Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Το πρώτο ντέρμπι χωρίς ντόπιο!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, το ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα διεξαχθεί δίχως ντόπιο ποδοσφαιριστή από τις δύο μεγάλες πόλεις των συλλόγων στο αρχικό σχήμα των δύο ομάδων! !

Το πρώτο ντέρμπι χωρίς ντόπιο!

Κανείς από τους 22 ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ» σήμερα το μεσημέρι, δεν έχει γεννηθεί εντός 50 χιλιομέτρων είτε από το γήπεδο της Λίβερπουλ, είτε από αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ.
Η τελευταία φορά που είχε καταγραφεί κάτι τέτοιο, ήταν στις 26 Απριλίου του 1992, στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων στην τότε πρώτη κατηγορία της Αγγλίας.
Σε 53 αναμετρήσεις για πρωτάθλημα και λοιπές εγχώριες διοργανώσεις, υπήρχαν εμβληματικές μορφές όπως ο Στίβεν Τζέραρντ (που το πιθανότερο είναι να βρεθεί στον πάγκο σήμερα), Τζέιμι Κάραγκερ, Στιβ ΜακΜάναμαν και Ρόμπι Φάουλερ, ενώ για τη Γιουνάιτεντ έδιναν το «παρών» οι Πολ Σκόουλς, Γκάρι και Φιλ Νέβιλ, Νίκι Μπατ και Ντάνι Γουέλμπεκ.
Δεν «πιάνει» ο Γουέιν Ρούνεϊ που είναι γεννημένος μεν σε μικρή απόσταση από το «Άνφιλντ», αλλά παίζει για τη Γιουνάιτεντ, ενώ ο Ράιαν Γκιγκς είναι Ουαλός, αν και δεν πρόκειται για ποδοσφαιριστή, αφού πλέον βοηθάει τον Φαν Χάαλ στον πάγκο.
Πίσω στον Απρίλη του 1992, η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει με σκορ 2-0 και στο γήπεδο, υπήρχαν 11 Άγγλοι ποδοσφαιριστές από το σφύριγμα της έναρξης της αναμέτρησης. Παρ' όλα αυτά, δεν είχε γεννηθεί κανείς σε απόσταση τουλάχιστον 50 χλμ. από το γήπεδο της ομάδας τους.
Εκείνη τη μέρα, αυτός που είχε καταγωγή από την κοντινότερη τοποθεσία ήταν ο Ρομπ Τζόουνς, που γεννήθηκε 51 χλμ. από το «Άνφιλντ», αλλά επί ουαλικού εδάφους. Ο Μάικ Φίλαν, γεννημένος στο Λάνκασαϊρ, είδε το πρώτο φως σε απόσταση 49 χλμ. από το «Ολντ Τράφορντ», αλλά μπήκε στο ματς με αλλαγή για τη Γιουνάιτεντ.
Στο πιο πρόσφατο ντέρμπι των δύο συλλόγων, στη νίκη (3-0) γι' αυτόν του Μάντσεστερ στο «Ολντ Τράφορντ», είχαν ο καθένας από έναν ντόπιο ποδοσφαιριστή. Για τους μεν «κόκκινους» ήταν ο Στίβεν Τζέραρντ και για τους τότε γηπεδούχους ήταν ο Τζέιμς Γουίλσον που έχει γεννηθεί 43 χλμ. από την έδρα των «κόκκινων διαβόλων».

Πηγή:england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: