Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Μιλόγεβιτς: «Είναι ένα ντέρμπι, μακάρι να κερδίσει ο Ηρακλής»

Την ελπίδα ο Ηρακλής να καταφέρει να κερδίσει απόψε τον ΠΑΟΚ στο σημερινό ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας εξέφρασε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Μιλόγεβιτς: «Είναι ένα ντέρμπι, μακάρι να κερδίσει ο Ηρακλής»

Ο Σέρβος σήμερα τεχνικός εξέφρασε την ελπίδα, ο «Γηραιός» να επικρατήσει απόψε του ΠΑΟΚ στο σημερινό ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ενώ στη συνέχεια μίλησε και για την πορεία του στην Τσουκαρίρτσκι με την οποία πέρσι κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Σερβίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 45χρονος προπονητής στην εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ» με τον Σωτήρη Ταμπάκο

Για την πορεία του στη Σερβία: «Η προπονητική μου άρεσε πολύ και κοντά στο τέλος της καριέρας μου το είχα αποφασίσει, αφού ήθελα να είμαι προπονητής και να είμαι μέσα στο γήπεδο. Θέλω να δουλεύω πάνω σε αυτό που αγαπάω. Είναι πολύ δύσκολο επάγγελμα, και είναι διαφορετικό να είσαι φίλαθλος και άλλο να το κάνεις. Χρειάζεται αρκετή υπομονή για να δουλεύεις με ένα ρόστερ που είναι 23-25 παιδιά. Το θέμα είναι ότι ο προπονητής ζει από το αποτέλεσμα και υπάρχουν οπαδοί που είναι στο γήπεδο για να δουν αυτό που θέλουν. Για εμένα το πιο ωραίο είναι να δουλεύω με τους παίκτες στο γήπεδο και νομίζω ότι έχω το χάρισμα της επικοινωνίας. Αν είχα μεγάλος άγχος δεν θα δούλευα τώρα και δεν θα ήμουν προπονητής. Όσοι γνωρίζουν ο προπονητής φταίει για όλα, κάτι που ισχύει στα Βαλκάνια, και στην Ελλάδα και στη Σερβία. Είναι ένα επάγγελμα που δεν έχεις χρόνο για να κάνεις αυτά που θέλεις και ζεις από τα αποτελέσματα. Είναι ωραίο να έχεις μία ομάδα που παίζει τρομερό ποδόσφαιρο, αλλά καμία φορά εμείς λέμε να έχουμε τα αποτελέσματα παρά την απόδοση».

Για τον λόγο που αποχώρησε από την Τσουκαρίρτσκι, παρότι πήρε το Κύπελλο Σερβίας πέρσι και φέτος η ομάδα συνεχίζει την καλή πορεία της: «Ήμουν τυχερός που δούλεψα σε μία ομάδα που δημιούργησα ο ίδιος πριν από 3,5 χρόνια. Την ανέλαβα πριν από τον… γκρεμό και σιγά-σιγά φτάσαμε ψηλά. Το πίστευα εγώ και το επιτελείο μου ότι μπορούμε να παραμείνουμε στην κατηγορία, ανεβήκαμε αμέσως στην πρώτη κατηγορία και δύο συνεχόμενες σεζόν βγήκαμε να παίζουμε στο Europa League, όπου παίρνεις αρκετά χρήματα από τη συμμετοχή σου σε μία τέτοια διοργάνωση. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από την Ελλάδα και κάθε φορά ο πρόεδρος πρέπει να βάζει χρήματα από την τσέπη του για το μπάτζετ. Εγώ ήθελα να έχουμε καλή απόδοση, να κάνουμε σωστή δουλειά και να πουλήσουμε κάποιους παίκτες, οι οποίοι είναι διεθνείς και κάνουν τη διαφορά. Έφυγαν τρεις σημαντικοί παίκτες: ένας φορ, ένας στα πλάγια και ένας αμυντικός. Θέλαμε να έρθουν τα χρήματα στο ταμείο της ομάδας και να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ σημαντική για εμένα, επειδή από τη διάλυση μίας ιστορικής ομάδας από το 1926, καταφέραμε να κατακτήσουμε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και να κερδίσουμε στον τελικό του Κυπέλλου την Παρτιζάν. Ήταν ο πρώτος τελικός στην ιστορία του συλλόγου μας. Πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος είχαμε πάρει την τρίτη θέση και το εισιτήριο για την Ευρώπη, ένα επίτευγμα σημαντικό για εμάς, ενώ είχαμε άνετο έργο απέναντι στην Παρτιζάν. Ήμουν εδώ 3,5 χρόνια, πολύ καλά και τώρα ψάχνω για ομάδα στην Ευρώπη. Θέλω να πάω στο εξωτερικό, κουράστηκα και κατάλαβα ότι έφτασε η στιγμή να αλλάξω περιβάλλον. Είμαι ακόμα μέλος της ομάδας καθώς δεν με αφήνει εύκολα να φύγω ο προπονητής. Ήμουν είκοσι ώρες την ημέρα στο γήπεδο και δεν κατάλαβα πως περάσανε τα χρόνια. Είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξω περιβάλλον. Υπήρξε ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες και θα ήθελα να δουλέψω στην Ελλάδα που είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Θα κοιτάξω τι θα έχω στα χέρια μου. Θέλω να έχω καλές προτάσεις – όχι σούπερ – για να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου και να καταφέρω σε σύντομο χρονικό διάστημα να δείξω το έργο μου. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση από τον ευρωπαϊκό χώρο και προτιμώ αυτή τη στιγμή να ξεκουραστώ».

Για το αποψινό ντέρμπι του Ηρακλή με τον ΠΑΟΚ: «Με κάνει πολύ χαρούμενο αυτό, επειδή ήμουν κάποτε στον Ηρακλή και έζησα τα μεγάλα ντέρμπι. Αυτά τα παιχνίδια σου μένουν. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία. Έχω πολλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη και όταν πάω στη Μίκρα τους συναντώ. Μάλιστα, έφερα τον γιό μου για να του δείξω κάποια πράγματα στο γήπεδο. Εκεί είναι ακόμα άνθρωποι που είχαμε συναντηθεί πριν από χρόνια στην ομάδα. Είναι ένα ντέρμπι και η έδρα δίνει πλεονέκτημα στον Ηρακλή. Περιμένω να είναι γεμάτο το γήπεδο και οι παίκτες θα μπορέσουν να αποδώσουν καλύτερα. Ο ΠΑΟΚ είναι μία καλή ομάδα. Αν και τώρα παίζει… μία κρύο, μία ζέστη, είναι και για εκείνους ένα κρίσιμο ματς, ενώ ακολουθεί και το ματς της Ευρώπης. Δεν υπάρχει φαβορί. Εγώ θα ήθελα να κερδίσει ο Ηρακλής και να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά είχε ατυχίες και δεν πήρε τους βαθμούς που θα μπορούσε. Μακάρι να είναι ένα ήρεμο παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος, ο Ηρακλής!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: