Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Τα μυστικά των εκτελέσεων!!

Tα μυστικά των εκτελέσεων φάουλ, με δείγμα την τεχνική του πολυδιαφημισμένου Κριστιάνο Ρονάλντο!
Τα μυστικά των εκτελέσεων

Στο βίντεο που ακολουθεί και προβλήθηκε από βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ομάδα επιστημόνων του αθλητισμού ανέλαβαν την εμβιομηχανική ανάλυση του σώματος του Κριστιάνο Ρονάλντο, ώστε να δείξουν πράγματα που δεν γίνονται αντιληπτά στο ευρύ κοινό.
H Εμβιομηχανική αποτελεί μία σχετικά νέα επιστήμη, η οποία δεν έχει αναπτύξει ακόμα τις απαραίτητες πρακτικές που θα την καταστήσουν πολύτιμο σύμμαχο στην καθημερινή προπόνηση του αθλητή. Περισσότερη άνθηση έχει στον τομέα της υγείας, όπου υπάρχουν και περισσότερα κονδύλια. Στην Ελλάδα σε συλλογικό επίπεδο, εφαρμογές της εμβιομηχανικής είχε αναπτύξει μόνο ο Παναθηναϊκός με το ΠΑΟ Lab, ήδη από την εποχή που ήταν γυμναστής ο Ρότζερ Σπράι.
Η επιστήμη της Εμβιομηχανικής μελετά το ανθρώπινο σώμα με βάση τους νόμους της μηχανικής φυσικής και με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας προσπαθεί να διεισδύσει στα μυστικά της τεχνικής των αθλητών. Ο Θανάσης Βανέζης, ο οποίος προχωρά στην παρακάτω ανάλυση για το gazzetta.gr είναι απόφοιτος Bsc Sports Science και Msc Sports Biomechanics, ενώ αποτελεί μέλος της ελληνικής εταιρίας Εμβιομηχανικής και της Εuropean Society of Movement Analysis in Children and Adults (ESMAC). Η ανάλυση του... ειδικού ακολουθεί μετά το βίντεο!

 

Το βίντεο αυτό μας δίνει την ευκαιρία να περιγράψουμε μερικά πράγματα που απασχολούν την αθλητική επιστήμη και που είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό. Είναι όμως πολύ σημαντικά, και αν εξηγηθούν με απλό τρόπο μπορεί να καταλάβει ο καθένας πόσο ενδιαφέροντα είναι. Όλοι αναρωτιούνται πολλές φορές πως λειτουργεί ένας παίκτης υψηλού επιπέδου, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Η συγκεκριμένη εκπομπή που προβλήθηκε στο βρετανικό δίκτυο SkySports και πήρε ως παράδειγμα τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μας δίνει μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να δούμε αθέατες πλευρές του αθλητισμού και να ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο που αυτός αναπτύσσεται εκτός γηπέδου, στα εργαστήρια, όπου λίγοι έχουν την πρόσβαση και τη γνώση για το τι συμβαίνει εκεί.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι του βίντεο οι επιστήμονες του αθλητισμού ανέλαβαν την εμβιομηχανική ανάλυση του σώματος του Κριστιάνο Ρονάλντο για να ανακαλύψουν τι τον κάνει έναν από τους πιο αξιόλογους ποδοσφαιριστές στο παγκόσμιο στερέωμα. Η επιστήμη της εμβιομηχανικής μελετά το ανθρώπινο σώμα με βάση τους νόμους της μηχανικής φυσικής και με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας προσπαθεί να διεισδύσει στα μυστικά της τεχνικής των αθλητών που δεν γίνονται αντιληπτά στο γυμνό μάτι.

Οι εκτελέσεις φάουλ του Ρονάλντο είναι τόσο διάσημες επειδή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Στις εκτελέσεις του η μπάλα κινείται με μεγάλη ταχύτητα, απίστευτη ακρίβεια και παίρνει μια απρόσμενη τροχιά. Η αποτελεσματικότητά του είναι 3 φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Λίγοι στο κόσμο έχουν καταφέρει να τελειοποιήσουν σε τέτοιο επίπεδο τη τεχνική τους.

Το ερώτημα λοιπόν είναι πως τα καταφέρνει;
Για να το δούμε σε μεγαλύτερο βάθος, οι επιστήμονες του αθλητισμού πραγματοποίησαν μία διαδικασία που ονομάζεται 3D Μotion Αnalysis και είναι ίδια με τη διαδικασία Αnimation Τechnology που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές video games, για την ανάλυση της τεχνικής εκτέλεσης φάουλ. Για να πραγματοποιηθεί αυτή η ανάλυση τοποθετήθηκαν στο σώμα του Ρονάλντο αντανακλαστικοί δείκτες. Αυτοί οι δείκτες χρησιμεύουν ώστε οι ειδικές κάμερες να καταγράψουν τη κίνησή του με μεγάλη ακρίβεια ( 300 εικόνες/δευτερόλεπτο) και να αναπαραχθεί μέσω ειδικού λογισμικού η 3D εικόνα της κίνησης του Ρονάλντο.

Τα δύο στυλ εκτέλεσης
Στην ανάλυση αυτή μελετώνται δύο διαφορετικά στυλ εκτέλεσης φάουλ. Στη πρώτη περίπτωση ο Ρονάλντο εκτελεί το φάουλ δίνοντας φάλτσο στη μπάλα ενώ στη δεύτερη πραγματοποιεί μία ευθύβολη εκτέλεση. Για να επιτευχθεί η καμπυλότητα της τροχιάς στη πρώτη περίπτωση η επαφή με τη μπάλα πρέπει να γίνει σε ένα ακριβές σημείο. Αυτό το σημείο βρίσκεται έξω από το κέντρο βάρους της μπάλας. Άρα η επαφή πρέπει να γίνει στην εξωτερική πλευρά της μπάλας με την εσωτερική πλευρά του ποδιού μας να αγκαλιάζει τη μπάλα ώστε να αναπαραχθεί η περιστροφική κίνηση της μπάλας γύρο από τον άξονά της. Καθώς η μπάλα ταξιδεύει στον αέρα η περιστροφική κίνηση δημιουργεί διαφορά πίεσης μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής πλευράς της  με αποτέλεσμα να δοθεί μία ώθηση στη μπάλα προς τη κατεύθυνση της μικρότερης πίεσης. Ιδανικά η διαφορά πίεσης θα δημιουργηθεί κοντά στο τέρμα ώστε η τροχιά της μπάλας να αλλάξει όσο γίνεται αργότερα δίνοντας πολύ μικρό περιθώριο στο τερματοφύλακα να αντιδράσει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του βίντεο ο Ρονάλντο με τη τεχνική του πετυχαίνει να δώσει τόσο έντονη περιστροφική κίνηση στη μπάλα ώστε η τελική της θέση να απέχει 3 μέτρα από τη θέση που θα κατέληγε αν ακολουθούσε μια νορμάλ τροχιά. Αυτό φυσικά αποτελεί πονοκέφαλο για τους τερματοφύλακες.

Το μεγάλο όπλο του Ρονάλντο όμως δεν είναι το φαλτσαριστό χτύπημα με το εσωτερικό του ποδιού αλλά το λεγόμενο 'knuckle ball' ή αλλιώς το βραζιλιάνικο στυλ εκτέλεση φάουλ κατά το οποίο οι ποδοσφαιριστές χτυπούν τη μπάλα με τη μύτη του ποδιού τους κρατώντας τα δάκτυλα λυγισμένα. Σε αυτό το χτύπημα εμπεριέχεται ελάχιστη περιστροφική κίνηση. Η επαφή με τη μπάλα γίνεται στο κέντρο της. Χτυπώντας λοιπόν τη μπάλα στο κέντρο με αυτό το τρόπο η μπάλα ακολουθεί μία εντελώς ευθεία τροχιά όταν τη τελευταία στιγμή παρεκκλίνει της πορείας της. Κατά δήλωση κορυφαίων τερματοφυλάκων αυτό το είδος χτυπήματος είναι εντελώς απρόβλεπτο καθώς η μπάλα πραγματοποιεί μικρές κινήσεις αριστερά δεξιά πριν αλλάξει οριστικά πορεία λίγο πριν φτάσει στο τέρμα κάνοντας τον υπολογισμό της τροχιάς της μπάλας πάρα πολύ δύσκολο.

Η περίεργη αυτή συμπεριφορά της μπάλας εξηγείται απλά με τους νόμους της αεροδυναμικής. Το μυστικό βρίσκεται στις ραφές της μπάλας. Όταν η μπάλα περιστρέφεται έντονα οι ραφές δεν παίζουν κάποιο ρόλο. Όταν όμως η μπάλα δεν περιστρέφεται οι ραφές από τη μια μεριά της μπάλας μπορεί να προβάλουν αντίσταση στον αέρα ενώ από την άλλη μεριά όχι. Ένα μικρό φύσημα του αέρα λοιπόν μπορεί να αλλάξει εντελώς τη τροχιά της. Για αυτό οι ποδοσφαιριστές αναφέρονται σε αυτή τη συμπεριφορά σαν 'μπαλόνι' που καταδεικνύει την ευαισθησία της τροχιάς της μπάλας στα τερτίπια του αέρα. Αυτό εξηγεί γιατί η μπάλα μπορεί να παρεκκλίνει ξαφνικά από την αρχική της τροχιά.

Τεχνικά δεδομένα που αφορούν τις εκτελέσεις φάουλ του Ρονάλντο
Σε αυτή την ανάλυση το τέρμα τοποθετήθηκε στα 20 μέτρα. Η εκτέλεση φάουλ που ξεκινάει από τη φάση προετοιμασίας, δηλαδή τα λίγα μέτρα φόρα, μέχρι τη τελική επαφή με τη μπάλα διαρκεί ελάχιστα (900ms) αλλά όλα αυτά που συμβαίνουν σε αυτή τη χρονική στιγμή καθορίζουν το αποτέλεσμα.

Οι δυνάμεις που δέχεται το σταθερό πόδι κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης είναι εντυπωσιακές. Στη περίπτωση του Ρονάλντο φτάνουν τα 190kg. Ο λόγος που το πόδι του Ρονάλντο αντέχει αυτή τη πίεση είναι σαφέστατα το πολύ δυνατό μυικό του σύστημα άλλα και η τεχνική του. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης του σταθερού ποδιού το γόνατο λυγίζει απορροφώντας ενέργεια. Στη συνέχεια η λεκάνη του ποδοσφαιριστή περιστρέφεται γύρο από το σταθερό πόδι φέρνοντας το μηρό μπροστά, ο οποίος φρενάρει, προκαλώντας τη πρόσθια κίνηση της κνήμης με το πόδι μας να έρχεται εντέλει σε επαφή με τη μπάλα. Σε αυτή τη κίνηση που διαρκεί λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο η ισχύς που έχει παραχθεί σε όλο το σώμα στη φάση της προετοιμασίας μεταφέρεται από τα ανώτερα μέλη του σώματός  (χέρια, κορμός) προς τα κατώτερα μέλη και μέσω του άκρου του ποδιού διοχετεύεται στη μπάλα.

Ο Ρονάλντο έχει υιοθετήσει ένα από τα πιο αποτελεσματικά μοντέλα 'εφαρμογής ισχύος'. Αυτό σημαίνει ότι επιτυγχάνει να δώσει τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα στη μπάλα με τη παραγόμενη ισχύ που διοχετεύει σε αυτήν, καθώς με την άρτια τεχνική του αποτρέπει οποιαδήποτε απώλεια ισχύος από τη φάση της προετοιμασίας μέχρι την εκτέλεση.

Για να μετρήσουν τη ταχύτητα που αποκτά η μπάλα οι επιστήμονες εμπνεύστηκαν ένα τεστ από τη παιδική ηλικία το Ρονάλντο, όπου στις γειτονιές που έπαιζε τύχαινε να σπάσει το παράθυρο κάποιου γείτονα με τα δυνατά του σουτ. Οι επιστήμονες τοποθέτησαν 6 φύλλα γυαλιού μεταξύ ενός monitor υψηλής ταχύτητας. Το σουτ του Ρονάλντο έσπασε 3 διαδοχικά φύλλα γυαλιού και η μέγιστη ταχύτητα της μπάλας υπολογίστηκε σε 128 χλμ/ώρα. Φανταστείτε λοιπόν τον εαυτό σας σε θέση τερματοφύλακα απέναντι στο Ρονάλντο...

Για να φτάσει όμως κάποιος στο επίπεδο του Ρονάλντο θέλει σκληρή δουλειά και σωστή καθοδήγηση. Αν και ο ίδιος είναι ένας φτασμένος ποδοσφαιριστής συνεχίζει να προπονείται μία φορά την εβδομάδα στις εκτελέσεις φάουλ πέρα από τις προπονήσεις της ομάδος.

Διαβάστε εδώ την ανάλυση της αθλητικής ψυχολόγου Γαλάτειας Γιώτη για τον τρόπο που οι ποδοσφαιριστές σκέφτονται και αντιδρούν μέσα στο γήπεδο.

πηγή: gazzetta.gr
 

Κράξιμο εσείς; Κορακίστικα εμείς!!

Πλέον, οι διαιτητές και τα στελέχη της Κεδ (της κεντρικής ...υποτροπής διαιτησίας), μπορούν να κοιμούνται όρθιοι, συγνώμη, ήσυχοι. Γράφει ο Miltos+...
Κράξιμο εσείς; Κορακίστικα εμείς!

Όρθιοι κοιμούνται, έτσι κι αλλιώς, όταν δεν μπορούν να κοιμηθούν στο κρεβάτι τους, είτε από την πίεση είτε από τις -σιγά να μη- τύψεις...
Η Κεδ έκανε το χρέος της κι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Η οποία θέση δεν είναι άλλη από τη ...φυλακή. Μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο Αχιλλέας, άμα δεν το πιστεύετε. Η Κεδ «καταδίκασε απερίφραστα», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωσή της, «όλες τις δηλώσεις και ανακοινώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα εναντίον, τόσο διαιτητών, όσο των στελεχών της». Κι αμέσως γιόμισε το διπλανό κελί από προφυλακιστέες ανακοινώσεις. Χαμός. Έγκλειστες οι δηλώσεις, «μπίρι-μπίρι» όλη την ώρα, μάτι δεν μπορεί να κλείσει ο μαύρος ο Αχιλλέας.
Όμως, η Κεδ δεν σταμάτησε εκεί. Δεν έβαλε απλώς τις δηλώσεις στη θέση τους στερώντας τον Αχιλλέα από την ηρεμία του. Του-λάστιχον, δεν το έκανε ελαφρά τη καρδία. Πήρε την απόφασή της με ατράνταχτα επιχειρήματα. «Αυτές οι συμπεριφορές δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να πυροδοτούν τη βία, να στοχοποιούν πρόσωπα και να δημιουργούν κλίμα φανατισμού». Αυτό ανέφερε η ανακοίνωση, αν και επ΄ αυτού δεν είμαι σίγουρος τι εννοούσε. Μιλούσε για τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις κατά των διαιτητών ή για τους ίδιους τους διαιτητές που με τις αποφάσεις τους ...δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να πυροδοτούν τη βία, να στοχοποιούν πρόσωπα και να δημιουργούν κλίμα φανατισμού;
Αυτές οι αμφιβολίες θα με φάνε...
Τέλος πάντων, ας υποθέσουμε πως αναφέρεται στις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις και όχι στους διαιτητές, έστω κι αν αυτό το συμπέρασμα είναι αυθαίρετο, αν αναλογιστούμε τι προκαλούν οι διαιτητές σε κάθε αγωνιστική. Στις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις αναφέρεται, δεν αλλάζουμε γνώμη τώρα, άντρες είμαστε και το λόγο μας τον κρατάμε...
Τι τις έκανε, λοιπόν, η αποτελεσματική Κεδ τις ...παλιοδηλώσεις και τις παλιοανακοινώσεις; «Όλες αυτές οι δηλώσεις και ανακοινώσεις έχουν ήδη παραπεμφθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Το ίδιο θα πράττεται εκ μέρους της Κεδ και σε μελλοντικές αντίστοιχες περιπτώσεις». Ξεκάθαρα πράματα.
Οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις «έχουν ήδη παραπεμφθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα». Έχει τέτοια όργανα η Κεδ; Όργανα που ασχολούνται με την παραδειγματική τιμωρία δηλώσεων και ανακοινώσεων; Υπάρχει πρόβλεψη από πλευράς διαιτητών, άμα τους κράζουν (γιατί αυτό δεν το γλιτώνουν, σφυρίξουν - δε σφυρίξουν καλά), να επιλαμβάνονται του κραξίματος «αρμόδια πειθαρχικά όργανα»; Και τις θα τις κάνουν, δηλαδή, τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις; Θα τις κάνουν «ντα»;
Πολύ ...κορακίστικα μου φαίνονται όλα αυτά. Αντί να κοιτάξουν να σοβαρευτούν εκεί στη διαιτησία, αντί να διορθώσουν τα λάθη τους και να ασχοληθούν με τη δουλειά τους, πάνε να βγουν -τάχα- από πάνω, μπαίνοντας σε επικοινωνιακά παιχνίδια δίχως περιεχόμενο. Λες και υπάρχει περίπτωση να πάρει κανείς το μέρος των διαιτητών ή να σταματήσει το κράξιμο σε βάρος τους, επειδή ...απείλησαν τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις.
Μία και μόνη λύση υπάρχει γι΄ αυτό: να σφυράνε σωστά και ν΄ αφήσουν τα κορακίστικα!
Μέχρι να μεταφερθούν σε άλλη πτέρυγα οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις και να βρει την ησυχία του ο Αχιλλέας, εγώ, ο Μίλτος, να ΄μαι καλά...

πηγή: gazzetta.gr

Συνάντηση με Τοπίδη!!

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στα γραφεία της ΠΑΕ συνάντηση της διοίκησης με τον ατζέντη του Μιχάλη Σηφάκη, Παύλο Τοπίδη.
Συνάντηση με Τοπίδη

Η κουβέντα των δύο πλευρών περιστράφηκε κυρίως γύρω από τις οφειλές του Αρη προς τον Κρητικό γκολκίπερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση διαβεβαίωσε τον εκπρόσωπο του Σηφάκη ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί ένα σημαντικό ποσό στον λογαριασμό του παίκτη και σταδιακά θα γίνει η εξόφληση της οφειλής που υπάρχει προς αυτόν.
Η δέσμευση της διοίκηση ικανοποίησε την πλευρά του Κρητικού γκολκίπερ που επιστρέφει από το Βέλγιο την επόμενη εβδομάδα. Ο Σηφάκης ολοκληρώνει και το τελικό στάδιο της αποθεραπείας του στην Αμβέρσα και θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, οπότε δεν αποκλείεται να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Θανάση Αθανασιάδη.
Πηγή: allaboutaris.com

Λεφτά υπάρχουν. Πρόεδρο ψάχνουμε.

Ο Κώστας Καίσαρης παίρνει θέση στο μείζον θέμα της διαδοχής του Σταύρου Αδαμίδη στην ΑΕΚ. Προτείνει καθαρές λύσεις και μια μικρή λίστα από επιφανείς Αεκτζήδες.

Λεφτά υπάρχουν. Πρόεδρο ψάχνουμε.

Στον Χατζηχρήστο θέλησε να δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής ο Σταύρος Αδαμίδης. Που θα βρω, σου λέει, άλλον καλύτερο για πρόεδρο της ΑΕΚ από τον ιστορικό ηγέτη της Ορίτζιναλ;
Για την οικονομία της συζήτησης ας δεχτώ ότι το μείζων πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ είναι ο πρόεδρος. Όπως στο ΠΑΣΟΚ δηλαδή που έχει φτάσει σε ποσοστό στο 15% και σφάζονται για το ποιος θα διαδεχθεί τον Γιώργο. Να δεχτούμε λοιπόν ότι η ΑΕΚ έχει λύσει όλα τα άλλα προβλήματά της κι αυτό που της απομένει είναι του προέδρου.
Αν είναι όμως έτσι, από που και ως που να αποφασίσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα ο Αδαμίδης; Μια καλή λύση θα ήταν να στηθούν κάλπες. Όπως γίνεται και για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Να ψηφίσουν τα μέλη και οι φίλοι της ΑΕΚ. Αφού πρώτα βέβαια, έχουν κατατεθεί και επικυρωθεί οι υποψηφιότητες. Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν στην ΑΕΚ, αλλά Αεκτζήδες υπάρχουνε. Πολλοί θα ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την προεδρεία.
"Μέλος μέχρι και ο Γιούρι Γκέλερ"
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος με το κομπολόι. Βέριταμπλ. Αεκτζής που βλέπει την ομάδα από την εποχή του Κώστα Νεστορίδη. Ποιητής, στιχουργός, δημιουργός. Πνευματικός άνθρωπος που θα δώσει κύρος και υπόσταση στη θέση του προέδρου. Εύκολα μάλιστα μπορεί να διοργανώσει μια συναυλία για την ΑΕΚ. Με τις γνωριμίες που έχει στον καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο. Όπως είχε κάνει για τον εαυτό του στο Ολυμπιακό Στάδιο. Κι όσες εισπράξεις περισσέψουν να δοθούν στην ομάδα. Εν ανάγκη μπορεί να συνεργαστεί με τον Ντέμη Νικολαϊδη, που ξέρει τη δουλειά και έχει τη σχετική τεχνογνωσία.
Μια εξίσου καλή επιλογή, που επίσης προέρχεται από το συγκρότημα Λαμπράκη, θα μπορούσε να ήταν ο Κώστας Χαρδαβέλλας. Ο ερευνητής ρεπόρτερ. Ο άνθρωπος που ανακαλύπτει πνεύματα, ψυχές, φαντάσματα. Αν έχει κάνει περίπου κάπου εκατό εκπομπές για την εισβολή στην Κύπρο, σκεφτείτε πόσες μπορεί να κάνει για την ΑΕΚ. Με τις διασυνδέσεις που έχει, μπορεί να γράψει μέλος μέχρι και τον Γιούρι Γκέλερ. Τώρα μάλιστα που έκλεισε το Άλτερ, θα έχει και περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με την αγαπημένη του ομάδα.
Δεν θα μπορούσε να λείπει από το πάνθεον των υποψηφίων, ο Γιώργος Πάντζας. Πέρα από λαμπρός ηθοποιός, ο αγωνιστής της δημοκρατίας. Πάντα σταθερός στις πολιτικές απόψεις του: Από το ΠΑΣΟΚ στο ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα και από το ΔΗΚΚΙ στον Συνασπισμό. Μαχητικός, πάντα στην πρώτη γραμμή κάθε φορά που τον χρειάστηκε η ΑΕΚ.
"Ο Μητσοτάκης της 7ης τέχνης"
Ακόμα ποιο ισχυρή προσωπικότητα, από τον καλλιτεχνικό χώρο, θα μπορούσε να είναι ο Κώστας Βουτσάς. Ο τελευταίος επιζών του παλιού καλού κινηματογράφου. Όλους τους έχει θάψει. Ο Μητσοτάκης της 7ης τέχνης. Που ποτέ όμως δεν έγινε αποστάτης και είναι πάντα δίπλα στην αγαπημένη του ΑΕΚ.
Μια πολύ σοβαρή υποψηφιότητα θα ήταν ο Γιάννης Βούρος. Σχετικά νέος, με δυναμισμό και με οράματα. Ταυτόχρονα με τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες και το βουλευτιλίκι, είναι ένας άτυπος μπετατζής. Ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέγας οραματιστής, άξιζε μια ευκαιρία να υπηρετήσει την αγαπημένη του ομάδα από το πόστο του προέδρου.
Ισχυρή υποψηφιότητα από τον πολιτικό κόσμο είναι ο Γιώργος Κατσιφάρας. Πρώην ομορφάντρας, πρώην εραστής, πρώην Υπουργός αλλά πάντα μπον βιβέρ και Αεκτζής. Ο άνθρωπος που είπε τη μεγάλη κουβέντα: "αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας". Αθεράπευτος εργένης, με μοναδικό έρωτα της ζωής του την ΑΕΚ.
"Η θέση του είναι στο δωματιάκι"
Αυτά είναι μερικά πρόχειρα ονόματα επιφανών Αεκτζήδων που θα μπορούσαν να δεκδικήσουν τη θέση του προέδρου. Όπως και πολλοί άλλοι που παρακαλώ πολύ να με συγχωρέσουν επειδή δεν τους ανέφερα. Όπως πχ ο Νίκος Ευαγγελάτος που αν δεν κάνω λάθος ήταν και στο ΔΣ της ΑΕΚ επί Τροχανά. Για ποιο λόγο λοιπόν ο Αδαμίδης περιορίστηκε στην επιλογή Χατζηχρήστου; Με ποιο δικαίωμα κλείνει το δρόμο σε όσους Αεκτζήδες θελήσουν το ύπατο αξίωμα;
Αυτές οι αντιδημοκρατικές διαδικασίες επιβάλλονται μόνο στα κοινοβουλευτικά καθεστώτα. Αλά Παπαδήμος δηλαδή στην Ελλάδα. Άλλον να έχει να ψηφίσει ο λαός για Πρωθυπουργό κι άλλος να υπογράφει την επομένη τη δανειακή σύμβαση που δένει την Ελλάδα και του Έλληνες χειροπόδαρα για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Ας αποφασίσει λοιπόν ελεύθερα ο λαός της ΑΕΚ. Ο σεμνός και ταπεινός Δημήτρης Χατζηχρήστος ήδη αρνήθηκε ευγενικά. Η θέση του είναι στο δωματιάκι, στη διαχείριση των εισιτηρίων της ορίτζιναλ και στην εξέδρα. Δεν είναι στα γραφεία. Αφού πάντα- κατά τον Αδαμίδη- η ΑΕΚ έχει λύσει όλα τα προβλήματά της και απομένει να βρει πρόεδρο, μοναδική καθαρή λύση είναι οι κάλπες.
Πηγή: Sport24.gr

Τους τέλειωσαν οι ...γλάστρες;

Τον Κωστή προορίζουν κάποιοι στην ΑΕΚ για αντικαταστάτη του Αδαμίδη στην προεδρία! Όπως λένε, επειδή είναι τίμιος, αγνός και αγαπητός στον κόσμο. Αλλά και εύκολα ελεγχόμενος, όπως ...δεν λένε!

Τους τέλειωσαν οι ...γλάστρες;
«Φέρτε στην ΑΕΚ τον Κωστή, να πάρουμε και τέταρτο πρωτάθλημα σερί», έλεγε το σύνθημα με το οποίο είχαν υποδεχτεί οι Ενωσίτες το 1994 τον Χρήστο Κωστή στην ομάδα. Ο συγκεκριμένος τίτλος δεν ήρθε ποτέ, χωρίς να φταίει βέβαια ο βετεράνος πλέον άσος της ομάδας, του οποίου η ποδοσφαιρική του καριέρα τερματίστηκε ουσιαστικά το 1997 στον αγώνα με την Στουρμ Γκρατς για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Ο Κωστής, πάντως, παρέμεινε αγαπητός από τους οπαδούς της ομάδας, ιδιαίτερα τους οργανωμένους, οι οποίοι τον εκτιμούν πάρα πολύ.
Κάποιοι μάλιστα υπερβολικά, σε σημείο να τον προορίζουν για υψηλόβαθμη θέση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αν κάνετε μία βόλτα στα δημοσιεύματα που υπάρχουν την Παρασκευή στον ελληνικό Τύπο, θα διαβάσετε μεταξύ άλλων και το όνομα του στους υποψήφιους για τα ψηλά πατώματα! Αυτό που συνέλαβαν τα αυτιά του σκύλου είναι ότι κάποιοι θέλουν τον συγκεκριμένο παλαίμαχο άσο της Ένωσης, ως αντικαταστάτη του Σταύρου Αδαμίδη. Και όχι τον Καραγκιοζόπουλο και τον Μαύρο, όπως επίσης γράφτηκε.
Κάπως έτσι θυμηθήκαμε και τα λόγια γνωστού Ενωσίτη κάπου στον αέρα των ερτζιανών. «Δεν είμαστε από αυτούς που λέμε να φύγει κάποιος όταν δεν έχουμε κάτι άλλο από πίσω. Η 3η Φλεβάρη είναι κοντά. Το πρόσωπο αυτό θα είναι τίμιο, αγνό και αναγνωρισμένο από τον κόσμο της ΑΕΚ», είχε δηλώσει. Ο τίμιος, αγνός και αναγνωρισμένος λοιπόν φέρεται να είναι σύμφωνα με όσα διαρρέουν, ο Κωστής!
Φυσικά θα έχει ενδιαφέρον ποιο παρατσούκλι θα του κολλήσουν οι ίδιοι οι Ενωσίτες εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο. Τον Αδαμίδη, που είναι δικηγόρος, τον αποκάλεσαν απαξιωτικά «διαχειριστή» και... «μπροστινό». Τον Κωστή πως θα τον πούνε; «Γλάστρα»;
Η ουσία είναι πως το μέγιστο θέμα στην ΑΕΚ είναι η απουσία ρευστού και όχι ποιος θα έχει τον τίτλο του προέδρου. Λεφτά θέλει η ομάδα, όχι ...«μπροστινούς», για να χρησιμοποιήσουμε τον όρο των οπαδών για τον Αδαμίδη.
Δεν λέμε, σπουδαίος παίκτης και κορυφαίο ταλέντο ήταν κάποτε ο Κωστής. Καλός και για σχολιαστής ποδοσφαιρικών γεγονότων πιθανότατα. Αλλά από διοικητικές θέσεις τι σκαμπάζει; Από πυγμή και αποφασιστικότητα πώς είναι; Όσοι τον γνωρίζουν, μιλάνε για «παιδί ήπιων τόνων», υπονοώντας πως ...δεν το έχει.
Εκτός κι αν αυτοί που προωθούν τη ...λύση του, ποντάρουν ακριβώς σε αυτή την αδυναμία του. Μήπως, δηλαδή, τον θέλουν για να τον κάνουν ό,τι θέλουν! Λέμε τώρα...

πηγή: sportdog.gr

Γίνεται... Λαγός και ο Κωνσταντόπουλος!!

Δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ σκέφτονται το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ομάδα του “Δικέφαλου αετού”.

Γίνεται... Λαγός και ο Κωνσταντόπουλος!
Ο λόγος για τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και τον Παναγιώτη Λαγό. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από “κιτρινόμαυρο” στέκι του διαδικτύου, ο Dimi έχει δυσαρεστηθεί με το γεγονός ότι δεν παίζει βασικός, αφού με την εμφάνισή του στη Λιβαδειά έδειξε ότι αξίζει να επαναφερθεί ως αρχική λύση κάτω από τα γκολποστ. Ο ίδιος θέλει επίσης να κληθεί από την εθνική ομάδα στο Euro του καλοκαιριού γι' αυτό σκέφτεται έντονα την αποχώρησή του και η εύρεση άλλου σταθμού για να συνεχίσει την καριέρα του. Οι πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι ο Έλληνας πορτιέρε μιλάει με ομάδες της Τσάμπιονσιπ στην Αγγλία.
Το ίδιο παράπονο με του Κωνσταντόπουλου έχει και ο Λαγός που θέλει να παίζει βασικός και σκέφτεται την προσφυγή λόγω των μεγάλων οφειλών προς το πρόσωπό του.
Αμφότεροι δεσμεύονται με συμβόλαιο μέχρι το 2013, ωστόσο κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα αφεθούν ελεύθεροι, όταν ήδη έχουν γίνει δύο αποχωρήσεις χωρίς η ΑΕΚ να πάρει... φράγκο.

πηγή: sportdog.gr

Ε, ρε, πρόστιμα...!!

Βροχή έπεσαν τα πρόστιμα από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων στο γήπεδο...

Ε, ρε, πρόστιμα...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 15ης , 16ης και 17ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :
Αποφάσεις 17ης Αγωνιστικής
Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.
Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.
Δ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Θεωρεί ότι οι 1η και 2η πράξεις πληρούν την αντικειμενική υπόσταση του άρθρου 15 παρ. 5 περ. β΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ και επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ την πειθαρχική χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων ευρώ.
Αποφάσεις 16ης Αγωνιστικής
Α) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ.
Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.
Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.
Αποφάσεις 15ης Αγωνιστικής
Α) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.
Γ)ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.
Δ) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.
Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.
Οι κάτωθι αποφάσεις αφορούν τη 14η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.
Η κάτωθι απόφαση αφορά την 3η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.
Η κάτωθι απόφαση αφορά εξ’αναβολής αγώνα της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κ17
Α) Άρης, Α. Λέπιτσας (προπονητής τερματοφυλάκων): Για την συμπεριφορά του προπονητή τερματοφυλάκων του Άρη κ. Α. Λέπιτσα: Επιβάλλει στην ομάδα ΑΡΗΣ Κ-17 την πειθαρχική χρηματική ποινή των δύο χιλιάδων ευρώ για την συμπεριφορά του β' εγκαλουμένου. Επίσης επιβάλλει στον Α. ΛΕΠΙΤΣΑ τις πειθαρχικές ποινές α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δεκαπέντε (15) ημέρες και β) τη χρηματική ποινή των δύο χιλιάδων ευρώ.
* Οι υποθέσεις ΠΑΕ ΑΕΚ (15η ΑΓΩΝ), ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ-SOLLA JUAN (16η ΑΓΩΝ), ΠΑΕ ΑΕΚ (17η ΑΓΩΝ), ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ (17η ΑΓΩΝ), ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (17η ΑΓΩΝ), αναβλήθηκαν.

''Tα λέμε το καλοκαίρι...''

Για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια του Δικεφάλου σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη.

''Tα λέμε το καλοκαίρι...''
Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ στο περιθώριο της βράβευσής του ως MVP της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague μίλησε για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. «Έχουμε κάνει κάποια συζήτηση με τη διοίκηση της ομάδας για την ανανέωση της συνεργασίας μας, όμως, δεν μπορεί να προχωρήσει περισσότερο τώρα, γιατί προέχουν οι υποχρεώσεις της ομάδας. Εφόσον, όμως, όλα πάνε καλά, το ερχόμενο καλοκαίρι θα ολοκληρωθούν όσα έχουμε συμφωνήσει. Αυτό δεν θα γίνει σε πέντε ή δέκα ημέρες. Αν όλα είναι καλά, θα υπάρξει αίσιο τέλος το προσεχές καλοκαίρι".
Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ, είπε: "Δεν σκεφτόμαστε τα επόμενα τρία ματς, αλλά το αυριανό (21/1). Δεν υπάρχουν θεωρητικά εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Όλα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Είμαστε κουρασμένοι, αλλά πιστεύω θα τα καταφέρουμε στο σπίτι μας. Με το κόσμο μας είμαστε καλύτερη ομάδα και θα ολοκληρώσουμε τα σερί παιχνίδια με επιτυχία".
Για τους παίκτες που έφυγαν από την ομάδα:
"Αυτοί που έφυγαν ήταν αξιόλογοι παίκτες, άφησαν το δικό τους σημάδι στην ομάδα. Δεθήκαμε μαζί τους, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, ήταν ένα βήμα που το ήθελαν και ελπίζουμε να πάμε καλά. Ο ΠΑΟΚ θα υπάρχει πάντα, ακόμη και εγώ να φύγω. Ισωα αυτές οι εποχές που η οικονομία χτυπά την Ελλάδα και αυτό επηρεάζει και το ποδόσφαιρο να είναι καλό να δώσουμε ευκαιρίες σε παιδιά από την δεύτερη ομάδα γιατί το ταλέντο περισσεύει αλλά δυστυχώς είναι λίγες οι περιπτώσεις που εσείς τελικά γράφεται για αυτούς. Και πριν και τώρα η ομάδα έχει καλές περιόδους και περιόδους που κάνει κοιλιά, όταν και αν έρθει αυτή η περίοδος το θέμα είναι να είμαστε και λίγο τυχεροί γιατί καμία φορά δεν παίζει καλά και κερδίζει και το αντίθετο. Εμείς θα προσπαθούμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι".
Για το αν αισθάνεται μεγαλύτερη ευθύνη να βοηθήσει τα νέα παιδιά να ενσωματωθούν στην ομάδα: "Δεν είναι κάτι που σου έρχεται ξαφνικά σε μια στιγμή, δεν είναι κάτι το οποίο θα περάσω μόνο εγώ. Όταν υπάρχουν παιδιά με εμπειρία σε μια ομάδα, εφόσον υπάρχει όμορφο κλίμα, τα νέα παιδιά θα πρέπει να το απορροφήσουν αυτό και να το κρατήσουν. Δεν το παίρνω προσωπικά εγώ θα λειτουργώ πάντα για το καλό της ομάδας, δεν νιώθω κάτι διαφορετικό ή περισσότερο ευθύνη, είτε υπάρχουν πιο έμπειροι, είτε δεν υπήρχαν με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργούσα".
Τέλος ανέφερε: "Μέχρι σήμερα είχαμε αρκετά προβλήματα και εμείς και στο ποδοσφαιρικό τμήμα και η διοίκηση και εγώ προσωπικά με την αντιμετώπιση μιας μερίδας του κόσμου. Δεν μιλήσαμε με αριθμούς με την διοίκηση, μιλήσαμε γενικά για το οικονομικό κομμάτι αυτό που προέχει είναι να λύσει όλα τα προβλήματα που έχει στο οικονομικό κομμάτι η ΠΑΕ, το οποίο αφορά όλα τα παιδιά. Εφόσον όλα είναι καλά εγώ δεν έχω λόγο να μην μείνω στην ομάδα, έχουμε διάθεση και εγώ και η ΠΑΕ να συνεχίσουμε για πολλά χρόνια".

"Αντελίνο είσαι τρέλα με την πράσινη φανέλα!" (ΦΩΤΟ)

Τις πρώτες φωτογραφίες του Αντελίνο Βιεϊρίνια με τη φανέλα τις Βόλφσμπουργκ δημοσίευσαν τα γερμανικά φωτογραφικά πρακτορεία.

"Αντελίνο είσαι τρέλα με την πράσινη φανέλα!" (ΦΩΤΟ)
Όπως φαίνεται, του πάει πολύ του Πορτογάλου και πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ η πράσινη φανέλα της... Βόλφσμπουργκ.

"Πότε; Δεν βολεύει..."

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τον ορισμό του αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ εξέδωσε ο Ατρόμητος, που ζητά αλλαγή ημερομηνίας.

"Πότε; Δεν βολεύει..."

Η σχετική ανακοίνωση επισημαίνει: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την απόφαση της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ να ορίσει τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στο γήπεδο της Τούμπας.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η παραπάνω απόφαση ζητήσαμε από την Ομοσπονδία να προχωρήσει σε αλλαγή ημερομηνίας προκειμένου να τηρηθεί η αρχή της ισονομίας απέναντι στις δύο ομάδες και αυτό γιατί: η ομάδα μας θα αγωνιστεί την Κυριακή το βράδυ κι επιπλέον θα επιβαρυνθεί με ταξίδι ενώ ο αντίπαλος μας θα αγωνιστεί μια μέρα νωρίτερα και στην έδρα του.
Προτείναμε το παιχνίδι να οριστεί σε μια άλλη ημερομηνία που θα εξυπηρετεί τις δύο ομάδες, κι εφόσον ο αντίπαλος μας θα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη που προέχουν ώστε με τον τρόπο να τηρηθεί η ίση αντιμετώπιση, αλλά δεν εισακουστήκαμε.
Υποχρέωση της Ομοσπονδίας είναι να αντιμετωπίζει όλες τις ομάδες ισότιμα και ιδίως μια ομάδα που με την στάση της στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέδειξε ότι σέβεται το θεσμό και το ποδόσφαιρο».

«Μοντέλο» η Μπαρτσελόνα!!

Όταν μας αρέσει κάτι πάντα προσπαθούμε να το πλησιάσουμε. Στην ποδοσφαιρική... πασαρέλα η Μπαρτσελόνα έχει αγγίξει το τέλειο και όλοι προσπαθούν να φτάσουν στα στάνταρ της!

«Μοντέλο» η Μπαρτσελόνα
Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι ότι συνεχώς αλλάζει, εξελίσσεται. Ο κανονισμός του οφσάιντ κάποτε οδήγησε τους Άγγλους στην δημιουργία του συστήματος WM (ένα είδος 4-3-3), το οποίο έμοιαζε ανίκητο. Τότε, ο Μπούκοβι βρήκε τη λύση στο σύστημα 4-2-4. Το κατενάτσιο έθεσε άλλες βάσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με το total football των Ολλανδών να αλλάζει και πάλι τα δεδομένα. Κάθε φορά που ένας τρόπος παιχνιδιού έδινε το πλεονέκτημα σε εκείνον που το εφάρμοζε καλύτερα, εμφανίζονταν το αντίπαλο δέος για να θυμίσει ότι κανένας δεν είναι ανίκητος. Ο Γιόχαν Κρόιφ κάποτε κατηγορούσε όσους έπαιζαν 3-5-2, λέγοντας ότι στο σύστημα είναι «ο θάνατος του ποδοσφαίρου», καθώς πλέον δεν υπήρχαν εξτρέμ.
Για πολλά χρόνια το 3-5-2 με το 4-4-2 κυριάρχησαν και έδειχναν να είναι το μοναδικό μέλλον. Όλα αυτά μέχρι την αναβίωση του 4-3-3 στην Ευρώπη, σύστημα το οποίο μονοπωλεί σήμερα. Και ποιος άλλος να το εφαρμόσει καλύτερα από την Μπαρτσελόνα; Οι Καταλανοί το έχουν βελτιώσει ακόμη περισσότερο τα τελευταία χρόνια με το άκρως επιθετικό tiki-taka. Μαζί τους όμως φαίνεται ότι παρασέρνουν όλους τους υπόλοιπους που ακολουθούν, καθώς προς το παρόν αδυνατούν να βρουν μία μόνιμη λύση.

Η Ίντερ του Μουρίνιο πριν από περίπου 2 χρόνια κατάφερε να πετάξει εκτός συνέχειας στο Champions League την Μπαρτσελόνα έχοντας στο παιχνίδι στο «Καμπ Νόου» κατοχή της μπάλας μόλις 24% κατοχή της μπάλας, όμως άντεξαν στην πίεση και πήραν την πρόκριση. Στον τελικό με κατοχή 41% έφτασαν στη νίκη 2-0 επί της Μπάγερν, όμως η τακτική του Πορτογάλου φαίνεται να έχει πάει... περίπατο, αν δούμε τα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ την τελευταία διετία.

Η Μπαρτσελόνα τελείωσε την περυσινή σεζόν με μέσο όρο κατοχής της μπάλας στην Πριμέρα Ντιβισιόν στο 72,1%, ενώ η αμέσως επόμενη ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης μαζί με την Βαλένθια με 56,3% έκαστη! Η Μπάγερν στην Μπουντεσλίγκα τελείωσε τη σεζόν με μέσο όρο 61,2%, όμως έχασε το πρωτάθλημα από την Ντόρτμουντ, η οποία είχε 52,5%. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τελείωσε την περυσινή σεζόν περίπου στο 55,7%, η πρωταθλήτρια Ιταλίας Μίλαν στο 59,2% και η πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιλ στο 57,1%.

Φέτος, αυτοί οι αριθμοί συνεχώς ανεβαίνουν. Η αυξητική τάση δείχνει ότι όλοι έχουν κατανοήσει ότι η κατοχή είναι εκείνη που δίνει τις νίκες, με τους μπλαουγκράνα να... σέρνουν τον χορό και τους υπόλοιπους να ακολουθούν. Το παράδοξο είναι ότι από το top 20 (εξαιρείται η Σουόνσι που πέρυσι έπαιζε στην Τσάμπιονσιπ), μόλις 4 παρουσιάζουν τάσεις προς τα κάτω και μέσα σε αυτές είναι και η... Μπαρτσελόνα (οι άλλες είναι οι Άρσεναλ, Τσέλσι και Βαλένθια)!

Η Γκλάντμπαχ με το τέλος του πρώτου γύρου στην Μπουντεσλίγκα πέρυσι ήταν στην τελευταία θέση, ενώ φέτος είναι στην 4η, 4 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν! Τα «πουλάρια» έχουν βελτιώσει σε τεράστιο βαθμό την αμυντική τους λειτουργία, όμως μόνο του αυτό δε φτάνει. Πέρυσι η Γκλάντμπαχ τελείωσε τη σεζόν με μέσο όρο κατοχής της μπάλας στο 42,3%, ενώ φέτος έχει μέχρι τώρα 54%, κάτι που την καθιστά την πιο βελτιωμένη ομάδα στα 5 μεγαλύτερα πρωταθλήματα!

Στον αντίποδα, οι ομάδες που κατάφεραν να έχουν την χείριστη διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι οι Νανσί στη Γαλλία και η Σανταντέρ στην Ισπανία. Αμφότερες ξεκίνησαν τη σεζόν με νέους τεχνικούς, με τους Ισπανούς, μάλιστα, να απολύουν τον Κούπερ, και αμφότερες βρίσκονται σε δύκολη βαθμολογική θέση και κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Οι Γάλλοι πέρυσι είχαν μέσο όρο κατοχής της μπάλας στην Λιγκ 1 49,4%, ενώ φέτος το ποσοστό τους έχει πέσει στο 40,9%, ενώ αντίστοιχα των Ισπανών τη σεζόν 2010-11 ήταν 46,3% και φέτος είναι 37,8%. Η επίδοση της Σανταντέρ, μάλιστα, είναι η χειρότερη όλων και ενώ τελείωσε την περασμένη σεζόν στην 12η θέση...
Ομάδα Κατοχή μπάλας φέτος (μέσος όρος) Κατοχή μπάλας πέρυσι (μέσος όρος) Αυξομείωση
Μπαρτσελόνα 69,9% 72,1%
Μπάγερν 65,7% 61,2%
Ρεάλ Μαδρίτης 61,3% 56,3%
Μίλαν 60,8% 59,2%
Γιουβέντους 59,9% 49,5%
Ρόμα 58,6% 52,5%
Λιλ 58,4% 57,1%
Άρσεναλ 58% 59,9%
Μάντσεστερ Σίτι 57,1% 52,6%
Αθλέτικ Μπιλμπάο 57% 47,1%
Τσέλσι 56,5% 58,3%
Σουόνσι 55,8% - -
Τότεναμ 55,8% 53,4%
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 55,7% 55,7% -
Λίβερπουλ 55,7% 51,7%
Βαλένθια 55,5% 56,3%
Μαρσέιγ 54,4% 52,7%
Παρί 54,4% 48,9%
Ντόρτμουντ 54,4% 52,5%
Γκλάντμπαχ 54% 42,3%

πηγή: gazzetta.gr

''Παιδιά, φεύγω!''

Αυτή την ατάκα φέρεται πως είπε ο Νίκος Καράμπελας στους συμπαίκτες του στην προπόνηση της Παρασκευής, πριν την έναρξη της οποίας ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπό του και τον Σταύρο Αδαμίδη.
''Παιδιά, φεύγω!''


O Έλληνας αμυντικός ρωτήθηκε από τους συμπαίκτες του στην Ένωση για τις προθέσεις του. «Παιδιά φεύγω», ήταν η απάντηση του Καράμπελα, ο οποίος τόνισε πως τη Δευτέρα θα πετάξει για Γερμανία, αφού το ραντεβού με τον πρόεδρο της ομάδας ήταν για την αποδέσμευσή του. Έτσι απ' ότι φαίνεται ο αγώνας με τον Εργοτέλη θα είναι το τελευταίο του ματς με την κιτρινόμαυρη φανελα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καράμπελας θα συνεχίσει την καριέρα του στην Καρλσρούη σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων.
πηγή: sportdog.gr

Ξεκίνησαν οι πληρωμές...!!

Το χρώμα του χρήματος είδαν σήμερα οι παίκτες του Άρη...
Ξεκίνησαν οι πληρωμές...

Οι «κίτρινοι» ειδοποιήθηκαν από τη διοίκηση ότι κατατέθηκε στους τραπεζικούς τους λογαριασμός ένα ποσό έναντι της οφειλής που υπάρχει προς αυτούς και πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν νέες πληρωμές.
Τα χρήματα που μοιράστηκαν σήμερα οι παίκτες προήλθαν από έσοδα που είχε η ΠΑΕ, ενώ η ψήφιση της τροπολογίας που αφορά στην ευνοϊκότερη ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο (το νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή, απομένει να καθαρογραφτεί στο ΦΕΚ) λύνει τα χέρια της διοίκησης για τη συνέχεια.
Αυτό γιατί τα έσοδα που θα έρθουν το προσεχές διάστημα από διάφορες πηγές δεν θα πάνε υποχρεωτικά στο δημόσιο, όπως συνέβαινε υποχρεωτικά μέχρι πρότινος, αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτών θα πάνε στις τσέπες των παικτών. Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη αφού η σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών προς τους παίκτες θα συμβάλει ώστε να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια και να επιστρέψει η ηρεμία στους παίκτες…
Πηγή: allaboutaris.com

Ανακοίνωση από ΚΕΔ που καταδικάζει τις… ανακοινώσεις!!

Ανακοίνωση από ΚΕΔ που καταδικάζει τις… ανακοινώσεις!
Ως συμπεριφορά που πυροδοτεί τη βία χαρακτηρίζεται από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας η τακτική των ομάδων να εκδίδουν ανακοινώσεις με τις οποίες στρέφονται κατά διαιτητικών αποφάσεων. Παράλληλα, σε… ανακοίνωση της ΚΕΔ τονίζεται πως όλες οι σχετικές περιπτώσεις θα περάσουν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Η ανακοίνωση:


«Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας καταδικάζει απερίφραστα όλες τις δηλώσεις και ανακοινώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα εναντίον, τόσο διαιτητών, όσο των στελεχών της ΚΕΔ. Αυτές οι συμπεριφορές δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να πυροδοτούν τη βία, να στοχοποιούν πρόσωπα και να δημιουργούν κλίμα φανατισμού. Όλες αυτές οι δηλώσεις και ανακοινώσεις έχουν ήδη παραπεμφθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Το ίδιο θα πράττεται εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και σε μελλοντικές αντίστοιχες περιπτώσεις».

Η εξαίρεση στον γνωστό ποδοσφαιρικό κανόνα!!

FC: Η εξαίρεση στον γνωστό ποδοσφαιρικό κανόνα
Τα παιδιά του Fight Club σχολιάζουν την κόντρα του Μαντσίνι με τον Τέβεζ.

"Τι έχουμε μάθει μέχρι σήμερα από όσα έχουμε δει γύρω από το ποδόσφαιρο; Ότι τις επιτυχίες τις πιστώνονται πρώτα οι παίκτες και τις αποτυχίες τις κουβαλάνε στις πλάτες οι προπονητές, σαν το Σταυρό του Μαρτυρίου. Ότι όταν όλα πάνε στραβά, είναι πολύ πιο εύκολο να απολύσεις τον προπονητή, παρά να βγάλεις στον τάκο δύο, τρεις ή τους μισούς παίκτες ακόμα κι αν σέρνονται. Ότι η αλλαγή προπονητή, έστω και προσωρινά, φέρνει μια βελτίωση στην ομάδα, αφού όλοι αυτοί που δεν γούσταραν τον παλιό ή τους είχε βάλει στο ψυγείο, σκίζονται για να αποδείξουν πόσο λάθος έκανε. Κι ότι στην κόντρα προπονητή - φίρμας, πάντα την πληρώνει ο πρώτος, αφού ο δεύτερος και παραπάνω λεφτά παίρνει και τη στήριξη των συμπαικτών του έχει και την αγάπη των οπαδών. Και ύστερα ήρθε η κόντρα του Μαντσίνι με τον Τέβεζ και τα ανέτρεψε όλα...

Για μια ομάδα σαν τη Σίτι, που δεν λειτουργεί μέχρι τώρα με νηφάλια ποδοσφαιρικά κριτήρια, αντιθέτως πάει και παίρνει όποιον παίκτη της γυαλίσει ακόμα κι αν έχει άλλους δυο στην ίδια θέση, ήταν μεγάλη έκπληξη η απόλυτη στήριξη που παρείχε η διοίκηση στον Μαντσίνι στην κόντρα του με τον Τέβεζ. Τον σεβάστηκε και τον προστάτευσε σαν κόρη οφθαλμού, παρόλο που ο Μαντσίνι δεν είναι μέγεθος και βιογραφικό σαν τον Μουρίνιο, τον Αντσελότι ή τον Σερ Άλεξ, ούτε έχει καταφέρει κάτι παραπάνω από ένα κύπελλο με τη Σίτι. Κι όμως, είπε ο Σεΐχης Μανσούρ και το επιτελείο του «αυτόν επιλέξαμε και θα τον στηρίξουμε όσο τον έχουμε στον πάγκο της ομάδας». Κι ας ήταν ο Τέβεζ ο αρχηγός της ομάδας, το ίνδαλμα της εξέδρας, η πανάκριβη μεταγραφή, το υψηλό συμβόλαιο, αυτός που υποσχόταν τις επιτυχίες και τις κούπες με τα γκολ και την απόδοσή του - παράλληλα ήταν και προβληματικός, δημιουργούσε μπελάδες, γκρίνιαζε, τη μια ήθελε να μείνει και την άλλη να επιστρέψει Βραζιλία ή Αργεντινή, πίεζε με κάθε τρόπο να πάρει μεταγραφή για να γεμίσει τις τσέπες του και τον τραπεζικό λογαριασμό αυτών που τον εκπροσωπούν.

Κι όπως δεν φείδονται χρημάτων στη Σίτι για μεταγραφές, αποφάσισαν να μην φανούν τσιφούτηδες ούτε τώρα. Και προτίμησαν να χάσουν λεφτά, παρά να χάσουν την αξιοπρέπειά τους. Γνώριζαν ότι όσο ο Τέβεζ προπονείται με τις μπουλντόζες ή δεν προπονείται καθόλου και κάνει τσάρκες στην πατρίδα του εδώ και τρεις μήνες πια, η τιμή του πέφτει και χάνουν λεφτά. Αλλά πίσω δεν έκαναν. Δεν επέβαλαν στον Μαντσίνι να τον ξαναβάλει, δεν του είπαν «κοίταξε να τα βρεις με τον Τέβεζ»,
«βάλε νερό στο κρασί σου ρε παιδί μου» ή «προστάτευσε την επένδυσή μας». Τον άφησαν να κρίνει και να επιλέξει τι θα γίνει με τον παίκτη κι όταν εκείνος είπε ότι δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό, συμφώνησαν και ψάχνουν το καλύτερο ντιλ που μπορούν να βρουν με την μικρότερη απώλεια χρημάτων.

Κι έτσι δείχνουν ότι και τον προπονητή τους σέβονται και λακέδες κανενός παίκτη δεν γίνονται κι ότι υπάρχουν αρχές και ιεραρχία στην ομάδα και τσιφλίκι κανενός δεν θα γίνει, επειδή είναι παιχταράς. Μακάρι το παράδειγμά τους να το μιμηθούν κι άλλοι, έχουν - δεν έχουν χρήματα. Ας φροντίσουν να έχουν τουλάχιστον αξιοπρέπεια, η οποία είναι ανεκτίμητη και δεν αγοράζεται, ούτε πωλείται."

πηγή: sportfm.gr

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…!!


Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…
Αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη αποστολή του μέχρι τώρα έρχεται ο Πλατανιάς, αυτή την αγωνιστική καθώς αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Λάρισα. Οι Κρητικοί παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Βέροια και αντιμετωπίζουν την Λάρισα στο «AEL FC Arena».

Από την άλλη πλευρά οι «βυσσινί» στο ντεμπούτο των Μπάντοβιτς και Νταμπίζα θέλουν να ξεκινήσουμε με μια νίκη που θα τους ανεβάσει και την ψυχολογία αλλά και την βαθμολογία. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος της ΑΕΛ δεν είδε με καλό μάτι την πρόσληψη των δύο τεχνικών και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντιδράσεις.

Το πρόγραμμα ξεκινάει με την αναμέτρηση του Θρασύβουλου με τον Βύζαντα Μεγάρων, ενώ επικίνδυνη έξοδο έχει και η Βέροια, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Βέροια, ενώ ο Πανθρακικός αντιμετωπίζει στην Κομοτηνή τον Πιερικό.

Η 12η αγωνιστική:

Παρασκευή 20/1

Θρασύβουλος – Βύζας Μεγάρων 19:00

Σάββατο 21/1

Αγροτικός Αστέρας – Πανσερραϊκός 15:00

Κυριακή 22/1

Εθνικός Αστέρας – Καλλονή 14:00
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Παναχαϊκή 15:00
Φωκικος – Ηρακλής Ψαχνών
Αναγέννηση Επανομής – Διαγόρας
Λάρισα – Πλατανιάς
Καλλιθέα – Βέροια
Πανθρακικός – Πιερικός

Η επόμενη αγωνιστική (13η) αγωνιστική:

Παναχαϊκή – Ηρακλής Ψαχνών
Διαγόρας – Αναγέννηση Γιαννιτσών
Πανσερραϊκός – Φωκικός
Καλλονή – Αναγέννηση Επανομής
Βύζας Μεγάρων – Αγροτικός Αστέρας
Πλατανιάς – Εθνικός Αστέρας
Βέροια – Θρασύβουλος
Πανθρακικός – Λάρισα
Πιερικός - Καλλιθέα

πηγή: sportfm.gr

Θλάση ο Χαριστέας!!

Θλάση ο Χαριστέας
Γεμάτο ήταν το απουσιολόγιο του Μπάμπη Τεννέ στην τελευταία προπόνηση του Παναιτωλικού, αφού εκτός από τους Κουτρουμάνο, Εντζεγκέλε, δεν συμμετείχε ο Άγγελος Χαριστέας του οποίου οι εξετάσεις έδειξαν πως έχει υποστεί θλάση αλλά και ο Αντρέ Ρότσα λόγω διαστρέμματος.

Ο Γιώργος Θεοδωρίδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον ΟΦΗ έκαναν ελαφρύ πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ εκείνοι που δεν είχαν συμμετοχή, ασκήσεις με μπάλα.

Η προετοιμασία της ομάδας για το κυριακάτικο ματς με την Κέρκυρα ολοκληρώνεται το Σάββατο, όταν και θα πραγματοποιηθεί και η τελευταία προπόνηση του συλλόγου του Αγρινίου.

πηγή: sportfm.gr

Ρέντναπ: «Δεν είναι σωστός ο Μαντσίνι»

Ρέντναπ: «Δεν είναι σωστός ο Μαντσίνι»
Ως ανάρμοστη χαρακτηρίζει ο Χάρι Ρέντναπ τη συμπεριφορά του Ρομπέρτο Μαντσίνι που σε κάθε αγώνα κάνει από τον πάγκο του χειρονομίες προς τους διαιτητές ζητώντας να βγουν κάρτες στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας.

Ο φακός τις τελευταίες μέρες έχει συλλάβει αρκετές φορές τον Ιταλό τεχνικό να κάνει τη γνωστή κίνηση επίδειξης κάρτας, για την οποία οι ποδοσφαιριστές τιμωρούνται εντός αγώνα, ωστόσο δεν προβλέπεται τιμωρία και για όσους είναι στους πάγκους. Ο Ρέντναπ δείχνει ενοχλημένος από τη συμπεριφορά του συναδέλφου του και την χαρακτηρίζει ως λανθασμένη:

«Δεν μου αρέσει. Ούτε θα το έκανα ποτέ, ούτε μου αρέσει να το βλέπω. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνει. Τα πηγαίνει εξαιρετικά στην ομάδα του και όταν τον γνώρισα μου φάνηκε πολύ καλός χαρακτήρας. Όλοι κάνουμε ενέργειες που δεν πρέπει κάποιες φορές. Ξεφεύγουμε στην ένταση του ματς αλλά δεν πρέπει».

πηγή: sportfm.gr

Επανεκκίνηση με ντέρμπι!!

Επανεκκίνηση με ντέρμπι
Έπειτα από την χειμερινή διακοπή, το ολλανδικό πρωτάθλημα επανέρχεται στην δράση με την 18η αγωνιστική και πρώτη του δεύτερου γύρου. Στο πρόγραμμα, ξεχωρίζει το ντέρμπι της πρωτοπόρου Άλκμααρ με τον Άγιαξ που θα διεξαχθεί την Κυριακή (22/1). Η αυλαία ανοίγει με το Ντεν Χάαγκ-Ρόντα, ενώ Τβέντε και Αϊντχόφεν, αντιμετωπίζουν Βάαλβικ και Ουτρέχτη εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (20/1)

Ντεν Χάαγκ-Ρόντα (21:00)

Σάββατο (21/1)

Ντε Γκράαφτσαπ-Χέρενφεν (19:45)
Εξέλσιορ-Μπρέντα (20:45)
Τβέντε-Βάαλβικ (21:45)

Κυριακή (22/1)

Φίτεσε-Ναιμέγκεν (13:45)
Άλκμααρ-Άγιαξ (15:30)
Γκρόνιγκεν-Χέρακλες (15:30)
Φένλο-Φέγενορντ (15:30)
Ουτρέχτη-Αιντχόφεν (17:30)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Αϊντχόφεν-Φίτεσε

Σάββατο 28 Ιανουαρίου
Χέρενφεν-Ουτρέχτη
Χέρακλες-Εξέλσιορ
Μπρέντα-Ντε Γκράαφτσαπ
Ρόντα-Άλκμααρ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Φέγενορντ-Άγιαξ
Τβέντε-Γκρόνιγκεν
Βάαλβικ-Φένλο
Ναιμέγκεν-Ντεν Χάαγκ

πηγή: sportfm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Μετά από 3 ημέρες λόγω απεργειών και αγώνων χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον επανερχόμαστε δριμύτεροι με νέο κουπόνι. Σήμερα δεν υπάρχουν αρκετά ματς γι’αυτό και θα πάμε χαλαρά με μια τριάδα. Καταρχάς ξεκινάμε από Τουρκία όπου θα πάω με τη Μπεσίκτας απέναντι στην Ανταλιασπόρ διότι έχει παράδοση (τελευταία ήττα ήταν το 1996!) δείχνει να είναι σε φόρμα και η Ανταλιασπόρ έχει 2 σημαντικές απουσίες σε μεσαία γραμμή και επίθεση, θα είναι δύσκολο όμως το ματς οπότε με ρίσκο 2. Από τη Bundesliga έχουμε το μεγάλο ντέρμπι Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου όπου βλέποντας τις αποδόσεις από πού προκύπτει ότι είναι τόσο φαβορί η Μπάγερν (1,69); Ανοιχτό παιχνίδι σε όλα τα αποτελέσματα και θα πάω στο G/G καθόσον πιστεύω ότι θα παίξουν για τη νίκη και περιμένω να «πέσουν κορμιά». Τέλος από Serie B  θα πάω με Σαμπντόρια απέναντι στο Λιβόρνο διότι η Σαμπντόρια προέρχεται από μεγάλη νίκη μέσα στην Πάντοβα οπότε θα έχει ψυχολογία και διότι έχουν «καλές σχέσεις» αφού ο πρόεδρος του Λιβόρνο κατάγεται από τη Γένοβα έδρα της Σαμπντόρια οπότε εφόσον πάει για να ανέβει θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει. 

Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):

ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ    2 (2,05)
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ  G/G(1,72)
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ-ΛΙΒΟΡΝΟ   1 (1,80)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στην εικόνα Sara Varone)
Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Ένα νέο ΑΦΜ για την ΑΕΚ!!

Όταν ο Σταύρος Αδαμίδης βγάζει επίσημη ανακοίνωση και καλεί τον Δημήτρη Χατζηχρήστο να αναλάβει την προεδρεία της ΑΕΚ δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να καταλάβεις ότι για την υπερήφανη Ένωση …τέλος τα δίφραγκα! Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ένα νέο ΑΦΜ για την ΑΕΚ!
Για την ΑΕΚ το θέμα δεν είναι πλέον η φυγή του Γκέντσογλου για την Σαμπντόρια χωρίς αντάλλαγμα (εδώ έφυγε χωρίς ευρώ ο Τζιμπούρ), ούτε η λύση του συμβολαίου του Μπέρνς.

Είναι η τραγική έκκληση του Λεονάρντο το περασμένο Σάββατο και χθες του Καράμπελα, που φανερώνουν το πρόβλημα επιβίωσης των παικτών και των οικογενειών τους.

Δυστυχώς η σημερινή ΑΕΚ δεν έχει τον Βιεϊρίνια που είχε ο ΠΑΟΚ. Έχει μόνο τον Μανωλά, που ως ελεύθερος το καλοκαίρι δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερες από 300.000 ευρώ στα ταμεία, αν φύγει για την Έβερτον και τον Μάκο.

Μόνο που έτσι όπως είναι η αγορά του ποδοσφαίρου ούτε από τον Μάκο μπορεί να προσδοκά έσοδα. Εκτός κι αν έρθει πρόταση από το εξωτερικό.

Κατά συνέπεια το επόμενο μέλημα της ΑΕΚ, αν δεν βάλουν χρήματα οι μέτοχοι κι αν δεν υπάρξει επενδυτής εντός 20ημέρου, θα είναι η προσπάθεια ανεύρεσης ενός ΑΦΜ από ομάδα της Football League για να μη βρεθεί άμεσα στη Δ΄ Εθνική, όπως ο Ηρακλής!

Να επιχειρήσει δηλαδή, να «κουρέψει» τα χρέη της μέσω της Football League, όπου με μια ικανοποιητική παρουσία μίας σεζόν, θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα.

Κι αν νομίζετε ότι το συγκεκριμένο σενάριο είναι υπερβολικό, θα ήθελα να επισημάνω ότι μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ το επεξεργάζονται ήδη!

Αντιδράσεις μπορεί να υπάρξουν. Και είναι λογικό. Ωστόσο, οι λύσεις είναι απολύτως περιορισμένες.

Το πολυδιαφημισμένο εγχείρημα των Supporters απέτυχε, οι 45 ημέρες του… άγνωστου επενδυτή πέρασαν, η παραιτημένη εδώ και 4 μήνες διοίκηση Αδαμίδη θα ξαναπαραιτηθεί στις 3 Φεβρουαρίου, ενώ οι (α)μέτοχοι είναι εξαφανισμένοι.

Η άδεια συμμετοχής στην Ευρώπη, που θα εξεταστεί από την ΟΥΕΦΑ τον Μάρτιο, μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Λίγο αργότερα την ίδια απόφαση θα κληθούν να πάρουν η Σούπερ Λίγκα και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Χωρίς χρήματα για την εξόφληση των υποχρεώσεών της η ομάδα θα μείνει εκτός πρωταθλήματος. Κατά συνέπεια η αναζήτηση νέου ΑΦΜ, μέσω άλλης ομάδας μοιάζει μονόδρομος όσο οι επιφανείς φίλοι της ΑΕΚ μένουν έξω από το κάδρο των εξελίξεων.
Πηγή: pamesports.gr

Κάποτε θα σκοράρει κι ο Βαλδές!!

Στις 14 Αυγούστου 2011 ήταν ο Μεσούτ Εζίλ. Στις 10 Δεκεμβρίου 2011 ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά. Στις 18 Ιανουαρίου 2012 ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.

Κάποτε θα σκοράρει κι ο Βαλδές
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει προηγηθεί και στα τρία τελευταία παιχνίδια της με την Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».
Η αντίστοιχη καταγραφή μετά περιλαμβάνει τους Νταβίδ Βίγια, Λιονέλ Μέσι, Αλέξις Σάντσες, Τσάβι, Σεσκ Φάμπρεγας, Κάρλες Πουγιόλ και Ερίκ Αμπιντάλ. Επτά διαφορετικοί σκόρερ για τα γκολ που έδωσαν στους «μπλαουγκράνα» το 2-2 στο παιχνίδι του Σούπερ Καπ (σκόρερ του δεύτερου γκολ των «μερένγκες» ο Τσάμπι Αλόνσο), τη νίκη με 3-1 στο παιχνίδι του πρωταθλήματος και τη νίκη με 2-1 στο παιχνίδι του Κυπέλλου.
Κάτι σαν όποιος θέλει το βάζει. Αλλά προφανώς και δεν είναι τόσο απλό. Προφανώς και καταδεικνύεται ο «αέρας» που έχει κάθε ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα όταν αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και η αντίστοιχη «ασφυξία» των ποδοσφαιριστών της τελευταίας όταν βλέπουν απέναντί τους τον Τσάβι και τον Ινιέστα.
Είναι επίσης προφανές πως όποιο τρικ, όποια διάταξη και όποια αλχημεία κι αν δοκιμάσει ο Ζοσέ Μουρίνιο, η απόπειρα επικράτησης επί της Μπαρτσελόνα με αναλαμπές παιχνιδιού α λα Μπαρτσελόνα σπανίως αρκεί σε βάθος ενενηντάλεπτου χρόνου.
Αρκεί όμως ώστε να πάει ο τίτλος της πρωταθλήτριας Ισπανίας στη Μαδρίτη. Τίτλος που μπορεί να καταλήξει εκεί τον Μάιο, αλλά που θα είναι και ο πιο περίεργος.
Ειδικά αν η πορεία της σεζόν φέρει τις δύο «αιώνιες» αντιμέτωπες και στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκτός απ' το προγραμματισμένο ραντεβού στο «Καμπ Νόου» για το πρωτάθλημα. Θα είναι πρωτάθλημα (αν είναι) με συναίσθημα κατωτερότητας στην απευθείας σύγκριση με την «εχθρό» και (απλής) επιβράβευσης για τη μεγαλύτερη σταθερότητα απ' αυτήν. Σκεφτείτε, όμως, αν δεν είναι...
Πηγή: Goal

"Δεν αντέχουν την ήττα"

Για την ήττα από τον ΟΦΗ στο κύπελλο μίλησε ο Φώτης Κωστούλας, ο οποίος αναφέρθηκε και στη... γκρίνια των οργανωμένων.

"Δεν αντέχουν την ήττα"

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος του Παναιτωλικού στον Sentrafm:
Για τις ανακοινώσεις συνδέσμων που άσκησαν σκληρή κριτική: «Τα ακούμε εδώ και χρόνια. Τα ίδια πράγματα λένε. Στο πρώτο κακό αποτέλεσμα φωνάζουν για τη διοίκηση, τους παίκτες, τον προπονητή. Δεν ανέχονται τις ήττες. Αν κερδίζαμε μόνο, θα ήμασταν όλοι πρωταθλητές. Η πλειοψηφία του κόσμου, ωστόσο, μας στηρίζει».
Για την αγωνιστική πτώση της ομάδας: «Όντως έχουμε κάνει... κοιλιά. Με τον ΟΦΗ δεν παίξαμε άσχημα, ήμασταν άτυχοι. Θα επανέλθουμε όμως».
Για το ματς με την Κέρκυρα: «Όλοι λένε πως πρέπει να κερδίσουμε την Κέρκυρα. Δεν είναι καταστροφή αν δεν κερδίσουμε. Είμαστε ακόμα μέσα στους στόχους μας».
Για μεταγραφές: «Αν πάρουμε παίκτες, θα είναι για να κάνουν τη διαφορά. Δεν θέλουμε να πετάξουμε λεφτά. Προς το παρόν δεν έχουμε βρει κάτι αξιόλογο».

«Δοκιμασία» για Σπόρτινγκ!!

«Δοκιμασία» για Σπόρτινγκ
Την προσπάθεια να περάσει στην τρίτη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος συνεχίζει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία αντιμετωπίζει την Ολιανένσε για την 16η αγωνιστική.

Τα «λιοντάρια» έχουν 28 βαθμούς, ενώ η Μπράγκα που είναι τρίτη έχει 31 βαθμούς. Έτσι, έχει μεγάλη σημασία για την Σπόρτινγκ να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Ολιανένσε.

Η πρώτη της βαθμολογίας, Μπενφίκα, υποδέχεται τη Ζιλ Βιθέντε και θα προσπαθήσει να κάνει δεκατρείς τις εντός έδρας νίκες της.

Από την πλευρά της, η Πόρτο, βρίσκεται στο κυνήγι των «αετών» και περιμένει μία γκέλα τους για να περάσει εκείνη στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Οι «δράκοι» φιλοξενούν την Γκιμαράες, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας από την Μαρίτιμο για το Λιγκ Καπ.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου

Ακαντέμικα-Λεϊρία (22:15)

Σάββατο 21 Ιανουαρίου

Μπέιρα Μαρ-Μαρίτιμο (22:30)

Κυριακή 22 Ιανουαρίου

Νασιονάλ-Φεϊρένσε (18:00)
Πάσος Φερέιρα-Σετούμπαλ (18:00)
Μπράγκα- Ρίο Άβε (18:15)
Πόρτο-Γκιμαράες (20:15)
Μπενφίκα-Ζιλ Βιθέντε (22:15)

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

Ολιανένσε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:15)

Το πρόγραμμα της επόμενης (17ης) αγωνιστικής

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Γκιμαράες-Νασιονάλ (22:15)

Σάββατο 28 Ιανουαρίου

Ρίο Άβε-Ακαντέμικα (20:30)
Φεϊρένσε-Μπενφίκα (22:30)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Λεϊρία-Πάσος Φερέιρα (18:00)
Σετούμπαλ-Ολιανένσε (18:00)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπέιρα Μαρ (19:00)
Ζιλ Βιθέντε-Πόρτο (21:15)

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

Μαρίτιμο-Μπράγκα (22:15)

πηγή: sportfm.gr

Πήρε νεαρό Νιγηριανό η Σέλτικ!!

Πήρε νεαρό Νιγηριανό η Σέλτικ
Τον Ιμπραχίμ Ραμπιού απέκτησε η Σέλτικ. Ο 20χρονος μέσος, διεθνής με τις Ελπίδες της χώρας του, έμεινε ελεύθερος από την Αϊντχόφεν και υπέγραψε για τριάμισι χρόνια με την ομάδα της Γλασκώβης αφότου εντυπωσίασε τον προπονητή Νιλ Λένον στη διάρκεια της δοκιμής του.

Ο Ραμπιού άρχισε την ευρωπαϊκή του καριέρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, το 2010 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την PSV, αλλά αποχώρησε καθώς είχε πολύ περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

πηγή: sportfm.gr

«Μη φορτώσουμε ευθύνες τον Γκέντσογλου»

«Μη φορτώσουμε ευθύνες τον Γκέντσογλου»
Ως μεταγραφική επένδυση παρά ως έναν παίκτη που θα μπει αμέσως στην ενδεκάδα και θα κάνει τη διαφορά αντιμετωπίζει τον Σάββα Γκέντσογλου ο προπονητής της Σαμπντόρια, Τζουζέπε Ιακίνι.

«Ο Γκέντσογλου είναι ένας νεαρός παίκτης και θα μπει στην ομάδα την επόμενη εβδομάδα. Δεν θα πρέπει να τον φορτώσουμε με πολλές ευθύνες. Η διοίκηση έκανε καλή κίνηση και τον απέκτησε με πολύ μικρό κόστος, αλλά θα δουλέψουμε μαζί του με προοπτική το μέλλον», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

πηγή: sportfm.gr

Σκέφτεται ξανά Λόπεζ η Μίλαν!!

Σκέφτεται ξανά Λόπεζ η Μίλαν
Στο προσκήνιο επανέρχεται το ενδιαφέρον της Μίλαν για την απόκτηση του Μάξι Λόπεζ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, οι ιστοσελίδες στη γειτονική χώρα υποστηρίζουν ότι ο τραυματισμός του Αλεξάντρε Πάτο αναγκάζει τους «ροσονέρι» να κινηθούν για έναν παίκτη που θα ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Ο Πάτο αποχώρησε με μυϊκό πρόβλημα από τη νίκη-πρόκριση (2-1) των Μιλανέζων επί της Νοβάρα και τώρα υπάρχουν ο Ιμπραΐμοβιτς, ο Ρομπίνιο, ο Ελ Σαράουϊ και ο Ιντζάγκι στη διάθεση του Αλέγκρι.

Ο Λόπεζ παρουσιαζόταν ως ο αντί-Τέβες, όμως δεν προέκυψε η υπόθεσή του. Τώρα, όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και η Μίλαν ψάχνει άμεσα για επιθετικό, ο οποίος θα μπορεί να παίξει στο Champions League.

πηγή: sportfm.gr

Η νέα φανέλα της «Μπάρτσα» (pics)


Η νέα φανέλα της «Μπάρτσα» (pics)
Μπορεί να είμαστε ακόμη στα μέσα της σεζόν 2011/12, αλλά η Μπαρτσελόνα έχει έτοιμη την εμφάνιση για την επόμενη περίοδο. Η «Sport» της Βαρκελώνης αποκαλύπτει σήμερα τις τρεις νέες φανέλες της ομάδας.

Η πρώτη είναι η καθιερωμένη «μπλαουγκράνα», με τη διαφοροποίηση, ωστόσο, πως δεν υπάρχουν ρίγες, αλλά η μετάβαση από το μπλε στο κόκκινο κι αντίστροφα γίνεται με τα δύο χρώματα να… θολώνουν. Η δεύτερη φανέλα είναι πορτοκαλί που πιο χαμηλά γίνεται κίτρινο, ενώ η τρίτη εμφάνιση είναι χωρισμένη στη μέση, μαύρη στο πάνω μέρος και μπλε στο κάτω με τα χρώματα του σπόνσορα και τις λεπτομέρειες στο μανίκι σε κίτρινο χρώμα.

πηγή: sportfm.gr


Οι… ορθοπεταλίες του Βίγια! (video)

Οι… ορθοπεταλίες του Βίγια! (video)
Σε καλό δρόμο βρίσκεται η αποθεραπεία του Νταβίντ Βίγια, όπως φαίνεται στο βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ο διεθνής επιθετικός της Μπαρτσελόνα κάνει ποδήλατο για να ενδυναμωθούν οι μυς μετά το κάταγμα στην κνήμη που υπέστη κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στην Ιαπωνία.

«Πέρασε ένας μήνας από την μέρα που έκανα την εγχείρηση και τώρα δουλεύω σκληρά, κάνοντας ποδήλατο! Το πόδι μου είναι καλύτερα κάθε μέρα και είμαι δυνατός!», έγραψε ο Ισπανός στράικερ.

Δείτε το σχετικό βίντεο




πηγή: sportfm.gr 

Τα… άπαντα του Πέπε (video)

Τα… άπαντα του Πέπε (video)
Ο Πέπε έχει βρεθεί στο στόχαστρο των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, ακόμη κι αρκετών φιλάθλων της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την ενέργειά του να πατήσει εσκεμμένα το χέρι του Λιονέλ Μέσι στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Αν ήταν μία κακή στιγμή, θα τον συγχωρούσαν, αλλά… δεν είναι. Ο Πορτογάλος αμυντικός είναι «σεσημασμένος» και ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο με τα highlights των αντιαθλητικών χτυπημάτων του.







Η… κορυφαία στιγμή του πάντως παραμένουν τα απανωτά χτυπήματα στον πεσμένο Κασκέρο το 2009.



πηγή: sportfm.gr

Πικέ: «Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει»!!

Πικέ: «Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει»!
Καμία ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει στην καλή της μέρα την Μπαρτσελόνα, όπως δήλωσε ο Ζεράρ Πικέ στην επίσημη ιστοσελίδα του καταλανικού συλλόγου. Μάλιστα, ο Ισπανός αμυντικός τόνισε ότι οι «μπλαουγκράνα» είναι από τις λίγες ομάδες που μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Όταν είμαστε ο εαυτός μας, καμία ομάδα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Αν παίζουμε όπως συνήθως, τότε μπορούμε να κερδίσουμε τίτλους και να γίνουμε ξανά η καλύτερη ομάδα στον κόσμο», ανέφερε αρχικά ο διεθνής στόπερ και πρόσθεσε:

«Έχουμε το δικό μας στυλ για αρκετά χρόνια και μπορούμε πάντα να το εφαρμόσουμε. Δεν έχει σημασία που ή με ποιον παίζουμε. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που ανήκω σε αυτή την ομάδα. Είμαστε από τις λίγες ομάδες που μπορούν να πάνε στο Μπερναμπέου και να κερδίσουν. Αυτό κάνει τη διαφορά».

Πλέον οι Καταλανοί προετοιμάζονται για τον κυριακάτικο παιχνίδι στην έδρα της Μάλαγα.

πηγή: sportfm.gr

Όνειρα για δίδυμο Μπέκαμ-Λάμπαρντ!!

Όνειρα για δίδυμο Μπέκαμ-Λάμπαρντ
Μία μεσαία γραμμή που να περιλαμβάνει τους Ντέιβιντ Μπέκαμ και Φρανκ Λάμπαρντ πίσω από τους Ρόμπι Κιν και Λάντον Ντόνοβαν ονειρεύεται ο πρόεδρος των ΛΑ Γκάλαξι. Όλα αυτά αν αποφασίσει ο Άγγλος μέσος και η Τσέλσι να χωρίσουν τους δρόμους τους.

Μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Μπέκαμ και την επιστροφή το Μάρτιο των Κιν από την Άστον Βίλα και Ντόνοβαν από την Έβερτον, ο πρόεδρος των πρωταθλητών του MLS κάνει όνειρα ακόμη και για τον Φρανκ Λάμπαρντ:

«Είμαι θαυμαστής του Φρανκ. Πιστεύω ότι είναι σπουδαίος παίκτης. Όταν σκέφτομαι την Τσέλσι, σκέφτομαι τον Φρανκ Λάμπαρντ. Μας πήρε δύο χρόνια να πείσουμε και να αποκτήσουμε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Τώρα σκέφτομαι τον επόμενο αστέρα που θα φέρουμε».

Για την περίπτωση του μέσου των «μπλε» μίλησε και ο Μπέκαμ: «Αν αποφασίσει να φύγει από την Τσέλσι, τότε δεν νομίζω να υπάρχει ομάδα που να μην τον θέλει. Οι ιδιοκτήτες είναι ιδιαίτερα πειστικοί, οπότε σαφώς και υπάρχουν πιθανότητες».

πηγή: sportfm.gr

Φέργκιουσον: «Δύσκολο ματς με Άρσεναλ»


Φέργκιουσον: «Δύσκολο ματς με Άρσεναλ»
Ντέρμπι και μάλιστα δύσκολο είναι κάθε αγώνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Άρσεναλ, σύμφωνα με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς των δύο ομάδων.

Οι «κανονιέρηδες» μπορεί να ηττήθηκαν με σκορ 8-2 στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και να βρίσκονται 12 βαθμούς πίσω από τους «κόκκινους διαβόλους», όμως ο Σκωτσέζος τεχνικός ξέρει ότι χρειάζεται προσοχή από τους ποδοσφαιριστές του:

«Πάντα είναι δύσκολο το ντέρμπι με την Άρσεναλ. Επανέκαμψαν από την ήττα με 8-2 έκαναν ένα καλό σερί και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχαν να διαχειριστούν μάλιστα και σημαντικούς τραυματισμούς. Τα πήγαν καλά. Δεν ξέρω αν θέλουν εκδίκηση. Δεν τα σκέφτομαι ποτέ αυτά. Άλλοι μπορεί να τα σκέφτονται. Δεν ξέρω».

πηγή: sportfm.gr

Ακτή Ελεφαντοστού όπως… Άρσεναλ!!

Ακτή Ελεφαντοστού όπως… Άρσεναλ
Ο Ζερβίνιο ετοιμάζεται για το Κόπα Άφρικα με τη φανέλα της Ακτής Ελεφαντοστού και η εθνική του ομάδα του φέρνει στο μυαλό την Άρσεναλ. Οι ομοιότητες είναι οι καλοί παίκτες και η έλλειψη τροπαίων.

Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει να σηκώσει τρόπαιο στα χέρια εδώ και μία εικοσαετία ενώ διαθέτει παίκτες όπως οι Ζερβίνιο, Καλού, Ντρογκμπά, Γιάγια και Κόλο Τουρέ, Τιοτέ και Έμπουε! Με παίκτες όπως οι Νασρί, Φάμπρεγας και Φαν Πέρσι η Άρσεναλ επίσης δεν έφτανε σε τίτλο, μετρώντας μέχρι σήμερα έξι χρόνια χωρίς ασημικά.

Ο 24χρονος επιθετικός δεν μπόρεσε έτσι παρά να συγκρίνει τις καταστάσεις: «Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι σαν την Άρσεναλ. Το τελευταίο μας κύπελλο ήταν το 1992. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Σε κάθε διοργάνωση είμαστε από τα φαβορί και θέλουμε την πρώτη θέση αλλά αποτυγχάνουμε. Φέτος θα ήθελα τίτλους τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Θα τα καταφέρω αυτή τη φορά!».

πηγή: sportfm.gr

Η πιο «καυτή» φίλαθλος των Heat (Pics)


Η πιο «καυτή» φίλαθλος των Heat (Pics)
Φαίνεται πως όλες οι Playmate έχουν αγάπη για το μπάσκετ γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι συνεχώς η στήλη ξετρυπώνει κοπέλες που έχουν κερδίσει τον τίτλο και λατρεύουν κάποια ομάδα στο ΝΒΑ.
Η συγκεκριμένη Playmate ονομάζεται Francesca Frigo και λατρεύει τους Μiami Heat.

Δώστε μεγάλη σημασία στη φωτογραφία που μαγειρεύει στην κουζίνα. Φόρεσε κάτι απλό για να φτιάξει φασολάκια!

Ο ΛεΜπρον και ο Ουέιντ έχουν σοβαρό αντίπαλο…

 πηγή: superbasket.gr

Image gallery