Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Οι ενδεκάδες στο clasico!!


Δείτε τους «εκλεκτούς» που επέλεξαν οι Λουίς Ενρίκε και Αντσελότι για το ντέρμπι της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι ενδεκάδες στο clasico!

Κανένα πρόβλημα για τους Καταλανούς, που είναι πλήρεις. Εκτός εδώ και καιρό για τους Μερένχες οι Κοεντράο, Κεντίρα και Χάμες Ροντρίγκες.


Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Άλμπα, Πικέ, Ματιέ, Άλβες, Μαστσεράνο, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Μαρτσέλο, Πέπε, Ράμος, Καρβαχάλ, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τώρα είμαι πιο ήρεμος»

Ο Λουίς Σουάρες τόνισε πως τα πρώτα γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα τον είχαν βοηθήσει να αποβάλει το άγχος που είχε.
Παράλληλα, ο Ουρουγουανός φορ των «μπλαουγκράνα» αναφέρθηκε και στους μήνες που ήταν εκτός γηπέδων, υπογραμμίζοντας πως ήταν αρκετά νευρικός.
«Δεν μου άρεσε που δεν μπορούσα να βοηθήσω στην αρχή και πίεζα τον εαυτό μου… Έκανα αυτοκριτική και δεν αισθανόμουν καλά που δεν ήμουν αυτός που θα μπορούσα να είμαι. Όταν άρχισα να βάζω γκολ, τότε έφυγε ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους μου… Ανησυχούσα πολύ στα παιχνίδια που καταλάβαινα ότι δεν πατούσα καλά. Ήξερα όμως ότι κάποια στιγμή τα γκολ θα έρθουν και τώρα είμαι πιο ήρεμος», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Σουάρες.
*Πηγή: arenafm.gr*

Σκόνταψε η Βόλφσμπουργκ!!

Η Βόλφσμπουργκ φανερά επηρεασμένη από την κόπωση, λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών, έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Μάιντς. Στον πάγκο έμεινε ο Στέφανος Καπίνο.

Σκόνταψε η Βόλφσμπουργκ
Η Βόλφσμπουργκ έφερε την πρώτη ισοπαλία μετά από έξι παιχνίδια, αφού έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο την Μάιντς. Σαφώς επηρεασμένη από τα απανωτά παιχνίδια, δεν έπιασε την γνωστή απόδοση της και παραμένει εννέα πόντους πάνω από την Λεβερκούζεν, στη 2η θέση. Η Μάιντς προηγήθηκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι με τον Μπούνγκερτ, ο οποίος με κεφαλιά κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ μετά από σέντρα του Γκάις. Η Βόλφσμπουργκ όπως το συνηθίζει έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με μια στημένη φάση. Εκτέλεση κόρνερ από τον Ντε Μπρόινε, πρώτη κεφαλιά από τον Νάλντο και ο Γκουστάβο Λουίζ από κοντά έγραψε το 1-1.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή 20/3
Αμβούργο-Χέρτα Βερολίνου 0-1
(84' Λάνγκαμ )

Σάββατο 21/3 (16:30)

Ανόβερο-Ντόρτμουντ 2-3
(31', 82' Στίντλ - 19', 61' Ομπαμεγιάνγκ, 57' Καγκάβα)

Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 2-0
(71' Σμιντ, 84' Πέτερσεν)

Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-1
(63', 66' Γκίντσεκ, 80' Μάξιμ - 51' Σεφέροβιτς)

Κολωνία-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(88' Λέμαν πεν. - 27' Σέλκε)

Πάντερμπορν-Χόφενχαϊμ 0-0

Σάλκε-Λεβερκούζεν 0-1
(35' Μπελαραμπί)

Κυριακή 22/3
Μάιντς-Βόλφσμπουργκ 1-1
(8' Mπούνγκερτ - 61' Γκουστάβο Λουίζ)

Μπάγερν Μονάχου-Γκλάντμπαχ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (27η)

Σάββατο 28/3 (16:30)
Λεβερκούζεν-Αμβούργο
Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη
Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ
Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ανόβερο
Φράιμπουργκ-Κολωνία
Ντόρτμουντ-Μπάγερν (19:30)

Κυριακή 29/3
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Πάντερμπορν (18:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζει… σεληνιασμένος ο Τέβες!! (video)

Με το 16ο γκολ του στη Serie A o Κάρλος Τέβες (που οδηγεί και την κούρσα των σκόρερ στην Ιταλία) έδωσε στη Γιουβέντους τη νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στην Τζένοα και «αέρα» 17 βαθμών από τη δεύτερη Ρόμα!

Συνεχίζει… σεληνιασμένος ο Τέβες! (video)
Μπορεί να απομένουν δέκα αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά μάλλον η απονομή θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει στη Γιουβέντους. Η ομάδα του Αλέγκρι, ή μάλλον του Τέβες, δυσκολεύτηκε κόντρα στην Τζένοα, αλλά για άλλη μια φορά ο «Απάτσι» καθάρισε.

Ο Αργεντινός πέτυχε ένα πανέμορφο προσωπικό γκολ στο 25’ (έφτασε τα 16 στη Serie A και είναι ο πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση) και είχε ως μοναδικό μελανό σημείο στην απόδοσή του ένα χαμένο πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο.

Ακόμη κι έτσι, ο 31 ετών επιθετικός που στην Ιταλία ξαναβρήκε το «δολοφονικό» του ένστικτο, οδήγησε τη «Γηραιά Κυρία» στο 1-0 επί της Τζένοα και στο +17 από τη δεύτερη Ρόμα, η οποία το βράδυ παίζει με την Τσεζένα.



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Σάββατο (21/3)

Κιέβο-Παλέρμο 1-0
(35΄Παλόσκι)

Μίλαν-Κάλιαρι 3-1
(21' 79' πεν. Μενέζ, 49' Μεξές - 47' Φαρίας)

Κυριακή (22/03)

Έμπολι-Σασουόλο (3-1)
(46', 60' Σαπονάρα, 59' Μχεντλίτζε - 49' αυτ. Ρουγκάνι)

Γιουβέντους-Τζένοα 1-0
(25’ Τέβες)

Νάπολι-Αταλάντα (21:45)
Ουντινέζε-Φιορεντίνα (21:45)
Λάτσιο-Βερόνα (21:45)
Σαμπντόρια-Ίντερ (21:45)
Τσεζένα-Ρόμα (21:45)
Πάρμα-Τορίνο (21:45)

Η επόμενη (29η) αγωνιστική:

Σάββατο (04/04)

Ρόμα-Νάπολι (13:30)
Βέρονα-Τσεζένα (16:00)
Σασουόλο-Κιέβο (16:00)
Κάλιαρι-Λάτσιο (16:00)
Παλέρμο-Μίλαν (16:00)
Ίντερ-Πάρμα (16:00)
Αταλάντα-Τορίνο (16:00)
Τζένοα-Ουντινέζε (16:00)
Φιορεντίνα-Σαμπντόρια (19:30)
Γιουβέντους-Έμπολι (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Μουρίνιο: «Δεν χρειάζονται... γκάζια οι παίκτες μου»

Στην ευχάριστη θέση να έχει ένα ρόστερ που απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές οι οποίοι από μόνοι τους έχουν κίνητρο για κάθε παιχνίδι και δεν χρειάζονται ομιλίες από τον προπονητή, βρίσκεται ο Ζοσέ Μουρίνιο στην Τσέλσι.  
Ο «special one», στάθηκε στο γεγονός πως δεν χρειάζεται ο ίδιος να... παρεμβαίνει και να μιλάει στους παίκτες του πριν από κρίσιμα ματς ή να τους κάνει ομιλίες για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος που βρίσκει τους «μπλε» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου έχουν μάθει τι ακριβώς απαιτεί το κύρος και το μέγεθος που έχει αποκτήσει η Τσέλσι και φροντίζουν από μόνοι τους να κάνουν ό,τι περνάει απ' τα πόδια τους μέσα στο γήπεδο.
«Φέτος δεν χρειάζεται να μιλήσω στους παίκτες και να τους δώσω κίνητρο. Το έχουν ήδη... Πέρυσι χρειάστηκε ορισμένες φορές να τους τσιτώσω, όμως φέτος είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση. Δεν έχουν ανάγκη από δική μου ομιλία για να μπουν στο γήπεδο και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μπορώ να πω ότι πορευόμαστε στην πιο σωστή κατεύθυνση. Και μπορεί κάποιος να πει πως γίνεται αυτό από τη στιγμή που έχουμε αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο... Ο τρόπος, όμως, που δουλεύουν οι παίκτες μου, συμπεριφέρονται, ζουν μαζί, έχουν κίνητρο, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και αντιδρούν έπειτα από κακές στιγμές αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» δήλωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο.
*Πηγή: England365.gr*

Το TOP-5 της βραδιάς… κατεδαφίζει!! (vid)

Οι Ρέτζι Τζάκσον, Θάεντους Γιανκ, Κόρει Μπρούερ και Τζος Σμιθ δοκίμασαν τις αντοχές στα καλάθια του NBA με τα δυνατά τους καρφώματα αλλά το ΝΟ#1 πήρε το δαντελένιο λέι απ του Στέφεν Κάρι στη νίκη των Ουόριορς επί της Γιουτα με 106-91.





 *Πηγή: superbasket.gr*

«Μπλόκο» στο Ρότερνταμ!

«Φρένο» στην πρωτοπόρο Αϊντχόφεν έβαλε η φοβερή Φέγενορντ (2-1) στο «καυτό» Ντα Κάιπ, με δύο γκολ του Ατσεμπάρ να «κλειδώνουν» ουσιαστικά την τρίτη θέση για την ομάδα του Ρότερνταμ.

«Μπλόκο» στο Ρότερνταμ
Δεν πέρασε απ’ το Ρότερνταμ η Αϊντχόφεν, η οποία ηττήθηκε απ’ την Φέγενορντ με 2-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της Eredivisie.

Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας βιάζεται να… πανηγυρίσει την κορυφή, όμως η ομάδα του Ρόντερνταμ της έκοψε τη φόρα, με τον Ατσεμπάρ να σκοράρει το 59’ και το 63’. Από κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν τρομερά για την ισοφάριση, όμως κατάφεραν να σκοράρουν μόνο στο 68’ με τον Ντιπέι.

Η Φέγενορντ πάντως, πήρε σπουδαίο τρίποντο, αφού κράτησε διαφορά τεσσάρων βαθμών απ’ την Άλκμααρ που τον καταδιώκει για το προνομιακό ευρωπαϊκό εισιτήριο που δίνει η τρίτη θέση. Από την άλλη, ο Άγιαξ σε περίπτωση νίκης στο ματς με την Ντεν Χάαγκ θα μειώσει την απόστασή του απ’ την κορυφαία Αϊντχόφεν στους οκτώ.

Αναλυτικά η 28η αγωνιστική:

Παρασκευή 21/3
Ουτρέχτη – Μπρέντα 3-4
(34’ Ντάπλαν, 72’ Μαρκιέτ, 88’ Ρουμπίν – 32’, 49’ Φάλκενμπεργκ, 75’ φαν ντερ Γουέγκ, 81’ Σέντιες)

Σάββατο 21/3
Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Φίτεσε 0-2
(5’ Λαμπιάντ, 65΄Βεζίνοβιτς)

Βίλεμ-Ντόρντρεχτ 2-1
(39’, 60’ Σαχάρ - 89’ Μπιέκμαν)

Χέρακλες-Χέρενφεν 1-4
(15’ Μπρουνς - 4’, 74’ Σλάγκφιρ, 57’ Λάρσον, 82’ Ουθ)

Άλκμααρ - Καμπούρ 2-1
(11’ πεν. Γκουντέλι, 90+1’ Χένρικσεν - 62΄Ογκμπέτσε)

Κυριακή 22/3
Τσβόλε-Εξέλσιορ 1-1
(37’ Σίμακ - 40’ Στανς)

Φέγενορντ-Αϊντχόφεν 2-1
(59’, 63’ Ατσαμπάρ - 68’ Ντιπέι )

Γκρόνινγκεν-Τβέντε 2-2
(23' Μπαρνέτ, 80' Μαχί - 12' Τάπια, 58' Άντερσεν)

Άγιαξ-Ντεν Χάαγκ (17.45)

Η επόμενη (29η) αγωνιστική:
Σάββατο 4/4
Τσβόλε-Βίλεμ (19.30)
Φίτεσε-Γκρόνινγκεν
Χέρενφεν-Μπρέντα (20.45)
Ντόρντρεχτ-Χέρακλες (21.45)
Τβέντε-Αϊντχόφεν

Κυριακή 5/4
Ουτρέχτη-Άγιαξ (13.30)
Άλκμααρ-Φέγενορντ
Εξέλσιορ-Ντεν Χάαγκ (15.30)
Καμπούρ-Γκόου Αχέντ Ιγκλς (17.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πεντ-Άρης να γουστάρεις!!

Μετά από αρκετό καιρό ήταν χορταστικός. Ο Άρης με σόουμαν τον Πόι «σάρωσε» 5-0 το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος στο «Βικελίδης», πέτυχε την τρίτη σερί του νίκη και συνεχίζει το κυνήγι της κορυφής.

Πεντ-Άρης να γουστάρεις!
Σε τροχιά κορυφής και μάλιστα με ιδιαίτερη άνεση διατηρήθηκε ο Άρης. Χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, οι «κίτρινοι» καθάρισαν με σκορ 5-0 το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος και παρέμειναν στο -4 από τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό.

Τον δρόμο προς τη νίκη για την ομάδα του Μιχάλη Καλαϊτζίδη άνοιξε ο Μάουρο Πόι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (32’). Η αποστολή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έγινε ακόμη πιο εύκολη με τον Αργεντινό να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (49΄). Το σόου «Πόι» συνεχίστηκε, αφού λίγο αργότερα (64’) με ένα φοβερό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στην εστία του Παπαδόπουλου πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Δύο λεπτά αργότερα, π Καπνίδης έγραψε το 4-0, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Νάκας στο φινάλε (90’). *Πηγή: sport-fm.gr*

Ευρωπαία Σεντ Ετιέν!!

Αέρα... Ευρώπης μυρίζει η Σεντ Ετιέν, καθώς επικράτησε 2-0 της Λιλ στην έδρα της και προσπέρασε, έστω και προσωρινά τη Μονακό, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση.

Ευρωπαία Σεντ Ετιέν!
Στην τέταρτη θέση, έστω και προσωρινά, ανέβηκε η Σεντ Ετιέν, που επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Λιλ για την 30η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι τα βρήκαν δύσκολα κόντρα στην καλή αμυντική λειτουργία της Λιλ, όμως ευτύχησαν να μείνουν με παίκτη περισσότερο, χάρη στην αποβολή του Μάρκος Λόπες στο 52'.

Κάπου εκεί, ανέλαβε ο Γκραντέλ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ στο 63' και το 74', διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Έτσι, η Σεντ Ετιέν έφτασε τους 52 βαθμούς και και προσπέρασε τη Μονακό (παίζει αργότερα), ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Από την πλευρά της, η Λιλ έμεινε στην όγδοη θέση με 41 βαθμούς και πλέον βλέπει τις ευρωπαϊκές θέσεις να απομακρύνονται.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 20/3

Παρί Σεν Ζερμέν-Λοριάν 3-1
(4’ πεν., 82’ πεν., 90’+1’ Ιμπραΐμοβιτς - 67’ Αγιού)

Σάββατο, 21/3 (21:00)

Λιόν-Νις 1-2
(56’ πεν. Γκοναλόν-23’ Εδουάρδο, 86’ πεν. Εσερίκ)

Μπαστιά-Γκινγκάμπ 0-0

Καέν-Μετς 0-0

Εβιάν-Μονπελιέ 1-0
(84’ Σικουλού)

Ρεν-Ναντ 0-0

Τουλούζ-Μπορντό 2-1
(18’ Μπεν Γεντέρ, 61’ Κανά Μπιγίκ-28’ Ρολάν)

Κυριακή, 22/3

Σεντ Ετιέν-Λιλ 2-0
(63',74' Γκραντέλ)

Ρεμς-Μονακό (18:00)
Λανς-Μαρσέιγ (22:00)

Η επόμενη (31η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 3/4

Μονακό-Σεντ Ετιέν (21:30)

Σάββατο, 4/4

Γκινγκάμπ-Λιόν (18:00)
Λιλ-Ρεμς (21:00)
Λοριάν-Ρεν (21:00)
Μετς-Τουλούζ (21:00)
Μονπελιέ-Μπαστιά (21:00)
Νις-Εβιάν (21:00)

Κυριακή, 5/4

Μπορντό-Λανς (15:00)
Ναντ-Καέν (18:00)
Μαρσέιγ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Έτριβαν τα… Ματα-κια τους!!

Εμβρόντητη άφησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη Λίβερπουλ! Με χαρακτήρα πρωταθλητή και γκολάρες του Μάτα, οι «διάβολοι» σίγησαν το «Άνφιλντ» (2-1) και πάνε φουλ για επιστροφή στο Champions League.

Έτριβαν τα… Ματα-κια τους!
Δεν είναι πρώτη. Ούτε έχει ελπίδες να τερματίσει φέτος εκεί. Μέτα από καιρό όμως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε ξανά σαν πρωταθλήτρια!

Βγάζοντας χαρακτήρα στο «Άνφιλντ», η ομάδα του Λούις Φαν Χάαλ καθάρισε τη Λίβερπουλ (2-1) και πάει φουλ -όχι απλά για Champions League, αλλά και για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάτα (που άνοιξε το σκορ από μαγική πάσα του Ερέρα και το έκλεισε με γκολ-ζωγραφιά) οι «κόκκινοι διάβολοι» υποχρέωσαν τους παίκτες του Ρότζερς στην πρώτη ήττα μετά το ματς για τον α’ γύρο.

Κατώτερη των περιστάσεων η Λίβερπουλ, καταδικάστηκε απ’ την επιλογή του προπονητή να μην ξεκινήσει τον Τζέραρντ και την αποβολή-εξπρές του αρχηγού της και δεν μπόρεσε τίποτα περισσότερο απ’ τη μείωση του σκορ με τον Στάριτζ.

Μοναδικός διασωθείς ο Μινιολέ, που δεν έχει ευθύνη στα γκολ και απέτρεψε ακόμα βαρύτερη ήττα στις καθυστερήσεις, αποκρούοντας (αυστηρό) πέναλτι του Ρούνεϊ.


Το ματς

Με την απόφαση να μην ξεκινήσει τον Τζέραρντ, ο Ρότζερς αιφνιδίασε (αρνητικά) τους φίλους της Λίβερπουλ. Αυτό δεν ήταν τίποτα, όμως, μπροστά στον… αιφνιδιασμό που τους επεφύλασσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Περιμένοντας έναν αντίπαλο που (λόγω του βαθμολογικού πλεονεκτήματος και της αμυντικογενούς τακτικής του Φαν Χάαλ στα εκτός έδρας ματς) θα κλεινόταν στο μισό γήπεδο, οι «κόκκινοι» τα ‘χασαν όταν τον είδαν να μπαίνει φουριόζος σ’ αυτό.

Γιατί η Γιουνάιτεντ δεν μπήκε για να κλέψει βαθμό/βαθμούς (αλά Αναστό). Μπήκε να παίξει σαν αφεντικό στο «Άνφιλντ». Πριν καν συμπληρωθεί τέταρτο, λοιπόν, το είχε ήδη σιγήσει. Με μια μπαλιά του Ερέρα που έσκισε σαν νυστέρι την άμυνα κι ένα -επίσης χειρουργικής ακριβείας- πλασέ του Μάτα. Αυτό ήταν. Η Λίβερπουλ βραχυκύκλωσε. Χρειάστηκε χρόνο για ν’ αντιδράσει. Κι όταν επιτέλους το έκανε, ο Λαλάνα σπατάλησε απογοητευτικά τη μεγάλη της ευκαιρία ν’ απαντήσει.

Δυστυχώς όμως για τους «κόκκινους», τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμη. Διότι αντί να πατήσει πόδι (μπαίνοντας αλλαγή στο ημίχρονο) ο Τζέραρντ πάτησε τον… Ερέρα. Και φεύγοντας σε μισό λεπτό απ’ το γήπεδο, καταδίκασε ουσιαστικά την ομάδα του. Γιατί εκείνη προσπάθησε να μείνει όρθια. Ίσως είχε δίκιο που ζήτησε κόκκινη σε τάκλιν-καρμανιόλα του Τζόουνς στον Χέντερσον. Και το δίκιο όμως και τα… αυγά και τα πασχάλια τα έχασε ξανά από τον Μάτα…

Όταν ο Ισπανός οριζοντιώθηκε σε πάσα του Ντι Μαρία και δεν υπέγραψε απλώς, αλλά ζωγράφισε τη νίκη των «διαβόλων». Διότι το φιλότιμο που έβγαλε έπειτα η Λίβερπουλ δεν ήταν αρκετό. Η μείωση του σκορ από τον Στάριτζ δεν έφερε τίποτα περισσότερο από σασπένς στα τελευταία λεπτά. Κι αν δεν ήταν ο Μινιολέ (ν’ αποκρούσει αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Μπλιντ κι εκτέλεσε ο Ρούνεϊ) η Γιουνάιτεντ θα ‘φευγε με ακόμα πιο θριαμβευτικό διπλό απ’ το «Άνφιλντ».


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τσαν, Σρκτελ, Σακό, Λαλάνα (46’ Τζέραρντ), Άλεν, Χέντερσον, Μορένο (65’ Μπαλοτέλι), Κουτίνιο, Στέρλινγκ, Στάριτζ

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζόουνς, Τουρέ, Λούκας, Λάμπερτ, Τζόνσον

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Λούις Φαν Χάαλ): Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Κάρικ, Ερέρα (83’ Φαλκάο), Μάτα, Φελαϊνί, Γιάνγκ (55’ Ντι Μαρία), Ρούνεϊ

Στον πάγκο έμειναν οι: Βαλντές, Ράφαελ, Ρόχο, Γιανουζάι, Α.Περέιρα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Άτκινσον
ΓΗΠΕΔΟ: «Ολντ Τράφορντ»

Τα γκολ του αγώνα


*Πηγή: sport-fm.gr*

One… Κλέιτον show!!

Σε ένα απ’ τα κρισιμότερα ντέρμπι για την είσοδο στα πλέι οφ η Ξάνθη έγινε απόλυτη κυρίαρχος και επικρατώντας 1-0 του Ατρομήτου -με γκολάρα του Κλέιτον (49')- μένει δυναμικά στο παιχνίδι της πεντάδας.

One… Κλέιτον show
Μια ακόμα πειστική παράσταση έδωσε στην έδρα της η Ξάνθη, που έκανε ό,τι πρέπει για να συνεχίσει σε τροχιά πεντάδας, επικρατώντας 1-0 του Ατρόμητου στην 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, παρότι τα βρήκε σκούρα μπροστά στην άμυνα των Περιστεριωτών, τους άφησε ελάχιστα περιθώρια για το τρίποντο και με φοβερό γκολ του Κλέιτον πανηγύρισε τη νίκη που έβαλε ξανά «φωτιά» στη μάχη για μια θέση στα πλέι οφ.

Η Ξάνθη ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Ατρόμητος βρίσκεται τυπικά στην όγδοη θέση με 43 βαθμούς, όμως εκκρεμούν οι τρεις απ’ το αναβληθέν ματς με τον ΟΦΗ, ο οποίος αποσύρθηκε απ' το πρωτάθλημα.

Το ματς:


Μπήκαν δυνατά και κυνήγησαν από νωρίς το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα, όμως οι ευκαιρίες που δημιούργησαν Ξάνθη και Ατρόμητος δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο -όπως συνηθίζουν, άλλωστε, στην έδρα τους- οι δύο ομάδες έδωσαν γρήγορο τέμπο στο πρώτο τέταρτο του ματς, με την Ξάνθη να απειλεί μόλις στο πέμπτο λεπτό. Το σουτ του Σολτάνι -που βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από σέντρα του Κλέιτον- κόντραρε στο Νάστο και βγήκε κόρνερ.

inner

Ο Ατρόμητος βρήκε απάντηση στην ευκαιρία λίγα λεπτά αργότερα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κυριακίδης δεν κατάφερε να απομακρύνει με γροθιές, πιεζόμενος απ’ τον Κατσουράνη, με τον Ομπόντο να σώζει πάνω στην γραμμή και να κρατάει το «0». Για το επόμενα δέκα περίπου λεπτά η Ξάνθη ανέβασε στροφές και κυνήγησε δυναμικά το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα, όμως βρήκε «τοίχο» στην ισχυρή άμυνα του Ατρόμητου. Μάλιστα, Φυτανίδης και Κοντοές απομάκρυναν σωτήρια επικίνδυνες «εισβολές» των Ξανθιωτών στην περιοχή τους. Η υπέρ της Ξάνθης κατοχή δεν έφερε τελικά αποτέλεσμα, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται με το 0-0 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

inner

Οι ισορροπίες όμως άλλαξαν γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο. Η φοβερή ατομική ενέργεια του Κλέιτον -που «έσβησε» Λαζαρίδη και Δημούτσο- και το σουτ που επιχείρησε, άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη στο 49’. Το μούδιασμα του Ατρόμητου -που δεν απείλησε ουσιαστικά στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου μισού του ματς- ήταν εμφανές. Οι γηπεδούχοι από την άλλη, άσκησαν πίεση, όμως «μπλόκαραν» μπροστά στην εστία του Γκορμπούνοφ, με τις ευκαιρίες να περιορίζονται σε ένα φοβερό τρίλεπτο (69’, 71’) και στο 84’.

inner

Αρχικά Καπετάνος και Κλέιτον δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, μετά από άστοχο σουτ και απόκρουση του Γκορμπούνοφ αντίστοιχα. Στη συνέχεια ο Σολτανί έπιασε δυνατή κεφαλιά, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου φώναξε «παρών». Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια «ξύπνησε» στα τελευταία λεπτά του ματς, πιέζοντας μπροστά στην εστία του Κυριακίδη, όμως ήταν πια αργά, με την Ξάνθη να κατακτά το πολύτιμο τρίποντο για την συνέχεια της μάχης για τα πλέι οφ.

Οι συνθέσεις:


Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτανί (87’ Βάλτερ), Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (85’ Φλίσκας), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (90+4’ Ράνος).
Στον πάγκοι οι: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Ρούντι, Καρυπίδης, Μπέλιτς.

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Νάστος, Μαρσελίνιο (76’ Μπρίτο), Δημούτσος (74’ Καράσκο), Ούμπιδες (90+4’ Παπάζογλου), Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία, Κοντοές.
Στον πάγκοι οι: Μπαρκάς, Κούρος, Μπάλλας, Κιβρακίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη-ρεκόρ για Έμπολι!!

Έχοντας έναν εξαιρετικό Σαπονάρα (2 γκολ, μία ασίστ). η Έμπολι επικράτησε 3-1 της Σασουόλο στην έδρα της, επεκτείνοντας το αήττητο σερί της στους οκτώ αγώνες, επίδοση ρεκόρ για την ομάδα στη Serie A.

Νίκη-ρεκόρ για Έμπολι!
Δε σταματάει πουθενά η Έμπολι! Οι «ατζούρι», που πραγματοποιούν εξαιρετικό δεύτερο γύρο, επικράτησαν εντός έδρας της Σασουόλο (3-1), για την 28η αγωνιστική του Ιταλικού πρωταθλήματος και είναι πλέον αήττητη για οκτώ σερί αγώνες.

Ο Σαπονάρα βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 46', με τον Ρουγκάνι όμως, τρία λεπτά αργότερα, να σημειώνει αυτογκόλ και να κάνει το 1-1.

Αυτό όμως δεν πτόησε ούτε τον Σαπονάρα, ούτε κατ' επέκταση την Έμπολι, με τον Ιταλό μέσο να βγάζει στο 59' εξαιρετική ασίστ στον Μχεντλίτζε, ο οποίος έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ, ένα λεπτό αργότερα, ο 23χρονος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Αυτό ήταν και το όγδοο σερί παιχνίδι χωρίς ήττα για τους «ατζούρι», επίδοση που αποτελεί ρεκόρ συλλόγου στην ιστορία τους στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Σάββατο (21/3)

Κιέβο-Παλέρμο 1-0
(35΄Παλόσκι)

Μίλαν-Κάλιαρι 3-1
(21' 79' πεν. Μενέζ, 49' Μεξές - 47' Φαρίας)

Κυριακή (22/03)

Έμπολι-Σασουόλο (3-1)
(46', 60' Σαπονάρα, 59' Μχεντλίτζε - 49' αυτ. Ρουγκάνι)

Γιουβέντους-Τζένοα (16:00)
Νάπολι-Αταλάντα (21:45)
Ουντινέζε-Φιορεντίνα (21:45)
Λάτσιο-Βερόνα (21:45)
Σαμπντόρια-Ίντερ (21:45)
Τσεζένα-Ρόμα (21:45)
Πάρμα-Τορίνο (21:45)

Η επόμενη (29η) αγωνιστική:

Σάββατο (04/04)

Ρόμα-Νάπολι (13:30)
Βέρονα-Τσεζένα (16:00)
Σασουόλο-Κιέβο (16:00)
Κάλιαρι-Λάτσιο (16:00)
Παλέρμο-Μίλαν (16:00)
Ίντερ-Πάρμα (16:00)
Αταλάντα-Τορίνο (16:00)
Τζένοα-Ουντινέζε (16:00)
Φιορεντίνα-Σαμπντόρια (19:30)
Γιουβέντους-Έμπολι (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Διασυρμός για «Μπάρτσα»

Μια ακόμη ήττα, την όγδοη φετινή, γνώρισε η Μπαρτσελόνα χάνοντας με το βαρύ 93-73 από τη Βαλένθια για την 25η αγωνιστική της ACB.

Διασυρμός για «Μπάρτσα»
Όσο συνεπής δείχνει εσχάτως στην Ευρωλίγκα, άλλο τόσο ασταθής παρουσιάζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» έχασαν με το βαρύ 93-73 από τη Βαλένθια για την 25η αγωνιστική κι έτσι απέτυχαν να εκμεταλλευτούν την ήττα της Μπιλμπάο στη Σαραγόσα (76-64) για να είναι μόνοι τρίτοι.

Οι «νυχτερίδες», που με τη νίκη αυτή παρέμειναν σε τροχιά play offs και με 14 νίκες ισοβαθμούν με Σαραγόσα και Λαμποράλ Κούτσα, είχαν κορυφαίους τους Πάου Ρίμπας και Πάμπλο Αγκιλάρ με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα. Ο Ντεσόν Τόμας με 12 και ο Τζάστιν Ντόελμαν (που αντιμετώπισε την παλιά του ομάδα) με 10 ήταν οι μόνοι διψήφιοι σκόρερ για τους πρωταθλητές.

Η Μάλαγα πέρασε με 89-71 από την έδρα της Τενερίφης με 30 πόντους του Κάλεμπ Γκριν και 18 του Κάρλος Σουάρεθ και είναι προσωρινα πρώτη, αλλά εφόσον νικήσει η Ρεάλ τη Μούρθια θα αποκτήσει συγκάτοικο. Για τους ηττημένους ο Φώτης Λαμπρόπουλος σε 21:54 είχε 2 πόντους (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/03
Φουενλαμπράδα – Ομπραντόιρο 82-88
Μπανταλόνα – Ανδόρρα 67-82

Κυριακή 22/03
Λαγκούν Άρο – Λαμποράλ Κούτσα 66-95
Σαραγόσα – Μπιλμπάο 76-64
Καχασόλ – Εστουντιάντες 74-65
Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 93-73
Γκραν Κανάρια – Μανρέσα 75-81
Κανάριας – Μάλαγα 71-89
Μούρθια – Ρεάλ Μαδρίτης 19:00

Δείτε τη βαθμολογία της ACB. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άδοξος αποκλεισμός για Παγδατή!

Ο Μάρκος Παγδατής αποκλείστηκε πρόωρα στο «Irving Tennis Classic» των ΗΠΑ χάνοντας από τον Αλχάζ Μπέντενε.

Άδοξος αποκλεισμός για Παγδατή
Νωρίς τελείωσε για τον Μάρκο Παγδατή η συμμετοχή του στο «Irving Tennis Classic» των ΗΠΑ.

Ο Κύπριος τενίστας, νούμερο 62 στον κόσμο, αποκλείστηκε με 2-0 σετ (6-3 και 7-6) από τον Σλοβένο Αλχάζ Μπέντενε (Νο 125).

Έτσι αφού δεν μπόρεσε να συνεχίσει στα προημιτελικά, στρέφεται πλέον στο τουρνουά Masters του Μαϊάμι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπνηλία στη Γαλικία!!

Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, που προκάλεσε… χασμουρητά στους θεατές του, Λα Κορούνια και Εσπανιόλ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Έπαιξε σε όλο το ματς ο Λούκας Πέρεθ του ΠΑΟΚ.

Υπνηλία στη Γαλικία
Μεσημεριανή αγγαρεία για την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και την Εσπανιό, καθώς το παιχνίδι για 28η αγωνιστική της Primera Division έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες ελάχιστες φάσεις για να σκοράρουν ή να προκαλέσουν προβλήματα στις αντίπαλες εστίες, με σημαντικότερη όλων το φάουλ που εκτέλεσε ο Αρμπίγια και κατέληξε στα χέρια του Φαμπρίτσιο με την ολοκλήρωση του 90λεπτου.

Από εκεί και πέρα, σε όλο τον αγώνα έπαιξε ως βασικός ο Λούκας Πέρεθ, ο οποίος είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους γηπεδούχους.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή 20 Μαρτίου

Έλτσε-Βαλένθια 0-4
(44' Γκόμεζ, 57' Αλκάθερ, 71' αυτ. Ρόκο, 90' Οταμέντι)

Σάββατο 21 Μαρτίου

Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε 2-0
(3' Τόρες, 44' Τιάγκο)

Ράγιο Βαγεκάνο-Μάλαγα 1-0
(22' Κακουτά)

Λεβάντε-Θέλτα 0-1
(86' Τσαρλς)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλμερία 2-1
(3' Ετσεΐτα, 25' Ρίκο - 47' αυτ. Μπαλενθιάγκα)

Γρανάδα-Εϊμπάρ 0-0

Κυριακή 22 Μαρτίου

Λα Κορούνια-Εσπανιόλ (0-0)

Βιγιαρεάλ Σεβίλλη (18:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Κόρδοβα (20:00)
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Η επόμενη (29η) αγωνιστική

Αλμερία-Λεβάντε
Θέλτα-Μπαρτσελόνα
Κόρδοβα-Ατλέτικο Μαδρίτης
Εϊμπάρ-Ράγιο Βαγεκάνο
Εσπανιόλ-Έλτσε
Χετάφε-Λα Κορούνια
Μάλαγα-Σοσιεδάδ
Ρεάλ Μαδρίτης-Γρανάδα
Σεβίλλη-Μπιλμπάο
Βαλένθια-Βιγιαρεάλ *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε φόρα από… Ολυμπιακό!!

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, η Λαμποράλ Κούτσα συνέτριψε 95-66 τη Λαγκούν Άρο εκτός έδρας και πλησιάζει στην πέμπτη θέση.

Πήρε φόρα από… Ολυμπιακό (video)
Σε καλό φεγγάρι η Λαμποράλ Κούτσα. Αν και με μόλις μιάμιση μέρα ξεκούρασης από τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, η ομάδα του Ίμπον Ναβάρο έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Λαγκούν Άρο την οποία συνέτριψε με 95-66 εκτός έδρας για την 25η αγωνιστική της ACB. Έτσι έφτασε τις 14 νίκες και πλησίασε σε απόσταση ενός βαθμού την πέμπτη Μπανταλόνα.

Ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ πρωταγωνίστησε στην τρίτη σερί νίκη της Λαμποράλ Κούτσα, ενώ 14 πόντους πρόσθεσε ο Ντάριους Άνταμς, ενώ από 13 πρόσθεσαν οι Μάικ Τζέιμς και Φαμπιάν Κοζέρ.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/03
Φουενλαμπράδα – Ομπραντόιρο 82-88
Μπανταλόνα – Ανδόρρα 67-82

Κυριακή 22/03
Λαγκούν Άρο – Λαμποράλ Κούτσα 66-95
Σαραγόσα – Μπιλμπάο 76-64
Καχασόλ – Εστουντιάντες 13:30
Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 13:30
Γκραν Κανάρια – Μανρέσα 14:00
Κανάριας – Μάλαγα 14:30
Μούρθια – Ρεάλ Μαδρίτης 19:00

Δείτε τη βαθμολογία της ACB. *Πηγή: sport-fm.gr*

Από... χρυσάφι οι 11άδες των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης!!

Με αφορμή το clasico μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, γίνεται σύγκριση στο πόσο κοστίζουν οι δύο αρχικές 11άδες! Είναι... τρελά τα ποσά!
Απόψε, ο αγωνιστικός χώρος του «Καμπ Νόου» θα στρώσει το... χαλί του σε ρόστερ φτιαγμένα από... χρυσό.
Σύμφωνα με το transfermarkt, οι αρχικές 11 επιλογές του Αντσελότι είναι κατά 83.000.000 ευρώ πιο ακριβές από τις αντίστοιχες του Λουίς Ενρίκε.
Συγκεκριμένα, η «βασίλισσα» κοστίζει 515.000.000 ευρώ, ενώ οι μετοχές των «μπλαουγκράνα» έχουν κόστος 432.000.000 ευρώ. Φυσικά, οι πιο ακριβές επιλογές είναι οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, που η αξία τους φτάνει τα 120.000.000 ευρώ. Οι Μπέιλ και Νεϊμάρ ακολουθούν με 80.000.000 ευρώ κι ο Σουάρες με τον Κρόος κοστίζουν 60.000.000 € και 50.000.000 € αντίστοιχα.
Μπαρτσελόνα: Μπράβο (12 εκ. €), Ντάνι Άλβες (10 εκ. €), Πικέ (30 εκ. €), Ματιέ (15 εκ. €), Ζόρντι Άλμπα (25 εκ. €), Μαστσεράνο (15 εκ. €), Ράκιτιτς (30 εκ. €), Ινιέστα (35 εκ €), Μέσι (120 εκ €), Σουάρες (60 εκ €), Νεϊμάρ (80 εκ. €)
Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας (8 εκ €), Καρβαχάλ (22 εκ €), Πέπε (15 εκ. €),  Σέχριο Ράμος (45 εκ. €), Μαρσέλο (25 εκ. €), Κρόος (50 εκ. €), Μόντριτς (55 εκ. €), Ίσκο (45 εκ. €), Μπέιλ (80 εκ. €), Μπενζεμά (50 εκ. €), Ρονάλντο (120 εκ. €)

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το 2015 ο Μέσι έχει... εξαφανίσει τον Ρονάλντο!!

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης απόψε και φυσικά τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω στους Μέσι - Ρονάλντο. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τι έχουν κάνει φέτος σε αριθμούς.
Όταν έχουμε clasico μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης η σύγκριση Λιονέλ Μέσι με Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπερνάει σε γραφικότητα και τη... Σαντορίνη.
Ωστόσο, όταν παίζουν αντίπαλοι οι δύο κορυφαίοι παίκτες του πλανήτη, φαντάζει αδιανόητο να μην μπει κάποιος στη λογική να τους βάλει δίπλα δίπλα.
Ας ξεκινήσουμε με τον Λιονέλ Μέσι, που είναι κι ο οικοδεσπότης στο αποψινό ντέρμπι της Primera Division.
Ο Αργεντινός, φέτος μετρά 40 ματς, έχοντας σκοράρει 43 γκολ σε 3.530' συμμετοχής! Σε 27 ματς για το πρωτάθλημα έχει πανηγυρίσει 32 γκολ ενώ έχει μοιράσει και 17 ασίστ.Στο Champion League, σε οκτώ ματς έχει ισάριθμα τέρματα, ενώ και στο Copa del Rey έχει βάλει τη σφραγίδα του με 3 γκολ και 4 ασίστ.
Μέσα στο 2015 έχει σκοράρει 20 γκολ και έχει μοιράσει σε συμπαίκτες του άλλα 12 - έτσι, με τον ηγετικό ρόλο στην ομάδα, έχει φέρει την Μπάρτσα στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.



H καρτέλα με την... κόντρα τους μέσα στο 215:

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε την τρίτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του (όντας μία πίσω από τον Μέσι). 
Εχει αγωνιστεί φέτος σε 39 ματς και έχει σκοράρει 41 γκολ σε 3.320'.
Στα 24 ματς πρωταθλήματος έχει σκοράρει 30 γκολ και έχει μοιράσει 15 ασίστ. Στο Champions League έχει κι αυτός 8 γκολ και άλλες 4 ασίστ, ενώ έχει σημειώσει ένα γκολ στο Κύπελλο και άλλα δύο στο UEFA Supercup.
Παρόλα αυτά, το 2015 δεν εξελίχτηκε όπως θα περίμενε κι ο ίδιος. Εχει σημειώσει μόλις 9 γκολ (5 για το πρωτάθλημα, 3 για το Champions League και 1 για το Κύπελλο).
Ωσόσο, στα τελευταία 6 ματς βάζει κι αυτός το χεράκι του ώστε η ομάδα του να πετυχαίνει αυτό που θέλει. Κόντρα στη Λα Κορύνια έδωσε ασίστ, σκόραρε κόντρα σε Ελτσε, Βιγιαρεάλ και απέναντι στη Λεβάντε είχε ασίστ.
Όπως και να έχει όμως ο Μέσι στο έτος αυτό που έχει μπει εδώ και κάτι παραπάνω από δύο μήνες είναι... ασυναγώνιστος.




Οι δυο αστέρες στην απόλυτη σύγκρισή τους, μέσα στη διάρκεια της καριέρας τους.


Ο Ρονάλντο από το 2009, έχει πετύχει στο «Καμπ Νόου» 8 γκολ, τρία περισσότερα από το Μέσι δηλαδή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πως θα ήταν η ζωή χωρίς Μέσι και Ρονάλντο!! (pics & vids)

Ρονάλντο- Μέσι θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στο αποψινό clasico! Το gazzetta.gr τους αφήνει για λίγο στην άκρη και δίνει «λάμψη» σε πρωταγωνιστές που θα είχαν άλλη τύχη αν δεν είχαν βρεθεί στον δρόμο τους τα δύο αυτά φαινόμενα.
Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πάσχει από ΜεσιΡοναλντολατρεία. Αυτό είναι γνωστό. Αυτά που έχουν κάνει οι δύο σταρ «θαμπώνουν» με την λάμψη τους. Κάθε τους ρεκόρ (είναι και πολλά), κάθε δήλωση, κάθε αντίδρασή τους ακόμα και σε προπόνηση γίνεται προϊόν συζήτησης. Εδώ στο gazzetta.gr δεν έχουμε παράπονο. Τους τιμάτε και τους δύο όπως τους αξίζει.
Αλλά... τι θα είχε γίνει στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή αν ο Λίο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν υπήρχαν σε αυτήν. Είχαν πάρει άλλους δρόμους. Αν ο φίλος του Ρονάλντο, ο Άλμπερτ Φαντράου που μαζί διεκδίκησαν μια θέση στην Σπόρτινγκ δεν θυσιαζόταν για να πάρει τελικά την θέση του ο Ρονάλντο και μαζί να ανοίξει την πόρτα για μια τεράστια καριέρα που ταβάνι της είναι μόνο ο ουρανός.
Παράλληλα, αν ο Μέσι είχε διαλέξει την πρόταση της Άρσεναλ και δεν έκανε ποτέ το ταξίδι για την Ισπανία και την Μπαρτσελόνα, όπου έμελλε να ταυτιστεί με αυτόν τον τεράστιο σύλλογο και να γίνει πραγματικός ηγέτης της τρομερής αυτής ομάδας.
Τώρα οι δύο αυτοί παίκτες είναι αντίπαλοι στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Ισπανίας, και καταφέρνουν καθημερινά να γράφουν ιστορία με τα κατορθώματα τους.
Πάμε όμως να δούμε λίγο ονειρικά τι θα ήταν διαφορετικό αν αυτοί οι δύο δεν πρωταγωνιστούσαν. Πώς μπορεί να είχε γραφτεί η ποδοσφαιρική ιστορία;
Όταν ο Τόρες «έσπασε» τα κοντέρ

Με την απονομή του βραβείου της «Χρυσής Μπάλας» έχουν «γεννηθεί» πολλές ερωτήσεις από τότε που άρχισαν να πρωταγωνιστούν οι δύο άσοι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι οι Μέσι και Ρονάλντο ίσως να έχουν πάρει το βραβείο σε βάρος συναδέλφων τους που όμως κάνανε εξίσου ή και καλύτερες χρονιές. Ήταν 2008 όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε την πρώτη του «Χρυσή Μπάλα». Ξεπέρασε το εμπόδιο του Μέσι τον οποίο άφησε στην δεύτερη θέση. Πολύ λίγοι θυμούνται την τρίτη θέση. Σε αυτήν βρέθηκε ο Φερνάντο Τόρες με την «τρελή» χρονιά που πραγματοποίησε στην Λίβερπουλ. Ο Ισπανός στραίκερ έκανε φοβερή χρονιά με την φανέλα των Reds όπου πέτυχε 33 γκολ σε μόλις 46 εμφανίσεις.
Αν ο Τόρες είχε κερδίσει το βραβείο το 2008, και μετά πήγαινε στην Τσέλσι και απογοήτευε θα έκανε ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση στον ποδοσφαιρικό κόσμο και θα έδινε τροφή για σχόλια μάλλον για... πάντα. «Από την Χρυσή Μπάλα, στο να χάνεις γκολ σε κενό τέρμα». Έπος.
Δύο Τσάμπιονς Λιγκ η Τσέλσι

Η Τσέλσι έπαιξε τον πρώτο τελικό για το Τσάμπιονς Λιγκ το 2008 κόντρα στην Γιουνάιτεντ. Όλη η προσπάθεια της Τσέλσι να πετύχει στην Ευρώπη έμοιαζε πιο κοντά από πότε. Ο αγγλικός τελικός όμως φυσικά και είχε πάλι πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Κριστιάνο των «Κόκκινων Διαβόλων». Η Τσέλσι έχανε τις ευκαιρίες αλλά ο Ρονάλντο με μια γνωστή απογείωση, πέτυχε γκολ με το κεφάλι νικώντας τον Τσεχ. Η Τσέλσι είχε ισοφαρίσει με τον Λάμπαρντ αλλά τα πέναλτι έδωσαν το τρόπαιο στην Γιουνάιτεντ. Αν δεν υπήρχε το γκολ του Κριστιάνο, μπορεί η Τσέλσι να μετρούσε τώρα δύο Τσάμπιονς Λιγκ.
Το ρεκόρ του Μίλερ

Tο 1972, ο Γκερτ Μίλερ έκανε το ρεκόρ περισσοτέρων γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος, σκοράροντας 85 γκολ για την ομάδα του την Μπάγερν αλλά και για την εθνική Γερμανίας. Το ρεκόρ αυτό για πολλούς φαινότανε αδύνατον να σπάσει. Όμως, δεν γίνεται να λογαριάσεις χωρίς τον Λίο Μέσι. Μέχρι και το 2011 το πιο κοντινό στο ρεκόρ που είχε φτάσει κάποιος ήταν τα 60 γκολ του Ρονάλντο. Αλλά το 2012 ήρθε η «μαγική» χρονιά του Μέσι. Πέτυχε 91 γκολ. 91 γκολ. Το επαναλαμβάνουμε γιατί θες λίγο χρόνο να το συνειδητοποιήσεις. Απίστευτη χρονιά για τον Μέσι. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι, ότι πιο κοντά στο ρεκόρ ήταν τα 66, 69 και 61 γκολ του Ρονάλντο. Άρα, καταλαβαίνουμε ότι δεν υπήρχαν προοπτικές να πλησιάσει κάποιος το ρεκόρ αυτό. Όμως υπάρχει ο Μέσι και το ρεκόρ του ανήκει.
«Σταρ» στην Μπαρτσελόνα ο Ζλάταν

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν αποτυγχάνει ποτέ. Ο Σουηδός στράικερ όπου έχει πάει κερδίζει τίτλους. Το 2009, ο Ίμπρα μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα από την Ίντερ. Το κόστος της μεταγραφής έφτασε τα 69,5 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν η χρονιά, που η Μπαρτσελόνα με προπονητή τον Γκουαρντιόλα θέλησε να αλλάξει τον ρόλο του Μέσι στην ομάδα και να τον καθιερώσει σαν ψευτόεννιάρι. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα σε παίκτες όπως ο Ιμπραχίμοβιτς και ο Ανρί όπου και οι δύο έχασαν τον ρόλο τους και δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν. Παρά τα προβλήματα του είχε 16 γκολ σε 29 αγώνες αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βάλει τον εγωισμό του κάτω από την κυριαρχία του Μέσι. Αν δεν ήταν ο Μέσι, ίσως και ο Ζλάταν να είχε κερδίσει κάτι παραπάνω από την θητεία του στην Μπαρτσελόνα σε προσωπικό επίπεδο.
Εμβληματικός αρχηγός της Γιουνάιτεντ ο Ρούνει

Ο Γουέιν Ρούνει υπέγραψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναν χρόνο μετά τον Ρονάλντο αλλά ποτέ δεν κατάφερε να «πάρει» τα φώτα από τον αγαπημένο Κριστιάνο της κερκίδας. Όσο συνυπήρχαν στην Αγγλιά, ο Κριστιάνο εξαιτίας και του εντυπωσιακού του τρόπου παιχνιδιού αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους φιλάθλους με τον Ρούνει να βρίσκεται πάντα στην σκιά του αν και οι αριθμοί του με την κόκκινη φανέλα ήταν πολλοί εντυπωσιακοί. Μέχρι και που αποχώρησε ο Ρονάλντο από το Μάνστεστερ δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Από την στιγμή της μεταγραφής του Πορτογάλου άσου με την μαχητικότητα του και φυσικά τα γκολ του έγινε αρχηγός της ομάδας και έλαβε την αγάπη που αναζητούσε. Θα μπορούσε αυτό να γίνει από την αρχή, πέρασε όμως ο Ρονάλντο από το Όλντ Τράφορντ και αυτό δημιούργησε καθυστέρηση.
«Χρυσή Μπάλα» με άλλον νικητή


Τα τελευταία έξι χρόνια το βραβείο για την κορυφαία ατομική διάκριση ποδοσφαιριστή μοιράζεται στους δύο αστέρες της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα. Ο Ρονάλντο κέρδισε το βραβείο το 2008 και ο Μέσι ακολούθησε κερδίζοντας την μπάλα τέσσερις φορές στην σειρά μέχρι το 2012. Ο Ρονάλντο επέστρεψε και με δύο καταπληκτικές χρονιές πήρε το βραβείο το 2013 και αισίως το 2014. Με αυτόν τον τρόπο έχει χαθεί το ενδιαφέρον από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Οι γκρίνιες που ακούγονται κατά καιρούς δείχνουν την διάθεση των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών, αφού ξέρουν ότι και στις κορυφαίες τους χρονιές υπάρχει ή ο Ρονάλντο ή ο Μέσι που τελικά θα επικρατήσουν. Παίκτες όπως ο Ινιέστα, ο Σνάιντερ και ο Ριμπερί που έχουν βοηθήσει τις ομάδες τους να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο έχουν τελικά μείνει χωρίς το βραβείο αφού πάντα υπάρχουν αυτοί οι δύο. Όπως φαίνεται αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα μέχρι να γίνει κάτι που θα μας ξαφνιάσει όλους.
Μπέιλ VS Νειμάρ

Κάπως έτσι θα ήταν το δίλημμα για τον κορυφαίο στον κόσμο. Τα δεύτερα «αστέρια» των δύο κορυφαίων ισπανικών ομάδων. Το καλοκαίρι του 2013 η Μπαρτσελόνα και η Ρέαλ έδωσαν πάρα πολλά λεφτά για να φέρουν Νειμάρ και Μπέιλ αντίστοιχα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν άλλαξε. Όλα τα φώτα είναι πάνω σε Μέσι και Ρονάλντο. Τι και αν οι ομάδες έδωσαν απίστευτα λεφτά και δημιούργησαν σήριαλ για τις μεταγραφές τους στο γήπεδο όλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Όπως και οι ίδιοι κατάλαβαν το μέγεθος της λατρείας των δύο σταρ και επιλέγουν στις συνεντεύξεις τους να μιλάνε για αυτό που όλοι θέλουν να ακούσουν. Το μόνο που τους σώζει είναι ότι είναι και οι δύο νέοι και έχουν χρόνια να γίνου το επόμενο δίδυμό που θα συζητάει ο ποδοσφαιρικός κόσμος.
ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ

Στο τέλος της ημέρας, όταν έχουν ειπωθεί και γραφτεί τα πάντα, το ποδόσφαιρο που είμαστε τυχεροί να παρακολουθούμε δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς αυτούς τους δύο. Μπορεί να τσακώνεστε, να αντιδράτε, να τους υποστηρίζετε με όλη σας την καρδία ή να μην τους χωνεύετε με όλη σας την καρδιά αλλά πρέπει όλοι να παραδεχτείτε ότι το ίδιο το ποδόσφαιρο θα ήταν άλλο χωρίς τους δύο μάγους του.
Ο Μέσι και ο Ρονάλντο μας έχουν χαρίσει απίστευτες ποδοσφαιρικές στιγμές που θα κρατήσουν για πάντα. Αν τα βάλουμε όλα στην άκρη, κατά βάθος οι οπαδοί των δύο αυτών ανθρώπων θα συμφωνήσουν ότι είναι εξίσου πολύ καλοί ποδοσφαιριστές.
Είμαστε απίστευτα τυχερή γενιά. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε το προνόμιο να απολαμβάνουμε δύο θρυλικούς παίκτες όπως ο Λίο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο να παίζουν ποδόσφαιρο στην εποχή μας.







*Πηγή: gazzetta.gr*

Ούτε λεπτό στο ματς και αποβλήθηκε ο Τζέραρντ!! (pic)

Μπήκε στο παιχνίδι για να το «τουμπάρει», όμως ο Στίβεν Τζέραρντ δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε λεπτό στην τελευταία του συμμετοχή με τη φανέλα της Λίβερπουλ στα ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ.

Ούτε λεπτό στο ματς και αποβλήθηκε ο Τζέραρντ! (pic)

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, που θα ονειρευόταν να έχει φανέλα βασικού στην τελευταία του συμμετοχή με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας (το καλοκαίρι αποχωρεί) σε ντέρμπι κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» στο «Άνφιλντ», αποχώρησε πριν καν μπει στο γήπεδο!

Ο Ρότζερς πέρασε τον έμπειρο μέσο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο παιχνίδι, όμως η εξέλιξη δεν ήταν αυτή που θα περίμενε.

Ο Τζέραρντ έπειτα από τάκλιν του Ερέρα τον πάτησε σε «νεκρό χρόνο» και ο διαιτητής τηρώντας το γράμμα του νόμου δεν του χαρίστηκε και του έδειξε την κόκκινη κάρτα μόλις 41’’ δευτερόλεπτα μετά την σέντρα στο δεύτερο 45λεπτο.

inner



*Πηγή: sport-fm.gr*

Και Τσόρι και Φορτούνης!

Με τους Τσόρι και Φορτούνη μαζί στο ίδιο σχήμα θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός κόντρα στην Κέρκυρα. Βασικός ο Εντινγκά στα χαφ. Επιστρέφει στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ελαμπντελαουΐ.

Και Τσόρι και Φορτούνης!
Με σχήμα που χωράει τόσο τον Τσόρι, όσο και τον Φορτούνη παρατάσσει τον Ολυμπιακό απέναντι στην Κέρκυρα ο Βίτορ Περέιρα!

Κάτω από τα δοκάρια παραμένει ο Ρομπέρτο, αριστερά στην άμυνα ο Μαζουακού, δεξιά επιστρέφει ο Ελαμπντελαουΐ (αντί του Σαλίνο) ενώ διατηρείται το δίδυμο των στόπερ με τους Σιόβα και Μποτία.

Στα χαφ βασικός ξεκινά ο Εντινγκά που έκανε πολύ καλό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (στον πάγκο ο Κασάμι), μαζί με τον Μιλιβόγεβιτς.

Μπροστά τους θα βρίσκονται οι Τσόρι, Φορτούνης (ένας εκ των δύο, θα κινείται στα πλάγια), Ντοσεβί και ο Χάρα στην κορυφή της επίθεσης.

Η ενδεκάδα των Πειραιωτών: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Σιόβας, Μποτία, Ελαμπντελαουϊ, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Τσόρι, Ντοσεβί, Φορτούνης, Χάρα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σύγκρουση επιδιώξεων!!

Γράφει ο ΣΠ Στράτος Παζούλης
Oι δρόμοι του Ηρακλή και του Απόλλωνα Καλαμαριάς παλιά και νυν ΑΕΠ …1908 ΚΑΙ 1926 αντίστοιχα (όπως κάποιοι άλλαξαν τα εταιρικά χαρακτηριστικά αυτών των ιστορικών ομάδων της πόλη μας  για  ευνοήτους λόγους) συναντώνται για μια ακόμη φορά σ ένα αγώνα διαφορετικών συμφερόντων. Ο μεν πρώτος,  εξασφαλίζοντας την πρωτιά, τώρα επιδιώκει την όσο μεγαλύτερη διαφορά  από τον τρίτο για την συγκομιδή περαιτέρω βαθμών από τους  σημερινούς 8 και ο δεύτερος την παραμονή στην κατηγορία. Κοντολογίς σήμερα και οι δυο επιζητούν εξασφάλιση,  με τον Ηρακλή διακαώς  μόνο νίκη αφού ακολουθούν τα πλέι οφ και το μίνι Πρωτάθλημα ανόδου και τον Απόλλωνα προφανώς να αρκείται και σε ισοπαλία, μιας και εκτός των άλλων παίζει εκτός έδρας.

Οι κυανόλευκοι, σύμφωνα όχι μόνο με δηλώσεις τους, αλλά και εκ των πραγμάτων, κατόπιν των δυο εκτός έδρας ισοπαλιών στοχεύουν στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου στο απόλυτο των βαθμών. Δικαιολογημένα και απόλυτη θεμιτή η επιδίωξη τους. Οπότε σήμερα αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα του αγώνα με την ιδιαίτερη χροιά της εντοπιότητας μάλιστα, πρέπει η απόδοσή τους να είναι ανάλογη των περιστάσεων. Διότι ο Απόλλων μπορεί να απέχει παρασάγγας βαθμολογικά και αγωνιστικά, εντούτοις μετά και τις τελευταίες επιτυχίες του θα επιχειρήσει ίσως και το αδύνατο, όπως στην προκειμένη περίπτωση η νίκη, η οποία δικαιολογημένα θεωρείται υπέρβαση.

«Μηδένα προ του τέλους μακάριζε» συμβούλευαν οι αρχαίοι υμών πρόγονοι, δια τούτο και εγώ προτείνω στα παιδιά του Νικόλα να κατέβουν στο γήπεδο σεμνά, ταπεινά, αλλά αποφασιστικά ενθυμούμενα ,απλά ,ακόμη ένα γνωμικό των παλαιών. «Το γνώθι σ΄ αυτόν», στο οποίο κανείς φτάνει πραγματικά μόνο όταν με άγρυπνη την προσοχή, με στερεή τη στοχαστική λογική διάκριση έχει τη δύναμη να απορρίπτει όσα εσφαλμένα και παραπλανητικά του μεταδίδουν και δέχεται μόνο τα ουσιώδη, σωστά και ρεαλιστικά δεδομένα , τα διαφορετικά κάθε φορά.
*Πηγή: metrosport.gr*

Σιγά μην έμενε σπίτι ο Σερ Άλεξ...!

Ντέρμπι τέτοιας σημασίας και θα έμενε να το δει από την τηλεόραση; Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν κρατήθηκε και βρέθηκε σήμερα στο «Άνφιλντ» για να δει από κοντά τη μάχη της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Ο πολυνίκης Βρετανός κόουτς, παραμένει όσο μπορεί κοντά στην πρώην ομάδα του, την οποία παρακολουθεί πλέον με την ιδιότητα του οπαδού.
Με τους «κόκκινους διαβόλους» να συμπληρώνουν αυτή τη στιγμή την πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ και να μάχονται απέναντι στη Λίβερπουλ σήμερα σε ένα παιχνίδι που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για το τελευταίο εισιτήριο του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, ο Σερ Άλεξ δεν έμεινε σπίτι.
Ταξίδεψε στο Μέρσεϊσαϊντ και θα δει από κοντά σήμερα το σπουδαίο παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ!
*Πηγή: England365.gr*

Νίκη... με οποιδήποτε κόστος θέλει ο Κουτίνιο!

Λίγη ώρα πριν από την πρώτη σέντρα στο ντέρμπι του «Άνφιλντ», ο Φιλίπε Κουτίνιο μίλησε στο «SkySports» και υποστήριξε πως Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παλέψουν για να πάρουν τη νίκη με οποιοδήποτε κόστος.  
Ο νεαρός επιτελικός μέσος των «κόκκινων», από τα πόδια του οποίο εξαρτάται πολλές φορές το επιθετικό πλάνο της ομάδας, είπε:
«Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη. Παλεύουμε για τον ίδιο στόχο και θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί και οι δύο ομάδες θέλουμε τη νίκη με οποιοδήποτε κόστος. Θα είναι εξαιρετικά σημαντική η νίκη για όποιον την πάρει. Έχουμε ακόμα ορισμένα παιχνίδια μέχρι το φινάλε, όμως αν πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα θα μπορούμε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία». 
*Πηγή: England365.gr*

Οι συνθέσεις στο ντέρμπι του Άνφιλντ!!

Ο Στίβεν Τζέραρντ κάθεται στον πάγκο της Λίβερπουλ για το σημερινό ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ επέστρεψε στην αποστολή ο Μάριο Μπαλοτέλι. Χωρίς Ντι Μαρία η 11άδα των «κόκκινων διαβόλων». Δείτε τις συνθέσεις των δύο ομάδων.  
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τσαν, Σρκτελ, Σακό, Λαλάνα, Άλεν, Χέντερσον, Μορένο, Κουτίνιο, Στέρλινγκ, Στάριτζ
Στον πάγκο: Τζόουνς, Τουρέ, Λούκας, Τζέραρντ, Λάμπερτ, Τζόνσον, Μπαλοτέλι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Κάρικ, Ερέρα, Μάτα, Φελαϊνί, Γιάνγκ, Ρούνεϊ
Στον πάγκο: Βαλδές, Ράφαελ, Ρόχο, Ντι Μαρία, Γιανουζάι, Α.Περέιρα, Φαλκάο
*Πηγή: England365.gr*

Κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι!!

Η Λίβερπουλ υποδέχεται στο «Άνφιλντ» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με φόντο την τέταρτη χρυσοφόρο θέση που οδηγεί στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ. Το england365.gr εξηγεί γιατί το συγκεκριμένο ματς αποτελεί το μεγαλύτερο στο «νησί» και γιατί είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι.
«Τίποτα δε συγκρίνεται με το πάθος και τη φλόγα που υπάρχει στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» είχε πει κάποτε ο ποδοσφαιριστής των «ρεντς» Φιλ Τόμσον, περιγράφοντας επακριβώς ότι συμβαίνει όποτε διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι «κόκκινοι» με τους «κόκκινους διαβόλους».
Από το 1830 που οι κάτοικοι του Λίβερπουλ και του Μάντσεστερ συνεργάστηκαν για να κτίσουν από κοινού το σιδηροδρομικό σταθμό που θα ένωνε και θα εξυπηρετούσε τις δύο πόλεις, έχουν αλλάξει πολλά μεταξύ των δύο γειτόνων στη Βορειοδυτική Αγγλία. Οι σχέσεις του Λίβερπουλ με το Μάντσεστερ σαφώς δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικές και με το πέρασμα των ετών έχουν περάσει από πολλές διακυμάνσεις. Η κάθε αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο σπουδαιότερες ομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου, αποτελεί πάντα καλή αφορμή να αναζωπυρωθεί μια κόντρα με πολλές, κυρίως οικονομικές, αναγωγές.
Το κανάλι της διχόνοιας
Κατά την περίοδο της Βιομηχανικής Επανάστασης στην Αγγλία υπήρχε ένα λαϊκό ρητό που έλεγε «Manchester made, Liverpool trade», το οποίο περιέγραφε σε τέσσερις μόλις λέξεις τις οικονομικές συνθήκες της εποχής. Το Μάντσεστερ, η γνωστή «πόλη του βαμβακιού» κατασκεύαζε διάφορα, κυρίως μάλλινα προϊόντα τα οποία διοχετεύονταν στον υπόλοιπο τότε γνωστό κόσμο μέσω του λιμανιού του Μερσεϊσάιντ, που ήταν το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο της εποχής.
Το 1894 οι σχέσεις των δύο πόλεων θα διαταραχθούν για πρώτη φορά, αφού το κανάλι που χτίζεται στο Μάντσεστερ δίνοντας διέλευση προς τη θάλασσα της Ιρλανδίας, θα αποτελέσει «αγκάθι» για τους κατοίκους του Λίβερπουλ που έχαναν σημαντικά οικονομικά οφέλη. Το κανάλι του Μάντσεστερ που υπάρχει ακόμα και στο σήμα των «κόκκινων διαβόλων», συμβολιζόμενο με το ιστιοφόρο, αποτέλεσε σημαντικό λόγο ύφεσης για την πόλη του Λίβερπουλ στις αρχές του 19ου αιώνα, αφού εξαιτίας του χάθηκαν πολλές θέσεις εργασίες και μειώθηκε το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του Λίβερπουλ.
Δεν ήταν πάντα έτσι
Η γενικότερη οικονομική κόντρα των δύο πόλεων πάντως άργησε να εκφραστεί μέσα στους αγωνιστικού χώρους. Στις 8 Φεβρουαρίου του 1958, δύο μέρες μετά την τραγωδία του Μονάχου, οι ποδοσφαιριστές των «ρεντς» μπήκαν στο «Άνφιλντ» για το παιχνίδι απέναντι στην Τσάρλτον, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας. Ταυτόχρονα την ίδια χρονιά η Λίβερπουλ αποφάσισε να «δανείσει» ορισμένους από τους παίχτες της για να καταφέρει η Γιουνάιτεντ να ολοκληρώσει τη σεζόν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει πως Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ δεν ήταν πάντα άσπονδοι εχθροί είναι και αυτό του 1971, όταν το «Ολντ Τράφορντ» έχει τιμωρηθεί για δύο αγωνιστικές εξαιτίας φαινομένων χουλιγκανισμού, με τη Λίβερπουλ να δείχνει ποδοσφαιρικό πολιτισμό, «δανείζοντας» την έδρα της στη Γιουνάιτεντ.
Ο «Φέργκι» και οι άλλοι
«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να ρίξω τη Λίβερπουλ από τον γαμ... τον θρόνο της» είχε πει ο άνθρωπος που ζούσε για να μισεί τους «ρεντς» Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Και η αλήθεια είναι πως το μίσος ανάμεσα στις δύο ομάδες αναζωπυρώθηκε επί των ημερών του. Μάλιστα χαρακτηριστική ήταν η κόντρα που είχε δημιουργήσει με τον Νταλγκλίς, η οποία είχε ξεκινήσει ήδη από τη Σκωτία.
Η κόντρα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων κορυφώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν ο χουλιγκανισμός ήταν σε έξαρση, με τις οδομαχίες και τις συμπλοκές να είναι συχνό φαινόμενο. Ήταν η περίοδος που ακόμα και τα θύματα του Μονάχου μπήκαν στο στόχαστρο των «ρεντς», με τα προσβλητικά συνθήματα για τους νεκρούς να είναι συχνό φαινόμενο στα 80s.
Στο να διατηρείται το «άσβεστο» μίσος που παραμένει πάντως τα τελευταία χρόνια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους έχουν φροντίσει να ενισχύσουν με τη στάση τους και κάποιοι από τους πρωταγωνιστές αυτών των αναμετρήσεων. Εκτός από τον Σερ Άλεξ που είχε εκδηλώσει την αντιπάθεια του για τη Λίβερπουλ και ο Ρούνεϊ έχει εκφράσει την απέχθεια του για τους «ρεντς» τους οποίους έχει δηλώσει ότι μισεί, καθώς αυτός και η οικογένεια του ανήκουν στη «μπλε» πλευρά της πόλης. Από την άλλη, ο επί σειρά ετών ηγέτης των «κόκκινων» Στήβεν Τζέραρντ καυχιέται για το γεγονός πως δεν έχει στη συλλογή του φανέλα της Γιουνάιτεντ, μιας και δεν προθυμοποιήθηκε προφανώς να αποκτήσει σε κάποιο ντέρμπι.
Οι ατάκες που άφησαν εποχή
Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα δεν είναι αυτό που γίνεται τώρα. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν όταν …σκοτώσαμε τη Λίβερπουλ».
Στίβεν Τζέραρντ: «Ίσως το Μπάρτσα εναντίον Ρεάλ είναι πιο ψηλά, αλλά για μένα το Λίβερπουλ vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το μεγαλύτερο ματς, επειδή η Premier League είναι το μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και αυτές οι δύο είναι οι πιο επιτυχημένες ομάδες».
Γουέιν Ρούνεϊ: «Μεγάλωσα ως οπαδός της Έβερτον. Όλη η οικογένειά μου είναι οπαδοί της Έβερτον και ενηλικιώθηκα μισώντας τη Λίβερπουλ. Και αυτό δεν έχει αλλάξει».
Γκάρι Νέβιλ: «Δεν αντέχω τη Λίβερπουλ, δεν αντέχω τον κόσμο, δεν αντέχω τίποτα που να έχει να κάνει με αυτήν».
Ράιαν Γκιγκς: «Η Λίβερπουλ είναι η ομάδα που απολαμβάνω περισσότερο να νικάω».
Φιλ Τόμπσον: «Τίποτα δεν συγκρίνεται με το πάθος και τη φλόγα που υπάρχει στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».
*Πηγή: England365.gr*

Φαν Χάαλ: «Κολακευτικό το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ»!

Η Λίβερπουλ ήταν μια από τις ομάδες με τις οποίες είχε μιλήσει ο Λουίς Φαν Χάαλ προτού συμφωνήσει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!  
Ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» ανέφερε πως ήταν κολακευτικό το ενδιαφέρον που έδειξε για εκείνον ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το μοναδικό ενδιαφέρον που έχει πλέον για τους «κόκκινους», είναι για τον τρόπο που θα τους αφήσει εκτός τετράδας.
«Ήταν κολακευτικό το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ και είναι πάντα ωραίο για έναν προπονητή όταν τον προσεγγίζει ένας σύλλογος με ιστορία. Δεν είναι πλέον σημαντικό ό,τι είχε γίνει. Είμαι ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ με ενδιαφέρει μονάχα σαν αντίπαλος στη μεταξύ μας αναμέτρηση. Η αλήθεια είναι ότι είχα μιλήσει με αρκετές ομάδες αλλά θεωρώ ότι δεν είναι καλό να ανοίγουμε πάλι θέματα του παρελθόντος» είπε ο Ολλανδός προπονητής.
*Πηγή: England365.gr*

ΚΠΡ – Έβερτον!! (preview)

Σε πολύ κακή κατάσταση οι ΚΠΡ και Έβερτον, συναντιούνται στο «Λόφτους Ρόουντ» για την 30η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με την ανάγκη τους για βαθμούς στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού να γίνεται ξεκάθαρη με μια ματιά στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.
Σε λίγο καλύτερη μοίρα η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ενόψει του σημερινού παιχνιδιού, ωστόσο, μετά το 3-0 επί της Νιούκαστλ για το πρωτάθλημα, ήρθε το... χαρακίρι στην Ευρώπη και το βαρύ 5-2 από τη Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και την παντελή απουσία βρετανικής ομάδας στα προημιτελικά των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων!
Η ΚΠΡ, βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, στο -4 από τις θέσεις της σωτηρίας, σε αντίθεση με τα «ζαχαρωτά» που έχουν απόσταση έξι βαθμών από την τελευαία τριάδα που οδηγεί στην Τσάμπιονσιπ. Οι Ρέιντζερς μετρούν τέσσερις ήττες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια και όση προσπάθεια κι αν κάνουν φέτος, δείχνουν ανήμποροι να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν τηνπ αραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, παίζεται η συμμετοχή του Μπάρτον για τους γηπεδούχους, με τον Άγγλο χαφ να έχει εκτίσει την τιμωρία των τριών αγωνιστικών, αλλά να τραυματίζεται σε προπόνηση μέσα στην εβδομάδα. Αμφίβολος και ο Φούρλονγκ με πρόβλημα στη γάμπα, επιστρέφει ο Ίσλα.
Τιμωρημένος για την Έβερτον ο Μπάρι, εκτός οι Οβιέδο, Χίμπερτ και Πίεναρ.
Πιθανές ενδεκάδες:
ΚΠΡ (4-4-2): Γκριν – Χιλ, Ονουόχα, Κόκερ, Γιουν – Τααράμπτ, Χένρι, Σάντρο, Μπάρτον – Όστιν, Ζαμόρα
Έβερτον (4-2-3-1): Χάουαρντ – Κόουλμαν, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Μπέινς – ΜακΚάρθι, Γκίμπσον – Λένον, Όσμαν, Μπάρκλεϊ – Λουκάκου
*Πηγή: England365.gr*

Χαλ – Τσέλσι!! (preview)

Προσωρινά, η Μάντσεστερ Σίτι αυξάνει κάπως την πίεση στην Τσέλσι και η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ψάχνει σήμερα την επιστροφή στις νίκες και το άνοιγμα της ψαλίδας από τη δεύτερη θέση ξανά στο +6, στο «KC Stadium» κόντρα στη Χαλ για την 30η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ανήσυχες οι «τίγρεις» στα χαμηλά πατώματα...  
Οι «μπλε» του Λονδίνου, στα τελευταία δύο εντός έδρας ματς για το πρωτάθλημα έχουν δύο ισοπαλίες, ενώ δεν κατάφεραν την περασμένη εβδομάδα να εκμεταλλευτούν το «δώρο» που τους έκανε η Μπέρνλι νικώντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού η Σαουθάμπτον έφυγε από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με έναν βαθμό.
Σήμερα, η αρμάδα του Μουρίνιο φιλοξενείται από τη Χαλ στο «KC Stadium» και θέλει να επιστρέψει στις νίκες, όμως, η αντίπαλός της βρίσκεται σε κατάσταση όπου δίνει δύναμη και ώθηση το ένστικτο της επιβίωσης...
Η ομάδα του Στιβ Μπρους βρίσκεται μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη αυτή τη στιγμή, έχει μείνει τρία παιχνίδια δίχως νίκη και ξέρει ότι αν δεν εκμεταλλευτεί την έδρα της θα έχει καταδικάσει τον εαυτό της...
Στα αγωνιστικά, ο Νίκιτσα Γέλαβιτς έχει τεθεί νοκ – άουτ για τον επόμενο ενάμιση μήνα, έχοντας υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο, ενώ τιμωρημένος είναι ο Τομ Χάντλστοουν. Επέστρεψαν στις προπονήσεις αυτή την εβδομάδα οι Μπρέιντι, Ντιαμέ και Τσέστερ, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες συμμετοχές από τους άλλους.
Μοναδικός απών για την Τσέλσι ο Τζον Όμπι Μίκελ, διαθέσιμος ο Γουίλιαν που ξεπέρασε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού.
Πιθανές ενδεκάδες:
Χαλ (5-3-2): ΜακΓκρέγκορ – Ελμοχαμαντί, Ντόουσον, Μπρους, ΜακΣέιν – Ρόμπερτσον – Μέιλερ, Λίβερμορ, Ραμίρεζ – Ερνάντες, Εντόι
Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Φάμπρεγας, Μάτιτς – Γουίλιαν, Όσκαρ, Αζάρ – Κόστα
*Πηγή: England365.gr*

Λίβερπουλ – Μαν. Γιουνάιτεντ!! (preview)

Το ντέρμπι των ντέρμπι! Δεν χωράει αμφιβολία. Και στο βάθος... το Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της πρώτης τετράδας της Πρέμιερ! Η αήττητη μέσα στο 2015, Λίβερπουλ, υποδέχεται τη σταθερή και με μικρό αβαντάζ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την 30η αγωνιστική του κορυφαίου πρωταθλήματος.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ, ούσα στο +2 από τη Λίβερπουλ. Στόχος, φυσικά, αν όχι η αύξηση αυτής της διαφοράς, η διατήρησή της και σε καμία περίπτωση το αρνητικό αποτέλεσμα που θα βάλει σε μεγάλες περιπέτειες την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ στην προσπάθεια που κάνει για την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ολλανδός κόουτς δούλεψε πολύ στο... ψυχολογικό κομμάτι όλη την περασμένη εβδομάδα και όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, αφού έκανε τον διαιτητή προκειμένου να «προπονήσει» τους παίκτες του στις αντιδράσεις τους και να προσέξουν ώστε να μην μπουν σε μπελάδες με πιθανή τιμωρία και αριθμητικό μειονέκτημα όπως έχει παρατηρηθεί στα ντέρμπι (βλ. με Σίτι στον πρώτο γύρο και με Άρσεναλ στο Κύπελλο). Στα ευχάριστα για τη Γιουνάιτεντ, η αυτοπεποίθηση μετά το εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και το 3-0 επί της Τότεναμ, όπως επίσης και η μονοετής ανανέωση του Μάικλ Κάρικ που... μεταλλάσεται σε παίκτη – προπονητή, όπως δήλωσε ο Λουίς Φαν Χάαλ.
Η Λίβερπουλ του Μπρένταν Ρότζερς με αρκετή δόση τύχης, αλλά με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του «Liberty» απέναντι στη Σουόνσι, πήρε τη νίκη, συνέχισε το κυνήγι για την πρώτη τετράδα και παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα μέσα στο 2015. Οι «κόκκινοι» έχουν αρχίσει πλέον να αποδίδουν όπως θα έπρεπε να το κάνουν από τον πρώτο γύρο της σεζόν και ευελπιστούν μπροστά στο κοινό τους, στο «Άνφιλντ» που σε τέτοια ματς μπορεί να λυγίσει τον αντίπαλο, να κάνουν σήμερα την προσπέραση στη βαθμολογία.
Αν η Λίβερπουλ καταφέρει να μην ηττηθεί ούτε σήμερα, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της Τσέλσι με τα 14 ματς πρωταθλήματος δίχως αρνητικό αποτέλεσμα μέσα σε μια σεζόν και φυσικά θα της δοθεί η ευκαιρία να γίνει και κάτοχος του ρεκόρ, επεκτείνοντάς το!
Σε περίπτωση που παραγκωνιστεί σήμερα ο Στίβεν Τζέραρντ, θα γίνει κάτι που ποτέ άλλοτε στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει συμβεί. Οι 11άδες των δύο ομάδων δεν θα έχουν κανέναν ντόπιο ποδοσφαιριστή, γεννημένο σε απόσταση τουλάχιστον 50 χλμ. από το γήπεδο του κάθε συλλόγου!
Στα αγωνιστικά, ο Λούκας Λέιβα επέστρεψε στις προπονήσεις της Λίβερπουλ έπειτα από πέντε εβδομάδες, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες η συμμετοχή του στο ντέρμπι. Ανάρρωσε από την ίωση ο Μπαλοτέλι.
Διαθέσιμος ξανά, έχοντας εκτίσει την τιμωρία της μιας αγωνιστικής για την αποβολή του στο ματς Κυπέλλου με την Άρσεναλ, είναι ο Άνχελ Ντι Μαρία για τους φιλοξενούμενους, σε αντίθεση με τον Τζόνι Έβανς που έχει ακόμα πέντε αγωνιστικές...
Απο τεστ ετοιμότητας θα περάσουν οι Λουκ Σο και Μάρκος Ρόχο.
Πιθανές ενδεκάδες:
Λίβερπουλ (3-4-3): Μινιολέ – Τσαν, Σκρτελ, Σακό – Στέρλινγκ, Χέντερσον, Άλεν, Μορένο – Λαλάνα, Στάριτζ, Κουτίνιο
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα – Βαλένσια, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Μπλιντ – Κάρικ, Ερέρα – Μάτα, Φελαϊνί, Γιάνγκ - Ρούνεϊ
*Πηγή: England365.gr*

Παίκτης απειλεί πράκτορα του ΟΠΑΠ με μπράβους!!

Ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε ομάδας της SuperLeague χρωστάει σε πράκτορα του ΟΠΑΠ 10.500, όπως αποκαλύπτει η LiveSport και τον απείλησε με μπράβους.
Απίστευτα πράγματα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου που δέχεται σχεδόν σε καθημερινή βάση «χτυπήματα». Τελευταίο; Αυτό που αποκαλύπτει η εφημερίδα LiveSport σχετικά με ποδοσφαιριστή της SuperLeague που χρωστάει σε πράκτορα του ΟΠΑΠ 10.500 ευρώ και τον απειλεί με μπράβους από πάνω...
Όλα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια όταν ο νεαρός άσος που έχει 25 ματς εφέτος στο Πρωτάθλημα και έχει περάσει και από τις μικρές Εθνικές ομάδες, ξεκίνησε να παίζει κυνοδρομίες... Σιγά σιγά όμως ο τζόγος επεκτάθηκε και σε ματς πρωταθλήματος, όχι όμως της ομάδας που αγωνιζόταν, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η εφημερίδα.
Το χρέος ανέβαινε και έφτασε τις 10.500, με τον πράκτορα του ΟΠΑΠ να του στέλνει εξώδικο. Η απάντηση όμως που φέρεται να έλαβε ήταν η απειλή επίσκεψης από μπράβους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος μέσω SMS...
ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ: «Επειδή εγώ φοράω παντελόνια, τα μπινελίκια δεν τα παίρνω πίσω, αλλά όπως θυμάσαι δεν είναι η πρώτη φορά που βριστήκαμε άσχημα (ΣΕΦ). Θυμάσαι; Τώρα γιατί τέτοια ευαισθησία; Μήπως κατάλαβες ότι πλέον κινούμαι σοβαρά και πάντα νόμιμα για να διεκδικήσω τα χρήματα που μου χρωστάς; Κράτα το μήνυμα για να μη λες ότι το ξέχασα. Αλλά εσύ, ρε μ@@@, θα μου στείλεις μπράβους; Γιατί, ρε αλήτη, θα μου στείλεις μπράβους; Επειδή εδώ και δύο χρόνια μπήκες σπίτι μου και με κατέστρεψες οικονομικά.; Θρασύτατε αλήτη».
ΠΑΙΚΤΗΣ: «Ποιος σου είπε για μπράβους; Δεν σου κατέστρεψα κανένα σπίτι, πληρώνεις και δικά σου λάθη. Γιατί το μόνο που με νοιάζει είναι τα παιδιά σου. Αλλιώς δεν θα ασχολιόμουν καθόλου μαζί σου. Δεν μου φταίνει τίποτα αυτές οι ψυχούλες».
ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ: «Εγώ, σου λέω, φοράω παντελόνια, δεν παίρνω τίποτα πίσω. Εσύ τόσο γρήγορα ξεχνάς; Τα περί μπράβων που ξεχνάς προτού περάσον 24 ώρες τα άκουσαν κι άλλοι σε ανοικτή ακρόαση»...
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο πράκτορας έστειλε στον ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε και έκανε όνομα εκτός κέντρου, μήνυμα στις 10/3 στο οποίο του ανέφερε πως «μέχρι αύριο περιμένω χρήματα και υπογεγραμμένη δήλωση οφειλής με ημερομηνίες εξόφλησης του υπόλοιπου ποσού. Διαφορετικά ο δικηγόρος μου την Πέμπτη θα κινηθεί εναντίον σου δικαστικά και διοικητικά ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων, των αρμόδιων πειθαρχικών οργανώσεων, αλλά και της αθλητικής δικαιοσύνης, όπως σου έχω γράψει και στην εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία που σου κοινοποίησα. Μη με πάρεις τηλέφωνο».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κάρολ στο gazzetta.gr: «Ντέρμπι... αποδείξεων για τη Γιουνάιτεντ»

Ο Ρόι Κάρολ στήριξε την πρώην ομάδα του μιλώντας στο gazzetta.gr και δήλωσε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να φύγει... αλώβητη από το «Άνφιλντ», στέλνοντας μήνυμα για την τελική ευθεία.
Το gazzetta.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον άλλοτε πορτιέρο των «κόκκινων διαβόλων», αλλά και του Ολυμπιακού, που συνεχίζει πλέον την καριέρα του στη Νοτς Κάουντι και αυτός σχολίασε το προσεχές ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Μέρσεϊσαϊντ».
Όπως δήλωσε, θα είναι καθοριστικής σημασίας για το σύνολο του Φαν Χάαλ ένα θετικό αποτέλεσμα, όσον αφορά την προσπάθεια που γίνεται για την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού θα είναι και ένα είδους μήνυμα ενόψει της συνέχειας, έχοντας πρόγραμμα με παιχνίδια απέναντι στις Σίτι και Τσέλσι στα «καπάκια».
Ανέλυσε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι, μίλησε για τους Φαλκάο και Ντι Μαρία που δεν έχουν βοηθήσει, επέλεξε ανάμεσα σε Ντε Χέα και Μινιολέ, ενώ έκανε και την πρόβλεψή του για το μεγάλο ματς...
Ρόι, τι περιμένεις από το ντέρμπι στο «Άνφιλντ»;
«Σίγουρα δεν πρέπει να χάσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν θέλει να διατηρήσει το πλεονέκτημα που έχει για την πρώτη τετράδα. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Λίβερπουλ που είναι αήττητη μέσα στο 2015, οπότε σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολη αναμέτρηση για τη Γιουνάιτεντ. Έχει βέβαια την εύκολη νίκη επί της Τότεναμ με το 3-0 και αυτό σίγουρα θα βοηθήσει στον τομέα της αυτοπεποίθησης, όμως δεδομένα, δεν πρέπει με τίποτα να χάσει».
Πού πιστεύεις ότι οφείλεται το αήττητο σερί της Λίβερπουλ μέσα στο 2015;
«Σίγουρα έχει κάνει πολλή δουλειά ο προπονητής. Ο Μπρένταν Ρότζερς είναι πολύ καλός στη δουλειά του και έχει αρχίσει από το νέο έτος να παίρνει και αυτά που θέλει από τους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Χρειάστηκε χρόνος για να “πιάσουν” οι μεταγραφές που έκανε η Λίβερπουλ, ενώ φυσικά της έλειψε και ο Ντάνιελ Στάριτζ στο πρώτο μισό της σεζόν και τώρα που επέστρεψε έχει βάλει κι αυτός σημαντικά γκολ, οπότε πιστεύω ότι τώρα πλέον έχει αρχίσει και παίζει καλά η ομάδα και αποδίδει αυτό που ήθελε να βλέπει και ο προπονητής».
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεκδικεί την επιστροφή της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα τα καταφέρει ο Φαν Χάαλ;
«Καλώς ή κακώς η ομάδα δεν έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο φέτος. Βέβαια, είμαι της άποψης ότι σε όλα τα πράγματα χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να έρθει το αποτέλεσμα όπως έγινε και με τη Λίβερπουλ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να παίξει με το σκεπτικό ότι αν χάσει θα γίνουν πλέον πολύ δύσκολα τα πράγματα. Έρχονται ζόρικα παιχνίδια μετά από αυτό της Κυριακής, έχοντας απανωτά ματς με Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι έπειτα από το παιχνίδι με την Άστον Βίλα. Πρέπει να δείξει την Κυριακή ότι μπορεί να τα καταφέρει και να το δείξει και στους αντιπάλους της...».
Ποια είναι η άποψή σου για τους Φαλκάο και Ντι Μαρία; Δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν όσα περίμενε η Γιουνάιτεντ...
«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι συμβαίνει και τι ακριβώς γίνεται στην ομάδα από τη στιγμή που είμαστε στην απ' έξω... Το σίγουρο είναι αυτό που είπες, ότι δεν έχουν βοηθήσει όσο θα έπρεπε και θα περίμενε ο κόσμος και η ομάδα όταν τους έπαιρνε το περασμένο καλοκαίρι. Θεωρώ ότι έχουν δυσκολευτεί στην προσαρμογή στα δεδομένα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η Γιουνάιτεντ δεν παίζει το επιθετικό ποδόσφαιρο το οποίο μας είχε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι αυτή η ομάδα που γνωρίζαμε όλοι, αλλά πρέπει να αποδεχτούμε ότι έκλεισε ένας κύκλος με την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Θα αρκεστώ να πω ότι χρειάζεται χρόνος, αλλά από εκεί και πέρα είναι και στο χέρι του προπονητή τι θα κάνει με τους παίκτες του».
Στη θέση που γνωρίζεις καλύτερα, επιλέγεις Νταβίντ Ντε Χέα ή Σιμόν Μινιολέ;
«Αυτή τη στιγμή ο Ντε Χέα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τον έχει βοηθήσει η μέτρια εικόνα της ομάδας και ειδικά το γεγονός πως με την τριάδα της άμυνας που προσπάθησε να προσαρμόσει στην αρχή της σεζόν ο Φαν Χάαλ, είχε περισσότερη δουλειά και έπρεπε να... γλιτώνει την ομάδα του από τα λάθη που έκαναν οι αμυντικοί μπροστά του. Έτσι διατηρήθηκε σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Μινιολέ είναι επίσης πολύ καλός τερματοφύλακας και έχει επιστρέψει δυναμικά, αφήνοντας πίσω του το κακό πρώτο μισό που έκανε. Από τη στιγμή που ξαναπήρε την ευκαιρία από τον Μπρένταν Ρότζερς είναι πολύ καλός. Εγώ προσωπικά επιλέγω Ντε Χέα γιατί νομίζω ότι υπερέχει του Μινιολέ».
Κάνε μια πρόβλεψη για το παιχνίδι...
«Όσο κι αν η Γιουνάιτεντ έχει ανάγκη τη νίκη, θα πω ισοπαλία με γκολ... Ίσως να λήξει το ματς με 1-1 ή 2-2...». 

*Πηγή: gazzetta.gr*