Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

«Εκδικητικός» ΠΑΣ!!

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου απέκτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα! Οι Ηπειρώτες -με μαέστρο τον Τσάβες- επικράτησαν 1-0 της Κέρκυρας και πήραν... ρεβάνς για την ήττα στο πρωτάθλημα!

«Εκδικητικός» ΠΑΣ!
Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το Κύπελλο ο ΠΑΣ Γιάννινα! Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε σημειώσει κι άλλα τέρματα, αν είχε εκμεταλλευτεί την «καταιγίδα» ευκαιριών του!

Οι γηπεδούχοι -που πήραν ρεβάνς για την προ ημερών ήττα τους στο πρωτάθλημα- έχαναν την μία μετά την άλλη, με τον Κριστιάν Τσάβες να είναι το πρόσωπο του αγώνα, αφού έκανε ότι… ήθελε την άμυνα των νησιωτών (που δεν έδειξε πολλά πράγματα) και τον Ακόστα (13') να είναι αυτός που ουσιαστικά χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του του Γιάννη Πετράκη.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να… πάρουν τον αέρα από τους «Φαίακες». Ο Μανιάς έχασε μεγάλη να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό μετά από εξαιρετική μπαλιά του Τσάβες. Ο Λατίνος μεσοεπιθετικός όμως βρήκε τον τρόπο να δημιουργήσει ένα γκολ για την ομάδα του, αφού λίγα λεπτά αργότερα μετά από δική του σέντρα ο Ακόστα έγραψε το 1-0 (13’).

Το επιθετικό κρεσέντο του ΠΑΣ δεν σταμάτησε εκεί. Ο Τσουκαλάς με σουτ βολίδα έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και όλα αυτά μέσα στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, δείγμα του πόσο επιθετικά είχαν μπει οι παίκτες του Πετράκη!

Ο Αργεντινός έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε στο γήπεδο, καθώς μετά από μία εκτέλεση φάουλ, έβγαλε μαγική μπαλιά και πάλι στον Μανιά με τον Κουτζαβασίλη να σταματά τον Έλληνα επιθετικό και να κρατάει την Κέρκυρα στο... κόλπο. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έμοιαζε... απροσπέλαστος, καθέκανε χρειάστηκε για μια ακόμη φορά να κάνει… το καθήκον του, όταν έσωσε την εστία του από σέντρα-σουτ του Ακόστα.

Το πρώτο σουτ για την Κέρκυρα ήρθε στο 28’ το οποίο ήταν μάλιστα και καλή ευκαιρία για γκολ, όμως το καλό σουτ του Καϊκούτ (έπειτα από καλή ενέργεια), κατέληξε άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά ενώ η νησιώτικη ομάδα φάνηκε να ισορροπεί το παιχνίδι, ένα γλίστρημα του Κουτζαβασίλη παρά λίγο να δώσει στον ΠΑΣ την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε και πολύ τα πράγματα αφού ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Κρίστιαν Τσάβες συνέχισε να… κόβει και να ράβει για τους συμπαίκτες του. Αυτή τη φορά ο Τσουκαλάς ήταν εκείνος που δεν εκμεταλλεύτηκε τη πάσα πάρε-βάλε του Αργεντινού, με τον τρομερό Κουτζαβασίλη να σώζει και πάλι την ομάδα του.

Οι Γιαννιώτες δεν είχαν… σταματημό, με τον Μανιά να στέλνει στο 50’ την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά, δείχνοντας πως θέλουν να «κλειδώσουν» μια και καλή τη νίκη κάτι που ήταν χαρακτηριστικά δύσκολο. Και ήταν δύσκολο γιατί ο αντίπαλος γκολκίπερ ήταν αποφασισμένος να... κατεβάσει ρολά!

Οι Φαίακες είχαν ανάγκη για μια... τόνωση στην επίθεσή τους και ο Χαβίτο κρίθηκε ο κατάλληλος να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Τόσο, όμως, το σουτ του, όσο και αυτό που... κέρασε στον Ντάσιο, δεν οδήγησαν σε κάποιο γκολ. Κι όταν ο κορυφαίος του αγώνα Τσάβες κάθισε στον πάγκο (75’), ο Αυγερινού που τον αντικατέστησε… φόρεσε τα παπούτσια, αφού ήταν ο μόνιμος κίνδυνος για την εστία της Κέρκυρας.

Τελικά το πολυπόθητο δεύτερο τέρμα για τους Γιαννιώτες δεν ήρθε, ωστόσο το 1-0 ήταν αρκετό για τη νίκη και το ιδανικό... ποδαρικό στο Κύπελλο, ενώ δεδομένα και η εμφάνιση θα χαροποίησε ιδιαίτερα τον κόσμο του ΠΑΣ, αλλά και τον προπονητή του!

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Σωτηρίου, Ντάσιος, Ακόστα, Μιχαήλ, Χαρίσης, Κρητικός, Μανιάς, Τσουκαλάς ( Γιάκο 77’), Μπέριος, Τσάβες (Αυγενικού 75’), Ναδάλες

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βλάχος, Μαραγκός, Βενέτης (Ζορμπάς 59’), Καϊκούτ, Ρόχας (Χαβίτο 46’), Σάντσεζ, Ομπράντοβιτς (Μαρκόβσκι 46’), Ντιμιτρόφσκι, Κανακούδης, Κρητικός (Ηλιάδης 84’)

Η βαθμολογία:

ΠΑΣ Γιάννινα 3
Κέρκυρα 0
ΠΑΟΚ*
Απόλλων Καλαμαριάς*

*Αγωνίζονται στις 19:00

Αναλυτικά η πρώτη αγωνιστική:

Πέμπτη (25/9)

ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 1-0
(13' Ακόστα)

Απόλλων Καλαμαριάς-ΠΑΟΚ (19:00)

Η επόμενη αγωνιστική (28/10):

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Κέρκυρα-Απόλλων Καλαμαριάς *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: