Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Σηφάκης: «Εμπιστευθείτε μας»


Κ!άλεσμα στον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της ομάδας των εννιά επιχειρηματιών, που αναλαμβάνουν τα ηνία του ΟΦΗ, απηύθυνε ο επικεφαλής, Αντίπας Σηφάκης. Τι είπε για Νιόπλια, Μαχλά και ρόστερ.

Σηφάκης: «Εμπιστευθείτε μας»
Τα σχέδια των εννιά επιχειρηματιών που αναλαμβάνουν τα ηνία του ΟΦΗ, μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να αγωνιστεί η ομάδα στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, αποκάλυψε ο Αντίπας Σηφάκης, που αναλαμβάνει επικεφαλής. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό TV Creta, μίλησε για όλους και για όλα.

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι εντός της ημέρας (16/06) θα υπάρξει η καθοριστική επαφή με τον Νίκο Νιόπλια, ο οποίος είναι ο εκλεκτός για την τεχνική ηγεσία της ομάδας, όπως επίσης ότι πρόθεση είναι να παραμείνουν στην ομάδα οι Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης, Λαμπρόπουλος, Μακρής. «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τον ΟΦΗ στα χέρια μας και να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο πέραν του πρωταθλητισμού» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντίπας Σηφάκης

Για το «χρίσμα» που τους δόθηκε από τον Ερασιτέχνη: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ερασιτέχνη που μας τίμησε αναθέτοντας στην ομάδα μας τις τύχες του ΟΦΗ. Τα σχέδια μας εν ολίγοις τα έχουμε αναφέρει, τόσο στην τελευταία Γ.Σ. όσο και εγγράφως. Από αύριο θα μπούμε σε λεπτομέρειες αναφέροντας στον Ερασιτέχνη όλα τα σχέδια μας και με τον οποίο θα προχωρήσουμε σε μια συμφωνία για την ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος».

Για την αποχώρηση του Μανώλη Παπακαλιάτη: «Θα πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι το μόνο που γνωρίζω, δια στόματος του κυρίου Παπακαλιάτη ότι για οικογενειακούς λόγους αδυνατεί να συνεχίσει την πορεία που ξεκινήσαμε μαζί. Δεν υπήρξε κανενός είδους αντιπαράθεση. Το ξεκαθαρίζω. Δεν είναι άποψη, είναι τα γεγονότα. Το ότι οι 7 έγιναν 10 και μετά έγιναν 9 είναι ένα γεγονός. Γιατί να βλέπουμε μισογεμάτο το ποτήρι;»

Για τις θέσεις του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή: «Ξεκινήσαμε ήδη από απόψε να βάζουμε σε τροχιά το πλάνο μας ούτως ώστε να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η στελέχωση του τεχνικού τιμ. Παράλληλα, με την υπόθεση του προπονητή θα στελεχώσουμε και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Έχουμε συζητήσει με τον κύριο Νιόπλια για την θέση του προπονητή. Εξετάζεται και το όνομα του κυρίου Χατζηνικολάου. Θα κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται ώστε ο ΟΦΗ να έχει την καλύτερη επιλογή για την θέση του προπονητή. Έχει γίνει μια επαφή με τον κύριο Νιόπλια, αύριο θα γίνει ακόμα μια επαφή και εύχομαι να είναι η τελική όμως δεν μπορώ να προδικάσω κανένα αποτέλεσμα».

Για τα χρήματα που θα μπουν στον ΟΦΗ: «Στο θέμα της μετοχοποίησης του ποσού ή όχι, έχει να κάνει με ένα νομικό πλαίσιο που δεν το γνωρίζω. Εμείς δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε μπίζνες με τον ΟΦΗ. Επαναλαμβάνω για να είμαι και ξεκάθαρος. Το ποσό των 600.000 ευρώ σημαίνει ότι μπορεί να είναι λίγο, μπορεί να είναι και πολύ. Αν χρειαστεί να γίνει υπέρβαση, θα γίνει. Μια ομάδα επιχειρηματιών της Κρήτης δεν έχει τις δυνατότητες να στηρίξει τον ΟΦΗ στην Γ Εθνική; Όταν θα χτίζουμε την ΠΑΕ για την Football League, θα γνωρίζουμε τους αντιπάλους μας στην κατηγορία και ανάλογα θα χτίσουμε το μπάτζετ της κατηγορίας. Εκεί θα πρέπει να παίξουμε με νοοτροπία Σούπερ Λιγκ».

Για το Νίκο Μαχλά: «Τιμούμε το Νίκο Μαχλά ως ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ονόματα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Εδώ όμως συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Όταν αναλάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία, είπαμε ότι δίνουμε ένα τέλος σε ότι έγινε στο παρελθόν και αναλαμβάνουμε τα πάντα και από μηδενική βάση. Εμείς θα δώσουμε το δικό μας στίγμα».

Για την πρόταση στον Γιάννη Τσακαλάκη: «Θα έχουμε θέση αντιπροέδρου για να μοιράζουμε τα θέματα σε Αθήνα και Ηράκλειο. Έχω προτείνει τον κύριο Τσακαλάκη που επιφυλάχθηκε να μου απαντήσει αύριο»

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Μόλις στελεχωθεί το τεχνικό τιμ, στόχος είναι να στελεχωθεί άμεσα το ποδοσφαιρικό τμήμα. Έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό με 25 παίκτες. Οι πέντε θα είναι παίκτες Γ’ Εθνικής. Θα υπάρχουν πέντε παίκτες οι οποίοι ήταν και πέρυσι στο ρόστερ του ΟΦΗ δείχνοντας ένα θετικό πρόσωπο, αγωνιστικά. Υπάρχουν άλλοι τέσσερις επαγγελματίες με τους οποίους θα μιλήσουμε για να ανιχνεύσουμε τις προθέσεις μας. Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης, Λαμπρόπουλος, Μακρής είναι οι παίκτες που θέλουμε να παραμείνουν στον ΟΦΗ. Στόχος είναι να στηθεί ομάδα Β’ Εθνικής ούτως ώστε να κάνουμε τα πλάνα μας μέσα στην χρονιά και στην συνέχεια, τον Γενάρη θα δούμε τις ανάγκες μας για να κάνουμε πρωταθλητισμό στην κατηγορία. Δεν λέω ότι θα το πετύχουμε αλλά θα το προσπαθήσουμε χωρίς να γνωρίζει κανείς το τι θα αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τον ΟΦΗ στα χέρια μας και να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο πέραν του πρωταθλητισμού».

Για τις εγκαταστάσεις του ΟΦΗ: «Έχουμε ζητήσει από τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ ώστε να μας παραδώσει μια έκθεση για το «Βαρδινογιάννειο» και το «Γεντι Κουλέ». Στο κεντρικό γήπεδο υπάρχουν προβλήματα με την στατικότητα του γηπέδου και το στέγαστρο. Αυτά είναι τα βασικά πράγματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε γιατί έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των φιλάθλων του ΟΦΗ».

Για τις υπόλοιπες θέσεις: «Πιστεύω πως μέσα στις επόμενες δύο-τρεις ημέρες θα έχουμε ολοκληρώσει την στελέχωση του τεχνικού τιμ. Και δεν εννοούμε μόνο την θέση του προπονητή αλλά και του υπόλοιπου τιμ που συμπεριλαμβάνει και την θέση του τεχνικού διευθυντή».

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο του ΟΦΗ: «Θέλω να απαντήσω στον κόσμο που έζησε με αγωνία το μέλλον του ΟΦΗ. Συμμεριζόμαστε την αγωνία των οπαδών του ΟΦΗ και αυτή η αγωνία ήταν που μας κάλεσε να βγούμε μπροστά. Εμείς δεν βγαίνουμε να απαιτήσουμε σύμπλευση με τον λαό του ΟΦΗ. Βγαίνουμε και λέμε να μας ακολουθήσει και να μας εμπιστευτεί. Μας κάνει ευτυχείς αυτή η στάση των οπαδών και σε αυτούς τους λίγους που έβγαλαν αυτήν την πίκρα και πως ο ΟΦΗ δεν λιμνάζει σε ύδατα που δεν έχουν καταγραφεί. Ο ΟΦΗ δεν βαδίζει σε ύδατα αλλά σε μια στέρεα γη».

Για την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας: «Θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Έχουμε καταλήξει ότι ένα νούμερο κοντά στις 3.000 διαρκείας είναι εφικτό. Θα υπάρξουν ελκυστικά πακέτα για τους ανθρώπους που είναι οπαδοί του ΟΦΗ, λατρεύουν την ομάδα και θα τους δώσουμε την δυνατότητα να είναι κοντά μας».

Στο «στόχαστρο» ο Ανγκούλο!

Την περίπτωση του Ιγκόρ Ανγκούλο που έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα Σμύρνης εξετάζουν «ζεστά» στον Πανιώνιο για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής.

Στο «στόχαστρο» ο Ανγκούλο
Με μία αξιόλογη λύση σκοπεύουν στον Πανιώνιο να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή εν όψει της νέας σεζόν.

Όπως γράφει η Live Sport, οι Νεοσμυρνιώτες εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του Ιγκόρ Ανγκούλο, ο οποίος τη φετινή σεζόν πέτυχε 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει πως οι «κυανέρυθροι» σκοπεύουν να πλαισιώσουν τον 31χρονο φορ με έναν κάτω των 24 ετών, αφού είναι πιθανό να προκύψει κάποιος παίκτης ως δανεικός από μεγάλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας.

Από εκεί και πέρα, στο μεταγραφικό στόχαστρο του Πανιωνίου φέρονται να βρίσκονται οι Αντώνης Καπνίδης του Άρη (22 ετών, επιθετικός), Βασίλης Πατσατζόγλου (21 ετών, μεσοαμυντικός), Κώστας Βλάχος του Φωστήρα (20 ετών, στόπερ) και ο Γιώργος Γεωργακόπουλος της Παναχαϊκής (23 ετών, τερματοφύλακας). *Πηγή: sport-fm.gr*

Πλησιάζει σε Αστέρα ο Δημούτσος!

Στόχο να τονώσει το ελληνικό στοιχείο του ρόστερ του έχει ο Αστέρας Τρίπολης για το φετινό καλοκαίρι και στο πλαίσιο αυτό η περίπτωση του Ελίνι Δημούτσου συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Πλησιάζει σε Αστέρα ο Δημούτσος
Μετά τους Ταξιάρχη Φούντα και Απόστολο Γιάννου, ο Αστέρας Τρίπολης είναι πολύ πιθανό μέσα στα επόμενα 24ωρα να ολοκληρώσει και τη μεταγραφή του Ελίνι Δημούτσου που έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο.

Ομάδα και παίκτης επέλεξαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους, αφού ούτε ο Ατρόμητος έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση του διεθνούς μέσου, ενώ ούτε ο ποδοσφαιριστής θέλησε να μειώσει τις αποδοχές του για να μείνει στο Περιστέρι.

Ωστόσο, ο 27χρονος δεν θα μείνει για πολύ καιρό χωρίς ομάδα, αφού έχει προταθεί στον Αστέρα Τρίπολης και οι Αρκάδες δεν μένουν αδιάφοροι για την περίπτωσή του, από τη στιγμή μάλιστα που αναμένονται αποχωρήσεις από το ρόστερ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Live Sport» παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Χουάν Μουνάφο και φυσικά ο Φερνάντο Ουσέρο που ουσιαστικά δεν υπάρχει στον Αστέρα από τον περασμένο Ιανουάριο.

Μέχρι να ανακοινωθεί η λύση του συμβολαίου του παίκτη με τον Ατρόμητο, καμία από τις δύο πλευρές δεν επιβεβαίωνε την ύπαρξη επαφών, ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορούν να μιλήσουν από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής δεν είναι ελεύθερος, ωστόσο με τις νεότερες εξελίξεις οι διαπραγματεύσεις είναι υπαρκτές και το πιο πιθανό είναι να υπάρξει συμφωνία, αφού και ο Δημούτσος επιθυμεί τη μεταγραφή του στους Αρκάδες.

Εξάλλου, παρελθόν θα αποτελέσει και ο Μάρτιν Ρόλε για τον οποίο η Σαν Λορέντζο ζήτησε 1 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λεμπρόν, ο καλύτερος των τελικών από το 1985!

Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι αριθμοί: Ο Λεμπρόν Τζέιμς πραγματοποιεί φέτος τους καλύτερους τελικούς σε ατομικό επίπεδο σε βάθος τριάντα ετών!

Λεμπρόν, ο καλύτερος των τελικών από το 1985
Έχει φανατικούς θαυμαστές, αλλά και άλλους τόσους που τον θεωρούν υπερτιμημένο. Ουδείς όμως θα διαφωνήσει πως ο Λεμπρόν Τζέιμς κάνει σε μια αποψιλωμένη από λύσεις (λόγω τραυματισμών) ομάδα ό,τι περνά από το χέρι του.

Μια έρευνα αμερικανικής ιστοσελίδας παρουσιάσει στοιχεία, από τα οποία προκύπτει πως οι εμφανίσεις του «βασιλιά» στους πέντε πρώτους τελικούς του ΝΒΑ είναι οι καλύτερες από οποιονδήποτε παίκτη σε ατομικό επίπεδο τα τελευταία 30 χρόνια.

Η ειδική μέτρηση που χρησιμοποιείται προσθέτει πόντους, ριμπάουντ και ασίστ και διαιρεί το άθροισμα με τον αριθμό αγώνων στους τελικούς (μέχρι τον πέμπτο). Στα πέντε πρώτα ματς των Καβαλίερς με τους Γουόριορς, ο 30χρονος άσος έχει 37 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ κατά μέσο όρο, ήτοι 58 «βαθμούς», που μαζί με την αντίστοιχη επίδοση του Σακίλ Ο’ Νιλ στους τελικούς των Λέικερς με τους Πέισερς το 2000 είναι οι κορυφαίες από το 1985 και μετά!

Κάποιοι φτάνουν στο σημείο να λένε πως ο Λεμπρόν αξίζει τον τίτλο του MVP των τελικών ακόμη κι αν οι Γουόριορς πάρουν τον τίτλο. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει από το 1969, όταν ο Τζέρι Γουέστ των Λέικερς πήρε την παρηγοριά του βραβείου του πολυτιμότερου παρότι οι Σέλτικς είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Δείτε το σχετικό πίνακα:

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καρφί» για FIFA ο Μπλέιζερ!!

Σε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές για να «καρφώσει» άλλα διεφθαρμένα στελέχη της FIFA είχε έρθει ο Τσακ Μπλέιζερ, αποφεύγοντας ποινή φυλάκισης που θα έφτανε και τα 75 χρόνια.

«Καρφί» για FIFA ο Μπλέιζερ

Ο 70χρονος μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA από το 1996 μέχρι το 2013, γενικός γραμματέας της CONCACAF (συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής) από το 1990 μέχρι το 2011 και αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, ομολόγησε πρόσφατα πως δωροδοκήθηκε μεταξύ άλλων για την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλου του 1998 (στη Γαλλία) και του 2010 (στη Νότια Αφρική).

Όπως έγινε τώρα γνωστό, ο Μπλέιζερ το 2013 είχε δηλώσει ένοχος σε δέκα κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες δωροληψία, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή, που θα επέσυραν μάξιμουμ 75 έτη κάθειρξης, ωστόσο ο ίδιος συμφώνησε με το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να συλλέξει επιβαρυντικά στοιχεία για άλλα στελέχη της FIFA λειτουργώντας ως πληροφοριοδότης, παίρνοντας ο ίδιος σαν αντάλλαγμα απαλλαγή από τις κατηγορίες που τον βάραιναν.

Ο Μπλέιζερ άρχισε να παρέχει πληροφορίες στις αρχές από το Δεκέμβριο του 2011, τρία και πλέον χρόνια προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο διαφθοράς στις τάξεις της FIFA, ενώ έχει συμφωνήσει να καταθέσει σε μελλοντικές δίκες στελεχών της FIFA, αλλά και να καταβάλει περισσότερα από 11 εκατ. δολάρια για τη φοροδιαφυγή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έκλεισε» Γκνιάτιτς, πείθει και Τόρες;

Μία συν μία προσθήκες ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ο Πλατανιάς, αφού συμφώνησε με τον Όγκνιεν Γκνιάτιτς και ο Νταβίντ Τόρες δείχνει θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνει στους Κρητικούς.

«Έκλεισε» Γκνιάτιτς, πείθει και Τόρες;
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της πρώτης μεταγραφής του Πλατανιά εν όψει της νέας σεζόν. Συγκεκριμένα, οι Κρητικοί φέρονται να είναι κοντά σε συμφωνία με τον Όγκνιεν Γκνιάτιτς.

Πρόκειται για Βόσνιο μέσο, ο οποίος έχει απαντήσει θετικά στην πρόταση που έχει δεχθεί από τους Χανιώτες, και από το 2012 αγωνιζόταν στη Ραντ Βελιγραδίου. Εκεί ο 24χρονος χαφ είχε 61 συμμετοχές, ενώ είναι διεθνής και με την ομάδα Νέων της Βοσνίας.

Εν τω μεταξύ, θετικά είναι τα μηνύματα που αφορούν την παραμονή του Νταβίντ Τόρες. Μετά το «ναυάγιο» με τον Βαγγέλη Μάντζιο, η διοίκηση του Πλατανιά προσέγγισε εκ νέου τον Ισπανό φορ και στη νέα συζήτηση που είχαν οι δύο πλευρές φάνηκε πως είναι πιθανό το ενδεχόμενο να παραμείνει ο παίκτης στην ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Η ΑΕΚ χτίζεται για πρωταθλητισμό»

Ομάδα που χτίζεται με στόχο να πρωταγωνιστήσει, αλλά που θα χρειαστεί την υπομονή όλων δημιουργεί η ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Άγγελο Κορωνιό.

«Η ΑΕΚ χτίζεται για πρωταθλητισμό»

Ο συνεργάτης του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της «Ένωσης» έκανε την αποτίμηση της σεζόν και μίλησε για τα πλάνα για την επόμενη περίοδο, όπως και τις επαφές για την παραμονή του Μαλίκ Χέρστον.

Αναλυτικά, ο Άγγελος Κορωνιός μίλησε για:

-την αποτίμηση της φετινής σεζόν: «Δεν ήταν αποτυχημένη η σεζόν. Στόχος έγινε κάποια στιγμή η τετράδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως απέτυχε η ΑΕΚ. Δεν ήταν ομάδα του Σάκοτα αυτή. Έγιναν κάποια συμπληρώματα, υπήρξαν προσθήκες, αλλά δεν είχαμε την ομάδα από την αρχή. Η ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο δεν ήταν έτοιμη για πρωταθλητισμό».

-τους στόχους για τη νέα σεζόν: «Όταν λέγεσαι ΑΕΚ πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό, είσαι καταδικασμένος από την ιστορία σου. Η φανέλα είναι βαριά. Όμως αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν γίνεται σε πέντε μήνες, δεν γίνεται σε ένα χρόνο. Χρειάζεται υπομονή, από μας και τον κόσμο. Η ΑΕΚ σχεδιάζεται για να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πάρει αύριο το πρωτάθλημα. Φέτος ξεκινά ουσιαστικά το χτίσιμο της ΑΕΚ, θα γίνει καινούρια ομάδα που ξεκινά από το μηδέν».

-το αν ο σχεδιασμός θα εξαρτηθεί από την Ευρώπη: «Ανεξάρτητα από το αν και πού θα παίζουμε στην Ευρώπη, στήνουμε την ομάδα για ψηλά με βάση τους στόχους που έθεσαν η διοίκηση και ο κόουτς. Θα υπάρξουν σίγουρα διαφοροποιήσεις όταν μάθουμε τα περί Ευρώπης, αλλά δεν θα είναι μεγάλες. Εμείς έχουμε ένα πλάνο και προχωράμε».

-τις επαφές με τον Μαλίκ Χέρστον: «Είναι ένας χαρισματικός παίκτης, επιπέδου Ευρωλίγκας. Το τεχνικό επιτελείο έκρινε ότι έπρεπε να ξεκινήσει το παζλ από αυτόν. Η πλευρά του παίκτη μιλά με τον κύριο Αγγελόπουλο. Είναι και θέματα οικονομικής φύσεως, είναι διάφορα. Θα δούμε».

Από την «Μπάρτσα» στο Βέρτη!! (pics)

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Βραζιλιάνος μέσος της Μπαρτσελόνα, Ραφίνια Αλκάνταρα, ο οποίος πήγε στο μαγαζί που τραγουδάει ο Νίκος Βέρτης και πήρε μία πρώτη γεύση από τη νυχτερινή Αθήνα!

Από την «Μπάρτσα» στο Βέρτη! (pics)

Άλλωστε, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και με τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, ο οποίος υποδέχεται κάθε συμπατριώτη του που φτάνει στην Αθήνα.

Το ίδιο, όμως, συνέβη και με τον γιο του, Ραφίνια Αλκάνταρα, τον Βραζιλιάνο μέσο της Μπαρτσελόνα που βρίσκεται από χθες στην πρωτεύουσα.

Μάλιστα, όλοι μαζί βρέθηκαν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης και του έδωσαν μία πρώτη γεύση από τις βραδιές στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων ο Ραφίνια γνώρισε τον Χάρη Κωστόπουλο, τον Νίκο Βουρλιώτη και την Έρη Ζώρα!

Δείτε τις φωτογραφίες από το επίσημο προφίλ του Χάρη Κωστόπουλου στο Facebook

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιατί το φαινόμενο «Μπαρτσελόνα» είναι μοναδικό…!!


Δεν είναι οι τίτλοι, δεν είναι η μπάλα, δεν είναι οι παικταράδες που κάνουν την Μπαρτσελόνα μοναδική. Είναι όλα αυτά μαζί και κάτι παραπάνω που ψάχνει να το βρει ακόμη και το πανεπιστήμιο του Harvard

Γιατί το φαινόμενο «Μπαρτσελόνα» είναι μοναδικό…

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Πιθανότατα σε αυτήν την κατηγορία να ανήκουν ο Αντρές Χάτουμ (καθηγητής σε πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες) και η Λουτσιάνα Σιλβέστρι (υποψήφια διδάκτωρ του Χάρβαρντ), περίληψη έρευνας των οποίων δημοσιεύει το Harvard Business Review.

Οι συγκεκριμένοι καταλήγουν στο συμπέρασμα πως εκείνο το στοιχείο που κάνει την ειδοποιό διαφορά και προσδίδει στους Καταλανούς την αίσθηση της μοναδικότητας είναι η «ταυτότητα». Το ότι είναι δηλαδή διαχειριστές ενός μεγαλείου που δεν οριοθετείται και δεν περιορίζεται από τα τρόπαια, τους μεγάλους παίκτες ή τους προπονητές που έχουν περάσει από αυτήν.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν τους «μπλαουγκράνα» μόδα. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, αφού μιλάμε για την πιο επιτυχημένη –βάσει τίτλων- ομάδα του κόσμου αυτήν την περίοδο. Στην ίδια βάση, κάτι αντίστοιχο συνέβαινε το ’50 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το ’70 με τον Άγιαξ ή την Μπάγερν και είκοσι χρόνια αργότερα με τη Μίλαν.

Σύμφωνα με τους εν λόγω αναλυτές, η Μπαρτσελόνα διαφέρει από τους άλλους μεγάλους του αθλήματος διότι πρόσθεσε ένα μαγικό συστατικό στην όχι και τόσο μυστική συνταγή. Για τις υπόλοιπες πραγματικά σπουδαίες ομάδες είναι η ιστορία, η κουλτούρα, οι αξίες και τα πιστεύω τους (υπαρκτά ή προϊόν μάρκετινγκ) που δίνουν την (ψευδ)αίσθηση μοναδικότητας. Ακόμη και στην Ελλάδα τέτοιες απόπειρες έχουν επιχειρηθεί. «Μάγκικα και πειραιώτικα» είναι το μοτο που συνοδεύει ορισμένες επιτυχίες του Ολυμπιακού. «ΠΑΟ θα πει μαχητική ψυχή» μας ενημερώνουν εσχάτως οι φίλοι του Παναθηναϊκού, ενώ οι «Ενωσίτες» υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία πως «Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ».

inner

Ο σύλλογος της Βαρκελώνης προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Όλα τα παραπάνω κοπιάρουν το αναγνωρίσιμο σε όλον τον πλανήτη πια «mes que un club» που εφηύραν και πάνω στο οποίο επένδυσαν οι Καταλανοί, με μια διαρκή διαδικασία αυτοπροσδιορισμού και διαφοροποίησης από τους υπόλοιπους, χωρίς κατ’ ανάγκη να περιγράφει την πραγματικότητα. Αρκεί που το πιστεύουμε «εμείς» για «εμάς» και οι υπόλοιποι το αποδέχονται

Το στοιχείο της «ταυτότητας» είναι το μόνο που απαντά σε ερωτήματα του τύπου «ποιοι είμαστε» και «τι κάνουμε», τα οποία, όπως προκύπτει από τη μελέτη, έρχονται σαν ψυχολογικό βάλσαμο στις καρδιές των οπαδών, αλλά ο ρόλος τους δεν εξαντλείται εκεί. Η «ταυτότητα» σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι κάτι θολό και ασαφές, αλλά μια μεταβλητή με κυρίαρχο ρόλο στα μαθηματικά των επιτυχιών.

Κάπου εδώ τελειώνει και το θεωρητικό υπόβαθρο και περνάμε στο θεμέλιο λίθο που στηρίζει το οικοδόμημα του συλλόγου, τη ζηλευτή «Masia»

Σε αυτό το… θερμοκήπιο δεκάδες παιδιά, ηλικίας από 12 έως 18 ετών, καθημερινά υποβάλλονται σε μια διαδικασία ωρίμανσης και παράλληλα ενσωμάτωσης και αφομοίωσης στο «εμείς», όπως… εμείς το αντιλαμβανόμαστε. Αυτό επιχειρείται με ένα πλάνο που στηρίζεται σε τέσσερις άξονες και ισάριθμες λειτουργίες της Ακαδημίας.

Είναι θεματοφύλακας των αξιών του συλλόγου
Τα λόγια του Άλμπερτ Καπέγιας, ο οποίος για χρόνια κατείχε σημαντικό πόστο στις Ακαδημίες της ομάδας, περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τον παραπάνω τίτλο. «Αρχικά, οφείλουμε να νικάμε παίζοντας καθαρά, κάνοντας λιγότερα φάουλ από τον αντίπαλό μας. Δεύτερον, πρέπει να νικάμε παίζοντας ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Τρίτον, πρέπει απλά να νικάμε. Αλλά θα ήταν προτιμότερο να μην νικάμε, αν δεν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να τηρήσουμε αυτά τα ιδεώδη»…

Είναι μέσο που προάγει τα στοιχεία μοναδικότητας της ομάδας
Σχετικά με αυτόν τον παράγοντα, η μελέτη στέκεται κυρίως στο γεγονός ότι οι κυνηγοί ταλέντων της Μπαρτσελόνα συχνά ενεργούν διόλου στερεοτυπικά και πολλές φορές οι επιλογές τους διαφέρουν από εκείνες συναδέλφων τους. Αυτό σχετίζεται άμεσα με το στυλ παιχνιδιού της ομάδας και το ποιοι μπορούν να το υπηρετήσουν. Όλα όσα έγιναν από το 1979, όταν η «Masia» άνοιξε τις πύλες της, μέχρι σήμερα, στηρίχθηκαν πάνω στην ιδέα ενός κοφτού, γρήγορου ποδοσφαίρου που να προάγει τη συνεργασία, να είναι δύσκολο να αναχαιτιστεί και στο οποίο η δύναμη και τα φυσικά σωματικά χαρακτηριστικά περνούν σε δεύτερη μοίρα. Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό; Το λένε «τίκι-τάκα» και με παραλλαγές, ήταν η βάση της απολύτου κυριαρχίας Μπαρτσελόνα και εθνικής Ισπανίας την τελευταία δεκαετία… Μάλιστα, ως το απόλυτο παράδειγμα αυτής της αντίληψης παρατίθεται εκείνο του Μέσι, με τη σημείωση ότι ίσως κάποια άλλη ομάδα να μην είχε ασχοληθεί με ένα παιδί με μη φυσιολογική ανάπτυξη, όπως ήταν ο Αργεντινός. Η δυνατότητά του, όμως, να σκέφτεται διαφορετικά –σχεδόν αντιφατικά- μέσα στο γήπεδο, αξιολογήθηκε ως πολύ σημαντικότερη.

Είναι ο ιστός που συνδέει και τους μη μυημένους
Ακριβώς εξαιτίας του συγκεκριμένου στυλ, όπου η πάσα έχει μεγαλύτερη σημασία από το σουτ, κάθε ποδοσφαιριστής οφείλει να γνωρίζει τη θέση του συμπαίκτη του ή να κάνει κίνηση στο χώρο και να «ενημερώσει» για τη δική του προκειμένου να δεχτεί την μπάλα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, το ατομικό ταλέντο πρέπει –όχι να υποταχθεί, αλλά να ενσωματωθεί και σε τελική ανάλυση να υπηρετήσει το σύστημα της ομάδας. Ακόμη και οι μεταγραφές πραγματοποιούνται έχοντας αυτό κατά νου. Ο Ιμπραΐμοβιτς ήταν μια παταγώδης αποτυχία, όχι γιατί δεν είναι καλός παίκτης (μόνο ένας τρελός θα το ισχυριζόταν αυτό), αλλά διότι η νοοτροπία του διέφερε κατά πολύ του μοντέλου. Αντίθετα, ένας άλλος προβληματικός χαρακτήρας, ο Λουΐς Σουάρες «θυσίασε» ένα μέρος του εγώ του αλλά σίγουρα –όπως παραδέχτηκε πρόσφατα και ο ίδιος- μόνο κέρδισε από αυτό.

Είναι πυξίδα προσανατολισμού για το μέλλον
Όπως κάθε οργανισμός που δραστηριοποιείται σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, μια ποδοσφαιρική ομάδα κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα που στήνουν οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι. Το να νικάς κάθε βδομάδα και να κατακτάς τίτλους κάθε σεζόν. Σε αυτό το σημείο οι ερευνητές αναφέρονται στο γεγονός ότι τα παιδιά της «Masia» μπορούν να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και ταυτόχρονα ποδοσφαιριστές με την ικανότητα να διαχειριστούν την πίεση, πολύ αποτελεσματικότερα από άλλους. Και αυτό, διότι στα χρόνια που περνούν στις Ακαδημίες, αυτή απλά δεν υπάρχει. Ο Ζόρντι Μέστρε, μέλος της διοίκησης και υπεύθυνος για τους μικρούς, περιγράφει πόσο δύσκολο είναι να πείσεις παιδιά, αλλά και τους προπονητές τους ότι το αποτέλεσμα σε αυτές τις ηλικίες δεν έχει την παραμικρή σημασία, μέχρι να φτάσει η στιγμή να παίζουν σε τέτοιο επίπεδο που σχεδόν θα έχει εξαλειφθεί το ενδεχόμενο να αγωνίζονται (σωστά και με τα ιδεώδη της «ταυτότητάς» τους) και να μην νικούν… Επιστήμη…

Προς ενίσχυση όλων των παραπάνω, παρατίθεται κι ένα επιπλέον στοιχείο που ίσως ελάχιστοι γνωρίζουν. Η καθημερινή ποδοσφαιρική προπόνηση δεν ξεπερνά τα 90 λεπτά και το μεγαλύτερο μέρος της αφορά τον έλεγχο της μπάλας και την αφομοίωση της τακτικής. Όλη η υπόλοιπη διαδικασία εμπεριέχει διδασκαλία ιστορίας και τρόπων συμπεριφοράς στα όρια του προσκοπισμού και μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την καταλανική «ταυτότητα» του συλλόγου. Ενός οργανισμού που βρίσκεται σε ευθεία σύνδεση με την τοπική κοινωνία και τους ήρωές της, γνωρίζοντας πως αύριο-μεθαύριο πολλοί από αυτούς θα είναι οι ποδοσφαιριστές που φορούν τη φανέλα με το έμβλημα που όποιος το αντικρίζει αυτόματα σκέφτεται «mes que un club» ή απλά Μπαρτσελόνα…*Πηγή: sport-fm.gr*

Με έναν πρώην «εχθρό»;

Με τον Σίνισα Μιχαϊλοβιτς στο «τιμόνι» θα ξεκινήσει την προσπάθεια αντεπίθεσης η Μίλαν και το sport-fm αναλύει τα δεδομένα για την… ηλεκτρική καρέκλα του «Σαν Σίρο»

Με έναν πρώην «εχθρό»;

Γράφει ο Βαγγέλης Νερατζιάς

Η πραγματικότητα είναι ότι οι επιλογές των τελευταίων ετών έγιναν σε μεγάλο βαθμό με το συναίσθημα και όχι με ποδοσφαιρική λογική. Η διοίκηση των «ροσσονέρι» έδωσε τα κλειδιά σε τέσσερις πρώην παίκτες, στους Λεονάρντο, Ζέεντορφ, Ιντζάγκι και για ένα μικρό διάστημα στον Τασότι. Το σχέδιο ότι κάποιος από αυτούς θα αποδειχθεί νέος Αντσελότι απέτυχε παταγωδώς. Βέβαια, το μεγαλύτερο διάστημα στην τεχνική ηγεσία έμεινε η μοναδική εξαίρεση στον συγκεκριμένο κανόνα της τελευταίας επταετίας, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο νυν τεχνικός της Γιουβέντους -στην οποία διαπρέπει- έφυγε σαν αποτυχημένος, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ο Μάσιμο έδωσε το τελευταίο πρωτάθλημα στην ομάδα το 2011.

Φυσικά τόσο για τον Αλέγκρι, όσο και για τους υπόλοιπους προπονητές που πέρασαν πρόσφατα από τον πάγκο της Μίλαν υπάρχει ένα σοβαρό ελαφρυντικό. Αυτό αφορά την σφιχτή οικονομική πολιτική από την διοίκηση Μπερλουσκόνι, η οποία σταδιακά άφησε να φύγουν όλα τα μεγάλα της αστέρια, είτε με πωλήσεις(Ιμπραιμοβιτς), είτε με «εγκλήματα» σαν αυτό με τον Πίρλο που έφυγε ως ελεύθερος…

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και η πλέον η Μίλαν άλλαξε εποχή και διοικητικά. Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας Μπι Ταετσαουμπόλ έφερε πολύ ζεστό χρήμα στα ταμεία παίρνοντας το 48% των μετοχών και κράτησε στο ΔΣ όλα τα ιστορικά στελέχη, με την οικογένεια Μπερλουσκόνι να διατηρείται στα πεπραγμένα της διοίκησης. Ο σύλλογος κινείται και πάλι δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι και κοιτάζει παίκτες από το πάνω ράφι, ώστε να πρωταγωνιστήσει εκ νέου.

Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι ο αυτές τις κατάλληλες συνθήκες που δεν βρήκαν τα προηγούμενα χρόνια τα «δικά της παιδιά», θα τις απολαμβάνει ένας πρώην νερατζούρο, ο Σίνισα Μιχαίλοβιτς! Ο 46χρονος Σέρβος τεχνικός μάλιστα όταν αγωνιζόταν πριν δέκα χρόνια ως ποδοσφαιριστής στην Ίντερ είχε δηλώσει ότι δεν θα πήγαινε ποτέ στην Μίλαν… για να δηλώσει προχθές «Είναι λογικό να αλλάξω τρόπο σκέψης πλησιάζοντας στα 50».

Όσον αφορά τώρα στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος ο Μιχαϊλοβιτς μοιάζει να υπερτερεί σε σχέση με τους προκατόχους του στον παράγοντα εμπειρία. Με εξαίρεση τον Αλέγκρι, οι Ζέεντορφ, Ιντζάγκι και Λεονάρντο κλήθηκαν ουσιαστικά να βγάλουν τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και να κάτσουν στον πάγκο, ενώ ο Σέρβος έχει εργαστεί ήδη σε τέσσερις ομάδες της serie a(Μπολόνια, Κατάνια, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια), αλλά και στον πάγκο της εθνικής Σερβίας.

Βέβαια όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το βάρος της φανέλας και οι λεπτές ισορροπίες σε έναν τεράστιο σύλλογο όπως η Μίλαν καθιστούν το έργο του δύσκολο και είναι βέβαιο ότι μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι συγκυρίες και ο παράγοντας τύχη. Μένει να δούμε αν ο αντι-Κάρλο που ψάχνουν οι ροσσονέρι τη τελευταία επταετία θα βρεθεί στο πρόσωπο ενός πρώην «εχθρού»… *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα λέει με τον Σαββίδη!

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη με τον Φρανκ Άρνεσεν για τα τρέχοντα θέματα του ΠΑΟΚ, πριν ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» επιστρέψει στη Ρωσία.

Τα λέει με τον Σαββίδη
Συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη έχει αυτή την ώρα ο Φρανκ Άρνεσεν.

Αμέσως μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη ο Δανός μετέβη στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» όπου τον περίμενε ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου.

Από την συζήτηση των δύο ανδρών αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις, ξεκινώντας από το θέμα του προπονητή.

Μέσα στη μέρα ο νέος αθλητικής διευθυντής θα τα πει και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιάκωβο Αγγελίδη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φουλ για Ελευθερόπουλο στην Κέρκυρα!!


Στον διάδοχο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο της ομάδας κατέληξαν στην Κέρκυρα, μετά από έρευνα ημερών και το χρίσμα είναι έτοιμος να λάβει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Φουλ για Ελευθερόπουλο στην Κέρκυρα

Οι δύο πλευρές έχουν συζητήσει κατ’ ιδίαν και τα έχουν βρει σε όλα και σε ό,τι αφορά τόσο στο οικονομικό όσο και στο πλάνο της ομάδας για την επόμενη μέρα, ενώ όπως λένε ιθύνοντες της ομάδας έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από τα όσα έχουν ακούσει από την πλευρά του νεαρού τεχνικού.

Οριστικές εξελίξεις αναμένεται να έχουμε εντός 24ωρου ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και να υπάρξουν οι ανακοινώσεις για τη γνωστοποίηση του «γάμου» των δύο πλευρών εντός αυτού του διαστήματος. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έδεσε» και Χουχούμη ο Παναθηναϊκός!

Παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια θα παραμείνει ο Διαμαντής Χουχούμης. «Τίτλους και καλή πορεία στην Ευρώπη», το μήνυμα του νεαρού αμυντικού μετά την συμφωνία.

«Έδεσε» και Χουχούμη ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» έδεσαν με νέο συμβόλαιο τον Διαμαντή Χουχούμη, με τον νεαρό αμυντικό να υπογράφει για τρία χρόνια.

inner

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Διαμαντή Χουχούμη για την τριετή επέκταση του υπάρχοντος συμβολαίου του διεθνούς αμυντικού, ο οποίος θα παραμείνει έτσι στην ομάδα μας μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το καινούργιο μου συμβόλαιο και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που μου δείχνει ξανά εμπιστοσύνη… Εγώ, από την μεριά μου, θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να βελτιώνομαι, βοηθώντας παράλληλα και τον Παναθηναϊκό. Εύχομαι την επόμενη χρονιά να κατακτήσουμε πάλι τίτλους και να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη!», δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, στα γραφεία της ΠΑΕ".

inner

Μένουν Περιστέρι Ρούσσης και Σούιτσα!

Στο τεχνικό επιτελείο του Μιχάλη Γρηγορίου θα παραμείνουν οι Σωτήρης Ρούσσης και Σλόμπονταν Σούιτσα οι οποίοι ανανέωσαν τη συνεργασία τους για ακόμα δύο χρόνια.

Μένουν Περιστέρι Ρούσσης και Σούιτσα
Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον προπονητή φυσικής κατάστασης, Σωτήρη Ρούσση και με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Σλόμπονταν Σούιτσα ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ατρόμητος οι οποίοι θα ενταχθούν κανονικά στο τιμ του Μιχάλη Γρηγορίου.

Ο Σωτήρης Ρούσσης ήταν επιλογή του Ρικάρντο Σα Πίντο και αφού εκτιμήθηκε η δουλειά του αποφασίστηκε να παραμείνει στους Περιστεριώτες ενώ ο Σλόμπονταν Σούιτσα που πήγε στο Περιστέρι επί Ντούσαν Μπάγεβιτς θεωρείται από τους κορυφαίους στη δουλειά του και δεν υπήρχε λόγος να μην συνεχίσει στους «κυανολεύκους».

Αντίθετα, λύθηκε στο συμβόλαιο του Σωτήρη Κακαργιά και αναμένεται ακόμα ένα μέλος να προστεθεί στο τιμ του Γρηγορίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ατρόμητου:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει ότι ανανέωσε την συνεργασία της για 2 χρόνια ακόμη με τον Προπονητή Φυσικής Κατάστασης Σωτήρη Ρούσση και τον Προπονητή Τερματοφυλάκων Σλόμπονταν Σούιτσα.

Αντιθέτως, λύθηκε η συνεργασία με τον Προπονητή Φυσικής Κατάστασης και Αποκατάστασης Σωτήρη Κακαργιά ο οποίος αποχωρεί έπειτα από 7 χρόνια προσφοράς στην ομάδα μας. Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Eντός των ημερών ενδέχεται να προστεθεί ένα ακόμη μέλος στο τεχνικό επιτελείο του νέου προπονητή Μιχάλη Γρηγορίου.

Καθήκοντα εργοφυσιολόγου θα συνεχίσει να επιτελεί ο Γιώργος Ζιώγας».

Αυξάνεται το «δίκτυο» της ΑΕΚ!!


Συνεργασία με τον ΓΣ Κηφισιάς για την ενίσχυση του αναπτυξιακού της προγράμματος ανακοίνωσε η ΑΕΚ.

Αυξάνεται το «δίκτυο» της ΑΕΚ
Οι υποδομές έχουν κεντρικό ρόλο στα σχέδια για τη νέα ΑΕΚ. Μετά το τριήμερο δοκιμών παικτών, η «Ένωση» προχωρά σε συνεργασίες με τοπικά σωματεία. Στο «δίκτυο», που επιχειρεί να δημιουργήσει η ΑΕΚ εντάχθηκε η ΓΣ Κηφισιάς, ένα σωματείο με ιστορία πάνω από 30 χρόνια.

«Μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας η ΑΕΚ θα παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία τόσο σε προπονητικό όσο και σε συμβουλευτικό επίπεδο ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το σωματείο και να γίνει σχολή μπάσκετ και σημείο αναφοράς του αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα ΑΕΚ & Γ.Σ. Κηφισιάς θα συνεργασθούν και σε άλλα επίπεδα, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων δίνοντας εμπειρίες και γνώσεις με σκοπό το χτίσιμο και την δημιουργία υψηλού επιπέδου καλαθοσφαιριστών αλλά και προσωπικοτήτων», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το πρόγραμμα του Πέτγουεϊ!! (video)

Δεν τραγούδησε απλά. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ στο γλέντι του Ολυμπιακού κράτησε ολόκληρο μαγαζί με το πρόγραμμα που έκανε κλέβοντας τη δουλειά από τον Γιώργο Τσαλίκη.

Το πρόγραμμα του Πέτγουεϊ (video)
Με λουκ που παρέπεμπε σε ράπερ, αλλά με νταλκά που θα είχε λαϊκός τραγουδιστής, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έκλεψε το μικρόφωνο από τον Γιώργο Τσαλίκη και την παράσταση στο γλέντι του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν αρκέστηκε σε ένα τραγούδι, αλλά έκανε και… αλλαγές που θα ζήλευαν και επαγγελματίες, τη στιγμή που η σύντροφός του τον κατέγραψε με το κινητό.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλουν Χάρα στη Ροσάριο Σεντράλ!

Την περίπτωση του Φράνκο Χάρα εξετάζει η Ροσάριο Σεντράλ, κατόπιν υπόδειξης του τεχνικού της ομάδας, Εντουάρντο Κουντέτ για την ενίσχυση της επίθεσης.

Θέλουν Χάρα στη Ροσάριο Σεντράλ

Όπως αναφέρει το «agenciafe.com», ο τεχνικός των Αργεντινών Εντουάρντο Κουντέτ έχει εισηγηθεί τρεις επιθετικούς, μεταξύ των οποίων και ο Φράνκο Χάρα από τον Ολυμπιακό, αν και σημειώνεται ότι είναι περιορισμένες οι πιθανότητες για την πραγματοποίηση της μεταγραφής.

«Ο πρώην άσος της Εστουντιάντες και της Σαν Λορέντζο είναι τώρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος προχώρησε σε μια ακριβή επένδυση για να τον αποκτήσει πριν από έξι μήνες», αναφέρει το ρεπορτάζ προσθέτοντας ότι οι καλές σχέσεις του Χάρα με τον προπονητή της Ροσάριο ίσως παίξει κάποιο ρόλο.

«Ναι, μας ενδιαφέρει, αλλά δεν είναι εύκολο. Δεν θέλουμε να παρουσιάσουμε ψεύτικες προσδοκίες στους οπαδούς μας, αλλά θα κάνουμε μια προσπάθεια», ανέφεραν πηγές από τη Σεντράλ καταλήγει το δημοσίευμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εποχή Μιχαΐλοβιτς στη Μίλαν!!

Είναι πλέον κι επίσημο! Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς είναι ο νέος προπονητής της Μίλαν. Διετές το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Σέρβος τεχνικός.

Εποχή Μιχαΐλοβιτς στη Μίλαν!

Η συμφωνία με τον 46χρονο Σέρβο τεχνικό ήταν δεδομένη εδώ και καιρό, ωστόσο εκκρεμούσε η λύση της συνεργασίας με τον Φίλιπο Ιντζάγκι για να επικυρωθεί. Ο Ιταλός τεχνικός μετά από πολυήμερες διαβουλεύσεις βρήκε τη χρυσή τομή για το διαζύγιο με τη Μίλαν κι αμέσως μετά ο Μιχαΐλοβιτς κλήθηκε να υπογράψει διετές συμβόλαιο.

Ο νέος προπονητής της Μίλαν άρχισε την πορεία του στους πάγκους ως βοηθός στην Ίντερ, ενώ ακολούθως εργάστηκε από μια σεζόν σε Μπολόνια, Κατάνια και Φιορεντίνα, μέχρι την τελευταία διετία να δουλέψει στη Σαμπντόρια. Παραλαμβάνει περίπου «καμένη γη», καθώς η Μίλαν τερμάτισε μόλις δέκατη στη Serie A μένοντας για δεύτερη σερί σεζόν εκτός Ευρώπης. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Είναι τρελός ο πρόεδρος» στα αποδυτήρια του ΣΕΦ!! (video)


Δείτε τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια του ΣΕΦ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Γιώργο Αγγελόπουλο να τραγουδά με τους παίκτες του «Είναι τρελός ο πρόεδρος» και τις σαμπάνιες να ανοίγουν.

«Είναι τρελός ο πρόεδρος» στα αποδυτήρια του ΣΕΦ (video)

Οι «ερυθρόλευκοι» παίκτες τραγουδούσαν «Είναι τρελός ο πρόεδρος» και το… τιμώμενο πρόσωπο, Γιώργος Αγγελόπουλος, συμμετείχε σαν μικρό παιδί στους πανηγυρισμούς, τη στιγμή που ο αδερφός του, Παναγιώτης, αλλά και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος συμμετείχαν στο μπουγέλο με τις σαμπάνιες.







*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έχουν συμφωνήσει Ολυμπιακός-Μάρκο Σίλβα»

Νέο δημοσίευμα αναφέρει πως ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τον Μάρκο Σίλβα και η ανακοίνωση θα εκδοθεί, μόλις ο Πορτογάλος τεχνικός λύσει και επίσημα τη συνεργασία του με την Σπόρτινγκ.

«Έχουν συμφωνήσει Ολυμπιακός-Μάρκο Σίλβα»

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «desporto.sapo.pt»

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Μάρκο Σίλβα και ο Ολυμπιακός έχουν συμφωνήσει για να αναλάβει ο Πορτογάλος προπονητή της τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ελλάδας από την επόμενη σεζόν.

Η επίσημη ανακοίνωση δεν θα βγει μέχρι ο τεχνικός να λύσει και επίσημα τη συνεργασία του με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Μετά τον Λεοάντρο Ζαρντίμ και τον Βίτορ Περέιρα που ήταν στον ελληνικό σύλλογο, οι πρωταθλητές ποντάρουν ξανά σε ακόμη έναν Πορτογάλο προπονητή. *Πηγή: sport-fm.gr*

O ΠΑΟΚ στα ουράνια!

Σαν σήμερα, την Κυριακή 16 Ιουνίου 1985, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα, και η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έκανε αφιέρωμα για αυτή τη σημαντική στιγμή της ιστορίας της.

O ΠΑΟΚ στα ουράνια
Η ενημέρωση της ΠΑΕ

Η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ήταν το τελευταίο τυπικό εμπόδιο χωρίς βαθμολογική σημασία, αφού ο ΠΑΟΚ μαθηματικά εξασφάλισε τον τίτλο μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος Ελλάδας της περιόδου 1984-85, μετά την λευκή ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και το 2-2 του Παναθηναϊκού με τον Πιερικό στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

Η απονομή του τροπαίου ήταν… στον αέρα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιουνίου, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε καταθέσει ένσταση κατά του κύρους της αναμέτρησης του με τον Εθνικό που είχε γίνει στις 17 Μαρτίου 1985 επειδή η ομάδα του Πειραιά είχε χρησιμοποιήσει το γήπεδο της Νέας Σμύρνης αντί του Περιστερίου.

Ο αθλητικός δικαστής απέρριψε για τυπικούς λόγους την ένσταση, αφού οι “πράσινοι” δεν είχαν αναφέρει τίποτε στον διαιτητή ώστε να γραφτεί στο φύλλο αγώνα και έτσι η ήττα από τον Εθνικό με 1-0 επικυρώθηκε με αποτέλεσμα ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής στην Τούμπα να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Το βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Κώστας Σκούρας, θα ταξίδευε στην Θεσσαλονίκη για να μεταφέρει το τρόπαιο του δεύτερου πρωταθλήματος που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ και είχε δείξει να το αγκαλιάζει από πολύ νωρίς εκείνη την περίοδο. Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την πορεία προς τον τίτλο εδώ.

Ο Δικέφαλος ουσιαστικά είχε δείξει τις προθέσεις του από τον πρώτο γύρο και η νίκη του μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο επί του Παναθηναϊκού με 1-0 με γκολ του Ράντε Πάπριτσα στο 79ο λεπτό, είχε χαρακτηριστεί ως “διπλό τίτλου” από τις εφημερίδες, αφού έδινε πέντε βαθμούς διαφορά στην βαθμολογία από τον δεύτερο Παναθηναϊκό με το τέλος του πρώτου γύρου δεδομένου φυσικά και του βαθμολογικού συστήματος 2-1-0 που ίσχυε εκείνη την περίοδο.

Η υποδοχή από 3.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ στο αεροδρόμιο ήταν ακόμη ένα στοιχείο επιβεβαίωσης για την σημασία της πρώτης εκτός έδρας νίκης επί του Παναθηναϊκού στην Αθήνα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε από νωρίς κεφάλι στην κούρσα εκείνης της σεζόν, αφού ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες (Απόλλων εκτός – Άρη εντός – Εθνικός εκτός – Ολυμπιακός εντός) και συνέχισε με ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ στην Αθήνα. Έβγαλε αήττητος όλα τα ματς που έγιναν μέσα στο 1984 για εκείνη την περίοδο και παρά το άσχημο ποδαρικό με την ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ με 3-1 στις 6 Ιανουαρίου 1985 δεν έπεσε από την πρώτη θέση σε καμία στιγμή.

Στις 17 Φεβρουαρίου μετά τις εκτός έδρας ήττες από τον Άρη με 3-0 και τον Ολυμπιακό με 2-1 οι αντίπαλοι αναθάρρησαν και οι εφημερίδες έγραφαν χαρακτηριστικά πως «Το πρωτάθλημα ξαναρχίζει», αλλά ο ΠΑΟΚ είχε διαφορετική γνώμη και συνέχισε χωρίς ήττα από εκεί και πέρα την πορεία του προς την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της σεζόν εδώ.

Την Κυριακή στις 17:15 ακριβώς, ο υπουργός Εμπορίου και μέλος του ΠΑΟΚΝίκος Ακριτίδης απένειμε το κύπελλο του πρωταθλητή στον αρχηγό του Δικεφάλου Κώστα Ιωσηφίδη και άρχισε το παραλήρημα.

Το τρόπαιο πέρασε από τα χέρια όλων και μετά τον μάνατζερ της ομάδας εκείνης της σεζόν, Γιώργο Κούδα και τον Μλάντεν Φορτούλα που είχε αναλάβει ρόλο στους τερματοφύλακες της ομάδας, ενώ ακολούθως έφτασε και στον προπονητή Βάλτερ Σκότσικ που είχε αναλάβει το καλοκαίρι ερχόμενος από την Λάρισα.

«Σήμερα είναι η καλύτερη μου στιγμή στο ποδόσφαιρο. Πρωταθλήματα και κύπελλα σήκωσα σαν παίκτης και προπονητής της Ραπίντ Βιέννης, αλλά ποτέ δεν ένιωσα τη σημερινή χαρά. Τέτοια αποθέωση δεν φανταζόμουν ούτε στο καλύτερο όνειρο μου».

Ο ΠΑΟΚ πετούσε στους ουρανούς λίγο πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, αφού στις 4:30 έκανε την εμφάνιση του πάνω από την Τούμπα ένα ελικόπτερο εταιρείας οδικής βοήθειας που ήταν στολισμένο με ασπρόμαυρες σημαίες και πανό. Αρχικά πετούσαν μπαλόνια και μετά το τελευταίο σφύριγμα προσγειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο και αποβίβασε δύο όμορφες κοπέλες που φορούσαν εμφανίσεις του ΠΑΟΚ και έδωσαν λουλούδια και στεφάνια νίκης στους ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε αναλυτικά το αφιέρωμα του paokfc.gr σχετικά με το πρωτάθλημα του 1985 εδώ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Για τον μικρό Ένυ!

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό δώρισε τη φανέλα που φόρεσε στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, όπως ανακοινώθηκε και από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Για τον μικρό Ένυ
Δημοπρασία για καλό σκοπό διεξάγει η γνωστή ιστοσελίδα «charityidols», στην οποία δώρισε τη φανέλα του ο Βασίλης Λαμπρόπουλος που φόρεσε στον τελευταίο αγώνα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τη Λάρισα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η δημοπρασία διεξάγεται για να μαζευτούν τα 2.490 ευρώ που χρειάζονται για να αγοραστεί αναπηρικό καροτσάκι που χρειάζεται ένα 14χρονο παιδί.

Μέχρι στιγμής το ποσό έχει φτάσει τα 115 € και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα «charityidols.gr». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Διαπραγματευόμαστε την επιστροφή του Τέβες»

Τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Κάρλος Τέβες επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς, Όσκαρ Μοσκιαρέλο που τόνισε ότι περιμένει να μιλήσει και με τον ίδιο τον παίκτη.

«Διαπραγματευόμαστε την επιστροφή του Τέβες»

«Ο πρόεδρος έφτασε στη Χιλή το πρωί, αλλά δεν έχουμε ακόμα ενημέρωση. Δεν ξέρω τι ισχύει με το συμβόλαιο του παίκτη», ανέφερε στο Tuttomercatoweb και συμπλήρωσε:

«Ο Τέβες είναι ένα είδωλο για τους οπαδούς μας, ένα σύμβολο για την Μπόκα Τζούνιορς, αλλά και για την Αργεντινή. Θα ήταν ευτυχία να τον έχουμε πάλι μαζί μας.

Έχουμε μιλήσει με τον μάνατζέρ του, η Γιουβέντους είναι εντάξει με την Μπόκα, αλλά δουλεύουμε κυρίως με τον ατζέντη του. Τώρα περιμένουμε να συναντήσουμε τον Κάρλος για να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μειώθηκε η ποινή του Ολυμπιακού!

«Έκπτωση» στο πρόστιμο, όχι όμως και εξαφάνιση της τιμωρίας έδρας αποφάσισε η Ευρωλίγκα μετά την έφεση του Ολυμπιακού.

Μειώθηκε η ποινή του Ολυμπιακού
Κατά το ήμισυ έγινε δεκτή η έφεση του Ολυμπιακού για την τιμωρία 97.000 ευρώ και μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που είχε επιβληθεί στην ΚΑΕ για την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και κάποια μικροεπεισόδια μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα και την πρόκριση στο Final Four στις 23 Απριλίου.

Η ανεξάρτητη επιτροπή εφέσεων της Ευρωλίγκας μείωσε το πρόστιμο σε 22.000 ευρώ, ωστόσο διατήρησε την τιμωρία έδρας των «ερυθρόλευκων», πράγμα που σημαίνει πως θα εκκινήσουν τη νέα σεζόν στη διοργάνωση χωρίς κόσμο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πάει Παναθηναϊκό ο Μορένο»

Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Έρικ Μορένο, σύμφωνα με τη Record. Το προφίλ του Κολομβιανού επιθετικού, που φέτος έπαιξε δανεικός στον Παναιτωλικό. Δεν επιβεβαιώνει η ΠΑΕ.

«Πάει Παναθηναϊκό ο Μορένο»

Ο 23χρονος άσος, που θυμίζει εντυπωσιακά τον Μάριο Μπαλοτέλι, είχε 6 γκολ σε 17 συμμετοχές με την ομάδα του Αγρινίου αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Άρχισε την καριέρα του στη Ντεπορτίβο Περέιρα, εν συνεχεία αγωνίστηκε στη Μιγιονάριος (42 συμμετοχές-10 γκολ), ενώ από το 2014 ανήκει στην Μπράγκα, με την οποία είχε εμφανίσεις και 2 γκολ.

Ο Παναθηναϊκός αναζητεί έναν επιθετικό για να έχει μια ακόμη λύση στην επιθετική του γραμμή. Αν αυτός θα είναι ο Μορένο, ίδωμεν…





Τι προκύπτει από το ρεπορτάζ

Όπως είπε ο Τάσος Νικολογιάννης στον ΣΠΟΡ FM 94.6, δεν φαίνεται πως ισχύει κάτι τέτοιο, αφού από τον Παναθηναϊκό δεν επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον για τον Κολομβιανό φορ, ο οποίος φέτος ξεχώρισε με τη φανέλα του Παναιτωλικού ως δανεικός από την Μπράγκα. 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η νίκη δεν πρέπει να εξωραΐσει την εικόνα της!!

O Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως ο Νέιμαρ είναι ένας ώριμος σταρ που από τα πόδια του περνάνε όλα και δίνει στην ομάδα την αίσθηση πως μπορεί να κάνει μισή φάση που να οδηγήσει σε γκολ.

Η νίκη δεν πρέπει να εξωραΐσει την εικόνα της!
Oποιος είδε τη δύσκολη νίκη της Βραζιλίας επί της ομάδας του Περού στην πρεμιέρα της «σελεσάο» στο Κόπα Αμέρικα θα κατάλαβε αμέσως την τεράστια διαφορά που έχει η φετινή έκδοσή της από τη θλιβερή εκείνη που διασύρθηκε πριν από 11 μήνες στο Μουντιάλ.

Ο Ντούνγκα σε αυτό το διάστημα κατόρθωσε να ξαναδώσει στην ομάδα τη χαμένη της αυτοπεποίθηση. Μόνο νίκες άλλωστε μετράει σε αυτά τα 11 ματς η Βραζιλία στο διάστημα μετά τα απίστευτα 1-7 απ' τη Γερμανία και 1-3 από την Ολλανδία που σηματοδότησαν το αντίο στα όνειρα του Μουντιάλ. Μερικές ήταν και πολύ σημαντικές όπως το 1-0 επί της Κολομβίας που ήταν η πρώτη αναμέτρηση μετά τον εφιάλτη του Μουντιάλ ή το 2-0 επί της Αργεντινής και το 3-1 επί της Γαλλίας.

ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙEΡΑ η Βραζιλία μπορεί να αντιμετώπιζε μία εθνική από την οποία παραμένει αήττητη από το τελικό του Κόπα Αμέρικα το 1975, ωστόσο πάντα το άγχος του πρώτου αγώνα δημιουργεί συνειρμούς. Ο Νέιμαρ όμως είναι πια ένας ώριμος σταρ που από τα πόδια του περνάνε όλα και δίνει στην ομάδα του την αίσθηση πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει μισή φάση που να οδηγήσει σε τέρμα. Ο Ντόουγκλας Κόστα στις καθυστερήσεις λύτρωσε τους Βραζιλιάνους και δεν άφησε την όποια εσωστρέφεια θα προξενούσε μία ισοπαλία, να εξαπλωθεί και να δηλητηριάσει την καλή ατμόσφαιρα που δείχνουν να έχουν και πάλι τα αποδυτήρια της «σελεσάο».

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚA όμως τα ερωτηματικά παραμένουν. Η Αργεντινή παρά το στραπάτσο της δικής της πρεμιέρας, παραμένει για μένα η ποιοτικότερη ομάδα σε ρόστερ στο τουρνουά. Αν μάλιστα την εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα κατά της Παραγουάης την έχει ως οδηγό, θα καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της στο επίπεδο που απαιτείται. Η Βραζιλία δεν τρώει εύκολα γκολ. Γενικά δεν δίνει στον αντίπαλο την εύκολη φάση, όμως αρκεί μερικές φορές σε ένα τόσο ψηλό επίπεδο, μία στιγμή κακού υπολογισμού για να φέρει τον οποιονδήποτε να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο!

ΤΟ OΤΙ ΑΝΤEΔΡΑΣΕ και νίκησε της περιποιεί τιμή, αλλά δεν πρέπει να λειτουργήσει ως καταπραϋντικό ούτε να εξωραΐσει τα βασικά προβλήματα δημιουργικότητας που έχει! Η εικόνα της ειδικά στο δεύτερο μέρος ήταν προβληματική και αν δεν διέθετε την ποιότητα και τον οίστρο του Νέιμαρ δεν θα έφευγε με τίποτα παραπάνω από την ισοπαλία! Και αυτό είναι κάτι που θα βρει μπροστά της, αν δεν αρχίσουν να αποκτούν προσωπικότητα και άλλοι παίκτες δίπλα στον σταρ της Μπαρτσελόνα! *Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει Ουσέρο ο Ατρόμητος!

Μόνο η τυπική λύση της συνεργασίας του με τον Αστέρα Τρίπολης απομένει για να ανακοινωθεί από τον Ατρόμητο ο Φερνάντο Ουσέρο.

Παίρνει Ουσέρο ο Ατρόμητος
Μετά τις αποχωρήσεις και τις υποθέσεις ανανέωσης, ο Ατρόμητος βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακοίνωση της πρώτης του μεταγραφής, καθώς με το ένα πόδι στο Περιστέρι είναι ο Φερνάντο Ουσέρο.

Ο Ισπανός άσος ο οποίος τα έχει «σπάσει» από τον περασμένο Νοέμβριο με τον Αστέρα Τρίπολης, αναμένεται να μείνει ελεύθερος εντός των επόμενων ημερών, αφού όπως λέγεται η λύση της συνεργασίας αποτελεί καθαρά τυπικό ζήτημα.

Ο Ατρόμητος έχει ήδη συμφωνήσει με τον ποδοσφαιριστή και το μόνο που απομένει για την ανακοίνωσή του είναι η απεμπλοκή του από τους Αρκάδες.

Με αυτή τη λύση οι Περιστεριώτες αρχίζουν να καλύπτουν τα κενά της μεσαίας γραμμής, μετά την αποχώρηση του Δημούτσου και τη δεδομένη απόφαση να μην ανανεωθούν τα συμβόλαια των Αγκουαζί και Κατσουράνη.

Στο μεταγραφικό πλάνο της ομάδας προβλέπεται ακόμα η απόκτηση τουλάχιστον ενός επιθετικού με το όνομα του Παπαδόπουλου να βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα, ενός ακόμα χαφ με τον Βίκτορ Βιτόλο να είναι μια υπαρκτή περίπτωση, αριστερού μπακ και σίγουρα ενός σέντερ μπακ. Αν και εφόσον δεν υπάρξει happy end με τον Σωκράτη Φυτανίδη, τότε θα γίνει κίνηση για ακόμα έναν κεντρικό αμυντικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ιντζάγκι έφυγε, Μιχαΐλοβιτς έρχεται!

Χωρίς να καταφέρουν να βρουν συναινετική λύση, Μίλαν και Φίλιπο Ιντζάγκι θα ακολουθήσουν οριστικά ξεχωριστούς δρόμους, με τον ιταλικό σύλλογο να ανακοινώνει την απόλυση του νεαρού τεχνικού.

Ιντζάγκι έφυγε, Μιχαΐλοβιτς έρχεται
Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις, Μίλαν και Φίλιπο Ιντζάγκι δεν κατάφεραν να βρουν μια συμβιβαστική λύση για τη λύση της συνεργασίας τους, με αποτέλεσμα οι Μιλανέζοι να ανακοινώσουν την απόλυση του Ιταλού τεχνικού.

«Η Μίλαν ανακοινώνει ότι απέλυσε τον προπονητή, Φίλιπο Ιντζάγκι, τον οποίο ευχαρίστησε για τη δουλειά που πραγματοποίησε».

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η Μίλαν είχε ειδοποιήσει τον νεαρό προπονητή ότι δεν θα συνεχίσουν μαζί τη νέα χρονιά και όλο αυτό το διάστημα γινόταν μια προσπάθεια ώστε να λυθεί το συμβόλαιο των δύο πλευρών μέσω συμβιβαστικής λύσης και λόγω σεβασμού προς τα όσα είχε προσφέρει ως παίκτης.

Τελικά, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και τελικά ο «Πίπο» απολύθηκε. Πλέον, απομένει μόνο η ανακοίνωση για να αναλάβει καθήκοντα ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Μιλανέλο για να υπογράψει για 2+1 χρόνια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΕΚ για Μεντόσα;

Σύμφωνα με δημοσιογράφο από την Αργεντινή, η ΑΕΚ κινείται για τον αριστερό εξτρέμ της Χιμνάσια Λα Πλάτα, Χαβιέρ Μεντόσα. Δείτε το προφίλ του παίκτη.

ΑΕΚ για Μεντόσα;









Ο 22χρονος άσος, που αγωνίζεται ως αριστερός χαφ, παίζει στη Χιμνάσια Λα Πλάτα από την αρχή της καριέρας του και τον περασμένο Δεκέμβρη είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό.

Φέτος μετρά ήδη πέντε συμμετοχές και μία ασίστ στο πρωτάθλημα, ενώ πέρσι είχε 19 εμφανίσεις, 1 γκολ και 3 τελικές πάσες και πρόπερσι 18 παρουσίες και 4 ασίστ. 






*Πηγή: sport-fm.gr*

Χτίζει με Μαρκαριάν! Ωϊμέ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σταυροκοπιέται μέσα από το sport-fm.gr με όσα ακούει για το…μέλλον της εθνικής Ελλάδας.

Χτίζει με Μαρκαριάν! Ωϊμέ!
• Διαβάζεις ρεπορτάζ εθνικής ομάδας. Και κάνεις τον σταυρό σου! Όχι ότι φταίνε τα ρεπορτάζ, αλλά αυτά τα οποία προκύπτουν από τα ρεπορτάζ.

• Χτίζουν λέει Καραγκούνης και Μαρκαριάν τη νέα εθνική ομάδα! Ωϊμέ! Να χτίσει ο Μαρκαριάν την εθνική Ελλάδας. Στα 70 του! Με καθοδηγητή τον Καραγκούνη…

• Για τον οποίο Καραγκούνη δεν αμφιβάλλει κανείς σε ό,τι αφορά την προσφορά του στην εθνική, αλλά και την αγάπη του προς την εθνική. Αλλά το τι έχει κάνει από το νέο του πόστο και το τι μπορεί να κάνει, αποτελεί κάτι εντελώς διαφορετικό. Και, μέχρι τώρα δεν έχουμε δει τίποτα...

• Η, μάλλον έχουν δει. Στον Ολυμπιακό έχουν δει κάποια πράγματα, που δεν τους αρέσουν καθόλου.

• Τέλος πάντων, δεν το πάω παραπάνω, γιατί το θέμα μου σε αυτό το κομμάτι δεν είναι στο συλλογικό. Παρότι πραγματικά έχει πλάκα να θεωρείται ότι ο Ολυμπιακός κάνει ό,τι θέλει στην ΕΠΟ και να μην υπάρχει…ίχνος Ολυμπιακού στην εθνική ομάδα: Καραγκούνης, Μαρκαριάν, Κωστένογλου. Μιλάμε για φουλ…Ολυμπιακό!!!

• Όμως, πραγματικά αυτό με τον Μαρκαριάν, μπορεί να έχει κάποιο νόημα; Σοβαρά τώρα. Υπάρχει έστω ένας ποδοσφαιράνθρωπος η, έστω απλός φίλαθλος, που να πιστεύει ότι ο Μαρκαριάν, ειδικά σε αυτή την κατάσταση που βλέπουμε ότι βρίσκεται τώρα, στα 70 του, θα δώσει τη λύση στην εθνική μας; Έστω ένας… *Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Ντράγκιτς, αλλά με Ντάνστον η Σλοβενία!

Το όνομα του Γκόραν Ντράγκιτς απουσιάζει από την προεπιλογή της Σλοβενίας, εκ των αντιπάλων της Εθνικής εν όψει Ευρωμπάσκετ, αλλά στη λίστα είναι ο Μπράιαντ Ντάνστον.

Χωρίς Ντράγκιτς, αλλά με Ντάνστον η Σλοβενία
Δίχως το μεγάλο της αστέρι θα παραταχθεί η Σλοβενία στο Ευρωμπάσκετ (5-20 Σεπτεμβρίου), όπου στην πρώτη φάση είναι μια από τις αντιπάλους της Εθνικής. Ο γκαρντ του Μαϊάμι δεν είναι στην προεπιλογή του Γιούρι Ζντοβτς και λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων η επίσημη ενημέρωση αναφέρει πως υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να αγωνιστεί στη διοργάνωση.

Στη λίστα υπάρχει το όνομα του Μπράιαντ Ντάνστον, με τον Αμερικανό σέντερ του Ολυμπιακού να ενισχύει τη Σλοβενία εφόσον αποκτήσει εγκαίρως διαβατήριο από τη χώρα. Αντίθετα, εκτός πλάνων είναι ο Μίρζα Μπέγκιτς.

Αναλυτικά οι εκλεκτοί του Ζντοβτς: Γιούρε Μπάλαζιτς (Ισταμπούλσπορ), Γιάκα Μπλάζιτς (Ερυθρός Αστέρας), Ζίγκα Ντίμετς (Ρογκάσκα), Ζόραν Ντράγκιτς (Μαϊάμι Χιτ), Μπράιαντ Ντάνστον (Ολυμπιακός), Νεμπόισα Γιοκσίμοβιτς (Κρκα), Γιάκα Κλόμπουτσαρ (Ουλμ), Άλεν Όμιτς (Ολίμπια Λιουμπλιάνα), Κλέμεν Πρέπελιτς (Ολίμπια Λιουμπλιάνα), Ούρος Σλόκαρ (Εστουντιάντες), Γκάσπερ Βίντμαρ (Νταρουσάφακα).

Η Σλοβενία πέρα από την Ελλάδα θα αντιμετωπίσει Κροατία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ και Γεωργία στην πρώτη φάση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνο τα διαρκείας!

Στασιμότητα παρατηρείται στην Καλλονή όσον αφορά το θέμα του προπονητή και τα μεταγραφικά της ομάδας, με το πράγμα που να υπάρχει εξέλιξη είναι η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας.

Μόνο τα διαρκείας
Από χθες έχει ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας στην Καλλονή, στην οποία δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στο θέμα του προπονητή και της στελέχωσης του ρόστερ εν όψει της επόμενης σεζόν.

Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να περάσουν από τα γραφεία της ΠΑΕ, Ελευθερίου Βενιζέλου 5, στη Μυτιλήνη ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 2251023551 μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Χθες είχε γίνει γνωστό ότι οι νησιώτες έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον Πολωνό αριστερό μπακ, Κριστόφ Κρολ, όμως δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημα ανακοίνωση από τον σύλλογο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στη Νίζνι ο Μπέρζινς!

Την απόκτηση του Κάσπαρς Μπέρζινς ανακοίνωσε η Νίζνι.

Στη Νίζνι ο Μπέρζινς
Τον Κάσπαρς Μπέρζινς απέκτησε η Νίζνι. Ο 29χρονος σέντερ (2,13μ.) υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

Τη φετινή σεζόν ο Λετονός διεθνής έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Κράσνε Κρίλια έχοντας 14,9 πόντους και 7,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πρόταση σε Όσκαρ Γκαρσία από ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό»

Ένα νέο σενάριο που αφορά τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού φέρνουν στην επικαιρότητα οι Αυστριακοί, καθώς αποκαλύπτουν πρόταση στον Όσκαρ Γκαρσία.

«Πρόταση σε Όσκαρ Γκαρσία από ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό»

Αυτό το σενάριο δεν αφήνει αδιάφορους τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τον Ολυμπιακό, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει δημοσίευμα από την Αυστρία και συγκεκριμένα του «sportnet.at» που κάνει λόγο για πρόταση των δύο ομάδων στον Ισπανό τεχνικό.

Ο 42χρονος ήταν ένας από τους πιο ελπιδοφόρους προπονητές στην Ισπανία, αλλά ένα πρόβλημα υγείας στην καρδιά τον υποχρέωσε να παραιτηθεί από την αγγλική Γουότφορντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*