Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Αφεντικό ο Άρης


Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των ανδρών στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του Σαββάτου ο Άρης υποδέχτηκε τον Ηρακλή και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 σετ (28-30, 25-22, 25-15, 25-20).

Το πρώτο σετ χρειάστηκε να περάσουν 32 λεπτά για να αναδείξει νικητή καθώς οι δυο ομάδες συμβάδιζαν. Τελικά οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και με 30-28 έκαναν το 1-0. Όμως η συνέχεια για τους «κυανόλευκους» δεν ήταν ανάλογη καθώς στο δεύτερο σετ ο Άρης βρήκε τον τρόπο να φτάσει πρώτος στους 25 πόντους και να κάνει το 1-1.

Οι «κίτρινοι» πήραν εύκολα το τρίτο σετ και την πρωτοπορία με 2-1 καθώς έκαναν το 25-15 σε μόλις 22 λεπτά. Ίδια ήταν η κατάληξη και του τέταρτου και τελευταίου σετ όπου οι γηπεδούχοι με 25-20 έκαναν το 3-1 παίρνοντας τη νίκη και τους τρεις βαθμούς που τους φέρνει στην 5η θέση με 23 ενώ ο Ηρακλής έμεινε στους 35 και τη θέση.

Οι «κίτρινοι» πήραν εύκολα το τρίτο σετ και την πρωτοπορία με 2-1 καθώς έκαναν το 25-15 σε μόλις 22 λεπτά. Ίδια ήταν η κατάληξη και του τέταρτου και τελευταίου σετ όπου οι γηπεδούχοι με 25-20 έκαναν το 3-1 παίρνοντας τη νίκη και τους τρεις βαθμούς που τους φέρνει στην 5η θέση με 23 ενώ ο Ηρακλής έμεινε στους 35 και τη 2η θέση.

Διοργάνωση:Α1
Αγωνιστική:16η
Τα σετ: 28-30, 25-22, 25-15, 25-20

Primera Division: «Υπόκλιση» στην Μπάρτσα των ρεκόρ


Αήττητη ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στο ισπανικό πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι Καταλανοί έφυγαν εύκολα με το «διπλό» από την έδρα της Βαγιαδολίδ επικρατώντας 3-0 για την 19η αγωνιστική της Primera Division και με τη σημερινή νίκη έφτασαν τους 49 βαθμούς, οκτώ περισσοτέρους από τη Ρεάλ Μαδρίτης, που αγωνίζεται την Κυριακή κόντρα στη Μάλαγα.

Οι Καταλανοί στις 19 αγωνιστικές της Primera Division μετράν 15 νίκες και 4 ισοπαλίες και κυνηγούν το ρεκόρ των Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίες είχαν κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή χωρίς να γνωρίσουν την ήττα την περίοδο 1929-30 και 1931-32 αντίστοιχα.

Επιτέλους νίκη στο «Sanchez Pizjuan». Η Σεβίλλη κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης στην έδρας της, αφού μέχρι τώρα μετρούσε δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Οι Ανδαλουσιάνοι επιβλήθηκαν δύσκολα 1-0 της Αλμερία, με τον Νεγρέδο να πετυχαίνει το «χρυσό» τέρμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο 22/1/2010

Σεβίλλη-Αλμερία 1-0 (9’ Νεγρέδο)


Βαγιαδολίδ-Μπαρτσελόνα 0-3 (21’ Τσάβι, 22’ ‘Αλβες, 56’ Μέσι)

Λα Κορούνια-Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Κυριακή 23/1/2010

Σπόρτινγκ Χιχόν-Σανταντέρ (18:00)

Τενερίφη-Βαλένθια

Βιγιαρεάλ-Σαραγόσα

Εσπανιόλ-Μαγιόρκα

Χερέθ-Οσασούνα

Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα (22:00)

Το πρόγραμμα της επόμενης (20ης) αγωνιστικής:

Λα Κορούνια – Ρεάλ Μαδρίτης

Σπόρτινγκ Χιχόν – Μπαρτσελόνα

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάλαγα

Σεβίλλη – Βαλένθια

Χερέθ – Μαγιόρκα

Βαγιαδολίδ – Αλμερία

Χετάφε– Σανταντέρ

Βιγιαρεάλ – Οσασούνα

Τενερίφη – Σαραγόσα

Εσπανιόλ – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Θεοδωρίδης Ανύπαρκτος ο Πατέρας


Ευθεία επίθεση στον Νικόλα Πατέρα εξαπέλυσε ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν έναν ανύπαρκτο πρόεδρο να κάνει ότι θέλει σε Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ. Επίσης, τόνισε πως οι πρωταθλητές Ελλάδος μπορούν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ζίκο. Ο Θεοδωρίδης μίλησε στην κυριακάτικη «Real News».

Αρχικά, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δήλωσε για τον Νικόλα Πατέρα: «Αυτό που συμβαίνει φέτος δεν έχει προηγούμενο. Ο Παναθηναϊκός ευνοείται απ' όλες τις πλευρές, την ώρα που ο Ολυμπιακός διώκεται απ' όλους. Αυτήν τη στιγμή στην Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει. Αυτή η συνεχής εύνοια του Παναθηναϊκού δεν έχει ξαναγίνει. Πάντα οι μεγάλες ομάδες έπαιρναν σφυρίγματα, αλλά αυτό που γίνεται φέτος προκαλεί την κοινή γνώμη και τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Άφησε ο Ολυμπιακός έναν ανύπαρκτο πρόεδρο να κάνει ό,τι θέλει... Αν βήξει ο Κόκκαλης, θα τον πιάσει πνευμονία».

Όσον αφορά στον Ζίκο, ο Θεοδωρίδης δήλωσε: «Ήταν επιβεβλημένη η απόφαση για την απομάκρυνσή του. Το κακό, βέβαια, έγινε με την πρόσληψη του, αφού έπρεπε να μείνουν στον πάγκο οι Μπάντοβιτς και Νινιάδης, οι οποίοι πήγαν εξαιρετικά την ομάδα στα παιχνίδια με την Άλκμααρ, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ο Ζίκο αποδιοργάνωσε την ομάδα στις γιορτές, με την τεράστια άδεια που έδωσε στους ποδοσφαιριστές. Ο Βαλβέρδε και ο Σόλιντ ποτέ δεν έδωσαν άδεια μεγαλύτερη των 4-5 ημερών και πάντα έλεγχαν τους παίκτες. Με τον Ζίκο χάθηκε ο έλεγχος. Ο Ζίκο ήρθε στον Ολυμπιακό και έφερε όλο το δικό του τιμ. Ζήτησε να απομακρυνθώ εγώ από το πόστο του Γενικού Αρχηγού και δεν είχε ιδέα τι γίνεται στην ομάδα. Δεν ήθελε κανέναν δίπλα του και πιστεύω ότι θα ήταν όλα πολύ διαφορετικά αν ήταν κοντά του ο Μπάντοβιτς και ο Νινιάδης».

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν πολλοί, αλλά δεν θέλω να τους κατονομάσω τώρα. Οι ψιθυριστές και οι περιστασιακοί δήθεν Ολυμπιακάρες κάνουν το μεγαλύτερο κακό στην ομάδα. Στην παρούσα φάση, πάντως, θα πρέπει να υπάρξει σύμπνοια και ενότητα για να βελτιωθεί η εικόνα του Ολυμπιακού».Σχετικά με το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να ανατρέψει τη διαφορά των επτά βαθμών δήλωσε: «Είναι πολλά χρόνια μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες τους αγαπούν και γνωρίζουν τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα δώσουν και την ψυχή τους για τον Ολυμπιακό και θεωρώ ότι η ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Αν παίζεται ο τίτλος στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός θα πάρει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Απομένουν δώδεκα αγωνιστικές και αν παιχθούν τα παιχνίδια επί ίσοις όροις, ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει. Προσωπικά είμαι της άποψης πως όλα ξεκινούν από τα αποδυτήρια σε μια ομάδα. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, βρισκόμουν εφτά ώρες κάθε μέρα στου Ρέντη, γνώριζα τα πάντα για το προσωπικό και μίλαγα συνέχεια με τους παίκτες και τα μέλη του τεχνικού τιμ. Έκανα τα πάντα για την ομάδα αφιλοκερδώς. Οι ποδοσφαιριστές με λατρεύουν, όπως και ο κόσμος. Όπου και αν βρεθώ, έρχονται και με αγκαλιάζουν και για μένα είναι πολύ σημαντική η αγάπη που μου δείχνουν. Τα πάντα σε μια ομάδα ξεκινούν από τα αποδυτήρια και γι' αυτό τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πάρει το πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο. Τη δική μου δουλειά δικαίωσαν τα αποτελέσματα».

Τέλος, ο Σάββας Θεοδωρίδης δήλωσε: «Δεν θέλω να επιστρέψω, αλλά πάντα είμαι κοντά στον Ολυμπιακό και προσπαθώ με κάθε τρόπο να βοηθώ την ομάδα. Αν χρειαστεί, θα πάω στου Ρέντη για να μιλήσω με τους παίκτες και να τους ζητήσω το πρωτάθλημα. Είναι κρίμα που λίγοι αμαύρωσαν την εικόνα 8.000 οπαδών του Ολυμπιακού. Εγώ όσο ήμουν Γενικός Αρχηγός, δεν ήθελα κόσμο στα κρίσιμα εκτός έδρας παιχνίδια, γιατί πάντα θα βρεθούν αυτοί οι λίγοι που θα δημιουργήσουν επεισόδια».

Οι δηλώσεις του Λάρισα-Ηρακλής


Μαρίνος Ουζουνίδης (Λάρισα):

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου κυρίως για την ηρεμία που είχανε στο παιχνίδι παρά την κρισιμότητά του και την θέληση που είχαμε. Είχαμε πει από την αρχή ότι θα έπρεπε να ετοιμάσουμε τις φάσεις και να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του Ηρακλή. Στο πρώτο ημίχρονο φθάναμε εύκολα στην περιοχή του Ηρακλή αλλά δεν δημιουργήσαμε προϋποθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο με το πρώτο μας γκολ να ήταν από μία φάση που είχαμε δουλέψει στις προπονήσεις. Σταθήκαμε βέβαια και λίγο τυχεροί αλλά ήταν και ικανότητα του τερματοφύλακά μας στην φάση που ο Ηρακλής μπορούσε να ισοφαρίσει. Θα μπορούσε βέβαια να ήταν και πιο εύκολη η νίκη μας αν δεν έμπαινε το γκολ του Γιάντση. Δεν είμαι σίγουρος και για την φάση του γκολ που μας ακυρώθηκε που δεν φάνηκε από τον πάγκο όπου ήμουνα. Πήραμε μία καλή νίκη μετά από μία καλή εμφάνιση. Η αλλαγή του Βενετίδη ήταν αναγκαστική γιατί αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Μας αποπροσανατόλισε λίγο αλλά και ο Φλάβιο τα πήγε καλά. Πήραμε μία νίκη αλλά θα χρειαστούν ακόμα πέντε. Ήταν σημαντική όμως γιατί ήρθε επί ενός αντιπάλου που είναι στην ίδια κατάσταση με μας και να μας δώσει περισσότερη ηρεμία έξω από την ομάδα. Έχουν έρθει πολλοί νέοι παίκτες που θα πρέπει να προσαρμοστούν αλλά είναι πάρα πολύ καλοί και θα βοηθήσουν την ομάδα. Ίσως θα χρειαζόμασταν και περισσότερες νίκες αν δεν κερδίζαμε αυτό το παιχνίδι. Και το παιχνίδι πάντως που έχουμε στα Γιάννενα θα είναι καθοριστικό και θα κοιτάξουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα είναι ανάσα για μας χωρίς η ήττα να είναι καταστροφή για μας».

Σάββας Κωφίδης (Ηρακλής):

"Είχαμε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο η Λάρισα είχε την κατοχή της μπάλας σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο αφού εμείς είχαμε προβλήματα στον χώρο του κέντρου. Πολύ εύκολα χάναμε μπάλες ακόμα και όταν κερδίζαμε την μπάλα με αποτέλεσμα η Λάρισα να μας δημιουργήσει προβλήματα που δεν ήταν τόσο σοβαρά ώστε να δεχθούμε γκολ. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου δεχθήκαμε πάλι πολύ εύκολα γκολ και άλλο ένα στο πρώτο δεκάλεπτο για να αρχίσει η ομάδα να παίζει. Ίσως να αλλάζανε τα πράγματα να ισοφαρίζαμε στην φάση που είχαμε και να είχαμε και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση αφού δεχθήκαμε πολύ γρήγορα γκολ κάτι σημαντικός την ψυχολογία των παικτών για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Οι παίκτες μπαίνουν στο ημίχρονο. 15΄ ξεκουράζονται, ηρεμούν και μπαίνουν πιο αποφασισμένοι αλλά όπως βλέπετε δεν έχουμε την αυτοσυγκέντρωση που χρειάζεται. Ο Ηρακλής έγινε πιο επικίνδυνος πριν μπει ο Βέλλιος. Με τους Ηλιάδη και Μάρα ενώ ήταν και ερωτηματικό η κατάσταση του Ηλιάδη. Έχουμε το επόμενο παιχνίδι που είναι η Καβάλα και πάμε να το παίξουμε βρίσκοντας τις ψυχικές δυνάμεις για να το κερδίσουμε και πάμε για αυτό".

Ήττα για τον Άρη 75-67 από το Μαρούσι


Την ήττα γνώρισε ο Άρης στο κλειστό του Αγίου Θωμά, από το Μαρούσι με 75-67 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Οι «κίτρινοι» ήταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο όποτε πλησίαζαν στο σκορ, οι διαιτητές… έδιναν την απαραίτητη ώθηση με τα λάθη τους στους γηπεδούχους.

1ο δεκάλεπτο: 8-4, 10-8, 16-10.
2ο δεκάλεπτο: 18-18, 29-23, 38-30, 44-32.
3ο δεκάλεπτο: 48-37, 48-44, 52-45, 55-47.
4ο δεκάλεπτο: 58-47, 58-52, 67-57, 71-63,

Λάρισα-Ηρακλής 2-1


Η Λάρισα πήρε αυτό που ζητούσε, τους τρεις βαθμούς. Η ΑΕΛ νίκησε 2-1 τον Ηρακλή στο «Αλκαζάρ», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ξεφεύγοντας τουλάχιστον προσωρινά από την επικίνδυνη ζώνη και το γκρουπ των ομάδων που φλερτάρουν με τον υποβιβασμό, σε αντίθεση με τον «Γηραιό» που συνεχίζει να «βαδίζει» σε τεντωμένο σχοινί. Οι Ζέσους και Ρομέου σκόραραν για λογαριασμό των βυσσινί, ενώ ο Γιάντσης πέτυχε το μοναδικό τέρμα των «κυανόλευκων».

ΑΕΛ(Ουζουνίδης): Βιέρα, Βενετίδης(Τουάμα 31'), Νταμπίζας, Βελάσκο, Μελίσσης, Ιγκλέσιας, Φλάβιο, Κατσιαρός(Κυριακίδης 73'), Μετίν(Κάσας 88'), Ρομέου, Ζέσους.

Ηρακλής(Κωφίδης): Φερνάντες, Μάρτιος, Γιαννούλης, Παπαστεργιανός(Μάρα 64'), Κατσαμπής, Ηλιάδης, Παπαζαχαρίας, Επστάιν, Μιλάνο, Κονέ(Βέλλιος 77'), Μπόσνιακ(Γιάντσης 64').

Κίτρινες: Ιγκλέσιας(19' ΑΕΛ), Γιαννούλης(24' Ηρακλής), Ζέσους(31' ΑΕΛ), Κατσαμπής(45' Ηρακλής), Ηλιάδης(83' Ηρακλής).

Κόκκινες: -

Έπιασε κορυφή η Μπάγερν


Σπουδαία εκτός έδρας νίκη 3-2 πήρε η Μπάγερν Μονάχου απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης. Οι Βαυαροί βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ του Χαντ στο 10’, όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν με το γκολ του Μίλερ στο 25’. Στο 35’ ο Όλιτς έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, για να ισοφαρίσει ο Αλμέιδα στο 75’ για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ πήρε το «τρίποντο» με τον Ρόμπεν στο 78’. Στους 39 βαθμούς ανέβηκε η Μπάγερν Μονάχου, αφήνοντας ένα βαθμό πίσω τη Λεβερκούζεν. Στους 28 βαθμούς και στην έκτη θέση έμεινε η Βέρντερ.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Παρασκευή 22/01

Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη 0-1 (41’ Μάρικα)

Σάββατο 23/01

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 2-3 (10’ Χαντ, 75’ Αλμέιδα-25’ Μίλερ, 35’ Όλιτς, 78’ Ρόμπεν)

Μπόχουμ-Σάλκε 2-2 (82’ Χασεμιάν, 90+2 Σέστακ-5’ Σάντσες, 42’ Κουράνι)

Μάιντς-Ανόβερο 1-0 (4’ Σούρλε)

Νυρεμβέργη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1 (27’ Άιγκλερ-40’ Κόλερ)

Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ 0-0

Π.Α.Ο.Κ Μπάσκετ Επέστρεψε στις νίκες



Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τις υποχρεώσεις του για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας των ανδρών ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε πιο άνετα από ότι δείχνει το τελικό σκορ με 66-56 της Ολύμπιας Λάρισας. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου με μεγάλο όπλο την αμυντική τους λειτουργία, η οποία για τρία ολόκληρα δεκάλεπτα ήταν εξαιρετική, κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Θεσσαλών και επέστρεψαν στις επιτυχίες, πραγματοποιώντας σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που καταβάλουν για να μην χάσουν την επαφή τους με τις πρώτες θέσεις.
Επιθετικά ο δικέφαλος του βορρά, επέλεξε να μεταφέρει την μπάλα μέσα στο καλάθι, τακτική που αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς τόσο ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, όσο και ο Τοντόρ Γκετσέφσκι δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα. Οι δύο ψηλοί των γηπεδούχων πέτυχαν τους πρώτους 11 πόντους και δημιούργησαν από νωρίς ένα σταθερό προβάδισμα για τους γηπεδούχους. Την ίδια ώρα οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη αναλώθηκαν σε μακρινά σουτ, ωστόσο δεν φάνηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, με αποτέλεσμα να βρεθούν από την αρχή σε θέση κυνηγού. Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο με τον ΠΑΟΚ να συντηρεί σταθερά το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να ξεφύγει με διψήφια διαφορά.
Η τρίτη περίοδος αποδείχτηκε και η καθοριστική για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να χτυπούν κάτω από την ρακέτα, την ώρα που η Ολύμπια δεν μπορούσε να βρει το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, λόγω των κάκιστων επιλογών στην επίθεση αλλά και της δυνατής άμυνας του δικεφάλου. Το αποτέλεσμα ήταν η διαφορά να εκτοξευτεί στους 23 πόντους στο 29’.
Στην τελευταία περίοδο και οι δύο ομάδες έπαιξαν αρκετά απελευθερωμένα, με τους φιλοξενούμενους απλώς να κατορθώνουν να περιορίσουν τη διαφορά.

Χαλκιάς: Να μην φοβηθούμε…


Το ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να φοβηθεί, αλλά να σεβαστεί τον Ολυμπιακό, τόνισε ο Κώστας Χαλκιάς. Ο έμπειρος πορτιέρο αναφέρθηκε στη αναμέτρηση του «δικεφάλου» με τον νταμπλούχο Ελλάδας, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Η συνέντευξη του Κώστα Χαλκιά στον ΣΚΑΙ:

Κώστα, που αποδίδεις την σταθερότητα σε θετικά αποτελέσματα και καλή απόδοση που επιδεικνύει ο ΠΑΟΚ;

«Η σταθερή πορεία που έχουμε υπάρχει από πέρυσι, από την αρχή μέχρι το τέλος της περιόδου. Ειδικά φέτος υπάρχουν πολλά παιχνίδια στα οποία έχουμε παίξει και καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με πέρυσι. Με την έναρξη του β΄ γύροy, μάλιστα, είμαστε το ίδιο καλοί τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Το πιο σημαντικό για μένα είναι η ομάδα να εξελίσσεται με σταθερά βήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να έχει ανοδική πορεία για 2, 3 παιχνίδια και στη συνέχεια να κάνει το αντίθετο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι τόσο στο Πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα και πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο που βαδίζουμε τώρα».
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει μεγάλες προσδοκίες πλέον από την ομάδα του. Κάτω από αυτό το πρίσμα, πώς βλέπεις το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Τις προσδοκίες τις δημιουργήσαμε εμείς. Είναι λογικό που o κόσμος περιμένει ακόμη περισσότερα, γιατί η ομάδα βρίσκεται ψηλά. Το θέμα είναι ότι από την αρχή της περιόδου υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι, δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από το πλάνο μας. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος, είτε παίζεις με τον Ολυμπιακό, είτε με άλλη ομάδα. Τη δεδομένη χρονική περίοδο ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είναι σε καλή κατάσταση, όμως πρέπει να τον σεβαστούμε, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον φοβηθούμε. Όπως σε όλα τα ματς θα κατέβουμε για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα.».
Πολλοί λένε ότι για τον ΠΑΟΚ θα ήταν καλύτερο να υπήρχε ο Ζίκο στον πάγκο του Ολυμπιακού;

Εσύ θεωρείς ότι θα παίξει ρόλο στην έκβαση του ντέρμπι η αλλαγή προπονητή στους «ερυθρόλευκους»;«Αυτές οι απόψεις είναι για εντυπώσεις και τίποτα περισσότερο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, δεν θα δώσουν σημασία στο αν έχει αλλάξει ο προπονητής ή όχι. Εμείς, από την πλευρά μας, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο. Είμαι αισιόδοξος, αλλά λέω και πάλι ότι χρειάζεται προσοχή, γιατί ο Ολυμπιακός διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα».
Υπάρχει κάποιος τομέας του παιχνιδιού που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα;

«Όχι κάτι ιδιαίτερο. Από το 1΄ ως το 90΄ πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να προσέξουμε ιδιαίτερα τον αντίπαλο και να μην μείνουμε στις τελευταίες κακές εμφανίσεις του».
Η τελευταία ερώτηση αφορά στις συζητήσεις σου με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την ανανέωση της συνεργασίας σας.

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται; Θα βλέπουμε τον Κώστα Χαλκά με τη στολή του ΠΑΟΚ και τα επόμενα χρόνια;

«Έχω κάνει συζήτηση με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει πολύ καλή θέληση και από τις δύο πλευρές και πιστεύω ότι θα υπάρξει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα Αισθάνομαι πολύ καλά στον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν μέρες μπροστά μας για να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Τώρα η προσοχή όλων μας είναι επικεντρωμένη στο ματς της Κυριακής

Δικαίωση με Ορφανό


Η αλλαγή του Νίκου Καραγεωργίου αμφισβητήθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας, όμως ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ορφανό, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρηση του Εργοτέλη με τον Λεβαδειακό, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0. Ο Εργοτέλης με αυτό το «τρίποντο» ανέβηκε στους 25 βαθμούς και ανέβηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακος έμεινε στους 16 βαθμούς και στη 15η θέση της βαθμολογίας.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με γρήγορες αντεπιθέσεις και ατομικές προσπάθειες των Ναπολεόνι και Μπάρκογλου. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Εργοτέλης κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και έφτασε με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία, σε δυο-τρεις περιπτώσεις με τους Τσεσνάουσκις και Λεάλ. Η πρώτη μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης ήρθε στο 26’, όταν ο Πόζα έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη.

Ο Μπαλάφας σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Καρακώστα στο 36’, στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, σε ένα ματς αρκετά δυνατό, με λίγες καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες και με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων. Καλά οργανωμένος στα μετόπισθεν ο Λεβαδειακός στα πρώτα 45 λεπτά, δεν άφησε πολλούς χώρους για τον Λεάλ και γενικότερα για τους παίκτες της ομάδας του Νίκου Καραγεωργίου. Αρκετά επικίνδυνοι οι φιλοξενούμενοι στις στημένες φάσεις και στις αντεπιθέσεις.

Στην επανάληψη, ο Καραγεωργίου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μπέτο και Ορφανό, χρησιμοποιώντας τον δεύτερο στην κορυφή της επίθεσης. Αυτές οι κινήσεις δυσαρέστησαν τους φιλάθλους των γηπεδούχων, όμως δικαίωσαν λίγα λεπτά αργότερα τον Έλληνα τεχνικό. Ο Ορφανός, πέντε λεπτά μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Ερνάντεθ αναγκάστηκε μετά από αυτό το γκολ να αλλάξει την τακτική της ομάδας του, η οποία φάνηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα να βολεύεται με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Σιστόν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Μασάδο, με αποτέλεσμα οι Βοιωτοί να κερδίσουν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του και να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Ισπανός τεχνικός των φιλοξενούμενων έριξε στη μάχη και τον Αμπουμπακάρι στη θέση του Μπάρκογλου, την στιγμή που ο Λεβαδειακός πίεζε τους γηπεδούχους στο τελευταίο δεκάλεπτο για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Παρά την πίεση των τελευταίων λεπτών, ο Εργοτέλης κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο 1-0 και να πανηγυρίσει στο τέλος της αναμέτρησης τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Aστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 2-0


Με δύο τέρματα του Λούκας Βίλτσες, ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε με 2-0 του Πανιωνίου και παρέμεινε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, με το συγκρότημα του Εμίλιο Φερέρα να πραγματοποιεί ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών στην επανάληψη.

Καλός ήταν ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο… Ο Πανιώνιος έδειξε να πατάει καλύτερα στα πόδια του στο πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δημιουργεί την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, με τον Εστογιανόφ. Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων κάπου εκεί όπως τελείωσε, καθώς η μεσαία γραμμή των γηπεδούχων ανέβασε στροφές, πίεσε περισσότερο και έδωσε μεγαλύτερη ασφάλεια στην άμυνά της.

Μάλιστα, οι Πελοποννήσιοι άνοιξαν το σκορ στο 12’, εκμεταλλευόμενοι ένα τραγικό λάθος του Λάτκα, πήραν το προβάδισμα με τον Βίλτσες. Το τέρμα αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των γηπεδούχων στη συνέχεια, με αποτέλεσμα εκείνοι να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, με τον ίδιο παίκτη, στο 38’. Η συνέχεια, βρήκε τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε μια μάχη κέντρου, με αποτέλεσμα ο Αστέρας Τρίπολης να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας το πάνω χέρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Ο Πανιώνιος «πυροβόλησε» αρκετές φορές την εστία του Αναστασόπουλου, χωρίς πάντως ο έμπειρος πορτιέρο να χρειαστεί να κάνει κάποια εντυπωσιακή επέμβαση. Οι παίκτες του Φερέρα, μέχρι τα μέσα της επανάληψης, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα το 2-0 να παραμένει.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεσή τους προς τον Αστέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν 1-2 σημαντικές ευκαιρίες για να μειώσουν το σκορ, ωστόσο σε δύο από αυτές, ο Μαρσελάο σαν από μηχανής θεός, φρόντισε να διώξει την μπάλα πάνω από την γραμμή και να κρατήσει την… ηρεμία στους συμπαίκτες του. Μετά το 80’, όταν ο Πανιώνιος έπαιξε φουλ επίθεση, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αγγίξουν σε 2 περιπτώσεις το 3-0, ωστόσο ο Ανδριόλας την πρώτη και η λάθος επιλογή του Έντερ τη δεύτερη φορά, κράτησαν το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οριστικά εκτός ο Νίνης


Χωρίς τον Σωτήρη Νίνη στην αποστολή του ταξιδεύει ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (16:45 Νova) τον φορμαρισμένο Άρη, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο μεσοεπιθετικός των «πρασίνων» δεν κατάφερε να ξεπεράσει τελικά την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρούσε, με αποτέλεσμα ο Νίκος Νιόπλιας να μην τον συμπεριλάβει στους «εκλεκτούς» του.

Η προπόνηση του Σαββάτου, με την οποία ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του «τριφυλλιού» για τον αγώνα στον «Κλεάνθης Βικελίδης» περιελάμβανε ζέσταμα, handball, ταχύτητες, τακτική και εξάσκηση στις στατικές φάσεις. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα, πλην των Μαχλελή και Ρουκάβινα οι οποίοι έκαναν ατομικό και του Νίνη που έκανε θεραπεία. Μετά το πέρας της προπόνησης ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και αποτελείται από τους: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Καντέ, Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδη, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλο, Μπιέρσμιρ, Δάρλα, Μαρίνο, Βύντρα, Καραγκούνη, Καρνέζη, Πετρόπουλο, Κατσουράνη, Τζόρβα, Σπυρόπουλο, Τζιόλη, Κλέιτον, Σεϊταρίδης.

Βασικός ο Χριστοδουλόπουλος

Όσον αφορά την ενδεκάδα του αυριανού (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) αγώνα, ο 45χρονος προπονητής προτίθεται να χρησιμοποιήσει τους Τζόρβα, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Καντέ, Σαριέγκι, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Χριστοδουλόπουλο και Σισέ. «Πάμε να δώσουμε μία μάχη με μια ομάδα φορμαρισμένη και θα πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά για να κερδίσουμε. Όποιος παίκτης δεν αισθάνεται 100% έτοιμος θέλω να μου το πει, για να μην τον βάλω. Οσοι παίξουν θα πρέπει να είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα», είπε ο κ. Νιόπλιας στους παίκτες στη χθεσινή προπόνηση. Εκτός έμειναν οι Νίνης, Μαχλελής, Ρουκάβινα, Σιμάο (θα επιστρέψει μάλλον αύριο), Καρνέζης και Γκάμπριελ.

Δύσκολα για στόπερ

Μηδαμινές είναι οι πιθανότητες ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει κάποιον κεντρικό αμυντικό τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, κάτι που ειπώθηκε μεταξύ των κ.κ. Πατέρα και Αντωνίου. Οι «πράσινοι» έχουν τονίσει ότι θα πάρουν έναν στόπερ, ο οποίος θα κάνει τη διαφορά και θα ενισχύσει αισθητά την αμυντική γραμμής της ομάδας. Το «τριφύλλι», σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», θα κάνει ακόμη μία προσπάθεια για την απόκτηση του «Κάτα» Ντίας, αν και η Χετάφε δεν προτίθεται να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού και μονάχα τον πουλά για περίπου 3 εκατ. ευρώ. Εν τω μεταξύ, χθες φήμες ανέφεραν ότι ο Παναθηναϊκός μιλάει με τον Στάθη Ταυλαρίδη, ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Σεντ Ετιέν. Ωστόσο, η διοίκηση του «τριφυλλιού» διέψευσε τα όσα υποστήριζαν οι Γάλλοι και τόνιζαν ότι δεν τους απασχολεί ο 30χρονος αμυντικός. * Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί πρόταση στον Παναθηναϊκό για την παραχώρηση του Αλέξανδρου Τζιόλη. Αν κάποια ομάδα ζητήσει τον παίκτη με τη μορφή δανεισμού, τότε οι «πράσινοι» θα απαντήσουν θετικά, αφού οι αποδοκιμασίες του κόσμου οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση (αν και ο διεθνής μέσος έχει τη στήριξη των κ.κ. Πατέρα και Νιόπλια). * Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα από την Ιταλία ζήτησε από τους «πράσινους» τον δανεισμό του Γιούρκα Σεϊταρίδη, βάζοντας μία σημαντική οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

Α-ντού για τη νίκη με τον ΠΑΟ


Με τον Φρέντι Αντού να βρίσκεται κανονικά στην αποστολή για το ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Άρης έτοιμος για μια νέα νίκη στο... καυτό "Κλεάνθης Βικελίδης".

Οι "κιτρινόμαυροι" ολοκλήρωσαν το Σάββατο την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με το "τριφύλλι", όπου η νίκη δεν είναι... μονόδρομος, αλλά στον Άρη είναι το αποτέλεσμα που θέλουν για δύο λόγους. Πρώτον για να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, κατακτώντας μάλιστα την έκτη συνεχόμενη νίκη και δεύτερον για να αποδείξουν πως η νίκη με τον Ολυμπιακό δεν ήταν τυχαίο γεγονός και πως ο Άρης είναι εδώ και δεν φοβάται κανέναν. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετράει μόνο επιτυχίες το 2010 και φυσικά δεν είναι διατεθειμένη να αφήσουν τον Παναθηναϊκό να τους χαλάσει το σερί. Σ' ότι αφορά, στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μπορεί να υπολογίζει και στα δύο μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου. Ο μεν Τζόνσον πήρε μια γεύση από ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΣ, όμως ο Αντού αναμένεται να κάνει ντεμπούτο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Ντάριο Φερνάντεζ και αυτός είναι ένας σημαντικός "πονοκέφαλος", αφού υπάρχει και η τιμωρία του Ναφτί. Αναλυτικά οι 20 ποδοσφαιριστές της αποστολής: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Πρίττας, Λαμπριάκος, Κουλουχέρης, Κάλβο, Κάμπορα, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία, Χαβίτο, Νασούτι, Κόκε, Βαγγέλη, Τζόνσον, Αντού, Αραβίδης, Ρόβας και Πίτου Γκαρσία. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Φερνάντεζ, Ντέιλι, ο τιμωρημένος Ναφτί και οι Γραικός, Μπουγαίδης, Οικονομόπουλος, Πιοβεζάν. Δύο ποδοσφαιριστές θα αποκλειστούν από την 18αδα λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ - «Κάποιοι βολεύονται»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Κάποιοι βολεύονται με το να υποδαυλίζουν τα πάθη, να καταργούν στην πράξη τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην πολιτεία και να βρίσκουν εύκολο άλλοθι στη δήθεν ανεπάρκεια των αρχών», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Goal».

Αναλυτικά:

Εχετε πει ότι για τη βία στα γήπεδα του ποδοσφαίρου ευθύνονται κατά κύριο λόγο οι ΠΑΕ και επίσης έχετε κάνει λόγο για "υποκρισία των ΠΑΕ". Εκτιμάτε ότι οι ΠΑΕ και οι αρχές του ποδοσφαίρου δεν κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας;

«Νομίζω ότι κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Φυσικά και πρόκειται για υποκρισία, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υποθάλπονται εξωαθλητικές σκοπιμότητες. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο κάποιοι βολεύονται με το να υποδαυλίζουν τα πάθη, να καταργούν στην πράξη τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην πολιτεία και να βρίσκουν εύκολο άλλοθι στη δήθεν ανεπάρκεια των αρχών. Οσο τα γήπεδά μας θα μετατρέπονται σε αρένες βίας, η αποποίηση των ευθυνών από τις ΠΑΕ θα ισοδυναμεί με υποκρισία».

Η αστυνομία έχει ευθύνες για τη βία στα γήπεδα ή απλά είναι πάντα το εύκολο θύμα για να καταλογιστούν ευθύνες;

«Είναι προφανές ότι η αστυνομία είναι το εύκολο θύμα, ο αποδιοπομπαίος τράγος για ένα ζήτημα στο οποίο κανένας από τους εμπλεκόμενους υπεύθυνους φορείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του. Το πρόβλημα της βίας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις ΠΑΕ, αφού οι περισσότερες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας. Αναλαμβάνουν οι ΠΑΕ την ευθύνη των οπαδών τους; Εχουν κάμερες; Προσλαμβάνουν προσωπικό ασφαλείας; Διαθέτουν τις υποδομές που προβλέπει ο νόμος; Υποδαυλίζουν ορισμένες ΠΑΕ και ενθαρρύνουν με τον τρόπο τους παράνομες συμπεριφορές;

Η αλήθεια είναι ότι η αστυνομία είναι η τελευταία που έχει την ευθύνη για την επιβολή της τάξης. Την προηγούμενη Κυριακή τέθηκαν επί ποδός 2.420 αστυνομικοί, έχοντας στη διάθεσή τους 438 οχήματα. Ωστόσο, η ευθύνη για την εσωτερική ασφάλεια των γηπέδων δεν ανήκει στην αστυνομία.

Οι ευθύνες για τη βία στα γήπεδα είναι διαχρονικές και μας αγγίζουν όλους, την ελληνική πολιτεία συνολικά. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι σε στενή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να διαμορφώσουμε ένα νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας».

Εκτιμάτε ότι η αθλητική βία και η γενικότερη βία στην Ελλάδα συνδέονται, είναι συγκοινωνούντα δοχεία και έχουν και τα ίδια αίτια;

«Το πρόβλημα της τυφλής βίας και των βανδαλισμών είναι δυστυχώς σε έξαρση στις μέρες μας. Σε ό,τι αφορά την αθλητική βία, μπορούμε να διακρίνουμε δύο είδη: την κλασική αθλητική βία έξω από τα γήπεδα και πέριξ των αγωνιστικών χώρων και την οργανωμένη αθλητική βία με στημένα ραντεβού για ξύλο, βανδαλισμούς, που φέρει εν τέλει όλα τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος.

Διαρθρώνεται από συγκεκριμένες ηγετικές ομάδες, γιάφκες, ορμητήρια, εκτελεστικά όργανα και μια σειρά ανθρώπων που πλουτίζουν από αυτή την κατάσταση. Είναι μια περίπλοκη κατάσταση που δεν μπορεί και δεν αρκεί να αντιμετωπιστεί απλά μέσω αθλητικών νόμων και διατάξεων πάνω στην ασφάλεια των γηπέδων, αλλά απαιτεί εξάρθρωση και αντιμετώπιση στα πρότυπα συμμοριών οργανωμένου εγκλήματος.

Η αθλητική βία και ο χουλιγκανισμός πάντα είχαν εκλεκτικές συγγένειες με ομάδες που επίσης λατρεύουν τη βία και δραστηριοποιούνται σε άλλους χώρους. Παλαιότερα υπήρχαν ενδείξεις για σχέσεις με τους νεοναζί, σήμερα υπάρχουν ενδείξεις για σχέσεις με τους βανδάλους».

Τι θα θέλατε να πείτε στους Έλληνες πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να καίγονται κάθε φορά που γίνονται επεισόδια στα γήπεδα, αλλά και στους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους που θέλουν να πάνε στις οικογένειές τους στα γήπεδα και δεν μπορούν λόγω της βίας; Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στην ελληνική κοινωνία;

«Ότι είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι στο χουλιγκανισμό των γηπέδων, όπως και απέναντι σε κάθε μορφή βάνδαλους. Ότι οι ελληνικές αρχές θα πράξουν ό,τι είναι δυνατό για την καταπολέμηση του φαινομένου. Προς αυτή την κατεύθυνση απαγορεύσαμε από εδώ και στο εξής τις μετακινήσεις των οργανωμένων οπαδών και θα εισηγηθούμε στο υπουργείο Πολιτισμού την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις φιλοξενούμενες ομάδες.

Όμως πρέπει ο Έλληνας πολίτης να γνωρίζει ότι το φαινόμενο δεν θα εξαλειφθεί αν οι διοικούντες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει όλοι μαζί, ο καθένας από εμάς, η κοινωνία των πολιτών, τα ΜΜΕ και κάθε φορέας να ασκήσει πίεση, να επιδείξει μηδενική ανοχή, ώστε οι ΠΑΕ να λειτουργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε το φόβο και τον ανορθολογισμό να κυριεύσουν επί της τάξης και της ομαλότητας».

Ορφανός: «Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα του προπονητή»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα θεωρεί πως θα είναι αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των δύο αυριανών αντιπάλων, Κώστας Ορφανός, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. σχολίασε πως «το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις και όλα είναι ανοιχτά». «Ομάδα του προπονητή του» το σχόλιο του Κώστα Ορφανού για τον ΠΑΟΚ. «Δεν θα έχει προλάβει να βάλει τη σφραγίδα του» αυτό για τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Ο Κώστας Ορφανός που κατά το παρελθόν φόρεσε τη φανέλα τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Ολυμπιακού μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» και τόνισε πως «ο Ολυμπιακός έπειτα από πάρα πολλά χρόνια έχει βρεθεί σε άσχημη θέση. Τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ανησυχήσει τον κόσμο του. Είναι λογικό μια ομάδα που παίρνει συνέχεια το πρωτάθλημα ανησυχεί τον κόσμο της όταν μένει με εφτά βαθμούς πίσω πριν καν μπει ο Φλεβάρης. Ο κόσμος, όμως, ανησυχεί και για το μέλλον καθώς βλέπει να μην υπάρχει σχεδιασμός».

Ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Κώστα Ορφανό, κάνει «τεράστια προσπάθεια για να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να γίνει και πάλι πρωταθλητής, όπως στο παρελθόν. Να γίνει και πάλι η ομάδα φόβητρο. Ο ΠΑΟΚ εκτιμώ πως είναι ομάδα του προπονητή του. Ο χαρακτήρας του Φερνάντο Σάντος βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν καλύτερες μονάδες αλλά δεν πιστεύω πως έχουν καλύτερο σύνολο από τον ΠΑΟΚ».

Όσο για το αυριανό ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ο Κώστας Ορφανός, τόνισε πως «το μόνο που μπορεί να αλλάξει αυτή τη στιγμή η αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό, είναι η ψυχολογία των παικτών, ίσως και του κόσμου. Ο χαρακτήρας και η δουλειά του προπονητή φαίνεται μετά από μερικές εβδομάδες, όχι μετά από μερικές μέρες. Οπότε δεν περιμένω να δω μεγάλες αλλαγές στον Ολυμπιακό. Θυμάστε άλλωστε πως όταν ανέλαβε ο Ζίκο όλοι τον αποθέωναν μετά τις πρώτες επιτυχίες, αλλά μετά όλα αυτά ακυρώθηκαν. Ο ΠΑΟΚ λόγω άμυνας καταφέρνει να παίρνει τα αποτελέσματα και αν και αύριο παρουσιαστεί καλός στην άμυνα, δύσκολα δεν θα πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας».

Με τον Ότο στη Βαρσοβία

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κανονικά θα ταξιδέψει ο Ότο Ρεχάγκελ για τη Βαρσοβία, όπου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της προκριματικής φάσης του Euro 2012. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας υποβλήθηκε σε επέμβαση κήλης και προστάτη και χθες πήρε εξιτήριο από το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Εσεν στη Γερμανία, όπου νοσηλευόταν.

Μάλιστα, ο καθηγητής Χέρμπερτ Ρούμπεν δήλωσε στην «Bild» ότι ο Γερμανός προπονητής θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην καθημερινότητά του από τις 4 Φεβρουαρίου, όποτε μαζί με τους κ.κ. Παλιάβιο, Χατζηαποστόλου, Φύσσα και Τοπαλίδη θα πάει στην πολωνική πρωτεύουσα.

Παπαδόπουλος: "Προχωρημένες συζητήσεις με Θέλτα"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την αποδέσμευση του από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θέλει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη Θέλτα. "Έχω μάθει καλά πράγματα για την Θέλτα".

Ο πρώην άσος του Παναθηναΐκού, Δημήτρης Παπαδόπουλος, λίγο πριν αναχωρήσει από Ισπανία για Κροατία, μίλησε στα ισπανικά ΜΜΕ για τις διαπραγματεύσεις και την συμφωνία με την ισπανική ομάδα.

"Έχω μάθει καλά πράγματα από τον πρώην συμπαίκτη μου στην Εθνική Ελλάδας, Ζήση Βρύζα. Για εμένα δεν αποτελεί πρόβλημα ότι η ομάδα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι διαπραγματεύσεις είναι προχωρημένες, αλλά για να υπογράψω στη Θέλτα χρειάζεται να μιλήσω με τον πρόεδρο της Ντιναμό, προκειμένου να με αφήσει ελεύθερο", δήλωσε ο Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παίκτης έχει περάσει από ιατρικές εξετάσεις και έχει συμφωνήσει σε όλα με την Θέλτα. Απλά απομένει και το τυπικό της υπόθεσης, η λύση του συμβόλαιο με την Ντιναμό.

Με Ίβιτς για διπλό


Ενώ όλοι περίμεναν τον Βλάνταν Ίβιτς να μένει στην Θεσσαλονίκη και να βλέπει από την τηλεόραση το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Σέρβος ανέτρεψε τις εκτιμήσεις και συμπεριελήφθη στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Ο πρώτος σκόρερ του «δικεφάλου» έλαβε κανονικά μέρος στην προπόνηση χωρίς να νιώθει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς… αναγκάζοντας τον Φερνάντο Σάντος να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του.

Αυτός που έμεινε εκτός αποστολής ήταν ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος επιθετικός παρά το γεγονός ότι προπονείται κανονικά από τα μέσα της εβδομάδας θα μείνει στην Θεσσαλονίκη καθώς ο προπονητής έκρινε ότι δεν πρέπει να ρισκάρει τη συμμετοχή του ακόμα. Εκτός αποστολής έμειναν επίσης και οι τραυματίες, Τσιρίλο και Φιλομένο.Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να παρατάξει κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά. Τους Κοντρέρα και Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας, τον Αραμπατζή δεξιά και τον Λίνο αριστερά. Βιτόλο και Γκαρσία για ακόμα ένα παιχνίδι οι δύο αμυντικοί μέσοι με τον Βλάνταν Ίβιτς μπροστά τους. Στις δύο πτέρυγες θα είναι ο Βιεϊρίνια με τον Κουτσανικούλη και ο Εντίνιο μοναδικός προωθημένος.Μετά το τέλος της προπόνησης ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την αποστολή για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Σε αυτή βρίσκονται οι: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Εντίνιο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια και Βιτόλο.

Τζεμπούρ: "Με χαροποιεί ότι με θέλει ο Μπάγεβιτς"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Τζιμπούρ επέστρεψε... δριμύτερος, σε μια χρονική περίοδο που η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ, τον είχε ανάγκη. Ο "τρομοκράτης" σε συνέντευξη του, μίλησε για τη νέα προσπάθεια που κάνει στην ΑΕΚ, για τη σχέση του με τον Μπάγεβιτς, τον Σκόκο, τα διοικητικά προβλήματα αλλά και για την εθνική της χώρας του (Αλγερία.).

Τη φετινή χρονιά η ΑΕΚ έχει αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν ποτέ σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Διοικητικά προβλήματα(οικονομικά, διαχείρισης, επένδυσης), αγωνιστικά(παίκτες δυσαρεστημένοι αλλά και.. πλακωμένοι μεταξύ τους, κόντρα με τον προπονητή), εμφύλιο στις εξέδρες(λιγότερο από άλλες χρονιές είναι η αλήθεια), αλλά και προβλήματα με τον Τύπο.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει και ο Ραφίκ Τζεμπούρ, που πλέον όλα δείχνουν πως ότι έγινε, έγινε και τώρα κοιτάμε μπροστά. Ο "τρομοκράτης" της Ένωσης, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη, μετά την επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ΑΕΚ, στην εφημερίδα "η Ώρα των Σπορ" και τον Πάνο Λούπο. "Θα τα δώσω όλα για την ΑΕΚ. Το 200% για τον κόσμο μας".

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ραφίκ Τζεμπούρ:

- Η Άιντραχτ έχει κάνει πρόταση για την απόκτησή σου. Η ΑΕΚ την αρνήθηκε. Ποιο είναι το δικό σου σχόλιο και ποια η επιθυμία σου;

"Η ΑΕΚ έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το τι θα κάνω εγώ. Άμα πει να φύγω, θα φύγω. Μόνο τότε. Μου αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα, θέλω να μείνω, αλλά αν είναι καλό για την ομάδα να φύγω, τότε θα φύγω. Πρέπει, βέβαια, να μ' εμπνέει και εμένα η ομάδα, αλλά η ΑΕΚ θα πει την τελευταία λέξη".

- Τώρα που όλα τα επεισόδια ανήκουν στο παρελθόν, ο προπονητής σε θέλει στην ομάδα, ο κόσμος το ίδιο, η διοίκηση το ίδιο, τι ονειρεύεσαι να πετύχεις με την ΑΕΚ;

"Είναι πολύ καλό ότι με θέλουν όλοι αυτοί, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο κόσμος με αγαπάει και αυτό το καταλαβαίνω όταν με συναντούν στο δρόμο, αλλά και από τα μηνύματα στο ίντερνετ. Ο κόσμος της ΑΕΚ με κάνει να θέλω να δίνω τα πάντα γι' αυτόν, το 200% για να του ανταποδίδω αυτή την αγάπη. Όταν μου είπαν από την ομάδα να επιστρέψω, έβαλα τα δυνατά μου για να επιστρέψω, όπως θέλει να με βλέπει ο κόσμος. Να πολεμήσω για την ομάδα και να πάρουμε την καλύτερη θέση που μπορούμε. Πρώτος στόχος είναι η είσοδος στην πεντάδα για να μπούμε στα πλέι οφ και να βγούμε στην Ευρώπη και μετά βλέπουμε για τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ".

- Με τον Σκόκο πως είναι πλέον οι σχέσεις σας;

"Εντάξει ήταν ένα περιστατικό δέκα δευτερολέπτων, το οποίο ο ελληνικός Τύπος το έκανε μεγαλύτερο απ' ότι ήταν και το συντηρεί εδώ και δέκα μήνες. Ένα επεισόδιο στην προπόνηση ήταν, τίποτα παραπάνω. 'Ότι έγινε έγινε και τελείωσε".

- Ποια παιδιά μέσα από την ομάδα είναι οι καλύτεροί σου φίλοι;

"Με όλους έχω καλή σχέση, με όλο τον κόσμο. Τον Ταμ (Ενσαλίβα), τον Μαντούκα, τον Γκερέιρο, τον Λεονάρντο, τον Ταχτσίδη, τον Γκέντζογλου, με αυτούς λίγο περισσότερο".

- Ράφικ η νέα χρονιά μπήκε πολύ καλά για σένα. Επανεμφάνιση με μεγάλη νίκη και καλή απόδοση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήσουν καλός στο ματς με τον Ατρόμητο και ήσουν MVP με τον Ηρακλή. Φαίνεται πως σου έλειψε πολύ το ποδόσφαιρο.

"Ξέρετε τους λόγους για τους οποίους έλειψα. Είναι σίγουρο ότι μου λείπει το ποδόσφαιρο, αφού είχα τέσσερις μήνες να αγωνιστώ. Κάθε άνθρωπος όταν φεύγει από την δουλειά που ξέρει να κάνει καλά, είναι φυσιολογικό να βγαίνει έξω από τα νερά του".

- Για ποιον λόγο ζήτησες συγνώμη για το πέναλτι που έχασες στο ματς με τον Ηρακλή; Ένα πέναλτι ήταν που σημαίνει ότι μπορεί η μπάλα να μπει στα δίχτυα, μπορεί και όχι...

"Εγώ πήρα την ευθύνη να το εκτελέσω. Ένιωσα ότι η ομάδα μου έχασε δύο βαθμούς από την δική μου απόφαση και την άστοχη εκτέλεση και όφειλα να ζητήσω συγνώμη. Αν είχα σκοράρει, θα είχαμε κερδίσει".

- Πως ήταν για σένα το διάστημα που έμεινες εκτός ομάδας; Τι σκεφτόσουν;

"Σε αυτό το διάστημα είχα τον χρόνο να σκεφτώ τα λάθη που έχω κάνει αλλά έπρεπε να κοιτάξω να προπονηθώ ατομικά για να μην μείνω πολύ πίσω αγωνιστικά. Η αλήθεια είναι ότι υπέφερα όλο αυτό το διάστημα, αλλά το αφήνω πλέον πίσω και αυτό είναι που έχει σημασία".

- Θεωρείς ότι για όλη αυτή τη κόντρα φταίξατε και οι δύο, έφταιξες εσύ περισσότερο, έφταιξε ο προπονητής;

"Είναι κάτι που έγινε στο παρελθόν, δεν ασχολούμαι πλέον. Ότι έγινε, έγινε. Το έχω ξεχάσει".

- Πως είναι πλέον η συνεργασία σου με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς; Χθες (προχθές) είπε στη συνάντηση που είχε με τον κύριο Θανόπουλο, ότι σε θέλει οπωσδήποτε στην ομάδα.

"Είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι με θέλει ο προπονητής μου. Ο προπονητής έκρινε ότι είμαι απαραίτητος για την ομάδα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα".

- Πως χαρακτηρίζεις τον Μπάγεβιτς ως προπονητή;

"Κρατάω την άποψή μου για τον εαυτό μου".

- Όταν επέστρεψες, μίλησες με τον προπονητή; Τι σου είπε και τι του είπες;

"Μιλήσαμε για λίγα λεπτά μόνο και με ρώτησε για το πως είμαι από πλευράς φυσικής κατάστασης. Δεν είπαμε πολλά-πολλά"

- Μετάνιωσες ποτέ που ήρθες στην ΑΕΚ, τότε που σε ήθελε και ο Παναθηναϊκός;

"Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός είχε εκδηλώσεις ενδιαφέρον για μένα, αλλά με κέρδισε η ΑΕΚ. Ήταν δική μου απόφαση να έρθω στην ΑΕΚ και δεν το έχω μετανιώσει παρά τα όσα έχουν συμβεί. Όταν υπογράφω κάπου σημαίνει ότι είμαι 100% σίγουρος και δεν μετανιώνω"

- Χθες (προχθές) έκανε κάποιες δηλώσεις ο προπονητής σου στην Εθνική Αλγερίας, Ραμπά Σααντάν που είπε ότι θα επιστρέψεις στην ομάδα μετά το Κόπα Άφρικα. Αυτό σου δίνει φτερά στα πόδια για να αποδώσεις ακόμα καλύτερα;

"Η μαμά-πατρίδα είναι κάτι πολύ σπουδαίο για μένα και σίγουρα η επιστροφή στην Εθνική ομάδα, θα μου ανεβάσει πολύ την ψυχολογία. Είναι το όνειρό μου να αγωνιστώ στο προσεχές Μουντιάλ. Είναι πολύ καλό νέο, είναι η μεγάλη μου επιθυμία".

- Μουντιάλ με την φανέλα της Εθνικής Αλγερίας. Πως το φαντάζεσαι; Τι ονειρεύεσαι;

"Είναι ένα όνειρο. Η πατρίδα μου ταλαιπωρήθηκε 15 ολόκληρα χρόνια από εμφύλιο πόλεμο και ήταν καλό για τον λαό μας να βγει στον δρόμο να πανηγυρίσει και να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου, ύστερα από 26 χρόνια. Υπάρχει πρόβλημα με τους πολιτικούς στη χώρα μου και πρέπει να δώσουμε χαρά στον λαό μας που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα".

- Θα είναι και η Εθνική Ελλάδας παρούσα στο Μουντιάλ. Πιστεύεις ότι μπορεί να καταφέρει κάτι καλό;

"Υπάρχουν δύο πολύ δυνατές και μαχητικές ομάδες στον όμιλο, η Αργεντινή και η Νιγηρία. Η Νιγηρία τρέχει πολύ. Αν όμως οι Έλληνες υπερβούν τους εαυτούς, ποτέ δεν ξέρεις".

- Το παρατσούκλι «τρομοκράτης» που σου κόλλησε στην ΑΕΚ σου αρέσει;


"Με αφήνει αδιάφορο, δεν έχουν και πολλή αξία αυτά για μένα. Εδώ στην Ελλάδα όπου πάω, συνήθως ακούω τις λέξεις μα...κα και π...στη! Δεν δίνω μεγάλη σημασία σε αυτά".

- Ποιο παιχνίδι σου έχει αποτυπωθεί στην μνήμη ως το καλύτερό σου με την ΑΕΚ;

"Το φετινό με τον Ολυμπιακό και το περσινό με τον ΠΑΟΚ που είχα σκοράρει κιόλας, ήταν τα καλύτερα. Κι εκείνο το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ένα τρελό παιχνίδι, ο κόσμος αποδοκίμαζε τον προπονητή. Έκατσε η φάση στις καθυστερήσεις, είχα την έμπνευση με το ψαλιδάκι και καταφέραμε να κερδίσουμε".

- Ποια ήταν η χειρότερη σου στιγμή στην ΑΕΚ;

"Η διένεξη με τον προπονητή που με κράτησε τέσσερις μήνες εκτός ομάδας".

- Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και ποιο το μεγαλύτερο μειονέκτημα στον χαρακτήρα σου;

"Το μεγαλύτερο μειονέκτημά μου είναι πως είμαι πολύ αληθινός και αυτό απ' ότι έχω καταλάβει δεν αρέσει στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα νομίζω ότι είναι η γενναιοδωρία μου".

- Τα διοικητικά προβλήματα έχουν επιδράσει αρνητικά στην ψυχολογία τη δική σου κι των συμπαικτών σου;

"Τη δική μου όχι γιατί έλειπα τέσσερις μήνες και δε τα έζησα. Όμως οι άλλοι βλέπω ότι δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση με τα όσα γίνονται"

- Συζητάτε στα αποδυτήρια για τα οικονομικά προβλήματα; Εσύ φοβήθηκες ποτέ ότι θα χάσεις τα λεφτά σου από την ΑΕΚ;

"Αυτά πρέπει να μένουν μέσα στα αποδυτήρια. Ποτέ δεν σκέφτηκα, ποτέ δεν φοβήθηκα ότι θα χάσω τα χρήματά μου. Θα προτιμούσα να ήμουν εδώ, να έπαιζα".

- Πως είναι φέτος το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια;

"Πιστεύω ότι οι παίκτες δεν είναι πολύ καλά ψυχολογικά και κάτι περιμένουν στην καριέρα τους, έχουν μία προσδοκία για κάτι καλύτερο. Περιμένουν κάτι καινούργιο για να βελτιωθεί και ο τρόπος ζωής τους".

- Τώρα παίζετε με τα Γιάννενα. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα σερί από νίκες ώστε να φτάσει η ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα;

"Η ομάδα έχει ανάγκη από φρεσκάδα, πρέπει να δουλέψουμε πιο καλά στην τακτική, να βρούμε αυτοματισμούς ώστε να πάμε καλύτερα".

- Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

"Κάθε ποδοσφαιριστής έχει μεγάλα σχέδια για να παίξει μπάλα σε μία προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ευχαριστημένος στην Ελλάδα".

- Έχεις κάνει λάθη στη ζωή σου;

"Έχω κάνει πολλά λάθη και στην καριέρα μου και στην ζωή μου, αλλά μαθαίνουμε από τα λάθη μας".

- Διαβάζεις εφημερίδες;

"Δεν διαβάζω εφημερίδες. Έχω σιχαθεί τον ελληνικό Τύπο και δεν έχω διάθεση".

- Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο της ΑΕΚ που σε αγαπάει ιδιαίτερα;

"Ο Τζιμπούρ θα κάνει τα πάντα για να καλυτερεύσει την απόδοση της ΑΕΚ. Όλο μου τον εαυτό θα δώσω γι' αυτή την ομάδα".

Η αποστολή για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας για τον εκτός έδρας αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Superleague 2009/2010.

Μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης στην οποία πήραν μέρος κανονικά τόσο ο Vladan Ivic όσο και ο Mirko Savini ο Fernando Santos ανακοίνωσε την αποστολή του αγώνα, που αποτελείται από τους:

Χαλκιά, Kresic, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Contreras, Cristiano, Edinho, Garcia, Ivic, Lino, Savini, Sorlin, Sznaucner, Vieirinha και Vitolo.

Κασναφέρης: Βασικός στόχος το Κύπελλο


Ο team manager της Ξάνθης, Γιώργος Κασναφέρης, αναφέρθηκε στην κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου χαρακτηρίζοντας δυνατή ομάδα τον Άρη που είναι ο αντίπαλο των Ακριτών. Ωστόσο όπως τόνισε ο παράγοντας της θρακιώτικης ομάδας, παρά το γεγονός ότι το Κύπελλο είναι βασικός στόχος της Ξάνθης τα τελευταία χρόνια, η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανθρακικό.

Ο Γιώργος Κασναφέρης, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Scoda Ξάνθη: «Ο θεσμός του κυπέλλου αποτελεί για την SKODA ΞΑΝΘΗ το βασικό της στόχο. Σίγουρά ο Άρης είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος αλλά αν υπολογίσουμε ότι ο αγώνας γίνεται στην Ξάνθη και η ομάδας μας το τελευταίο καιρό επιστρέφει στο δρόμο των επιτυχιών, μας δημιουργεί προσδοκίες για την συνέχιση στο θεσμό του κυπέλλου. Αυτή την στιγμή όμως, προέχουν οι αγώνες του πρωταθλήματος με πρώτο και κρίσιμο αυτό την Κυριακή με τον Πανθρακικό όπου θα πρέπει να συνεχίσουμε τα νικηφόρα αποτελέσματα. Όταν έρθει ο ώρα του Κυπέλλου θα στρέψουμε εκεί την προσοχή μας με σεβασμό στον αντίπαλο».

Pregame: Μαρούσι-Άρης


Το Μαρούσι φιλοξενεί τον Άρη στην πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής. Οι πρωταγωνιστές των δύο ομάδων, μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για το ντέρμπι που έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Τζαμόν Λούκας (Μαρούσι): «Όπως μας έχει δείξει η εμπειρία, δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην είναι δύσκολο. Ειδικά μετά την πορεία που έχουμε κάνει και στην Ευρωλίγκα αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι φυσιολογικό να αποτελεί σημαντικό κίνητρο για όλους τους αντιπάλους να θέλουν να μας νικήσουν. Ο Άρης είναι μια ισχυρή ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει ήδη τρεις φορές στην Ευρωλίγκα και στο Κύπελλο. Μας γνωρίζει καλά. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο, γιατί θα τον συναντήσουμε με άλλο ρόστερ και με τρίτο διαφορετικό προπονητή, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνουμε σταθεροί στις αρχές μας και στον τρόπο παιχνιδιού που μας έφερε ως εδώ».

Ντέιβιντ Μπλατ (Άρης): «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, κόντρα σε μια ομάδα που φέτος παίζει εξαιρετικό μπάσκετ. Επιπλέον, τους βρίσκουμε απέναντί μας σε μια πολύ καλή χρονική στιγμή γι’ αυτούς, αφού προέρχονται από πολλές και σημαντικές νίκες. Το Μαρούσι διακρίνεται για την ομαδικότητά του και αποδίδει πάρα πολύ καλά ως σύνολο. Αυτός ο αγώνας θα είναι μια πρόκληση για μας. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά, για να καταφέρουμε να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό που πρέπει».

Άαρον Μάιλς (Μαρούσι): «Το Μαρούσι αποτελεί έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και ξέρουμε ότι θα έχουμε δύσκολη αποστολή. Είναι μία πραγματική ομάδα και έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε και εμείς, δείχνοντας ομαδικό πνεύμα, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη. Για εμάς αυτός ο αγώνας θα είναι ένα τεστ, για να δείξουμε ότι η εμφάνισή μας στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό δεν ήταν συμπτωματική. Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε ξανά το στιλ παιχνιδιού που ζητά από εμάς ο νέος προπονητής μας. Πλέον παίζουμε πιο γρήγορα και ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ. Είναι ένας τρόπος παιχνιδιού που ταιριάζει στην ομάδα μας».

Pregame: ΠΑΟΚ-Ολύμπια Λάρισας


Ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στα επιτυχημένα αποτελέσματα ωστόσο στο δρόμο του θα βρεθεί ο ΓΣ Ολύμπια Λάρισας. Προπονητές και παίκτες των δύο ομάδων, μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για το ματς της Πυλαίας.

Σούλης Μαρκόπουλος (ΠΑΟΚ): «Το παιχνίδι με την Ολύμπια είναι ένα από αυτά στα οποία ο ΠΑΟΚ δεν έχει κανέναν άλλο στόχο εκτός από τη νίκη. Μετά το άτυχο αποτέλεσμα στην Ρόδο δεν μας επιτρέπεται κανένα άλλο αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι η ομάδα της Λάρισας έχει ένα καλό ρόστερ με καλούς παίκτες. Πιστεύουμε όμως στην ομάδα μας και θεωρούμε ότι θα έχουμε καλή απόδοση με μεγάλη διάρκεια. Με τη βοήθεια του κόσμου θα έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Πάντα μία ήττα δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα όπως και να έρθει αυτή. Το ότι έχουμε χάσει αρκετά παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο, στα τελευταία δηλαδή δευτερόλεπτα, σίγουρα είναι ακόμη χειρότερο για εμάς γιατί οι παίκτες παρότι έκαναν μεγάλη προσπάθεια, στο τέλος δεν δικαιώθηκαν οι κόποι τους. Είναι κάτι όμως το οποίο πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε».

Παναγιώτης Καυκής (ΠΑΟΚ): «Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες, να κλείσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα και μία καλή εμφάνιση τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και για να κάνουμε πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, να είμαστε καλοί και προσεκτικοί στην άμυνα και να επιβάλλουμε από την αρχή του αγώνα το δικό μας ρυθμό. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι, γιατί η Ολύμπια παλεύει όλα τα παιχνίδια κι από εμάς εξαρτάται να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να πιστέψουν ότι μπορούν να πάρουν κάτι από αυτό τον αγώνα. Ελπίζουμε και περιμένουμε ότι θα έχουμε και τη βοήθεια των φιλάθλων μας, που είναι αλήθεια ότι μας έλειψαν, καθώς έχουμε καιρό να παίξουμε μπροστά στο δικό μας κοινό, που πάντα μας δίνει ώθηση και περισσότερη ενέργεια σε κάθε αγώνα».

Γιώργος Καλαφατάκης (Ολύμπια): «Είμαι προβληματισμένος με την εικόνα που δείξαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ευελπιστούμε να δείξουμε μια καλύτερη εικόνα γιατί ο 2ος γύρος είναι πολύ δύσκολος και πρέπει τέτοια παιχνίδια, όπως τα προηγούμενα αλλά και τα δύο επόμενα, να τα εκμεταλλευόμαστε για τα επόμενα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την παραμονή μας».

Βασίλης Αγγελακόπουλος (Ολύμπια): «Είναι ένα δύσκολο ματς, καθώς ο ΠΑΟΚ προέρχεται από ήττα από τον Κολοσσό και σίγουρα θα παλέψει περισσότερο σ’ αυτό το παιχνίδι. Αυτό θα δυσκολέψει το έργο μας αλλά εμείς από την πλευρά μας θα αγωνιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να πάρουμε ότι μπορούμε από αυτό το παιχνίδι».

ΛΑΡΙΣΑ: Πήρε (και) τον Μπλάζεκ!


Τα τυπικά απομένουν για την απόκτηση του Γιαν Μπλάζεκ από τη Λάρισα, ύστερα από τη συμφωνία με τον Αλεξάντερ Ραντοσάβλιεβιτς. Οι «βυσσινί» έδωσαν τα χέρια με τη Σλόβαν Λίμπερετς για τον δανεισμό του 22χρονου επιθετικού μέχρι το τέλος της σεζόν, έχοντας ορίσει οψιόν αγοράς (ύψους 800.000 ευρώ) για το καλοκαίρι. Ο Τσέχος φορ αναμένεται εντός της ημέρας να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιό του με την ΑΕΛ. Ο Μπλάζεκ θεωρείται ένα από τα ένα ανερχόμενα αστέρια του τσεχικού ποδοσφαίρου και σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή του έπαιξε εκείνη του Γκαστόν Κάσας στη Χιμνάσια λα Πλάτα.

Ποιος είναι ο Μπλάζεκ

Ημερ. γέν.: 20 Μαρτίου 1988

Εθνικότητα: Τσέχος

Θέση: Σέντερ φορ

Ύψος: 1,79 μ.

Βάρος: 73 κ.

Διεθνής: 2 φορές

Η καριέρα του

Σεζόν Ομάδα Συμμετοχές (Γκολ)

2005-06 Σλόβαν Λίμπερετς 6 (1)

2006-07 Σλόβαν Λίμπερετς 24 (6)

2007-08 (1) Σλόβαν Λίμπερετς 6 (3)

2007-08 (2) Σλάβια Πράγας 7 (1)

2008-09 Σλόβαν Λίμπερετς 26 (6)

2009-10 Σλόβαν Λίμπερετς 12 (4)

Άδοξο τέλος στο τουρνουά για τον Παγδατή


Εκτός συνέχειας από το Αυστραλιανό Όπεν έμεινε ο Μάρκος Παγδατής. Ο Κύπριος τενίστας εγκατέλειψε τον αγώνα όταν βρισκόταν ήδη πίσω με 1-0 στα σετ (6-0) και στη διάρκεια του δευτέρου έχανε με 4-2, αν και ήταν η σειρά του να σερβίρει. Ο Παγδατής ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στον ώμο, οι οποίες δεν τον άφηναν να έχει τα χτυπήματα που θέλει και βλέποντας ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσο υψηλό επίπεδο, με τον ώμο του να τον ταλαιπωρεί, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Η υπερπροσπάθεια του απέναντι στον Ντένις Φερέρ και η ολική ανατροπή που πέτυχε (κέρδισε με 3-2 σετ, ενώ έχανε με 2-0) είχαν… επιπτώσεις τελικά, μια και ο ώμος του Κύπριου πρωταθλητή τον πονούσε υπερβολικά, περιορίζοντας τις κινήσεις και τη δύναμη των χτυπημάτων του. Έτσι, στο έβδομο game του δεύτερου σετ αποφάσισε να δώσει άδοξο τέλος στην πορεία του, στο Γκραν Σλαμ της Αυστραλίας.

«Ο Μάρκος είναι μεγάλος παίκτης, αλλά δεν μπορούσε να αγωνιστεί περισσότερο καθώς τον τραβούσε ο ώμος του και δεν ήθελε να ρισκάρει» είπε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Λέιτον Χιούιτ που με αυτόν τον τρόπο κατέκτησε την πρώτη νίκη του απέναντι στον Παγδατή. Μάλιστα, όπως παραδέχθηκε στη συνέχεια: «Έχει αποδείξει ότι μπορεί να με κερδίσει. Σήμερα ήθελα να δείξω στον κόσμο ότι μπορώ να τον κερδίσω, αλλά ο Μάρκος δεν ολοκλήρωσε το παιχνίδι. Μου ευχήθηκε καλή επιτυχία στη συνέχεια του τουρνουά». Πάντως, το έργο του Αυστραλού δυσκολεύει αφάνταστα πλέον, καθώς στον τέταρτο γύρο του τουρνουά θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ.

Μύρτσος: «Για γέλια Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός…»


Συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του, τον συμπαθείς ή τον αντιπαθείς, το σίγουρο με τον Γιώργο Μύρτσο -εκτός από το ότι δεν θα βαρεθείς ποτέ συζήτηση μαζί του- είναι ένα: Δεν μασάει τα λόγια του… Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και νυν ραδιοφωνικός παραγωγός μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και αφού χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό «συνονθύλευμα» και τον Παναθηναϊκό «ρεμπέτ ασκέρι», δε δίστασε να εκφράσει την άποψη ότι «και οι δύο είναι για γέλια».

Στην απολαυστική συνέντευξή του στην εκπομπή «Δάσκαλε, που δίδασκες», ο Μύρτσος δεν υπήρξε τίποτα λιγότερο από αυτό που θα περίμεναν όσοι τον γνώρισαν εντός κι εκτός γηπέδων: «Χείμαρρος». Υπέδειξε ως «μοιραίο λάθος» του Ολυμπιακού τη μη ανανέωση της συνεργασίας με τον Βαλβέρδε, χαρακτήρισε «βετεράνους» τους παίκτες και «αστείες» τις μεταγραφές των «ερυθρόλευκων» και εμφανίστηκε βέβαιος ότι μ’ αυτές τις προϋποθέσεις, η παλιά του ομάδα δεν προλαβαίνει να αντιστρέψει την κατάσταση. Αφού εξέφρασε, δε, την εκτίμηση πως το πρωτάθλημα είναι τελειωμένο και μάλιστα θα ολοκληρωθεί φέτος «σαν τελετή παράδοσης-παραλαβής», έσπευσε να… ξεκαθαρίσει ότι αυτό δεν οφείλεται στην ποιότητα του Παναθηναϊκού, αλλά στο ότι οι άλλοι… είναι χειρότεροι. Εκφέροντας, τέλος, άποψη από πρώτο χέρι για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης -ως παραγωγός του Metropolis- υπήρξε επίσης «καυστικός», κάνοντας λόγο για «στόχους που έχουν κοντύνει» και φιλάθλους που έχουν συμβιβαστεί απλά «να ξεπερνούν ο ένας τον άλλο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παλαίμαχος γκολκίπερ στον Γιώργο Μαραθιανό:

Για την κατάσταση στον Ολυμπιακό:«Ο οπαδός του Ολυμπιακού δεν μπορεί να αποδεχθεί εύκολα ότι θα τελειώσει μια χρονιά χωρίς να έχει πάρει κανένα τίτλο. Δυστυχώς, όμως, η ομάδα του πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος: Κυρίως τη μη ανανέωση του συμβολαίου του Βαλβέρδε, αλλά και τις «αλχημείες» που γίνανε μετά με τον Κετσπάγια και το Ζίκο. Ο Βαλβέρδε ήταν ένας καταξιωμένος προπονητής, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε “άρπα κόλλα” και έχουμε μάθει να βλέπουμε “με μισό μάτι” οποιονδήποτε πετυχημένο»

Για το αν φταίνε μόνο οι προπονητές:«Το πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν είναι η κατάκτηση των πρωταθλημάτων. Τίτλο πήρε μέχρι και με τον μπάρμπα Γιάννη τον Κόλλια. Δεν χρειάζεται προπονητή για να παίρνει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός κι αυτό είναι προφανές. Το θέμα είναι η εικόνα της ομάδας. Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες μεγαλύτερη είδηση στα ρεπορτάζ να είναι ότι επιστρέφει ο Κόκκαλης από την Αμερική, άρα αυτόματα θα… είναι έτοιμη η ομάδα. Αυτό τα λέει όλα…»

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Στην Ελλάδα τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός τα παίρνει «μπάι». Θα αφήνει πού και πού να παίρνει κανένα και ο Παναθηναϊκός ή κανένας άλλος και μέχρι εκεί. Ειδικά το φετινό πρωτάθλημα, θα γίνει με διαδικασία “παράδοσης-παραλαβής”, όπως έγινε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ήρθε ο Πατέρας και έβαλε ένα σωρό λεφτά, μαζί του έχει Βγενόπουλο, Τζίγκερ, Γιαννακόπουλους -το μισό προϋπολογισμό της Ελλάδας. Γίνεται όλοι αυτοί οι άνθρωποι να φύγουν κάποια στιγμή από το ποδόσφαιρο “με άδεια χέρια”;

Για το αν ο Ολυμπιακός προλαβαίνει ακόμα το «τρένο» του τίτλου: «Έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα να προηγείται μια ομάδα με επτά βαθμούς διαφορά και να μην παίρνει το πρωτάθλημα; Ή μήπως βλέπει κανείς ότι μπορεί ο Ολυμπιακός με Μπάντοβιτς και Νινιάδη να γίνει ανταγωνιστικός και να σταματήσει να παρουσιάζει αυτό το συνονθύλευμα που βλέπουμε μέχρι σήμερα; Πραγματικά οι παίκτες του Ολυμπιακού μου θυμίζουν “κάτι κουρασμένα παλικάρια”. Όταν πολυτιμότεροι είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και ο Νικοπολίδης και αριστερό μπακ -με 1,5 εκατ. το χρόνο- παίζει ο Μπράβο, καταλαβαίνεις. Ακόμα και οι μεταγραφές που έχει κάνει είναι για γέλια. Ο Λούα Λούα έχει έξι μήνες να περπατήσει γρήγορα. Αν στείλω μια ξαδέρφη της μάνας μου, θα περάσει πιο εύκολα τα εργομετρικά τεστ. Τον έβαλε ο Ζίκο μέσα στην Καβάλα και μαζί με τον Ντιόγκο και όλους τους υπόλοιπους με έκαναν να νομίζω ότι είναι αγώνας βετεράνων και να σκέφτομαι να κατέβω να παίξω κι εγώ»

Για τον Παναθηναϊκό: «Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Και έχει τελειώσει κυρίως λόγω της ανικανότητας του Ολυμπιακού, όχι της ικανότητας του Παναθηναϊκού. Διότι κι εκείνοι, κατά τη γνώμη μου, “ρεμπέτ ασκέρι” είναι, για τα ίδια γέλια με τον Ολυμπιακό. Δηλαδή, συγγνώμη, με άμυνα τους Βύντρα, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ και Καντέ, πώς έχεις απαιτήσεις; Αυτό που έκανε ο Καντέ σε κάποια φάση στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό ήταν φοβερό. Ήταν σαν να είχε κάνει παραγγελιά το “όπως θα παίρνω τις στροφές” του Βασίλη Τερλέγκα. Έχουν έρθει όλοι αυτοί οι παίκτες στην Ελλάδα και παίρνουν 700-800 χιλιάρικα, ενώ αν έπαιζαν σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, θα πληρώνανε και το σαπούνι που κάνουνε μπάνιο. Δώσανε στον Αντωνίου λεφτά το καλοκαίρι για μεταγραφές κι εκείνος δεν ήξερε τι να τα κάνει. Ε, από ‘κει και πέρα, δεν υπάρχει ΑΕΚ, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης πανηγυρίζουν αν βγουν τρίτοι-τέταρτοι, παίρνει το πρωτάθλημα ο λιγότερο κακός και στο τέλος είμαστε όλοι μια χαρά»

Για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης: «Στη Θεσσαλονίκη μας έχει φάει το κόμπλεξ κατωτερότητας με την Αθήνα. Βλέπουμε τώρα τον ΠΑΟΚ. Έχει φτάσει εκεί που έφτασε, κάνει μερικά καλά αποτελέσματα και οι εφημερίδες στην πόλη αρχίζουν να γράφουν για τα “ρεκόρ της καλύτερης άμυνας από το ‘70”, “Μακεδονομάχοι”, “πάμε να τους φάμε” κλπ. Και το πολύ που μπορεί να φτάσει είναι δεύτερος! Και πέρυσι, που βγήκε δεύτερος, όμως, τι κατάλαβε; Έχει μάθει ο νεοΠΑΟΚτσής να βολεύεται με την 3η-4η θέση. Ο ΠΑΟΚ είναι ευχαριστημένος όταν τερματίζει πάνω από τον Άρη, ο Άρης το αντίστροφο, ο Ηρακλής έχει στο τέλος θα έχει στόχο την παραμονή. Έχουν “κοντύνει” τους στόχους τους και μοιραία “κονταίνουν” και οι ίδιες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης»

Για το «παρασκήνιο» και το θέμα των τιμωριών:«Στην Ελλάδα είναι “ηλίου φαεινότερο” πως, εκτός από το προσκήνιο, υπάρχει και ένα διαβολεμένο παρασκήνιο. Δείτε τώρα, για παράδειγμα, τις τιμωρίες για τα επεισόδια της περασμένης αγωνιστικής. Εξισώθηκαν όλοι και τιμωρήθηκαν μέχρι και ο ΠΑΣ και η Καβάλα! Η Καβάλα γιατί, ρε παιδιά;;; Πήγαν εκεί, τους έσπασαν την πόλη, τους διαλύσανε το γήπεδο και στο τέλος βγαίνουν οι άνθρωποι “και κερατάδες και δαρμένοι”. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται…»

Για το ντέρμπι της Κυριακής:«Είναι κακή εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ η αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό, αλλά περισσότερο κακή είναι η επιστροφή του… Κόκκαλη. Πιστεύω ότι αυτό θα “αφυπνίσει” τους παίκτες του Ολυμπιακού και νομίζω ότι είναι το φαβορί στο παιχνίδι. Από την άλλη είναι και το θέμα με τον Σάντος. Με συγχωρείτε, αλλά δεν νομίζω να κατηγορείται άδικα ως ηττοπαθής, όταν στα παιχνίδια με τις ομάδες του τέως ΠΟΚ έχει κοντά στις είκοσι ήττες. Από ‘κει πέρα και οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, το παιχνίδι είναι ντέρμπι, δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει…»

Για τον Νικοπολίδη και τους Έλληνες τερματοφύλακες: «Θέλω να συγχαρώ δημόσια τον Νικοπολίδη, καταρχάς για την υπομονή που είχε κάνει τόσα χρόνια πίσω από τον Βάντσικ, αλλά και επειδή όντως είναι ο πιο καλός και ο πιο σταθερός τερματοφύλακας στην Ελλάδα. Από τους νέους, μου αρέσουν αρκετά οι Ανδριόλας και Στρατηλάτης, Καλύτερος απ’ όλους, όμως, είναι, κατά τη γνώμη μου, ο Σηφάκης. Πραγματικά απορώ ποιοι “ειδήμονες” εκεί στον Ολυμπιακό τον απέρριψαν, για να πάρουν στη θέση του τον Κόβατς, που ήτανε… 76 χρονών και τον Πάρντο. Γενικά στην Ελλάδα, αντί να δώσουμε ευκαιρίες στα δικά μας νέα παιδιά, έχουμε μια φοβερή ξενομανία. Μου θυμίζουμε παντρεμένους, μετά από 20-30 χρόνια με τις γυναίκες τους, που ψάχνουν επειγόντως να… «ξενοαπαυτώσουν»

ΠΑΟΚ: Κρίνεται του Ίβιτς


Στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ θα φανεί αν ο Βλάνταν Ίβιτς θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στο αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αν ο Σέρβος μέσος δεν καταφέρει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Φερνάντο Σάντος, τότε υπάρχει πρόβλημα για το ποιος θα αγωνιστεί μπροστά από τα αμυντικά χαφ και πίσω από τον επιθετικό. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει κάποιον εκ των Σορλέν ή Κριστιάνο, οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν το κενό μετά την ενδεχόμενη απουσία του πολυτιμότερου παίκτη του «Δικεφάλου». Όσον αφορά την υπόλοιπη ενδεκάδα των Θεσσαλονικέων, την εστία της ομάδας θα υπερασπιστεί ο Χαλκιάς, ο οποίος θα έχει τους Αραμπατζή (ή Σνάουτσνερ), Κοντρέρας, Μαλεζάς και Λίνο μπροστά του. Στον άξονα θα παίξουν ο Γκαρσία και ο Βιτόλο, έχοντας στα πλάγια τον Βιεϊρίνια (δεξιά) και Εντίνιο (ή Κουτσιανικούλη αριστερά). Πιο μπροστά θα βρίσκεται ο Σορλέν (ή ο Κριστιάνο), ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μουσλίμοβιτς. Ο κ. Σάντος επέστησε την προσοχή των παικτών του ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό και ζήτησε αλληλοκαλύψεις στις πλαγιοκοπήσεις των Πειραιωτών (ο Λίνο άκουσε αρκετά σε αυτόν τον τομέα), ενώ τόνισε ότι χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση και ψυχραιμία καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη θα μείνουν οι Τσιρίλο, Κρέσιτς, Φιλόμενο, με τον πρώτο να διανύει την πέμπτη εβδομάδα που παραμένει εκτός ομάδας. * Παρά το γεγονός ότι ο Φιλόμενο έχει νέο μυϊκό πρόβλημα, ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται ότι θα κινηθεί για άλλον επιθετικό (αν και στο Βέλγιο γράφηκε ότι οι Θεσσαλονικείς θα αποκτήσουν ως δανεικό από τη Σταντάρ Λιέγης τον 19χρονο επιθετικό Αντρέ Μουτόμπο. * Τελικά ο Τζόε Μπιζέρα θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, μια και χθες αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να δοθεί δανεικός και συμφωνήθηκε να λυθεί η συνεργασία του με τον σύλλογο.

Λαπόρτα: «Μα γιατί λέτε αηδίες…»


«Έξω από τα ρούχα του» έβγαλε τον Ζουάν Λαπόρτα, η φημολογία πως το νέο συμβόλαιο του Πεπ Γκουαρντιόλα με την Μπαρτσελόνα δεν έχει υπογραφεί ακόμα λόγω των κακών σχέσεων που έχει μαζί του. Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» χαρακτήρισε «αηδίες» τα σχετικά δημοσιεύματα και αφού τα απέδωσε στη φαντασία των δημοσιογράφων, περιέγραψε με τα καλύτερα λόγια τη συνεργασία του με τον Καταλανό τεχνικό. «Μα γιατί λέτε αυτές τις αηδίες», απάντησε χαρακτηριστικά ο Λαπόρτα, όταν τέθηκε υπόψη του η σχετική παραφιλολογία. Αφού αναρωτήθηκε, δε, «πώς μπορούν να λέγονται τέτοια σκ…ά», ξεκαθάρισε: «Με τον Γκουαρντιόλα συνεχίζω να τα πηγαίνω εξαιρετικά. Είναι ένας φοβερός άνθρωπος, πρόκειται για τον καλύτερο προπονητή του κόσμου και συνεχίζουμε να διατηρούμε μια πολύ εγκάρδια, ειλικρινή και, θα τολμούσα να πω, στοργική σχέση».

Υπογράφει στο Αμβούργο ο Φαν Νιστελρόι!


Τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ρουντ Φαν Νιστελρόι στο Αμβούργο. Ο Ολλανδός επιθετικός υποβλήθηκε σε …εξονυχιστικό ιατρικό έλεγχο και αναμένεται απόψε ή αύριο να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη γερμανική ομάδα, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου και εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ. Μάλιστα, η Τότεναμ, που φερόταν να διεκδικεί τον παίκτη, έκανε πίσω, μιας και το συμβόλαιο του Φαν Νιστελρόι είναι απαγορευτικό για τους Λονδρέζους. Ο 33χρονος βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκεςυής (22/1) στην κλινική «Σανίτας ντε λα Μοραλέγια», με τους δύο (σοβαρούς) τραυματισμούς που είχε υποστεί τα τελευταία χρόνια να κάνουν τους Γερμανούς συγκρατημένους, πλην, όμως, αισιόδοξους.

Ελεύθερος ο Αγιάλα


Τον τερματισμό της συνεργασίας της με τον Ρομπέρτο Αγιάλα αποφάσισε η διοίκηση της Σαραγόσα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή. Ο Αργεντινός αμυντικός δεν είχε πολλές συμμετοχές με τον ισπανικό σύλλογο τη φετινή σεζόν, κάτι που οφείλεται στα ταλαιπωρημένα από τραυματισμούς πόδια του, τα οποία δεν του επέτρεψαν να έχει καλή απόδοση. Ο 36χρονος μπακ αναμένεται να επιστρέψει στην πατρίδα του για να κλείσει την καριέρα του με την πρώην ομάδα του, Ρίβερ Πλέιτ.

Νάτσιο Γκαρσία στα χαφ


Χωρίς κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Άρη, εν όψει του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Εκτός προπόνησης παρέμεινε ο Ντάριο Φερνάντεζ, ο οποίος είναι τραυματίας, ενώ εκτός πλάνων είναι και ο τιμωρημένος Μεχντί Ναφτί. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει, ελλείψει και άλλων εναλλακτικών επιλογών, τον Νάτσο Γκαρσία στη θέση του αμυντικού χαφ, ενώ όπως όλα δείχνουν μία θέση στη βασική ενδεκάδα θα πάρει και ο Κρίστιαν Νασούτι, ο οποίος αναμένεται να αντικαταστήσει τον Ευθύμη Κουλουχέρη. Κατά τα άλλα, όπως όλα δείχνουν ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» δεν προτίθεται να προχωρήσει σε άλλες αλλαγές, διατηρώντας το σχήμα που είχε χρησιμοποιήσει και στην αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στα Γιάννινα.

"Να παρέμβει η κυβέρνηση για τον Ζίκο"


Την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών και Αθλητισμού για τον τρόπο που απολύθηκε ο Ζίκο, ζήτησε ο φίλος του και προπονητής, Ζοέλ Σαντάνα!

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, με δηλώσεις του σε ΜΜΕ της χώρας του εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του Ολυμπιακού, χαρακτηρίζοντας δειλούς τους ανθρώπους της ομάδας και υπογράμμισε πως δεν έπρεπε να περάσει τα όσα πέρασε στην Ελλάδα. "Με αυτό που έκαναν στον Ζίκο έδειξαν ότι είναι δειλοί. Ο Ζίκο είναι ένα είδωλο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και όλου του κόσμου. Είναι σεβαστός από όλους και δεν έπρεπε να περάσει όσα πέρασα στην Ελλάδα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα ν' απολύσει έναν προπονητή, αν δεν είναι ευχαριστημένος από την απόδοσή του, όμως δεν είναι δυνατόν να παραβλέπει ότι είναι επαγγελματίας. Πιστεύω θα πρέπει να παρέμβει το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Υπουργός Αθλητισμού (Ορλάντο Σίλβα) και να δουν το θα γίνει, καθώς είναι ένας Βραζιλιάνος που δούλευε στο εξωτερικό. Οι ξένοι ως επί το πλείστον μας μεταχειρίζονται καλά. Κάποιες στιγμές όμως αυτό δεν γίνεται. Είναι μία παλιά ιστορία: όταν κερδίζει η ομάδα νικητής είναι το κλαμπ και όταν χάνει, χάνει μόνο ο προπονητής", ήταν τα λόγια του Ζοέλ Σαντάνα.