Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Διμέτωπη μάχη με το χρόνο στον Άρη!

Ο Αλέξης Τσαρούχας γράφει για την κρίσιμη Δευτέρα του Άρη.
Διμέτωπη μάχη με το χρόνο στον Άρη
Ιδιαιτέρως καθοριστική είναι η Δευτέρα για τα επόμενα βήματα του Άρη. Πρώτα απ’ όλα η ομάδα της Θεσσαλονίκης πρέπει να βρει τον τρόπο –και αυτό προϋποθέτει και χρήματα- να κλείσει θετικά για εκείνη τις υποθέσεις Σηφάκη και Σανκαρέ, αφού διαφορετικά θα εκδικαστούν οι προσφυγές τους.
Οι κίτρινοι δεν επηρεάζονται άμεσα στο θέμα της αδειοδότησης αφού οι οφειλές τους δεν αφορούν το διάστημα προς τις 31 Δεκεμβρίου, για το οποίο κρίνονται οι ΠΑΕ, αλλά δεν θέλουν να επιδεινωθεί η εικόνα της εταιρίας στο κομμάτι της «βιωσιμότητας» από την βεβαίωση ενός χρέους προς τους δύο παίκτες που ίσως να αφορά και μη δεδουλευμένα χρήματα.
Κατόπιν, πρέπει να κλείσει και το θέμα της τριμερούς σύμβασης ανάμεσα στην Κοινωνία Μελών, τον ερασιτέχνη και την ΠΑΕ για τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει κάθε πλευρά, κατά την υλοποίηση του σχεδίου που πρότεινε ο Θανάσης Αθανασιάδης και ενέκρινε η πρόσφατη γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών.
Σ’ αυτό το τριετές πλάνο, η Κοινωνία ζητά μεταξύ άλλων, τα χρήματα που θα τοποθετηθούν στην ΠΑΕ πέραν των εσόδων της, να καλύψουν ανελαστικές υποχρεώσεις της εταιρίας, να εμφανίζεται ανά έτος βελτίωση της καθαρής θέσης της ΠΑΕ και να γίνεται η καταβολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.
Ο Α.Σ. θέλει στην τριετία κατά την οποία θα τρέχει το εγχείρημα να έχει εξασφαλισμένα ποσοστά από την ΠΑΕ για την ομαλή λειτουργία του και η ΠΑΕ, να τεθούν σε καθεστώς μεσεγγύησης οι μετοχές.
Για την ολοκλήρωση της σύνταξης του σχετικού συμφωνητικού, συνεχίζονται διαβουλεύσεις ανάμεσα σε νομικούς των τριών πλευρών.
Σε ότι αφορά τη δανειακή σύμβαση ανάμεσα στο Θανάση Αθανασιάδη και τον Ισπανό Φερνάντο Πλα Μπενέιτο, από κύκλους της ΠΑΕ προκύπτει ότι είναι έτοιμη.
Με το κλείσιμο αυτών των ζητημάτων, η ΠΑΕ θα προχωρήσει στην κατάθεση έφεσης κατά της αρνητικής εισήγησης της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ, ώστε να υποστηρίξει τις θέσεις της, να δώσει νέα στοιχεία και διευκρινίσεις στην εφετειακή επιτροπή και να εξασφαλίσει το «ΟΚ» που θα δρομολογήσει στη συνέχεια και τις ενέργειες για το σχηματισμό της ομάδας της νέας περιόδου.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: