Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Απέδρασε με Περόνε!!

Από το χέρι πήρε ο Περόνε τον Ηρακλή, που ξεκίνησε με το δεξί στην Football League, επικρατώντας 1-0 στην έδρα του Πιερικού. Σπουδαίο «διπλό» για την Ζάκυνθο που νίκησε (0-2) τον Ολυμπιακό Βόλου.

Απέδρασε με Περόνε
Είναι από τους ποιοτικότερους παίκτες της ομάδας (αν όχι ο ποιοτικότερος) και το έδειξε με το «καλημέρα».

Ο Εμάνουελ Περόνε πέτυχε το μοναδικό τέρμα του Ηρακλή στην Κατερίνη επί του Πιερικού και χάρισε τη νίκη (0-1) στην ομάδα του, που τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Αργεντινός επιθετικός έφυγε από την Καλλονή.

Ο 31χρονος φορ σκόραρε με κεφαλιά στο 53’, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Πουρτουλίδη, ενώ στο 65' αντίκρισε κίτρινη κάρτα και τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης αντικαταστάθηκε και στην θέση του πέρασε ο Τόσκας.

Νίκη και για τον έτερο Ηρακλή της κατηγορίας, που επικράτησε 2-0 της Καλλιθέας στα Ψαχνά για την πρεμιέρα της Football League. Οι γηπεδούχοι σκόραραν δύο φορές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με τον Γουόρντεν να κάνει το 1-0 στο 36’ και τον Νάκα να ζευγαρώνει τα τέρματα της ομάδας του στο επτά λεπτά αργότερα.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) του Μπριλάκη στο 75ο λεπτό.

Η Ζάκυνθος πήρε πολύ δύσκολη και αναπάντεχη νίκη μέσα στον Βόλο με 2-0 επί του Ολυμπιακού. Τα δύο τέρματα της αναμέτρησης μπήκαν πολύ νωρίς, καθώς ο Αποστόλου σκόραρε στο 9' και ο Τσοπέλας στο 14ο λεπτό.

Αναλυτικά η πρεμιέρα
Βόρειος όμιλος


Παρασκευή 10/10
Λαμία - Αγροτικός Αστέρας 1-0
(85’ Ρεπετσάς)

Κυριακή (12/10)
Εθν. Σερρών - Αιγινιακός 0-0

Πιερικός - Ηρακλής 0-1
(53' Περόνε)

Αναγέννηση Καρδίτσας - Τύρναβος 0-0

Ολυμπιακός Βόλου - Ζάκυνθος 0-2
(9' Αποστόλου, 14' Τσοπέλας)

Δευτέρα 12/10
ΑΕΛ - Απόλλων 1926 (18.00)

Νότιος όμιλος
Παρασκευή 10/10

Απόλλων Σμύρνης - Φωστήρας 1-0
(88’ Κοτσώνης)

Σάββατο 11/10
Ηρακλής Ψαχνών - Καλλιθέα 2-0
(36' Γουόρντεν, 43' Νάκας)

Άλιμος - Πανηλειακός 1-1
(5' Ιωάννου-15' Τσίτας)

Επισκοπή - Αχαρναϊκός 1-1
(58' Δουμάνης-50' Παπατόλιος)

Ερμιονίδα - Χανιά 0-0

Παναιγιάλειος - ΑΕΚ (18.00)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:
Βόρειος όμιλος
Φωκικός - Λαμία
Αγροτικός Αστέρας - ΑΕΛ
Απόλλων 1926 - Πιερικός
Αιγινιακός - Αναγέννηση Καρδίτσας
Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου
Τύρναβος - Ζάκυνθος

Νότιος όμιλος
Παναχαϊκή - Ηρακλής Ψαχνών
Καλλιθέα - Άλιμος
Πανηλειακός - Παναιγιάλειος
Αχαρναϊκός - Ερμιονίδα
ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης
Χανιά - Φωστήρας*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήττες για τους Έλληνες της ACB!!

Ηττημένοι ήταν Τσαϊρέλης, Λαμπρόπουλος και Γιαννόπουλος στη δεύτερη αγωνιστική της ACB.

Ήττες για τους Έλληνες της ACB
Με καλάθι του Τζέισον Ρόμπινσον στο 1’’ πριν το τέλος, η Σαραγόσα «απέδρασε» από την Τενερίφη απέναντι στην Κανάριας των δύο Ελλήνων. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης είχε 4 πόντους (2/2 βολές, 1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 14:52, ενώ ο Φώτης Λαμπρόπουλος είχε 2 πόντους (1/3 δίποντα) και 1 ασίστ σε 14:01.

Η Ομπραντόιρο έχασε με 72-57 από τη Γκραν Κανάρια, με τον Χάρη Γιαννόπουλο να έχει για τους φιλοξενούμενους 2 πόντους (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο) και 2 λάθη σε 7:37.

Η Μπανταλόνα επιβλήθηκε 65-60 της Εστουντιάντες με 14 πόντους του Ντέμοντ Μάλετ.

Αναλυτικά η δεύτερη αγωνιστική:

Σάββατο 11/10
Βαλένθια-Σεβίλλη 96-73
Φουενλαμπράδα-Μούρθια 66-71
Λαμποράλ Κούτσα-Ουνικάχα Μάλαγα 79-88
Ανδόρα-Μπιλμπάο 75-76 (κ.α. 66-66)

Κυριακή 12/10
Μπανταλόνα-Εστουντιάντες 65-60
Γκραν Κανάρια-Ομπραντόιρο 72-57
Κανάριας-Σαραγόσα 14:30
Λαγκούν Άρο-Ρεάλ Μαδρίτης 19:00

Τρίτη 14/10 Μανρέσα-Μπαρτσελόνα 22:00 *Πηγή: sport-fm.gr*

Βόλτα στη Ρωσία για Χάμιλτον!!

Δια περιπάτου κατέκτησε τη νίκη στο παρθενικό Grand Prix της πίστας του Σότσι ο Λιούις Χάμιλτον αυξάνοντας τη διαφορά από τον Νίκο Ρόσμπεργκ, που ήταν δεύτερος. Τίτλος για τη Mercedes.

Βόλτα στη Ρωσία για Χάμιλτον
Ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου στην καριέρα του έκανε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes είχε την πρωτοπορία από την αρχή μέχρι το τέλος στο Grand Prix της Ρωσίας και κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τον αγώνα, ενώ παράλληλα χάρισε στην ομάδα του την κατάκτηση του τίτλου στους κατασκευαστές εκθρονίζοντας τη Red Bull μετά από τέσσερα χρόνια. Αυτή ήταν η 31η νίκη στην καριέρα του Χάμιλτον (ένατη φετινή και τέταρτη συνεχή) και μάλλον από τις ευκολότερες που πήρε ποτέ, σε έναν αγώνα χωρίς συγκινήσεις στο παρθενικό Grand Prix της Ρωσίας.

Έτσι αύξησε στους 17 βαθμούς τη διαφορά του από τον Νίκο Ρόσμπεργκ, που επιχείρησε να προσπεράσει αντικανονικά τον ομόσταβλό του στην εκκίνηση, αλλά κληρονόμησε ένα πρόβλημα στα ελαστικά, οδηγήθηκε αμέσως στα πιτ και αποφασίστηκε να βγάλει όλον τον αγώνα με το ίδιο σετ. Ο Γερμανός περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ήταν ο Βαλτέρι Μπότας με Williams και ακολούθησαν οι δύο McLaren, των Τζένσον Μπάτον και Κέβιν Μάγκνουσεν.

Οι δύο Red Bull, όπως και οι δύο Ferrari, των διδύμων Φέτελ-Ρικιάρντο και Αλόνσο-Ραϊκόνεν αντίστοιχα, δεν κατόρθωσαν να διορθώσουν πολύ τα πράγματα σε σχέση με τη μέτρια παρουσία τους στις κατατακτήριες και περιορίστηκαν στις θέσεις έξι ως εννιά, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Σέρχιο Πέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι ομάδες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον Ζιλ Μπιανκί που χαροπαλεύει μετά το ατύχημα που είχε στην Ιαπωνία, με τους πιλότους να φέρουν στα κράνη τους αυτοκόλλητο που ανέφερε «Όλοι μαζί με τον Ζιλ».

Τον αγώνα παρακολούθησαν το αφεντικό της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Δείτε την εκκίνηση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό και το νικητή:



Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στο Όστιν των ΗΠΑ στις 2 Νοεμβρίου, ενώ απομένουν δύο ακόμη Grand Prix, στη Βραζιλία και το Άμπου Ντάμπι στις 9 και 23 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χάμιλτον, Mercedes
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes +13.6
3. Μπότας, Williams +17.4
4. Μπάτον, McLaren +30.2
5. Μάγκνουσεν, McLaren +53.6
6. Αλόνσο, Ferrari +60.0
7. Ρικιάρντο, Red Bull +61.8
8. Φέτελ, Red Bull +66.1
9. Ραϊκόνεν, Ferrari +78.8
10. Πέρες, Force India +80.0
11. Μάσα, Williams +80.8
12. Χούλκενμπεργκ, Force India +81.3
13. Βερνιέ, Toro Rosso +97.2
14. Κβίατ, Toro Rosso +1 γύρος
15. Γκουτιέρες, Sauber +1 γύρος
16. Σούτιλ, Sauber +1 γύρος
17. Γκροσάν, Lotus +1 γύρος
18. Μαλδονάδο, Lotus +1 γύρος
19. Έρικσον, Caterham +2 γύροι
Αποσύρθηκαν: Κομπαγιάσι (Caterham) και Τσίλτον (Marussia)

Η βαθμολογία των οδηγών

1. Χάμιλτον 291
2. Ρόσμπεργκ 274
3. Ρικιάρντο 199
4. Μπότας 145
5. Φέτελ 143
6. Αλόνσο 141
7. Μπάτον 94
8. Χούλκενμπεργκ 76
9. Μάσα 71
10. Μάγκνουσεν 49
11. Πέρες 47
12. Ραϊκόνεν 47
13. Βερνιέ 21
14. Κβίατ 8
15. Γκροσάν 8
16. Μπιανκί 2

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

1. Mercedes 565
2. Red Bull 342
3. Williams 216
4. Ferrari 188
5. McLaren 143
6. Force India 123
7. Toro Rosso 29
8. Lotus 8
9. Marussia 2
10. Caterham 0
11. Sauber 0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήγε ταμείο η Εθνική!!

Αυτή είναι η Ελλάδα. Καλύτερη ομάδα από την Φινλανδία, αλλά το μυαλό στην κονόμα. Διαβάστε τι γράφει ο Αποδυτηριάκιας για τον Ρανιέρι και τις αλλαγές του...
Όλα άλλαξαν στο Ελσίνκι όταν οι τέσσερις της άμυνας έγιναν τρεις με την προσθήκη του Μώρα μπροστά από τον Καρνέζη.
Η ελληνική ομάδα ενισχύθηκε πίσω και έσβησε την επιθετικότητα των Φινλανδών με την προώθηση των πλάγιων μπακ Τοροσίδη και Βύτρα που έγιναν περισσότερο χαφ.
Χάθηκε η μπάλλα στην επανάληψη για την ελληνική ομάδα που και ισοφαρίστηκε και κινδύνευσε να φάει δεύτερο. Οι αλλαγές του Ρανιέρι, όμως, έφεραν στα ίσα την ομάδα που φαινόταν καθαρά ότι πίστευε στη νίκη, με τον τρόπο της, το γνωστό. Αυτό που ξέρει. Να μην παίζει μπάλλα η ίδια, όσο να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να παίξει.
Αυτή είναι η Ελλάδα. Καλύτερη ομάδα από την Φινλανδία, αλλά το μυαλό στην κονόμα. Δεν μας ενδιαφέρει η ποιότητα στο παιχνίδι μας, ούτε η υψηλή τεχνική. Η αγωνία είναι μία. Να εξασφαλίσουμε το αποτέλεσμα, την παρουσία στα τελικά των μεγάλων διοργανώσεων. Η εθνική ομάδα είναι ο μόνος τρόπος να κονομήσει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Όλα τα λεφτά είναι οι διεθνείς. Και τα κατάφεραν αυτή τη φορά να πάνε ταμείο.
Η μεν Φινλανδία προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο, όσο μπορούσε. Η δε Ελλάδα να στραγγαλίζει τον αντίπαλο. Και, τελικά, όλα κρίθηκαν από τον Καρέλη, που δεν άφησε τον δεξιό μπακ της Φινλανδίας, να πάρει ούτε αναπνοή. Και σκόραρε το παλληκάρι στο ντεμπούτο του, και μία φορά που ολιγώρησε, ο προσωπικός τους αντίπαλος έκανε το 1-1.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ του Κλαούντιο Ρανιέρι, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Μπαίνεις μέσα στο καφενείο και τους λες “Από αύριο ξεχάστε αυτά που ξέρετε, θα γίνετε μπρίτις κλαμπ και δικαίωμα εισόδου θα έχουν μονάχα τα μέλη”. Γίνεται αυτό; Ποτέ. Ποτέ των ποτών.
Όπως δεν γίνεται το πλουσιόπαιδο που μεγάλωσε με μπάτλερ και πριν ανοίξει μια πόρτα ο ίδιος στη βίλα του προλάβαιναν οι υπηρέτες, να προσαρμοστεί από τη μία στιγμή στην άλλη στη ζωή ενός άστεγου που την βγάζει στο παγκάκι.
“Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε στην εθνική ομάδα” είπε ο Ρανιέρι κι εγώ έπεσα από το παγκάκι. Είναι δυνατόν σοβαρός άνθρωπος να μιλάει για ποδόσφαιρο σα να απευθύνεται σε ψηφοφόρους; Είμαστε φτωχοί και θα γίνουμε πλούσιοι.
“Για χρόνια” είπε ο Ιταλός προπονητής της εθνικής ομάδας “η Ελλάδα έπαιζε με βάθος στην άμυνα και με αντεπιθέσεις. Τέρμα πια να αμυνόμαστε συνεχώς και να περιμένουμε πότε να βρούμε την ευκαιρία να αντεπιτεθούμε. Να αλλάξουμε. Να κάνουμε επιθετικό παιχνίδι”.
Κουφό. Απίστευτο. Να γίνει, δηλαδή, Αγγλία και Ισπανία η Ελλάδα. Γερμανία και Γαλλία. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Ή, ο άνθρωπος παλάβωσε ή, το παίζει Σαμαράς και Τσίπρας.
Ο ίδιος ο Ρανιέρι παραδέχεται ότι η Ελλάδα σαν Ελλάδα, δηλαδή με παρτιζάνικο ποδόσφαιρο πήρε το Ευρω. Και ο τρόπος που παίζει, δηλαδή η τακτική για να υποκλέπτει αποτελέσματα δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Πώς θα γίνει η αλλαγή; Όταν, μάλιστα, λέω εγώ, η Ελλάδα σήμερα διαθέτει υλικό παικτών κατώτερο απ' εκείνο του 2004.

*Πηγή: sportdog.gr*

Ο Στιλ, ο Μπούι, ο Μπαϊράμι και το γήπεδο!!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για την κόντρα Νταμπίζα – Αναστασίου για Στιλ – Κοτσόλη, για τους απογοητευτικούς Μπαϊράμι – Μπούι και ξεσπάει για την Λεωφόρο. Ποιο είναι το ανησυχητικό μήνυμα; Προφανώς και η Μπασακσεχίρ δεν εμπνέει κάποιο σεβασμό σαν όνομα, σαν ιστορία και σαν ποιότητα ομάδας έτσι όπως την είδαμε σήμερα στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό.
Δεν έχει να... ζηλέψεις δηλαδή απ' αυτήν.
Κάτι απ' όλα αυτά που είπαμε ξεκινώντας φυσικά. Γιατί... κάτι που το ζήλεψα όσο τίποτε βλέποντας το παιχνίδι έχει και παραέχει η ασήμαντη κατά τα άλλα Τουρκική ομάδα.
Κι αυτό ήταν το γήπεδο.
Απίστευτο γήπεδο. Ποιά; Η... Μπασακσεχίρ.
Γήπεδο στολίδι. Γήπεδο που το έβλεπες και μελαγχολούσες. Γήπεδο σύγχρονο, ποδοσφαιρικό, έδρα -έστω κι αν ήταν άδειο σήμερα.
Γήπεδο που έτσι όπως το φτάσαμε το πράγμα με τον Παναθηναϊκό, ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν μπορούμε να φανταστούμε πια.
Κι όχι γιατί μας... μπλόκαραν ξαφνικά τα εφτά εκατομμύρια από την περιφέρεια. Όχι εφτά, αλλά... πενήντα εφτά και... εκατόν εφτά να βρούμε ή να μας χαρίσουν, όσο η υπόθεση γήπεδο παραμένει "μπλοκαρισμένη" στα στενά όρια της Λεωφόρου σαν ΜΟΜΑΔΙΚΑ αποδεκτή λύση για τον Παναθηναϊκό, γήπεδο ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να φτιάξει.
Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα αυτή, κατανοώ ότι ίσως να είναι και... εκτός θέματος σήμερα -άλλωστε και... μεταξύ μας διαχρονικά το γήπεδο πάντα... εκτός θέματος ήταν για τον Παναθηναϊκό και το θυμόμαστε μόνο αν είναι να... βγάλουμε κάτι απ' αυτό ή να... την πούμε σε όποιο έχουμε "αντίπαλο" με αφορμή αυτό- αλλά έτσι ένοιωσα και έτσι τόβγαλα βλέποντας την απίθανη... Μπασακσεχίρ να έχει γήπεδο στολίδι και τον Παναθηναϊκό να παλεύει σαν ανοδική προοπτική του να... καλλωπίσει την Λεωφόρο.
Στο παιχνίδι τώρα.
Καλό δεύτερο ημίχρονο από τον Παναθηναϊκό. Πραγματικά καλό. Και με κίνηση και με ευκαιρίες και με όλα. Και με τον Στιλ να κάνει τουλάχιστο δύο εξαιρετικές εμφανίσεις που του δίνουν προβάδισμα αυτή την στιγμή στην άτυπη κόντρα Νταμπίζα-Αναστασίου για το αν θα ξεκινάει αυτός ή ο Κοτσόλης αντίστοιχα σαν βασικός στην ενδεκάδα.
Μέχρι εκεί όμως. Μην παρατραβήξουμε πάλι απ' τα μαλλιά ένα καλό ημίχρονο για να βγάλουμε συμπεράσματα του στιλ... είμαστε σε καλό δρόμο, ο Παναθηναϊκός... ξεπέρασε την κρίση και όλα τα σχετικά.
Μέχρι εκεί και μη παρέκει.
Γιατί κοντά σ' αυτό το καλό ημίχρονο, είχαμε ταυτόχρονα και ένα απελπιστικό πρώτο, που το μόνο που του έδινε λίγο χρώμα και... ήχο, ήταν το βουητό των αεροπλάνων που προσγειωνόντουσαν ή απογειωνόντουσαν από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, που προφανώς ήταν κοντά στο γήπεδο της Μπασακσεχίρ.
Σ' αυτό το πρώτο ημίχρονο, η μεγάλη απογοήτευση ήταν για μια ακόμα φορά ο Μπαϊράμι. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γίνει για να αποκτήσει την όποια φόρμα διαθέτει ο Μπαίράμι και να μπορεί να υπολογιστει στα σοβαρά από τον Αναστασίου αν όχι για την ενδεκάδα τουλάχιστον σαν μια καλή εναλλακτική λύση. Έτσι όμως όπως συνεχίζει είναι απλά για να υπάρχει.
Απογοτευτικός θα ήταν και ο Μπούι, αλλά αυτός έκανε πραγματικά ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο -τηρουμένων των αναλογιών βέβσια- και έτσι άφησε ελπίδες ότι κάποια στιγμή θα μπορέσει να προσφέρει κάτι παραπάνω απ' όσα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα στον Παναθηναϊκό.
Αυτά συν την πολύ καλή παρουσία του Στιλ, ήταν αυτά που κρατάει ο Παναθηναϊκός από αυτό το παιχνίδι.
Από το παιχνίδι με την Μπασακσεχίρ που μπορεί να είχε ποδοσφαιριστή ονόματι... Παικτούρ στην σύνθεσή της, αλλά από πραγματικά... παικτούρια τίποτε.
Τέλος μάλλον ανησυχητικό μύνημα είναι ο νέος τραυματισμός του Μέντες, που φέτος ειδικά έχει βγάλει ήδη πολλά παρόμοια προβλήματα, με αποτέλεσμα να τον πηγαίνει...μία και εμπλοκή η συμμετοχή του στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.*Πηγή: sportdog.gr*

Το αυτονόητο είναι…!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τα της Εθνικής και εξηγεί το γιατί στη μετά-Σάντος εποχή τίποτα δεν μας χαρίζεται...
Συνηθίσαμε στα μεγαλεία με την εθνική Ελλάδας… Συνηθίσαμε στις επιτυχίες. Σε νίκες, σε προκρίσεις, σε σερί αποτελεσμάτων, σε νέες προκρίσεις από τους ομίλους των μεγάλων διοργανώσεων. Νομίζαμε ότι όλα αυτά ήταν εύκολα και απλά… Και τα διπλά σε… κάθε Σλοβακία, Ουκρανία, Λεττονία και το εντός έδρας απόλυτο και όλα τα ρεκόρ που έκανε η εθνική τα τελευταία 11-12 χρόνια.(Από εκείνο το ματς στο Μπέλφαστ (0-2 με Χαριστέα) που και εγώ είχα την τύχη να καλύψω...)

Όλα αυτά οδήγησαν (τους πολλούς) σε ένα ανόητο συμπέρασμα: Σε κάθε νίκη, σε κάθε πρόκριση το συμπέρασμα των… υπεράνω Ελλήνων φιλάθλων ήταν ότι… «Έλα μωρέ, το αυτονόητο κάναμε».

Δυστυχώς γι’ ακόμη μία φορά πρέπει να πάθουμε, να το δούμε, να το ζήσουμε, για να μάθουμε, ότι… «Και στο ποδόσφαιρο, αυτονόητο είναι ότι… δεν υπάρχει αυτονόητο. Τίποτα δεν σου χαρίζεται, μέσα στο γήπεδο».

Μας καλόμαθαν οι περασμένες ομάδες Ρεχάγκελ και Σάντος και νομίζουμε ότι γίναμε… Γερμανία.

Απόψε στην Φιλανδία, το είδαν και το εμπέδωσαν όσοι υποτιμούσαν την ομάδα του Ρεχάγκελ, αλλά και αυτή του Σάντος, ότι όλα αυτά τα περασμένα μεγαλεία (που εμείς για πολλούς και διάφορους λόγους πιστεύουμε ότι ΔΕΝ θα τα ξαναζήσουμε) αποτελούσαν πραγματικές επιτυχίες και όχι εύκολα κατορθώματα.

Η Ελλάδα απόψε είχε λίγα διαστήματα καλής απόδοσης και το μόνο που ικανοποίησε ήταν η διάθεση στο τέλος, μία καλή νοοτροπία και το γεγονός ότι η ομάδα δεν έδειξε ικανοποιημένη από την ισοπαλία.

Κατά τα άλλα ο προπονητής έπρεπε να δεχθεί γκολ για να καταλάβει το μεγάλο πρόβλημα στην… πλάτη του Τοροσίδη, ένας προπονητής που δεν έχει κερδίσει ακόμη την ομάδα. Μέχρι και το ότι πήγε με το αυτοκίνητο στην προπόνηση σχολίαζαν και αυτά είναι άσχημα σημάδια.

(Παρεμπιπτόντως του βγήκε η χρησιμοποίηση Καρέλη, πάτησε όλο το γήπεδο ο Κλάους, του βγήκε το 5-3-2 (ή 3-5-2) στο τέλος, άργησε να βγάλει τον Μαυρία, ενώ απόψε είχε και πολλές δικαιολογίες λόγω τραυματισμών).

Μετά απ’ όλα τα παραπάνω, είναι τουλάχιστον ανόητος αυτός που πιστεύει ότι η Ελλάδα θα έχει εύκολο έργο με την Βόρειο Ιρλανδία στο ερχόμενο εντός έδρας παιχνίδι. Θέλουμε πολύ να δούμε τρόπους ανάπτυξης και πλάνο διάσπασης μίας κλειστής και πολυπρόσωπης άμυνας.

Όσο περνούν οι αγώνες πάντως, τόσο και περισσότερο μας δημιουργείται η αίσθηση ότι η 10η θέση παγκοσμίως στην οποία έφθασε την εθνική ο Σάντος και η ομάδα του Καραγκούνη και του Κατσουράνη ( θα φάμε πολλές σφαλιάρες για να καταλάβουμε πόσα –εντός και εκτός γηπέδου- προσέφεραν οι δύο στην εθνική) θα αποτελέσει σύντομα μία μακρινή ανάμνηση. Πολύ μακρινή… Από δέκα θέσεις και πάνω δηλαδή…

Διαβάσαμε σήμερα στο διαδίκτυο μία συνέντευξη του Αλέξανδρου Μανιάτογλου που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία Σάντος σε όσες Ελληνικές ομάδες εργάστηκε ο Πορτογάλος. Κάποια στιγμή ο Μανιάτογλου ανέφερε… «Το επεισόδιο Τζαβέλλα-Μανιάτη το καλοκαίρι μας βοήθησε! Το εκμεταλλευτήκαμε για να συσπειρώσουμε την ομάδα…»

Τι γράφαμε 27 Ιουνίου εδώ στο sportdog: «Έτοιμοι ήταν κάποιοι, με δημόσιο λόγο και χωρίς… Μεγάλη δικαίωση θα γνώριζαν και αυτοί. Όπως και οι άλλοι! Που ξέσκιζαν τον προπονητή επειδή «ανέχθηκε» Μανιάτη-Τζαβέλλα. Απαιτούσαν να τους διώξει! Και εκείνος, βρήκε τον τρόπο να πάρει από κάτι πραγματικά αρνητικό, την πιο θετική διάσταση και να το χρησιμοποιήσει υπέρ της ομάδας! Ποιος όμως τώρα από τους χιλιάδες που πρότειναν αποκεφαλισμούς, θα παραδεχθεί ότι τελικά ο προπονητής ήξερε τι έκανε;»

Επί της ευκαιρίας και γι’ άλλη μία φορά, τώρα που αυτός ο απίστευτος άνθρωπος και ο σπουδαίος προπονητής έφυγε από την χώρα μας και δουλεύει αλλού: Μόνο αυτοί που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του από οποιοδήποτε πόστο ξέρουν, μόνο αυτοί μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος του προπονητή και την αξία του ανθρώπου. Οι άλλοι, απλώς ατύχησαν, δεν τον γνώρισαν από κοντά και λένε… ότι να ‘ναι.
*Πηγή: sportdog.gr*

Αργεντινή: Μεγάλη νίκη για Βελέζ και Ρασίνγκ Κλουμπ!! (videos)

Ξέσπασε η Βελέζ έπειτα από έξι αγώνες χωρίς νίκη με 4-1 επί της Ολίμπο, ενώ η Ρασίνγκ Κλουμπ διέσυρε την Εστουντιάντες με 4-0.
Τα «παιδιά του φρουρίου» βρέθηκαν πέντε βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο της Inicial της Αργεντινής, Ρίβερ, ενώ η Ρασίνγκ ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης, τρεις βαθμούς μακριά από τους «μιλονάριος», με τον Γκουστάβο Μπου να σημειώνει δύο γκολ. Σε άλλο σημερινό παιχνίδι, η Μπελγκράνο και η Κίλμες έμειναν στο 1-1 ενώπιον 18,000 θεατών.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Βελέζ – Ολίμπο 4-1 (21’ Σεμπαστιάν Ντομίνγκεζ, 23’ Μπρίαν Φερέιρα, 68’ Λούκας Πράτο, 87’ Ραμίρο Κάσερες – 45’ Αντριάν Μαρτίνεζ)
Μπελγκράνο – Κίλμες 1-1 (47’ Χούλιο Φουρτς – 64’ Σεμπαστιάν Μαρτίνεζ)
Εστουντιάντες – Ρασίνγκ Κλουμπ 0-4 (8’ Ντιέγκο Μιλίτο, 29’ Γκουστάβο Μπου, 74’ Γκουστάβο Μπου, 86’ Γκαμπριέλ Άουτσε)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
10
22
Λανούς
11
21
Ρασίνγκ Κλουμπ
11
19
Ιντεπεντιέντε
10
19
Βελέζ Σάρσφιλντ
11
17
Ατλέτικο Ραφαέλα
10
17
Νιούελς Ολντ Μπόις
10
17
Τίγκρε
10
16
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
11
16
Μπόκα Τζούνιορς
10
14
Χιμνάσια Λα Πλάτα
11
13
Ροζάριο Σεντράλ
10
13
Σαν Λορένζο
10
13
Άρσεναλ Σαραντί
10
13
Μπάνφιλντ
10
11
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
10
11
Μπελγκράνο
11
10
Γοδόι Κρουζ
10
10
Κίλμες
11
8
Ολίμπο
11
8
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.













*Πηγή: onsports.gr*

Brasileiro: Τρίτη σερί νίκη για Παλμέιρας!! (videos)

Πέντε βαθμούς μακριά από τη ζώνη υποβιβασμού του Brasileiro βρέθηκε η Παλμέιρας μετά το 2-1 επί της Γκρέμιο.
Μάλιστα, η τρίτη συνεχόμενη νίκη της ήταν δίκαιη, αν και ευνοήθηκε από δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ερνάν Μπάρκος, που αποβλήθηκε στο 63ο λεπτό έχοντας ισοφαρίσει στο 56ο με πέναλτι. Στα δύο προγενέστερα παιχνίδια του σημερινού προγράμματος του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος οι φιλοξενούμενοι υπερείχαν στην κατοχή και στα σουτ, αλλά έχασαν, καθώς η Μποταφόγκο ξέφυγε από την τελευταία θέση της κατάταξης με 1-0 την Κορίνθιανς, αν και έπαιξε με δέκα παίκτες για είκοσι λεπτά, ενώ η Γκοΐας διέσυρε με 3-0 την Κοριτίμπα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Μποταφόγκο – Κορίνθιανς 1-0 (29’ πέν. Ουάλισον / 72’ ΚΟΚ. Μάριο Μπολάτι)
Γκοΐας – Κοριτίμπα 3-0 (10’ Τζάκσον, 25’ Ντέιβιντ, 53’ Έρικ)
Παλμέιρας – Γκρέμιο 2-1 (67’ Πάμπλο Μόουτσε, 74’ Τσίνα – 56’ πέν. Ερνάν Μπαρκος, 63’ ΚΟΚ. Ερνάν Μπάρκος)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
27
56
Σάο Πάολο
27
49
Ιντερνασιονάλ
27
47
Γκρέμιο
28
46
Κορίνθιανς
28
46
Ατλέτικο Μινέιρο
27
44
Σάντος
27
42
Φλουμινένσε
27
42
Γκοΐας
28
37
Σπορτ Ρεσίφε
27
36
Παλμέιρας
28
34
Φλαμένγκο
27
34
Φιγκουιρένσε
27
32
Σαπεκοένσε
27
31
Ατλέτικο Παραναένσε
27
31
Μπαΐα
27
30
Μποταφόγκο
28
29
Κοριτίμπα
28
29
Βιτόρια
27
28
Κρισιούμα
27
27
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.







*Πηγή: onsports.gr*

MLS: Έβδομη συνεχόμενη πρόκριση για Ρέαλ!! (videos)

Στα playoffs του MLS πέρασε η Ρέαλ Σολτ Λέικ για έβδομη συνεχόμενη χρονιά χάρη σε 2-0 επί των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς.
Το MLS Cup στην postseason της βορειοαμερικανικής λίγκας θα διεκδικήσει επίσης η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, καθώς διασφάλισε την πρόκρισή της με 2-2 στην έδρα των Μόντρεαλ Ίμπακτ, για τους οποίους ο Μάρκο Ντι Βάιο σημείωσε δύο γκολ. Από την πλευρά του, ο πρώτος σκόρερ του MLS, Μπράντλι Ράιτ-Φίλιπς, συμπλήρωσε 25 γκολ βοηθώντας στο 3-1 των Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς επί του Τορόντο, που έφερε την ομάδα του Τιερί Ανρί ένα βαθμό μακριά από τα playoffs.



Αντίθετα, οι Φιλαδέλφεια Γιούνιον αποκλείστηκαν, αν και προηγήθηκαν με 2-0 στο 75ο λεπτό, καθώς σε διάστημα πέντε λεπτών δέχθηκαν τρία γκολ και ηττήθηκαν με 3-2 από τους Κολόμπους Κρου! Τέλος, σε ματς ομάδων που αποκλείστηκαν ήδη από τα playoffs, ο πρώην φορ του Ολυμπιακού, Φέλιξ Μπόρχα, πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 2-1 της Σίβας ΗΠΑ σε βάρος των Κολοράντο Ράπιντς.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Μόντρεαλ Ίμπακτ – Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 2-2 (12’ Μάρκο Ντι Βάιο, 39’ Μάρκο Ντι Βάιο – 16’ Κέιλιν Ρόου, 69’ Λι Ενγκουγέν)
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς – Τορόντο 3-1 (26’ Μπράντλι Ράιτ-Φίλιπς, 44’ Νταξ Μακ Κάρτι, 35΄Ρουμπέν Μποβέρ – 55’ Τζόναθαν Οζόριο / 86’ ΚΟΚ. Νικ Χάγκλουντ)
Φιλαδέλφεια Γιούνιον – Κολόμπους Κρου 2-3 (68’ Ντάνι Κρουζ, 75’ Άντριου Ουένγκερ – 78’ Έθαν Φίνλεϊ, 79’ Τζάστιν Μέραμ, 82’ Χάιρο Αριέτα)
Ρέαλ Σολτ Λέικ – Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς 2-0 (24’ Νεντ Γκραμπαβόι, 28’ Σεμπαστιάν Βελάσκεζ)
Σίβας ΗΠΑ – Κολοράντο Ράπιντς 2-1 (65’ Κρίστοφερ Τίρπακ, 85’ Φέλιξ Μπόρχα – 30’ Τζον Νίσκενς)
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Ντι Σι Γιουνάιτεντ
31
52
Π-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
32
49
Π-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
32
49
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
32
47
Κολόμπους Κρου
32
46
Τορόντο
32
40
Χιούστον Ντάιναμο
31
39
Α-Φιλαδέλφεια Γιούνιον
32
39
Α-Σικάγο Φάιρ
32
33
Α-Μόντρεαλ Ίμπακτ
32
26
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σιάτλ Σάουντερς
32
60
Π-Λος Άντζελες Γκάλαξι
31
60
Π-Ρέαλ Σολτ Λέικ
32
52
Ντάλας
31
48
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
32
46
Πόρτλαντ Τίμπερς
32
45
Α-Κολοράντο Ράπιντς
32
32
Α-Σίβας ΗΠΑ
32
30
Α-Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
32
29
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.
Π-Προκρίθηκε στα playoffs
Α-Αποκλείστηκε από τα playoffs











*Πηγή: onsports.gr*

Λείπει το σπουδαίο ματς!!

Χωρίς κάποιο ντέρμπι ξεκινάει από σήμερα η 3η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2016, με την προσοχή να είναι στραμμένη στους αγώνες της Ισπανίας, της Αγγλίας και Ρωσίας.

Λείπει το σπουδαίο ματς
Το δικό τους ενδιαφέρον έχουν απόψε τα παιχνίδια της Ισπανίας, της Αγγλίας και της Ρωσίας με το Λουξεμβούργο, την Εσθονία και Μολδαβία, αντίστοιχα, για την 3η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι Ισπανοί καλούνταν επιτέλους να σηκώσουν κεφάλι μετά τις αρνητικές εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα κόντρα στο αδύναμο Λουξεμβούργο, το οποίο μπορεί κάλλιστα να γίνει το «θύμα» που θα λύσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Από την πλευρά τους, οι Άγγελοι θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί με το οποίο έχουν μπει στα προκριματικά της διοργάνωσης, ώστε να εξασφαλίσουν το συντομότερο δυνατόν την παρουσία τους στα γήπεδα της Γαλλίας.

Τέλος, η Ρωσία του Φάμπιο Καπέλο και του… δικού μας, Γιούρι Λοντίγκιν, θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ισοπαλία με τη Σουηδία του Τζίμι Ντουρμάζ, ώστε να αποδείξει ποιο είναι το φαβορί του 7ου ομίλου.

Αναλυτικά

3ος όμιλος

Ουκρανία-ΠΓΔΜ (19:00)
Λευκορωσία-Σλοβακία (21:45)
Λουξεμβούργο-Ισπανία (21:45)

Βαθμολογία

Σλοβακία 6 (3-1)
ΠΓΔΜ 3 (4-7)
Ισπανία 3 (6-3)
Ουκρανία 3 (2-1)
Λευκορωσία 1 (1-3)
Λουξεμβούργο 1 (3-4)

Επόμενη αγωνιστική (15/11)

Λουξεμβούργο-Ουκρανία (19:00)
ΠΓΔΜ-Σλοβακία (21:45)
Ισπανία-Λευκορωσία (21:45)

5ος όμιλος

Εσθονία-Αγγλία (19:00)
Λιθουανία-Σλοβενία (21:45)
Σαν Μαρίνο-Ελβετία (14/10, 21:45)

Βαθμολογία

Αγγλία 6 (7-0)
Λιθουανία 6 (3-0)
Εσθονία 3 (1-1)
Σλοβενία 3 (1-1)
Σαν Μαρίνο 0 (0-7)
Ελβετία 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική (15/11)

Αγγλία-Σλοβενία (19:00)
Σαν Μαρίνο-Εσθονία (19:00)
Ελβετία-Λιθουανία (21:45)

7ος όμιλος

Αυστρία-Μαυροβούνιο (19:00)
Ρωσία-Μολδαβία (19:00)
Σουηδία-Λιχτενστάιν (21:45)

Βαθμολογία

Αυστρία 4 (3-2)
Μαυροβούνιο 4 (2-0)
Ρωσία 4 (5-1)
Σουηδία 2 (2-0)
Λιχτενστάιν 1 (0-4)
Μολδαβία 0 (1-4)

Επόμενη αγωνιστική (15/11)

Αυστρία-Ρωσία (19:00)
Μολδαβία-Λιχτενστάιν (19:00)
Μαυροβούνιο-Σουηδία (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Στα… όπλα!!

Ημέρα… Α1 η σημερινή με τη διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα, τα τελευταία νέα των ομάδων, αλλά και τα ρόστερ των 14 μονομάχων.

Στα… όπλα
Αρχίζει σήμερα η Α1 με τη διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής και έξι από τα επτά ματς να διεξάγονται την ίδια ώρα (17:00) και μοναδική εξαίρεση το Παναθηναϊκός-Νέα Κηφισιά (19:30).

Ο Ολυμπιακός με τον Μίλαν Τόμιτς στον πάγκο αντί του παραιτηθέντος Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά χωρίς κόσμο (λόγω τιμωρίας από πέρσι) και… σμολ φόργουορντ, αφού τραυματίες είναι οι Λοτζέσκι, Ντάρντεν και Παπαπέτρου, υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών.

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει την προσπάθεια υπεράσπισης των κεκτημένων χωρίς τους τραυματίες Παππά, Μαυροκεφαλίδη, Χαραλαμπόπουλο, Νέλσον και Διαμαντάκο, αλλά με τον Γκιστ να επανέρχεται φιλοξενεί την ενισχυμένη Νέα Κηφισιά.

Στην Αμαλιάδα ο Κόροιβος φιλοξενεί την ΑΕΚ, σε μια μάχη των δύο ομάδων που ανέβηκαν από την Α2. Οι «κιτρινόμαυροι» θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία Τσιάκο, αλλά επανέρχονται σε σχέση με το ματς Κυπέλλου με τον Άρη οι Ράιτ και Νίκολιτς, ενώ ντεμπούτο θα κάνει ο νεοαποκτηθείς Μιλόσεβιτς.

Ο ΠΑΟΚ μετά την επιβλητική νίκη επί του ΚΑΟΔ και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου φιλοξενεί το Ρέθυμνο που έχει τελευταία προσθήκη τον Ολλανδό σέντερ Ρόλαντ Σάφτενααρ.

Ο Πανελευσινιακός που προβλημάτισε στα φιλικά υποδέχεται τον Άρη, που προέρχεται από τον αποκλεισμό από τη Νέα Κηφισιά στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Πανιώνιος με δωδεκάδα… ανάγκης και με τον Θανάση Παπαχατζή για πρώτη φορά στον πάγκο φιλοξενεί τον Κολοσσό. Οι «κυανέρυθροι» ενισχύθηκαν με τον Μανώλη Κουκουλά, ενώ περιμένουν προσεχώς τους Στρναντ και Γουντς και βρίσκονται κοντά στον Κορόλεφ.

Τέλος, ο ΚΑΟΔ με όπλο την ισχυρή του έδρα φιλοξενεί τα Τρίκαλα, που δεν υπολογίζουν στον τραυματία Νικολόπουλο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

17.00 ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο Κορομηλάς-Σώμος-Μαγκλογιάννης
17.00 Πανελευσινιακός-Άρης Γκόντας-Σταματόπουλος-Δεσλής
17.00 Πανιώνιος-Κολοσσός Ρόδου Χριστοδούλου-Μάνος-Γεωργιάδης
17.00 Ολυμπιακός-Απόλλων Πατρών Καρακατσούνης-Μητσόπουλος-Πουρσανίδης Κ. (κεκλεισμένων των θυρών)
17.00 Κόροιβος Αμαλιάδας-ΑΕΚ Σχινάς-Ψαριανός-Τζαφλέρης
17.00 ΚΑΟΔ-Τρίκαλα Αναστόπουλος Π.-Παναγιώτου-Τσούνας
19.30 Παναθηναϊκός-Νέα Κηφισιά Πηλοΐδης-Ταβουλαρέας-Διαμαντής

Επόμενη αγωνιστική (18-19/10)

Απόλλων Πατρών-Πανελευσινιακός
Κολοσσός Ρόδου-Παναθηναϊκός
Άρης-ΠΑΟΚ
Ρέθυμνο-ΚΑΟΔ
ΑΕΚ-Πανιώνιος
Τρίκαλα-Κόροιβος Αμαλιάδας
Νέα Κηφισιά-Ολυμπιακός

Τα ρόστερ των ομάδων (με αλφαβητική σειρά):

ΑΕΚ

4. Νώντας Παπαντωνίου Γκαρντ 1.90μ. 1990 Ελλάδα
5. Ντέιβιντ Κάιλς Γκαρντ 1.90μ. 1989 ΗΠΑ
6. Ντούσαν Σάκοτα Φόργουορντ 2.10μ. 1986 Ελλάδα
7. Λεωνίδας Κασελάκης Φόργουορντ 2.01μ. 1990 Ελλάδα
8. Μιχάλης Πολυτάρχου Γκαρντ 1.90μ. 1983 Ελλάδα
9. Στάθης Παπαδιονυσίου Γκαρντ 1.95μ. 1992 Ελλάδα
11. Κασμίρ Ράιτ Γκαρντ 1.83μ. 1990 ΗΠΑ
12. Μιχάλης Καμπερίδης Φόργουορντ 2.05μ. 1994 Ελλάδα
13. Γκάρετ Ουίλιαμσον Γκαρντ 1.96μ. 1988 ΗΠΑ
14. Γιώργος Τσιάκος Φόργουορντ 2.05μ. 1982 Ελλάδα
15. Ζήσης Σαρικόπουλος Σέντερ 2.13μ. 1990 Ελλάδα
16. Γιώργος Μπούτρης Γκαρντ 1.90μ. 1995 Ελάδα
17. Στεφάν Νίκολιτς Γκαρντ 1.91μ. 1987 Σερβία
18. Μίλαν Μιλόσεβιτς Φόργουορντ 2.03μ. 1985 Βοσνία
19. Βέρνον Γκούντριτζ Φόργουορντ 2.06μ. 1984 Μπαρμπέϊντος
Προπονητής: Βαγγέλης Ζιάγκος

Απόλλων Πατρών

4. Γάιος Σκορδίλης Σέντερ 2.07μ. 1987 Ελλάδα
5. Νίκος Αργυρόπουλος Γκαρντ 1.85μ. 1978 Ελλάδα
6. Κέβιν Γκάλογουεϊ Γκαρντ 2.00μ. 1988 ΗΠΑ
8. Μπράντον Πεν Φόργουορντ 2.03μ. 1990 ΗΠΑ
9. Τόρλιν Φιτζπάτρικ Φόργουορντ 2.03μ. 1989 ΗΠΑ
10. Τάσος Αντωνάκης Σέντερ 2.05μ. 1992 Ελλάδα
11. Μάριος Μπατής Γκαρντ 1.90μ. 1980 Ελλάδα
12. Μουχάμεντ Ελ-Αμίν Γκαρντ 1.96μ. 1987 ΗΠΑ
13. Ανδρέας Πελεκούδας Σέντερ 2.07μ. 1987 Ελλάδα
14. Γιάννης Μολφέτας Γκαρντ 1.94μ. 1992 Ελλάδα
15. Βασίλης Νιφόρας Φόργουορντ 2.02μ. 1991 Ελλάδα
16. Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος Γκαρντ 1.90μ. 1997 Ελλάδα
18. Αμίν Χοτ Γκαρντ 1.92μ. 1992 Μαυροβούνιο
Προπονητής: Νίκος Βετούλας

Άρης

4. Μοχάμεντ Πάσαλιτς Γκαρντ 1.92 1987 Βοσνία
5. Σωτήρης Μανωλόπουλος 2.08 Φόργουορντ 1987
7. Αναστάσιος Δήμας Γκαρντ 1.95 1988 Ελλάδα
8. Νίκος Γκίκας Γκαρντ 1,85 1990 Ελλάδα
9. Λαμάρκους Ριντ Γκαρντ 1.95 1988 ΗΠΑ
10. Τόρεϊ Τόμας Γκαρντ 1985 ΗΠΑ
11. Στέλιος Πουλιανίτης Γκαρντ 1.87 1995 Ελλάδα
12. Κώστας Χαρίσης Σέντερ 2.11 1979 Ελλάδα
13. Γιάννης Καραθανάσης Φόργουορντ 1991 Ελλάδα
14. Αλέξανδρος Βεζένκοφ Φόργουορντ 1995 Βουλγαρία
15. Άντριου Νέιμικ Σέντερ 2.091985 ΗΠΑ
16. Σπύρος Μούρτος Γκαρντ 1.98 1990 Ελλάδα
17. Βασίλης Σίμτσακ Φόργουορντ 2.04 1981 Ελλάδα
18. Δημήτρης Φλιώνης Γκαρντ 1.88 1997 Ελλάδα
Προπονητής: Δημήτρης Πρίφτης

ΚΑΟΔ

4. Διαμαντής Σλαφτσάκης Φόργουορντ 2.01μ. 1994 Ελλάδα
6. Νίκολα Βασόγιεβιτς Γκαρντ 1.95μ. 1986 Σερβία
7. Τερόν Τζόνσον Γκαρντ 1.94μ. 1991 ΗΠΑ
8. Γιώργος Γεωργάκης Σέντερ 2.04μ. 1991 Ελλάδα
9. Έρικ Άτκινς Γκαρντ 1.88μ. 1991 ΗΠΑ
10. Ροντ Όντομ Φόργουορντ 2.03μ. 1991 ΗΠΑ
11. Αλέξης Σπυριδωνίδης Γκαρντ 1.82μ. 1995 Ελλάδα
12. Γκάι Μαρκ Μισέλ Σέντερ 2.13μ. 1988 Γαλλία
13. Θοδωρής Ζάρας Γκαρντ 1.97μ. 1987 Ελλάδα
14. Ρομπ Λο Σέντερ 2.11μ. 1991 Ηνωμένο Βασίλειο
15. Λίνος Χρυσικόπουλος Φόργουορντ 2.03μ. 1992 Ελλάδα
16. Γιάννης Κολοβής Γκαρντ 1.90μ. 1992 Ελλάδα
17. Στράτος Βουλγαρόπουλος Φόργουορντ 2.08μ. 2000 Ελλάδα
Προπονητής: Κώστας Μέξας

Κολοσσός Ρόδου

4. Βασίλης Τολιόπουλος Γκαρντ 1.85μ. 1996 Ελλάδα
5. Γιαννούλης Λαρεντζάκης Γκαρντ 1.96μ. 1993 Ελλάδα
6. Δημήτρης Σιόλογκας Φόργουορντ 1.98 1994 Ελλάδα
7. Καρίμ Τζαμάρ Γκαρντ 1.96 1992 ΗΠΑ
8. Μάικ Τζέιμς Γκαρντ 1.85 1990 ΗΠΑ
9. Τέιλορ Σμιθ Φόργουορντ 1.98 1991 ΗΠΑ
10. Χριστόφορος Στεφανίδης Γκαρντ 1.84μ. 1980 Ελλάδα
11. Τομ Λίντε Φόργουορντ 2.02μ. 1987 Σουηδία
13. Άγγελος Τσάμης Γκαρντ 1.92 1981 Ελλάδα
14. Τζαμέλ Χάγκινς Σέντερ 2.06μ. 1990 ΗΠΑ
16. Νίκος Κανύχης Σέντερ 2.01μ. 1997 Ελλάδα
17. Ζβόνκο Μπούλιαν Φόργουορντ 2.06μ. 1987 Κροατία
18. Μιχάλης Δασκαλάκης Γκαρντ 1.83μ. Ελλάδα
Προπονητής: Μιχάλης Κουταλιανός

Κόροιβος Αμαλιάδας

4. Ματζέτ Τζος Γκαρντ 1.85 1989 ΗΠΑ
5. Λόουρι Ρόμπερτ Γκαρντ 1.88 1987 ΗΠΑ
6 Γιαννακίδης Μιχάλης Γκαρντ 1.92 1988 Ελλάδα
7. Αγγελόπουλος Νίκος Φόργουορντ 2.05 1984 Ελλάδα
8. Παπαπέτρου Γιώργος Γκαρντ 1.96 1991 Ελλάδα
9. Ντέιβις Ντουέιν Φόργουορντ 1.96 1989 ΗΠΑ
10. Βασίλιεβιτς Σάσα Γκαρντ 1.83 1979 Σερβία
11. Κανονίδης Ανδρέας Φόργουορντ 2.01 1991 Ελλάδα
12. Φιλιππάκος Παναγιώτης Φόργουορντ 2.03 1994 Ελλάδα
13. Γκάρετ Ντάριους Σέντερ 2.06 1990 ΗΠΑ
14. Ντιμίτριεφ Φέντορ Φόργουορντ 2.05 1984 Ρωσία
16. Γαλιώτος Γιώργος Σέντερ 2.10 1986 Ελλάδα
Προπονητής: Χάρης Μαρκόπουλος

Νέα Κηφισιά

5. Παναγιώτης Καυκής Γκαρντ 1.97μ. 1980 Ελλάδα
6. Πάτρικ Γιούιν Φόργουορντ 2.03μ. 1984 ΗΠΑ/Τζαμάϊκα
7. Νίκος Λιακόπουλος Γκαρντ 1.88μ. 1983 Ελλάδα
8. Πέταρ Πόποβιτς Γκαρντ 1.88 1996 Μαυροβούνιο
9. Νίκολα Πεσάκοβιτς Γκαρντ 1.93 1991 Σερβία
10. Δημήτρης Μενουδάκος Γκαρντ 1.90μ. 1982 Ελλάδα
11. Δημήτρης Μαυροειδής Σέντερ 2.08μ. 1985 Ελλάδα
12. Γιάννης Ψαθάς Φόργουορντ 1.98μ. 1983 Ελλάδα
13. Πέτρος Μελισσαράτος Φόργουορντ 2.05μ. 1993 Ελλάδα
15. Μιχάλης Κακιούζης Φόργουορντ 2.07. 1976 Ελλάδα
16. Δημήτρης Τσαλδάρης Γκαρντ 1.94μ. 1980 Ελλάδα
17. Ούρος Ντούβνιακ Γκαρντ 1.90μ. 1986 Σερβία
18. Κέιντ Ντέϊβις Φόργουορντ 1.97μ. 1988 ΗΠΑ
Προπονητής: Ηλίας Παπαθεοδώρου

Ολυμπιακός

4. Μπρεντ Πέτγουεϊ Φόργουορντ 2.04 μ. 1985 ΗΠΑ
6. Μπράιαντ Ντάνστον Σέντερ 2.03μ. 1986 ΗΠΑ
7. Βασίλης Σπανούλης Γκαρντ 1,92 1982 Ελλάδα
9. Ιωάννης Παπαπέτρου Φόργουορντ 2.06μ. 1994 Ελλάδα
10. Κώστας Σλούκας Γκαρντ 1.87μ. 1990 Ελλάδα
11. Όλιβερ Λαφαγιέτ Γκαρντ 1.88μ. ΗΠΑ/Κροατία
13. Ματ Λοτζέσκι Γκαρντ/Φόργουορντ 1.98μ. 1985 ΗΠΑ/Βέλγιο
14. Οθέλο Χάντερ Σέντερ 2.03μ. 1986 ΗΠΑ
15. Γιώργος Πρίντεζης Φόργουορντ 2.06μ. 1986 Ελλάδα
16. Δημήτρης Αγραβάνης Φόργουορντ 2.08μ. 1994 Ελλάδα
17. Βαγγέλης Μάντζαρης Γκαρντ 1.96μ. 1990 Ελλάδα
18. Βασίλης Καββαδάς Σέντερ 2.04μ. 1991 Ελλάδα
19. Δημήτρης Κατσίβελης Γκαρντ 1.96μ. 1991 Ελλάδα
20. Τρεμέλ Ντάρντεν Γκαρντ/Φόργουορντ 1.94μ. 1981 ΗΠΑ
21. Ανδρέας Χριστοδούλου Γκαρντ 1.97μ. Ελλάδα
22. Βασίλης Μουράτος Γκαρντ 1.93μ. 1997 Ελλάδα
Προπονητής: Μίλαν Τόμιτς

Παναθηναϊκός

5. Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Φόργουορντ 2.02μ. 1997
6. Έι Τζέι Σλότερ Γκαρντ 1.91μ. 1987 ΗΠΑ
7. Λευτέρης Μποχωρίδης Γκαρντ 1.96μ. 1994 Ελλάδα
8. Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς Φόργουορντ 2.02μ. 1990 Ελλάδα
9. Αντώνης Φώτσης Φόργουορντ 2.09μ.1981 Ελλάδα
10. ΝτεΜάρκους Νέλσον Γκαρντ 1.93μ. 1985 ΗΠΑ
11. Νίκος Παππάς Γκαρντ 1.95μ. 1990 Ελλάδα
12. Λουκάς Μαυροκεφαλίδης Φόργουορντ-Σέντερ 2.10μ. 1984 Ελλάδα
13. Δημήτρης Διαμαντίδης Γκαρντ 1.96μ. 1980 Ελλάδα
14. Τζέιμς Γκιστ Φόργουορντ 2.07μ. 1986 ΗΠΑ
15. Εστέμπαν Μπατίστα Σέντερ 2.08μ. 1983 Ουρουγουάη
16. Αντώνης Κόνιαρης Γκαρντ 1.90μ. 1997 Ελλάδα
17. Γιώργος Διαμαντάκος Σέντερ 2.14μ. 1995 Ελλάδα
18. Μιχάλης Λούντζης Γκαρντ 1.95μ. 1998 Ελλάδα
19. Γιώργος Παπαγιάννης Σέντερ 2.17μ. 1997 Ελλάδα
45. Γιάνις Μπλουμς 1.91μ. Γκαρντ 1982 Λετονία
Προπονητής: Ντούσκο Ιβάνοβιτς

Πανιώνιος

#. Τόνι Γουντς Σέντερ 2.09,. 1991 ΗΠΑ
#. Νίκο Στρναντ Γκαρντ 1.90μ. 1983 Σλοβενία
#. Μανώλης Κουκουλάς Σέντερ 2.09μ. 1991 Ελλάδα
#. Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος Γκαρντ 1.92μ. 1996 Ελλάδα
#. Ανδρέας Πετρόπουλος Γκαρντ 1.96μ. 1994 Ελλάδα
4. Βαγγέλης Γεωργιάδης Φόργουορντ 1.98μ. Ελλάδα
5. Δημήτρης Μωραΐτης Γκαρντ 1.90μ. 1999 Ελλάδα
6. Δημήτρης Σταμάτης Γκαρντ 1.86μ. 1996 Ελλάδα
7. Σπύρος Μοτσενίγος Γκαρντ 1.95μ. 1992 Ελλάδα
8. Μανώλης Κουκουλάς Σέντερ 2.08μ. 1991 Ελλάδα
9. Ανδρέας Μελισσουργός Γκαρντ 1.0μ. 1998 Ελλάδα
10. Ανδρέας Μπίρης Γκαρντ 1.92μ. 1998 Ελλάδα
11. Αλέξανδρος Καράμπελας Γκαρντ 1.98μ. 1997 Ελλάδα
12. Φώτης Καπίρης Φόργουορντ 1.95 1999 Ελλάδα
13. Κωνσταντίνος Δούκας Φόργουορντ 1.98μ. 1988 Ελλάδα
14. Αναστάσιος Σπυρόπουλος Φόργουορντ 2.04μ. 1995 Ελλάδα
16. Σωτήρης Μπιλλής Φόργουορντ 1.99μ. 1995
Προπονητής: Θανάσης Παπαχατζής

Πανελευσινιακός

4. Νεντ Κοξ Γκαρντ 1.90 1990 ΗΠΑ
5. Φρανκ Ρόμπινσον Γκαρντ 1.93 1984 ΗΠΑ
6. Ευθύμης Τσακαλέρης Φόργουορντ 2.07 1989 Ελλάδα
7. Φώτης Βασιλόπουλος Γκαρντ 1.87 1986 Ελλάδα
8. Άαρικ Μάρεϊ Σέντερ 2.08 1989 ΗΠΑ
9. Γιάννης Αθανασούλας Φόργουορντ 2.02 1987 Ελλάδα
10. Νίκολα Μάρκοβιτς Φόργουορντ 2.08 1989 Σερβία
11. Περικλής Δορκοφίκης Φόργουορντ 2.05 1980 Ελλάδα
14. Στέλιος Ιωάννου Γκαρντ 1.96 1987 Ελλάδα
15. Ελάιζα Τζόνσον Γκαρντ 1.83 1990 ΗΠΑ
16. Νίκος Καλλές Σέντερ 1987 2.11 Ελλάδα
17. Δήμος Αβραμίδης Γκαρντ 1.89 1983 Ελλάδα
19 . Κωνσταντίνος Σωτηράκης Φόργουορντ 1.98 1987 Ελλάδα
Προπονητής: Γιώργος Σκαραφίγκας

ΠΑΟΚ

4. Κέβιν Λάνγκφορντ Φόργουορντ 2.04 1985 ΗΠΑ
5. Μιχάλης Λιάπης Γκαρντ 1995 1.92 Ελλάδα
6 . Κώστας Χαραλαμπίδης Γκαρντ 1976 1.89 Ελλάδα
7. Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ Γκαρντ 1985 1.91 ΗΠΑ
8. Κώστας Κακαρούδης Φόργουορντ 1983 2.04 Ελλάδα
9 . Τσόχλας Απόλλων Γκαρντ 1983 1.89 Ελλάδα
10. Γιώργος Δέδας Φόργουορντ 1980 1.98 Ελλάδα
11. Βαγγέλης Μαργαρίτης Φόργουορντ 2.03 1982 Ελλάδα
12. Θωμάς Κώττας Σέντερ 2.06 1996 Ελλάδα
13. Τζέικομπ Όντουμ Γκαρντ 1991 1.93 ΗΠΑ
15. Τζούλιαν Βον Σέντερ 1988 2.08 ΗΠΑ
19. Χρήστος Σαλούστρος Γκαρντ/Φόργουορντ 2.01 1990 Ελλάδα
Προπονητής: Σούλης Μαρκόπουλος

Ρέθυμνο

#. Ρόλαντ Σάφτενααρ Σέντερ 2.11 1988 Ολλανδία
4. Σίμπσον Τρέβις Γκαρντ 1.93 1991 Ελλάδα
5. Σταύρος Σχίζας Γκαρντ 1.91 1989 Ελλάδα
6. Φάνης Κουμπούρας Γκαρντ 1.87 1983 Ελλάδα
8. Βίνσεντ Κάουνσιλ Γκαρντ 1.88 1990 ΗΠΑ
9. Τσέισον Άλεν Γκαρντ 1.94 1989 ΗΠΑ
10. Γιάννης Καλαμπόκης Γκαρντ 1.95 1978 Ελλάδα
11. Μουχάμεντ Φαγιέ Φόργουορντ 2.08 1985 Σενεγάλη
12. Γιάννης Σίνης Φόργουορντ 1991 2.06 Ελλάδα
14. Δημήτριος Χείλαρης Φόργουορντ 2.03 1990 Ελλάδα
15. Ντέγιαν Κράβιτς Σέντερ 2.11 1990 Σερβία
17. Γιάννης Παναρετάκης Φόργουορντ 2.01 1997 Ελλάδα
18. Μάρκος Δουγλεράκης Γκαρντ 1.94 1995 Ελλάδα
Προπονητής: Θανάσης Σκουρτόπουλος

Τρίκαλα

4. Τζάστιν Ίνγκραμ Γκαρντ 1.89μ. 1985 ΗΠΑ
6. Μπράιαν Τρέισι Φόργουορντ 1.96μ. 1987 ΗΠΑ
7. Νέιθαν Μπόουι Γκαρντ 1.83μ. 1986 ΗΠΑ
8. Σλάβεν Κούπκοβιτς Φόργουορντ 2.07μ.1988 Σερβία
9. Στιβ Πάνος Σέντερ 2.06μ. 1988 Ελλάδα
10. Αλέξης Σπανός Φόργουορντ 1.97μ. 1991 Ελλάδα
11. Θάνος Καμαριώτης Γκαρντ 2.01μ. 1994 Ελλάδα
12. Χρήστος Δεληγιάννης Φόργουορντ 2.04μ. 1984 Ελλάδα
13. Μάριος Ματαλόν Γκαρντ 1.85μ. 1989 Ελλάδα
15. Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης Φόργουορντ 2.01μ. 1994 Ελλάδα
16. Κένεθ Κάντζι Σέντερ 2.11μ. 1985 Καμερούν
#. Νίκος Χουχουμής Γκαρντ 1.86μ. 1996 Ελλάδα
#. Ντίνος Νικολόπουλος Γκαρντ 1.84μ. 1998 Ελλάδα
Προπονητής: Κώστας Φλεβαράκης*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγωνία για Γκοϊάν!!

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα της Ρουμανίας με την Ουγγαρία τραυματίστηκε ο Ντορίν Γκοϊάν και στον Αστέρα Τρίπολης ανησυχούν για την κατάσταση του διεθνούς στόπερ.

Αγωνία για Γκοϊάν
Ανησυχία έχει προκαλέσει στις τάξεις του Αστέρα Τρίπολης ο τραυματισμός του Ντορίν Γκοϊάν στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης της Ρουμανίας με την Ουγγαρία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο διεθνής στόπερ ζήτησε αλλαγή από τον Βίκτορ Πιτούρκα, επειδή αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον μηρό και σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν μπορεί να παίξει στο ματς της Τρίτης στη Φινλανδία.

Από την πλευρά τους, οι Αρκάδες περιμένουν τα αποτελέσματα για να μάθουν αν υπάρχει κίνδυνος να απουσιάσει από τις προσεχείς υποχρεώσεις της ομάδας τους.

Για προληπτικούς λόγους αντικαταστάθηκε στο χθεσινό φιλικό ο Τιέ Μπι. Σήμερα οι παίκτες του Αστέρα έχουν ρεπό.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Άντιτς ψηφίζει… Τόμιτς!!

Αφού «έλουσε» ξανά τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο Πέρο Άντιτς «ψήφισε» Μίλαν Τόμιτς για επόμενο προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο Άντιτς ψηφίζει… Τόμιτς

«Ελπίζω επιτέλους ο Ολυμπιακός να δώσει την τεχνική ηγεσία της ομάδας στον Μίλαν Τόμιτς για να οδηγήσει την ομάδα φέτος. Ξέρει πώς να κατακτά μεγάλους τίτλους και είναι ο κατάλληλος για τη θέση τώρα. Μίλαν, έχεις τη συμπαράσταση όλης της Ευρώπης και της Ευρωλίγκας. Τον αγαπώ μέχρι θανάτου», έγραψε στο Twitter ο άσος των Χοκς.

Pero Antic @antic12pero
I hope finaly @olympiacosbc will give full power to Milan Tomic to lead the team this year!! He know how to win big trophies and he is he
 
 
Pero Antic @antic12pero
Man for the job now... Milane u have the souport from all the Europe and Euroleague now.. I love him to death!!
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Τώρα είναι υποχρέωση!!

Η ισοπαλία στο Ελσίνκι με τη Φινλανδία δεν ήταν το καλύτερο, αλλά είναι ένα… υποφερτό αποτέλεσμα. Αρκεί, ωστόσο, την Τρίτη κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία να έρθει η νίκη. Τα «ερωτήματα» για Ρανιέρι.

Τώρα είναι υποχρέωση

Για την Εθνική, πάντως, την προσεχή Τρίτη κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία στο «Καραϊσκάκη» δεν θα υπάρχουν δύο αποτελέσματα. Εκεί η νίκη θα είναι καθήκον απέναντι στην απρόσμενη πρωτοπόρο του ομίλου, που μπορεί να μη σκορπά το φόβο, όμως ασφαλώς απαιτεί σεβασμό και προσοχή.

Το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής και οι μόλις τρεις μέρες που μεσολαβούν μέχρι τον επόμενο αγώνα ασφαλώς πονοκεφαλιάζουν τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Κάποιες αλλαγές προφανώς και θα γίνουν, αλλά πέραν του ότι ακόμη δεν υπάρχει «δείγμα» των σκέψεών του από κάποια προπόνηση, ο Ιταλός ομοσπονδιακός τε3χνικός είναι μέχρι στιγμής απρόβλεπτος.

Επιλογές με ερωτηματικά

Φυσικά η Εθνική είχε πολύ καλύτερο πρόσωπο στο Ελσίνκι σε σχέση με το κάζο της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στη Ρουμανία, αν αναλογιστεί κανείς και τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που υπήρχαν. Όμως δεν παύει ορισμένες επιλογές του Κλαούντιο Ρανιέρι να προκαλούν ερωτηματικά.

Η χρησιμοποίηση από την αρχή του Χάρη Μαυρία, που δεν έχει φέτος ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής με τη Σάντερλαντ, ήταν μια επιλογή που ξένισε. Ο νεαρός εξτρέμ προσπάθησε πολύ, κέρδισε κι έχασε μάχες, αλλά επρόκειτο για ένα ρίσκο που μάλλον δεν βγήκε στον επιθυμητό βαθμό σε μια θέση που αν μη τι άλλο υπήρχε και η επιλογή του πιο έμπειρου και με καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό φέτος Σαλπιγγίδη.

Ακόμη περισσότερα ερωτηματικά προκάλεσε η αντικατάσταση του Μαυρία με τον Βαγγέλη Μόρα. Ο Ρανιέρι αντικατέστησε τον δεξιό του εξτρέμ με έναν στόπερ, μετέτρεψε το σύστημά του σε 3-5-2, αλλά περισσότερο μπέρδεψε παρά βοήθησε την Εθνική. Ο ύψους 1,93μ. και δεξιοπόδαρος άσος της Ελλάς Βερόνα βρέθηκε να παίζει αριστερό στόπερ (!), στην πλευρά από την οποία δημιουργούνταν οι περισσότεροι κίνδυνοι για την ελληνική άμυνα. Κι αν ο Τοροσίδης απελευθερώθηκε σε κάποιον βαθμό και μπόρεσε να κάνει ακόμη περισσότερες προωθήσεις, έστω και από την πλευρά που δεν έχει συνηθίσει και με… ανάποδο πόδι, ο Βύντρα στην απέναντι «όχθη» δεν κατάφερε να βοηθήσει επιθετικά, αφού οι επελάσεις κα οι σέντρες δεν ήταν ποτέ το φόρτε του.

Στον Ρανιέρι μπορούν να «χρεωθούν» και οι καθυστερημένες αλλαγές, αφού σε ένα ημίχρονο (το δεύτερο) όπου η εικόνα της Εθνικής ήταν προβληματική εξ αρχής, περίμενε 25 λεπτά για την πρώτη διορθωτική κίνηση, που κι αυτή αφορούσε τον Μόρα, ενώ περίμενε το 80’ και το 84’ αντίστοιχα για να ρίξει στη μάχη αντί των Καρέλη και Αθανασιάδη τους Σαμαρά και Μήτρογλου αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν ελάχιστο χρόνο να βρουν τα πατήματά τους και να προσφέρουν ουσιαστικά.

Η βαθμολογία:
Βόρεια Ιρλανδία 6
Ρουμανία 4
Φινλανδία 4
Ουγγαρία 1
Ελλάδα 1
Ν. Φερόε 0

Η επόμενη αγωνιστική:
Ελλάδα-Βόρειος Ιρλανδία 21:45
Ν. Φερόε-Ουγγαρία 21:45
Φινλανδία-Ρουμανία 21:45*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπάγεβιτς: «Άνοδος και… δεν το συζητάμε»

Αυτονόητο στόχο της ΑΕΚ αποτελεί η άνοδος, όπως ξεκαθάρισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σημειώνοντας, ωστόσο, πως ο δρόμος προς τη Σούπερ Λίγκα δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Μπάγεβιτς: «Άνοδος και… δεν το συζητάμε»
Η ΑΕΚ παίρνει το δρόμο της επιστροφής για τη Σούπερ Λίγκα σήμερα ξεκινώντας την προσπάθειά της στη Football League απέναντι στον Παναιγιάλειο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν σαφής για τον αυτονόητο στόχο της ομάδας, αλλά προειδοποίησε πως τίποτα δεν θα χαριστεί στην ομάδα του.

«Η άνοδος είναι μονόδρομος, δεν το συζητάμε αυτό. Κι όχι μόνο η άνοδος, αλλά και η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τίποτα άλλο δεν υπάρχει για εμάς», τόνισε στη Real News ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ.

Μιλώντας για το τι περιμένει την ομάδα του στην κατηγορία, είπε: «Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι θα παίζουν δυνατά και θα θέλουν πάντα να μας κερδίζουν, όμως έχουμε δουλέψει σκληρά και θα εμφανιστούμε έτοιμοι. Ναι μεν καθυστέρησε να αρχίσει η λίγκα, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να μας απασχολεί. Στόχος δικός μας είναι κάθε φορά να είμαστε αυτοί που πρέπει και να φεύγουμε νικητές από το γήπεδο».

Η συμπαράσταση του κόσμου δεν έλειψε ποτέ στην ΑΕΚ. «Ήταν συνεχώς δίπλα μας, στην προετοιμασία, στα φιλικά, παντού, όπου κι αν παίζαμε. Με τέτοιο κόσμο η ΑΕΚ δεν έχει ποτέ να φοβάται τίποτα και κανέναν. Η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη, το γνωρίζουμε, αλλά με τέτοια υποστήριξη παίρνουμε δύναμη και πηγαίνουμε μπροστά», τόνισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Όσο για το ρόστερ της «Ένωσης», έχει την πεποίθηση πως έχει τις δυνατότητες να φέρει σε πέρας το στόχο που έχει τεθεί. «Έγιναν πολλές μεταγραφές και είναι αλήθεια ότι ήρθαν καλοί παίκτες, με ποιότητα και τεχνική, αν και στο πρωτάθλημα νομίζω ότι πολλές φορές θα μετρούν περισσότερο η δύναμη και το πάθος παρά οι ντρίπλες. Αν δούμε πάντως πως λείπει κάτι, υπάρχει ο Ιανουάριος για να το καλύψουμε».

Ζητούνται «αποδείξεις»

Τους λόγους για τους οποίους θεωρείται φαβορί, εκτός από μεγάλο όνομα, για την άνοδο στη Football League καλείται να αποδείξει ο Άρης στη σημερινή αναμέτρηση με τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου.

Ζητούνται «αποδείξεις»
Τέλος στις μέτριες εμφανίσεις που στοιχίζουν βαθμούς στην ομάδα θέλουν να βάλουν οι ποδοσφαιριστές του Άρη, οι οποίοι υποδέχονται σήμερα τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου (16:00, Novasports 3).

Άλλωστε, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης τους πέρασε το μήνυμα στην προχθεσινή προπόνηση, όταν τους είπε πως «δεν φτάνει μόνο η φανέλα για να κερδίσεις τα παιχνίδια» και οι Θεσσαλονικείς πρέπει να αποδείξουν τους λόγους για τους οποίους θεωρούνται φαβορί για την άνοδο στη Football League.

Στο καθαρά αγωνιστικό, όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο έμπειρος προπονητής.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μπαϊμάκης (ή ο Καρατζιοβαλής), έχοντας τους Ψυχογιός, Λιόλιος, Φερνάντες και Γκόλιας μπροστά του. Στον άξονα θα παίξουν οι Προβατίδης και Σουνάς, ενώ στα πλάγια θα είναι οι Παπαδόπουλος και Σταυρόπουλος.

Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Ρένια και Πόι. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιαννίτσης, Λιόνης, Λεμονής, Καπνίδης, Γκίνο και Χιντασέλι.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αρχίζει να… έρχεται!

Το δρόμο της επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα παίρνει από σήμερα η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει τον Παναιγιάλειο στην πρεμιέρα της Football League (18:00). Το πλάνο του Δέλλα και η σούπερ παράδοση.

Αρχίζει να… έρχεται
Κάθε μεγάλο ταξίδι αρχίζει με ένα μικρό βήμα. Αυτό της ΑΕΚ προς τη Σούπερ Λίγκα, όπου δικαιωματικά ανήκει, ξεκινά σήμερα (18:00, ΟΤΕ Sport 4, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) από το Αίγιο, όπου κόντρα στον τοπικό Παναιγιάλειο θέλει να δείξει με το καλησπέρα» τις διαθέσεις της. Η «Ένωση» αρχίζει το πρωτάθλημα της Football League με στόχο να στείλει σαφές μήνυμα πως θα είναι περαστική ΚΑΙ από αυτή την κατηγορία.

Ο Τραϊανός Δέλλας θα παρατάξει την ομάδα του δίχως εκπλήξεις και με μοναδική σημαντική απουσία αυτή του Πέτρου Μάνταλου, που έχει υποχρεώσεις με την Εθνική. Ο «Κολοσσός» προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, τους Πεταυράκη και Μπακάκη στο αριστερό και το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ στόπερ θα είναι οι Λαμπρόπουλος και Κολοβέτσιος. Ανάκογλου και Κορδέρο θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ, με τους Μπαρμπόσα, Πλατέλλα και Ντούνη να κινούνται μπροστά τους αλλάζοντας συχνά θέσεις, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Αραβίδης.

Την αποστολή της ΑΕΚ συμπληρώνουν οι Βούρας, Γεωργέας, Γροντής, Σαρρής, Τζανετόπουλος, Ρόβας, Φαγέ, Ζόριτς και Ντ’ Ακόλ. Πέραν του Μάνταλου εκτός είναι και οι Μπρέτσεβιτς και Σοϊλέδης.

Στο πλευρό ης η «Ένωση» θα έχει περισσότερους από 1.000, ίσως και 2.000 φίλους της. Τα 900 εισιτήρια που είχαν εξασφαλιστεί εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού, ενώ και άλλοι φίλοι της ομάδας έχουν προμηθευτεί εισιτήρια σε άλλες θέσεις. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο (4.500 η χωρητικότητά του), αφού η παρουσία της ΑΕΚ στο Αίγιο αποτελεί πόλο έλξης για τους φιλάθλους, μιας και θα παίξει εκεί για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια.

Το 1976 είχε επικρατήσει 4-0 του Πανσερραϊκού ως γηπεδούχος σε ένα ματς που είχε δώσει εκεί λόγω τιμωρίας. Συνολικά σε 13 ματς (δώδεκα για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και ένα για το Κύπελλο) με τον Παναιγιάλειο, η ΑΕΚ μετρά 11 νίκες και 2 ισοπαλίες με τέρματα 38-9.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γρατσάνης από τα Τρίκαλα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμόγελα για Καρέλη, αγώνας για Μέντες!!

Ενθουσιασμό προκάλεσε στις τάξεις του Παναθηναϊκού το χθεσινό γκολ που πέτυχε με την Εθνική Ελλάδας ο Νίκος Καρέλης. Αγώνα δρόμου για να προλάβει Αϊντχόφεν και Ολυμπιακό ο Μέντες.

Χαμόγελα για Καρέλη, αγώνας για Μέντες
Την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει της επιστροφής του Παναθηναϊκού στις επίσημες υποχρεώσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη είχε ο Γιάννης Αναστασίου στο νικηφόρο (1-0) φιλικό με την Μπασακσεχίρ στην Τουρκία.

Οι «πράσινοι» για ένα ημίχρονο δεν είχαν και την καλύτερη δυνατή απόδοση, όμως μετά το (τυχερό) γκολ του Ντίνα έδειξαν διάθεση να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας τεχνικός παρουσιάστηκε σίγουρος ότι η ομάδα παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και σύντομα θα είναι ακόμα καλύτερη.

«Τρέχει» ο Μέντες

Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης για το χθεσινό ματς, ο Μέντες ένιωσε ένα τσίμπημα στη γάμπα, αμέσως σταμάτησε την προθέρμανση και έμεινε εκτός. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για ένα τράβηγμα στη γάμπα και όλοι ελπίζουν να μην είναι θλάση.

Σίγουρα ο Ολλανδός μεσοαμυντικός θα απουσιάσει από τον προσεχή αγώνα με τον ΟΦΗ και θα δώσει αγώνα δρόμου για να προλάβει να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Μπράβο Καρελάρα»!

Την ώρα που ο Νίκος Καρέλης σκόραρε για λογαριασμό της Εθνικής Ελλάδας στο παιχνίδι με την Φινλανδία, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δειπνούσαν στο ξενοδοχείο.

Οι παίκτες παρακολουθούσαν μέσω ίντερνετ την αναμέτρηση και πανηγύρισαν δεόντως το γκολ του συμπαίκτη του, λέγοντας «μπράβο Καρελάρα»!

Μάλιστα, στο «τριφύλλι» εκτιμούν ότι αυτό το τέρμα θα βοηθήσει και ψυχολογικά τον νεαρό άσο, ο οποίος από πέρσι δουλεύει σκληρά και τα αποτελέσματα της δουλειάς του φαίνονται στο γήπεδο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ωραίος ο Giannis!! (video)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε καλή παρουσία στη φιλική ήττα των Μπακς από τους Μπουλς, αλλά και μια εντυπωσιακή φάση. Μικρή συμμετοχή Κουφού με Γκρίζλις, δεν έπαιξε καθόλου ο Καλάθης.

Ωραίος ο Giannis (video)
Μια ακόμη καλή εμφάνιση, που αποδεικνύει πως επέστρεψε… αναβαθμισμένος στους Μπακς, έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Στη φιλική νίκη με 91-85 από τους Μπουλς στο Μιλγουόκι, ο 19χρονος φόργουορντ είχε 11 πόντους (1/2 βολές, 5/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 τάπες και 3 λάθη σε 26:44. Χρησιμοποιήθηκε για αρκετή ώρα σαν πλέι μέικερ, ενώ είχε και μια εντυπωσιακή φάση με τάπα στη μια άκρη του γηπέδου και αμέσως μετά κάρφωμα (και φάουλ) στην άλλη.

Ο Πάου Γκασόλ με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των «ταύρων», ενώ 18 πόντους είχε ο Τζίμι Μπάτλερ και 16 ο Ντέρικ Ρόουζ.



Οι Γκρίζλις επικράτησαν 93-88 των Χοκς με τον Κώστα Κουφό σε 20:14 να έχει 4 πόντους (2/2 βολές, 1/2 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος, ενώ ο Νικ Καλάθης δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου.

Οι Νικς πήραν ρεβάνς από τους Σέλτικς για την προ ημερών ήττα τους, καθώς κέρδισαν με 96-80 στη Βοστώνη με 16 πόντους του Καρμέλο Άντονι.

Αναλυτικά:

Μπόστον Σέλτικς-Νιου Γιορκ Νικς 80-96 Θόρντον 15, Σάλιντζερ 15, Μπας 12, Τέρνερ 11-Άντονι 16, Σμιθ 14, Χάρνταγουεϊ 11, Έρλι 11.

Μέμφις Γκρίζλις-Ατλάντα Χοκς 93-88 Γκασόλ 21 (13 ριμπ.), Κόνλεϊ 23, Ράντολφ 10-Τζένκινς 15, Σρέντερ 14, Μακ 11, Σκοτ 10.

Μιλγουόκι Μπακς-Σικάγο Μπουλς 85-91 Σάντερς 14, Πατσούλια 12, Πάρκερ 11, Αντετοκούνμπο 11, Ιλιασόβα 10-Γκασόλ 20 (11 ριμπ.), Μπάτλερ 18, Ρόουζ 16, Γκίμπσον 11, Νοά 10. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρυθμίζει τα χρέη και επενδύει!

Ικανοποίηση επικρατεί στον ΠΑΟΚ για τη ρύθμιση των χρεών, κάτι που είχε προτείνει ο Ιβάν Σαββίδης για την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Νέες επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζει ο ομογενής επιχειρηματίας.

Ρυθμίζει τα χρέη και επενδύει
Αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο, η οποία έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση και όλα δείχνουν ότι την προσεχή εβδομάδα κατατίθεται προς ψήφιση.

Αυτό είναι κάτι που είχε προτείνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης, όμως εξαιτίας της Τρόικας δεν είχε προχωρήσει ποτέ η συγκεκριμένη εισήγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη ρύθμιση θα επιφέρει σβήσιμο προστίμων και προσαυξήσεων στο 100% για όσους πληρώσουν εφάπαξ το σύνολο του πρωτογενούς χρέους τους!

Παράλληλα, η μείωση των προσαυξήσεων θα φθάνει στο 90%, εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 12 δόσεις, στο 85% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 24 δόσεις και σε αυτό υπάρχει συνέχεια μέχρι τις 100 δόσεις. Όσον αφορά τους Θεσσαλονικείς, μένει ο Σαββίδης να αποφασίσει αν θα πληρώσει εφάπαξ ή αν θα βάλει κάποιες λίγες δόσεις που θα τον διευκολύνουν.

Από εκεί και πέρα, ο ομογενής επιχειρηματίας παρουσιάζεται έτοιμος για νέα επενδυτικά ανοίγματα στη συμπρωτεύουσα και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Ένα από αυτά είναι και η διάθεσή του να ξοδέψει περισσότερα από 20, ώστε να το εκσυγχρονίσει και να ανακαινίσει το «Μακεδονίας Παλλάς», διαδικασία που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τέλος, άνθρωποι που είναι στο στενό περιβάλλον του Σαββίδη αναφέρουν ότι μόλις ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά θέματα, θα καταθέσει πρόταση και για τα στρέμματα της Θέρμης, ώστε εκεί να κατασκευαστεί το νέο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ποιος Λεμπρόν; Ο Λοβ!!

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν κακός στο πρώτο του παιχνίδι με τους Καβαλίερς κόντρα στο Μαϊάμι, αλλά ο Κέβιν Λοβ οδήγησε τους «ιππότες» σε νίκη στο Ρίο με 122-119 στην παράταση.

Ποιος Λεμπρόν; Ο Λοβ!
Άλλος ήταν το κεντρικό πρόσωπο και άλλος… έλαμψε.

Ο Κέβιν Λοβ πήρε τη δόξα από τον Λεμπρόν Τζέιμς, πάνω στον οποίο ήταν στραμμένα όλα τα βλέμματα στο φιλικό μεταξύ Καβαλίερς και Χιτ που έγινε στο Ρίο.

Οι «ιππότες» επικράτησαν 122-119 στην παράταση (κ.α. 105-105) με τον «βασιλιά» να έχει μόλις 7 πόντους με άσχημα ποσοστά (3/7 βολές, 2/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 8 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 3 λάθη σε 20:35. Όμως ο Κέβιν Λοβ έδειξε πως μπορεί να γίνει και πρώτο «βιολί» στο Κλίβελαντ καθώς είχε 25 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 26 λεπτά. Ο Τρίσταν Τόμπσον με 18, ο Ντουέιν Γουέιτερς με 16 και ο Άντερσον Βαρεζάο με 14 πόντους ακολούθησαν σε απόδοση για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος δεν υπολόγιζε στον τραυματία Κάιρι Ίρβινγκ.

Ο Κρις Μπος με 19, ο Τζέιμς Ένις με 17 και ο Σαμπάζ Ναπίερ με 16 πόντους ξεχώρισαν από την πρώην ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς, ενώ ο Ντουέιν Ουέιντ έμεινε στους 12 και ο Λουόλ Ντενγκ στους 8.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προς «διαζύγιο» με Μπονγκ!

Πολύ κοντά στη λύση της συνεργασίας τους βρίσκονται ο Ολυμπιακός με τον Γκαετάν Μπονγκ. Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί το «διαζύγιο» των δύο πλευρών.

Προς «διαζύγιο» με Μπονγκ
Δεν εξελίχθησαν τα πράγματα όπως περίμεναν στον Ολυμπιακό με την περίπτωση του Γκαετάν Μπονγκ.

Ο Καμερουνέζος μπακ αποκτήθηκε ως αντι-Χολέμπας την περσινή σεζόν, αλλά ο διεθνής άσος έμεινε στους Πειραιώτες και, παρότι ο Μίτσελ έδειξε την εμπιστοσύνη του στον Αφρικανό, τελικά με τις εμφανίσεις του έμεινε στον πάγκο.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολόγιζε τον 26χρονο αμυντικό από το καλοκαίρι, όμως έμεινε στην ομάδα και μετά την απόκτηση του Μασουακού δεν έχει καταφέρει να δείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει φανέλα βασικού για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Όπως γράφει ο «Γαύρος», ήδη έχει υπάρξει επαφή ανάμεσα στην πλευρά του Μπονγκ με τη διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας, ώστε να λυθεί κοινή συναίνεση η συνεργασία τους.

Μάλιστα, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι ο ατζέντης του παίκτη, Νταβίντ Βαντιέρ, παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να βρει μία λύση που να συμφέρει και τις δύο πλευρές.

Από εκεί και πέρα, ο Αφρικανός ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του σε Γαλλία, Αγγλία ή Βέλγιο, χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Το ίδιο ισχύει και για τον Πελέ

Στην ίδια κατηγορία με τον Μπονγκ ανήκει και ο Πελέ, τον οποίο ο Μίτσελ δεν έχει δείξει να εμπιστεύεται από τον περασμένο Γενάρη, όταν και αποκτήθηκε από τον Εργοτέλη (που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις).

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Καμερουνέζο, η πλευρά του Πορτογάλου δεν δείχνει να «καίγεται» για τη λύση της συνεργασίας τους και εμφανίζεται διατεθειμένη να… καθίσει στο συμβόλαιο που έχει διάρκεια μέχρι το 2017 (με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν το μισό εκατ. ευρώ).

Στον Ολυμπιακό ελπίζουν ότι και σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί μία κοινή λύση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παατελάινεν: «Μας έλειψε το καθαρό μυαλό»

Στην απουσία καθαρού μυαλού απέδωσε την ισοπαλία της Φινλανδίας με την Ελλάδα ο Μίξου Παατελάινεν, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Παατελάινεν: «Μας έλειψε το καθαρό μυαλό»
Σκληρή ομάδα χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Μίξου Παατελάινεν, τονίζοντας πως η Φινλανδία θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Ο τεχνικός των Φιλανδών τόνισε πως η ομάδα του δεν είχε καθαρό μυαλό, επισημαίνοντας τις χαμένες ευκαιρίες που είχε.

«Ίσως αν είχαμε λίγο περισσότερη τύχη να μπορούσαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο. Μας έλειπε η ευκρίνεια, το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, αν τα είχαμε, ίσως να κερδίζαμε. Η Ελλάδα απέδειξε το πόσο σκληρή ομάδα είναι έχοντας συλλογική στρατηγική στο παιχνίδι της».

Ταχτσίδης: «Θα προκριθούμε»

Την πίστη του πως η Εθνική θα πάρει την πρόκριση στην τελική φάση του Euro εξέφρασε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο οποίος τόνισε πως άφησε θλίψη η ισοπαλία κόντρα στην Φινλανδία.

Ταχτσίδης: «Θα προκριθούμε»
Την πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορούσε να φύγει νικήτρια απ’ τη Φινλανδία εξέφρασε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, τονίζοντας την θλίψη που άφησε το τελικό 1-1.

Ο διεθνής μέσος της Βερόνα σχολίασε την εικόνα της ομάδας του, αλλά και την παρουσία του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο, επισημαίνοντας:

«Μπορούσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, μας έκαναν μόνο μια φάση και έβαλαν το γκολ. Είμαστε στενοχωρημένοι».

Χρειάζεται τόσο ο Ρανιέρι όσο κι εσείς πίστωση χρόνου;
«Θα ήταν πιο εύκολο αν έρχονταν τα αποτελέσματα. Η ομάδα βελτιώθηκε πολύ. Σιγά, σιγά κερδίζουμε τον χρόνο και την εμπιστοσύνη που χρειαζόμαστε και βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο όσα θέλουμε».

Είδαμε πολλά νέα πρόσωπα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.
«Η Ελλάδα έχει πολλά ταλέντα, πολλούς νέους παίκτες. Τους δίνεται η ευκαιρία και είναι θετικό και για εκείνους να ξέρουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση. Είμαστε χαρούμενοι για τα νέα παιδιά. Εύχομαι να υπάρχει και συνέχεια».

Είναι τελικός την Τρίτη;
«Δεν είναι τελικός, είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Στο πρώτο παιχνίδι ο κόσμος δεν ήταν κοντά σας, τώρα θα έχει την ευκαιρία να σας στηρίξει. Θες να τους πεις κάτι;
«Μας έλειψε ο κόσμος. Τον περιμένουμε δίπλα μας για να μας βοηθήσει».

Η Φινλανδία ήταν βελτιωμένη σήμερα. Πώς την είδες εσύ;
«Γνωρίζαμε ότι δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι, ήταν πιεστική η έδρα. Μπορούσαμε να κερδίζουμε γι' αυτό είμαστε θλιμμένοι».

Θα προκριθεί η Ελλάδα; Χρειάζεται να ανησυχούμε;
«Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, πρέπει να σκεφτόμαστε τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Με πίστη και χαρά θα προκριθούμε».

Μαυρίας: «Σοβαροί με Β. Ιρλανδία»

Απαραίτητη θεωρεί τη νίκη κόντρα στη Β. Ιρλανδία ο Χάρης Μαυρίας, όπως δήλωσε μετά την ισοπαλία κόντρα στους Φιλανδούς για την δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Euro.

Μαυρίας: «Σοβαροί με Β. Ιρλανδία»
Στο επόμενο ματς με την Β. Ιρλανδία έχει ήδη το μυαλό του ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος τόνισε την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού.

Ο διεθνής επιθετικός, στις δηλώσεις του μετά την ισοπαλία με την Φινλανδία, τόνισε: «Σίγουρα χρειαζόμαστε νίκη με τους Β. Ιρλανδούς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί για να πετύχουμε το στόχο. Η νίκη μέσα στην έδρα μας με την Β. Ιρλανδία είναι πολύ σημαντική».

Μανωλάς: «Δεν στεκόμαστε στην… αποβολή»

Νωρίς-νωρίς την άγουσα για τα αποδυτήρια έπρεπε να πάρει ο Χετεμάι (σε δύο περιπτώσεις) όπως υποστήριξε ο Κώστας Μανωλάς. «Αξίζαμε τη νίκη, πιστεύω θα την πετύχουμε με τη Βόρειο Ιρλανδία» πρόσθεσε.

Μανωλάς: «Δεν στεκόμαστε στην… αποβολή»
Ναι μεν δεν στέκεται στις δύο περιπτώσεις που ο Χετεμάι έπρεπε να αποβληθεί -όπως δήλωσε- ωστόσο είναι αλήθεια πως ο Κώστας Μανωλάς περίμενε να δει τον Φινλανδό αντίπαλό του να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες (στα δύο σκληρά του μαρκαρίσματα).

Ο αμυντικός της Ρόμα αναφέρθηκε στο... νέο αίμα που έβαλε ο Ρανιέρι στην Εθνική και τόνισε πως πλέον δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα κόντρα στην Βόρειο Ιρλανδία, πέραν της νίκης.

«Στην πρώτη φάση ήταν απευθείας αποβολή για τον Χέτεμαϊ, αλλά και στην επόμενη δέχθηκα μια αγκωνιά στην μύτη, με τον διαιτητή να μην δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα. Θα μπορούσε μια αποβολή να τους στοιχίσει το ματς. Δεν στεκόμαστε εκεί όμως…» είπε αρχικά ο διεθνής στόπερ και συμπλήρωσε:

«Έπρεπε να κερδίσουμε είτε με 11 οι αντίπαλοί μας, είτε με 10. Με μια ευκαιρία ουσιαστικά πέτυχαν γκολ και έγινε αυτό το 1-1. Δεν είναι εύκολα έδρα η Φινλανδία, ήταν σκληρό το παιχνίδι, ήρθαμε για να κερδίσουμε, αλλά τουλάχιστον πήραμε τον πόντο. Αξίζαμε πάντως τη νίκη».

Για το… νέο αίμα που έδειξε η Εθνική απόψε: «Είναι παίκτες που έχουν αρκετές παραστάσεις, δεν έχουν πρόβλημα να παίξουν εδώ. Το ‘χουν κάνει και σε πιο δύσκολες καταστάσεις. Έπαιξαν καλά και φάνηκε πως η Εθνική έχει μέλλον».

Και στο τέλος έδωσε το… στίγμα του για το επόμενο ματς με τη Βόρειο Ιρλανδία (14/10): «Θέλουμε μόνο νίκη. Πρώτα ο Θεός να πάνε
όλα καλά και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Νίκη με Βασιλειάδη στη Βιτόρια!!

Με καλή εμφάνιση του Κώστα Βασιλειάδη η Μάλαγα πέρασε από την έδρα της Λαμποράλ Κούτσα. Ήττες για Μπόγρη και Παπαμακάριο.

Νίκη με Βασιλειάδη στη Βιτόρια
Πολύ καλό ξεκίνημα για τη Μάλαγα και κάκιστο για τη Λαμποράλ Κούτσα στην ACB. Η Ουνικάχα έκανε το 2/2 περνώντας με 88-79 από τη Βιτόρια υποχρεώνοντας τους Βάσκους στη δεύτερη ήττα τους. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και ο Ράιαν Τούλσον είχαν από 15 πόντους για τους φιλοξενούμενους, ενώ καλή παρουσία είχε και ο Κώστας Βασιλειάδης με 11 πόντους (2/2 βολές, 3/8 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 17:53. Από τους γηπεδούχους, εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο με 21 και ο Τομάς Ερτέλ με 14 πόντους ήταν οι μόνοι διασωθέντες.

Μεγάλο ντέρμπι έγινε στην Ανδόρα ανάμεσα στη νεοφώτιστη και την Μπιλμπάο, με τους Βάσκους να νικούν 76-75 στην παράταση με καλάθι του Αξέλ Ερβέλ στο τέλος και να κάνουν το 2/2. Για τους γηπεδούχους, που μετρούν πλέον δύο νίκες, ο Γιώργος Μπόγρης σε 21:04 είχε 4 πόντους (2/4 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα και 1 λάθος.

Νωρίτερα, έξι μέρες πριν υποδεχτεί τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, η Βαλένθια έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση και συνέτριψε τη Σεβίλλη με 96-73 πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη. Ο Κρέσιμιρ Λόντσαρ με 19, ο Ρομέιν Σάτο με 18 και ο Λιούκ Χαρανγκόντι με 17 πόντους συνέθεσαν μια πολύ δυνατή τριάδα για τους γηπεδούχους, ενώ ο Τζέικομπ Πούλεν με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων.

Η Μούρθια πέρασε με 71-66 από την έδρα της Φουενλαμπράδα με 16 πόντους του Κάρλος Καμπέθας. Ο Μανώλης Παπαμακάριος για τους γηπεδούχους είχε δύο ασίστ και 1 ριμπάουντ με 0/3 τρίποντα σε 11:49.

Αναλυτικά η δεύτερη αγωνιστική:

Σάββατο 11/10
Βαλένθια-Σεβίλλη 96-73
Φουενλαμπράδα-Μούρθια 66-71
Λαμποράλ Κούτσα-Ουνικάχα Μάλαγα 79-88
Ανδόρα-Μπιλμπάο 75-76 (κ.α. 66-66)

Κυριακή 12/10
Μπανταλόνα-Εστουντιάντες 13:30
Γκραν Κανάρια-Ομπραντόιρο 14:00
Κανάριας-Σαραγόσα 14:30
Λαγκούν Άρο-Ρεάλ Μαδρίτης 19:00

Τρίτη 14/10 Μανρέσα-Μπαρτσελόνα 22:00*Πηγή: sport-fm.gr*

Καρέλης: «Μπορούμε τα πάντα»

Το επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Φινλανδία σκέφτεται μόνο ο Νίκος Καρέλης που πέτυχε ένα φανταστικό γκολ στο ντεμπούτο του απέναντι στη Φινλανδία και τόνισε πως οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν τα πάντα.

Καρέλης: «Μπορούμε τα πάντα»
Σύνθημα για νίκη επί της Βορείου Ιρλανδίας έδωσε ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος στο πρώτο του ματς με τη φανέλα της Εθνικής σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ που όμως δε στάθηκε αρκετό να δώσει τη νίκη.

«Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να πάρουμε την νίκη και τους τρεις πόντους αλλά δυστυχώς δεχτήκαμε την ισοφάριση και μετά δεν καταφέραμε να βάλουμε ένα δεύτερο γκολ. Κοιτάμε μπροστά και πάμε για το δεύτερο παιχνίδι με την Βόρεια Ιρλανδία τώρα ώστε να πάρουμε την νίκη.

Έχουμε αποδείξει σαν Έλληνες ότι μπορούμε τα πάντα. Θα προσπαθήσουμε για το καλό της ομάδας αρχής γενομένης από το ματς της Τρίτης όπου θέλουμε την νίκη
» δήλωσε μετά το παιχνίδι ο επιθετικός του Παναθηναϊκού.