Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Με σπορ ντύσιμο 4-0, όχι κοστούμι Τσάμπιονς Λιγκ!!

Το σχόλιο του Αποδυτηριάκια στo SportDog για το χθεσινο ντέρμπι.
Το ντέρμπυ εξελίχθηκε σε πανηγύρι του Ολυμπιακού. Δυστυχώς βγήκε η μεγάλη και πικρή αλήθεια. Ότι ο πρωταθλητής δεν έχει αντίπαλο. Καθάρισε εν ψυχρώ τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έδωσε το μάθημα της στην ΑΕΚ. Με σπορ ντύσιμο, παρακαλώ, αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός, δεν χρειάστηκε να φορέσει το κοστούμι του τσάμπιονς ληγκ. Τη φορεσιά της Ευρώπης την κράτησε για την προσεχή Τρίτη στο Ζάγκρεμπ.

Από το πρώτο λεπτό φάνηκε η διαφορά ανάμεσα στους δύο αντιπάλους. Ένας πυρόκαυλος Ολυμπιακός, όμως ψιλοπροβληματικός, σχεδόν μέτριος που όμως δεν επέτρεπε στην ΑΕΚ ούτε να ανασάνει. Παιχνίδι χαμηλών πτήσεων, δεν σε ξεσήκωνε από την πολυθρόνα.

Το γκολ, το 1-0 πριν τη μισή ώρα ήρθε από στημένη φάση. Κόρνερ κι όλοι οι γηπεδούχοι ήταν μπλοκαρισμένοι στο μαν του μαν. Να, όμως, που δύο αεκτζήδες κουτούλησαν μεταξύ τους και αμαρκάριστος ο Μποτία με κεφαλιά έστειλε την μπάλλα στο πλεκτό.
ΑΕΚ είναι αυτή, με γενετικό κώδικα πρωταγωνίστριας, με φιλοδοξίες και έτσι εύκολα έπεσε στην παγίδα. Ζήτησε την ισοφάριση και τελικά
κατέληξε χθεσινή μπύρα. Επειδή δεν είχε τύχη απέναντι στον ανώτερο Ολυμπιακό. Δεν μπορούσε να δαγκώσει μεγαλύτερη μπουκιά.

Δεν κατενίκησε την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός, όπως «φανερώνει» το 4-0. Στην πραγματικότητα η ΑΕΚ ξεβρακώθηκε. Επειδή εκτροχιάστηκε από το αρχικό αγωνιστικό της πλάνο, επειδή ζήτησε αποτέλεσμα από τον πιο ισχυρό της αντίπαλο. Επειδή, με άλλα λόγια έδωσε χώρους στον Ολυμπιακό. Επειδή ξεγελάστηκε, αφού μετά το 1-0 έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, και έτσι… έχασε το λογαριασμό.

Η διαιτησία. Το είπαμε από τα πριν. Αναμενόμενο να δει με συμπάθεια τον Ολυμπιακό. Να έχει το άγχος μήπως δεν έρθει το προβλεπόμενο αποτέλεσμα. Μη μιλήσουμε για το κοράκι, όμως. Μη κλείσουμε τα μάτια σ’ αυτά που είδαμε.


Ο Δέλλας άνοιξε το πισωπόρτι της ΑΕΚ να περάσει ο Ολυμπιακός, διάβασε στο apodytiriakias.gr
Βγάζει τον Σιμόες ο Δέλλας και βάζει τον Μπουονανότε. Εκεί αλλάζουν οι ισορροπίες στο ντέρμπυ και το 1-0 μετατρέπεται σε θρίαμβο του Ολυμπιακού. Επειδή ο Μάνταλος φύσει επιθετικός με αποστολή να αβαντάρει τον μπροστινό Αραβίδη ανέλαβε στη συνέχεια τα καθήκοντα αμυντικού χαφ.
Αυτή η αλλαγή της ΑΕΚ απελευθέρωσε χώρους. Και έβαλε στο παιχνίδι τον εξαφανισμένο μέχρι τότε Τσόρι Ντομίγκες, και ο Αργεντινός άρχισε να κελαηδαεί. Η χαρά του Ολυμπιακού. Η διασκέδασή του. Αυτό που ήθελε, είδε μπροστά του άδειο οικόπεδο.
Μπήκε μετά και ο Φορτούνης και ολοκληρώθηκε ο θρίαμβος. Έγραψε μέχρι το 4-0. Επειδή ο Ολυμπιακός πρόσθετε με κάθε αλλαγή παίκτη, αντίθετα η ΑΕΚ έχανε σε κυβικά όταν γινόταν αντικατάσταση παίκτη. Είναι η διαφορά στο ρόστερ και στο μπάτζετ, δεν αγνοούνται αυτά.
Φιλότιμη η ΑΕΚ έπαιζε ποδόσφαιρο εντολών, όχι εμπνεύσεων, όχι πρωτοβουλιών. Και πήρε το μάθημά της. Ότι δεν μπορεί σήμερα να κυττάει στα μάτια τον Ολυμπιακό. Που σημαίνει ότι τον παίζει αν όχι αμυντικά, σίγουρα σφιχτά. Επειδή η ΑΕΚ είναι εκπαιδευμένη στην ανάσχεση, όχι ακόμα στο δημιουργικό παιχνίδι.
Βαρύ το 4-0 για αυτήν την ΑΕΚ επειδή έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Και βοήθησε τον Ολυμπιακό που από το πρώτο λεπτό έδειξε διάθεση να κυριαρχήσει χωρίς συμβιβασμούς. Η διαφορά των δύο αντιπάλων ήταν ολοφάνερη και στα 90 λεπτά. Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε διαφορετική έκβαση αν η ΑΕΚ ήταν περισσότερο «συντηρητική» μετά το 1-0, πολύ περισσότερο όταν είχε φτάσει στην ισοφάριση.


*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: