Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ρανιέρι: «Ήταν μια αρχή»

Ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα της Εθνικής στη Φινλανδία (1-1) έμεινε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κλαούντιο Ρανιέρι. «Ήταν μια αρχή», ανέφερε ο Ιταλός.

Ρανιέρι: «Ήταν μια αρχή»
Την προσπάθεια των παικτών του και το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στα προκριματικά, κράτησε ο Κλαούντιο Ρανιέρι μετά το 1-1 της Ελλάδας στην Φινλανδία.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό αν και θέλαμε τη νίκη. Πάντως (αυτό το αποτέλεσμα) ήταν μια αρχή», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα και συνέχισε αναφερόμενος στην επιλογή του Καρέλη: «Δουλεύω λίγες μέρες με τους παίκτες μου, αλλά τον είδα σε πολύ κατάσταση και θεώρησα ότι πρέπει να τον χρησιμοποιήσω».

«Έγινε ένα πρώτο βήμα. Μέσα από τη δουλειά θα καταφέρουμε να παίξουμε όπως θέλω, αλλά σημασία έχει και το πως μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα η ομάδα», ανέφερε για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής.

«Ομάδα του μέλλοντος»
Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα του, χαρακτηρίζοντάς την ως ομάδα του μέλλοντος.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Το ξέραμε γιατί είναι οργανωμένη ομάδα. Νομίζω ότι παίξαμε καλά. Δώσαμε τη μάχη μας. Στο πρώτο ματς με την Ρουμανία, δεν ήμασταν καλοί. Δεν είχαμε κόσμο, δεν είχαμε ρυθμό. Είμαι χαρούμενος με τους παίκτες μου σήμερα. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, καθώς και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη», τόνισε αρχικά.

Για το ματς με την Β. Ιρλανδία τόνισε: «Για εμάς πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Ελπίζω να είναι γεμάτο το γήπεδο την Τρίτη, καθώς το άδειο γήπεδο με την Ρουμανία ήταν πολύ άσχημο. Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι. Είναι η ομάδα για το μέλλον. Μου αρέσει το πώς έπαιξαν οι νέοι παίκτες. Ο Καρέλης για παράδειγμα.

Δεν είναι εύκολο να παίζεις εκτός έδρας το πρώτο σου ματς. Μου άρεσε το κλίμα που υπήρχε μεταξύ παλιών και νέων. Ακόμη και αυτοί που ήταν στο πάγκο υποστήριζαν αυτούς που έπαιζαν».

Όσο για την παρουσία νέων παικτών στο βασικό σχήμα τόνισε: «Προσπάθησα να διαλέξω τους παίκτες που θα ταίριαζαν περισσότερο στο παιχνίδι και αυτό έκανα. Επέλεξα αυτούς που ήταν έτοιμους για την μάχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: