Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Λόρενς: «Τρελοί οι οπαδοί μας»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Λίαμ Λόρενς σε συνέντευξη που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Ιρλανδός άσος του "δικεφάλου" κάνει τον απολογισμό του για τη χρονιά που φεύγει, ενώ μιλά και για τους φιλάθλους της ομάδας.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Λίαμ Λόρενς:

- Η χρονιά φεύγει και για σένα έφερε μια μεγάλη αλλαγή στην καριέρα σου. Πως είναι οι πρώτοι σου μήνες στην Ελλάδα;
«Πραγματικά ήταν μια μεγάλη αλλαγή για μένα να φύγω από το αγγλικό ποδόσφαιρο και να βρεθώ σ? έναν μεγάλο σύλλογο στην Ελλάδα. Από την αρχή το αντιμετώπισα ως πρόκληση και αισθάνομαι χαρούμενος και δικαιωμένος που πήρα αυτή την απόφαση».

- Τι σου προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη εδώ;
«Ήξερα για το μεγάλο πάθος των Ελλήνων και για το ποδόσφαιρο. Ό,τι και να περιμένεις όμως δεν συγκρίνεται μ' αυτό που βιώνεις στην πραγματικότητα. Οι οπαδοί μας είναι τρελοί! Σε κάνουν να αισθάνεσαι βασιλιάς, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στην καθημερινότητά σου. Δεν πίστευα ότι θα με αναγνώριζαν τόσο σύντομα στο δρόμο και θα προσπαθούσαν να μου διευκολύνουν τη ζωή. Επίσης, ομολογώ ότι κάποια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καλύτερα απ' ότι τα περίμενα. Υπάρχει τακτική παιδεία και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν καλό επίπεδο τεχνικής. Γενικά θεωρώ, αν και μου έχουν πει ότι περνάει κρίση και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο απ' όσο πιστεύουν στο εξωτερικό».

- Ποιός θα ήταν ένας μίνι απολογισμός για σένα προσωπικά για το διάστημα του ΠΑΟΚ;
«Ήταν ένα "γεμάτο" διάστημα, από την άποψη των γεγονότων. Ήρθα χωρίς προετοιμασία με την ομάδα, προσπάθησα πολύ να φτάσω στο επίπεδο των συμπαικτών μου, ίσως αυτό μου προκάλεσε μια μεγαλύτερη πίεση. Ίσως γι αυτό κάποιες στιγμές μου βγήκαν νεύρα ή τραυματισμοί. Πάντως κατάλαβα αμέσως τι θέλει ο προπονητής μου από μένα και προσπάθησα να το υπηρετήσω. Σίγουρα περιμένω να είμαι πολύ καλύτερος στο μέλλον».

- Βρήκες μια ομάδα με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Τι θα τους συμβούλευες; Πώς θα τους παραδειγμάτιζες;
«Καταρχήν βρήκα μια πολύ καλή και αγαπημένη ομάδα, ένα ενωμένο γκρουπ. Δεν είναι μόνο νεαροί, είναι και ποδοσφαιριστές με μεγάλη καριέρα και δυνατή προσωπικότητα και όλοι μαζί προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα πολύ ταλαντούχα νέα παιδιά που θα είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ. Σίγουρα θα τους συμβούλευα να μην σταματήσουν να ζητούν από τον εαυτό τους το 150% σε κάθε προπόνηση, σε κάθε ματς. Να ζουν την κάθε μέρα της επαγγελματικής τους καριέρας ως δώρο και να νιώθουν τυχεροί που τους δίνεται η δυνατότητα να ζήσουν από το ποδόσφαιρο. Να μην αισθανθούν ποτέ ότι έφτασαν στην κορυφή, γιατί η πτώση θα είναι απότομη. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο άθλημα. Αν το σεβαστείς, θα σε ανταμείψει...».

- Ποιες στιγμές κρατάς από το 2012;
Η μεταγραφή μου εδώ ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή, την αντιμετώπισα με ενθουσιασμό και αισιοδοξία για το νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Σίγουρα μερικές καλές εμφανίσεις που έκανα και οι νίκες που πετύχαμε με τους συμπαίκτες μου. Η Τούμπα...Ίσως η καλύτερη έδρα που έχω συναντήσει...Ειδικά στα ντέρμπι ήταν φανταστικά».

- Τι ανυπομονείς να σου φέρει το 2013;
«Θέλω πάνω απ' όλα την υγεία μου. Αν είμαι υγιής ξέρω ότι θα βρω καλύτερο ρυθμό και θα βοηθήσω ακόμη περισσότερο την ομάδα. Σε ομαδικό επίπεδο νομίζω ότι μας αξίζει να κοιτάζουμε ψηλά. Είμαστε μέσα σε δυο στόχους κι ελπίζω στα μέσα της επόμενης χρονιάς, να είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, εμείς και ο κόσμος...».

- Ποια είναι η ευχή σου για τη νέα χρονιά στον κόσμο του ΠΑΟΚ;
«Σε όλο τον κόσμο θέλω να ευχηθώ να περνάει ευτυχισμένες στιγμές, με υγεία. Ειδικά στους δικούς μας οπαδούς, εύχομαι να μη χάσουν ποτέ τη φλόγα τους, την αγάπη τους για την ομάδα. Να έχουν επιμονή και υπομονή για να πετύχουν τα οράματά τους. Ελπίζω να είμαστε εμείς οι τυχεροί που θα τους προσφέρουμε μεγάλες χαρές και γιατί όχι, τίτλους. Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, κουράγιο για τις δυσκολίες που περνάει η Ελλάδα και σύντομα όλα να πάνε καλύτερα»!
πηγή: metrosport.gr

Αποστολίδης: «Η μεταγραφή Κατσουράνη είναι ειδικού σκοπού»

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά και για τον Κώστα Κατσουράνη, μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" και την εκπομπή "Τρίτο ημίχρονο", ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του "δικεφάλου", Κούλης Αποστολίδης.


Για τον φετινό ΠΑΟΚ: "Στον ΠΑΟΚ άλλαξαν αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει, αλλά αυτές οι αλλαγές λειτούργησαν θετικά. Η ομάδα τελείωσε τον πρώτο γύρο στο δεύτερη θέση με πολύ καλά στατιστικά, λόγω και της έλλειχης ανταγωνισμού, καθώς οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αυτό ίσως και να βοηθήσει να "κλειδώσει" ο "δικέφαλος" την δεύτερη θέση και αυτή η χρονιά να είναι ουσιαστικά ένα εφαλτήριο για τις επόμενες χρονιές. Μην ξεχνάμε ότι η 2η θέση εξασφαλίζει και συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ".

Για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: 'Είμαι υπέρ της θέσης πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να στηρίζεται σε έμπειρους μεν ποδοσφαιριστές, αλλά και από παίκτες από τα "σπλάχνα" της ομάδας. Βέβαια, η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι "ειδική", για να ενισχυθούν οι ομάδες για το υπόλοιπο της σεζόν. Η μεταγραφή Κατσουράνη θα βοηθήσει, άλλωστε είναι ειδικού σκοπού, που είναι η κατάληψη της 2ης θέσης του πρωταθλήματος".

Για τους συχνούς τραυματισμούς του "δικεφάλου": "Είναι σίγουρο πως το γήπεδο είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της απόδοσης που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής, αλλά και για την αποφυγή τραυματισμών. Οι συχνοί τραυματισμοί στον ΠΑΟΚ είναι γνώριμο φαινόμενο, το ίδιο είχε πάθει και πέρυσι τέτοια εποχή η ομάδα. Θα έλεγα ότι φταίει και η πίεση που νιώθουν οι παίκτες, καθώς οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι απαιτητικοί και έτσι οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν και πιέζουν τον εαυτό τους περισσότερο από αυτό που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να υπάρξει και κάποιος τραυματισμός".


πηγή: metrosport.gr
 

Αναστασιάδης: «Ο Σαββίδης έδιεξε πολύ ενδιαφέρον για το σκάκι»

Για την συνάντηση που είχε ο Ιβάν Σαββίδης με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας σκάκι της Ελλάδας, μίλησε ένας εξ αυτών, ο Παύλος Αναστασιάδης, μιλώντας στο "Αθλητικό Metropolis" και την εκπομπή "Τρίτο ημίχρονο".

"Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών έγινε στη Μόσχα, αλλά πριν από λίγες μέρες έγινε και μία δεύτερη συνάντηση στη σουίτα του ξενοδοχείου που διέμενε εδώ στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος έδειξε να νοιάζεται πολύ για την ανάπτυξη του αθλήματος. Ακόμη και στην ΠΑΕ φαίνεται πως θέλει να το περάσει, καθώς πιστεύει ότι βοηθά το σκάκι να αναπτυχθεί το πνεύμα των παικτών. Άλλωστε όλοι ξέρουμε την παράδοση που έχουν οι πρώην Σοβιετικοί στο σκάκι. Συζητήσαμε και για ένα βιβλίο, "Ποδόσφαιρο και σκάκι" λέγεται και μάλιστα ενδιαφέρθηκε να το μεταφράσει και να το εκδώσει στα ελληνικά, αν είναι καλό" ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο ίδιος μετέφερε και ένα ανέκδοτο από την εν λόγω συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ: "Είχαμε μαζί μας και δύο παιδιά, την Αβραμίδου και τον Ιωαννίδη, τα οποία του είπαν τα κάλαντα και μάλιστα στα ποντιακά και ο ίδιος αμέσως θυμήθηκε το έθιμο και τους έδωσε χαρτζιλίκι... 500 ευρώ. Τα παιδιά το κοιτούσαν και δεν το πίστευαν. Ο ίδιος τους είπε πως θα τους βοηθήσει σε ότι χρειαστούν".



πηγή: metrosport.gr
 


Αποκάλυψη: Προχωράει ο Σαββίδης για τη Σουρωτή!!

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ που έδωσε μέσω της εκπομπής "Στη Σέντρα" ο Κυριάκος Θωμαΐδης αναφορικά με την πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη για την αγορά νέου αθλητικού κέντρου στον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, o μεγαλομέτοχος τη "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ έχει διπιαστώσει τα σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν από το αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας και θέλει να προχωρήσει στην αγορά νέου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει ο Σαββίδης, αυτό της Σουρωτής, που ανήκει στον κ. Λόλα, πληροί όλες τις προϋποθέσεις και για αυτό προχωρά άμεσα στην διαπραγμάτευση για την εξαγορά του αθλητικού κέντρου, στο οποίο θα προπονείται ο ΠΑΟΚ.

Μιλώντας, πάντως, στην εκπομπή ο Γιώργος Λόλας, ανέφερε πως δεν έχει μιλήσει με τον κ. Σαββίδη για το συγκεκριμένο ζήτημα, αν και παρουσιάστηκε ανοιχτός στην οποιαδήποτε συζήτηση στο μέλλον.


πηγή: metrosport.gr
 

Πασσαλής: «Λάθος οι τόσες αλλαγές προπονητών στον Άρη»

Για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και την παρουσία του Άρη, μίλησε στο"Αθλητικό Metropolis" και την εκπομπή "Τρίτο ημίχρονο", ο πρώην ποδοσφαριστής των "κιτρίνων", Πέτρος Πασσαλής.


"Είδαμε να υπάρχει μία μεγάλη πίεση στους ποδοσφαιριστές και αυτό πήγαζε και από τα άσχημα αποτελέσματα, αλλά και τη διοικητική αστάθεια. Συνετέλεσαν πολλά ώστε το ρόστερ της ομάδας να φαίνεται χειρότερο από ότι πραγματικά είναι. Αλλά ένας βασικός παράγοντας της κακής εικόνας ήταν η μεταβλητότητα της διοίκησης. Ελπίζω ότι στον δεύτερο γύρο θα έχει καλύτερη πορεία η ομάδα.

Λάθος ήταν και οι αλλαγές προπονητών. Μάλιστα στην περίπτωση Πασιαλή-Μπουγιουκλή που έγινε γνωστό ότι θα φύγουν μία εβδομάδα πριν τελικά αποχωρήσουν. Δεν στηρίχθηκε ο Κατσαβάκης όπως θα έπρεπε πχ και στο θέμα Καζναφέρη, που βγήκαν πράγματα προς τα έξω που θα έπρεπε να μείνουν στα ενδότερα της ομάδας" σχολίασε για την εικόνα του Άρη.

Ενώ για την προσφυγή του Κώστα Καπετάνου, είπε: "Δεν μπορώ να καταλάβω πως άφησαν τον Καπετάνο να φτάσει μέχρι την προσφυγή. Δεν θα μπορέσει να τον αντικαταστήσει η ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όταν απαξιώνεις τους μεγαλύτερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, που ουσιαστικά στηρίζεται σε αυτούς ο κορμός της ομάδας, κάποια στιγμή θα το πληρώσεις".

Για το φετινό πρωτάθλημα, ανέλυσε: "Δεν βλέπω πολύ διαφορετικά τα πράγματα φέτος όσον αφορά την πρώτη θέση. Βέβαια ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει, η ΑΕΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, το ίδιο και ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ νομίζω πως σε βάθος 2-3 χρόνων θα καταφέρει να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία του Ολυμπιακού".

Ενώ για την ενδεχόμενη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ατρομήτου από τον Νίκο Αναστόπουλο: "Ο Ατρόμητος πέρυσι είχε και τον Μήτρογλου που ήταν μόνιμος σκόρερ, φέτος ο Μπάγεβιτς προσπάθησε να παρουσιάσει ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο, που ήθελε το χρόνο του για να καταφέρει να αποδώσει. Ο Αναστόπουλος μπορεί να επιτελέσει έργο, αν του δείξουν εμπιστοσύνη".


πηγή: metrosport.gr