Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Δίκη: «Ο πρόεδρος, οι τρεις και η συνάντηση στο Ντουμπάι»

Νέα διάσταση στην υπόθεση του περιβόητου «ναρκοπλοίου» Νοor 1, το οποίο μετέφερε πάνω από δύο τόνους ηρωίνης στην Ελευσίνα, έδωσε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ». Ο βουλευτής, οι συνομιλίες και το Ντουμπάι.

Δίκη: «Ο πρόεδρος, οι τρεις και η συνάντηση στο Ντουμπάι»
Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή, πρόεδρος ΠΑΕ ταξίδεψε και συναντήθηκε το καλοκαίρι του 2013 στο Ντουμπάι με τρεις από τους προφυλακισμένους που εμπλέκονται στην υπόθεση για εμπορία ναρκωτικών, τους Αιμίλιο Κοτσώνη, Μάκη Γιαννουσάκη και Γιώργο Μπουρδούβαλη!

Η συνάντηση τους, όπως αναφέρθηκε στη «Δίκη», φέρεται να έγινε στο ξενοδοχείο Burj Al Arab, ενώ στη συνέχεια όλοι τους γευμάτισαν στο εστιατόριο Buddha Bar. Αντικείμενο της κουβέντας ήταν –σύμφωνα με την εν λόγω εκπομπή- ο καθορισμός διάφορων συνεργασιών που αφορούσαν στην ναύλωση του Noor 1.

Πρόκειται για μία ιστορία που ερευνούν τόσο οι ελληνικές αρχές όσο και η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών DEA.

Το στρες του Κοτσώνη

Η «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκάλυψε νέες συνομιλίες που είχε καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ στις οποίες ο προφυλακισμένος Αιμίλιος Κοτσώνης, πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναφέρει πως «αν μεταφέρουμε ιρανικά κεφάλαια θέλει προσοχή» και «έχω στρεσαριστεί με αυτό που ετοιμάζω».

Η εν λόγω εκπομπή του ΣΚΑΪ παρουσίασε έγγραφο της Ionian Shipping Agency που εδρεύει στο λιμάνι Φουτζέιρα του Ντουμπάι, βάσει του οποίου η εταιρεία αυτή ανέλαβε την πρακτόρευση του «ναρκοπλοίου» Νoor 1 τον Μάρτιο του 2014, αλλάζοντας πλήρωμα και επισκευάζοντας τον κινητήρα στο λιμάνι Ατζμάν.

Υποψήφιος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Αίσθηση προκάλεσε ακόμα μια αποκάλυψη της «Δίκης» ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Κούζηλος, προτάθηκε για πλοίαρχος του Νoor 1. Ο βουλευτής Πειραιά υπήρξε υποπλοίαρχος του «Κύθνος», το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Noor 1.

Στη συνομιλία Κοτσώνη-Γιαννουσάκη που αποκάλυψε η «Δίκη», οι δύο άνδρες εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Κούζηλος να είναι ο πλοίαρχος του Noor 1. Τρεις ημέρες μετά την αποκάλυψη του φορτίου της ηρωίνης, στις 10 Ιουνίου του 2014, ο Κούζηλος προφυλακίστηκε για συμμετοχή σε επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο Ρεσάλτο, στο Κερατσίνι, περίπου τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Παραμένει μάλιστα προφυλακισμένος μέχρι σήμερα και οποιεσδήποτε παρεμβάσεις του στη Βουλή γίνονται με ειδική άδεια. Τον βαρύνει η κακουργηματική κατηγορία για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Αθανασίου και Αρβανιτόπουλος

Σύμφωνα με τις συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ και μετέφερε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ», αναφέρονται σε συζητήσεις και τα ονόματα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και του πρώην υπουργού Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλου!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνομιλεί με δικηγόρο, ο οποίος εμφανίζεται να τον διαβεβαιώνει περί ευνοϊκής δικαστικής απόφασης που αφορούσε τον Ολυμπιακό, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου «ο Γεωργέλης είναι Μυτιληνιός, περιβάλλοντος Χαράλαμπου Αθανασίου».

Ο ίδιος δικηγόρος συνομιλεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ολυμπιακού Γιάννη Βρέντζο και αναφερόμενος στον πρόεδρο του δικαστηρίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ζαμάν φου τύπος, έχει σπίτι στην Πέτρα της Μυτιλήνης, είναι περιβάλλον Μπάμπη (σ.σ.: εννοώντας –σύμφωνα με τη «Δίκη»- τον Χαράλαμπο Αθανασίου».

Εν τω μεταξύ, η υπόθεση του φορτίου δύο τόνων ηρωίνης με το Noor 1 αποκαλύφθηκε στις 7/6/2014.

Έναν μήνα μετά, στις 8/7/2014, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έτυχε να φέρει στο θερινό τμήμα της Βουλής τον Νόμο 4274 που προκάλεσε σάλο, αφού ευνοεί την -υπό όρους- αποφυλάκιση (μεγαλ)εμπόρων ναρκωτικών «που έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα ή αμετάκλητα σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης άνω των δέκα ετών για εγκλήματα που προβλέπονται στον νόμο 3459 του 2006 (σ.σ.: ο νόμος περί ναρκωτικών) αν έχουν συμπληρώσει το ένα τρίτο της πραγματικής έκτισης της ποινής που τους επιβλήθηκε».

Όσο για τον πρώην υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, το όνομά του ακούγεται σε συνομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, ο οποίος αναλαμβάνει να κλείσει ραντεβού του Πειραιώτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Μάλιστα ο Κοτσώνης, απευθυνόμενος στον κ. Μαρινάκη, αναφέρει σε κάποια αποστροφή: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και ο Κώστας ο Αρβανιτόπουλος μου είπε ότι ο άλλος είναι χοντρό λαμόγιο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: