Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Όταν ο Λουίς Ενρίκε «καθάριζε» σε clasico!! (vids)

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τις περιπτώσεις που ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» ήταν ως ποδοσφαιριστής ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης.
Για τον Λουίς Ενρίκε το αποψινό Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης είναι το πρώτο του ως προπονητής στο Καμπ Νου. Το «βάπτισμα του πυρός» σε clasico το πήρε στο ματς του πρώτου γύρου στο Μπερναμπέου, όπου οι «μπλαουγκάνα» ηττήθηκαν με σκορ 3-1 από τη «βασίλισσα». Σήμερα θα είναι για πρώτη φορά αυτός γηπεδούχος και από τον πάγκο θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη, που θα της δώσει μεγάλο προβάδισμα στην υπόθεση-τίτλος.
Κάτι που έκανε ουκ ολίγες φορές ως ποδοσφαιριστής σε clasico. Ο Λουίς Ενρίκε έχει φορέσει τη φανέλα τόσο της Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και της Μπαρτσελόνα, ενώ έχει σκοράρει και με τις δύο ομάδες εναντίον της άλλης. Επειδή το αποψινό ντέρμπι διεξάγεται στη Βαρκελώνη, ας θυμηθούμε τις περιπτώσεις που ο νυν τεχνικός των «μπλαουγκράνα» είχε καθορίσει με δικά του γκολ το αποτέλεσμα του clasico στο Καμπ Νου. Φυσικά ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα.
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 3-0 (1998-99)
Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 1999 ο Λουίς Ενρίκε έδειξε την «αγάπη» του στην πρώην του ομάδα. Πριν το clasico της 22ης αγωνιστικής η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν τρεις βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα και ήθελε μόνο νίκη για να την πιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Λουίς Ενρίκε είχε αντίθετη γνώμη, όμως, καθώς σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ των «μπλαουγκράνα», πριν ο Ριβάλντο διαμορφώσει το τελικό 3-0, που έστειλε τους Καταλανούς στο +6 από τη «βασίλισσα». Στο τέλος της σεζόν το πρωτάθλημα κατέληξε στη Βαρκελώνη.



Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 (2000-01)
Ήταν το ντέρμπι της επιστροφής του «Ιούδα». Ο Λουίς Φίγκο είχε φύγει από την Μπαρτσελόνα για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης και στην επιστροφή του στο Καμπ Νου ως αντίπαλος ήρθε αντιμέτωπος με μια «καυτή» υποδοχή. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Λουίς Ενρίκε ήταν αυτός που άνοιξε με γκολ το δρόμο προς τη νίκη των «μπλαουγκάνα», με τον Σιμάο να διαμορφώνει το τελικό 2-0 για τους γηπεδούχους. Εκείνο το clasico διεξήχθη μόλις στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την Μπαρτσελόνα τότε να προσπερνά στη βαθμολογία τη Ρεάλ. Το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν κατέληξε στη «βασίλισσα».



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: