Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Μπόλονι: «Λόγος για χαμόγελα στην Ελλάδα η πρόκριση στο Euro»

Ως ένα λόγο για να χαμογελάσουν οι Έλληνες χαρακτήρισε ο Λάζλο Μπόλονι την πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στο Euro 2012, τονίζοντας παράλληλα ότι με τον Φερνάντο Σάντος υπάρχει η ίδια φιλοσοφία με αυτήν του Ότο Ρεχάγκελ.
Ο Ρουμάνος πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε στην ιστοσελίδα της «L’ Equipe» και είπε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα διατηρεί την ίδια φιλοσοφία που είχε και επί Ρεχάγκελ. Θέλει να κατεβάζει το ρυθμό του αγώνα, να κλείνει τους χώρους και να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες. Όμως, οι μέσοι της έχουν μεγαλώσει σε ηλικία.
Ο Σάντος είναι ένας προπονητής με μεγάλη πείρα και δουλεύει με ό,τι έχει στα χέρια του. Λίγοι νέοι παίκτες αναδεικνύονται στην Ελλάδα και ο μέσος όρος ηλικίας είναι μεγάλος. Εγώ έβαλα έναν 17χρονο σε ματς με την Τότεναμ για το Europa League και έγινε... σκάνδαλο».
Στη συνέχεια, ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη: «Ο Σαλπιγγίδης είναι ό,τι χρειάζεται η Ελλάδα για την τακτική της. Δεν είναι ένας Μαλουντά, που θα κάνει κούρσες και θα τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα, αλλά «παγώνει» το παιχνίδι και ανοίγει διαδρόμους με τις κινήσεις του».
Αναφορικά με την πρόκριση της Ελλάδας στην τελική φάση είπε: «Η πρόκριση της Ελλάδας έδωσε στον κόσμο ένα λόγο να χαμογελά στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα. Περίμενα περισσότερη τρέλα, αλλά η κρίση στη χώρα είναι τέτοια, συμπεριλαμβανομένου και του ποδοσφαίρου, που είναι φυσιολογικό.
Το πιο τρελό θα ήταν να επαναλάβουν την επιτυχία του 2004 και να βγουν την ίδια στιγμή από την Ευρωζώνη. Ο όμιλος της Ελλάδας δεν έχει πολύ υψηλό επίπεδο. Μπορούν να περάσουν στην επόμενη φάση. Μετά όμως...»


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: