Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ένας Ντιέγκο «κάρφωσε» την Αργεντινή!!

Ούτε επίτηδες να το ‘κανε η Βραζιλία! Με δυο γκολ ενός Ντιέγκο (του εξαιρετικού Ταρντέλι) η «σελεσάο» καθάρισε την αιώνια αντίπαλο Αργεντινή (2-0) και συνέχισε ιδανικά την… ανάρρωση απ’ το Μουντιάλ!

Ένας Ντιέγκο «κάρφωσε» την Αργεντινή! (video)
Οι προηγούμενες φιλικές νίκες (στα πρώτα παιχνίδια του Κάρλος Ντούνγκα) ήταν ασπιρίνες. Το πιο καλό τονωτικό όμως -στην προσπάθεια να ξαναπάρει τα πάνω της μετά το οδυνηρό Μουντιάλ- η Βραζιλία το βρήκε στο… Πεκίνο!

Απέναντι στην αιώνια αντίπαλο Αργεντινή -που παρατάχθηκε μάλιστα με περισσότερους βασικούς από την ίδια- η «σελεσάο» αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική και με πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Ταρντέλι έφτασε σε μια νίκη απ’ αυτές που πάντα μετράνε στο γόητρο (2-0).

Ο στράικερ της Ατλέτικο Μινέιρο εκμεταλλεύτηκε τη «θάλασσα» που έπιασε το αμυντικό δίδυμο της «μπιανκοσελέστε» στο 28’ και με απευθείας πλασέ έδωσε προβάδισμα στους Βραζιλιάνους. Παρόλο δε που ο διαιτητής έδωσε το δικαίωμα στην Αργεντινή ν’ απαντήσει (μ’ ένα αμφισβητούμενο πέναλτι του Ντανίλο στον Ντι Μαρία) ο Τζέφερσον απένειμε… δικαιοσύνη αποκρούοντας το τρίτο χαμένο χτύπημα του Μέσι στα τέσσερα τελευταία με Μπαρτσελόνα και εθνική.

Αυτό όμως δεν ήταν το χειρότερο που συνέβη στην ομάδα του Τάτα Μαρτίνο, καθώς ο Ταρντέλι εξαργύρωσε νέα αναμπουμπούλα στην περιοχή της (έπειτα από εκτέλεση κόρνερ) και υπέγραψε από κοντά μια νίκη και μια εμφάνιση που πιθανότατα θα διηγείται στα εγγόνια του.

Και θα μπορούσε μάλιστα να το κάνει με περισσότερο ενθουσιασμό (λόγω της έκτασης του σκορ) ωστόσο ο Νεϊμάρ σπατάλησε τις μεγάλες ευκαιρίες που είχε και δεν έδωσε άλλη αφορμή στον κόσμο να πανηγυρίσει πέρα απ’ την επάνοδο του Κακά (που αποθεώθηκε όταν μπήκε αλλαγή στο 81’).







Οι ενδεκάδες των ομάδων

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Τζέφερσον, Ντανίλο, Νταβίντ Λουίζ (90’ Ζιλ), Φιλίπε, Μιράντα, Λουίς Γκουστάβο, Γουίλιαν, Ελίας, Όσκαρ, Νεϊμάρ, Ταρντέλι (81’ Κακά)

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χεράρδο Μαρτίνο): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Φερνάντες, Ρόχο, Ντι Μαρία, Περέιρα (76’ Πέρες), Μαστσεράνο, Λαμέλα (60’ Ιγκουαΐν), Αγουέρο (60’ Παστόρε), Μέσι *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: