Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Χάβος: «Ίσως κάποιοι παίκτες, ίσως κι εγώ δεν άντεξαν...»

Ορισμένοι παίκτες του Παναιτωλικού, ίσως ακόμα και ο ίδιος δεν άντεξαν την πίεση των... πλέι οφ και λύγισαν, όπως τόνισε ο Μάκης Χάβος μετά το πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη. «Δύσκολα η πεντάδα», είπε.

Χάβος: «Ίσως κάποιοι παίκτες, ίσως κι εγώ δεν άντεξαν...»
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Παναιτωλικού απ’ τον Λεβαδειακό:

«Όσο πλησιάζει το πρωτάθλημα προς το τέλος του είπα στα παιδιά πως μας ενδιαφέρει περισσότερο η ουσία από το θέαμα. Ο λόγος είναι πως έχοντας παίξει τόσα πολλά, συνεχόμενα παιχνίδια, με υψηλό ρυθμό και ταχύτητα, δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια απόδοση. Στο πρώτο ημίχρονο θεωρώ ότι μας έλλειψε πάρα πολύ η ταχύτητα του Κάππελ και του Βιγιαφάνιες. Μη έχοντας τις λύσεις που θέλαμε, αναλωθήκαμε σε ένα αργό στυλ παιχνιδιού, κυρίως από τον άξονα και χωρίς συνεργασίες στα άκρα. Ότι πετύχαμε δημιουργικά, ήταν μόνο από την ποιότητα του Μαρτίνες. Παρόλα αυτά κάναμε δύο καλές φάσεις, όπως αυτή με τον Μορένο που ήταν καθοριστική, όμως με το ‘αν’ δεν κερδίζεις στο ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε τα παιδιά, γιατί το άγχος και η νευρικότητα ήταν εμφανέστατη σε όλους. Ίσως κάποιοι δεν μπορούν να αντέξουν αυτή την ψυχολογική πίεση, όταν πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε ένα παιχνίδι. Με πρώτο ίσως εμένα, αλλά και τους παίκτες. Χάσαμε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς ουσιαστικά να δεχτούμε κάποια φάση από τον αντίπαλο. Αυτή η χρονιά θεωρώ ότι πρέπει να είναι οδηγός για την επόμενη».
Για τη «μάχη» των πλέι οφ: «Όταν χάνεις δύο συνεχόμενα παιχνίδια μέσα στην έδρα σου θεωρώ ότι εξαρτάσαι πάρα πολύ από τα αποτελέσματα των άλλων. Όπως έχει εξελιχθεί πλέον η κατάσταση δεν θέλω να πω πως τελείωσαν όλα οριστικά, όμως έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ τα πράγματα».


Για τις κακές εμφανίσεις μετά τη διακοπή λόγω αναβολών: «Σίγουρα μας επηρέασε και η διακοπή, αλλά μας έχει λείψει πάρα πολύ η ταχύτητα του Βιγιαφάνιες. Επίσης, είμαστε ίσως η ομάδα με τις περισσότερες κάρτες στην κατηγορία. Υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που έλεγα πως δεν ήθελα να μιλάω ακόμη για πλέι οφ. Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες και δεν ήξερα πως θα μπορούσαν να το διαχειριστούν. Είναι πολύ δύσκολο να σε κυνηγούν, για παιδιά που δεν έχουν την εμπειρία από πλέι οφ. Πιστεύαμε ότι τον Βιγιαφάνιες θα τον είχαμε. Δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε. Ένα παιχνίδι μέσα στην έδρα σου κατά 80% το κερδίζουν τα άκρα. Τα εξτρέμ δηλαδή και τα μπακ. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες, η απόσταση των οποίων σε σχέση με αυτούς που λείπουν και τα κενά των οποίων πρέπει να καλύψουν, είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα έπρεπε. Όταν έχεις τρία σέντερ μπακ όπως ο Κούσας, ο Μαλεζάς και ο Ετζενγκέλε, η απόστασή τους είναι πάρα πολύ κοντινή. Είναι και οι τρεις πάρα πολύ καλοί παίκτες για τον Παναιτωλικό. Σε κάποιες άλλες θέσεις όμως, όπως αυτή του Βιγιαφάνιες, αναγκάζεσαι να βάλεις τον Μαρτίνες στα άκρα αδυνατίζοντας τον άξονα ή να βάλεις κάποιους άλλους παίκτες που απέχουν αρκετά από τον Βιγιαφάνιες. Γι’ αυτό σας είπα πως η φετινή χρονιά θα πρέπει να είναι οδηγός για όλους στον Παναιτωλικό».

Για τις χειμερινές μεταγραφές και το κατά πόσο έχουν βοηθήσει: «Όταν παίρνεις το Γενάρη παίκτες, πρέπει να μπορούν να σε βοηθήσουν. Όταν ήρθε για παράδειγμα ο Λάζαρ ήταν πολύ δύσκολο να βρει θέση στην εντεκάδα αφού παίζαμε με τριάδα Γοδόι, Μαρτίνες και Φωτάκη. Δυστυχώς όμως και αυτός στάθηκε άτυχος και όταν χρειάστηκε να μας βοηθήσει τραυματίστηκε, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τον πάει αρκετά πίσω και να μη μας έχει βοηθήσει ακόμη όσο θα έπρεπε. Ο Σκαραμοτσίνο είναι ένα μπακ με πολύ επιθετικές αρετές, όμως και αυτός σύμφωνα με την ποιότητά του και την κλάση του δεν έχει δείξει αυτά που θα περιμέναμε. Ο Ρουσκουσέδα είναι ένας παίκτης που προσπαθεί πολύ στην προπόνηση και σήμερα πήρε την ευκαιρία να παίξει, αλλά έτσι όπως παίξαμε, ίσως τον αδικεί η συνολική παρουσία της ομάδας. Έτσι όπως είναι η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου δεν μπορείς να κάνεις πολλές μεταγραφές, γιατί είναι δύσκολο οι ποδοσφαιριστές να μπουν στο τακτικό κομμάτι. Επίσης ο πολύ καλός ποδοσφαιριστής είναι συνήθως σε ομάδα και πολύ δύσκολα έρχεται. Δεν μπορεί όμως μία ομάδα που έχει ως στόχο το καλοκαίρι να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία και έχει ως στόχο να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να τερματίσει μία θέση ψηλότερα από πέρυσι, να έχει εικοσιπέντε ισάξιους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς είναι δύσκολο με αυτή την κρίση και αυτό το ποδόσφαιρο που έχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: