Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Μπαρτζώκας, ο μάγκας…!!

Η παραίτηση απαιτεί και ευθιξία και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδειξε ένα πράγμα: ότι παραμένει μάγκας και κύριος.

Μπαρτζώκας, ο μάγκας…
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Το προφανές μετά το στραπάτσο της Πέμπτης έγινε. Ο προπονητής πλήρωσε το μάρμαρο της ήττας από τον Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι ότι ο Μπαρτζώκας δεν φταίει για όλα, όμως είναι σαφές ότι είχε πολλές αποτυχίες στην πλάτη του. Φυσικά και είναι ένας κόουτς με μια Ευρωλίγκα στο παλμαρέ του, από την άλλη όμως δεν μπόρεσε ποτέ να οδηγήσει σωστά τον Ολυμπιακό σε ματς με τον Παναθηναϊκό. Ακόμα κι αν έδινε τις σωστές οδηγίες και οι παίκτες δεν άκουγαν, πάλι ο ίδιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη.
Ηταν μονόδρομος το διαζύγιο για να είναι πιο ήρεμη η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που δεν τον ήθελε ο κόσμος, ήταν υποχρεωτικό να φύγει. Και για να μην φέρει σε δύσκολη θέση τη διοίκηση που τον εμπιστευόταν, έκανε μια κίνηση διαφορετική από πολλούς συναδέλφους του. Παραιτήθηκε. Εφυγε μόνος του. Δεν παρακάλεσε, δεν κάθισε στον συμβόλαιο, δεν περίμενε αποζημίωση για να φύγει.
Αλλωστε αν έμενε, θα ήταν βάρος για την ομάδα, μόνο πρόβλημα θα δημιουργούσε. Το κλίμα ήταν βαρύ, ακόμα και μέσα στα αποδυτήρια. Ούτε εγωιστής, όμως, είναι ο Μπαρτζώκας, έχει μάθει να κάθεται σε συμφωνίες. Οι κανονικοί προπονητές φεύγουν μόνοι τους όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά, δεν περιμένουν να τους διώξουν. Ούτε κατηγορούν κανέναν άλλο, πλην τον εαυτό τους.
Τι γίνεται από εδώ και στο εξής; Δεν είναι κάτι απλό, γιατί η σεζόν μόλις τώρα άρχισε και μια τόσο γρήγορη αλλαγή στο τεχνικό επιτελείο δεν είναι απλή υπόθεση. Ο Μπαρτζώκας έφτιαξε την ομάδα, έκανε τις επιλογές, ολοκλήρωσε την προετοιμασία. Οποιος έρθει στη θέση του, θα αρχίσει ουσιαστικά από το μηδέν, ίσως να αλλάξει και το ρόστερ. Θα χρειαστεί χρόνος, ενδεχομένως και χρήμα. Εκτός κι αν παραμείνει ο Τόμιτς, που ξέρει πολύ καλά την ομάδα. Τη συνέχεια θα τη δούμε σύντομα, επί του παρόντος κρατάμε την αντρίκια απόφαση του Μπαρτζώκα να αποχωρήσει μόνος του…
ΥΓ: Κάτι άλλο για τον πρώην κόουτς του Ολυμπιακού… Αυτά τα περί Εθνικής δεν έχουν λογική. Ο Πρίντεζης έπαιξε κανονικά με τον Παναθηναϊκό, ήταν παρών στα τελευταία λεπτά, έπαιξε στα περισσότερα φιλικά… Αν είχε πρόβλημα λόγω Εθνικής, ας ήταν έξω στο τέλος… Οπως δεν γίνεται να ξεκουράζεται ολόκληρο καλοκαίρι ο Σπανούλης για να είναι έτοιμος με τον Ολυμπιακό και στο πρώτο ματς να παίζει 21 λεπτά, ειδικά μετά την εκπληκτική εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: