Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Τα… γενέθλια του Μίτσελ!! (vids)

Ο Διονύσης Δελλής, γράφει για τα... γενέθλια του Μίτσελ στο παιχνίδι κόντρα στη Γιουβέντους στις 22/10 μια ημερομηνία στην οποία έχει κερδίσει ως ποδοσφαιριστής τη «Μεγάλη Κυρία»!
Προφανώς ο ίδιος δεν θα έχει «ιδέα» για αυτό το παιχνίδι της μοίρας. Ήταν άλλωστε τόσες οι μεγάλες στιγμές του σαν ποδοσφαιριστής που αποκλείεται να θυμάται με τέτοιες λεπτομέρειες όλες τις σπουδαίες νίκες. Όλες τις σημαντικές βραδιές.
ADVERTISEMENT
Και για να είμαστε «δίκαιοι» σε αυτές τις πρώτες γραμμές, η ιστορία που ακολουθεί δεν είναι μια από εκείνες που θα έβαζαν υποψηφιότητα για το εξώφυλλο στο άλμπουμ της καριέρας του. Έχει όμως μια ιδιαιτερότητα που ρίχνει αλάτι και πιπέρι 28 χρόνια μετά, σε αυτό που έρχεται. Ο ομορφότερος πρόλογος για την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γιουβέντους που είναι πλέον 11 μέρες μακριά.
Ένα «παραμύθι» του παρελθόντος που είναι βέβαιο ότι οι Ιταλοί δημοσιογράφοι που πραγματικά τους αρέσει να ασχολούνται με αυτά, θα το υπενθυμίσουν σύντομα στον κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδας. Όταν παραμονή του ματς που έρχεται θα τον συναντήσουν στη συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Στις 22/10 υποδέχονται οι Ερυθρόλευκοι την «Μεγάλη Κυρία» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για την τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Και ο Μίτσελ το «έργο» αυτό το έχει ξαναδεί. Ή πιο σωστά θέλει πολύ να το ξαναδεί. Με τον ίδιο επίλογο...
Διότι 22 Οκτώβρη ήταν ξανά οικοδεσπότης απέναντι στους Ιταλούς. Εν έτη 1986. Στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Στην αφετηρία μιας «διπλής» μάχης που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών της εποχής, και όχι ένα ζευγάρι στη φάση των «16».
Η Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Γιουβέντους. Η απόλυτη σύγκρουση δύο ομάδων που η δική τους ιστορία αποτελεί «τόμους» ολόκληρους σε εκείνη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η Βασίλισσα απέναντι στην παρέα του Μισέλ Πλατινί. Με γκολ του Εμίλιο Μπουντραγκένιο (έπειτα από πάρε-βάλε γύρισμα του Τσέντο) η Ρεάλ επικράτησε με 1-0 εκείνο το βράδυ. Και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης.
Στον επαναληπτικό του Τορίνο, στις 5 Νοεμβρίου (στις 4 Νοεμβρίου θα παίξει ο Ολυμπιακός στην Ιταλία), ο Γιουβέντους νίκησε 1-0 με γκολ του Καμπρίνι. Οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι και η Ρεάλ με 3-1 πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση έχοντας ως ήρωα τον πορτιέρο της, Μπούγιο. Ο Μίτσελ ήταν βασικός και αναντικατάστατος και στα δύο ματς. . Εκείνη τη χρονιά, ο σημερινός κόουτς του Ολυμπιακού έφτασε με τη Ρεάλ μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τη Μπάγερν, ενώ το τρόπαιο το κατέκτησε η Πόρτο (1987).




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: