Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Λεμπρόν, ο καλύτερος των τελικών από το 1985!

Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι αριθμοί: Ο Λεμπρόν Τζέιμς πραγματοποιεί φέτος τους καλύτερους τελικούς σε ατομικό επίπεδο σε βάθος τριάντα ετών!

Λεμπρόν, ο καλύτερος των τελικών από το 1985
Έχει φανατικούς θαυμαστές, αλλά και άλλους τόσους που τον θεωρούν υπερτιμημένο. Ουδείς όμως θα διαφωνήσει πως ο Λεμπρόν Τζέιμς κάνει σε μια αποψιλωμένη από λύσεις (λόγω τραυματισμών) ομάδα ό,τι περνά από το χέρι του.

Μια έρευνα αμερικανικής ιστοσελίδας παρουσιάσει στοιχεία, από τα οποία προκύπτει πως οι εμφανίσεις του «βασιλιά» στους πέντε πρώτους τελικούς του ΝΒΑ είναι οι καλύτερες από οποιονδήποτε παίκτη σε ατομικό επίπεδο τα τελευταία 30 χρόνια.

Η ειδική μέτρηση που χρησιμοποιείται προσθέτει πόντους, ριμπάουντ και ασίστ και διαιρεί το άθροισμα με τον αριθμό αγώνων στους τελικούς (μέχρι τον πέμπτο). Στα πέντε πρώτα ματς των Καβαλίερς με τους Γουόριορς, ο 30χρονος άσος έχει 37 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ κατά μέσο όρο, ήτοι 58 «βαθμούς», που μαζί με την αντίστοιχη επίδοση του Σακίλ Ο’ Νιλ στους τελικούς των Λέικερς με τους Πέισερς το 2000 είναι οι κορυφαίες από το 1985 και μετά!

Κάποιοι φτάνουν στο σημείο να λένε πως ο Λεμπρόν αξίζει τον τίτλο του MVP των τελικών ακόμη κι αν οι Γουόριορς πάρουν τον τίτλο. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει από το 1969, όταν ο Τζέρι Γουέστ των Λέικερς πήρε την παρηγοριά του βραβείου του πολυτιμότερου παρότι οι Σέλτικς είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Δείτε το σχετικό πίνακα:

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: