Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ποδαρικό με το δεξί!

Ποδαρικό με το δεξί!
Πρώτο δείγμα θετικό για την εθνική Αγγλίας, πρεμιέρα με νίκη για τον Ρόι Χότζον! Τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν με σκορ 1-0 της Νορβηγίας, με τον Άσλεϊ Γιανγκ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ στο φιλικό του Όσλο. Δεν εντυπωσίασε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, η σοβαρότητα, η υπομονή και η διάθεση το κέρδος!

Χωρίς να κλέψει καρδιές και …μάτια, αλλά δείχνοντας ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο, η Αγγλία πήρε τη νίκη, δείχνοντας ότι μπορεί να αποδώσει ακόμη καλύτερα.

Ο Χότζον είδε τους παίκτες του να κυκλοφορούν καλά την μπάλα και να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα, κόντρα σε μία σαφώς πιο αδύναμη ομάδα, η οποία –όμως- αγωνίστηκε με πάθος και έψαξε τη νίκη.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός μπορεί να κρατήσει την εμφάνιση των Άντι Κάρολ και Άσλεϊ Γιανγκ, οι οποίοι απέδωσαν ικανοποιητικά και συνεργάστηκαν σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ το 4-2-3-1 έδειξε να αποδίδει. Εγγύηση ο Τζόλεον Λέσκοτ στην άμυνα, ο οποίος έφερνε την ηρεμία μπροστά από την εστία του Ρόμπερτ Γκριν.

Α’ Ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με φόρα στο παιχνίδι και κράτησαν σε απόσταση τον Άντι Κάρολ από τους μέσους της Αγγλίας, κάτι που είχε αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται εύκολα ο άσος της Λίβερπουλ. Οι παίκτες του Ρόι Χότζον κράτησαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου και με καλή κυκλοφορία προσπαθούσαν να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Η συνεργασία του Στιούαρτ Ντάουνινγκ με τον Κάρολ δεν έφερε αποτέλεσμα στο 5ο λεπτό, για να έρθει 4΄αργότερα το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Άσλεϊ Γιανγκ σκόραρε με προσωπική ενέργεια και έδιωξε το όποιο άγχος υπήρχε.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με όπλο τις συνεχείς πάσες ανάμεσα στους Τζέραρντ, Πάρκερ και Γιανγκ και μπόρεσαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Η μεγάλη φάση έλειψε μπροστά από τις δύο εστίες, με την Αγγλία να δείχνει υπομονή στο παιχνίδι της και τη Νορβηγία να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα.



Β’ Ημίχρονο

Ο Ρόι Χότζον επέλεξε να κρατήσει ένα βασικό κορμό και έκανε λίγες αλλαγές, τουλάχιστον όσον αφορά στους βασικούς συντελεστές της ενδεκάδας. Ο Γκάρεθ Μπάρι αγωνίστηκε δίπλα στον Σκοτ Πάρκερ, πριν έρθει η αντικατάστασή του στο 73΄, μετά από ένα μικρό τραυματισμό του.

Τα «τρία λιοντάρια» συνέχισαν να κρατούν την μπάλα, χωρίς να απειλήσουν σημαντικά, ενώ ο Γκριν δεν απειλήθηκε σοβαρά, αν και η Νορβηγία ανέβασε ρυθμό. Οι γηπεδούχοι κέρδιζαν σταδιακά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και μπόρεσαν να πάρουν την κατοχή, χωρίς –όμως- να φανεί αυτό στο τελικό σκορ.

Η Αγγλία πήρε τη νίκη, με τον Ρόι Χότζον να κάνει ποδαρικό με το δεξί και να καλείται πλέον να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις, ώστε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να φανεί πιο δυνατό στην τελική φάση του Euro 2012.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Νορβηγία: Άλμενινγκ – Χόγκλι(Ρουντ 40’), Ντέμιντοφ, Χάνγκελαντ, Ρίισε – Τετέι(Γιένσεν 90’), Ελγιουνούσι, Χένρικσεν(Μπερίσα 84’), Πέντερσεν(Γκριντχάιμ 62’), Μπράατεν(Χούσεκλεπ 74’) - Αμπντελαουέ

Αγγλία: Γκριν – Τζόουνς(Κέλι 88’), Γιαγκέλκα, Λέσκοτ – Μπέινς – Τζέραρντ(Μπάρι 46’) / (Χέντερσον 73’), Πάρκερ(Γουόλκοτ 56’) – Γιανγκ(Τσάμπερλεϊν 72’), Μίλνερ, Ντάουνινγκ(Ντάουνινγκ 85’) – Κάρολ

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: