Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ζιντάν: «Πριν το ματς δεν τους ένοιαζε…»

Ζιντάν: «Πριν το ματς δεν τους ένοιαζε…»
Όλα τα «καυτά» θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα της Ρεάλ Μαδρίτης σχολίασε ο Ζινεντίν Ζιντάν, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «AS». Συγκεκριμένα, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου αναφέρθηκε στην κριτική που ασκείται στον Ζοσέ Μουρίνιο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ υπερασπίστηκε τον Πέπε για την κίνηση να πατήσει τον Λιονέλ Μέσι.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Ζιντάν στην «AS»

Για την κριτική που ασκείται για την τακτική της Ρεάλ Μαδρίτης

«Θεωρώ πως όσα ακούστηκαν μετά το πρώτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για το Κύπελλο Ισπανίας ήταν άδικα για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι άδικο για τον προπονητής και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Δεν καταλαβαίνω όλα όσα ειπώθιηκαν σχετικά με το σύστημα και τη σύγκριση με την Μπαρτσελόνα από τον Μουρίνιο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδιζε 1-0 και οι οπαδοί μας ήταν ευτυχισμένοι, επειδή ήμασταν μπροστά 1-0 με την Μπαρτσελόνα. Ήρθαν στο Μπερναμπέου και κανείς εκείνη τη στιγμή δεν άσκησε κριτική για το σύστημα του προπονητή. Όλοι ενδιαφέρθηκαν να μάθουν το αρχικό σχήμα της Ρεάλ και μόλις συνέβη αυτό, κανείς δεν αντέδρασε άσχημα. Εκείνο που άλλαξε την εικόνα του ματς ήταν το λάθος στο γκολ του Πουγιόλ
».

Για το ποδόσφαιρο που παίζει η Ρεάλ Μαδρίτης

«Όταν έρχεται η ώρα η μόνη ομορφιά που μετράει στο παιχνίδι είναι η νίκη. Πρώτα θέλει να κερδίσεις συνέχεια. Φυσικά μία ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Άλλωστε, την Τετάρτη παίξαμε με τρεις επιθετικούς που ήταν σε θέση να κάνουν σπουδαία πράγματα. Φυσικά δεν μπορούν να κάνουν 5.000 φάσεις, αλλά μπορούν κάνουν κάτι σημαντικό».

Για τον Ζοσέ Μουρίνιο

«Προσπαθεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να πετύχει. Κοιτάξτε τα στατιστικά της ομάδας από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Είναι καταπληκτικά. Όλα είναι απίστευτα. Αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος για αυτές τις επιτυχίες. Και σκεφτείτε ότι βρίσκεται μόλις δύο χρόνια στην ομάδα. Θα ήθελα να μείνει για δύο ή τρία ακόμη χρόνια και να κάνει σπουδαία πράγματα, από το να μείνει δέκα και να μην κάνει τίποτα. Στην Ίντερ ήταν δύο χρόνια και κατάφερε να την φτάσει στην κορυφή».

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ο Κριστιάνο (Ρονάλντο). Πρόκειται για υπόδειγμα επαγγελματία που εργάζεται μόνος του. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει για την αγάπη και την προσφορά του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ψέμα να πω ότι είναι εγωιστής. Έχει χαρακτήρα πρωταθλητή. Πρέπει να δεχθούμε τις αρετές και τα ελαττώματά του. Ο Κριστιάνο έχει περισσότερα προσόντα από ελαττώματα».

Για την κίνηση του Πέπε να πατήσει τον Μέσι

«Ο Πέπε είναι ένας ποδοσφαιριστής που ποτέ δεν έχει βγει εκτός ορίων. Είναι ένας υπέροχο παιδί και καλά μορφωμένος. Ωστόσο, έχει έντονη εμμονή με τη νίκη και αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθη. Φυσικά μετανιώνει για ό,τι έχει κάνει, αλλά ο Πέπε είναι ένας παίκτης που δίνει τα πάντα στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: