Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

«Φρένο» στη Ζαλγκίρις!!

Να μην επιτρέψει στη Ζαλγκίρις να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο είναι ο βασικός στόχος του Παναθηναϊκού στην αυριανή πρεμιέρα του Top 16, όπως ανέφερε στο blog του ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

«Φρένο» στη Ζαλγκίρις
Ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη μίλησε για την ενσωμάτωση των Καπόνο και Γκιστ, τα αγωνιστικά προβλήματα με τους τραυματισμούς των Διαμαντίδη και Σχορτσανίτη, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να έρθει στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ:

«Χρόνια πολλά με τις καλύτερες ευχές για υγεία πάνω απ’ όλα… Ελπίζω να περάσατε καλά. Για εμάς αυτές οι μέρες δεν διέφεραν και πολύ σε σχέση με τις προηγούμενες σε ό,τι αφορά τη δουλειά, καθώς έπρεπε να βρισκόμαστε στο γήπεδο καθημερινά έχοντας μπροστά μας την έναρξη του Top 16 και την αναμέτρηση της πρεμιέρας εντός έδρας με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Είναι μια ομάδα η οποία έχει δώσει ιδιαίτερα θετική εικόνα στην κανονική περίοδο. Δίνει έμφαση στην επιθετική άμυνα σε όλο το γήπεδο, βγάζει μεγάλη ενέργεια στο παρκέ, είναι πολύ καλή στην πίεση στην μπάλα και προσπαθεί να σε βάλει σε μια διαδικασία ή να κάνεις λάθος και να κλέψουν ή να κάνεις κακό σουτ χωρίς ισορροπία. Κι αυτό γιατί πρωταρχικός σκοπός τους είναι το γρήγορο παιχνίδι και ο αιφνιδιασμός. Είναι πολύ καλή ομάδα, όπως όλες οι λιθουανικές, στο γρήγορο παιχνίδι και έχει ως στόχο ακριβώς αυτό. Θέλει να φτάσει στο εύκολο καλάθι είτε με ένα λέι απ, είτε με σουτ τριών πόντων και έχει παίκτες να το πράξουν αυτό, καλούς σουτέρ, όπως ο Πόποβιτς ή ο Καουκένας.

Στο σετ παιχνίδι πηγαίνουν πολύ περισσότερο στο πικ εντ ρολ ή στο πικ εντ ποπ, το οποίο μπορεί να βρει εκφραστές ακόμη και από τη θέση 5, με παίκτες όπως ο Λαβρίνοβιτς για παράδειγμα, ο οποίος μπορεί να σουτάρει και από μακρινή απόσταση. Επίσης, πηγαίνουν αρκετά σε ποστ απ παιχνίδι με τον Ντάρντεν, αλλά και άλλους παίκτες, το οποίο θα πρέπει να προσέξουμε.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή από εμάς ο συγκεκριμένος αγώνας, καθώς αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ. Θα πρέπει να περιορίσουμε τον αιφνιδιασμό και το γρήγορο παιχνίδι τους και να παίξουμε ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε παίκτης στην άμυνα. Όπως επίσης θα πρέπει να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση για να αποφύγουμε τα λάθη και τις κακές επιλογές. Το τρίτο ‘πρέπει’ αφορά το διάβασμα του παιχνιδιού. Θα πρέπει να διαβάζουμε κάθε φορά τι μας δίνει η άμυνα.

Τα προβλήματα δεν έλειψαν στην προετοιμασία, αλλά όπως και να έχει στόχος είναι η νίκη. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται ο Διαμαντίδης και ο Σχορτσανίτης που είχαν προβλήματα τραυματισμών, ενώ αυτές τις μέρες προσπαθούμε να εντάξουμε και τους καινούριους παίκτες. Ο Τζέισον Καπόνο είναι σε ένα καλό επίπεδο σε ό,τι αφορά την αφομοίωση της φιλοσοφίας της ομάδας, όντας κοντά μας και περισσότερες μέρες. Ο Τζέιμς Γκιστ είναι κατανοητό ότι θέλει δουλειά ακόμη, καθώς δεν είναι μαζί μας παρά ελάχιστο χρόνο.

Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να είστε κι εσείς κοντά μας στο γήπεδο, καθώς το Top16 θα κρίνει πολλά για την πορεία μας στην Ευρωλίγκα.

Θα σας δούμε στο ΟΑΚΑ αύριο…». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: