάλινιτς)

Σασουόλο-Λάτσιο 2-1
(7’ πεν. Μπεράρντι, 60’ Μισιρόλι – 67’ Άντερσον)

Ίντερ-Γιουβέντους (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (9η)

Σάββατο (24/10)

Έμπολι-Τζένοα (16:00)
Κάρπι-Μπολόνια (19:00)
Παλέρμο-Ίντερ (21:45)

Κυριακή (25/10)

Σαμπντόρια-Βερόνα (13:30)
Μίλαν-Σασουόλο (16:00)
Γιουβέντους-Αταλάντα (16:00)
Ουντινέζε-Φροζινόνε (16:00)
Φιορεντίνα-Ρόμα (19:00)
Λάτσιο-Τορίνο (19:00)
Κιέβο-Νάπολι (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πετροπόλεμος πριν το Καϊσέρισπορ-Φενέρ!! (pics)

Εικόνες χάους επικράτησαν πριν τη σέντρα του Καϊσέρισπορ-Φενερμπαχτσέ, με τους οπαδούς των ομάδων να επιδίδονται σε πετροπόλεμο και την αστυνομία να επεμβαίνει με δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού!

Πετροπόλεμος πριν το Καϊσέρισπορ-Φενέρ (pics)

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένας φίλος των γηπεδούχων, ευτυχώς όχι σοβαρά, να σπάσουν τα τζάμια σταθμευμένων αυτοκινήτων, ενώ η αστυνομία στη συνέχεια ηρέμησε τα πνεύματα κάνοντας χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού.

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανελκά: «Ρατσιστής ο Ουγιέ»


Με αφορμή ένα κομμάτι της αυτοβιογραφίας του που αναφέρεται σε αυτόν και τα αδέλφια του ο Νικολά Ανελκά χαρακτήρισε ρατσιστή τον Ζεράρ Ουγιέ. Τι απάντησε ο Γάλλος.

Ανελκά: «Ρατσιστής ο Ουγιέ»
Οι σχέσεις του Νικολά Ανελκα με τον Ζεραρ Ουγιέ δεν ήταν ποτέ οι καλύτερες δυνατές, αλλά πολλά χρόνια μετά την συνύπαρξη τους στη Λίβερπουλ (2001-2002) ξέσπασε νέα κόντρα μεταξύ τους.

Στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα, ο γάλλος τεχνικός αναφέρεται σε ένα περιστατικό που αφορά τα αδέλφια του Νικολά Ανελκα που λειτουργούσαν ταυτόχρονα και ως μανατζέρ του.

Όπως λέει ο Ουγιέ, λειτουργούσαν αδίστακτα και προσπαθούσαν να κλείσουν συμφωνία για τη μετακίνηση του πίσω από την πλάτη της ομάδας του. Όταν το ανακάλυψε και τους το είπε γράφει χαρακτηριστικά ότι «ήταν η πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή μου που είδαν μαύρους να γίνονται κόκκινοι».

Σχολιάζοντας αυτή την ατάκα ο Νικολα Ανελκά είπε σε βίντεο που υπάρχει στο youtube. «Είναι εντελώς ρατσιστικό σχόλιο. Και δεν είναι η μόνη φορά». Ο 36χρονος επιθετικός που αυτή την εποχή είναι παίκτης και προπονητής στη Μουμπάι Σίτι της Ινδίας δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τις άλλες φορές στις οποίες αναφέρεται.

Ο Ζεράρ Ουγιέ δεν άφησε αναπάντητο αυτό το σχόλιο και μιλώντας στην Equipe είπε:

«Είναι απολύτως γελοίο. Είναι ψέματα και είναι συκοφαντικό. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να πει ότι είμαι ρατσιστής ενώ έχω δουλέψει εξαιρετικά με πολλούς μαύρους παίκτες στην καριέρα μου.

Ο Αμπιντάλ, ο Ντιαρά, ο Εσιέν. Ρωτήστε τους».

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη με γκολάρα Ταχτσίδη!! (video)

Από μηχανής... Θεός για την Τζένοα ο Παναγιώτης Ταχτσίδης! Ο Έλληνας μέσος βρήκε δίχτυα στο 93'(!) και χάρισε τεράστια νίκη στην ομάδα του, γράφοντας το τελικό 3-2 κόντρα στην Κιέβο.

Νίκη με γκολάρα Ταχτσίδη (video)













*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πολυβόλο» η Φέγενορντ!!

Σαν σίφουνας πέρασε η Φέγενορντ από την έδρα της Χέρενφειν (5-2), έχοντας δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της από το πρώτο μέρος και παρέμεινε στην κορυφή μαζί με τον Άγιαξ.

«Πολυβόλο» η Φέγενορντ
Επιβλητική εμφάνιση της Φέγενορντ μέσα στο σπίτι της Χέρενφειν, καθώς επικράτησε 5-2, ενώ είχε κάνει το 5-0 από το 40ο λεπτό με χατ-τρικ του Κάουτ. Με αυτό το «τρίποντο» συνεχίζει να συγκατοικεί με τον Άγιαξ στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη οι γηπεδούχοι παραμένουν στα… χαμηλά, καθώς είναι μόλις έναν πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Από έναν βαθμό πήραν Ντεν Χάαγκ και Ντε Γκάαφσαπ και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης (1-1) σημειώθηκαν προς το φινάλε του πρώτου μέρους.

Αναλυτικά, η ένατη αγωνιστική:


Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Καμπούρ – Άλκμααρ 1-1
(72’ Ογκμπέτσε – 26’ Γιάνσεν)

Γκρόνινγκεν – Βίλεμ 2-1
(24’ Μαχί, 86’ Χοσέν – 85’ αυτ. Ρέινεν)

Χέρακλες – Άγιαξ 0-2
(14’ Ελ Χατζί, 22’ Γκουντέλι)

Ουτρέχτη – Ρόντα 1-1
(11' Χάλερ-36' Τζούριτς)

Αϊντχόφεν – Εξέλσιορ 1-1
(62' Πρόπερ, 92' Χασελμπάινκ)

Κυριακή 18 Οκτωβρίου

Τβέντε – Ναϊμέιγκεν 1-0
(68' Μπάιγεν)

Χέρενφεν – Φέγενορντ 2-5
(59', 81' Φέερμαν-7', 32', 39' Κάουτ, 16' Κράμερ, 28' Γκούσταφσον)

Ντεν Χάαγκ – Ντε Γκράαφτσαπ 1-1
(41' Χάβενααρ-45' Ζουίβερλουν αυτ.)

Τσβόλε – Φίτεσε (17:45)


Η επόμενη (δέκατη) αγωνιστική:

Παρασκευή 23/10
Τσβόλε-Ουτρέχτη (21.00)

Σάββατο 24/10
Βίλεμ-Χέρενφεν (19.30)
Ντε Γκράαφστσαπ-Χέρακλες (20.45)
Τβέντε-Αϊντχόφεν
Ρόντα-Εξέλσιορ (21.45)

Κυριακή 25/10
Καμπούρ-Ντεν Χάαγκ (13.30)
Φίτεσε-Άγιαξ (15.30)
Ναϊμέγκεν-Γκρόνινγκεν
Φέγενορντ-Άλκμααρ (17.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν την... πατάει σαν πρωτ-Άρης!!

Συνεχίζει μόνο με νίκες. Ο Άρης παρότι ισοφαρίστηκε σε καθοριστικό σημείο στο ντέρμπι με τον Εθνικό Αγιονερίου απάντησε στο… καπάκι με τον Κυβελίδη (76’) κι έμεινε μόνος στην κορυφή, 2-1.

Δεν την... πατάει σαν πρωτ-Άρης!
Ούτε στο Κιλκίς δεν σταμάτησε το τρένο του Άρη. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου πήρε και το ντέρμπι του Α’ ομίλου στην έδρα του Εθνικού Αγιονερίου (2-1) και πλέον βρίσκεται μόνη στη πρώτη θέση, έχοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς.

Οι «κίτρινοι» άνοιξαν το σκορ στο 34ο λεπτό με τον Ντούνη. Παρότι είχαν τον έλεγχο και ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους οι φιλοξενούμενοι ισοφαρίστηκαν στο 75’, έπειτα από γκολ του Καρασίμου. Η απάντησή τους όμως ήταν άμεση. Στο επόμενο λεπτό (76’) ο Κυβελίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γουναρίδη χαρίζοντας τη νίκη και την πρώτη θέση στον Άρη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γουναρίδης, Μπουζούρας, Τριανταφυλλίδης, Κοντσίδης, Μιλκούδης, Καρασήμος, Υψηλός, Στεφανίδης Στ, Στεφανίδης Ν., Πεχλιβάνης, Δρόσος

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Tζινάρ, Ραούλ Μπράβο, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Ρόβας, Μελισσάς, Ντούνης, Ν΄Λουντούλου, Καπνίδης, Παυλίδης, Καζναφέρης *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφή αλά γαλλικά!!

Τέλος στο αρνητικό σερί των 4 συνεχόμενων ηττών έβαλε ο Ατρόμητος, επικρατώντας εκτός έδρας της Βέροιας (1-0) και επέστρεψε στις νίκες, παίρνοντας μεγάλη ψυχολογική «ανάσα». Σκόρερ ο Λε Ταλέκ στο 46’.

Επιστροφή αλά γαλλικά!
Οι τελευταίες συνεχόμενες ήττες (τέσσερις στον αριθμό) για τον Ατρόμητο αποτελούσε μια κατάσταση εντελώς ξένη για τους Περιστεριώτες και το ματς κόντρα στη Βέροια ήταν κομβικό, τόσο για τους ποδοσφαιριστές όσο και για τον τεχνικό της ομάδας, Μιχάλη Γρηγορίου.

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν την απαιτούμενη για τέτοιες συγκυρίες αντίδραση και επιβλήθηκε μέσα στην έδρα της ομάδας της Ημαθίας με 1-0 με γκολ του Λε Ταλέκ από την έναρξη του β' ημιχρόνου, αν και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ από το α' μέρος που χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες.

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη μπήκε στις απαιτήσεις του αγώνα, όταν ο Ατρόμητος προηγήθηκε. Έχασε κάποιες ευκαιρίες, πίεσε ασφυκτικά, αλλά τελικά η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια ήταν αυτή που τους «κράτησε» στο μηδέν, όπως φυσικά και οι αμυντικές τοποθετήσεις των παικτών του Ατρόμητου.

inner

Το ματς

Μόνο ως μαγική εικόνα μπορεί να χαρακτηριστεί το «λευκό» αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου στο γήπεδο της Βέροιας ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ατρόμητο, αφού ειδικότερα οι φιλοξενούμενοι και κατά δεύτερο λόγο οι γηπεδούχοι έχασαν κλασικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ.

Το «λίφτινγκ» του Μιχάλη Γρηγορίου στην ενδεκάδα των Περιστεριωτών (άφησε εκτός Ούμπιδες, Μαρσελίνιο, Στόιτσεφ) αποδείχθηκε απόλυτα εύστοχη επιλογή, αφού ο Ατρόμητος κυριάρχησε στη συντριπτική διάρκεια του α’ ημιχρόνου και δημιούργησε τρεις κλασικές ευκαιρίες.

Μοιραίοι για τους φιλοξενούμενους οι Λε Ταλέκ και Μπρίτο που δεν σκόραραν σε φάσεις απ’ αυτές που δεν χάνονται. Στο 5’ ο Μπρίτο έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ με τον Λόπεθ τον Λε Ταλέκ, αλλά ο Γάλλος καθυστέρησε πάρα πολύ να εκτελέσει, με αποτέλεσμα να πιεστεί και ο Λόπεθ να αποκρούσει σε κόρνερ ο Λόπεθ.

Τη σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών έχασε ο Μπρίτο και μάλιστα δύο φορές, στο 20’ και το 29’. Στην πρώτη φάση ο Βραζιλιάνος πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι μετά από έξοχη κάθετη του Ναπολεόνι, αλλά ο Λόπεθ απέκρουσε, ενώ στη δεύτερη απόπειρα ήταν το δοκάρι αυτό που «νίκησε» τον Βραζιλιάνο που έπιασε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Πίτου Γκαρσία.

inner

Από την πλευρά της η Βέροια δήλωσε την παρουσία της στο α’ μέρος στο 17’, όταν ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε το φάουλ του Καϊκούτ και πολύ περισσότερο στο 30’ με τον Λευκορώσο να νικά τον Αμπντούν σε φάση τετ-α-τετ.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, οι Περιστεριώτες έβαλαν το γκολ που βάσει της εικόνας του παιχνιδιού άξιζαν μέχρι εκείνη την ώρα, αλλά μεγάλη ευθύνη φέρει ο Μαραγκός της Βέροιας. Ο αμυντικός της ομάδας της Ημαθίας θέλησε να πασάρει παράλληλα στον Πούγγουρα, αλλά ο Πίτου Γκαρσία έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Λε Ταλέκ που δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ και να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στη σεζόν.

inner

Ο Γιώργος Γεωργιάδης μετά την επίτευξη του γκολ από τον Ατρόμητο προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βγάζοντας τον «αόρατο» Καϊκούτ και περνώντας στη θέση του τον Ναζλίδη που όλο αυτό το διάστημα ήταν ο βασικός του επιθετικός και τον Κόλα στη θέση του Μαγέφσκι.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν τότε να ασκούν αφόρητη πίεση στον Ατρόμητο και μάλιστα στο 60’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μερεμπασβίλι, αλλά το σουτ του Γεωργιανού πέρασε άουτ.

Ο Γρηγορίου τότε άλλαξε την παράταξη της ομάδας του σε 3-5-2, περνώντας στο ματς για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα τον Μπόρισλαβ Στόιτσεφ, θέλοντας να «οχυρωθεί» στα μετόπισθεν και τα κατάφερε, αφού η Βέροια έφτανε μεν μέχρι την περιοχή των Περιστεριωτών, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ξεκάθαρη φάση στα καρέ του Γκορμπούνοφ.

inner

Όσο περνούσαν τα λεπτά, όμως, οι παίκτες της Βέροιας είχαν «κατασκηνώσει» έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και με τους Αμπντούν και Γιουσούφ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τη φάση εκείνη που θα τους χάριζε το γκολ της ισοφάρισης.

Αυτή τελικά προέκυψε στο 90’, όταν Πίτου και Γοδόι δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα από την περιοχή τους, αυτή στρώθηκε στον Γιουσούφ, αλλά με το σουτ να είναι αδύναμο, ο Γκορμπούνοφ δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα και τελικά ο Ατρόμητος να φτάσει στη νίκη μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες.


Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεθ, Σιόντης, Μαραγκός, Πούγγουρας, Γιαννούλης - Βεργώνης, Ιμπραΐμ - Αμπντούν, Μερεμπασβίλι (65’ Γιουσούφ), Μαγέφσκι (55’ Κόλα) – Καϊκούτ (55’ Ναζλίδης)

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ – Κυβρακίδης (66’ Ούμπιδες), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο (82’ Κούρος) - Ουσέρο, Γοδόι – Μπρίτο (63’ Μπόρισλαβ Στόιτσεφ), Πίτου Γκαρσία - Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποθέωσε Αλέφαντο ο Ρίβερς!! (pic)

Θρυλικό προπονητή χαρακτήρισε ο Ντέιβιντ Ρίβερς τον Νίκο Αλέφαντο, τον οποίο συνάντησε στο Καραϊσκάκη, όπου πήγε να παρακολουθήσει το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Αποθέωσε Αλέφαντο ο Ρίβερς! (pic)
Εκτός από τον Ολυμπιακό, ο Ντέιβιντ Ρίβερς είδε κι άλλον… θρύλο στο Καραϊσκάκη! Ο Αμερικανός γκαρντ συνάντησε στο φαληρικό γήπεδο τον Νίκο Αλέφαντο, με τον οποίο βγήκε φωτογραφία και παράλληλα τον αποθέωσε!

«Μου είπαν πως είναι θρυλικός προπονητής!», ήταν η λεζάντα που έγραψε ο Ντέιβιντ Ρίβερς στη φωτογραφία με τον Νίκο Αλέφαντο.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τον... έστειλε ο Φαν Πέρσι!! (video)

Γκολάρα αντάξια του βεληνεκούς του πέτυχε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι! Στήνοντας την μπάλα αρκετά έξω απ' την περιοχή και εκτελώντας αψεγάδιαστα, ο Ολλανδός έδειξε την κλάση του για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε

Τον... έστειλε ο Φαν Πέρσι! (video)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η πανωλεθρία της ΑΕΚ δωρεάν μάθημα για τους υπόλοιπους!!

Για Δέλλα και ΑΕΚ η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό αποτέλεσε ένα μάθημα για το οποίο τα… δίδακτρα ήταν τέσσερα γκολ. Οι υπόλοιποι, όμως, είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν στο τσάμπα. Του Νικόλα Ακτύπη.

Η πανωλεθρία της ΑΕΚ δωρεάν μάθημα για τους υπόλοιπους
Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ ανήκει οριστικά στην ιστορία και προσφέρεται πλέον για συμπεράσματα πέρα από τα προφανή, ότι δηλαδή οι «ερυθρόλευκοι» είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Η ανωτερότητα των Πειραιωτών προκύπτει από συγκεκριμένα πράγματα που συμβαίνουν μέσα στο γήπεδο και δεν εξαντλούνται στη δεδομένη διαφορά ποιότητας των ποδοσφαιριστών του σε σχέση με τον εγχώριο ανταγωνισμό.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Αν παρατηρήσει κανείς την αγωνιστική συμπεριφορά στα σημαντικά παιχνίδια που έχουν δώσει οι «ερυθρόλευκοι», εκείνα δηλαδή με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Ελλάδα και την Άρσεναλ στο Champions League, θα διαπιστώσει την ύπαρξη χαρακτηριστικών που επιτρέπουν στο Σίλβα να βγάζει συνεχώς επιτυχημένα σχήματα και συστήματα -κι επομένως- να διαχειρίζεται της καταστάσεις που προκύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παραδοσιακά, η μπάλα που παίζουν οι ομάδες του Ολυμπιακού διαχρονικά κι εκείνη που γουστάρει η εξέδρα, είναι το ποδόσφαιρο κατοχής και η προσπάθεια απόλυτου ελέγχου του αγώνα. Όπως έδειξε, όμως, η προσπάθεια της ΑΕΚ για αλλαγή ρόλων, το παιχνίδι της κόντρας και της υπομονής μια χαρά ταιριάζει στο φετινό σύνολο που φτιάχνει ο Πορτογάλος.

Με βάση αυτά τα τρία ματς και όχι εκείνα τα υπόλοιπα εντός των τειχών που επιτρέπουν στους «ερυθρόλευκους» να τα αντιμετωπίζουν ως ματς επίδειξης όπου κάποια νωθρότητα ή χαλαρότητα που προκύπτει από την ανταγωνιστική ανωτερότητα μπορεί να αναμένεται, τα πράγματα είναι απλά.

Φέτος, τα στατιστικά δείχνουν πως ο Ολυμπιακός είναι φόβος-τρόμος στις στημένες φάσεις καθώς εκτός του χθεσινού τέρματος από κόρνερ στο 4-0 επί της ΑΕΚ, σημείωσε με τον ίδιο τρόπο άλλο ένα στο 2-0 μέσα στην Τούμπα και δύο στο ιστορικό 3-2 στο Λονδίνο. Πέρα από αυτό, εύκολα βλέπει κανείς πως τη διαφορά τη κάνουν άλλα δύο στοιχεία, ιδιαίτερα έντονα στο στυλ των Πειραιωτών. Πρόκειται για την απίστευτη έκρηξη στο παιχνίδι τους, που δεν περιορίζεται μόνο στις αντεπιθέσεις με την κλασική έννοια, αλλά σε κάθε περίπτωση που μπορεί να προκύψει από το γρήγορο τρανζίσιον και φυσικά η εξαιρετική αποτελεσματικότητα μπροστά από το τέρμα.

Κάτι που σημαίνει πως όταν επιτίθεται από πίσω ο Ολυμπιακός, εκείνοι οι τέσσερις, πέντε ή περισσότεροι παίκτες συμμετέχουν στην ανάπτυξη, μπορούν να το κάνουν πολύ γρήγορα και με ποδοσφαιριστές που είτε ως δημιουργοί είτε ως εκτελεστές, είναι σε θέση να αποτελέσουν άμεση και θανατηφόρα απειλή.

Με τον ΠΑΟΚ οι 9 τελικές έφεραν 2 γκολ, ισάριθμες με την ΑΕΚ άλλα 4 και κόντρα στην Άρσεναλ 8 προσπάθειες 3 τέρματα… Η χθεσινή βαριά ήττα της «Ένωσης» σε μεγάλο βαθμό χρεώνεται στις κινήσεις του Δέλλα και την απόφασή του να αλλάξει την κατάσταση στον άξονα και να διεκδικήσει ένα γκολ. Χωρίς την παραμικρή απόπειρα να απαλλάξουμε τον Έλληνα τεχνικό από τις όποιες ευθύνες του, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως δύσκολα θα βρεθεί στην Ελλάδα ομάδα, επομένως και προπονητής, που θα ανακαλύψει με ευκολία το αδύναμο σημείο του Ολυμπιακού. Εκείνο δηλαδή που θα βραχυκυκλώσει το σύνολο του Σίλβα που μέχρι σήμερα έχει βαλθεί να αποδείξει πως διαβάζει τα ματς σωστά και διαθέτει τα όπλα για να μεταλλάσσει το χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του για να παίρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μένει να φανεί, αν εκτός του Πορτογάλου, υπάρχει κάποιος άλλος που με τα δικά του –πενιχρά σε σχέση με αυτά του Ολυμπιακού όπλα- είναι σε θέση να πράξει ανάλογα. Και το επόμενο μεγάλο ματς είναι εκείνο κόντρα στον Παναθηναϊκό, γεγονός που συνεπάγεται πως μοιραία ο κλήρος πέφτει πάνω στον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος ήδη θα πρέπει να νιώθει την πίεση αλλά και να διακρίνει την ευκαιρία του να κερδίσει ξανά πόντους από την εικόνα και κυρίως το αποτέλεσμα του ντέρμπι εκμεταλλευόμενος το πάθημα του συναδέλφου του της ΑΕΚ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έδειξε… καρδιά!!


Χαρακτήρα -μετά το εκτεταμένο ντεφορμάρισμα που πέρασε- έδειξε η Χαρτς. Έστω και δύσκολα, οι «καρδιές» επέστρεψαν στις νίκες (1-0 στην έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ) κι έμειναν σε τροχιά Ευρώπης.

Έδειξε… καρδιά!

Προερχόμενες από δυο μόλις πόντους στα πέντε τελευταία παιχνίδια (και μετρώντας τρεις ήττες σ’ αυτά) οι «καρδιές» έκαναν αυτό που έπρεπε απέναντι στην τοπική Γιουνάιτεντ.

Χάρη λοιπόν σ’ ένα γκολ του Ντελγάδο στο 16’, οι παίκτες του Ρόμπι Νίλσον πήραν το διπλό (1-0) απέναντι στην ουραγό του πρωταθλήματος.

Εκείνη εξάλλου τελείωσε με δέκα παίκτες το ματς (εξαιτίας αποβολής του Σπίταλ στις καθυστερήσεις), με τη Χαρτς να πανηγυρίζει στο τέλος τη νίκη που την κράτησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.


Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 16/10

Ρος Κάουντι-Αμπερντίν 2-0
(36', 48' Γκρέιαμ)

Σάββατο, 17/10

Μάδεργουελ-Σέλτικ 0-1
(15' Τσιφτσί)

Χάμιλτον-Νταντί 1-1
(87' Ίμρι - 47' Χολτ)

Κιλμάρνοκ-Ινβερνές 2-0
(45' Κίλτι, 66' Μαγκένις)

Σεντ Τζόνστον-Πάτρικ 1-2
(48' ΜακΚλιν - 28' Μίλερ, 34' Λόλες)

Κυριακή, 18/10

Νταντί Γιουνάιτεντ-Χαρτς 0-1
(16’ Ντελγάδο) *Πηγή: sport-fm.gr*

Σιμόες: «AEK είμαστε, θα σηκωθούμε»


Μήνυμα ενότητας από τον Πορτογάλο μέσο της ΑΕΚ μετά την βαριά ήττα στο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Σιμόες: «AEK είμαστε, θα σηκωθούμε»
Σίγουρος πως η ΑΕΚ παρά την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» θα καταφέρει να επιστρέψει δυνατή εμφανίστηκε ο Αντρέ Σιμόες.

Ο Πορτογάλος μέσος της Ένωσης με μήνυμά του στο facebook έγραψε χαρακτηριστικά:

«Όλοι μαζί κερδίζουμε, όλοι μαζί χάνουμε! Είμαστε ΑΕΚ, θα σηκωθούμε».

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης André Simoes 8⃣ (@andresimoes08) στις



*Πηγή: sport-fm.gr*

Πληθαίνουν τα… σύννεφα για Μίτσελ!! (video)

Ακόμη πιο δύσκολη έγινε η θέση του Μίτσελ, καθώς η Μαρσέιγ δεν κατάφερε να νικήσει ούτε τη Λοριάν, μένοντας στο 1-1 στο «Βελοντρόμ», για τη 10η αγωνιστική! Δύο γκολ των Μασσαλών δεν μέτρησαν.

Πληθαίνουν τα… σύννεφα για Μίτσελ! (video)
Κεφάλι δεν μπορεί να σηκώσει η Μαρσέιγ!

Για πέμπτο σερί παιχνίδι, οι Μασσαλοί αγνοούν τη νίκη, καθώς έμειναν στο 1-1 με τη Λοριάν στο «Βελοντρόμ» για τη 10η αγωνιστική της Ligue 1! Μάλιστα, στο 8’ και στο 68’ δεν μέτρησαν ως οφσάιντ ισάριθμα γκολ για την ομάδα του Μίτσελ, για τον οποίο τα… σύννεφα και η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του ολοένα και ενισχύονται!

Το σκορ άνοιξε στο 21ο λεπτό ο Μπατσουαγί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 37’ με τον Μουκαντζό.



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή 16/10

Μονακό – Λιόν 1-1
(39’ Πάσαλιτς – 85’ Ράφαελ)

Σάββατο 17/10

Μπαστιά – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2
(72', 83' Ιμπραΐμοβιτς)

Γκινγκάμπ – Λιλ 1-1
(33΄Μπριάν-30’ Μπουφάλ)

Σεντ Ετιέν – Γκαζελέκ Αζαξιό 2-0
(20’ Μπέριτς, 70’ Μονέ-Πακέ)

Ναντ – Τρουά 3-0
(41’ Ρονζιέ, 50’ Σαμπαλί, 62’ Μπαμού)

Ρεμς – Καέν 0-1
(74’ Φερέ)

Τουλούζ – Ανζέ 1-2
(24’ Τρέχο-27’ Εντογέ, 34’ Καμαρά)

Κυριακή 18/10

Μαρσέιγ – Λοριάν 1-1
(21’ πεν. Μπατσουαγί-37’ Μουκαντζό)

Μπορντό – Μονπελιέ (18.00)
Ρεν – Νις (22.00)

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Παρασκευή 23/10

Καέν – Ναντ
Λιόν – Τουλούζ

Σάββατο 24/10

Λοριάν – Ρεν
Γκαζελέκ Αζαξιό – Νις
Ανζέ – Γκινγκάμπ
Μονπελιέ – Μπαστιά

Κυριακή 25/10

Ρεμς – Μονακό
Λιλ – Μαρσέιγ
Μπορντό – Τρουά
Παρί Σεν Ζερμέν – Σεντ Ετιέν *Πηγή: sport-fm.gr*

Ποιος Φορτούνης; Ο Γκόμες! (video)


Ο Κώστας Φορτούνης χρειάστηκε και τη βοήθεια του Οσπίνα για να σκοράρει από απευθείας κόρνερ. Ο Γκόμες της Αταλάντα έκανε κάτι παρόμοιο, αλλά η δική του εκτέλεση ήταν... αδιανόητα άρρωστη!

Ποιος Φορτούνης; Ο Γκόμες! (video)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οικονόμου: «Πρώτα η σωτηρία και μετά… βλέπουμε»

Μπορεί ο Πανιώνιος να έχει ξεκινήσει περίφημα στην Σούπερ Λίγκα, ωστόσο, ο Βαγγέλης Οικονόμου –μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94.6- τόνισε πως πρωταρχικός στόχος της ομάδας παραμένει η εξασφάλιση της παραμονής

Οικονόμου: «Πρώτα η σωτηρία και μετά… βλέπουμε»
Συγκεντρωμένοι στην εξασφάλιση της παραμονής είναι άπαντες στον Πανιώνιο, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή των Μάκη Διόγου και Γιάννη Κυφωνίδη.

Ο αμυντικός των κυανέρυθρων αναφέρθηκε στο θετικό ξεκίνημα της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα αλλά και στην συμβολή του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94.6

Για το ξεκίνημα του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα:
«Είναι γεγονός ότι ο Πανιώνιος εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα αλλά όλοι στη διοίκηση προσπαθούν αυτά να ξεπεραστούν. Καταφέραμε πέρσι να κάνουμε καλή κυρίως στο δεύτερο γύρο. Κάναμε πορεία πρωταθλητισμού και αυτό μας έδωσε την σωτηρία. Φέτος ξεκινήσαμε καλά καταφέρνουμε και παίρνουμε αποτελέσματα και στα εκτός έδρας παιχνίδια και έχουμε φτάσει να είμαστε στην 3η θέση».

Για το ρόστερ της φετινής ομάδας.
«Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που οι έντεκα παίκτες που παίζουν αλλά και όσοι είναι στον πάγκο προσπαθούνε να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την ομάδα».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με πέρσι
«Φάνηκε ότι έχουμε μειώσει τα ατομικά λάθη με την έλευση του κ. Ουζουνίδη. Δουλέψαμε στην προετοιμασία πάρα πολύ στα ατομικά στοιχεία και φέρει ευθύνη για αυτό ο προπονητής μας . Ξέρει πώς να διαχειριστεί την ομάδα και στην ήττα και στη νίκη».

Για το αν σκέφτονται οι ποδοσφαιριστές τις ψηλές θέσεις του πρωταθληματος:

«Σαν ποδοσφαιριστές έχουμε στο μυαλό μας ότι αν κερδίσουμε το ένα ή το άλλο ματς μπορούμε να πάμε ψηλά . Ξέρουμε όμως ότι ο στόχος δεν είναι η πεντάδα και σε κάθε ματς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να πάρουμε γρήγορα τη σωτηρία και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο μπορούμε».

Για το ποια θέση του ταιριάζει καλύτερα:
«Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω και σαν στόπερ και σαν μπακ. Πέρυσι έπαιξα και στις δυο θέσεις».

Για το πολύ καλό ξεκίνημα του Μπακασέτα:
«Ο Μπακασέτας πάει πολύ καλά. Αυτά που κάνει στον αγώνα τα κάνει και στις προπονήσεις δεν έχει έρθει κάτι τυχαία. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να μας δώσει και άλλους πόντους».

Για τα νέα παιδιά του Πανιωνίου.
«Πιστεύω ότι όντως είμαστε μια καλή φουρνιά, το θέμα είναι ότι ο Πανιώνιος έχει ένα πολύ καλό υλικό. Αν η ομάδα ποντάρει σε νέους και καλούς παίκτες θα έχει όφελος. Είμαστε μια οικογένεια όλοι οι παίκτες και αυτό βγαίνει και μέσα στο γήπεδο μέχρι στιγμής».

Ρομπέρτο: «Τι καλύτερο από το να πανηγυρίζω τα γκολ με τη… μεγάλη γενειάδα»

Πιο πολύ κι από το ενδεχόμενο να σκοράρει (αν και είναι τερματοφύλακας) «γεμίζει» τον Ρομπέρτο το γεγονός ότι πανηγυρίζει κάθε γκολ του Ολυμπιακού με τον Δημήτρη Σιόβα.

Ρομπέρτο: «Τι καλύτερο από το να πανηγυρίζω τα γκολ με τη… μεγάλη γενειάδα»
Είναι δυνατόν να κάνει κάτι έναν τερματοφύλακα πιο χαρούμενο από ένα γκολ, καθώς η δουλειά του είναι να προστατεύει την εστία του; Ο Ρομπέρτο διαφωνεί…

«Τι καλύτερο από το να σκοράρεις; Η στιγμή που η “μεγάλη μου γενειάδα” ο αδερφός μου έρχεται κατευθείαν να πανηγυρίσει μαζί μου κάθε γ……. γκολ», αναφέρει στο instagram.


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Roberto Jimenez (@roberto_rj16) στις



*Πηγή: sport-fm.gr*