Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Νίκη και ας είναι σε φιλικό!

Την πρώτη της νίκη μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας ψάχνει απόψε η Εθνική Ελλάδας στη φιλική αναμέτρηση με την Πολωνία, ένα παιχνίδι που έχει ξεχωριστή σημασία για τη «γαλανόλευκη».

Νίκη και ας είναι σε φιλικό
358 ημέρες έχουν περάσει από την τελευταία νίκη της Εθνικής Ελλάδας, η οποία σήμερα αντιμετωπίζει σε επίπεδο φιλικής αναμέτρησης την Πολωνία (21:45, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Στις 24 Ιουνίου 2014 η «γαλανόλευκη» είχε νικήσει την Ακτή Ελεφαντοστού και πανηγύρισε την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του πρόσφατου Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η ισοπαλία (ή ήττα στα πέναλτι) με την Κόστα Ρίκα και από τότε μετράει 5 ήττες και 2 ισοπαλίες στα προκριματικά του Euro 2016 και σε ένα φιλικό με τη Σερβία στην Κρήτη.

Το σημερινό ματς, έστω και φιλικό, καλείται το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να το κερδίσει, αφού πρόκειται για επίδοση ρεκόρ τα τελευταία έντεκα χρόνια η Εθνική να μην έχει κερδίσει περισσότερα από επτά παιχνίδια της.

Παράλληλα, η «γαλανόλευκη» ψάχνει τη νίκη και για το FIFA Ranking, στο οποίο υποχωρεί συνεχώς, λόγω των παραπάνω αποτελεσμάτων και πριν από τη νέα ήττα από τα Νησιά Φερόε ήταν στην 25η θέση.

Στο σημερινό παιχνίδι ο Σέρχιο Μαρκαριάν αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με οχτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καπίνο αντί του Καρνέζη, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Βύντρα (αντί του Τοροσίδη), Παπασταθόπουλο, Μόρα (αντί Μανωλά) και Σταφυλίδη.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Τζιόλης και ο Ταχτσίδης, με τους Κολοβό (κάνει το ντεμπούτο του) και Φούντας (το ίδιο και εκείνος) στα πλάγια.

Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Νίνης και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Καρέλης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Βελλίδης, Τασουλής, Ταυλαρίδης, Κατσουράνης, Σάμαρης, Κονέ, Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος και Φετφατζίδης.

Πώς θα παίξουν οι Πολωνοί

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο Άνταμ Ναβάλκα την Πολωνία κόντρα στην Εθνική μας. Την πιθανότερη ενδεκάδα θα αποτελέσουν οι Μπόρουτς, Τσιόνεκ, Γκλίκ, Πάζνταν, Κομορόφσκι, Λινέτι, Μπόριτσουκ, Μπλαζτσικόφσκι, Ζιελίνσκι, Γκροσίτσκι και Μίλικ. Στον πάγκο θα είναι οι Σέζνι, Τιτόν, Γιανίτσκι, Κετζιόρα, Τσουκάλα, Μπόριτσουκ, Μαζίνσκι, Μιλά, Πέτσκο, Βίμπους και Τουζίνσκι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: