Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Φαβορί με ερωτηματικό!

Η Ολλανδία ετοιμάζεται δυναμικά για ένα ακόμα Euro και ο γκεστ σταρ στα Ball Boys, Δημήτρης Τομαράς, γράφει για μία ιδιαίτερα ισχυρή και συνάμα απρόβλεπτη Εθνική, που αποτελεί ένα φαβορί με... ερωτηματικό.
Φαβορί με ερωτηματικό!

Η ανακοίνωση της αποστολής της Εθνικής Ολλανδίας άνοιξε για τα καλά έναν νέο κύκλο συζητήσεων προβλέψεων και εκτιμήσεων για το που τελικά μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα στο φετινό Euro. Ο Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ αποφάσισε να μην πειράξει επί της ουσίας τον κορμό της ομάδας που ο ίδιος έφτασε προ διετίας στον τελικό του Μουντιάλ (σ.σ. ο 60χρονος τεχνικός βρίσκεται από το 2008 στον πάγκο της).
Απλώς έκανε ορισμένες διαφοροποιήσεις. Η... έκπληξη της 23άδας είναι η παρουσία του 18χρονου Βίλεμς της Αϊντχόφεν σε αυτήν. Εκτός από την άλλη έμειναν οι Ντε Γιονγκ, Ανίτα, Μάχερ και Λενς.
Ανάμεσα στους εκλεκτούς για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υπάρχουν και οι «λεγεωνάριοι» πια Ρόμπεν, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι και Φαν Μπόμελ. Αναμφίβολα η μεγάλη.. πληγή των ισχυρών κατά τ' άλλα Ολλανδών ή η αχίλλειος πτέρνα τους εάν θέλετε είναι η άμυνά τους.
Η τετράδα με Ματάισεν, Χάιτινγκα (τα δύο στόπερ) και Ντερ Βιλ (δεξί μπακ), Μπουμπά (αριστερό) δεν εμπνέει την ανάλογη σιγουρία και σίγουρα δεν είναι επιπέδου... Ολλανδίας. Δεν θυμίζει δηλαδή καλούς αμυντικούς παλαιότερων εποχών όπως για παράδειγμα τον θηριώδη Γιαπ Σταμ.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Στεκέλενμπουργκ που είναι ο καλύτερος πορτιέρο που υπάρχει στην αποστολή. Στο κέντρο αναμένεται να δούμε δύο αμυντικά χαφ μπροστά από την άμυνα προκειμένου τα μετόπισθεν να καλύπτονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο ένας θα είναι ο Φαν Μπόμελ και ο άλλος ο Γιόνγκ ή ο Στρούτμαν με τον Στρούτμαν να προέρχεται από μία πολύ καλή χρονιά αλλά να είναι αρκετά άπειρος. Στις πτέρυγες θα τοποθετηθούν δεξιά οι Ρόμπεν και αριστερά ο Φαν Πέρσι για να πάει ο Σνάιντερ πίσω από μοναδικό προωθημένο Χούντελαρ.

Η μεγάλη δύναμη των Ολλανδών, το... υπερόπλό τους, είναι το κέντρο και η επίθεση. Εκεί θα βασιστούν. Για την μεσαία γραμμή και την γραμμή κρούσης υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Θα ποντάρουν πάνω σε μεγάλα τους ατού, όπως είναι οι Φαν Πέρσι, Σνάιντερ, Ρόμπεν και Χούντελαρ.

Εξ αυτών πάντως καλή σεζόν έχουν κάνει μόνο οι Φαν Πέρσι και Χούντελαρ. Ο Σνάιντερ έχει βγει από μία αρκετά κακή σεζόν με την Ίντερ ενώ με τον Ρόμπεν είδαμε όλοι μας το τι συνέβη στον τελικό και το πόσο κακή ψυχολογία απέκτησε μετά από το μεγάλο αυτό ματς ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Τσέλσι.

Προσωπικά θεωρώ ότι οι Φαν Πέρσι, Σνάιντερ και Ρόμπεν θα είναι τα βαρόμετρα για την ομάδα του Μάρβαϊκ. Εάν... τραβήξουν αυτοί και πιάσουν το peak των ικανοτήτών τους όλα είναι πιθανά. Όλα μπορούν να γίνουν για ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που έτσι και αλλιώς εμφανίζεται ως ένα από τα φαβορί για την... κούπα.

Γενικότερα πάντως η Ολλανδία έχει αποδείξει στο πέρασμα των χρόνων και μέσα από τις συμμετοχές της σε μεγάλες διοργανώσεις ότι όσο εύκολα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά άλλα τόσο εύκολα μπορεί ν' αποκλειστεί απ' το ξεκίνημά τους.
Και αυτό που κυρίως θα πρέπει να προσέξει είναι τα πρώτα της παιχνίδια. Πρόκειται για ομάδα ψυχολογίας. Εάν της πάει καλά ένα τουρνουά είναι σε θέση να τα... σαρώσει όλα στο πέρασμά της.

Στο... χέρι των μεγάλων αστέρων των Ολλανδών (σ.σ. και ειδικά του... λαβωμένου Ρόμπεν, που θα έχει πολλά ν' αποδείξει στον εν λόγω θεσμό) είναι να δείξουν το τι είναι σε θέση να κάνουν και να διεκδικήσουν ένα ακόμα τρόπαιο. Ξέρουν πολύ καλά ότι εάν παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο, μπορούν να πάνε μέχρι τον τελικό.
Το εάν θα τα καταφέρουν θα φανεί ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο... Στο γήπεδο εξάλλου αποτυπώνεται με τον πιο σκληρό τρόπο το ποιος είναι το πραγματικό φαβορί και το ποιος όχι.


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: