Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Προκαταρκτική για την ΕΠΟ από το 2001!!

Τελειωμό δεν έχουν οι υποθέσεις της ΕΠΟ με τις οποίες ασχολείται η ποινική δικαιοσύνη. Τι αποκάλυψε η «Δίκη του ΣΚΑΪ» σχετικά με χρόνιες κακουργηματικές πράξεις και στοιχεία για κέρδη της ομοσπονδίας.

Προκαταρκτική για την ΕΠΟ από το 2001
Η ειρηνοδίκης Κυριακή Φλωρίδου ανέλαβε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για το πόρισμα του Eλεγκτικού Συμβουλίου της ΓΓΑ που διαπιστώνει πλήθος κακουργηματικών πράξεων και παρατυπιών στην ΕΠΟ το 2001.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ήδη κλήθηκε η υπάλληλος της ΓΓΑ Ευαγγελία Βασσάλου να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που καταδεικνύουν έκνομες δραστηριότητες στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία, οι οποίες παρέμεναν στο σκοτάδι επί 14 χρόνια και ήρθαν στο φως με παρέμβαση της αντιεισαγγελέως εφετών Αθηνών Βιργινίας Σακελλαροπούλου.

Η «Δίκη» αποκάλυψε επίσης ότι στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκονται τα στοιχεία για τη συντήρηση 13 γηπέδων στον Άγιο Κοσμά, στην Πιερία, στην Ημαθία και στη Λάρισα. Στην ΕΠΟ είχε κατατεθεί πρόταση ύψους 445.000 ευρώ από την εταιρία Hellasod, η οποία δεν έγινε δεκτή από δυο συμβούλους της ομοσπονδίας, τον Γιώργο Βούρβαχη και τον Γιάννη Οικονομίδη.

Συστάθηκε τριμελής επιτροπή (Δημητρίου, Καραβασίλης, Καραμελίδης) για να γίνει διαγωνισμός, ο οποίος κηρύχτηκε άγονος. Αποφασίστηκε απευθείας διαπραγμάτευση και η δουλειά ανατέθηκε στη Hellasod αντί 60.000 ευρώ, δηλαδή η ΕΠΟ αποκόμισε κέρδος 385.000 ευρώ βάσει της αρχικής προσφοράς.

Ήδη έγινε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη και εξετάζονται οι προηγούμενες συμβάσεις της ομοσπονδίας με εταιρίες συντήρησης γηπέδων και ο τρόπος της συγκεκριμένης απευθείας ανάθεσης.

Ο Παναγιώτης Δημητρίου, πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών και μέλος της επιτροπής που είχε συσταθεί με παρέμβασή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» ανέφερε: «Έγινε νόμιμος διαγωνισμός. Τρεις εταιρίες κατέθεσαν τις προτάσεις τους, αλλά δεν έγινε ανάθεση. Κρίναμε πως ήταν πάρα πολλά τα 445.000 ευρώ της εταιρίας που είχε μόνιμα δικαιολογητικά και γι’ αυτό κάναμε ξανά διαγωνισμό. Εστάλησαν φαξ σε 20 εταιρίες και προσφορές κατέθεσαν πέντε απ’ αυτές. Εν τέλει η δουλειά δόθηκε σε εταιρία με 60.000 ευρώ. Με όρισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ να προεδρεύσω σε αυτή την επιτροπή, έγιναν όλα νόνιμα. Όταν μια εταιρία μετά από δύο διαγωνισμούς δίνει 60.000 ευρώ, ποιος είμαι εγώ να μην συμφωνήσω; Είναι η ίδια εταιρία που έκανε πρόταση στην αρχή ύψους 445.000 ευρώ…».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: