Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Όταν λέμε όλα, εννοούμε ...όλα μέσα!!

Βάζοντας 53 πόντους στο ημίχρονο(!), ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα 84-72 τον Παναθηναϊκό στον 3ο τελικό στο ΣΕΦ και θέλει μία νίκη για το 1ο πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια! Τρομερή ευστοχία οι ερυθρόλευκοι.
Όταν λέμε όλα, εννοούμε ...όλα μέσα!
Το αρχικό σερί με 7-0 έδειχνε πως ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με φουλ τις μηχανές, θέλοντας να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ, μην αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του. Με τους Κέσελ και Σπανούλη να σημειώνουν μαζί 17 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν γρήγορα την διαφορά σε διψήφιο αριθμό μέχρι και τους 12πόντους (27-15).
Με τους «πράσινους», λοιπόν, να έχουν πρόβλημα στο ριμπάουντ και 4λάθη έναντι κανενός του Ολυμπιακού, ήταν λογικό οι παίκτες του Ντούντα να κλείσουν την περίοδο μπροστά με 11 πόντους (29-18).
Καρμπόν με το πρώτο δεκάλεπτο ήταν η δεύτερη περίοδος στο ΣΕΦ με την διαφορά να εκτοξεύεται μέχρι και τους 18 πόντους (42-24) υπέρ του Ολυμπιακού! Η αιτία; Τα 10 λάθη που είχε φτάσει ο Παναθηναϊκός μετά από 17 λεπτά παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να έχει μόλις 1. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έπιασε και το +20 (53-33) με το καλάθι του Μάντζαρη, αλλά τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 53-35.
Το τρίτο δεκάλεπτο είναι συνήθως το καλύτερο του Παναθηναϊκού και αυτό συνέβη και απόψε. Μπορεί τα λάθη να συνεχίστηκαν, όμως και ο Ολυμπιακός είχε χάσει το καλό του πρόσωπο με αποτέλεσμα να τρέξει το Τριφύλλι ένα σερί 12-2 και να μειώσει στους 8 πόντους (55-47), μετά από έξι λεπτά παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο.
Αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό. Τρία τρίποντα του Ολυμπιακού με τους Παπανικολάου, Λο και Πρίντεζη έφτασαν ξανά την διαφορά στο +17 (66-49) και τον Παναθηναϊκό να έχει φτάσει στα 17 λάθη! Οι παίκτες του Ίβκοβιτς ήταν αποφασισμένοι να μην χαριστούν και να εκμεταλλευτούν την κάθε ευκαιρία και γι΄ αυτό έκλεισαν και την τρίτη περίοδο στο +18 με 69-51 και θα έπρεπε να αυτοκτονήσουν για να χάσουν το ματς, σύμφωνα και με την εικόνα που έδειχναν οι «πράσινοι».
Ο Ομπράντοβιτς είδε πως το ματς δεν γυρίζει με τίποτα και έριξε στο παρκέ τις... ρεζέρβες, δίνοντας ανάσες στους βασικούς ενόψει και του τέταρτου τελικού την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Από το 78-55 και το +23 με το τρίποντο του Γκετσεβίτσιους, ο Παναθηναϊκός 2λεπτά πριν από το τέλος μείωσε στους 12 (81-69) και τον Λόγκαν σε 1,30 λεπτό να φτάνει τους 9 πόντους.
Τελικά οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν τη νίκη με 84-72, κάνοντας το 2-1 στη σειρά διατηρώντας το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας και την Τετάρτη με νίκη στο ΟΑΚΑ (19:00) θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, εκτός και αν ο Παναθηναϊκός ισοφαρίσει σε 2-2 και όλα παιχτούν στον πέμπτο και τελευταίο τελικό στο Φάληρο.
Tα δεκάλεπτα: 29-18, 53-35, 69-51, 84-72

πηγή: sportdog.gr   

Ένας έμπειρος Ολλανδός στο τιμόνι της ‘ρωσικής αρκούδας’

Ο Dirk Advocaat γεννήθηκε στη Χάγη της Ολλανδίας το 1947. Ως ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε στη θέση του αμυντικού μέσου σε 9 διαφορετικές ομάδες σε Ολλανδία, Αμερική και Βέλγιο. Συνολικά στην καριέρα του, είχε 543 συμμετοχές και 28 γκολ.
Ένας έμπειρος Ολλανδός στο τιμόνι της ‘ρωσικής αρκούδας’
Σε ηλικία 31 ετών παίρνει δίπλωμα προπονητή και για 4 χρόνια προπονεί την ερασιτεχνική ομάδα DSVP, ενώ παράλληλα συνεχίζει την ποδοσφαιρική του καριέρα σε Sparta Rotterdam και Utrecht. Έκτοτε, ξεκινάει το μαγευτικό του ταξίδι στους πάγκους που του έχει χαρίσει 14 τίτλους με σημαντικότερους ένα Uefa Cup (2008) και ένα Uefa Super Cup(2008) με την Zenit Saint Petersburg.

Οι σταθμοί της προπονητικής καριέρας
Έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής της εθνικής Ολλανδίας 2 φορές (1984-1987,1990-1992) καθώς και πρώτος προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας του για άλλες 2 φορές (1992-1995, 2002-2004). Πέρα από την εθνική Ολλανδίας, έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία άλλων 4 εθνικών ομάδων:
  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα(2005),
  • Νότια Κορέα(2005-2006),
  • Βέλγιο(2009-2010) και
  • Ρωσία(2010-σήμερα).
  • Τέλος, έχει προπονήσει 8 ποδοσφαιρικούς συλλόγους: HFC Haarlem , SVV/Dordrecht ’90, PSV, Rangers, Borussia Mönchengladbach, Zenit, AZ Alkmaar ενώ από 1 Ιουλίου θα προπονεί ξανά την PSV.
Προσωπικό προφίλ
Είναι χωρισμένος και έχει μια κόρη. Παρόλο που έχει δουλέψει πολλά χρόνια στην Ρωσία δεν μιλάει τη γλώσσα. Ωστόσο, μετά από την κατάκτηση του Uefa Cup το 2008 ανακηρύχτηκε επίσημος πολίτης της Αγίας Πετρούπολης. Αξίζει να σημειωθεί πως φήμες λένε πως είναι αλκοολικός .

Η τακτική του Advocaat στο EURO 2012
Η Ρωσία βρίσκεται στον πρώτο όμιλο μαζί με την Ελλάδα, την Τσεχία και την Πολώνια. Ο Advocaat έχει χτίσει ένα αξιόμαχο σύνολο που μετράει 6 νίκες και 3 ισοπαλίες στα τελευταία 9 παιχνίδια. Το σύστημα που θα χρησιμοποιήσει είναι το 4-3-3 με τα εξής τακτικά χαρακτηριστικά:
  • αγωνιστικό βάθος, έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία και τη συνοχή μεταξύ των μεσοαμυντικών γραμμών
  • εκμετάλλευση της σωματοδομής των παικτών στον άξονα, σκληροτράχηλο παιχνίδι και έμφαση στο physical game 
  •  ‘διατήρηση θέσης’ και τακτική πειθαρχία από τα αμυντικά χαφ
  • ανάπτυξη από τις πτέρυγες, με επιθετικές ελευθερίες στους ταλαντούχους / ταχύς εξτρέμ Αρσάβιν – Ντζαγκόεφ
  • συχνές επελάσεις του αριστερού μπακ (Ζίρκοφ) και overlap με τον Αρσάβιν
  • σέντρες από τα πλάγια με στόχο το κεφάλι του μοναδικού επιθετικού Πομπρένιακ, ο οποίος θα παίξει ρόλο target man
Συμπέρασμα
Ο Advocaat έχει τη δυνατότητα να παντρέψει το ταλέντο των άκρων με τη δύναμη του άξονα, καθιστώντας τη Ρωσία εξαιρετικά ανταγωνιστική. Η τακτική του φιλοσοφία εφαρμόζεται με πειθαρχία από τους ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να θεωρείται πιθανή η πρωτιά στη φάση των ομίλων. Σε κάθε περίπτωση, η προσωπικότητα του Ολλανδού προπονητή διασφαλίζει ότι η ‘ποδοσφαιρική κουλτούρα’ των Ρώσων δε θα επηρεάσει αρνητικά τις προοπτικές τους για διάκριση στο Euro 2012.

πηγή:overlap.gr

Τελειώνει μέχρι την Τετάρτη!!

Τελειώνει μέχρι την Τετάρτη
Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη τονίζουν (και αισιοδοξούν) στον ΠΑΟΚ ότι θα έχει κλείσει ο νέος προπονητής, μετά την ειλημμένη απόφαση για απομάκρυνση του Λάζλο Μπόλονι. Αυτός θα είναι ο Γιώργος Δώνης ή ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Ο πρώην τεχνικός του Ατρόμητου έχει συγκεκριμένη πρόταση στα χέρια του και μπροστά του τα επόμενα 24ωρα για να δώσει την οριστική του απάντηση. Σε διαφορετική περίπτωση οι ιθύνοντες του «Δικέφαλου του Βορρά» θα προχωρήσουν την δεύτερη περίπτωση.

Αυτό λένε, απαντώντας εμμέσως στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν.


πηγή: sport-fm.gr

Χτύπησε Ιμπραΐμοβιτς και… το ‘φχαριστήθηκε! (video)

Χτύπησε Ιμπραΐμοβιτς και… το ‘φχαριστήθηκε! (video)
Τα πόδια του είναι μαγικά.

Το κεφάλι του απ’ τα δυνατότερα.

Αλλά και η… μάπα του από τις πιο ανθυγιεινές, μωρ’ αδερφάκι μου!

Κι ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ δεν δίστασε να το επιβεβαιώσει δημοσίως!

Ως ο κλασικότερος από τους πολυάριθμους «εχθρούς» που έχει δημιουργήσει τόσα χρόνια ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στα γήπεδα, ο Ολλανδός επιθετικός χρησιμοποίησε το μπλαζέ υφάκι του Σουηδού για να… βελτιώσει τις ικανότητές του στο γκολφ.

Έχοντας, λοιπόν, στο μυαλό τη διαχρονική κόντρα τους (που κρατάει από όταν ήταν συμπαίκτες στον Άγιαξ, ξεκίνησε από ένα τάκλιν που τον τραυμάτισε σε ένα φιλικό Σουηδίας-Ολλανδίας το 2004 και συνεχίστηκε με αιχμηρές δηλώσεις εκατέρωθεν τόσα χρόνια) ο Φαν Ντερ Φάαρτ δεν παρουσιάστηκε απλά αποτελεσματικότερος μόλις άλλαξε ο στόχος! Αλλά πανηγύρισε και σαν… γκολ μόλις τον πέτυχε!


Van der Vaart vs Zlatan από soccermr



πηγή: sport-fm.gr

Πάνε για ανανέωση!

Πάνε για ανανέωση
Μπορεί ο Πανσερραϊκός να μην μπήκε στα πλέι οφ (διεκδικεί την είσοδο δια της δικαστικής οδού) όμως είναι σίγουρο πως οι Σερραίοι θέλουν να ετοιμάσουν την ομάδα τους για τηνέα σεζόν.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου θα παραμείνει στο τιμόνι και τη νέα σεζόν με σκοπό να οδηγήσει τον Πανσερραϊκό στην Σούπερ Λίγκα και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να «τελειώνει» από νωρίς τις ανανεώσεις των συμβολαίων.

Ο Έλληνας τεχνικός θέλει να στελεχώσει από νωρίς το ρόστερ του, ώστε να είναι σε θέση να ξέρει με ποιους παίκτες θα δουλέψει τη νέα σεζόν. Οι πρώτοι παίκτες που θα ανανεώσουν είναι Κώστας Κιάσσος, Γιώργος Παρασκευαΐδης και ο Σάμι Μπανγκουρά. Είναι παίκτες που έχουν προσφέρει στην ομάδα και ο Γρηγορίου θα ήθελε να τους έχει και την επόμενη σεζόν.


πηγή: sport-fm.gr

Ιταλία, όπως λέμε «Γιούβε»

Ιταλία, όπως λέμε «Γιούβε»
Την άποψή του ότι η εθνικής Ιταλίας μοιάζει πάρα πολύ με την ομάδα του την Γιουβέντους, εξέφρασε ο Αντρέα Πίρλο.

Ο μέσος των «μπιανκονέρι», πιστεύει πάρα πολύ στις ικανότητες των συμπαικτών του και θεωρεί ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του θα έχει μία πολύ καλή παρουσία στο ερχόμενο Euro, ενώ σχολίασε και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία.

«Αυτή η εθνική μοιάζει σε πάρα πολλά με την Γιουβέντους. Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό στην διοργάνωση. Έχουμε την ικανότητα και την ποιότητα να πετύχουμε. Διασκεδάζουμε το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε μαζί. Αυτό είναι το στοιχείο που μας κάνει δυνατούς. Στόχος μας είναι να βρεθούμε στα ημιτελικά. Είμαστε η Ιταλία και μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο έμπειρος παίκτης της «σκουάντρα ατζούρα».

Όσον αφορά την πιθανότητα να αγωνιστεί με τη φανέλα της εθνικής ομάδας και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, σχολίασε: «Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να αγωνιστώ με την εθνική στο Μουντιάλ. Αυτή την στιγμή το μόνο που με απασχολεί είναι το Euro».

Επιπλέον έριξε και το… καρφί του στη Μίλαν, για το γεγονός, ότι οι ιθύνοντες του συλλόγου πίστευαν ότι έχει ξοφλήσει ως ποδοσφαιριστής, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, όπως τόνισε ο ίδιος.



πηγή: sport-fm.gr