Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Με έναν πρώην «εχθρό»;

Με τον Σίνισα Μιχαϊλοβιτς στο «τιμόνι» θα ξεκινήσει την προσπάθεια αντεπίθεσης η Μίλαν και το sport-fm αναλύει τα δεδομένα για την… ηλεκτρική καρέκλα του «Σαν Σίρο»

Με έναν πρώην «εχθρό»;

Γράφει ο Βαγγέλης Νερατζιάς

Η πραγματικότητα είναι ότι οι επιλογές των τελευταίων ετών έγιναν σε μεγάλο βαθμό με το συναίσθημα και όχι με ποδοσφαιρική λογική. Η διοίκηση των «ροσσονέρι» έδωσε τα κλειδιά σε τέσσερις πρώην παίκτες, στους Λεονάρντο, Ζέεντορφ, Ιντζάγκι και για ένα μικρό διάστημα στον Τασότι. Το σχέδιο ότι κάποιος από αυτούς θα αποδειχθεί νέος Αντσελότι απέτυχε παταγωδώς. Βέβαια, το μεγαλύτερο διάστημα στην τεχνική ηγεσία έμεινε η μοναδική εξαίρεση στον συγκεκριμένο κανόνα της τελευταίας επταετίας, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο νυν τεχνικός της Γιουβέντους -στην οποία διαπρέπει- έφυγε σαν αποτυχημένος, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ο Μάσιμο έδωσε το τελευταίο πρωτάθλημα στην ομάδα το 2011.

Φυσικά τόσο για τον Αλέγκρι, όσο και για τους υπόλοιπους προπονητές που πέρασαν πρόσφατα από τον πάγκο της Μίλαν υπάρχει ένα σοβαρό ελαφρυντικό. Αυτό αφορά την σφιχτή οικονομική πολιτική από την διοίκηση Μπερλουσκόνι, η οποία σταδιακά άφησε να φύγουν όλα τα μεγάλα της αστέρια, είτε με πωλήσεις(Ιμπραιμοβιτς), είτε με «εγκλήματα» σαν αυτό με τον Πίρλο που έφυγε ως ελεύθερος…

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και η πλέον η Μίλαν άλλαξε εποχή και διοικητικά. Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας Μπι Ταετσαουμπόλ έφερε πολύ ζεστό χρήμα στα ταμεία παίρνοντας το 48% των μετοχών και κράτησε στο ΔΣ όλα τα ιστορικά στελέχη, με την οικογένεια Μπερλουσκόνι να διατηρείται στα πεπραγμένα της διοίκησης. Ο σύλλογος κινείται και πάλι δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι και κοιτάζει παίκτες από το πάνω ράφι, ώστε να πρωταγωνιστήσει εκ νέου.

Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι ο αυτές τις κατάλληλες συνθήκες που δεν βρήκαν τα προηγούμενα χρόνια τα «δικά της παιδιά», θα τις απολαμβάνει ένας πρώην νερατζούρο, ο Σίνισα Μιχαίλοβιτς! Ο 46χρονος Σέρβος τεχνικός μάλιστα όταν αγωνιζόταν πριν δέκα χρόνια ως ποδοσφαιριστής στην Ίντερ είχε δηλώσει ότι δεν θα πήγαινε ποτέ στην Μίλαν… για να δηλώσει προχθές «Είναι λογικό να αλλάξω τρόπο σκέψης πλησιάζοντας στα 50».

Όσον αφορά τώρα στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος ο Μιχαϊλοβιτς μοιάζει να υπερτερεί σε σχέση με τους προκατόχους του στον παράγοντα εμπειρία. Με εξαίρεση τον Αλέγκρι, οι Ζέεντορφ, Ιντζάγκι και Λεονάρντο κλήθηκαν ουσιαστικά να βγάλουν τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και να κάτσουν στον πάγκο, ενώ ο Σέρβος έχει εργαστεί ήδη σε τέσσερις ομάδες της serie a(Μπολόνια, Κατάνια, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια), αλλά και στον πάγκο της εθνικής Σερβίας.

Βέβαια όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το βάρος της φανέλας και οι λεπτές ισορροπίες σε έναν τεράστιο σύλλογο όπως η Μίλαν καθιστούν το έργο του δύσκολο και είναι βέβαιο ότι μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι συγκυρίες και ο παράγοντας τύχη. Μένει να δούμε αν ο αντι-Κάρλο που ψάχνουν οι ροσσονέρι τη τελευταία επταετία θα βρεθεί στο πρόσωπο ενός πρώην «εχθρού»… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: