Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

«Εκδικητικός» ΠΑΣ!!

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου απέκτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα! Οι Ηπειρώτες -με μαέστρο τον Τσάβες- επικράτησαν 1-0 της Κέρκυρας και πήραν... ρεβάνς για την ήττα στο πρωτάθλημα!

«Εκδικητικός» ΠΑΣ!
Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το Κύπελλο ο ΠΑΣ Γιάννινα! Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε σημειώσει κι άλλα τέρματα, αν είχε εκμεταλλευτεί την «καταιγίδα» ευκαιριών του!

Οι γηπεδούχοι -που πήραν ρεβάνς για την προ ημερών ήττα τους στο πρωτάθλημα- έχαναν την μία μετά την άλλη, με τον Κριστιάν Τσάβες να είναι το πρόσωπο του αγώνα, αφού έκανε ότι… ήθελε την άμυνα των νησιωτών (που δεν έδειξε πολλά πράγματα) και τον Ακόστα (13') να είναι αυτός που ουσιαστικά χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του του Γιάννη Πετράκη.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να… πάρουν τον αέρα από τους «Φαίακες». Ο Μανιάς έχασε μεγάλη να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό μετά από εξαιρετική μπαλιά του Τσάβες. Ο Λατίνος μεσοεπιθετικός όμως βρήκε τον τρόπο να δημιουργήσει ένα γκολ για την ομάδα του, αφού λίγα λεπτά αργότερα μετά από δική του σέντρα ο Ακόστα έγραψε το 1-0 (13’).

Το επιθετικό κρεσέντο του ΠΑΣ δεν σταμάτησε εκεί. Ο Τσουκαλάς με σουτ βολίδα έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και όλα αυτά μέσα στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, δείγμα του πόσο επιθετικά είχαν μπει οι παίκτες του Πετράκη!

Ο Αργεντινός έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε στο γήπεδο, καθώς μετά από μία εκτέλεση φάουλ, έβγαλε μαγική μπαλιά και πάλι στον Μανιά με τον Κουτζαβασίλη να σταματά τον Έλληνα επιθετικό και να κρατάει την Κέρκυρα στο... κόλπο. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έμοιαζε... απροσπέλαστος, καθέκανε χρειάστηκε για μια ακόμη φορά να κάνει… το καθήκον του, όταν έσωσε την εστία του από σέντρα-σουτ του Ακόστα.

Το πρώτο σουτ για την Κέρκυρα ήρθε στο 28’ το οποίο ήταν μάλιστα και καλή ευκαιρία για γκολ, όμως το καλό σουτ του Καϊκούτ (έπειτα από καλή ενέργεια), κατέληξε άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά ενώ η νησιώτικη ομάδα φάνηκε να ισορροπεί το παιχνίδι, ένα γλίστρημα του Κουτζαβασίλη παρά λίγο να δώσει στον ΠΑΣ την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε και πολύ τα πράγματα αφού ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Κρίστιαν Τσάβες συνέχισε να… κόβει και να ράβει για τους συμπαίκτες του. Αυτή τη φορά ο Τσουκαλάς ήταν εκείνος που δεν εκμεταλλεύτηκε τη πάσα πάρε-βάλε του Αργεντινού, με τον τρομερό Κουτζαβασίλη να σώζει και πάλι την ομάδα του.

Οι Γιαννιώτες δεν είχαν… σταματημό, με τον Μανιά να στέλνει στο 50’ την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά, δείχνοντας πως θέλουν να «κλειδώσουν» μια και καλή τη νίκη κάτι που ήταν χαρακτηριστικά δύσκολο. Και ήταν δύσκολο γιατί ο αντίπαλος γκολκίπερ ήταν αποφασισμένος να... κατεβάσει ρολά!

Οι Φαίακες είχαν ανάγκη για μια... τόνωση στην επίθεσή τους και ο Χαβίτο κρίθηκε ο κατάλληλος να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Τόσο, όμως, το σουτ του, όσο και αυτό που... κέρασε στον Ντάσιο, δεν οδήγησαν σε κάποιο γκολ. Κι όταν ο κορυφαίος του αγώνα Τσάβες κάθισε στον πάγκο (75’), ο Αυγερινού που τον αντικατέστησε… φόρεσε τα παπούτσια, αφού ήταν ο μόνιμος κίνδυνος για την εστία της Κέρκυρας.

Τελικά το πολυπόθητο δεύτερο τέρμα για τους Γιαννιώτες δεν ήρθε, ωστόσο το 1-0 ήταν αρκετό για τη νίκη και το ιδανικό... ποδαρικό στο Κύπελλο, ενώ δεδομένα και η εμφάνιση θα χαροποίησε ιδιαίτερα τον κόσμο του ΠΑΣ, αλλά και τον προπονητή του!

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Σωτηρίου, Ντάσιος, Ακόστα, Μιχαήλ, Χαρίσης, Κρητικός, Μανιάς, Τσουκαλάς ( Γιάκο 77’), Μπέριος, Τσάβες (Αυγενικού 75’), Ναδάλες

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βλάχος, Μαραγκός, Βενέτης (Ζορμπάς 59’), Καϊκούτ, Ρόχας (Χαβίτο 46’), Σάντσεζ, Ομπράντοβιτς (Μαρκόβσκι 46’), Ντιμιτρόφσκι, Κανακούδης, Κρητικός (Ηλιάδης 84’)

Η βαθμολογία:

ΠΑΣ Γιάννινα 3
Κέρκυρα 0
ΠΑΟΚ*
Απόλλων Καλαμαριάς*

*Αγωνίζονται στις 19:00

Αναλυτικά η πρώτη αγωνιστική:

Πέμπτη (25/9)

ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 1-0
(13' Ακόστα)

Απόλλων Καλαμαριάς-ΠΑΟΚ (19:00)

Η επόμενη αγωνιστική (28/10):

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Κέρκυρα-Απόλλων Καλαμαριάς *Πηγή: sport-fm.gr*

Με πολλά νέα πρόσωπα ο ΠΑΟΚ!

Με αρκετές αλλαγές -όπως αναμενόταν- παρατάσσεται ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Δείτε την ενδεκάδα που επέλεξε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Με πολλά νέα πρόσωπα ο ΠΑΟΚ
Με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του θ' αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο «Καυταντζόγλειο» (19:00), στο πρώτο του φετινό ματς στο Κύπελλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο τεχνικός της ομάδας, Άγγελος Αναστασιάδης άφησε εκτός αποστολής τους Γλύκο, Κατσικά, Ρατς, Βίτορ, Κάτσε, Περέιρα, Σαλπιγγίδη, Μακ που έχουν τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στο ξεκίνημα της σεζόν και τους ανέτοιμους, Μαντούρο, Κωνσταντινίδη και Τζαβέλλα.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Ποζατζίδης, Τζιόλης, Κίτσιου, Μάρτενς, Σαββίδης, Γκολάσα, Πόζογλου, Κουλούρης, Παπαδόπουλος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ψάχνει το θαύμα ο Πανιώνιος!!

Το παλεύει ακόμα ο Πανιώνιος! Ο Ηλίας Λιανός έστειλε τα χρήματα για την έκδοση της εγγυητικής επιστολής και πλέον το… μπαλάκι ρίχνεται στην ΕΕΑ εάν θα χορηγήσει το πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΚΑΕ!

Ψάχνει το θαύμα ο Πανιώνιος!
Την ύστατη προσπάθεια να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 κάνει η ΚΑΕ Πανιώνιος!

Ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης των «κυανέρυθρων», Ηλίας Λιανός, έστειλε την Πέμπτη (25/9) τα χρήματα από το Λονδίνο ώστε να εκδοθεί η εγγυητική επιστολή και πλέον στην ομάδα της Νέας Σμύρνης ψάχνουν το… θαύμα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής.

Πριν από μερικές μέρες, η ΚΑΕ Πανιώνιος είχε ζητήσει παράταση από την ΕΕΑ για να παρουσιάσει την εγγυητική επιστολή, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό, με την Επιτροπή να μη χορηγεί εν τέλει το πιστοποιητικό συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα της Α1. Ωστόσο, ο Ηλίας Λιανός έστειλε την Πέμπτη (25/9) τα χρήματα που απαιτούνται για την έκδοση της εγγυητικής επιστολής (100.000 ευρώ) και από πλευράς «κυανέρυθρων» υπάρχει η αισιοδοξία πως την Παρασκευή (26/9) θα έχουν το… χρυσό έγγραφο στα χέρια τους.

Μάλιστα, τη Δευτέρα (29/9) υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΕΕΑ. Σε αυτή, δεν συμπεριλαμβάνεται το θέμα των «κυανέρυθρων», όμως από τη στιγμή που θα υπάρχει η εγγυητική στα χέρια τους, στην ομάδα της Νέας Σμύρνης πιστεύουν πως μπορούν να λάβουν από την Επιτροπή το πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Α1!*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο τελικός της παστίλιας!! (pics)

Εννέα χρόνια μετά την εποποιία του Βελιγραδίου, ο Νίκος Παπαδογιάννης ξετυλίγει το κουβάρι της νοσταλγίας.
H μέρα ξεκίνησε με παστίλιες. Πολλές παστίλιες. Εχω ακόμα το κουτάκι, ένα σουβενίρ ανάμεσα στα πολλά. Και καυτό τσάι. Πολύ τσάι, μέσα στο καλοκαίρι. Ζέστη είχε. Ο κόσμος έπινε τον καφέ του σε πλωτά μπαρ στον Σάβα. Καφέ "Νίκσιτσκο", με αφρό.
ADVERTISEMENT
Ο Καρύδας ξεφούρνισε ένα γιατροσόφι με καρότα, αλλά πού να ψάχνεις μανάβικο στο Βελιγραδίου, κυριακάτικα. Ακου καρότα. Φέρε έναν καφέ με αφρό.
Μου τηλεφώνησαν από τον σταθμό για ανταπόκριση και δεν με αναγνώρισαν. "Δεν γίνεται να σε βγάλουμε, δεν ακούγεσαι καθόλου". Από την εφημερίδα, επίσης. "Συγγνώμη, λάθος, θα ξανακαλέσουμε". Δεν την είχαν ξανακούσει έτσι, αόρατη, τη μη-φωνή μου.
Ο άτιμος ο Διαμαντίδης έφταιγε. Ένα σουτ, μία νίκη, μία πρόκριση, ένα μετάλλιο, καμία φωνή. Μηδέν.
Όχι μόνο ο Διαμαντίδης, αλλά και οι Μετάλλικα. Δεν μας έφτανε το βράχνιασμα από τη ραδιοφωνική περιγραφή, θέλαμε και ξενύχτι στη «Ρεπούμπλικα», με αόρατες κιθάρες, ποτάμια αλκοόλ και μεταλλικό ξελαρύγγιασμα μέχρι πρωίας.
«Carpe diem, baby», ο ύμνος του Ευρωμπάσκετ. Ακριβώς. Αδραξε τη μέρα. Όπως ο Διαμαντίδης και οι φίλοι του. Οι ευκαιρίες έρχονται και δεν ξανάρχονται.
Η φωνή, όμως, ξανάρχεται. Με παστίλιες, τσάι και καρότα. Αν ήθελε, ας έκανε κι αλλιώς.
Βόλτα στην «Κνεζ Μιχάηλοβα», για πνευματική προετοιμασία, μεσημέρι. Με σημαίες και με ταμπούρλα. Οι πενήντα Πελαργοί της πρώτης φάσης είχαν γίνει πέντε χιλιάδες.
«Θα βρω εισιτήριο για τον τελικό, αν πάρω το τρένο και έρθω;» Ο Γιώργος. «Ελα και θα τα βολέψουμε». Αλλά γράψου στη λίστα αναμονής. Και καλή τύχη.
Ολο το Βελιγράδι ήταν μπλε. Όχι σέρβικο «πλάβυ», ελληνικό μπλε. Θα πανηγυρίσουμε δηλαδή μέσα στο σπίτι του δυνάστη; Ονειρο που γινόταν πραγματικότητα. "It's showtime", έγραφαν οι αφίσες τους. Νόμιζαν ότι θα το έπαιρναν αυτοί το χρυσό, με Ομπράντοβιτς και Πέτζα. Πού να ήξεραν τι χουνέρι τους ξημέρωνε.
Το ταξί για το γήπεδο. «Καλή τύχη, αδέλφια Γκρτσκι, αλλά να ξέρετε ότι δεν ξεχνάμε τον τελικό του ‘95. Δεν ήταν σωστό αυτό που κάνατε».
Εχετε δίκιο, γκόσπονταρ, αλλά δεν είμαστε όλοι οι Γκρτσκι ίδιοι. Σίγουρα μια μέρα θα πάρετε την εκδίκησή σας. Σε κάποιο Μουντομπάσκετ ίσως, σε καμιά δεκαριά χρόνια.
Ο τελικός της παστίλιας. Ο Τσαρτσαρής πάνω στον Νοβίτσκι, που είχε αφήσει ξερούς τους Ισπανούς με καλαθάρα στην εκπνοή του ημιτελικού. «Να ξεκινήσουμε καλά για να μας φύγει το άγχος, μετά δεν φοβόμαστε τίποτε».
Ποιος τελικός; 24-16, 30-20, οκτώ κλεψίματα και μόνο τρία λάθη στο πρώτο ημίχρονο, 50-38, 61-44, αουφίντερζεν.
«Σήκωσέ το, δεν μπορώ να περιμένω». Από τα χέρια του Βασιλακόπουλου, στα χέρια του Κακιούζη, του τρελού που είπε εξαρχής ότι «πάμε για χρυσό».
Το ευρωπαϊκό τρόπαιο, 18 χρόνια μετά. Πάλι δικό μας. Από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, στον Παναγιώτη Γιαννάκη.
Η υπόκλιση του Θοδωρή Παπαλουκά: «Αυτός ο άνθρωπος με έκανε να ασχοληθώ με το μπάσκετ». Η υπόκλιση του ίδιου του Γιαννάκη: «Το οφείλουμε όλοι και στον Νίκο Γκάλη». Το ιπποτικό χειροκρότημα του υπέροχου Νοβίτσκι. Η ωραιότερη συνέντευξη Τύπου της ιστορίας.
Τα ξινισμένα μούτρα και τα απρόθυμα συγχαρητήρια των Σέρβων αστέρων στο μεταμεσονύκτιο δείπνο εργασίας στο Que Pasa: Ντίβατς,  Ομπράντοβιτς, Ντανίλοβιτς, Tζόρτζεβιτς, Πάσπαλι, δεν θυμάμαι ποιος άλλος. Κάθε βράδυ εκεί μαζεύονταν και τα λέγανε.
Οι δικές μας μπαταρίες, αδειανές. Δεν αντέχαμε άλλα γλέντια. Ούτε στη "Ρεπούμπλικα" δεν πήγαμε. Μας είχαν επικηρύξει, άλλωστε. Το κύπελλο το είχαμε πανηγυρίσει προκαταβολικά, το προηγούμενο βράδυ.
Ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς στο καροτσάκι του, μαζί με τον μικρούλη Βλάντο, χαρούμενοι σαν Έλληνες, στη βάρβαρα πρωινή πτήση της επιστροφής. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδα ζωντανό, το δύστυχο Μπόμπαν.
Σαν σήμερα, πριν από 9 χρόνια. Του χρόνου, κλείνουν δέκα. Πότε πέρασε κιόλας δεκαετία; Ακόμη κλειστή την αισθάνομαι τη φωνή μου.
Το σάουντρακ της «Ρεπούμπλικα» μαζί με σποτάκια από τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις το έχω κάνει ξεχωριστό cd, με τίτλο (κοπιράιτ του φίλου Γιάννη Ψαράκη): «Wake me up when September ends». Και φωτογραφίες, που δεν κάνει να δουν το φως της δημοσιότητας.
Και γιατί να τελειώσει, παρακαλώ; Γιατί θα πρέπει να ξυπνήσουμε; Τέτοιες βραδιές απαγορεύεται να τις σβήσει κάποιος από το θυμικό του.
Και να πεις ότι παίξαμε κανένα διαστημικό μπάσκετ; Όχι. Εξήντα πόντους βάζαμε. Μετά την ήττα από τη Σλοβενία, στην πρώτη φάση, στη σάλα Πιονίρ, οι «σοφοί» έβριζαν τον Γιαννάκη και διατυμπάνιζαν σε όλους τους τόνους ότι «δεν πάμε πουθενά».
Για τη νίκη επί των Ισραηλινών στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι δοξολογούσαμε όχι μόνο την απόδοση του κορυφαίου Ζήση (23π) και του Λάζαρου (19π), αλλά και τα χαμόγελα των «γκρίζων».  Βασιλακόπουλος σπήκινγκ.
Στον προημιτελικό με τη Ρωσία, ξύπνησαν τα φαντάσματα της εξαετίας 1999-2004 και δάγκωναν τα χέρια των Ελλήνων παικτών, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε με 3/17 σουτ και 9 λεπτά απόλυτης αφλογιστίας. «Μην βγάλεις άδικα εισιτήριο, θα χάσουμε πάλι», της είπα από το τηλέφωνο, στο ημίχρονο. Ο αδαής. Ο άσχετος. Εμελλε να φάω τα απαισιόδοξα λόγια μου ξανά και ξανά και ξανά και ξανά.
Αχ, εκείνος ο προημιτελικός…
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα τελευταία του δευτερόλεπτα. Των κραυγών και των δακρύων. Ο Παπαλουκάς ολοκλήρωσε τη ραψωδία του (23π), ο  Χατζηβρέττας έσπασε κατά λάθος τη μύτη του Κιριλένκο, το χρονόμετρο έμοιαζε σταματημένο, τα νεύρα είχαν τεντωθεί σαν χορδές ρώσικου βιολιού, τα φαντάσματα έριξαν την τελευταία τους ζαριά, βγήκε επιτέλους ασόδυο, τελειώσαμε. Τελείωσαν.
 Όταν κατόρθωσα να ολοκληρώσω την αποφώνηση, έδωσα μία στην καρέκλα μου και την εκσφενδόνισα πέντε μέτρα μακρυά. Επειτα κάθισα σ’ένα σκαλοπάτι και άφησα να με πλημμυρίσουν τα συναισθήματα, σαν μικρό παιδί.
Ηταν ο προημιτελικός με τη Ρωσία αυτός που μας άλλαξε τη ζωή, όχι το θαύμα του ημιτελικού. Ο προημιτελικός ήταν το άλμα που ξόρκισε τους δαίμονες για το ελληνικό μπάσκετ.
Μόλις συνήλθα, κοίταξα προς την εκστασιασμένη κερκίδα για να εντοπίσω γνώριμες φιγούρες και είδα να με κοιτάζει ένας ασπρομάλλης κύριος, έκπληκτος με όσα αντίκρυζαν τα μάτια του. «Μα, πώς κάνουν έτσι οι Έλληνες δημοσιογράφοι;» Ηταν ο Τζέρι Ουέστ.
«Φεύγουμε τώρα. Θα τα πούμε του χρόνου, στην Ιαπωνία». Πού να το φανταστούμε, ότι ξημέρωνε μία ακόμα μεγαλύτερη μέρα, στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου…
Στην 20ή επέτειο του ’87 η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης, σε επίπεδο όχι μόνο Εθνικής ομάδας, αλλά και συλλόγων (Παναθηναϊκός). Σαν όνειρο τρελό, που δεν τολμάς να το αφηγηθείς φωναχτά για να μη σε πουν ονειροπαρμένο.
Τζόρτζεβιτς και (πίσω) Ντανίλοβιτς, πριν την απονομή
Ο Τζέρι Ουέστ, στις κερκίδες της Μπεογκράντσκα Αρένα
*Πηγή: gazzetta.gr*

Άλεξ και Παυλόπουλος στο Δ.Σ. του ΑΣ Άρη!!

AS ARIS
Από την πλευρά των Ισπανών επενδυτών επιβεβαιώνεται η άφιξη τους στην Ελλάδα και η επιθυμία τους να δώσουν το παρών στο προγραμματισμένο για σήμερα το βράδυ Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, έστω και δια της εκπροσώπησης.
Όπως έχουν διεμηνύσει, επιθυμούν διακαώς να αναλύσουν με κάθε επισημότητα στο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη την πρόταση που έχουν αποστείλει εδώ και καιρό και με την οποία ζητούν την άμεση εμπλοκή τους στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Τους Ισπανούς επενδυτές θα εκπροσωπήσουν οι Άλεξ Νικολάε, στενός συνεργάτης του Λουίς Όλιβερ και o Μπάμπης Παυλόπουλος, που τον εκπροσωπεί στην Ελλάδα.
*Πηγή: arenafm.gr*

Έκοψαν το νερό στο “Βικελίδης”

vikelidis
Τα προβλήματα στον Άρη δεν έχουν τελειωμό και χθες η ΕΥΔΑΠ έκοψε την παροχή νερού σε ένα από τα τέσσερα υδρόμετρα.
Συγκεκριμένα συνεργείο της ΕΥΔΑπ βρέθηκε στη διάρκεια της χθεσινής μέρας (24/9) και έκοψε το νερό από τα αποδυτήρια για οφειλή των 22.000 ευρώ. Αξιοσημείωτο πως οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη δεν έχουν έρθει σε επαφή με τους ιθύνοντες του ποδοσφαιρικού τμήματος.
*Πηγή: arenafm.gr*

Έτοιμος και ο Παπαθανασάκης για Ε.Ε.Α.!

Όπως είναι γνωστό η εξέταση του φακέλου που έχει καταθέσει ο Ηρακλής στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτή είναι μια απαραίτητη διαδικασία από πλευράς της ΠΑΕ, μετά και τη διαφοροποίηση των δεδομένων από την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και η κατ’ ουσίαν επικύρωσή της.

Σε μια αντίστοιχη διαδικασία υποβάλλεται και ο Σπύρος Παπαθανασάκης. Δεν πρόκειται για κάτι επιλεκτικό, αλλά για απαραίτητη διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε ανάλογη περίπτωση. Για τον λόγο αυτό το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στον Καναδά ο νομικός εκπρόσωπος του Σπύρου Παπαθανασάκη, Στέφανος Τσιμικάλης (φωτό). Συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία έχει προχωρήσει τη διαδικασία και από πλευράς του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, ώστε να εγκρίνει και τυπικά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό της εταιρίας η Ε.Ε.Α..
*Πηγή: metrosport.gr*

Παίρνει θέση στην Εθνική ο Καραγκούνης!

Σε πολύ καλό δρόμο οι συζητήσεις της ΕΠΟ με τον Γ.Καραγκούνη για να αναλάβει πόστο στην Εθνική, σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Πιθανότατα παρών στα δύο προσεχή ματς των προκριματικών.

Παίρνει θέση στην Εθνική ο Καραγκούνης
Στο πλευρό της Εθνικής, αλλά όχι πλέον σαν ποδοσφαιριστής, φαίνεται πως θα επανέλθει μετά από ένα μικρό διάλειμμα ο Γιώργος Καραγκούνης, σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Οι φήμες περί ανάληψης πόστου στο ελληνικό συγκρότημα υπήρχαν εδώ και καιρό, αλλά τις τελευταίες ημέρες οι συζητήσεις μεταξύ του «τυπάρα» και της ομοσπονδίας εντάθηκαν και πλέον είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία προ των πυλών και το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στο ΔΣ της ΕΠΟ. Αν όλα πάνε καλά, ο Γιώργος Καραγκούνης θα ενεργοποιηθεί άμεσα και θα είναι δίπλα στην Εθνική από τα δύο επόμενα ματς των προκριματικών του Euro 2016 τον Οκτώβριο.

Όσο για τον ακριβή ρόλο του, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη. Θα πρόκειται για κάτι μεταξύ τιμ μάνατζερ και τεχνικού διευθυντή, έχοντας το ρόλο του συνδέσμου μεταξύ των παικτών και του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, Κλαούντιο Ρανιέρι. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πράσινο» από τον Δήμο!!

Το Συμβούλιο του Δήμου Θέρμης έδωσε το «OK» για εκμίσθωση έκτασης 203 στρεμμάτων στον χώρο, όπου σχεδιάζει να χτίσει προπονητικό ο ΠΑΟΚ. Γνωστοί πλέον οι όροι του διαγωνισμού.

«Πράσινο» από τον Δήμο
Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε σχετικά με το αθλητικό κέντρο το οποίο σχεδιάζει να χτίσει ο ΠΑΟΚ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Θέρμης ενέκρινε (κατά πλειοψηφία) την Τετάρτη την εκμίσθωση του χώρου (203 στρεμμάτων), όπου σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Ιβάν Σαββίδης νέο προπονητικό κέντρο για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Αρνητικοί ήταν τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι (προερχόμενοι από ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ενώ επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας ωστόσο αρκετούς όρους, που θα εξασφαλίσουν το καλό της περιοχής.

Σήμερα (25/9) αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση και θα… περάσει στην συνέχεια από την Περιφέρεια. Θα χρειαστεί μια εβδομάδα για να ανοίξει ο διαγωνισμός και ο Δήμος Θέρμης θα συγκεντρώσει τις προσφορές, μέσω της Τριμελής Επιτροπής, που έχει συσταθεί.

Εκτιμάται πως αν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ προτείνει ένα ποσό κοντά στις 100.000 ευρώ ετησίως, τότε θα μπορεί να πετύχει τον στόχο του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Άλλος... ΠΑΟΚ!!

Αρκετά νέα πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Εκτός πολλοί από τους πρωτοκλασάτους.

Άλλος... ΠΑΟΚ
Πολλές αλλαγές θα έχει ο ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς για την δεύτερη φάση του Κυπέλλου, όπως ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, καθώς ο Άγγελος Αναστασιάδης ανακοίνωσε την αποστολή ανήμερα του αγώνα. Σε αυτήν βρίσκονται 20 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους θα «κοπούν» ακόμη δύο.

Ο έμπειρος τεχνικός άφησε εκτός τους Γλύκο, Κατσικά, Ρατς, Βίτορ, Κάτσε, Περέιρα, Σαλπιγγίδη, Μακ, συν τους ανέτοιμους, Μαντούρο, Κωνσταντινίδη και Τζαβέλλα.

Στον τελευταίο έκανε δεύτερη επέμβαση στον αριστερό προσαγωγό του ο Γιώργος Οικονομίδης με την βοήθεια PRP. Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται μια φορά την εβδομάδα με στόχο την πιο γρήγορη επούλωση της πληγής.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι: Γιακουμής, Ιτάνζ, Αθανασιάδης, Δεληγιαννίδης Γκολάσα, Σκόνδρας, Κίτσιου, Κουλούρης, Μάρτενς, Ποζατζίδης, Παπαδόπουλος, Πόζογλου, Σαββίδης, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης, Τζιόλης, Πατράλης, Τσολακίδης, Κάκκο και Βασαϊτης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δύο βδομάδες έμειναν… «αιώνιοι»!

Αδειάζει η άμμος στην κλεψύδρα για την πρώτη μάχη των «αιωνίων». Δύο εβδομάδες και… ελάχιστα φιλικά απέμειναν για το ραντεβού Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Τα νέα και η προετοιμασία των δύο ομάδων.

Δύο βδομάδες έμειναν… «αιώνιοι»
Φάγαμε το γάιδαρο, έμεινε η ουρά… Πέρασαν κοντά στους τέσσερις μήνες από την τελευταία συνάντηση των «αιωνίων» και ήδη μας λείπουν. Η αναμονή, ωστόσο, τελειώνει σύντομα, αφού σε δύο εβδομάδες Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τα ξαναλένε. Κι όχι σε ένα παιχνίδι χωρίς ενδιαφέρον, αλλά σε νοκ άουτ προημιτελικό Κυπέλλου, που-ας μη γελιόμαστε-συνεπάγεται μισό… τίτλο. Ας δούμε πώς εξελίσσεται η προετοιμασία και τα προβλήματα των δύο ομάδων πριν από το μεγάλο ματς που θα γίνει 8 ή 9 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ (για την ώρα χωρίς κόσμο, αλλά εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης των «πράσινων»).

«Νοσοκομείο» ο Παναθηναϊκός

Δεν φτάνει που είναι νέα ομάδα, με πολλούς καινούριους αλλά και νεαρούς σε ηλικία παίκτες, καθώς και νέο προπονητή… Ο Παναθηναϊκός έχει «χτυπηθεί» αλύπητα από τους τραυματισμούς στη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Σλότερ έχει χάσει σχεδόν όλη την προετοιμασία, ο Μαυροκεφαλίδης το μεγαλύτερο μέρος της, ο Νέλσον επιχείρησε να μπει στο πρόγραμμα χθες αλλά ένιωσε ξανά πόνους στην κνήμη, ενώ μέχρι και ο Φώτσης που δεν είχε βγάλει σχεδόν ποτέ μυϊκό πρόβλημα στην καριέρα του υπέστη ελαφρά θλάση. Ειδικά οι τρεις πρώτοι, ακόμη κι αν είναι παρόντες, είναι αμφίβολο αν θα έχουν βρει αγωνιστικό ρυθμό και ενσωματωθεί στο πνεύμα που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Το παρήγορο είναι πως υπάρχουν, έστω και λίγα, σημεία αναφοράς στην ομάδα: η σταθερή αξία που λέγεται Διαμαντίδης, ο Γκιστ που άργησε να ενσωματωθεί στις προπονήσεις αλλά δείχνει σε άριστη κατάσταση, ο Μπατίστα που προσδίδει το παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι από τη ρακέτα που έλειψε πέρσι, αλλά και οι αναβαθμισμένοι Παππάς και Γιάνκοβιτς, που δείχνουν έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία. Όσο για τους νέους, Μποχωρίδης και Χαραλαμπόπουλος φαίνεται πως θα πάρουν το χρόνο τους, σε αντίθεση με τους Διαμαντάκο, Παπαγιάννη, Κόνιαρη και Λούντζη, που μάλλον θα πρέπει να περιμένουν. Ειδικά, δε, για τους δύο σέντερ, τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη δυσκολότερα καθώς εξετάζεται η αγορά για την απόκτηση κι άλλου ψηλού.

Μέχρι τον προημι-τελικό με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στο Κάουνας για τα γενέθλια τη Ζαλγκίρις, την οποία θα αντιμετωπίσει το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα αναμετρηθεί με Γαλατάσαραϊ ή Λοκομοτίβ Κουμπάν. Τελευταία τεστ θα είναι αυτά στη Μόσχα για το «Γκομέλσκι Καπ» της ΤΣΣΚΑ, όπου οι νταμπλούχοι θα παίξουν στις 4 Οκτωβρίου με τη Νίζνι και μια μέρα μετά με την οικοδέσποινα ή τη Λιέτουβος Ρίτας.

Αν δεν έλειπαν και τα «τριάρια»

Ο Ολυμπιακός θα ήταν σε καλύτερη μοίρα από τον Παναθηναϊκό, αν δεν ερχόταν η λειψανδρία στη θέση «3». Τη στιγμή που η μοναδική σημαντική αποχώρηση του καλοκαιριού αφορούσε τη μετακόμιση του Στράτου Περπέρογλου στην Αναντολού Εφές, ήρθαν και οι τραυματισμοί των Ιωάννη Παπαπέτρου και Τρεμέλ Ντάρντεν. Ο 20χρονος άσος θα μείνει εκτός λογικά μέχρι τις αρχές του 2015, ο δε 33χρονος Αμερικανός θα επανέλθει προς τα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου. Μέχρι τότε το βάρος θα επωμιστεί σχεδόν αποκλειστικά ο Ματ Λοτζέσκι.

Πάλι καλά που ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να υπολογίζει σε έναν μεγάλο κορμό από πέρσι, που έχει σημαντικές βελτιώσεις με τις προσθήκες των Λαφαγέτ και Χάντερ αντί των Κόλινς και Σίμονς. Ο Σπανούλης είναι υγιής και φρέσκος, οι περσινοί πρωτάρηδες σε τόσο υψηλό επίπεδο ξένοι της ομάδας δείχνουν φέτος πιο έτοιμοι κι αν έλειπαν και μικροπροβλήματα, όπως οι ενοχλήσεις του Πρίντεζη στη μέση, όλα θα ήταν καλύτερα.

Προς το παρόν, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Απόψε αναμετράται με τη Μάλαγα στον δεύτερο αγώνα του Gloria Cup και από το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με εκείνο του αγώνα Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη μονομαχία Ομπράντοβιτς-Ιτούδη θα κριθεί ποια από τις δύο ομάδες θα συναντήσουν οι Πειραιώτες την Παρασκευή. Το φινάλε των φιλικών θα δοθεί στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» στο Ρέθυμνο, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τους οικοδεσπότες (3/10) και την Ούνιξ Καζάν του Αργύρη Πεδουλάκη (4/10). *Πηγή: sport-fm.gr*

Όταν ο… τρελός, βγήκε αληθινός!!

Σαν σήμερα πριν από εννιά χρόνια, η Εθνική κατακτούσε το Ευρωμπάσκετ για δεύτερη φορά στην ιστορία της δικαιώνοντας τον… τρελό Μιχάλη Κακιούζη για την «προφητεία» του.

Όταν ο… τρελός, βγήκε αληθινός

Κι όμως, τα κατάφερε! Και στις 25 Σεπτεμβρίου του 2005 ήρθε η μεγάλη δικαίωση του Μιχάλη Κακιούζη, που πολλοί είχαν χαρακτηρίσει από παράτολμο και φαφλατά μέχρι τρελό, όταν κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Βελιγράδι απέφευγε τις γενικολογίες και μιλούσε ξεκάθαρα για κούπα.

Στον τελικό η ομάδα του τεράστιου Ντιρκ Νοβίτσκι δεν αποτέλεσε εμπόδιο. Όταν έχεις κάνει την ανατροπή του αιώνα κόντρα στη Γαλλία στον ημιτελικό, ούτε ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης μπορεί να σε σταματήσει.

Ο δρόμος προς την κορυφή

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί, με την άνετη νίκη της Ελλάδας επί της Γαλλίας (64-50) για τον Γ’ όμιλο της διοργάνωσης.

Ακολούθησε το (μοναδικό στη διοργάνωση) στραπάτσο από τη Σλοβενία (56-68) που ήρθε να προσγειώσει τους διεθνείς, ενώ σειρά είχε η Βοσνία (67-50) την οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση για να καταλάβει τη δεύτερη θέση του γκρουπ της.

Στους αγώνες νοκ άουτ η «επίσημη αγαπημένη» έπρεπε να εξολοθρεύσει το Ισραήλ για να εξασφαλίσει θέση στους «8». Η αποστολή δεν ήταν εύκολη όμως τα κατάφερε επικρατώντας με 67-61.

Επόμενο εμπόδιο; Ρωσία. Με ηγέτη τον Παπαλουκά και αντεπίθεση διαρκείας στην τέταρτη περίοδο η Εθνική έριξε στο καναβάτσο τον Κιριλένκο και την παρέα του (66-61) και εξασφάλισε θέση στα ημιτελικά.

Επτά πόντους έβαλε στις 24 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Διαμαντίδης με αντίπαλους τους «τρικολόρ» όμως τρεις εξ αυτών θα μείνουν για πάντα στη μνήμη όλων. Το τρίποντο του Καστοριανού γκαρντ στη λήξη του αγώνα για το 67-66 θα θυμίσει κάτι από τις βολές του Αργύρη Καμπούρη στο Ευρωμπάσκετ του 1987.

Και μετά από τέτοια εμφάνιση ήταν σχεδόν αδιανόητο να χάσει το χρυσό από τα χέρια της η «γαλανόλευκη». Ούτε η Γερμανία του Ντιρκ Νοβίτσκι μπόρεσε να σταματήσει την τρελή πορεία της Ελλάδας που δικαίως και με το σπαθί της κατακτούσε για δεύτερη φορά στην ιστορία της την κορυφή της Ευρώπης. Ο άσος των Μάβερικς θα αναδεικνυόταν πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης όμως ιστορία θα έγραφε ο Παναγιώτης Γιαννάκης καθώς το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου έγινε ο πρώτος που κατακτούσε ως παίκτης και ως προπονητής το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο δρόμος για την κορυφή

16 Σεπτεμβρίου 2005

Ελλάδα-Γαλλία 64-50

Πρεμιέρα με το δεξί κόντρα στη Γαλλία των NBAers. Οι Έλληνες διεθνείς, βασιζόμενοι στη άμυνα, έφτασαν στη νίκη με άνεση περιορίζοντας τον Πάρκερ και τα υπόλοιπα τα επιθετικά όπλα των «τρικολόρ». Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η Εθνική είχε κάνει το ιδανικό ξεκίνημα.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Κακιούζης 7, Διαμαντίδης 13, Ζήσης 7, Μπουρούσης, Ντικούδης 6, Παπαδόπουλος 9, Παπαλουκάς 2, Σπανούλης 5, Φώτσης 2, Βασιλόπουλος, Χατζηβρέττας 9, Τσαρτσαρής 4

Γαλλία (Μπερζό): Πάρκερ 10, Ζελαμπάλ 7, Πιετρούς Μ. 5, Ντιαό 6, Φοτού, Ντιαρά, Ζουλιάν 6, Ζιφά, Βέις 4, Σμιτ, Ριγκοντό 7, Πιετρούς Φ.5

17 Σεπτεμβρίου 2005

Ελλάδα-Σλοβενία 56-68

Το χαστούκι από τους Σλουβένους ήρθε να προσγειώσει τους παίκτες του Γιαννάκη και να τους θυμίσει ότι για να ανέβουν στην κορυφή θα έπρεπε να παραμείνουν προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι. Η ήττα αυτή θα ήταν και η μοναδική και τη «γαλανόλευκη» στο τουρνουά.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Διαμαντίδης 7, Παπαλουκάς, Κακιούζης 8, Χατζηβρέττας 5, Μπουρούσης, Ζήσης 9, Ντικούδης 3, Σπανούλης 6, Φώτσης 3, Βασιλόπουλος, Τσαρτσαρής, Παπαδόπουλος 15.

Σλοβενία (Πίπαν): Λάκοβιτς 7, Τσάπιν, Μπετσίροβιτς 18 (4), Γιοκσίμοβιτς , Νάχμπαρ 14, Μίλιτς 11, Μάραβιτς, Γιούρακ 5, Νεστέροβιτς, Μπρέζετς 4, Λόρμπεκ 3, Σλόκαρ.

18 Σεπτεμβρίου 2005

Ελλάδα-Βοσνία 67-50

Αν και αγχωμένοι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, οι Έλληνες διεθνείς με ένα ξέσπασμα στο τέλος κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να τερματίσουν στη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου, εξασφαλίζοντας μία θέση στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (1), Σπανούλης, Ζήσης 5 (1), Μπουρούσης (2), Βασιλόπουλος, Φώτσης 15 (3), Χατζηβρέττας 5 (1), Ντικούδης, Τσαρτσαρής 12 (2), Διαμαντίδης 5, Παπαδόπουλος 10, Κακιούζης 4.

Βοσνία-Ερζεγοβίνη (Μπαϊράμοβιτς): Πριντς, Όβτσινα 4, Τελέτοβιτς 7 (1), Λέριτς 1, Μπάβτσιτς, Ντόμερκαντ 9, Κοβάτσεβιτς 3 (1), Τουλίκοβιτς, Μρσιτς 3 (1), Χούκιτς 13 (3), Ραντόγεβιτς, Μπαϊράμοβιτς 10.

20 Σεπτεμβρίου 2005

Ελλάδα-Ισραήλ 67-61

Η εμφάνιση κόντρα στους Ισραηλινούς ήταν επιεικώς μέτρια, όμως η Εθνική πήρε αυτό που ήθελε. Με τον Νίκο Ζήση να κάνει πολύ καλή εμφάνιση εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης αποδεικνύοντας ότι αυτή η ομάδα μπορούσε να νικήσει και στην κακή της μέρα.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Ζήσης 23(2), Παπαδόπουλος 19, Κακιούζης 12(1), Φώτσης 6, Ντικούδης 2, Σπανούλης 2, Διαμαντίδης 2, Παπαλουκάς 1, Χατζηβρέττας, Τσαρτσαρής.

Ισραήλ (Σερφ): Γκριν 11, Χαλπερίν 6 (2), Μάρκοβιτς 9, Σασόν 8(2), Ταπίρο 8(1), Μιζράχι 8 (2), Μπερστάιν 6(2), Νισιμ 3 (1), Χάτζατζ 2, Ουότσον, Σέλεφ, Κοζικάρο.

22 Σεπτεμβρίου 2005

Ελλάδα-Ρωσία 66-61

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναζητούσε κάποιον να… σκοτώσει τη «ρωσική αρκούδα» και βρήκε τον εκτελεστή στο πρόσωπο του τότε Μοσχοβίτη, Θοδωρή Παπαλουκά. Ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση με τον εθνόσημο (23 πόντους) πήρε από το χέρι την Ελλάδα και την οδήγησε στους τέσσερις της διοργάνωσης.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Ζήσης 6, Παπαδόπουλος, Κακιούζης 8, Φώτσης 4, Ντικούδης 11, Σπανούλης 3, Διαμαντίδης 2, Παπαλουκάς 23(2), Χατζηβρέττας 9(1), Τσαρτσαρής, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης

Ρωσία (Μπάμπκοφ): Πονκράσοφ, Χόλντεν 15, Λικχολίτοφ, Φρίντζον 3 (1), Μοργκούνοφ 5, Σαμοϊλένκο 4, Χριάπα 10 (2), Πασούτιν, Μόνια 2, Κιριλένκο 18 (1), Ιβάνοφ, Ζεβροσένκο 4

24 Σεπτεμβρίου 2005

Ελλάδα-Γαλλία 67-66

Οι Έλληνες λατρεύουμε να μισούμε τα χιτσκοκικά φινάλε. Ένα τέτοιο περιελάμβανε το μενού στον ημιτελικό με τη Γαλλία. Απέμεναν 12 δευτερόλεπτα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βρίσκεται πίσω με 64-66. Ο Ζήσης κατέβασε την μπάλα ψάχνοντας να βρει ποιος από τους συμπαίκτες του είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις για το μεγάλο σουτ. Η μπάλα πέρασε στα χέρια του Δημήτρη Διαμαντίδη που σηκώθηκε ψύχραιμος από τα 6,25μ. για να πετύχει το μεγαλύτερο σουτ με τη φανέλα της Εθνικής, αν όχι και της καριέρας του.



Ελλάδα (Γιαννάκης): Σπανούλης, Διαμαντίδης 7(1), Παπαλουκάς 10, Χατζηβρέττας 3, Ζήσης 11, Κακιούζης 3(1), Βασιλόπουλος, Τσαρτσαρής, Φώτσης 4, Ντικούδης 14, Παπαδόπουλος 15, Μπουρούσης.

Γαλλία (Μπερζό): Πάρκερ 20(2), Φοτού, Ριγκοντό 6, Ντιαό 14(2), Φ. Πιετρούς 8, Ντιαρά, Τζιφά, Μ. Πιετρούς 6(2), Ζελαμπάλ 7(1), Ζιλιάν 2, Σμιτ 2, Βάις 1.

25 Σεπτεμβρίου 2005

Ελλάδα-Γερμανία 78-62

Πιο εύκολο έργο από ό,τι θα περίμεναν για να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου είχαν οι παίκτες του Γιαννάκη στον μεγάλο τελικό. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι έμεινε με τη χαρά του πολυτιμότερου παίκτη την ίδια ώρα που ο αρχηγός της Εθνικής, Μιχάλης Κακιούζης έπαιρνε στα χέρια του το τρόπαιο και μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές απολάμβανε τη θέα της Ευρώπης από ψηλά!



Ελλάδα (Γιαννάκης): Ζήσης 13, Παπαδόπουλος, Κακιούζης 11(2), Φώτσης, Ντικούδης 8, Σπανούλης 1, Διαμαντίδης 2, Παπαλουκάς 22(3), Χατζηβρέττας 8(2), Τσαρτσαρής 9, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 4.

Γερμανία (Μπάουερμαν): Ντεμιρέλ 3, Γκάρετ 2, Γκριν 2, Πέσιτς 2, Βούχερερ 6(1), Ρόλερ 4, Νικαμπάτζε 2, Σούλτς 5(1), Αριγκμπάμπου, Φέμερλινγκ 11, Νοβίτσκι 23(1), Μάρας 2.

Αναλυτικά η κατάταξη του Ευρωμπάσκετ 2005

1. Ελλάδα
2. Γερμανία
3. Γαλλία
4. Ισπανία
5. Λιθουανία
6. Σλοβενία
7. Κροατία
8. Ρωσία
9. Σερβία Μαυροβούνιο
10. Ιταλία
11. Ισραήλ
12. Τουρκία
13. Βουλγαρία
14. Λετονία
15. Βοσνία Ερζεγοβίνη
16. Ουκρανία *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πυρά» συνδέσμων Άρη σε Γαλανό-Παπαγεωργίου!!

Κοινή ανακοίνωση μέσω της οποίας ασκούν σκληρή κριτική στον Γιώργο Γαλανό, ζητώντας του γραπτές εγγυήσεις, αλλά και στον πρώην πρόεδρο του ΑΣ, Χάρη Παπαγεωργίου εξέδωσαν οι σύνδεσμοι του Άρη.

«Πυρά» συνδέσμων Άρη σε Γαλανό-Παπαγεωργίου!
Για νοοτροπίες δημόσιων υπαλλήλων στην αγαπημένη τους ομάδα κάνουν λόγο οι σύνδεσμοι φίλων του Άρη μέσω κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσαν, χαρακτηρίζοντας απόλυτη την ήττα με 3-1 από τον Καμπανιακό για την 2η αγωνιστική της Football League 2. Μέσω αυτής ασκείται σκληρή κριτική στον επικεφαλής το ποδοσφαιρικό τμήμα, Γιώργο Γαλανό, ζητώντας του να δεσμευτεί γραπτώς, ενώ αναφέρεται ότι… κούρασε. Επίσης, εκτοξεύσουν «βέλη» προς τον πρώην πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Χάρη Παπαγεωργίου και αναρωτιούνται αν… παραιτήθηκε.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Άρης, το σωματείο των θαυμάτων, της παράνοιας, της λεζάντας και των προβλημάτων, που σκάνε καθημερινά με ρυθμούς χιονοστιβάδας. Πριν καλά-καλά προλάβουμε να ηρεμήσουμε από την απόλυτη ξεφτίλα της περασμένης Κυριακής, βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με τις γνώριμες για τον Άρη δημοσιουπαλληλίστικες νοοτροπίες. Ο Χάρης Παπαγεωργίου,ο οποίος παραιτήθηκε (ή μήπως όχι) θέλει λέει να επιστρέψει στην προεδρία του Α.Σ .Γιατί ρε συ Παπαγεωργίου; Επειδή κατά τη θητεία σου έμειναν όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη στο έλεος του θεού, με αποτέλεσμα να κλείνουν κολυμβητήρια και γυμναστήρια; Ή μήπως για να ολοκληρώσεις το ανύπαρκτο χορηγικό σου πρόγραμμα;Τέρμα τα παραμύθια και ο πρόλογος.

Εσύ δεν έφερες ρε τον Γαλανό και του εμπιστεύτηκες το ποδοσφαιρικό τμήμα; Πώς γίνεται να τον αδειάζεις την επόμενη μέρα βγάζοντας φωτογραφίες με επίδοξους ``επενδυτές``; Εσύ με την αδράνεια και την κωλυσιεργία σου και τις παράξενες εξαφανίσεις σου εμποδίζεις τις εξελίξεις στο θέμα της εκκαθάρισης, στο θέμα των μεταγραφών, στην εξυγίανση της ομάδας. Μοναδικό σου μέλημα το ποσοστό, που θα λαμβάνει ο Α.Σ από το ποδόσφαιρο,αφού είναι το μοναδικό έσοδο με το οποίο μπορείς να διοικήσεις. Έτσι διοικεί και η κουτσή Μαρία Παπαγεωργίου...

Από την άλλη και εσύ Γαλανέ μας κούρασες με τα έρχομαι-φεύγω,κούρασες με τις μεταγραφές που έρχονται και τελικά δεν έρχονται ποτέ...Αν δεν το κατάλαβες δεν σε έφερε κανείς με το ζόρι στην ομάδα. Εσύ βγήκες μπροστά με δική σου βούληση και τώρα εσύ είσαι υποχρεωμένος να τα λύσεις όλα και να δεσμευτείς γραπτώς για όλα...από την εξασφάλιση της ανόδου, μέχρι την ομαλή εξέλιξη της εκκαθάρισης... Τα νάζια, τα μούτρα και οι ξινίλες στις δουλειές σας και στα σπίτια σας, όχι στον ΑΡΗ...

Οι Σύνδεσμοι SUPER 3 ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ CLUB 1914 YELLOW CLUB
».

Προς «διαζύγιο» με Γιαννόπουλο!!

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από τον Λεβαδειακό ο Τάκης Γιαννόπουλος, μετά από τρεις μήνες παραμονής στους Βοιωτούς, καθώς υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας με τον Γιάννη Κομπότη.

Προς «διαζύγιο» με Γιαννόπουλο
Καθόλου τυχαία δεν ήταν, όπως φαίνεται, η απουσία του Τάκη Γιαννόπουλου από την αποστολή του Λεβαδειακού από το πρόσφατο ματς με τον Ηρακλή.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ανέλαβε χρέη τιμ μάνατζερ των «πράσινων» στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά έχει προκύψει διαφορά φιλοσοφίας με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Γιάννη Κομπότη και οι δρόμοι των δύο πλευρών θα χωρίσουν άμεσα.

Εντός της ημέρας θα σημειωθούν οι οριστικές εξελίξεις και σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα θεωρείται απίθανο να συνεχίσουν μαζί Λεβαδειακός και Γιαννόπουλος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έσμιξαν ξανά Κακιούσης-Ζντοβτς!

Συνάντηση… κορυφής από το ένδοξο παρελθόν του μπασκετικού Ηρακλή σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη μεταξύ Γιούρι Ζντοβτς και Λευτέρη Κακιούση.

Έσμιξαν ξανά Κακιούσης-Ζντοβτς

Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν, αλλά οι δυο τους παραμένουν καλοί φίλοι. Έτσι με την επίσκεψη του Σλοβένου κόουτς, ως προπονητή της Γκαζιαντέπ, για φιλικά στη Θεσσαλονίκη, βρήκαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να θυμηθούν τα παλιά.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρία και... τέλος!!

Με τέσσερις ομάδες της Super League και δύο της Football League να ρίχνονται στην «μάχη» συμπληρώνεται το παζλ της πρώτης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τρία και... τέλος
Ολοκληρώνεται σήμερα (25/9) η πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το ζευγάρι ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα, που το είδαμε πρόσφατα και για την Super League, αλλά και αυτό του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον ΠΑΟΚ, όπως και του Παναιτωλικού με τον ΑΟ Χανίων είναι τα τελευταία της πρεμιέρας, ύστερα από τις τρεις αναμετρήσεις που έγιναν την Τρίτη και τα άλλα δέκα της Τετάρτης.

Η ομάδα της Ηπείρου κοντραρίστηκε εκτός έδρας την περασμένη Κυριακή με τους «Φαίακες», που επικράτησαν 2-0. Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν ο Μιχαήλ, που άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας αυτογκόλ, όπως και ο Παναγιώτης Ζορμπάς, που πέτυχε το καλύτερο γκολ (σύμφωνα και με την σχετική ψηφοφορία) της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ηρακλής Ψαχνών - Ατρόμητος 0-1 – 5ος όμιλος
(75' Κούρος)

Ηρακλής – Λεβαδειακός 1-1 - 4ος όμιλος
(9' Σιατραμάνης-59' Μπορνταγκαράι)

Παναχαϊκή – Ολυμπιακός 0-1 - 1ος όμιλος

Τετάρτη 24 Σεπτέμβριου

Πανιώνιος-Φωστήρας 0-0 1ος όμιλος

Ξάνθη – Νίκη Βόλου 1-0 3ος όμιλος
(82’ Ράνος)

Ζάκυνθος – ΟΦΗ 1-1 3ος όμιλος
(68’ Βαρέλα - 45+2’ Μακρής πεν)

Πλατανιάς – Εθνικός Γαζώρου 3-1 4ος όμιλος
(28’ Μιλούνοβιτς, 67’ Ναζλίδης, 89’ Ζαραδούκας – 51’ Πάλλας)

Πανθρακικός – ΑΕΚ 0-0 5ος όμιλος

Βέροια – Ερμιονίδα 4-1 6ος όμιλος
(16’, 29’ Ντουμίτρου, 69’ Κάμπορα, 76’ Γεωργιάδης – 72’ Βλαχόπουλος)

Απόλλων Σμύρνης – Εργοτέλης 2-2 6ος όμιλος
(58’ Κοτσώνης, 70’ Ανγκούλο - 36’ Κούτρης, 90+4’ Κοζορώνης)

Καλλονή – Τύρναβος 1-1 7ος όμιλος
(19’ Μανούσος πεν – 44’ Μιλουτίνοβιτς)

Αιγινιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-4 7ος όμιλος
(26’ Πέντα – 34’ Μπαράλες, 38’ Τσοκάνης, 71’, 79’ Γιαννιώτας)

Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός 0-1 8ος όμιλος
(17' Ατζαγκούν) *Πηγή: sport-fm.gr*

Νοκ άουτ ο Χακόμπο!

Εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες με πρόβλημα στο γόνατο τέθηκε ο Χακόμπο Σανθ.

Νοκ άουτ ο Χακόμπο
Μία κάκωση στο γόνατο θα κρατήσει εκτός δράσης τον Χακόμπο. Ο Ισπανός γκολκίπερ, που έχει δοθεί δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην Τενερίφη, τραυματίστηκε στις αρχές της εβδομάδας και η μαγνητική που έβγαλε χθες αποκάλυψε το μέγεθος του προβλήματος.

Ο 31χρονος άσος είχε αρχίσει καλά τη σεζόν στη Segunda Division έχοντας πέντε συμμετοχές με τη νέα του ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απανωτά… «όχι»

Ύστερα από την αρνητική τροπή στην υπόθεση Σιαλμά, στον Άρη άκουσαν άλλα δύο «όχι» από μεταγραφικούς στόχους (Σφακιανάκη, Φραγκουλάκη), ενώ ούτε ο Κοιλιάρας ψήνεται να πάει στους «κίτρινους».

Απανωτά… «όχι»
Μεγάλη αδυναμία στο να ολοκληρώσει μεταγραφές δείχνει ο Άρης.

Ως γνωστόν ο Γιώργος Γαλανός δεν κατάφερε να αποσπάσει το «ναι» του Δημήτρη Σιαλμά, για τον οποίο υπενθυμίζεται ότι επανήλθαν οι «κίτρινοι», ενώ αρχικά δεν εμφανιζόταν θετικός ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, αλλά δεν βρέθηκε κάτι (θεωρητικά) καλύτερο.

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν ευχάριστα νέα και για δύο ακόμη βασικούς στόχους, τους Στέλιο Σφακιανάκη και Μιχάλη Φραγκουλάκη. Ο πρώτος είναι χωρίς ομάδα μετά το τέλος τη περυσινής σεζόν, όταν και δεν ανανεώθηκε η συνεργασία του με τον Παναιτωλικό, αλλά ζήτησε αγωνιστικές… εγγυήσεις από τον Άρη. Από την άλλη ο Κρητικός μπακ-χαφ αποδεσμεύθηκε πρόσφατα από τον ΟΦΗ, μετά την «σύγκρουση» του με τον Τζενάρο Γκατούζο, αλλά δεν πείστηκε πως είναι καλή επιλογή για τον ίδιο να… μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, αρνητικός εμφανίζεται και ο Δημήτρης Κοιλιάρας, αλλά δεν δείχνει να έχει κλείσει οριστικά η συγκεκριμένη υπόθεση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Από Βόλο σε… Βόλο!!

Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό για τη νέα νίκη, επί του Ολυμπιακού Βόλου και τα αγωνιστικά κέρδη της ομάδας. Στροφή στη συμπολίτισσα Νίκη για τους «πράσινους». Καμία ανησυχία για Πράνιτς.

Από Βόλο σε… Βόλο

Πέρα από το προφανές βαθμολογικό όφελος στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου, οι «πράσινοι» μπορούν να χαμογελούν για αρκετά ακόμη κέρδη από την εν λόγω αναμέτρηση. Το μηδέν παθητικό για πρώτη φορά μετά από οκτώ παιχνίδια και μόλις σε δεύτερο ματς φέτος μετά από εκείνο του Ιουλίου με τη Σταντάρ στη Λιέγη αποτελεί σίγουρα πρόοδο. Παράλληλα αρκετοί παίκτες που πήραν ευκαιρία απέδειξαν στον Γιάννη Αναστασίου πως μπορεί να ποντάρει πάνω τους. Ο Στιλ στο επίσημο ντεμπούτο του ήταν σταθερός και με εξαίρεση μια-δυο κακές εξόδους, που μπορεί να αποδοθούν και στην έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, έδειξε έτοιμος να προσφέρει. Ο Μπούι για πρώτη φορά παρουσίασε ενθαρρυντικά στοιχεία έχοντας ένα δοκάρι και μια καλή πάσα στο ημίωρο που αγωνίστηκε, ενώ ο Μπαϊράμι ανεβάζει ρυθμό παιχνίδι με παιχνίδι και σύντομα εκτιμάται πως θα είναι στο επίπεδο που μπορεί.

Στον Παναθηναϊκό δεν μένουν άλλο στο χθεσινό παιχνίδι. Η προσοχή από σήμερα στρέφεται στο ματς της Κυριακής με τη Νίκη Βόλου στη Λεωφόρο (16:00). Ο Ντάνιελ Πράνιτς, που αποχώρησε με μια μικρή κάκωση στο γόνατο, δεν έχει κάτι σοβαρό και θα είναι διαθέσιμος, εκτός κι αν επιλέξει ο Γιάννης Αναστασίου να τον προφυλάξει εν όψει Εστορίλ και Παναιτωλικού την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, οι Ζέκα και Σίλντενφελντ, που έμειναν στην Αθήνα, αλλά και οι Νάνο-Ντίνας που δεν χρησιμοποιήθηκαν, αναμένεται να επιστρέψουν φρέσκοι για τα προσεχή παιχνίδια. Νοκ άουτ παραμένουν οι Μέντες, Μπεργκ και Σπυρόπουλος, με τον πρώτο πάντως να γυρίζει εγκαίρως για την αναμέτρηση με την Εστορίλ για το Europa League.

Σημειώνεται πως το παιχνίδι της Κυριακής έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον λόγω της παρουσίας στο ρόστερ της Νίκης Βόλου των δανεικών από τον Παναθηναϊκό Ταμπάκη, Μαρινάκη, Γιαννιτσάνη, Μουζακίτη και Αναστασόπουλου.

* Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο, πιθανότατα παρουσία και του Τάκη Φύσσα, θα έχει σήμερα η επιτροπή σωτηρίας της Football League στο πλαίσιο των επαφών που κάνει με θεσμικά όργανα και μεγάλες ομάδες για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αναζητώντας βαθμούς και… συμπεράσματα!

Ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει το σερί του, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο, κόντρα στην Καλαμαριά και ο Άγγελος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να «τσεκάρει» Γκολάσα και… νέους.

Αναζητώντας βαθμούς και… συμπεράσματα
Ξεκινάνε οι υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ στον θεσμό που την περυσινή σεζόν έφθασε μέχρι το τέλος, αλλά στο τελευταίο παιχνίδι, κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν… χαμογέλασε, καθώς ηττήθηκε με το βαρύ 4-1 στο ΟΑΚΑ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ρίχνεται στην μάχη του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς θα αντιμετωπίσει (25/9, 19:00, Otesport 2, ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr) τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Καυτανζόγλειο για την πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι στον συγκεκριμένο όμιλο, τον δεύτερο, βρίσκονται επίσης ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι μια ευκαιρία για να διευρυνθεί το σερί του ΠΑΟΚ, ο οποίος ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν, με ήττα (1-0) στις 21 Αυγούστου από την Ζίμπρου στο Κισινάου, ενώ τρεις ημέρες αργότερα ήρθε ισόπαλος (1-1) με την Καλλονή στην άδεια από κόσμο, Τούμπα. Από εκεί και πέρα, αρχής γενομένης από την νίκη με τους Μολδαβούς στην Θεσσαλονίκη, όπου επικράτησε 4-0, μετράει μόνο επιτυχίες, τρεις στη Super League και ακόμη μία στην Ευρώπη, το ευρύ 6-1 με την Ντιναμό Μινσκ.

Ωστόσο, το παιχνίδι προσφέρεται και για να βγάλει συμπεράσματα ο Άγγελος Αναστασιάδης. Αναμένεται να αγωνιστεί από την αρχή ο Εγιάλ Γκολάσα, καθώς θέλει να δει ο έμπειρος τεχνικός αν μπορεί να υπολογίζει άμεσα στον Ισραηλινό μέσο, που έμεινε πίσω στο ξεκίνημα, λόγω τραυματισμού.
Επιπλέον, αυτό το ματς περιμένουν πως και πως πέντε (τουλάχιστον) παίκτες για να δείξουν ότι έχουν θέση στην ομάδα. Πρόκειται για τους νεαρούς, Ποζατζίδη, Σαββίδη, Πόζογλου, Κουλούρη και τον πορτιέρο, Αστέριο Γιακουμή, που ωστόσο είναι λίγο πιο μεγάλος, καθώς έχει κλείσει τα 26 χρόνια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πλάνο… Ατλέτικο για το «Γολγοθά»

Σε σχήμα και πιθανώς πρόσωπα όμοια του νικηφόρου αγώνα με την Ατλέτικο προσανατολίζεται ο Μίτσελ εν όψει Ατρομήτου και Μάλμε, έχοντας στο βάθος… τον ΠΑΟΚ. Οι επιλογές και οι λύσεις.

Πλάνο… Ατλέτικο για το «Γολγοθά»

Ο Μίτσελ έχει ήδη καταστρώσει τα πλάνα του, τουλάχιστον για τα δύο πρώτα παιχνίδια, κάτι που μαρτυρά και ο τρόπος που διαχειρίστηκε τους αγώνες με Βέροια και Παναχαϊκή. Ο Ισπανός προπονητής φαίνεται πως ετοιμάζει για τα ματς σε Περιστέρι και Μάλμε ενδεκάδα ίδια σε διάταξη και πιθανώς σε πρόσωπα με αυτή που παρέταξε στο νικηφόρο ματς με την Ατλέτικο. Προφανώς για το λόγο αυτό δεν χρησιμοποίησε ούτε έναν από τους έντεκα της πρεμιέρας με τους «ροχιμπλάνκος» στο Κύπελλο, ενώ στην αποστολή εξ αυτών ήταν μόνο ο Μποτία.

Το πιθανότερο είναι να παραταχθεί το Σάββατο και την Τρίτη ενδεκάδα… Ατλέτικο, πιθανώς με 1-2 αλλαγές. Ίσως, λοιπόν, στο ματς του Σαββάτου να δούμε τον Ντουρμάζ ή τον Φουστέρ (λιγότερες πιθανότητες ο Ισπανός λόγω κάποιων μικροενοχλήσεων) αντί του Αφελάι. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πάρει ευκαιρία ο Φορτούνης, που έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση στο Κύπελλο. Επίσης, η επάνοδος του Σαλίνο προσφέρει μία έξτρα λύση στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ από τη στιγμή που είναι τραυματίας ο Σιόβας (θα επιστρέψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, στα μέσα Οκτωβρίου), ως εναλλακτική λύση για το κέντρο της άμυνας θα λογίζεται ο Εντινγκά.

Περισσότερα θα φανούν, πάντως, στις δύο τελευταίες προπονήσεις του Ολυμπιακού πριν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Παράλληλα, λόγω της επιβάρυνσης των παικτών από τα συνεχή ματς, θα υποβληθούν σήμερα σε αιματολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί πόσο επιβαρυμένοι είναι οι οργανισμοί τους, ώστε να γίνει και η κατάλληλη διαχείριση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι και καλύτερα!

Ικανοποίηση στην ΑΕΚ για την εμφάνιση στο 0-0 με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Το στοίχημα του Δέλλα. Φιλικό εν όψει με Λαμία. Το επεισόδιο με Μάνταλο, που δεν επέστρεψε με την ομάδα.

Έτσι και καλύτερα

Παράλληλα, με το βαθμό της ισοπαλίας μπήκαν οι βάσεις για την πρόκριση στους «16», αφού τα δύο επόμενα παιχνίδια θα είναι στο ΟΑΚΑ, με Ηρακλή Ψαχνών και Ατρόμητο. Πιθανώς και τρεις βαθμοί να αρκούν στην «Ένωση» για την πρόκριση, αλλά φυσικά ο στόχος είναι το 2/2.

Ο Τραϊανός Δέλλας εμφανίστηκε ευχαριστημένο από την εικόνα της ομάδας του με εξαίρεση την πτώση της απόδοσης στο δεύτερο μέρος, που όμως μπορεί κάλλιστα να αποδοθεί στην έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, μιας κι αυτό ήταν το μόλις δεύτερο επίσημο ματς της ομάδας του και πρώτο μετά από σχεδόν ένα μήνα, σε αντίθεση με τους Θρακιώτες που μετρούν ήδη τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για τον «Κολοσσό». Να κρατήσει την ομάδα του σε αγωνιστική εγρήγορση κι έτοιμη για να μπει με… φόρα στο πρωτάθλημα, όταν αυτό αρχίσει. Το τοπίο είναι ακόμη ομιχλώδες σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της σεζόν, με τους «κιτρινόμαυρους» να ελπίζουν πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πέρα από τις 12 Οκτωβρίου.

Μέχρι τότε κι από τη στιγμή που το επόμενο ματς Κυπέλλου αργεί (28 Οκτωβρίου) η ΑΕΚ θα προσπαθεί να συντηρείται με φιλικά. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Λαμία για φιλικό στην έδρα της συγκεκριμένης ομάδας την προσεχή Κυριακή.

Σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ θα κάνουν αποκατάσταση στα Σπάτα. Απών θα είναι ο Πέτρος Μάνταλος, που πήρε άδεια για να παραμείνει στη Θράκη και να περάσει κάποιες ώρες με την οικογένειά του, προτού επιστρέψει σήμερα με άλλη πτήση στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, από πλευράς ΑΕΚ έγιναν γνωστοί οι λόγοι της έντασης στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Όλα ξεκίνησαν από φραστική επίθεση που δέχτηκε ο Μάνταλος από άνθρωπο του Πανθρακικού.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μίτσελ: «Όλοι μας σέβονται»

Ο Ολυμπιακός θέλει να «χτίσει» στο σεβασμό που κέρδισε από πέρσι με την πορεία του στο Champions League, όπως δήλωσε ο Μίτσελ στο περιοδικό της UEFA. «Να δείξουμε τον ελληνικό χαρακτήρα», είπε.

Μίτσελ: «Όλοι μας σέβονται»

Επισημαίνει τις δυσκολίες από τις τροποποιήσεις στο ρόστερ της ομάδας τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου, ενώ ποντάρει στο «φρούριο», όπως αποκαλεί ο ίδιος το «Καραϊσκάκη». Επίσης μιλά για την αγωνιστική φιλοσοφία του, τις απαιτήσεις από τους παίκτες του και τη συνεργασία μαζί τους.

Αναλυτικά, ο Μίτσελ μίλησε για:

-την περσινή πορεία στο Champions League: «Όλα ήταν πολύ καλά. Είχαμε ένα πλάνο με δύο βασικές όψεις: θέλαμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα και έπρεπε να ήμασταν μια δυνατή και ενωμένη ομάδα για να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη. Υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση τώρα σε εμάς και οι όλοι σέβονται αυτά που πετύχαμε».

-τη φετινή πρόκληση: «Είναι μια παρόμοια κατάσταση με την περσινή σεζόν, αλλά αντί για την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπενφίκα, έχουμε φέτος στον όμιλο τη Γιουβέντους και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι πολύ συναρπαστικό για εμάς, καθώς έχουμε μια ακόμα ευκαιρία να δείξουμε τον ελληνικό χαρακτήρα και τη δύναμη των ελληνικών ομάδων. Μοιάζουν να είναι πιο δυνατοί από εμάς, αλλά ξέρουμε ότι το γήπεδό μας είναι ένα… φρούριο!».

-την Ατλέτικο: «Αυτή είναι η καλύτερη Ατλέτικο όλων των εποχών. Πρώτα από όλα, ως προπονητής είναι πρόκληση να μπορέσω να ανταγωνιστώ το δικό τους επίπεδο. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη, καθώς κατάφερε να "μεταμορφώσει" μια ομάδα και να της δώσει ένα στιλ ποδοσφαίρου πολύ ανταγωνιστικό. Έχω πίστη σε ό,τι πετύχαμε την περσινή σεζόν, αλλά ξέρω παράλληλα ότι για να το επαναλάβουμε, πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ. Η Ατλέτικο είναι μια ομάδα τρομερά ισχυρή, χωρίς καμία αδυναμία. Κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα, παρά τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν στο δυναμικό τους, διατηρώντας ταυτόχρονα το στιλ και το χαρακτήρα τους. Κι αυτό είναι το μονοπάτι που θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε και εμείς».

-την τωρινή κατάσταση του Ολυμπιακού: «Είχαμε ποδοσφαιριστές που πουλήθηκαν λίγο πριν το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Δεν είμαστε μια τυπική ομάδα του Champions League. Σε ό,τι αφορά τους αριθμούς μας στην κατοχή της μπάλας, στην Ελλάδα έχουμε κατά μέσο όρο 16% περισσότερο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό μας στις αναμετρήσεις του Champions League. Είναι κάτι ασυνήθιστο σε σχέση με τις 16 ομάδες που συμμετείχαν πέρσι στην πρώτη φάση των νοκ άουτ αγώνων (σ.σ.: στους "16") και είμαστε η μοναδική ομάδα που πούλησε περισσότερους παίκτες από όσους απέκτησε. Αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο και μια ώθηση για να ψάξουμε για νέες αγωνιστικές μεθόδους».

-τα βήματα προόδου του Ολυμπιακού: «Αυτό που επιδιώκουμε να πετύχουμε είναι να έχουμε συνέπεια. Είχαμε πει πως θέλουμε να φτάσουμε στη φάση των "16" την περασμένη χρονιά, οπότε θα μπορούσατε να πείτε πως πρόοδος για μας θα σήμανε να φτάναμε φέτος στα προημιτελικά. Εάν φτάσουμε και πάλι στη φάση των "16" θα είναι ένα βήμα μπροστά, ώστε να εδραιώσουμε έτσι την επιτυχία της περασμένης περιόδου. Κάθε χρόνο οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες».

-τη σημασία του πρώτου γκολ σε έναν αγώνα Champions League, καθώς το 74% των ομάδων που προηγούνται νικούν στο τέλος: «Δεν δίνω και τόσο μεγάλη προσοχή και σημασία στα στατιστικά, αλλά το συγκεκριμένο είναι αρκετά σημαντικό. Αποδεικνύει την αξία του γκολ, η οποία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Σκοράροντας αποκτάς πλεονέκτημα, ανεξάρτητα από το πόσο ισορροπημένος μπορεί να είναι ένας αγώνας μέχρι εκείνο το σημείο. Το γκολ σου δίνει τεράστιο αβαντάζ και όταν πετύχεις ένα τέρμα, πρέπει να σκέφτεσαι ακόμα πιο γρήγορα».

-την προσαρμοστικότητα των παικτών: «Οφείλουν να ξέρουν την ιδέα ενός συστήματος και πως αυτό βρίσκει εφαρμογή μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα δύο θεμελιώδη πράγματα που πρέπει να έχει ένας παίκτης είναι η ποιότητα και η πρωτοβουλία. Πρέπει να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις στο γήπεδο, τις οποίες ο προπονητής δεν μπορεί να πάρει. Πρέπει να είναι ευφυής και να έχει ταλέντο. Όταν έχει ταλέντο δεν σημαίνει μονάχα ότι μπορεί να βγάλει μια μπαλιά 30 μέτρων, αλλά πως μπορεί να κρατήσει τη μπάλα μακριά από τους αντιπάλους του και να τη μεταβιβάσει σωστά στους συμπαίκτες σου».

-τη σημασία του ελέγχου ενός αγώνα: «Αυτό είναι θεμελιώδες στο ποδόσφαιρο. Μια ομάδα χρειάζεται να έχει χαρακτήρα, να επιβάλλει το ρυθμό της και να κυριαρχεί στον αγώνα. Λέγοντας αυτό εννοώ πως ότι ο έλεγχος του αγώνα δεν σημαίνει μονάχα να έχει την κατοχή της μπάλας. Είναι να μπορεί να… ελέγχει τον αντίπαλο πιέζοντάς τον και στην άμυνα και στην επίθεση».

-το αν το όνομα που έκανε ως ποδοσφαιριστής τον βοήθησε στην προπονητική του καριέρα: «Δεν είναι αυτό σημαντικό για εμένα, αλλά είναι για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια. Εάν κάποιοι παίκτες είναι καλύτεροι από ό,τι ήμουν εγώ, μπορεί να προσπαθήσουν να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους. Στα πρώτα πέντε λεπτά στα αποδυτήρια, εάν δεν δείξεις μια συγκεκριμένη συμπεριφορά και την προσωπικότητά σου, ο ποδοσφαιριστής το αντιλαμβάνεται και επιδιώκει να εκμεταλλευτεί αυτή την αδυναμία σου».

-τη σχέση με τους συνεργάτες και τους παίκτες του: «Είμαστε πολύ ανοικτοί στον καθένα. Ίσως να κάνουμε λάθη, αλλά είμαστε εκεί. Δημιουργούμε έναν προσωπικό δεσμό με τον καθένα ποδοσφαιριστή. Εάν χρειαστώ από έναν συγκεκριμένο παίκτη κάποια πράγματα και μας δείξει την ποιότητά του, θα τον ανταμείψω για αυτό. Αν αυτό αποδειχθεί πως είναι λάθος, τουλάχιστον έχω προσπαθήσει και ήμουν ειλικρινής με τον καθένα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόωρα πράσινα κέρδη, την κατάλληλη στιγμή!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τα κέρδη του Παναθηναϊκού σε κρίσιμο σημείο για την ομάδα και την... ουρά της σημασίας της νίκης επί του Ολυμπιακού Βόλου στο Κύπελλο.
Ακόμη και σε ένα ματς Κυπέλλου, ας είναι το πρώτο παιχνίδι και όχι... τελικός, μπορείς να αποκομμίσεις κέρδη, εκτός από βαθμούς. Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού Βόλου, μπορεί να συγκριθεί με εκτός έδρας νίκη... πρωταθλήματος, μολονότι η ομάδα του Παντελίδη αγωνίζεται σε υποδεέστερη κατηγορία.
ADVERTISEMENT
Δεν είναι υπερβολή και θα εξηγήσουμε γιατί, όπως και τα κέρδη της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου, που είναι πολλά σε μία δύσκολη και κρίσιμη καμπή για την ομάδα. Γιατί, αυτή τη στιγμή το ζητούμενο στον Παναθηναϊκό είναι να βγάλει ενέργεια, να διορθώσει τα λάθη του και να χτίσει ένα σερί, που όπως φαίνεται το κάνει και μάλιστα σε στέρεες βάσεις. Κάπως αργά, αλλά σταθερά πλέον κι ας του λείπει το... τσιμέντο ταχείας πήξεως που ονομάζεται Μπεργκ!
Πρώτον, ο Ολυμπιακός Βόλου δείχνει ότι θα πρωταγωνιστήσει ξανά και διαθέτει σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Αν παρατηρήσατε, τα έδωσαν όλα και έβαζαν τα πόδια στη φωτιά, όσο δεν πάει!
Δεύτερον, στο ίδιο γήπεδο τον προηγούμενο Φεβρουάριο ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου γνώρισε την ήττα με 1-0, αν και στο πρώτο ματς Κυπέλλου οι Πράσινοι είχαν επιβληθεί με 4-0. Εν ολίγοις, γνωρίζετε όλοι πολύ καλά, πόσες δυσκολίες έχει αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Προφανώς θα θυμάστε και εκείνο το 3-2 με το οποίο είχαν ηττηθεί οι Πράσινοι στο Πανθεσσαλικό στάδιο, σε ένα ματς παρωδία για το ποδόσφαιρο. Το σόου του Μπέου, τα ball boys να μην πετάνε τη μπάλα και άλλες... ομορφιές που συνεχίστηκαν και μετά τη λήξη του ματς.
Τρίτον, ο Παναθηναίκός κέρδισε τους Στιλ και Μπούι. Ο Άγγλος έδειξε πολύ καλά ανακλαστικά όποτε χρειάστηκε και είχε δύο-τρεις μεγάλες αποκρούσεις. Συνολικά, όμως συμμετείχε σωστά στο παιχνίδι, έχει δυνατό βολέ, ταχύτητα, βγαίνει γρήγορα. Θέλει και άλλα παιχνίδια σίγουρα, όμως λύνει τα χέρια του Αναστασίου αυτή η καλή του εμφάνιση, γιατί από εδώ και πέρα θα τον υπολογίζει περισσότερο. Ήθελε άλλωστε και διάστημα προσαρμογής και μην απορήσετε αν τον δείτε βασικό κάποια στιγμή και στο πρωτάθλημα!
Για τον Μπούι τι να πει κανείς! Το ταλέντο του το γνωρίζει ο Γιάννης Αναστασίου, όμως με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του, ούτε το... Μπού(ι) από το επίθετό του δεν ήταν δυνατό να... τρομάξει τους αντιπάλους του! Προφανώς το ταρακούνημα από τον προπονητή του Παναθηναϊκού να τον αφήσει εκτός αποστολής του έκανε καλό. Ηταν πολύ δραστήριος, έψαξε το γκολ, μάρκαρε, είχε το δοκάρι, συνολικά όσο έπαιξε ήταν καλός. Ας αρχίσει να χτίζει πάνω σε αυτή την εμφάνιση και δεν θα αργήσει να γίνει βασικός. Δουλεύοντας πάντα σκληρά.
Τέταρτον, ο Παναθηναϊκός μετά τις αποτυχίες με την Καλλονή και την Ντιναμό Μόσχας, ήθελε ένα σερί νικών. Τρώγοντας λένε έρχεται η όρεξη. Σε ένα κρίσιμο σημείο, σε μία οριακή στροφή, νίκησε εκτός έδρας τον Πλατανιά και μάλιστα σε ματς που είχε λάθη διαιτητικά (επόπτες) και πέρασε νικηφόρα από τον Βόλο, σε αγώνα που έπεφταν κορμιά. Τραυματίστηκε και ο Πράνιτς, όμως ο Παναθηναϊκός έβγαλε τσαγανό, ψυχή, δύναμη, δεν τα παράτησε και ο Αναστασίου δείχνει ότι δεν πετάει εύκολα λευκή πετσέτα. Τουναντίον, μάλιστα βρίσκει νέους παίκτες να βοηθήσουν την ομάδα και ο Δώνης, συνεχώς βελτιώνεται.
Δύο εκτός έδρας νίκες λοιπόν και υποδέχεται στη Λεωφόρο τη Νίκη Βόλου που μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα είναι απογοήτευση. Αν τα καταφέρει κάνοντας τρίτη σερί νίκη, θα πάει για άλλες δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις, που είναι κλειδιά: κόντρα στην πορτογαλική Εστορίλ στο Γιουρόπα Λιγκ στις 2 Οκτωβρίου και εναντίον του Παναιτωλικού στις 5 του μηνός!
Μέχρι εκεί, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει διορθώσει τις τελικές του προσπάθειες, καθόσον, κάθε χαμένη ευκαιρία πονάει διπλά και τριπλά, τώρα που το κανόνι μεγάλου βεληνεκούς ο Σουηδός Μπεργκ, παραμένει ανενεργό!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα κέρδη και η αγγαρεία…!

O Ηρακλής Αντύπας μέσα από το blog του αναλύει το ματς με την Παναχαϊκή κι αναφέρει τι μπορεί να κρατήσει ο Ολυμπιακός από ένα τέτοιο παιχνίδι... 
Προσωπικά δεν μας προκάλεσε έκπληξη η εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Δεν είναι και λίγες οι φορές στο παρελθόν, που οι παίκτες όταν αντιμετωπίζουν ομάδα μικρότερης κατηγορίας, δεν δείχνουν το καλύτερό τους πρόσωπο.
Μπορεί να το βλέπουν αγγαρεία, μπορεί να θεωρούν αυτά του είδους τα παιχνίδια διαδικαστικού χαρακτήρα, αλλά η αντιμετώπισή τους δεν είναι σωστή. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε παίκτες που δεν έχουν θέση στο αρχικό σχήμα και είναι λίγες οι φορές που θα ξεκινήσουν βασικοί. Τις ευκαιρίες τις αρπάζεις, δεν τις αφήνεις να περνούν από δίπλα σου…
ADVERTISEMENT
Ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός που δεν την πάτησε με τους Πατρινούς. Και για να τα λέμε όλα, το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τους γηπεδούχους, που είχαν δύο δοκάρια για να ανοίξουν το σκορ…
Φυσικά στην εικόνα των πρωταθλητών, υπήρχαν και εξαιρέσεις. Πρώτα ο  Φορτούνης και μετά ο Μπενίτες. Ο νεαρός μέσος έβγαλε την ποιότητά του στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε στον Μίτσελ ότι μπορεί να τον υπολογίζει και σε παιχνίδια με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Άλλωστε, μιλάμε για έναν νεαρό και διεθνή ποδοσφαιριστή, που δεν γίνεται να περάσει και να μην ακουμπήσει…
Ο Μπενίτες συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς. Είναι επιθετικός με όλη την σημασία της λέξης και παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιάζεται καλύτερος. Άλλωστε για το νεαρό Παραγουανό, τα είπαμε αναλυτικά στην προηγούμενη επικοινωνία μας και δεν έχει αλλάξει καθόλου η άποψή μας. Είναι «σεντερφοράρα»!
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους και πρέπει στα δύο επόμενα και κολλητά εκτός έδρας ματς, με Ατρόμητο και Μάλμε να επιστρέψουν και στις καλές εμφανίσεις. Με δύο «διπλά», ο Θρύλος θα πατήσει για τα καλά γκάζι…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το σύγχρονο θαύμα του αθλητικού management...!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την ομάδα πρότυπο στον πλανήτη ποδόσφαιρο, τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται, μεγαλώνει και γοητεύει...
Πρόκειται για την ομάδα που το καλοκαίρι που μας πέρασε εισέπραξε τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη, από την πώληση ποδοσφαιριστών. Σχεδόν 100 εκατ. λίρες μπήκαν στα ταμεία της Σαουθάμπτον και τα περισσότερα από αυτά τα έδωσε η Λίβερπουλ. Δεν ήταν όμως η μόνη. Οι περισσότερες μεγάλες ομάδες της Αγγλίας ψώνισαν από την Σαουθάμπτον το περασμένο καλοκαίρι.
ADVERTISEMENT
Η Λίβερπουλ πήρε τους Λαλάνα, Λόβρεν και Λάμπερτ με σχεδόν 50 εκατ. λίρες, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Λουκ Σο με 27 εκατ. λίρες και η Αρσεναλ τον Τσέιμπερς με 15+5 εκατ. λίρες. Η Σαουθάμπτον το “πουλάω ακριβά” το έκανε επιστήμη, αφού κατάφερε να εισπράξει επιπλέον άλλα 4 εκατ. λίρες ως ενοίκιο για τους “δανεισμούς” των Οσβάλντο, Χόιφελντ και Ραμίρες.
Η Σαουθάμπτον “πούλησε” μέχρι και τον προπονητή της, τον Μαουρίτσιο Ποκετίνιο στην Τότεναμ και όλη αυτή η ιστορία (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από την περσινή ομάδα της Σαουθάμπτον αποχώρησαν συνολικά 13 ποδοσφαιριστές), προκάλεσε ποικίλα σχόλια στην Αγγλία και μεγάλη κριτική από τον Τύπο της χώρας.
Αθελά του στην υπόθεση της κριτικής έμπλεξε και ο νέος τεχνικός των Αγίων, ο Ρόναλντ Κούμαν. Σε μία από τις ημέρες της προετοιμασίας ο Κούμαν σήκωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μία φωτογραφία του γηπέδου όπου η ομάδα θα έκανε προπόνηση και έγραψε. “Ξεκινάμε την προπόνηση...”. Η φωτογραφία έδειχνε το γήπεδο και τους κώνους που ήταν μέσα σε αυτό και κανέναν παίκτη και ο αγγλικός Τύπος το θεώρησε ως ξεκάθαρη μπηχτή του Κούμαν, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο ήθελε να υποδηλώσει ότι δεν έχει πλέον άλλους παίκτες στην ομάδα.
Η ανάρτηση μάλιστα έγινε την ημέρα που ανακοινώθηκε η πώληση και του Λόβρεν.
Το βαρύ κλίμα και η εικόνα διάλυσης...
Οι οπαδοί της Σαουθάμπτον ήταν έξαλλοι, ακόμη και ο ελληνικός σύνδεσμος φίλων Σαουθάμπτον (ασφαλώς και υπάρχει τέτοιος), έκανε (λογικά...) πικρόχολα σχόλια για την πολιτική που ακολουθούσε η ομάδα. Το σκηνικό πίεσης οδήγησε την Σαουθάμπτον στο να ενημερώσει δημόσια ότι δεν θα πωλούσαν άλλο ποδοσφαιριστή, παρά το γεγονός ότι ήταν σε συζητήσεις με την Τότεναμ για την πώληση και του Σνάιντερλεν. Ο Γάλλος μέσος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να φύγει και έγινε έξαλλος με την απόφαση του συλλόγου να μην του το επιτρέψει, ενώ νωρίτερα
είχε αφήσει τόσους και τόσους να φύγουν με το αζημίωτο φυσικά. “Αφησαν τον Λόβρεν που ήταν μόλις ένα χρόνο στην ομάδα και όχι εμένα που είμαι πέντε χρόνια εδώ και τους έχω στηρίξει τόσο πολύ” εμφανίζονταν να λέει και στο twitter του έγραψε. “Πέντε υπέροχα χρόνια τα ξέγραψαν μέσα σε 5 λεπτά”.
Το κλίμα στην ομάδα λίγες ημέρες πριν το πρωτάθλημα αρχίσει ήταν κάτι παραπάνω από βαρύ. Η διοίκηση σε πανικό για να πείσει ότι δεν ξεπουλάει και ότι έχει φιλοδοξίες, οι μισοί παίκτες προβληματισμένοι για την χρονιά που έρχεται, κάποιοι άλλοι με ξεκάθαρη διάθεση να φύγουν και κάποιοι που μόλις είχαν έρθει, σκέφτονταν ότι ίσως είχαν κάνει λάθος επιλογή. Ο μόνος σίγουρος και αισιόδοξος ήταν ο Ρόναλντ Κούμαν, ο νέος προπονητής της Σουθάμπτον που ήθελε πολύ να πάρει αυτή την δουλειά και το είχε δείξει από την πρώτη στιγμή, ακόμη
και από την συνέντευξη που έδωσε στους ιδιοκτήτες της ομάδας πριν τον προσλάβουν. Ο βασικός λόγος που είχε επιλεχτεί ήταν ότι δεν είχε δείξει τον παραμικρό πανικό στο ενδεχόμενο να φύγουν αρκετοί από τους βασικούς παίκτες της ομάδας. “Μην ανησυχείτε αν είναι να εισπράξετε τόσο χρήματα και τα περισσότερα από αυτά τα διαθέσετε για την ομάδα, θα φτιάξουμε ένα νέο σύνολο τουλάχιστον το ίδιο καλό με το περσινό” είχε πει στην πρώτη γνωριμία του με την ιδιοκτήτρια Καταρίνα Λίεμπερ και τον πρόεδρο και άνθρωπο που τρέχει την ομάδα,
τον Ραλφ Κρούγκερ.
Ο Καναδογερμανός Κρούγκερ ήταν άλλος ένας λόγος αμφισβήτησης των οπαδών της Σαουθάμπτον. Από τον λατρεμένο για αυτούς Κορτέζε στον Κρούγκερ για τον οποίο η Σαουθάμπτον ήταν η πρώτη επαγγελματική στέγη που είχε σχέση με τον ποδόσφαιρο. Μέχρι να γίνει διάδοχος του Κορτέζε ήταν πρώτα παίκτης και αργότερα προπονητής ομάδων χόκεϊ στον πάγο!!!
Κάπως έτσι λοιπόν ήταν διαμορφωμένο το “κάδρο” της Σουθάμπτον πριν από 40 ημέρες, ελάχιστα 24ωρα δηλαδή πριν την έναρξη της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Σήμερα το “κάδρο” είναι τόσο διαφορετικό που αναρωτιέσαι αν πρόκειται για την ίδια ομάδα.
Σχεδόν 40 μέρες μετά το “κάδρο” είναι λαμπερό!
Η Σαουθάμπτον είναι 2η στη βαθμολογία της Premier League και στη φάση των 32 του Λιγκ Καπ απέκλεισε την Αρσεναλ την οποία νίκησε στην έδρα της το “Emirates” με 2-1! Η μοναδική ήττα στη σεζόν ως τώρα είναι από την Λίβερπουλ στο “Ανφιλντ” στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ένα ματς στο οποίο οι “Αγιοι” άξιζαν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερη ομάδα.
Πώς όμως συνέβη όλο αυτό; Τι μεσολάβησε; Κυρίως δύο πράγματα. Το πρώτο ο Ρόναλντ Κούμαν και το δεύτερο οι Ακαδημίες της Σαουθάμπτον που δεν σταματούν να παράγουν ταλέντα.
Ο Ολλανδός προπονητής κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη της Καταρίνα Λίεμπερ και του Ραλφ Κρούγκερ και έχοντας ένα ταμείο γεμάτο από εκατομμύρια λίρες ξόδεψε πολλά και κυρίως ξόδεψε σοφά, αφού απέκτησε παίκτες που τους ήξερε πολύ καλά γιατί τους είχε στα χέρια του χρόνια.
Ολα πάνω στον Κούμαν...
Ο Ιταλός σέντερ φορ Γκρατσιάνο Πελέ που δύο χρόνια στη ολλανδική Φέγενορντ με τον Κούμαν προπονητή έκανε θραύση, πήγε στη Σαουθάμπτον για να καλύψει το κενό του Λάμπερτ. Σε 5 ματς ήδη μετρά 3 γκολ. Δεύτερη επιλογή ο Ντούσαν Τάντιτς από την Τβέντε. Ο διεθνής Σέρβος που στα χέρια του Κούμαν πριν μερικά χρόνια στη Γκρόνιγκεν έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, φέτος έκανε ένα ακόμη μεγαλύτερο με τη μεταγραφή στη Σαουθάμπτον. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που πήγε να φορέσει τα παπούτσια του Λαλάνα και δύσκολα δεν θα τα καταφέρει
να ανταποκριθεί στο ρόλο.
Ακολούθησε ο Σέιν Λονγκ ο οποίος ήταν και η μοναδική μεταγραφή από το αγγλικό πρωτάθλημα για την Σαουθάμπτον. Οταν ο Κούμαν κατάλαβε ότι τις “εσωτερικές” μεταγραφές θα τις χρυσοπληρώσει, τις έκοψε. Η Σαουθάμπτον πλήρωσε για τον Λονγκ 12 εκατ. λίρες (ποσό υπερβολικό για την αξία του), αλλά πάντως απέκτησε έναν πολύ γρήγορο και αξιόπιστο επιθετικό απολύτως ταιριαστό στον τρόπο παιχνιδιού της. Το κενό του Λόβρεν καλύφθηκε με δύο ποδοσφαιριστές. Πρώτα αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή ο Ρουμάνος Γκάρντος από την Στεάουα
Βουκουρεστίου, τον οποίο ο Κούμαν ήθελε να πάρει πέρυσι στη Φέγενορντ αλλά ήταν ακριβός για το πορτοφόλι της τότε ομάδας του και μετά ο Βέλγος Τόμπι Αλντερβάιρελντ τον οποίο ο Κούμαν ήξερε πολύ καλά από την κοινή παρουσία τους στο ολλανδικό πρωτάθλημα και τον οποίο απέκτησε με μορφή δανεισμού από την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Για το δε κενό του Λουκ Σο, ο Κούμαν δέχτηκε την εισήγηση των σκάουτερ της ομάδας και πήρε με τη μορφή δανεισμού το αριστερό μπακ της Τσέλσι Ράιαν Μπέρτραντ ο οποίος μέχρι τώρα κάνει εξαιρετικά την δουλειά. Μάλιστα φρόντισε να βάλει και οψιόν αγοράς 10 εκατ. ευρώ, στην οποία είναι πιθανό πολύ σύντομα να κάνει χρήση.
Επόμενη και τελευταία χρονικά μεταγραφή ο Σάντιο Μανέ από την Ζάλτσμπουργκ. Ενας τρομερός και πολύ γρήγορος Αφρικανός εξτρέμ τον οποίο ο Κούμαν ήξερε καλά από το Europa League στο οποίο είχε αντιμετωπίσει τους Αυστριακούς.
Ανάμεσα σε όλες αυτές τις μεταγραφές, ο Κούμαν είχε προλάβει να κάνει και μία που θα έκλεινε μία περσινή πληγή της ομάδας. Ο Πολωνός πορτιέρο Αρτουρ Μπόρουτς δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο και ο Ολλανδός τεχνικός πλήρωσε 10 εκατ. λίρες για να πάρει τον τερματοφύλακα και της Εθνικής Αγγλίας Φρέιζερ Φόρστερ, ο οποίος ανήκε στην Σέλτικ.
Εισέπραξε 100, χάλασε 60 και έγινε καλύτερη!
Κάπως έτσι η Σαουθάμπτον ξόδεψε το φετινό καλοκαίρι κάτι παραπάνω από 60 εκατ. λίρες, το οποίο είναι και ποσό ρεκόρ στην ιστορία της αλλά επί της ουσίας μπορεί κανείς να πει ότι ξόδεψε μόλις 60 από τα 100 εκατ. λίρες που εισέπραξε. Και κάπως έτσι μαζί με αυτούς που υπήρχαν έχει φτιάξει ένα υπέροχο σύνολο που μοιάζει ικανό όχι απλώς να μείνει στην κατηγορία, αλλά να διεκδικήσει και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο σε κάποια από τις τρεις διοργανώσεις που μετέχει.
Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι η Σαουθάμπτον είναι ένα σύλλογος με πολύ στέρεες βάσεις. Οικονομικά είναι ίσως στην καλύτερη κατάσταση από οποιοδήποτε άλλο club στο Νησί με εξαίρεση την Αρσεναλ, ο κόσμος της ξαναβρήκε το κέφι του και το γήπεδο παραμένει γεμάτο σε κάθε ματς, ενώ η ολοκλήρωση του έργου των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων των Ακαδημιών της πλησιάζει. Το ακόμη σπουδαιότερο είναι ότι οι ειδικοί του αγγλικού ποδοσφαίρου εκτιμούν ότι αν η Σαουθάμπτον το θελήσει, το ερχόμενο καλοκαίρι, της είναι πολύ εύκολο να
εισπράξει ξανά 100 εκατ. λίρες από την πώληση ποδοσφαιριστών της.
Και το ερχόμενο καλοκαίρι 100 εκατ. εισπράξεις!
Ο Σνάιντερλεν εξακολουθεί να απασχολεί τις μισές ομάδες της Premier League και η τιμή που θα πιάσει είναι τουλάχιστον 25 εκατ. λίρες. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας πέρυσι ο Τζέι Ροντρίγκες επιστρέφει από τον σοβαρό τραυματισμό του και μπορεί άνετα να πωληθεί με 20 εκατ. λίρες, το νέο μεγάλο αστέρι της ομάδας ο Γουόρντ Πράους στα 19 του θεωρείται ταλέντο ανάλογου επιπέδου με τον Σο και ήδη κοστολογείται με 20 εκατ. λίρες, ενώ ο δεξιός οπισθοφύλακας Ναθάνιελ Κλάιν είναι στα 24 του ένα από τα δύο τρία καλύτερα μπακ του πρωταθλήματος. Και όλοι
αυτοί είναι παίκτες που υπήρχαν στην ομάδα και όχι κάποιος από τις φετινές μεταγραφές. Χώρια που από πίσω φαίνεται πως έρχονται και άλλα ταλέντα όπως ο φορ Σαμ Γκάλαχερ, ο αμυντικός Ματ Τάργκετ και ο μέσος Χάρισον Ριντ, όλοι τους πλέον μέλη της πρώτης ομάδας!
Μία ομάδα που πριν μία πενταετία ήταν δύσκολο να την βρεις στο χάρτη του αγγλικού ποδοσφαίρου, σήμερα όχι απλώς την βλέπεις στη βιτρίνα του ως ένα από τα καλύτερα και πιο σπάνια κομμάτια του, αλλά είσαι βέβαιος ότι σύντομα θα την ξεχωρίζεις και στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Η Σαουθάμπτον αποτελεί όχι απλώς παράδειγμα προς μίμηση, αλλά πραγματικό σεμινάριο για το πώς εξελίσσεις μία ομάδα. Οσοι συμμετέχουν χρόνια τώρα σε αυτό το project, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα το διηγούνται στα εγγόνια τους ως ένα σύγχρονο θαύμα του
αθλητικού management...

*Πηγή: gazzetta.gr*