Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η εξαίρεση στον γνωστό ποδοσφαιρικό κανόνα!!

FC: Η εξαίρεση στον γνωστό ποδοσφαιρικό κανόνα
Τα παιδιά του Fight Club σχολιάζουν την κόντρα του Μαντσίνι με τον Τέβεζ.

"Τι έχουμε μάθει μέχρι σήμερα από όσα έχουμε δει γύρω από το ποδόσφαιρο; Ότι τις επιτυχίες τις πιστώνονται πρώτα οι παίκτες και τις αποτυχίες τις κουβαλάνε στις πλάτες οι προπονητές, σαν το Σταυρό του Μαρτυρίου. Ότι όταν όλα πάνε στραβά, είναι πολύ πιο εύκολο να απολύσεις τον προπονητή, παρά να βγάλεις στον τάκο δύο, τρεις ή τους μισούς παίκτες ακόμα κι αν σέρνονται. Ότι η αλλαγή προπονητή, έστω και προσωρινά, φέρνει μια βελτίωση στην ομάδα, αφού όλοι αυτοί που δεν γούσταραν τον παλιό ή τους είχε βάλει στο ψυγείο, σκίζονται για να αποδείξουν πόσο λάθος έκανε. Κι ότι στην κόντρα προπονητή - φίρμας, πάντα την πληρώνει ο πρώτος, αφού ο δεύτερος και παραπάνω λεφτά παίρνει και τη στήριξη των συμπαικτών του έχει και την αγάπη των οπαδών. Και ύστερα ήρθε η κόντρα του Μαντσίνι με τον Τέβεζ και τα ανέτρεψε όλα...

Για μια ομάδα σαν τη Σίτι, που δεν λειτουργεί μέχρι τώρα με νηφάλια ποδοσφαιρικά κριτήρια, αντιθέτως πάει και παίρνει όποιον παίκτη της γυαλίσει ακόμα κι αν έχει άλλους δυο στην ίδια θέση, ήταν μεγάλη έκπληξη η απόλυτη στήριξη που παρείχε η διοίκηση στον Μαντσίνι στην κόντρα του με τον Τέβεζ. Τον σεβάστηκε και τον προστάτευσε σαν κόρη οφθαλμού, παρόλο που ο Μαντσίνι δεν είναι μέγεθος και βιογραφικό σαν τον Μουρίνιο, τον Αντσελότι ή τον Σερ Άλεξ, ούτε έχει καταφέρει κάτι παραπάνω από ένα κύπελλο με τη Σίτι. Κι όμως, είπε ο Σεΐχης Μανσούρ και το επιτελείο του «αυτόν επιλέξαμε και θα τον στηρίξουμε όσο τον έχουμε στον πάγκο της ομάδας». Κι ας ήταν ο Τέβεζ ο αρχηγός της ομάδας, το ίνδαλμα της εξέδρας, η πανάκριβη μεταγραφή, το υψηλό συμβόλαιο, αυτός που υποσχόταν τις επιτυχίες και τις κούπες με τα γκολ και την απόδοσή του - παράλληλα ήταν και προβληματικός, δημιουργούσε μπελάδες, γκρίνιαζε, τη μια ήθελε να μείνει και την άλλη να επιστρέψει Βραζιλία ή Αργεντινή, πίεζε με κάθε τρόπο να πάρει μεταγραφή για να γεμίσει τις τσέπες του και τον τραπεζικό λογαριασμό αυτών που τον εκπροσωπούν.

Κι όπως δεν φείδονται χρημάτων στη Σίτι για μεταγραφές, αποφάσισαν να μην φανούν τσιφούτηδες ούτε τώρα. Και προτίμησαν να χάσουν λεφτά, παρά να χάσουν την αξιοπρέπειά τους. Γνώριζαν ότι όσο ο Τέβεζ προπονείται με τις μπουλντόζες ή δεν προπονείται καθόλου και κάνει τσάρκες στην πατρίδα του εδώ και τρεις μήνες πια, η τιμή του πέφτει και χάνουν λεφτά. Αλλά πίσω δεν έκαναν. Δεν επέβαλαν στον Μαντσίνι να τον ξαναβάλει, δεν του είπαν «κοίταξε να τα βρεις με τον Τέβεζ»,
«βάλε νερό στο κρασί σου ρε παιδί μου» ή «προστάτευσε την επένδυσή μας». Τον άφησαν να κρίνει και να επιλέξει τι θα γίνει με τον παίκτη κι όταν εκείνος είπε ότι δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό, συμφώνησαν και ψάχνουν το καλύτερο ντιλ που μπορούν να βρουν με την μικρότερη απώλεια χρημάτων.

Κι έτσι δείχνουν ότι και τον προπονητή τους σέβονται και λακέδες κανενός παίκτη δεν γίνονται κι ότι υπάρχουν αρχές και ιεραρχία στην ομάδα και τσιφλίκι κανενός δεν θα γίνει, επειδή είναι παιχταράς. Μακάρι το παράδειγμά τους να το μιμηθούν κι άλλοι, έχουν - δεν έχουν χρήματα. Ας φροντίσουν να έχουν τουλάχιστον αξιοπρέπεια, η οποία είναι ανεκτίμητη και δεν αγοράζεται, ούτε πωλείται."

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: