Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Νεκρός οπαδός στην Αργεντινή!

Την ήττα γνώρισαν οι Ολ Μπόις με 1-0 στην έδρα της Λανούς σε ένα από τα τρία σαββατιάτικα (25/05) παιχνίδια της Clausura της Αργεντινής, το οποίο σημαδεύτηκε από τον θάνατο ενός oπαδού.
Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης φανατικοί οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν έξω από το γήπεδο. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, αφού ένας οπαδός απεβίωσε και πέντε ακόμα μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσηλευτικό κέντρο με σοβαρούς τραυματισμούς. Άλλωστε οι οπαδοί της Λανούς έφεραν μαζί τους όπλα.
Στο 51ο λεπτό του ίδιου του αγώνα, ο Μαριάνο Παβόνε, πρώην επιθετικός της Ρεάλ Μπέτις, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, αφού δέχθηκε ασίστ από τον Σίλβιο Ρομέρο. Έτσι οι Ολ Μπόις απώλεσαν ευκαιρία να βρεθούν μόνοι στην κορυφή της κατάταξης.
Συγκεκριμένα  οι Ολ Μπόις έμειναν στους 27 βαθμούς, ενώ η Λανούς συμπλήρωσε 23. Η ομάδα του Γκάμπριελ Σούρερ έχει διαφύγει τον κίνδυνο του υποβιβασμού, αλλά οι Ολ Μπόις παραμένουν στη 12η θέση της τριετής κατάταξης.
Με 1-0 επικράτησε και η Αρχεντίνος Τζούνιορς της Μπάνφιλντ. Ο Πάμπλο Μπαρζόλα ευστόχησε σε πέναλτι στο 75ο λεπτό και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Αντίθετα ο Νερέο Φερνάντεζ απέκρουσε πέναλτι του Φεντερίκο Φερέιρα στο 26ο λεπτό, αφού αποβλήθηκε ο βασικός τερματοφύλακας της Αρχεντίνος, Λουίς Οχέδα. Στο 38ο λεπτό αντίκρισε κόκκινη και ο Αλεχάντρο Ντελφίνο, οπότε αμφότερες οι ομάδες συνέχισαν με δέκα παίκτες.
Πλέον η Αρχεντίνος έχει 23 βαθμούς και η Μπάνφιλντ δέκα, ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές στην Clausura και στο φετινό πρωτάθλημα. Στην τριετή κατάταξη, οι νικητές έχουν ξεφύγει από τις «επικίνδυνες» θέσεις, ενώ η Μπάνφιλντ παραμένει δύο θέσεις πάνω από την «καυτή» ζώνη.
Τέλος, ο Τζιοβάνι Μορένο πρόσφερε το πολύτιμο 1-0 της Ρασίνγκ Κλουμπ στην έδρα της Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα. Άλλωστε η ομάδα του Σεμπάστιαν Σάχα, πρώην γκολκίπερ της ΑΕΚ, χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη, για να ξεφύγει από την «καυτή» ζώνη της τριετής κατάταξης. Τελικά τη πήρε με γκολ του Τζίο, αν και πέρασε αρκετές δύσκολες στιγμές στον αγώνα.
Έτσι η Ρασίνγκ συμπλήρωσε 18 βαθμούς στην Clausura και πήρε σπουδαία «ανάσα». Από την άλλη, η Μπελγκράνο έμεινε στους 21, ενώ έχει εξασφαλίσει ήδη την παραμονή της.
Παρακάτω όλα τα σαββατιάτικα (26/05) αποτελέσματα:
Λανούς-Ολ Μπόις 1-0
Αρχεντίνος Τζούνιορς-Μπάνφιλντ 1-0
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα-Ρασίνγκ Κλουμπ 0-1










 
πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: