Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Σταμάτησε στα 10 η Ελσίνκι!!

Η Ελσίνκι διέλυσε με 10-0 (!) τους Ουαλούς της Μπανγκόρ Σίτι και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 13-0 στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League, όπου θα βρει απέναντί της την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Σταμάτησε στα 10 η Ελσίνκι!
Η Σάμροκ Ρόβερς άντεξε στο Ταλίν της Εσθονίας (0-0 με τη Φλόρα) και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο πρώτο ματς στην Ιρλανδία προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του, όπου την περιμένει η Κοπεγχάγη.
Ενα από τα ζευγάρια που θα δούμε στο 3ο προκριματικό γύρο είναι και το ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Εκράνας. Οι Λευκορώσοι ξεπέρασαν άνετα το εμπόδιο της Λίνφιλντ, την οποία νίκησαν με 2-0, ενώ εύκολα έφτασαν στην πρόκριση και οι Λιθουανοί, που ντούμπλαραν τις νίκες τους κόντρα στη Βαλέττα (1-0).
Εύκολο έργο και στον επαναληπτικό είχε η Μάριμπορ κόντρα στην Ντούντελανζ, την οποία νίκησε με 3-1 στο Λουξεμβούργο, ενώ η Σλόβαν Μπρατισλάβας υπερασπίστηκε εύκολα το υπέρ της (από το πρώτο ματς) 2-0 στο Καζακστάν κόντρα στην Τομπόλ Κοστανάι.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Φλόρα Ταλίν – Σάμροκ Ρόβερς 0-0
Εκράνας – Βαλέττα 1-0
Ελσίνκι – Μπανγκόρ 10-0
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Λίνφιλντ 2-0
Νέφτσι Μπακού – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-0
Ντούντελανζ – Μάριμπορ 1-3
Τομπόλ Κοστανάι – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1
Πηγή: sentra-goal.gr

"Δεν δίνεται δανεικός ο Ζεκά"

Με δηλώσεις του ο μάνατζερ του Ζεκά, Κάρλος Γκονζάλβες, επιβεβαίωσε πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θέλει να τον φέρει στον Παναθηναϊκό, αλλά ξεκαθάρισε οτι ο παίκτης δεν δανείζεται από τη Σετούμπαλ...
"Δεν δίνεται δανεικός ο Ζεκά"
«Για το ενδιαφέρον του Παναθηναίκού μας ενημέρωσε ο προπονητής του. Ο κύριος Φερέιρα μας είπε ότι έχει παρακολουθήσει αρκετές φορές τον Ζέκα και πως τον θέλει στην ομάδα του. Αφού του εκφράσαμε την ικανοποίηση μας και τους είπαμε πως θα μας ενδιέφερε πάρα πολύ το θέμα, τον παραπέμψαμε στη διοίκηση, με την οποία θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία, μιας και υπάρχει ένα διετές συμβόλαιο».
Γνωρίζετε εάν η διαπραγμάτευση περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο δανεισμού πέραν εκείνου της πώλησης;
«Ξέρω πως δεν υπάρχει κανένα σενάριο δανεισμού. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν το έχει ζήτησει ο Παναθηναϊκός, μα είμαι ενήμερος πως από την πλευρά της Σετούμπαλ δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να δοθεί δανεικός ο Ζέκα, ο οποίος είναι απαραίτητος στην ομάδα».
Αυτή τη στιγμή που ακριβώς βρισκόμαστε;
«Τόσο η Σετούμπαλ όσο και εμείς έχουμε ενημερώσει τον κύριο Φερέιρα για τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Πλέον οπως καταλαβαίνετε αναμένουμε το τι θα αποφασίσει ο Παναθηναϊκός. Το μόνο που θέλω να πω ξανά, είναι πως ο Ζέκα θεωρεί εξαιρετική την προοπτική αυτής της μεταγραφής και ανυπομονεί για ένα αισιόδοξο φινάλε».
Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

"Οι NBAers θα προτιμούν τη... Σομαλία παρά την Ελλάδα"!

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί στο ελληνικό μπάσκετ και κυρίως τους «αιώνιους» έχει επηρεάσει αρκετά ολόκληρη την αγορά με άρθρο του «hoopshype.com» να είναι ιδιαίτερα επικριτικό αναφέροντας ακόμα και ότι «θα σκεφτούν πρώτα να παίξουν στη Σομαλία αρκετοί NBAers και έπειτα, θα κοιτάξουν την Ελλάδα».
"Οι NBAers θα προτιμούν τη... Σομαλία παρά την Ελλάδα"!

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί στο ελληνικό μπάσκετ και κυρίως τους «αιώνιους» έχει επηρεάσει αρκετά ολόκληρη την αγορά με άρθρο του «hoopshype.com» να είναι ιδιαίτερα επικριτικό αναφέροντας ακόμα και ότι «θα σκεφτούν πρώτα να παίξουν στη Σομαλία αρκετοί NBAers και έπειτα, θα κοιτάξουν την Ελλάδα».
Προς επίρρωση της κατάστασης, ο αρθρογράφος ζήτησε τη γνώμη του ατζέντη, Μαρκ Κορνστάιν που τόνισε ότι «είναι ειρωνικό. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήταν στην πρώτη γραμμή με τους Τσίλντρες και Κλέιζα. Ήταν πολύ επιθετικοί στο παρελθόν, αλλά καθυστερούν λόγω της οικονομικής κατάστασης εκεί. Είναι πολύ ήσυχοι».
Όταν ρωτήθηκε ο Αμερικάνος ατζέντης για τις πιθανότητες να αποκτήσει κάποια ελληνική ομάδα ΝΒΑer είπε: «με μια λέξη: όχι. Είναι πραγματικά ντροπή. Ήταν δυο από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Πρέπει να είσαι πολύ πολύ προσεκτικός όταν στέλνεις πια έναν παίκτη εκεί και όχι μόνο από μπασκετική άποψη. Κοιτάξτε την οικονομία τους. Έχει επιδράσει σε όλες τις επιχειρήσεις, ανάμεσα στις οποίες και το μπάσκετ».
Έπειτα, στο άρθρο αναφέρεται η αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα μεγάλα συμβόλαια, ενώ επισημαίνεται και η φυγή παικτών όπως οι Φώτσης, Νίκολας και Μπουρούσης.
Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

Στη Ρεάλ ο "Γιο-Γιο";

Στη μεταγραφική λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ο Γιοτάμ Χαλπερίν όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής «Marca».
Στη Ρεάλ ο "Γιο-Γιο";
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως οι άνθρωποι της «Βασίλισσας» είχαν ένα πρώτο ραντεβού με τον εκπρόσωπο του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.
Προτεραιότητα ωστόσο των «Μαδριλένων» είναι η απόκτηση ενός παίκτη από το ΝΒΑ εκμεταλλευόμενοι με αυτό τον τρόπο την κατάσταση που έχει δημιουργήσει το λοκ άουτ. Από την πλευρά του ο νέος τεχνικός της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την περίπτωση του Ισραηλινού άσου καθώς θεωρεί πως μπορεί να καλύψει τόσο τη θέση «1» όσο και τη θέση «2».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χαλπερίν είχε συμφωνήσει σε όλα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για να συνεχίσει την καριέρα του, ωστόσο λόγω της υψηλής φορολογίας που υπάρχει στο Ισραήλ, η διαδικασία του επαναπατρισμού του ματαιώθηκε.
Πηγή: novasports.gr

Εντολή Fiba για 12 παίκτες στο Ευρωμπάσκετ!!

Η Fiba ανέτρεψε την απόφαση της FibaEurope και έτσι και στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας η κάθε ομάδα θα δηλώσει 12 παίκτες στην αποστολή της.
Η παγκόσμια ομοσπονδία δεν επέτρεψε στην ευρωπαϊκή να αλλάξει την πεπατημένη χρόνων και έτσι και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λιθουανίας η κάθε εθνική ομάδα θα έχει στην αποστολή της 12 παίκτες και όχι 14, όπως είχε μεταφέρει η FibaEurope στις ομοσπονδίες.

Η Fiba αποφάσισε να μην αλλάξουν τα δεδομένα εξαιτίας της διεύρυνσης του Ευρωμπάσκετ και έτσι η κάθε ομάδα δεν θα έχει τη δυνατότητα να έχει στην αποστολή της δυο επιπλέον παίκτες που θα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.
πηγή: gazzetta.gr

Πλήγμα με Περπέρογλου!!

Η ατυχία δεν σταματάει να κυνηγάει την Εθνική ομάδα του μπάσκετ. Το gazzetta.gr αποκαλύπτει ότι ο 27χρονος φόργουορντ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο και είναι πιθανό ακόμα και να χάσει το Ευρωμπάσκετ.
Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα, όμως τα νέα δεν είναι καλά για τον Ηλία Ζούρο, που ελπίζει να έχει στη σύνθεσή του τον Νικ Καλάθη.

Κάκωση ο Μιραλάς!!

Ο Κέβιν Μιραλάς έχει υποστεί κάκωση στο αριστερό του γόνατο, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρικού τιμ ωστόσο η αγωνία καλά κρατεί καθώς την Τετάρτη θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωσή του.
Κάκωση στο αριστερό γόνατο είναι η αρχική εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού για τον Κέβιν Μιραλάς. Ασφαλή συμπεράσματα όμως θα βγουν την Τετάρτη, οπότε και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού διευκρίνισε ότι θα πρέπει να γίνει εξετάση για να είναι απόλυτα σίγουροι για το τι ακριβώς έχει ο Βέλγος. Οπότε τα νεότερα για τον στράικερ των Πειραιωτών αναμένονται την Τετάρτη.
Ο Βαλεριάνος έχει πάθει κάκωση στην κροταφική χώρα (σ.σ. στο κεφάλι), που όμως δεν είναι κάτι το σοβαρό. Η αποστολή του Ολυμπιακού επιστρέφει την Τετάρτη. Την Πέμπτη θα έχει ρεπό και το απόγευμα της Παρασκευής θα επανέλθει στις προπονήσεις.
πηγή: gazzetta.gr

«Χυλόπιτες» Κουαρέσμα και Γιάνκο σε Ανζί!!

Η Ανζί προσπάθησε να κάνει ακόμη δύο μεταγραφικά «μπαμ», αποκτώντας τους Ρικάρντο Κουαρέσμα από την Μπεσίκτας και Μαρκ Γιάνκο από την Τβέντε, όμως αμφότεροι απάντησαν αρνητικά.

Η Ανζί, μετά την μεταγραφή του Μπάλαζ Τζούτζακ από την Αϊντχόφεν, προσπαθεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ρωσία.
Έτσι, τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε σε διαπραγματεύσεις με την Τβέντε για την απόκτηση του Μαρκ Γιάνκο. Η ολλανδική ομάδα έδωσε τη συγκατάθεσή της στους Νταγκεστανούς, προκειμένου να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις και με τον ίδιο, όμως ο Αυστριακός επιθετικός απέρριψε την πιθανότητα να συνεχίσει την καριέρα του στην Μαχτσάλα.

Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Ρικάρντο Κουαρέσμα, τον οποίο προσπάθησε να πείσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ανζί, προκειμένου να υπογράψει στην ομάδα.
«Από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο με τα στημένα στην Τουρκία, είναι πολύ πιθανό η Μπεσίκτας να δεχθεί να τον παραχωρήσει. Του πρότεινα συμβόλαιο ύψους 5 εκατ. ευρώ ετησίως, σε περίπτωση που έρθει στην Ανζί.
Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να πείσει τη διοίκηση της Μπεσίκτας να τον παραχωρήσει. Έτσι, η ολοκλήρωση της μεταγραφής θα ήταν πολύ πιο εύκολη. Ωστόσο, ο ίδιος απέρριψε αυτήν την προοπτική», αποκάλυψε ο πάμπλουτος ιδιοκτήτης της ομάδας από το Νταγκεστάν.

Θυμήθηκαν τα παλιά με τον King (video)

Ένα χρόνο περίπου μετά την απόφαση του ΛεΜπρον Τζέιμς να εγκαταλείψει το Κλίβελαντ για τις καυτές αμμουδιές του Μαϊάμι, ο «Βασιλιάς» επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος για να δώσει χρώμα σε ένα... τυπικό παιχνίδι.
Ο σταρ των Μαϊάμι Χιτ βρέθηκε στην πόλη Γουόρνσβιλ Χάιτς του Οχάιο κι έκανε έκπληξη σε χιλιάδες θαυμαστές του στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού για το summer league που διεξάγεται στην πόλη. Δείτε στο βίντεο το θέαμα που πρόσφερε ο «Κing».

Με σφραγίδα Βαλβέρδε!

Ταχύτατες εναλλαγές, πρέσινγκ, ευκαιρίες, ωραία μπάλα! Ο... rapido (γρήγορος) Ολυμπιακός είχε σφραγίδα Βαλβέρδε και η Πολόνια το διαπίστωσε χάνοντας... μόνο 2-1 λόγω της αστοχίας των ερυθρόλευκων που αγωνιούν για τον Μιραλάς.

Πρώτο δείγμα θετικό για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο πρώτο του φιλικό κόντρα στην Πολόνια άφησε υποσχέσεις, αν και το μυαλό των «ερυθρόλευκων» είναι στον Μιραλάς, ο οποίος αποχώρησε  λόγω τραυματισμού.
Η νίκη  2-1 περνά σε δεύτερη μοίρα, με τον Βαλβέρδε να κρατά την κίνηση, την καλή κυκλοφορία και τις αλληλοκαλύψεις του α' μέρους, το πρέσινγκ που υπήρχε καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά το γκολ του Γκρμπιτς. Πολύ καλά δείγματα από τον Μαυροβούνιο, άρεσε ο Σουμπίνιο ο οποίος είχε και δοκάρι, ορεξάτος ο Ριέρα, με τρεξίματα ο Κατάι. Η Πολόνια που (τερμάτισε 7η στο πρωτάθλημα), αν και πιο έτοιμη δεν ήταν της δυναμικής του Ολυμπιακού με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να περιμένει τα φιλικά του Έρμελο για να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Με 4-3-3 και Πάντελιτς κορυφή!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε με το γνώριμο 4-3-3 και με μια προγραμματισμένη κίνηση, αφού έβαλε τον Τοροσίδη στο κέντρο της άμυνας και δίπλα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Κοστάντσο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Γκαλίτσιος στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Χολέμπας στο αριστερό. Ο Ουρτάδο με τον Σουμπίνιο στα αμυντικά χαφ, με τον Βραζιλιάνο να έχει αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι, ενώ ο Γκρμπιτς ήταν στον άξονα και βοηθούσε τον Πάντελιτς. Στα αριστερά της επίθεσης ο Ριέρα και στα δεξιά ο Χαβίτο.

Γκολ και θετικά δείγματα!

Δυο νέα πρόσωπα ήταν οι πρωταγωνιστές στο πρώτο δίλεπτο του φιλικού με την Πολόνια. Ο Κοστάντζο που έκανε τραγικό λάθος στο 1', αλλά το διόρθωσε με εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Μπόνι και ο Γκρμπιτς που στο 2' έκλεψε τη μπάλα και με ένα εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Ο Βαλβέρδε είχε ζητήσει πρέσινγκ ψηλά, τους ακραίους χαφ να συγκλίνουν προς το κέντρο για να βρίσκουν διαδρόμους τα μπακ και οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο τους φιλικό ήταν πολύ καλοί. Είχαν τρεξίματα, καλή κυκλοφορία, αλληλοκαλύψεις και μια αριστερή πτέρυγα που δημιουργούσε προβλήματα στους πιο έτοιμους Πολωνούς.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κίνηση, ο Σουμπίνιο έπαιρνε πρωτοβουλίες και ο Γκρμπιτς γυρνούσε πίσω να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Για 35 λεπτά οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι και δημιούργησαν έξι φάσεις για να σκοράρουν, με κορυφαία αυτή του 29' όταν τρεις παίκτες Ριέρα, Πάντελιτς, Χαβίτο... έκρυψαν τη μπάλα, αλλά το σουτ του Σουμπίνιο βρήκε το δοκάρι. Ο Ριέρα έδειχνε ορεξάτος, ο Γκρμπιτς του έβγαλε μπάλες, όμως όσες φορές επιχείρησε σουτ δεν βρήκε στόχο.
Όσο καλή ήταν η συνεργασία του Χολέμπας με τον Ριέρα τόσο προβληματική ήταν αυτή του Χαβίτο με τον Γκαλίτσιο, αν και ο Ισπανός προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες.

Μετά το 33' η Πολόνια ανέβασε ρυθμό προσπάθησε να πιέσει και το γκολ ήρθε σε μια ανύποπτη ενέργεια και μετά από χέρι του Ουρτάδο σε σέντρα των Πολωνών. Ο Κουτίνιο «νίκησε» τον Κοστάντζο και ισοφάρισε για την ομάδα του, η οποία αρχίζει το πρωτάθλημα της στις αρχές Αυγούστου. Η τελευταία πάντως καλή φάση ανήκει στον Ολυμπιακό, με τον Χαβίτο να βγάζει σέντρα, όμως η προβολή του Πάντελιτς δεν βρήκε στόχο...

Πλήγμα με Μιραλάς, γκολάρα ο Φουστέρ!

Ο Βαλβέρδε άλλαξε όλη την ομάδα, ο Δασκαλάκης κάτω από τα δοκάρια, ο Μανιάτης στα δεξιά, Βαλεριάνος αριστερά, και Μαρκάνο, Παπάζογλου το κέντρο άμυνας. Μοντέστο και Ιμπαγάσα οι δυο στον άξονα, μπροστά τους ο Φουστέρ, δεξιά ο Μιραλάς και αριστερά ο Κατάι, ενώ στην κορυφή ήταν ο Τζιμπούρ.
Ωστόσο, τα δυσάρεστα ήρθαν πολύ νωρίς για τον Βαλβέρδε, αφού στο 53' ο Μιραλάς μετά από σκληρό μαρκάρισμα αποχώρησε από το ματς υποβασταζόμενος προκαλώντας έντονο πονοκέφαλο στον Βάσκο τεχνικό. Ο Νικλητσιώτης πήρε τη θέση του και στο 60' έδειξε πως μπορεί το κάτι παραπάνω... Εξαιρετική προσπάθεια πέρασε πολύ ωραία τη μπάλα στον Φουστέρ και ο Ισπανός με ιδανικό κοντρόλ και γεμάτο αριστερό έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός δεν είχε την κίνηση του α' μέρους, ωστόσο συνέχιζε το πρέσινγκ ψηλά, Κατάι, Νικλητσιώτης άλλαζαν θέσεις και οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο, όμως δεν μπορούσαν να βγάλουν φάση, με τον Τζιμπούρ να αναγκάζεται να γυρίσει πίσω και να πάρει τη μπάλα. Τα άκρα μετά το 75' δεν λειτουργούσαν σωστά, ενώ οι Πειραιώτες έδειχναν άνευροι και άτονοι να απειλήσουν, αντίθετα, ανασταλτικά ήταν καλοί και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 89' για να απειλήσουν οι Πολωνοί με τον Τσάνι.


«Ικανοποιημένος από την προσπάθεια»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εικόνα του Ολυμπιακού στο φιλικό με την Πολόνια, ωστόσο διευκρίνισε πως είναι κακό νέο ο τραυματισμός του Κέβιν Μιραλάς.
Ερνέστο Βαλβέρδε: «Παίζαμε με μία ομάδα που έχει κάνει περισσότερη προετοιμασία από εμάς. Είμαι ικανοποιημένος από τον ρυθμό μας και την προσπάθειά μας.
Είχαμε όμως ένα κακό νέο. Αυτό του τραυματισμού του Κέβιν Μιραλάς. Σίγουρα στα φιλικά στην Ολλανδία θα είμαστε πιο έτοιμοι, καθώς θα έχουμε κάνει περισσότερη προετοιμασία.
Θέλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Είμαι ικανοποιημένος και από την δουλειά που έχουμε κάνει και από τη νίκη μας που ήταν σημαντική. Για το εάν θα κοπούν ορισμένοι ή όχι θα αποφασίσουμε στην Αθήνα για το πόσοι θα είμαστε στο Έρμελο. Όσο για τον Γιέστε έχει μεγάλη ποιότητα και θα μας βοηθήσει πολύ».
πηγή: gazzetta.gr

Πολλή ζέστη στην Ιταλία...!!

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι φημίζονται για τη φαντασία τους στα μεταγραφικά θέματα αλλά το τελευταίο σενάριο για Λούσιο και Γιουβέντους προδίδει... παρενέργειες λόγω καύσωνα και όχι μόνο φαντασία!

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα ιστοσελίδας της γειτονικής χώρας εξηγεί πώς η Μεγάλη Κυρία μπορεί να αποκτήσει τον διεθνή Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό της Ιντερ. Οπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, οι Μπιανκονέρι παρακολουθούν την πορεία των συζητήσεων ανάμεσα στον Λούσιο και τους Νερατζούρι, που δυσκολεύονται να έρθουν σε συμφωνία για ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει του χρόνου.

Ο Βραζιλιάνος θέλει να υπογράψει ως το 2014, η Ιντερ του προτείνει μόνο μέχρι το 2013 και με δεδομένο ότι η Γιουβέντους σκέφτεται να κινηθεί για ένα στόπερ, οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι οι Νερατζούρι θα φουλάρουν για τον Περ Μερτεζάκερ της Βέρντερ Βρέμης (έχει συμβόλαιο ως το 2012) και θα παραχωρήσουν στη συνέχεια τον Λούσιο στη Γιούβε.

Το γεγονός ότι Ανιέλι και Μοράτι σχεδόν... βρίζονται καθημερινά λόγω των τελευταίων εξελίξεων γύρω από το Calciopoli, δε φαίνεται να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα...
πηγή: gazzetta.gr

Καμπάνα 30 μηνών για στημένα ματς!!

Με αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα για 30 μήνες τιμώρησε η γερμανική ομοσπονδία ομοσπονδία τον άλλοτε παίκτη της Ζαντκ Πάουλι, Ρενέ Σνίτζλερ, για συμμετοχή σε στήσιμο παιχνιδιών.
Ο 26χρονος είχε παραδεχτεί πως έλαβε ένα ποσό κοντά στις 100 χιλ. ευρώ προκειμένου να επηρεάσει τα αποτελέσματα πέντε παιχνιδιών της Ζανκτ Πάουλι από τον Μάιο του 2008 ως το Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Η γερμανική ομοσπονδία τιμώρησε με 2,5 χρόνια τον Σνίτζλερ, ποινή η οποία ισχύει από τις 30 Μαρτίου του 2011 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013. «Ήταν απόλυτα λογική η ποινή της ομοσπονδίας. Ελπίζουμε πως δεν θα συμβεί αυτό ποτέ ξανά», δήλωσε ο μάνατζερ της Ζαντκ Πάουλι, Κρίστιαν Μπόνινγκ για τον Σνίτζλερ ο οποίος είχε αφήσει το 2009 τον σύλλογο ενώ η τωρινή του ομάδα είναι η ερασιτεχνική Βέγκμπεργ-Μπέεκ.
πηγή: gazzetta.gr

Σύσκεψη κορυφής στους «πράσινους»

Για αύριο Τετάρτη μετατέθηκε η συνάντηση των Φερέιρα, Γόντικά και Σαμαρά. Μια συνάντηση που θα έχει να κάνει με τον απολογισμό της προετοιμασίας.
Από την στιγμή που ολοκληρώθηκε το βασικό στάδιο στο Κίτσμπουελ, η προετοιμασία του Παναθηναϊκού μετράει αντίστροφα για την ολοκλήρωσή της. Οι «πράσινοι» έχουν ακόμα ένα φιλικό πριν την αναμέτρηση με την Οντένσε, αυτό με τον Ατρόμητο την Πέμπτη. Από την στιγμή που όπως αναφέραμε ολοκληρώθηκε στο μεγάλο της μέρος η προετοιμασία, στο «τριφύλλι» θα κάνουν τον απολογισμό της. Για τον λόγο αυτό, αύριο Τετάρτη θα συναντηθούν οι Ζεσουάλδο Φερέιρα, Δημήτρης Γόντικας και Γιάννης Σαμαράς. Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, ωστόσο από την στιγμή που ο Πορτογάλος προπονητής έδωσε ρεπό, αναβλήθηκε κατά μία μέρα.
Αύριο ο Φερέιρα θα ενημερώσει για τα όσα έγιναν στην Αυστρία και πόσο έτοιμη είναι η ομάδα για τα παιχνίδια με την Οντένσε και θα ενημερωθεί από την άλλη για το πως πάνε τα πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι για το «τριφύλλι».

Ετοιμάζει πρόταση στον Γουάιτ!!

Ο Παναθηναϊκός ύστερα από ενάμιση μήνα ραστώνης, πήρε μπροστά και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr ειδοποίησε τον Αμερικανό πρώτο σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος Τζέιμς Γουάιτ να περιμένει πρόταση! Θα... συμβεί όταν ολοκληρωθούν θετικά οι υποθέσεις Τσαρτσαρή, Περπέρογλου και... χαιρετήσει ο Τέπιτς!
Ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει για τα καλά, με τις εξελίξεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας να αφορούν κυρίως τους παίκτες του περσινού ρόστερ.

Οι συζητήσεις με τους Περπέρογλου και Τσαρτσαρή κατέληξαν σε μια πρώτη συμφωνία που αναμένεται να επικυρωθεί τις προσεχείς ημέρες. Οι δύο Έλληνες παίκτες ανήκουν στα «θέλω» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και η διοίκηση των «πρασίνων» πρόκειται να τους κρατήσει στο «τριφύλλι» βάζοντας το νερό στο αυλάκι για την ομάδα της νέας σεζόν.

Ο επόμενος που θα κληθεί να συζητήσει με τον Παναθηναϊκό, θα είναι ο Μιλένκο Τέπιτς. Ο Σέρβος γκαρντ θέλει να παραμείνει, όπως φάνηκε και από τις χθεσινές του δηλώσεις, αλλά κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, αφού εκτός των άλλων έχει ως μειονέκτημα ότι εκπροσωπείται από τον Μίσκο Ραζνιάτοβιτς.

Οι «πράσινοι» έχουν διαμηνύσει στον Τέπιτς να βρει ομάδα και λόγω των άσχημων σχέσεων με τον Ραζνιάτοβιτς (κυρίως μετά την εξέλιξη της υπόθεσης Σπανούλη πέρυσι), πολύ δύσκολα θα μπουν οι δύο πλευρές σε διαδικασία διαπραγματεύσεων ακόμα και για την καταβολή αποζημίωσης. Δεδομένου όμως, ότι το συμβόλαιό του φτάνει στο ιλιγγιώδες –για την αξία του– ποσό των 900.000 ευρώ, τίθεται σοβαρότατο ερώτημα για το αν θα βρεθεί ομάδα να καλύψει έστω και τα 2/3. Κάτι που σημαίνει πως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καλύψουν τη διαφορά οι «πράσινοι».

Μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους τρεις προαναφερθέντες, ο Παναθηναϊκός θα στραφεί στη μεταγραφική του ενίσχυση, με τον Τζέιμς Γουάιτ να είναι στην κορυφή της λίστας του «Ζοτς».

Σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε το gazzetta.gr, οι «πράσινοι» έστειλαν μήνυμα στον 28χρονο Αμερικανό να περιμένει πρότασή τους το προσεχές διάστημα. Ο πρώτος σκόρερ του περσινού ιταλικού πρωταθλήματος (με 21 πόντους κατά μέσο όρο) θέλει να αγωνιστεί στους πρωταθλητές Ευρώπης και για αυτό απέρριψε την προηγούμενη εβδομάδα τρεις προτάσεις από Ιταλία (Βίρτους Μπολόνια, Μοντεγκρανάρο) και Ισραήλ.

Ο πρώην παίκτης της Ντιναμό Σάσαρι με θητεία στο ΝΒΑ (Χιούστον Ρόκετς και Σαν Αντόνιο Σπερς) αποτελεί προτεραιότητα για την κάλυψη του κενού που δημιούργησε η φυγή του Ντρου Νίκολας, ενώ παραμένει ακόμα ανοικτό το θέμα του Μίκαελ Ζελαμπάλ και πολύ περισσότερο του Πατ Καλάθη, που είναι Έλληνας, φθηνός και μπορεί να δώσει λύσεις από την περιφέρεια.

Ελιωσαν στο Καρπενήσι...!!

...Αρης και Κέρκυρα, που αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε φιλικό προετοιμασίας! Πολλές αλλαγές και δοκιμές, Καστίγιο και Γιάντσης πέτυχαν τα γκολ, ακυρώθηκε του Τζέζαρεκ στο 88'!
Αγώνας... λιώσιμο ήταν το φιλικό προετοιμασίας του Αρη κόντρα στην Κέρκυρα στο Καρπενήσι. Οι Θεσσαλονικείς παρατάχθηκαν με 4-4-2 σε ρόμβο και νεαρούς παίκτες βασικούς και παρότι η Κέρκυρα ήταν καλύτερη στο πρώτο 20λεπτό προηγήθηκαν με τον Νέρι Καστίγιο. Ο Μεξικάνος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Καπετάνου και νίκησε τον Αναστασόπουλο, όμως η χαρά των Αρειανών δεν κράτησε για πολύ. Πέντε λεπτά αργότερα, μετά από σουτ του Γκουστάβο ο Σηφάκης είδε τη μπάλα να αναπηδά μπροστά του και στη συνέχεια της φάσης από κοντά ο Γιάντσης έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, παρά την πίεση της Κέρκυρας στο τελευταίο κομμάτι.
Στο δεύτερο μέρος ο Τσιώλης έκανε πολλές αλλαγές, όπως και ο Μπάντοβιτς και σταδιακά ο ρυθμός έπεφτε. Πολλοί παίκτες πήραν ευκαιρίες με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν πολλές φάσεις. Ο Αρης στην επανάληψη αγωνίστηκε σε διάταξη 4-3-2-1 ενώ το γκολ του Τσέζαρεκ στο 88' ακυρώθηκε με... delay από τον διαιτητή ο οποίος καταλόγισε επιθετικό φάουλ στον Κροάτη επιθετικό.
Οι συνθέσεις

Αρης (Σάκης Τσιώλης): Σηφάκης (46’ Βελλίδης), Νέτο (71’ Κασναφέρης), Γιαννίτσης 46’ Λαζαρίδης), Καστίγιο(75’ Αγτζίδης), Φατί (69’ Οικονομόπουλος, 84’ Τριανταφυλλάκος), Μίσελ (81’ Σακάτα), Αγγελούδης( 46’ Τσέζαρεκ), Καπετάνος (46’ Τόχα), Παπαζαχαρίας (46’ Κοτσώνης), Κανούλας (46’ Σολτάνι), Οικονομόπουλος (46’ Βανγκέλι).

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Αναστασόπουλος (63’ Χάμπερ), Γκουστάβο (77’ Κουλούρης), Κοντοδήμος (78’ Αρμένης), Βένζελ (69’ Βενέτης), Μαϊστόροβιτς (63’ Χαμπλ), Λόβιν (63’ Ζιάμπαρης), Γραμμόζης (58’ Φλαβίνιο), Αμπντούλ Οσμάν (82’ Γιάντσης), Καλαντζής (58’ Λαμπρόπουλος), Γιάντσης (63’ Πατινιώτης), Μαζνόφ (46’ Τσίγκας).
πηγή: gazzetta.gr

Άφαντος ο Επαλέ!!

Απογευματινή προπόνηση στην Μίκρα είχε και το σημερινό (19/07) πρόγραμμα στον Ηρακλή, μόνο που ο Ζοέλ Επαλέ δεν εμφανίστηκε...
Άφαντος ο Επαλέ
Ο Καμερουνέζος, με βάση την τηλεφωνική επικοινωνία της περασμένης εβδομάδας, με τον Γρηγόρη Φανάρα, την οποία ο ίδιος επεδίωξε, είχε πει οτι θα δώσει το παρών στις προπονήσεις, αλλά δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα.
Πηγή: bluearena.gr

Χτύπησε στο γόνατο ο Μιραλάς!!

Ούτε έξι λεπτά δεν πρόλαβε να αγωνιστεί ο Κέβιν Μιραλάς στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Πολόνια Βαρσοβίας, καθώς αποχώρησε πριν την ώρα του τραυματισμένος στο γόνατο!
Χτύπησε στο γόνατο ο Μιραλάς
Ο Βέλγος επιθετικός πέρασε ως αλλαγή στο γήπεδο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο σε μια άτυχη στιγμή στο 51΄ έπεσε στο έδαφος πιάνοντας το αριστερό του γόνατο. Αποχώρησε υποβασταζόμενος από στελέχη του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού και στη θέση του πέρασε ο Νικλητσιώτης, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να αγωνιά για την κατάστασή του.
Βγαίνοντας από το γήπεδο, ο Μιραλάς δεν πατούσε καλά το πόδι του, ενώ στο γόνατό του είχε τοποθετηθεί πάγος. Πλέον, αναμένονται οι πρώτες εκτιμήσεις για τον τραυματισμό του...

Κοντά στο... χιλιάρικο οι Σκωτσέζοι διαιτητές!!

Σε νέα συμφωνία με την σκωτσέζικη λίγκα ήρθε η Ένωση των διαιτητών και έτσι πλέον ο κάθε ρέφερι θα παίρνει ένα ποσό κοντά στα 1000 ευρώ για κάθε παιχνίδι!
Μέχρι τώρα, οι διαιτητές έπαιρναν 800 λίρες (910 ευρώ) για κάθε παιχνίδι του πρωταθλήματος Σκωτίας που σφύριζαν και πίεζαν ώστε το ποσό αυτό να φτάσει τις 1000 λίρες! Τελικά, υπήρξε συμφωνία για αύξηση 5% και έτσι πλέον θα παίρνουν επιπλέον 40 λίρες για κάθε ματς, φτάνοντας συνολικά τις 840, δηλαδή σχεδόν 960 ευρώ.

Για την σύγκριση, στην Ελλάδα οι διαιτητές παίρνουν κοντά στα 1500 ευρώ...

Η σκωτσέζικη λίγκα ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη την επέκταση της συμφωνίας με την EA Sports, η οποία θα χρησιμοποιεί το πρωτάθλημα στα παιχνίδια της για τα επόμενα έξι χρόνια, χωρίς πάντως να γίνει γνωστό το αντίτιμο.

Αύριο απαντάει ο Μπλάνκο!!

Αύριο θα γίνει γνωστό εάν η  Λανούς θα είναι η νέα ομάδα του Ισμαελ Μπλάνκο. Ο προπονητής της, Γκάμπριελ Σούρερ θα αναμένει μέχρι το απόγευμα την απάντηση του τέως επιθετικού της ΑΕΚ.

Η Γκρανάτε, όπως είναιτο παρατσούκλι της Λανούς, έχει ειδοποιήσει τον Αργεντινό φορ πως θα λήξει η προθεσμία που του έχει δοθεί, μιας και δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου, ώστε να τον περιμένει περισσότερο. Ηδη ο Σούρερ (άλλοτε παίκτης και του Ολυμτιακού) έχει ακούσει το όχι για διαφορετικούς λόγους από Κάμπορα (πρώην του Αρη), Φαρίας, Καβενάγκι και Παβόνε και θέλει όσο τίποτε άλλο να ακούσει το ναι του Μπλάνκο.

Μυρίζει σκάνδαλο στο αντιντόπινγκ!!

Μορφή σκανδάλου αποκτάει το απίστευτο ξεχαρβάλωμα που υπάρχει στο ελληνικό αντιντόπινγκ, με συνέπεια ο αθλητισμός της χώρας να είναι ξέφραγο αμπέλι περισσότερο από ποτέ. Ακόμα κι από τις σχετικά πρόσφατες εποχές που γέννησαν τα τεράστια σκάνδαλα.
Για του λόγου το αληθές, το Gazzetta φέρνει στο φως την καυτή - κι ενδεικτική των όσων γίνονται - αλληλογραφία μεταξύ εργαστηρίου του ΟΑΚΑ και της ομοσπονδίας στίβου.

Απ' αυτές τις επιστολές προκύπτει ότι το εργαστήριο του ΟΑΚΑ κρατάει στα ράφια του δεκάδες μπουκαλάκια με ούρα από πολλές διοργανώσεις ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΕΙ! Ναι μεν, δηλαδή, γίνονται ντόπινγκ κοντρόλ, αλλά αυτά τα δείγματα παραμένουν στο. ψυγείο, κι έτσι κανείς δεν γνωρίζει αν υπήρξαν ή όχι κρούσματα.

Τα έγγραφα, μάλιστα, που έχουμε στα χέρια μας και παρουσιάζουμε κατατέθηκαν πριν από λίγο στην Βουλή στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων που συνεδρίασε σήμερα, για το παρόν και το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Στις 7 Ιουλίου, λοιπόν, έφυγε από την οικονομική διεύθυνση του ΟΑΚΑ ένα έγγραφο προς τον ΣΕΓΑΣ στο οποίο αναφέρεται:

«Σε συνέχεια εγγράφου μας με αρ. πρωτ. 4/2861/3-6-2011, σύμφωνα με το οποίο για να γίνουν αναλύσεις θα πρέπει να τις προεξοφλήσετε, σας γνωρίζουμε ότι δεν έχουν γίνει οι αναλύσεις δειγμάτων στις κάτωθι διοργανώσεις:

    Διεθνές Μίτινγκ Γυναικών GALA
    Παπαφλέσσεια 2011
    Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Αγωνισμάτων
    Ημερίδα 9/6/2011
    Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων».

Στο ίδιο έγγραφο το ΟΑΚΑ λέει ότι η συνολική οφειλή του ΣΕΓΑΣ είναι 85.139 ευρώ. Που σημαίνει το εξής: Γιοκ λεφτά; Γιοκ έλεγχοι.

Ο ΣΕΓΑΣ απάντησε προς το ΟΑΚΑ στις 12 Ιουλίου με μακροσκελέστατη επιστολή που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Σε ό,τι αφορά τα δείγματα που αφορούν αθλητές της ομοσπονδίας μας που εκκρεμούν στο εργαστήριο ελέγχου και για τα οποία δεν έχουν γίνει οι αναλύσεις, σας γνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατόν να προεξοφλούμε το κόστος τους, δεδομένης της καθυστέρησης που παρατηρείται στη ροή των χρηματοδοτήσεων της τακτικής μας επιχορήγησης από την ΓΓΑ.

Ασφαλώς και δεν αρνούμαστε ότι πρέπει να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των οφειλών μας προς το ΟΑΚΑ και θα πράξουμε το καλύτερο δυνατόν σ' αυτή τη κατεύθυνση το αμέσως προσεχές διάστημα. Πρέπει, όμως, να λάβετε υπόψη σας, τόσο εσείς όσο και η ΓΓΑ ότι η διαδικασία που επιλέξατε ή σας υπέδειξαν είναι όχι μόνο απαράδεκτη, αλλά οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις, γιατί πολλοί αθλητές από αυτούς που εκκρεμούν δείγματά τους έχουν ήδη μετάσχει ή μετέχουν αυτές τις ημέρες σε διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό και η ανάλυση αυτών των δειγμάτων θα έπρεπε να γίνεται άμεσα, ώστε σε περίπτωση θετικού δείγματος, να προλαμβάναμε να εκτεθούμε διεθνώς αποκλείοντας τον αθλητή/τρια από την αποστολή.

Σε κάθε περίπτωση σάς δηλώνουμε ότι τη χρονική αυτή στιγμή δεν επιθυμούμε να ελεγχθούν τα δείγματα αυτά με δική μας δαπάνη. Ας τα πληρώσει η ΓΓΑ για να διαπιστώσει ενδεχόμενη παραβίαση του Νόμου και των Κανονισμών».

Και συνεχίζει ο ΣΕΓΑΣ: «Στο μεταξύ σάς καλούμε να δημοσιοποιήσετε το συνολικό αριθμό των δειγμάτων, ανά άθλημα, που έχει αναλύσει το εργαστήριο ελέγχου από 1-1-11 έως σήμερα, καθώς και τον αντίστοιχο αριθμό των μη αναλυθέντων δειγμάτων, ομοίως ανά άθλημα, καθώς και τις οφειλές που έχουν όλοι οι φορείς προς το εργαστήριο και ιδιαίτερα οι φορείς που καλλιεργούν ή διοργανώνουν και επαγγελματικά πρωταθλήματα (ομοσπονδίες, ενώσεις, λίγκες κλπ.), συμπεριλαμβανομένων και των ιπποδρομιών».

Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, όπως και στον υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη, αλλά και στον ΓΓΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή. Κι εδώ ακριβώς γίνεται το αλαλούμ. Η Πολιτεία, δηλαδή, κάθεται και κοιτάει αυτό το χάος στο αντιντόπινγκ. Μόνο στα λόγια, δηλαδή, γίνεται πόλεμος στο ντόπινγκ. Κάτι ανεπίτρεπτο με δεδομένα τα δεκάδες σκάνδαλα που συντάραξαν τον ελληνικό αθλητισμό τα τελευταία δέκα χρόνια. Τελικά, μυαλό δεν βάζουμε ποτέ σ' αυτόν τον τόπο, ούτε μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Είναι δυνατόν η ΓΓΑ να μην μπορεί να βρει λύση μεταξύ ΟΑΚΑ και ομοσπονδιών;

Η διοίκηση του ΟΑΚΑ, λοιπόν, θέλει προκαταβολικά τα λεφτά της για ελέγχους, διότι βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση (το εργαστήριο, επίσης, είναι σε τραγική οικονομική κατάσταση). Οι ομοσπονδίες, από την άλλη πλευρά, λένε «θα σας τα δίναμε τα χρήματα, αλλά η κρατική επιχορήγηση δεν έχει τακτική ροή». Κι όλα αυτά έχουν σαν συνέπεια δεκάδες δείγματα να μην ελέγχονται! Ενώ το κράτος να μην παρεμβαίνει για να λύσει το πρόβλημα!

Επίσης, θα πρέπει να δοθεί μια απάντηση αν ελέγχονται και τα δείγματα σε άλλα σπορ που χρωστούν πολλαπλάσια ποσά στο ΟΑΚΑ. Πόσα μπουκαλάκια, δηλαδή, δεν έχουν ελεγχθεί και σε πόσα αθλήματα; Τι γίνεται εδώ, λοιπόν; Ένα χάος γίνεται. Για τα μάτια του κόσμου τελικά είναι τα αντιντόπινγκ κοντρόλ! Όταν γίνονται έλεγχοι για να γίνονται κι όχι για να αναλύονται, τότε τι άλλο μπορεί να υποθέσεις κανείς; Και τι νόημα έχει η όλη διαδικασία;

Την στιγμή που το ΕΣΚΑΝ υπολειτουργεί και είναι ξεδοντιασμένο οικονομικά, την στιγμή που οι δειγματολήπτες παραμένουν απλήρωτοι και ανενεργοί για μεγάλα διαστήματα, υπάρχει και το απίστευτο σκηνικό: Τις λίγες φορές που γίνονται κανονικά έλεγχοι να μην βγαίνουν αποτελέσματα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να φεύγουν αποστολές στο εξωτερικό χύμα στο κύμα. Ένας θεός ξέρει ποιος μετέχει σε διεθνείς αγώνες «καθαρός» ή όχι. Αν αυτά δεν μυρίζουν σκάνδαλο, τότε τι ακριβώς είναι σκάνδαλο;

Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε τι θα κάνει η ελληνική βουλή τώρα που ενημερώθηκε για το πρόβλημα κι αρμοδίως από τους παράγοντες των ομοσπονδιών. Αν και δεν ελπίζουμε και σε πολλά.
πηγή: gazzetta.gr

"Mήπως ο πραγματικός παραγκάρχης είναι άλλος;"

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με αφορμή το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

"Mήπως ο πραγματικός παραγκάρχης είναι άλλος;"
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σήμερα σας παραθέτουμε δύο απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μέσα από τη δικογραφία, οι οποίες έχουν επιμελώς αγνοηθεί και οι οποίες είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 1
«Οι συνομιλίες που ακολουθούν αποτυπώνουν την ως άνω εγκληματική του δραστηριότητα: Την 31-1-2011, σε συνομιλία που είχε ο ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ (Μ) με άγνωστο πρόσωπο (Α), που βρισκόταν στα γραφεία της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ, αναφέρουν τα εξής:
«Α: Σιδηρόπουλος σε μας, Τσινιάρης στους άλλους λέει ο Διαμαντής. Σιδηρόπουλος σε μας και Τσινιάρης στο Βόλο.
Μ: Ότι του’πα έβαλε εντάξει, έβαλε ανθρώπους που να μην τους ελέγχει το κύκλωμα.
Α: Έπρεπε να την πέσουμε στον άλλο το μ…εκεί πέρα να δούμε τι σ…
Μ: Τον (ακατάληπτο) παρ’τον τηλέφωνο και πες του είπε ο Ψωμιάδης αν δεν παίξεις Ξάνθη σε γάμησε. Πες του το στη ψύχρα, γι’ αυτό σ’ έβαλε εκεί πέρα πες του, αν δεν παίξεις Ξάνθη πες σε γάμησε».
Ενώ, εν συνεχεία, τηλεφωνωνεί στον «Διαμαντή» (Δ), αγνώστων λοιπών στοιχείων και αναφέρουν τα εξής:
«Μ: Για πες μου τους άλλους.
Δ: Σιδηρόπουλος σε μας, Τσινιάρης Ολυμπιακός Βόλου-Ξάνθη, Μάνταλος στην ΑΕΚ-Ατρόμητος.
Μ: Μάνταλος, Ατρόμητος-ΑΕΚ;
Δ: ΑΕΚ-Ατρόμητος.
Μ: Πάρε με απ’ το σταθερό Διαμαντή σε 2 λεπτά.
….
Μ: Για λέγε.
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 2
Την 10-4-2011, στη συνέχεια, ο Μάκης ΨΩΜΙΑΔΗΣ (Μ) επικοινωνεί με τον Νίκο ΠΑΤΕΡΑ (Ν):
«Ν: Έλα.
Μ: Έλα αδελφούλη μου τι γίνεται;
Ν: Καλά εσύ;
Μ: Πέθανε η κ… ο χοντρός σήμερα, πέθανε εντελώς (ενν. τον Αχιλλέα ΜΠΕΟ).
Ν: Γιατί;
Μ: εεεε περίμενε ότι θα πάρει πόντο εκεί μέσα.
Ν: Ναι ε;
Μ: Ναι ναι πέθανε εντελώς.
Ν: Πόσο πήγε το σκορ;
Μ: 2-1 μέσα.
Ν: Δηλαδή το έπαιξε ε;
Μ: Το έπαιξε ναι, κέρδιζε 1-0. Ο Κάκος τον γ… του έβγαλε και κόκκινη κάρτα στο τέλος του τερματοφύλακα.

Μ: Να σου πω! Από αύριο ασχολείσαι με το ματς Κυριακής, (ακατάληπτο) στον Βόλο να ρίξουμε τα α…μας. Πάση θυσία. Μην γίνει κανα λάθος δηλαδή ασχολείσου με Σισέδες με αρ…και έτσι κι αλλιώς πάση θυσία πρέπει να κερδίσεις εκεί. Πάση θυσία. Δηλαδή με τίποτα δεν πρέπει το μ…αυτό να (ακατάληπτο).
Ν: Εσύ θα καθίσεις Αθήνα καθόλου;
Μ:Θα κατέβω.
Ν: Ε άμα κατέβεις, πέρνα και λίγο από τον φίλο μας τον ψηλό.
Μ: Και με τον ψηλό Σισέ, άμα του πεις αυτό το πράγμα…
Ν: Βρε θα του πω εγώ, απλώς και εσύ φόβισέ τον λιγάκι.
Μ: Τι να τον φοβίσω ρε μ…απλώς εσύ θα του πεις πρόσεχε…
Ν. Βρε ξέρω εγώ τι θα κάνω σου λέω, το ξέρω εγώ τι θα κάνω.
Μ: …επί προσωπικού πες του εκει θα βάλεις αυτό και αυτό. Πρόξεσε μην γίνει καμία κέντα και δεν παίξει κάποιος από αυτούς που σου έδωσα σε γ…πες του. Μετά όλα θα κελαηδάν τα ράδια.
Ν: Εσύ πως πήγες;
Μ: Ε εντάξει αδιάφορος.1-1. Μία μ…και μισή.
Ν: Ο Αστέρας έπεσε σήμερα ε; έτσι έμαθα.
Μ: Ναι έπεσε ο άλλος που πούλησε το ματς στο …ο Μαρινάκης που το έδωσε το ματς στον ατρόμητο για να σωθεί;
Ν: Πιστεύεις ότι θα το έδινε με τέτοια διαφορά;
Μ: εεεε
Ν: Εγώ δεν πιστεύω ότι το έχει δώσει. Εγώ πιστεύω επειδή ξέρω πόσο ψυχανώμαλος είναι, ότι αυτός έχει τσαντιστεί τώρα.
Μ: Τι τσαντίστηκε, αφού πάσα έκανε ο παίκτης ο δικός τους να βάλουνε…
Ύστερα από όλα αυτά, θέτουμε τα εξής ερωτήματα στους αρμόδιους φορείς και περιμένουμε πλέον μαζί με το σύνολο του φίλαθλου κόσμου τις απαντήσεις.
Πρώτον, πως είναι δυνατόν οι κ.κ. Πατέρας και Ψωμιάδης με εντολές τους να ορίζουν διαιτητές που μπορούν να ελέγχουν στους αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου ώστε να μας θέσουν εκτός Ευρώπης, προς όφελος φυσικά φιλικά προσκείμενης ομάδας του κ. Πατέρα και την ίδια στιγμή ο κ. Αχιλλέας Μπέος να φέρεται ως «παραγκάρχης» και αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης; Μήπως κάτι δεν κολλάει σε αυτό το σενάριο;
Δεύτερον, μήπως ο πραγματικός παραγκάρχης είναι άλλος, όπως καταφανέστατα προκύπτει από τις πιο πάνω συνομιλίες, οι οποίες περιέργως δεν έχουν αξιολογηθεί αναλόγως; Και πως είναι δυνατόν το συγκεκριμένο πρόσωπο να μην έχει καν κληθεί από την αρμόδιο εισαγγελέα και από την πειθαρχική επιτροπή για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, μέχρι και σήμερα;».

“Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην Ευρώπη”

Για τους στόχους του Άρη ενόψει της νέας σεζόν μίλησε ο Μίσελ, τονίζοντας οτι η ομάδα πρέπει να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργάνωσεις, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος από τη δουλειά που γίνεται στο Καρπενήσι.
“Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην Ευρώπη”
«Ξεκινάμε μια εντελώς διαφορετική χρονιά, με πολύ μεγάλη αισιοδοξία. Με τα έως τώρα δεδομένα πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα στο νέο πρωτάθλημα. Έχουμε έναν προπονητή ο οποίος μας γνωρίζει από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της προηγούμενης σεζόν. Έχει έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο δουλειάς και μια διαφορετική φιλοσοφία. Δεν κλείσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περασμένη χρονιά και θα πρέπει μίνιμουμ να μπούμε στα πλέι οφ. Βλέποντας πώς κυλάει η χρονιά θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε στην Ευρώπη» τόνισε αρχικά ο αριστεροπόδαρος ακραίος αμυντικός.

Για την νέα περίοδο εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος θέτοντας σαν ελάχιστο στόχο την επιστροφή στα ευρωπαϊκά κύπελλα.
«Μέχρι τώρα έχουν έρθει λίγοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα και έχει παραμείνει ο βασικός κορμός. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πεισμώσει και θέλουμε να ξαναζήσουμε τις περσινές ευρωπαϊκές στιγμές. Θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όσο το κάνουμε αυτό θα έρχονται τα αποτελέσματα και θα μεγαλώνει η εμπιστοσύνη στην ομάδα για να πετύχουμε σπουδαία πράγματα και να έχουμε επιτυχίες τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο, μία διοργάνωση από την οποία πέρυσι αποκλειστήκαμε άδοξα».
 

Έξτρα κίνητρο για τον ίδιο να δώσει τον καλύτερο του εαυτό την νέα σεζόν το συμβόλαιο που λήγει το επόμενο καλοκαίρι.
«Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν κατάφερνα να ανανεώσω το συμβόλαιό μου, αφού αυτό θα με κάνει να αισθανθώ πολύ καλά. Ομως, από την άλλη, θα είναι λάθος να σκέφτομαι μόνο αυτό, γιατί έτσι κινδυνεύω να χάσω την προσήλωσή μου στον προσωπικό και ομαδικό στόχο. Ελπίζω να πάω καλά και να πείσω τη διοίκηση και τον προπονητή ότι αξίζω να παραμείνω στην ομάδα. Η πρώτη μου σκέψη είναι ο Αρης και ελπίζω να τους πείσω.

Σε δύο ταμπλό ο Ηρακλής!!

Η ΠΑΕ Ηρακλής συνεχίζει τις ενέργειες, που αφορούν στην προσφυγή της στο CAS, με κατάθεση αιτήματος ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης της ΕΠΟ, που κατατάσσει την ομάδα στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και την υποβιβάζει.
Σε δύο ταμπλό ο Ηρακλής
Από την πλευρά τους, η ΕΠΟ και η Super League ζήτησαν παράταση δύο επιπλέον ημερών για τις απαντήσεις τους, δηλαδή μέχρι τις 27 Ιουλίου.
Εκδίκαση της έφεσης στην ΕΠΟ
Αύριο, Τετάρτη 20/07, sστις 16:00, εκδικάζεται, στο αρμόδιο Οργανο της ΕΠΟ, η έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής κατά της επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα από τη Super League.
Κεφαλάς: "Ανάγκη συνδρομής στον μέγιστο δικαστικό αγώνα"
Με αφορμή τη συνέχιση του δικαστικού αγώνα, σε πολλά μέτωπα, ο αντιπρόεδρος της Διοίκησης Πρωτοδικείου της ΠΑΕ, κ. Κώστας Κεφαλάς, προχώρησε στην ακόλουθη τοποθέτηση:
"Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για δικαίωση της ομάδας, τόσο μέσω των Ελληνικών δικαστικών Αρχών, όσο και μέσω του CAS, οι απαιτήσεις για οικονομική ενίσχυση της ΠΑΕ καθημερινά πληθαίνουν. Αποτελεί μια μέγιστη προσπάθεια, που οφείλουμε στον κόσμο και στην ίδια την ιστορία και την υπόσταση του Ηρακλή.
Είναι, πλέον, ακόμη πιο επίκαιρο και επιτακτικό το αίτημα και η θερμή παράκληση στον κόσμο της ομάδας να συνδράμει μέσω των προεγγραφών για εισιτήριο διαρκείας και να στηρίξει τον αγώνα της δικαίωσης με τον δικό του απαράμιλλο τρόπο. Η προεγγραφή για εισιτήριο διαρκείας ενισχύει το όραμα μέλλοντος και ύπαρξης του Ηρακλή".
Πηγή: bluearena.gr

Πολόνια Βαρσοβίας - Ολυμπιακός, οι 11άδες!!

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φετινό φιλικό αντιμετωπίζει την Πολόνια Βαρσοβίας στο Γιένμπαχ (19:00).
Πολόνια Βαρσοβίας - Ολυμπιακός, οι 11άδες
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Γκαλίτσιος, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σουμπίνιο, Ριέρα, Γκρίμπιτς, Ουρτάδο, Χαβίτο, Πάντελιτς.
Πολόνια: Γκλίβα, Γιοντλόβιετς, Μπαζίνσκι, Σικόρσιαν, Κοκόλκα, Μπόνιν, Τράλκα, Σούλτες, Σάντλοκ, Πιάτεκ, Κουτίνιο.

Στη NOVA τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς ΠΑΟ και ΠΑΟΚ!!

Η NOVA θα καλύψει “ζωντανά” τον εκτός έδρας αγώνα του Παναθηναϊκού με την Οντένσε (27/7, 21:00) για τον γ` προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά και το ματς του ΠΑΟΚ με τον νικητή του ζευγαριού ΜΙΚΑ-Βαλερένγκα (28/7).
Στη NOVA τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Μένει στην Εσπανιόλ ο Καμενί!!

Ανατροπή σκηνικού είχαμε στην υπόθεση μεταγραφής του Κάρλος Καμενί από την Εσπανιόλ στη Ρόμα, καθώς ο έμπειρος τερματοφύλακας μένει στην ισπανική ομάδα και θα ενταχθεί στη προετοιμασία.

Ο Καμερουνέζος διεθνής γκολκίπερ υποβλήθηκε την Τρίτη στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και κατόπιν έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα της Καταλονίας για τη φετινή σεζόν.

Ο σύλλογος της Βαρκελώνης ζήτησε από τον Καμενί να περάσει από τα σχετικά ιατρικά τεστ, καθώς είχε λάβει μερικές ημέρες άδεια για να διαπραγματευτεί με τη Ρόμα ενδεχόμενη μεταγραφή του στους "τζιαλορόσι", με αποτέλεσμα να χάσει τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας. 
πηγή: theplayer.gr

Τα πάντα-όλα στη Χίλαρι για ένα κομμάτι ψωμί!!

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Τάδε έφη Χίλαρυ Κλίντον: «Σας δίνω τη συμπαράστασή μας στο οικονομικό σας πρόβλημα και την επιρροή μας στην τρόικα, θέλω ότι υπάρχει σε ορυκτό πλούτο στην Ελλάδα».

Έτσι κυνικά, έτσι ωμά, έτσι εκβιαστικά -ίσως όχι ακριβώς με τις ίδιες λέξεις, αλλά σίγουρα με το ίδιο νόημα- μίλησε η Χίλαρι Κλίντον στους έλληνες επισήμους που συνάντησε στην Αθήνα.

Περισσότερα στο Newsbomb

Έδωσε Στράσερ η Μίλαν!!

Το... αγροτικό του στη Λέτσε θα κάνει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Ρόντνεϊ Στράσερ, καθώς η Μίλαν τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού, προκειμένου να πάρει συμμετοχές στα πόδια του.

Ο νεαρός Αφρικανός (από τη Σιέρα Λεόνε) μέσος παραχωρήθηκε στην ομάδα της Απουλίας «προσωρινά» από τη «ροσονέρι», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση. 
πηγή: theplayer.gr

Θέλει Εστιγκαρίμπια η Γιουβέντους!!

Η πολύ καλές του εμφανίσεις στο Κόπα Αμέρικα έχουν τραβήξει τα βλέμματα πολλών συλλόγων, μεταξύ άλλων και της Γιουβέντους. Ο λόγος για τον Μαρσέλο Εστιγκαρίμπια, που δεν αποκλείεται να γίνει κάτοικος Τορίνου.

Ο 23χρονος μέσος, που σκόραρε το ένα από τα δύο νικηφόρα πέναλτι της Παραγουάης επί της Βραζιλίας ανήκει στη Νιούελς Όλντ Μπόις η οποία τον κοστολογεί στα 5 εκατομμύρια ευρώ και είναι διατεθειμένει να ακούσει προτάσεις.

Ο αθλητικός διευθυντής της «γηραιάς κυρίας», Φάμπιο Παρατίτσι, φέρεται να έχει συναντηθεί με τον ατζέντη του παίκτη,  Πέδρο Αλδάβε και έχουν κάνει τις πρώτες συζητήσεις. Ο Εστιγκαρίμπια, όμως, βρίσκεται ακόμα στην Αργεντινή για το Κόπα Αμέρικα και εξελίξεις αναμένεται να έχουμε μετά το τέλος του τουρνουά. 
πηγή: theplayer.gr

Επιμένει για Μοντολίβο η Μίλαν!!

Αποφασισμένη να αποκτήσει τον Ρικάρντο Μοντολίβο από τη Φιορεντίνα είναι η Μίλαν, καθώς μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια, κατέθεσε δεύτερη πρόταση.

Οι «ροσονέρι» σύμφωνα με την ιταλική έκδοση του Goal.com, που επικαλείται ρεπορτάζ της Tuttosport, κατέθεσαν επίσημη πρόταση ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, συν το 50% των δικαιωμάτων του Αλμπέρτο Παλόσκι, κάτι που σημαίνει πως η προσφορά αγγίζει τα 8 εκ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «βιόλα» είναι θετικοί στο να πουλήσουν τον αρχηγό τους, καθώς το συμβόλαιο του εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι, ενώ ο παίκτης δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με τους ιθύνοντες τους τελευταίους μήνες. Η τιμή που του έχουν ορίσει είναι στα 10εκ. ευρώ, όμως από το να τον χάσουν ως ελεύθερο τον Ιανουάριο, δεν αποκλείεται να ρίξουν τις απαιτήσεις τους... 
πηγή: theplayer.gr

Μεταγραφή με μέλλον για Ατλέτικο!!

Τον παίκτη που «έβγαλε μάτια» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, Αντριάν Λόπεζ, απέκτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης από τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Ο 20χρονος επιθετικός σημείωσε 5 γκολ στο Euro νέων και οι «ροχιμπλάνκος» βρήκαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τον διεθνή άσο, ο οποίος είναι από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας.

«Ο Αντριάν Λόπεζ πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης», ανέφερε λιτά η ανακοίνωση.

Πήρε Χοσέ Βαλντές η Ρόμα!!

Κάτοικος Ρώμης είναι από την Τρίτη ο Χοσέ Άνχελ Βαλντές, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η Σπόρτινγκ Χιχόν, στην οποία αγωνιζόταν ο παίκτης. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι δύο ομάδες κατέληξαν σε συμφωνία, σύμφωνα με την οποία ο Χοσέ Άνχελ είναι πλέον ποδοσφαιριστής του ιταλικού συλλόγου». 

Το πρωί ο Ισπανός αριστερός μπακ χαιρέτησε τους συμπαίκτες του στη Χιχόν και ακολούθως αναχώρησε για το αεροδρόμιο με προορισμό τη Ρώμη, όπου τον περιμένει ο Λουΐς Ενρίκε κι ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. 

Η παρουσίαση του αναμένεται την Τετάρτη...

Τα… έβγαλε και η θεά από τη Βενεζουέλα!!

Η Βενεζουέλα έγραψε ιστορία. Νίκησε τη Χιλή και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «τέσσερις» του Κόπα Αμέρικα. Αυτή η επιτυχία ανέβασε τον ενθουσιασμό στα ύψη. Σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και μια θέα… βγήκε από τα ρούχα της. 

Η Ντιόσα (θεά στα ελληνικά) Κανάλες, ήθελε να πανηγυρίσει την ιστορική πρόκριση. Το δημοφιλές μοντέλο, σχεδόν γδύθηκε στην πλατεία Ντε Λας Μερσέντες μπροστά σε χιλιάδες κόσμου. Το αποτέλεσμα, εκρηκτικό. Είπαμε η Ντιόσα Κανάλες είναι μια θεά…

Απολαύστε τις φωτογραφίες…















Γκολ πίσω από το κέντρο!!

Δεν έκανε μόνο τη μεγάλη έκπληξη, νίκησε και με ένα εκπληκτικό γκολ. Ο λόγος για την Φάκελ Βόρονες, ομάδα που βρίσκεται στον πάτο της δέύτερης κατηγορίας του ρωσικού πρωταθλήματος, η οποία κατάφερε την Κυριακή να πετύχει έναν άθλο. 


Νίκησε 2-1 την Κράσνονταρ της ρωσικής Πρέμιερ Λιγκ και πέρασε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ρωσίας. Το ένα από τα δύο σημείωσε ο Μιχάλεφ με ένα εκπληκτικό φάουλ πίσω από τη μεσαία γραμμή. Ο Μιχάλεφ είδε τον τερματοφύλάκα να... κάνει βόλτες, έπιασε ένα φοβερό σουτ και αφού τον "κρέμασε" πανηγύρισε το ωραιότερο γκολ της καριέρας του και ένα από τα καλύτερα που έχουν σημειωθεί ποτέ στη Ρωσία. 

Δείτε το βίντεο 
 

FIFA 12!!

Η EA Sports ανακοίνωσε την κυκλοφορία του FIFA 12 και  μας  αναλύει  τους 6 λόγους που θα κάνουν το EA Sports FIFA 12 το καλύτερο football simulation!


Player Impact Engine - H νέα αυτή μηχανή, η οποία αναπτυσσόταν επί δύο χρόνια, δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει τέτοια φυσικότητα σε κάθε σωματική αλληλεπίδραση των παικτών στο γήπεδο ακριβώς όπως και στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Τώρα οι παίκτες θα αισθάνονται πιο ανθεκτικοί, θα απωθούν και θα σπρώχνουν κατά τη διάρκεια του αγώνα για την κατοχή και θα επανέρχονται από τα ελαφριά χτυπήματα με μεγαλύτερη ευκολία διατηρώντας τη φυσική τους ορμή κάνοντας την εμπειρία ακόμα πιο ρεαλιστική!



• Pro Player Intelligence - Οι παίκτες στο γήπεδο δρουν με βάση το Pro Player Intelligence, μια αυτογνωσία και ικανότητα που τους επιτρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τις δικές τους δεξιότητες, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τις ιδιότητες των συμπαικτών τους. Για παράδειγμα οι παίκτες με καλό vision θα μπορούν να βλέπουν καλύτερα τις ευκαιρίες για κοφτές πάσες που άλλοι παίκτες δεν θα μπορούσαν. Επιπλέον, οι ομάδες θα λειτουργούν στην επίθεσή τους με βάση τα δυνατά χαρακτηριστικά των παικτών τους, καθώς και τις αδυναμίες των αντίπαλων παικτών, δημιουργώντας μια πιο αυθεντική εμπειρία και μεγαλύτερη ποικιλία στους αγώνες.


• Τραυματισμοί - Η Player Impact Engine υπολογίζει τις επαφές μεταξύ των παικτών σε πραγματικό χρόνο, αναλύοντας τη δύναμη της σύγκρουσης και τις επιπτώσεις στο σώμα του παίκτη καθορίζοντας τον τραυματισμό που μπορεί να αποφέρουν. Αυτό μπορεί να δώσει μεγαλύτερο ρεαλισμό ειδικότερα στο Career Mode όπου ένας τραυματισμός μπορεί να αποβεί μοιραίος για τον παίκτη και την πορεία της ομάδα σας.


• Ανανεωμένη Εμφάνιση – Οι αγώνες πλέον θα έχουν μια πιο ρεαλιστική περιγραφή και κάλυψη, αρκετά βελτιωμένο φωτισμό, πιο “παθιασμένο” κοινό και νέα default camera που θα κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο ξεχωριστό. Επίσης το ανασχεδιασμένο μενού θα κάνει την πλοήγηση ακόμα πιο γρήγορη και εύκολη.

• Precision Dribbling - Με το νέο Precision Dribbling απολαύστε νέους τρόπους να προσπερνάτε τους αντιπάλους σας, περισσότερο χρόνο με την μπάλα ώστε να παίρνετε τις κατάλληλες αποφάσεις, και τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού του παιχνιδιού.


• Tactical Defending— Η υπεράσπιση της άμυνας είναι τώρα τόσο στρατηγική όσο και η επίθεση με το ολοκαίνουργιο Tactical Defending, το οποίο αλλάζει ριζικά την προσέγγιση στο ζήτημα της άμυνα, αποδίδοντας την ίδια σημασία στις τοποθετήσεις των αμυντικών, τα κλεψίματα και τα τάκλιν.


FIFA12 - Player Impact Engine by eagreece

Λαζάρ δέβρω έξω! Σε γυρεύει ο Μπόλονι...!!

Τα καλύτερα λόγια είχε να πει ο Λάζλο Μπόλονι για τον Κοστίν Λαζάρ, τον οποίο θα ήθελε στον ΠΑΟΚ. Είναι και συμπατριωτάκι βέβαια, γίνεται να μην τον θέλει;
Λαζάρ δέβρω έξω! Σε γυρεύει ο Μπόλονι...
Σήμερα βγήκε στη δημοσιότητα ότι στον ΠΑΟΚ τσεκάρουν τον Λαζάρ προκειμένου να καλύψουν το κενό που άφησε ο Βιτόλο. Ο Μπόλονι πάντως που τον ξέρει και λόγω καταγωγής,  θέλει πως και πως να τον φέρει στον ΠΑΟΚ... Αυτό μαρτυρούν οι δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του.
«Έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα για τον Λαζάρ και έχω δει πολύ όμορφα πράγμα. Είναι καλός παίκτης, αν μπορώ γιατί να μην τον φέρω στον ΠΑΟΚ» τόνισε ο Μπόλονι για τον Κοστίν Λαζάρ .
Να σημειωθεί επίσης ότι οι συμπατριώτες των Μπόλονι-Λαζάρ υποστηρίζουν ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει σχεδόν πείσει τον παίκτη...

Επιμένει ο καύσωνας...!!

Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και πιθανόν της Μακεδονίας από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011.

Επιμένει ο καύσωνας...
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 20 έως 35 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 21 έως 38 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 22 έως 40 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 23 έως 35 βαθμούς, αλλά η μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τους 37 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς – νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς αλλά τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς.
Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ δυτικοί – βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.
Ηλιοφάνεια με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 με 35 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.
Πηγή: meteo.gr

Όχι... Μπόμπο, Χακόμπο!

Ο 28χρονος Ισπανός γκολκίπερ Σανθ Χακόμπο αποτελεί την πέμπτη φετινή μεταγραφή του Αστέρα, αφού συμφώνησε με την ομάδα της Τρίπολης για τα επόμενα δύο χρόνια.
Πηγή φωτο: asterastripolis.gr
Ο νέος γκολκίπερ του Αστέρα, που θα φοράει το Νο1, πέρασε όλες τις ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε το συμβόλαιο του και θα ταξιδέψει για το Καρπενήσι προκειμένου να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα προετοιμασίας του Όσκαρ Φερνάντεθ.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αστέρα ο Γιάκομπο δήλωσε: «Είναι σημαντικό για μένα που ήρθα στην Ελλάδα και τον Αστέρα. Τη μεταγραφή μου αυτή, την αντιμετωπίζω ως μία νέα πρόκληση στην καριέρα μου.
Θεωρώ την παρουσία μου ως μία μεγάλη ευκαιρία για το ποδοσφαιρικό μου μέλλον και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Έχω πολύ ενέργεια και πιστεύω πώς θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών. Το καλό του Αστέρα είναι και καλό για μένα, ενώ αυτό που θέλω να υποσχεθώ στους φίλους της ομάδας είναι τρεις λέξεις: δουλειά, δουλειά, δουλειά».
Στο μεταξύ, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αστέρα στο Καρπενήσι με τον Όσκαρ Φερνάντεθ να ανεβάζει καθημερινά τους ρυθμούς προπόνησης. Οι Κερ και Ματούσιακ ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους, όπως και οι Μπαρτολίνι, Πουλίντο που συνεχίζουν το δικό τους ατομικό πρόγραμμα.

Ποια είναι η καλύτερη ασίστ;

H Ευρωλίγκα ξεκίνησε την ψηφοφορία για την καλύτερη ασίστ της χρονιάς με τον Ολυμπιακό να συμμετέχει σε τέσσερις από τις 16 φάσεις που διεκδικούν τον τίτλο!
Ποια είναι η καλύτερη ασίστ;
Οι «ερυθρόλευκοι» συμμετέχουν σε τέσσερα βιντεάκια με πρωταγωνιστή σε δύο από αυτά τον Θοδωρή Παπαλουκά. Το πρώτο είναι στο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΣΕΦ με τον Μαυροκεφαλίδη να αφήνει όμορφα την μπάλα στο καλάθι. Η επόμενη ασίστ του «Τεό» είναι πίσω από την πλάτη με αποδέκτη τον Τζαμόντ Γκόρντον στο Παλαβέρτνε της Σιένα.
Επόμενος πρωταγωνιστής ο Μίλος Τεόντοσιτς που ψάχνει την κατάλληλη στιγμή για να τροφοδοτίσει τον Μάτ Νίλσεν που με τη σειρά του θα πετύχει lay up στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου απέναντι στη Ρόμα. Τη σειρά παίρνει ο Ράσο Νεστέροβιτς που πιάνει για κλάσματα δευτερολέπτων την μπάλα για να την πασάρει όμορφα στον Τζαμόντ Γκόρντον στο παιχνίδι με τη Βαλένθια στον Πειραιά.
Μπορείτε να δείτε και να ψηφίσετε την αγαπημένη σας ασίστ πατώντας εδώ.
Πηγή: gazzetta.gr

Τι θα πει άραγε;

Συνέντευξη Τύπου θα κάνει την Τετάρτη ο Σταύρος Αδαμίδης, μία μέρα μετά την παρουσίαση του Έιντουρ Γκούντιγονσεν, της μεταγραφικής βόμβα που έκανε η ΑΕΚ για να... εκτοξεύσει τις πωλήσεις των διαρκείας. Bέβαια, αυτά που θα πει ο πρόεδρος της Ένωσης είναι λίγο ως πολύ γνωστά...
Τι θα πει άραγε;
“Σας πήραμε Γκούντγιονσεν, πάρτε διαρκείας”. Αυτό μπορεί να είναι το ΜΟΤΟ της αυριανής συνέντευξης Τύπου του Σταύρου Αδαμίδη.
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ αναμένεται να κάνει, στις 13:00 το μεσημέρι στα Σπάτα, έκκληση στους Ενωσίτες οπαδούς να αγοράσουν διαρκείας, των οποίων οι πωλήσεις είχαν κολλήσει γύρω στις 5.500. Σήμερα βέβαια, έσπασε το φράγμα των 6000...
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκύλος σας είχε πληροφορήσει από χθες για το τι θα πούνε οι άνθρωποι της ΑΕΚ, παρουσιάζοντας το μήνυμα που έστειλε ο Μάκης Κασνακίδης στο Facebook...
πηγή: sportdog.gr

Ζητάει να αποφυλακιστεί ο Μπέος!!

Ο Αχιλλέας Μπέος έκανε γνωστό, μέσω του δικηγόρου του, πως προτίθεται μετά την απολογία του ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής να κάνει αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας.
Ζητάει να αποφυλακιστεί ο Μπέος!
Μάλιστα, υπέβαλε αίτημα στη Διεύθυνση Μεταγωγών για αυθημερόν μεταγωγή λόγω προβλημάτων υγείας.
Ο Μπέος συναντήθηκε με τον δικηγόρο του το περασμένο Σάββατο και συζήτησαν την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί τόσο στην αθλητική όσο και στην ποινική Δικαιοσύνη.
"Θα γίνει αντίκρουση των κατηγοριών σε όλα τα επίπεδα. Τα πραγματικά περιστατικά και οι διάλογοι σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετούν τις πράξεις της πειθαρχικής δίωξης. Υπάρχει παρεξήγηση και παρερμηνεία συνομιλιών και προσώπων που δεν έχουν σχέση με τις κατηγορίες της υπόθεσης. Επειδή δύο στοιχηματζήδες λένε για τον Μπέο δεν στοιχειοθετείται κατηγορία" είπε ο νομικός σύμβουλος του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου.
Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο Μπέος θέλει να βγει από τη φυλακή το συντομότερο δυνατό για να επιστρέψει στην οικογένειά του.
Πηγή: contra.gr

"Μπάκα" και του χρόνου!!

Για ένα ακόμα χρόνο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο αφού τα βρήκε σε όλα με τη διοίκηση της ομάδας.
"Μπάκα" και του χρόνου!
Ο «Μπάκα» θα αρχίσει άμεσα προπονήσεις για να καλύψει το χαμένος έδαφος και την Κυριακή θα πάει κανονικά στο Ζέεφελντ με την υπόλοιπη αποστολή. Ιδού και η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: "Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας για ακόμη ένα χρόνο, με τον ποδοσφαιριστή Ιμπραίμα Μπακαγιόκο".
Αυτός ο οποίος επέμενε πάρα πολύ στην παραμονή του Μπακαγιόκο για ένα ακόμα χρόνο ήταν ο Στεφάν Ντεμόλ, αφού τον "ανέστησε" πέρσι σαν ποδοσφαιριστή καθώς του βρήκε όλα τα "κουμπιά" του χαρακτήρα του, με συνέπεια ο δημοφιλής Ιβοριανός άσσος να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ στη Β' Εθνική με 19 γκολ, πολλά απ' αυτά χάρισαν πολύτιμους βαθμούς στη διαδρομή του πρωταθλήματος. Το ενδιαφέρον για τον Μπακαγιόκο είχε ξεκινήσει από παλιότερα και αμέσως μετά την έναρξη της προετοιμασίας αλλά χρειάστηκε να περάσει ένα μεγάλο διάστημα για να έχει αίσιο τέλος το σήριαλ αυτό με την σημερινή συμφωνία και ανακοίνωση.
Πηγή: gianninasports.gr

Το δώρο της FIBA Europe στον Ζούρο!!

Δώρο ήταν η απόφαση για τους 14 παίκτες στο Ευρωμπάσκετ για τον Ηλία Ζούρο. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πάρει τον Νικ Καλάθη, αλλά να έχει και μαζί του και άλλους πλέι μέικερ, ώστε να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο.

Το δώρο της FIBA Europe στον Ζούρο
Πλέον, ο Ομοσπονδιακός προπονητής δεν θα χρειαστεί να κόψει πολλούς, αλλά μόνο δύο παιδιά. Και με τα νέα δεδομένα, τα δύο παιδιά που ήρθαν ως προσθήκες, έχουν ελπίδες να ταξιδέψουν στη Λιθουανία. Ο Ζούρος ήθελε από την αρχή να έχει 14αδα και η απόφαση της fiba europe τον ικανοποίησε απόλυτα.

«Μία ΑΕΚ καθαρή και χωρίς χρέη»

Για τους λόγους που τον ώθησαν να κάνει την πρόταση συγχώνευσης της ΑΕΚ Άργους με την... original Ένωση μίλησε ο Νίκος Γριμάνης.
«Μία ΑΕΚ καθαρή και χωρίς χρέη»
O πρόεδρος της ΑΕΚ Άργους ανέλυσε τα σχέδια που έχει για την μπασκετική ΑΕΚ, τονίζοντας ότι θέλει μια ομάδα που να είναι στη Α1 καθαρή και χωρίς χρέη.
Αναλυτικά η συνέντευξη στη Sportday:
Για την πρόταση συγχώνευσης της ΑΕΚ με την ομάδα του Άργους: «Ήταν μια πρόταση που έκανε ένας υγιής φίλος της ΑΕΚ από τις 27 Απριλίου, η οποία δεν βρήκε ανταπόκριση, αλλά μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ σκέφτηκαν καλύτερα κι έτσι τοποθετήθηκαν επί του θέματος. Είχαμε κάνει συζητήσεις με τον κ. Καραμανλή, αλλά και ο νομικός πληρεξούσιος του Γιάννη Φιλίππου, ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος, ήταν σύμφωνος. Συζητάω, για να έχω και συμπαίκτες. Φυσικά ζητάω και τη συμπαράσταση του κόσμου της ομάδας».
Για το στόχο της πρότασής του: «Θέλω να πάρω την ομάδα και να την επιστρέψω στην Α1 καθαρή, χωρίς χρέη. Γιατί η φυσική θέση της ΑΕΚ είναι φυσικά η πρώτη τη τάξει κατηγορία».
Για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που επιτευχθεί η συμφωνία: «Θέλουμε να κρατήσουμε το βασικό κορμό των παικτών της ΚΑΕ ΑΕΚ, για να έχουμε μια δυνατή ομάδα». Προκειμένου να γίνει η απορρόφηση θα πρέπει ο Γιάννης Φιλίππου να γνωστοποιήσει επίσημα την πτώχευση της ΑΕΚ στη Β' Εθνική και στη συνέχεια να αναλάβει η Ερασιτεχνική, η οποία θα πρέπει να εγκρίνει την πρόταση του Νίκου Γριμάνη μέσω Δ.Σ. Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα θα παίξει τη νέα σεζόν στο Άργος, έχοντας το ΑΦΜ της ΑΕΚ Άργους.