Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ο όρος του Σλούκα!!

Τα χρήματα είναι, ασφαλώς, σημαντικά.Όμως δεν αποτελούν το μόνο κριτήριο για την απόφαση του Κώστα Σλούκα.Τι εννοεί ο 25χρονος γκαρντ για τα περί του ρόλου του στον Ολυμπιακό.Το sport-fm.gr αναλύει.

Ο όρος του Σλούκα

Προτεραιότητα του 25χρονου γκαρντ είναι η ομάδα που ανήκει. Προτού μιλήσει στους «ερυθρόλευκους», δεν θα συζητήσει με καμία ομάδα και μόνο σε περίπτωση που δεν βρεθεί η χρυσή τομή με τους Πειραιώτες θα ακούσει άλλες προτάσεις. Άλλωστε αναγνωρίζει και ο ίδιος ότι ο Ολυμπιακός τον εμπιστεύτηκε, του έδωσε χώρο και χρόνο να αναδείξει το ταλέντο του και μαζί του έχει κατακτήσει ήδη πολλούς τίτλους.

Το θέμα, ασφαλώς, έχει την οικονομική του πλευρά. Ο Σλούκας, σε ώριμη ηλικία πλέον και με τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του μπροστά του, θέλει ένα καλό συμβόλαιο. Ο Παναθηναϊκός τού προσφέρει 800.000 ευρώ ετησίως, συνεπώς ο Ολυμπιακός δύσκολα θα τον κρατήσει δίνοντας πολύ λιγότερα. Όμως ταυτόχρονα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν να διαταράξουν τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Ασφαλώς ο Σλούκας δεν μπορεί να πάρει τα λεφτά που εισπράττουν οι αρχηγοί Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης, ούτε να κερδίζει πολύ περισσότερα από τον συνοδοιπόρο του, Βαγγέλη Μάντζαρη, που ανανέωσε πέρσι το καλοκαίρι με περίπου 450.000 ευρώ ετησίως.

Όμως το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Ίσως μεγαλύτερη σημασία και από τα χρήματα έχει για τον Κώστα Σλούκα ο ρόλος που θα έχει στην ομάδα, όπως δήλωσε και ο ίδιος. Ο διεθνής άσος προσδοκά πως θα έχει περισσότερες αρμοδιότητες και κατά συνέπεια μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια της ομάδας του. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο παρουσία του Σπανούλη, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν συνηθίζει (πέρα από ειδικές καταστάσεις) να χρησιμοποιεί και τους δύο στην ίδια πεντάδα, αφού θέλει να πλαισιώνει τον καθέναν τους πάντα με έναν καλό περιφερειακό αμυντικό. Ενδεικτικό είναι πως φέτος ο Σλούκας είχε 17:59 συμμετοχής κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα και ο χρόνος του δεν ήταν εντυπωσιακά αυξημένος ούτε στα ματς του Top 16 από τα οποία απουσίαζε ο αρχηγός της ομάδας λόγω τραυματισμού.

Είναι ένα ζήτημα που η πλευρά του Σλούκα αναμένεται να θέσει στη συνάντηση που θα έχει με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τη διοίκηση της ΚΑΕ, προτού κληθεί να υπογράψει. Πάντως ο προπονητής των Πειραιωτών έχει τον τρόπο να πείσει τον Σλούκα. Πέρα από την ασφάλεια και το κλίμα που παρέχει ο Ολυμπιακός στον παίκτη, ο προπονητής προορίζει τον 25χρονο άσο για διαρκώς αυξανόμενο ρόλο στην ομάδα.

Ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» θεωρεί τον Σλούκα παίκτη ικανό να αλλάζει το ρυθμό της ομάδας ερχόμενος από τον πάγκο. Θεωρείται δύσκολο να είναι «πενταδάτος» εφόσον μείνει, παρουσία και του Σπανούλη, ωστόσο στο σύγχρονο μπάσκετ δεν μετρά ποιος αρχίζει, αλλά ποιος τελειώνει ένα ματς. Και ο Σλούκας τελείωσε πολλά ματς φέτος. Στο Final Four έπαιξε 18 λεπτά και ήταν καθοριστικός στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, ενώ «έγραψε» 22 λεπτά στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ όντας από τους λίγους διακριθέντες. Ομοίως, στον κρίσιμο πρώτο τελικό της Α1, άλλαξε το ματς μπαίνοντας στην εξέλιξη του αγώνα και ήταν ο κορυφαίος για το 1-0 παίζοντας για 23 λεπτά.

Πέραν όλων αυτών, ο Σλούκας υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό θα προορίζεται πλέον και με τη βούλα για να αντικαταστήσει μεσομακροπρόθεσμα τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Kill Bill κλείνει τον Αύγουστο τα 33 του και είναι φυσικό πως όσο περνά ο καιρός ο χρόνος συμμετοχής του θα φθίνει και το τεχνικό τιμ θα διαχειρίζεται διαφορετικά τις ανάσες του δίνοντας περισσότερες αρμοδιότητες στον Σλούκα. Δεν αποκλείεται, όμως, το ίδιο να είναι και το σκεπτικό του Παναθηναϊκού για τον Σλούκα σε συνάρτηση με τον Διαμαντίδη.

Σε κάθε περίπτωση, το σίριαλ του καλοκαιριού είναι εδώ και ο πρωταγωνιστής του δείχνει πως θέλει στο εξής να έχει πρωταγωνιστικό κι όχι δεύτερο ρόλο… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: