Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Γίναμε πρώτο θέμα στους New York Times!!

Η χάρη μας έφτασε ...μέχρι του New York Times, καθώς σήμερα η μεγαλύτερη εφημερίδα του κόσμου έχει βασικό θέμα στο αθλητικό κομμάτι της άρθρο για τα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα που σημειώθηκαν τελευταία σε διάφορα μέρη του πλανήτη.
Γίναμε πρώτο θέμα στους New York Times!
Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο μας βλέπουν σε άλλα σημεία του κόσμου. Ίσως όχι μόνον εμάς, αλλά αν σκεφτεί κανείς πόσο καιρό παίζουμε στα πρωτοσέλιδα όλων των δυτικών χωρών λόγω του ΔΝΤ και την οικονομικής κρίσης, τότε γιατί να μην μας; κάνουν και για το ποδόσφαιρό μας, μια ακριβή απικεόνι9ση της ελληνικής κοινωνίας;
Οι Αμερικανοί δεν σταματούν σε όσα έχουν συμβεί στα μέρη μας, καθώς αναφέρουν αντίστοιχα σκάνδαλα στην Τουρκία, τη Βόρεια Κορέα, τη Φινλανδία, ενώ προσθέτουν τις έρευνες που γίνεται για αλλοίωση ποδοσφαιρικών αποτελεσμάτων σε Ουγγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Ελ Σλαβαδόρ, Ισραήλ, Κίνα, Ταϊλάνδη, Ζιμπάμπουε και Βιετνάμ.
«Πιθανώς, το 90% των νόμιμων και παράνομων στοιχημάτων παίζονται στη νοτιανατολική Ασία», ανέφερε ο Κρις Ίτον, πρώην αξιωματούχους της Ιντερπόλ και επικεφαλής σήμερα της ασφάλειας της FIFA. «Εκεί ποντάρουν όλων των ειδών του αγώνες, ειδικά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οπότε, λογικά η εγκληματική ενέργεια ανθεί σε άλλα μέρη», πρόσθεσε.
Πάνω από 200 δισ. παίζονται ετησίως
Σύμφωνα με την παγκόσμια ένωση τυχερών παιχνιδιών, την οργάνωση δηλαδή των κρατικών εταιριών στοιχηματισμού, παίζονται κάθε χρόνο 90 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 90 δισεκατομμύρια παίζονται στο παράνομο στοίχημα. Ο Ίτον, πάντως, σημείωσε πως η Ιντερπόλ εκτιμά πως το νούμερο αυτό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο...
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: