Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Η νίκη δεν πρέπει να εξωραΐσει την εικόνα της!!

O Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως ο Νέιμαρ είναι ένας ώριμος σταρ που από τα πόδια του περνάνε όλα και δίνει στην ομάδα την αίσθηση πως μπορεί να κάνει μισή φάση που να οδηγήσει σε γκολ.

Η νίκη δεν πρέπει να εξωραΐσει την εικόνα της!
Oποιος είδε τη δύσκολη νίκη της Βραζιλίας επί της ομάδας του Περού στην πρεμιέρα της «σελεσάο» στο Κόπα Αμέρικα θα κατάλαβε αμέσως την τεράστια διαφορά που έχει η φετινή έκδοσή της από τη θλιβερή εκείνη που διασύρθηκε πριν από 11 μήνες στο Μουντιάλ.

Ο Ντούνγκα σε αυτό το διάστημα κατόρθωσε να ξαναδώσει στην ομάδα τη χαμένη της αυτοπεποίθηση. Μόνο νίκες άλλωστε μετράει σε αυτά τα 11 ματς η Βραζιλία στο διάστημα μετά τα απίστευτα 1-7 απ' τη Γερμανία και 1-3 από την Ολλανδία που σηματοδότησαν το αντίο στα όνειρα του Μουντιάλ. Μερικές ήταν και πολύ σημαντικές όπως το 1-0 επί της Κολομβίας που ήταν η πρώτη αναμέτρηση μετά τον εφιάλτη του Μουντιάλ ή το 2-0 επί της Αργεντινής και το 3-1 επί της Γαλλίας.

ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙEΡΑ η Βραζιλία μπορεί να αντιμετώπιζε μία εθνική από την οποία παραμένει αήττητη από το τελικό του Κόπα Αμέρικα το 1975, ωστόσο πάντα το άγχος του πρώτου αγώνα δημιουργεί συνειρμούς. Ο Νέιμαρ όμως είναι πια ένας ώριμος σταρ που από τα πόδια του περνάνε όλα και δίνει στην ομάδα του την αίσθηση πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει μισή φάση που να οδηγήσει σε τέρμα. Ο Ντόουγκλας Κόστα στις καθυστερήσεις λύτρωσε τους Βραζιλιάνους και δεν άφησε την όποια εσωστρέφεια θα προξενούσε μία ισοπαλία, να εξαπλωθεί και να δηλητηριάσει την καλή ατμόσφαιρα που δείχνουν να έχουν και πάλι τα αποδυτήρια της «σελεσάο».

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚA όμως τα ερωτηματικά παραμένουν. Η Αργεντινή παρά το στραπάτσο της δικής της πρεμιέρας, παραμένει για μένα η ποιοτικότερη ομάδα σε ρόστερ στο τουρνουά. Αν μάλιστα την εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα κατά της Παραγουάης την έχει ως οδηγό, θα καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της στο επίπεδο που απαιτείται. Η Βραζιλία δεν τρώει εύκολα γκολ. Γενικά δεν δίνει στον αντίπαλο την εύκολη φάση, όμως αρκεί μερικές φορές σε ένα τόσο ψηλό επίπεδο, μία στιγμή κακού υπολογισμού για να φέρει τον οποιονδήποτε να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο!

ΤΟ OΤΙ ΑΝΤEΔΡΑΣΕ και νίκησε της περιποιεί τιμή, αλλά δεν πρέπει να λειτουργήσει ως καταπραϋντικό ούτε να εξωραΐσει τα βασικά προβλήματα δημιουργικότητας που έχει! Η εικόνα της ειδικά στο δεύτερο μέρος ήταν προβληματική και αν δεν διέθετε την ποιότητα και τον οίστρο του Νέιμαρ δεν θα έφευγε με τίποτα παραπάνω από την ισοπαλία! Και αυτό είναι κάτι που θα βρει μπροστά της, αν δεν αρχίσουν να αποκτούν προσωπικότητα και άλλοι παίκτες δίπλα στον σταρ της Μπαρτσελόνα! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: