Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Λίβερπουλ – Μαν. Γιουνάιτεντ!! (preview)

Το ντέρμπι των ντέρμπι! Δεν χωράει αμφιβολία. Και στο βάθος... το Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της πρώτης τετράδας της Πρέμιερ! Η αήττητη μέσα στο 2015, Λίβερπουλ, υποδέχεται τη σταθερή και με μικρό αβαντάζ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την 30η αγωνιστική του κορυφαίου πρωταθλήματος.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ, ούσα στο +2 από τη Λίβερπουλ. Στόχος, φυσικά, αν όχι η αύξηση αυτής της διαφοράς, η διατήρησή της και σε καμία περίπτωση το αρνητικό αποτέλεσμα που θα βάλει σε μεγάλες περιπέτειες την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ στην προσπάθεια που κάνει για την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ολλανδός κόουτς δούλεψε πολύ στο... ψυχολογικό κομμάτι όλη την περασμένη εβδομάδα και όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, αφού έκανε τον διαιτητή προκειμένου να «προπονήσει» τους παίκτες του στις αντιδράσεις τους και να προσέξουν ώστε να μην μπουν σε μπελάδες με πιθανή τιμωρία και αριθμητικό μειονέκτημα όπως έχει παρατηρηθεί στα ντέρμπι (βλ. με Σίτι στον πρώτο γύρο και με Άρσεναλ στο Κύπελλο). Στα ευχάριστα για τη Γιουνάιτεντ, η αυτοπεποίθηση μετά το εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και το 3-0 επί της Τότεναμ, όπως επίσης και η μονοετής ανανέωση του Μάικλ Κάρικ που... μεταλλάσεται σε παίκτη – προπονητή, όπως δήλωσε ο Λουίς Φαν Χάαλ.
Η Λίβερπουλ του Μπρένταν Ρότζερς με αρκετή δόση τύχης, αλλά με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του «Liberty» απέναντι στη Σουόνσι, πήρε τη νίκη, συνέχισε το κυνήγι για την πρώτη τετράδα και παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα μέσα στο 2015. Οι «κόκκινοι» έχουν αρχίσει πλέον να αποδίδουν όπως θα έπρεπε να το κάνουν από τον πρώτο γύρο της σεζόν και ευελπιστούν μπροστά στο κοινό τους, στο «Άνφιλντ» που σε τέτοια ματς μπορεί να λυγίσει τον αντίπαλο, να κάνουν σήμερα την προσπέραση στη βαθμολογία.
Αν η Λίβερπουλ καταφέρει να μην ηττηθεί ούτε σήμερα, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της Τσέλσι με τα 14 ματς πρωταθλήματος δίχως αρνητικό αποτέλεσμα μέσα σε μια σεζόν και φυσικά θα της δοθεί η ευκαιρία να γίνει και κάτοχος του ρεκόρ, επεκτείνοντάς το!
Σε περίπτωση που παραγκωνιστεί σήμερα ο Στίβεν Τζέραρντ, θα γίνει κάτι που ποτέ άλλοτε στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει συμβεί. Οι 11άδες των δύο ομάδων δεν θα έχουν κανέναν ντόπιο ποδοσφαιριστή, γεννημένο σε απόσταση τουλάχιστον 50 χλμ. από το γήπεδο του κάθε συλλόγου!
Στα αγωνιστικά, ο Λούκας Λέιβα επέστρεψε στις προπονήσεις της Λίβερπουλ έπειτα από πέντε εβδομάδες, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες η συμμετοχή του στο ντέρμπι. Ανάρρωσε από την ίωση ο Μπαλοτέλι.
Διαθέσιμος ξανά, έχοντας εκτίσει την τιμωρία της μιας αγωνιστικής για την αποβολή του στο ματς Κυπέλλου με την Άρσεναλ, είναι ο Άνχελ Ντι Μαρία για τους φιλοξενούμενους, σε αντίθεση με τον Τζόνι Έβανς που έχει ακόμα πέντε αγωνιστικές...
Απο τεστ ετοιμότητας θα περάσουν οι Λουκ Σο και Μάρκος Ρόχο.
Πιθανές ενδεκάδες:
Λίβερπουλ (3-4-3): Μινιολέ – Τσαν, Σκρτελ, Σακό – Στέρλινγκ, Χέντερσον, Άλεν, Μορένο – Λαλάνα, Στάριτζ, Κουτίνιο
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα – Βαλένσια, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Μπλιντ – Κάρικ, Ερέρα – Μάτα, Φελαϊνί, Γιάνγκ - Ρούνεϊ
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: