Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

«Καλύτερο το φετινό πρωτάθλημα»

Σίγουρος πως η Α1 που ξεκινά την Κυριακή (12/10) θα είναι συναρπαστική και ανταγωνιστική, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Γιώργος Χαλβατζάκης. «Καλύτερο το φετινό πρωτάθλημα», είπε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.

«Καλύτερο το φετινό πρωτάθλημα»
Όλα είναι έτοιμα και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη της Α1 για τη σεζόν 2014-2015.

Μια ημέρα πριν την έναρξη της … πρεμιέρας του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης υποστήριξε πως φέτος θα αναμένεται μια ανώτερη λίγκα σε σχέση με την περυσινή σεζόν.

Επιπλέον, επισήμανε πως η Basket League έχει σταθερά ανοδική πορεία σε όλα τα επίπεδα τις τελευταίες σεζόν, ενώ παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει με την παρουσία του την ομάδα που αγαπά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αύριο Κυριακή (12/10) γίνεται το τζάμπολ του 23ου Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ενός Πρωταθλήματος που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και συναρπαστικό στην εξέλιξή του και να μας κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Ενός Πρωταθλήματος ακόμα καλύτερου από το περσινό στο οποίο η παραμονή κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής περιόδου, ο δε πρωταθλητής αναδείχθηκε ύστερα από πέντε (5) συγκλονιστικούς αγώνες.

Το ελληνικό Πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια σταθερή ανοδική πορεία σε όλα τα επίπεδα. Παρατηρείται αύξηση εισιτηρίων και προσέλευσης των φιλάθλων στα γήπεδα, όπως επίσης, και της τηλεθέασης. Παράλληλα υπάρχει διασπορά του Πρωταθλήματος σε ολόκληρη την επικράτεια, 7 ομάδες ήτοι το 1/2 του προέρχονται από την περιφέρεια. Το δε ενδιαφέρον των χορηγών και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην ενίσχυση και λειτουργία των ομάδων, συνεχώς αυξάνεται.

Όμως η φετινή χρονιά κατά την άποψή μου είναι ίσως μια από τις κρισιμότερες στην ιστορία του Πρωταθλήματος και του μπάσκετ γενικότερα.

Η Basket League ΣΚΡΑΤΣ και οι ΚΑΕ που την απαρτίζουν, τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγής τρόπου λειτουργίας, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, δηλαδή της οικονομικής εξυγίανσης, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και της αλλαγής του παρελθόντος τρόπου οργάνωσής τους, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό που ονομάζεται σύγχρονο μάρκετινγκ.

Εκτός όμως από τον εκσυγχρονισμό των ΚΑΕ αναγκαίο είναι, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος, η αλλαγή του τρόπου σκέψης και λειτουργίας του μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα και τους φορείς αυτού.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Διότι το μπάσκετ όπως και να το κάνουμε είναι το άθλημα των Ελλήνων, και η «Επίσημη αγαπημένη» μας ήταν, είναι και θα είναι η Εθνική μας ομάδα.

Καλώντας για μια ακόμα χρονιά τους φιλάθλους όλων των ομάδων να το παρακολουθήσουν, εύχομαι σε όλους, παίκτες, προπονητές, παράγοντες και φίλαθλο κοινό υγεία και καλό Πρωτάθλημα χωρίς βία και με πολλές αθλητικές συγκινήσεις
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: