Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Δεν "χ"αλαστήκαμε κιόλας... (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλή κατά διαστήματα εμφάνιση και ισοπαλία της Εθνικής στο φιλικό 1-1 με τη Σλοβενία (το γκολ ο Τοροσίδης), στο προτελευταίο φιλικό πριν EURO. Άρεσαν οι νέοι, η άμυνα, ενώ σταθερός ήταν ο Χαλκιάς, αλλά θέλουμε δουλειά...
Δεν "χ"αλαστήκαμε κιόλας... (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι παίκτες του Σάντος δεν... θάμπωσαν, αλλά η Ελλάδα έδειξε τα καλά της στοιχεία, με σφικτή άμυνα, καλό πρέσινγκ και συγκέντρωση, έχοντας από ένα καλό διάστημα σε κάθε ημίχρονο στην επίθεση. Αμυντικά, θα παίρναμε άριστα, αν δεν δίναμε στο τέλος φάουλ έξω από την περιοχή, από όπου προήλθε το 1-1.
Επιθετικά, πλην του γκολ του Τόρο στο 7` κάναμε κάποιες καλές φάσεις, με μακρινά σουτ και κάποιες εμπνεύσεις από Νίνη και Φορτούνη, αλλά σίγουρα μπροστά δεν είμαστε και σούπερ... Αν δεν υπήρχε και η κόκκινη του Κονέ στο τέλος. Θέλουμε δουλειά, πάντως. Τελευταίο τεστ με την Αρμενία στις 31/5.
Μια φάση και γκολ!
Μανιάτης και Τοροσίδης συνεργάστηκαν άψογα στο 7` και ο τελευταίος με με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ στην πρώτη καλή φάση της Εθνικής. Τα δυσάρεστα για τον "Τόρο" ήρθαν μετά στο 23`, όταν έγινε αναγκαστικά αλλαγή, νιώθοντας ενοχλήσεις στο γόνατο...
Ανασταλτικά, η Ελλάδα με καλό πρέσινγκ δεν τα πήγαινε άσχημα κόντρα στους -υπερβολικά κάποιες φορές- ψυχωμένους Σλοβένους, αλλά από τη μέση και μπροστά, με εξαίρεση τη φάση του γκολ, η Εθνική μας είχε κάποια προβλήματα στην ανάπτυξη...
Προς το τέλος, απειλήσαμε με δύο σουτ από "Κάρα" και "Κατσούρ", αλλά εκτός από μια καλή κυκλοφορία δεν δημιουργήσαμε ιδιαίτερα προβλήματα στον Χαντάνοβιτς, αλλά ούτε εμείς κινδυνέψαμε σοβαρά, πλην μιας φάσης με τον Μάταβζ στο 41`.
Αλλαγές και δοκιμές
Στο β` μέρος, ο Μαλεζάς μπήκε και πήγε στο κέντρο της άμυνας και ο Παπασταθόπουλος μετακόμισε στα δεξιά. Ο Μανιάτης επέστρεψε και πάλι στον άξονα, ενώ ο Φορτούνης πήγε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, εκεί όπου αγωνιζόταν και ο Σαμαράς.
Παρά την ευκαιρία του Σούλερ στο 47`, οι παίκτες μας πατούσαν καλύτερα στο διάστημα 50` με 60`, με τον Γκέκα να χάνει μια καλή ευκαιρία λίγο μετά και τους Φορτούνη και Νίνη να είναι ιδιαίτερα ορεξάτοι.
Στο 64` μπήκαν "Λύμπε" και Μήτρογλου, με τον Σάντος να αλλάζει τη διάταξη σε 4-2-3-1, με τον 23χρονο φορ να πηγαίνει κορυφή και την Ελλάδα να ελέγχει πλέον άνετα το ματς. Στο 71` ο Χαλκιάς έκανε διπλή σπουδαία επέμβαση σε φάουλ του Ιλισιτς αρχικά και μετά στο σουτ του Σούλερ, κρατώντας το μηδέν.
Από `κει και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, αλλά δώσαμε και πάλι φάουλ έξω από την περιοχή και ο Ίλισιτς δεν αστόχησε και με φοβερή εκτέλεση διαμόρφωσε στο 87` το τελικό 1-1. Να σημειωθεί και η πλέον βλακώδης κόκκινη του Κονέ στις καθυστερήσεις, για χτύπημα στον Σέζαρ...
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζοργκενχόφερ (Αυστρία).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90'+2 Κονέ.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 16' Κατσουράνης, 70' Παπασταθόπουλος - 27' Κιρμ, 45' Ματάβζ, 59' Μπρέτσκο, 67' Κούρτιτς, 84' Μπίρσα.
ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Τοροσίδης (23' Τζιόλης), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης (46' Μαλεζάς), Καραγκούνης, Μανιάτης (64' Λυμπερόπουλος), Σαμαράς (46' Φορτούνης), Γκέκας (64' Μήτρογλου), Νίνης (72' Κονέ).
ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Σαμίρ Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς (21' Κέλαρ), Κούρτιτς, Ραντοσάβλεβιτς (85' Μέρτελ), Βρσιτς (46' Λιούμπλιανκιτς), Κιρμ (66' Ίλισιτς), Σίσιτς (46' Μπίρσα), Μάταβζ (79' Βελίκονια).





πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: