Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ρονάλντο: «Λάθος η μη κλήση του Φέρντιναντ»

Ρονάλντο: «Λάθος η μη κλήση του Φέρντιναντ»
Πλήρη εμπιστοσύνη στην αξία του Ρίο Φέρντιναντ έδειξε με δηλώσεις του ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πορτογάλος σταρ θεωρεί πως τέτοιοι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά μια ομάδα με μεγάλους στόχους, όπως είναι η Αγγλία και πως περιμένει από τα «τρία λιοντάρια» να κάνουν κάτι καλό στο Euro.

«Ο Ρίο είναι ο καλύτερος σέντερ μπακ στην Αγγλία και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βρίσκεται στο ρόστερ της εθνικής ομάδας. Πιθανόν ο κόουτς να έχει τους λόγους του και οφείλουμε να τους σεβαστούμε αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής. Παίκτες σαν τον Ρίο μπορούν να βοηθήσουν την Αγγλία να τα πάει πολύ καλά, ίσως και να κερδίσει το τουρνουά» τόνισε.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα του Ρόι Χότζον και δεν έκρυψε πως έχει πολλούς φίλους στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

«Πάντα περιμένω πως η Αγγλία μπορεί να κερδίσει κάποιο μεγάλο τουρνουά. Έχουν κάποιους από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και είναι πάντα δύσκολο να τους νικήσεις. Ελπίζω να τα πάνε καλά στο Euro γιατί έχω πολλούς φίλους εκεί. Είναι μια χώρα που μου αρέσει πολύ και περιμένω μεγάλα πράγματα από την ομάδα και τον προπονητή» συμπλήρωσε.


πηγή: sport-fm.gr

Σοκ για Εφές!!

Σοκ για Εφές!
Αυτοκαταστροφικές τάσεις επιδεικνύει η Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου περίμενε να κάνει το 3-1 στην έδρα της απέναντι στην Μπάνβιτ και να πανηγυρίσει την πρόκριση στους τελικούς, όπου ήδη βρίσκεται η Μπεσίκτας, ωστόσο ηττήθηκε με 73-71.

Οι γηπεδούχοι είχαν ολοκληρώσει με προβάδισμα 12 πόντων το τρίτο δεκάλεπτο, αλλά στην τελευταία περίοδο το επί μέρους σκορ ήταν 24-10. Ο Τσαρλς Ντέιβις και ο Κενάν Μπαϊράμοβιτς είχαν από 17 πόντους, ενώ 12 πρόσθεσε ο Σερκάν Ερντογάν. Ο Τσενκ Ακιόλ είχε 17 για τους γηπεδούχους, αλλά αστόχησε σε τρίποντο στο φινάλε.

Η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί στην έδρα της Μπάνβιτ, την ερχόμενη Παρασκευή.


πηγή: sport-fm.gr

Ντι Νατάλε: «Δεν πάω για διακοπές στο Euro»

Ντι Νατάλε: «Δεν πάω για διακοπές στο Euro»
Αποφασισμένος να διεκδικήσει όσες πιθανότητες του αναλογούν για να παίξει τουλάχιστον σε ένα παιχνίδι με την Ιταλία στο Euro είναι ο Αντόνιο Ντι Νατάλε. Ο επιθετικός της Ουντινέζε χαρακτήρισε τον εαυτό του... πονοκέφαλο για τον ομοσπονδιακό προπονητή Τσέζαρε Πραντέλι, ενώ μίλησε και για την πιθανότητα να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

«Είμαι έτοιμος και πλήρως αφοσιωμένος στην εθνική ομάδα. Θέλω να προκαλέσω ευχάριστο πονοκέφαλο στον Τσέζαρε Πραντέλι όσον αφορά στο θέμα της επιθετικής γραμμής» δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Έχω σκοράρει 80 γκολ τα τελευταία τρία χρόνια με την Ουντινέζε και μπορώ να βοηθήσω με την εμπειρία μου. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν είμαι στην προετοιμασία για διακοπές. Το να παίζεις για την εθνική ομάδα είναι ύψιστη τιμή για κάθε παίκτη».

Για το αν σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο και για το πότε πρόκειται να γίνει αυτό, σχολίασε: «Όταν μίλησα για ‘’συνταξιοδότηση’’ είχα πολλά πράγματα στο μυαλό μου. Σίγουρα το Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι που με απασχολεί καθώς έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο. Θα είναι όμως μια δύσκολη σεζόν με παιχνίδια κάθε τρεις μέρες. Έχω δύο παιδιά και θα ήθελα να περνάω περισσότερο χρόνο μαζί τους. Το μυαλό μου τώρα όμως είναι μόνο στην εθνική ομάδα» ξεκαθάρισε.

Τέλος για τη θέση της επίθεσης που του αρέσει περισσότερο να αγωνίζεται ο 34χρονος άσος απάντησε: «Θα ήθελα να παίζω ως κεντρικός επιθετικός. Τα πόδια μου δεν είναι στην ίδια κατάσταση με ατή που ήταν πριν από κάποια χρόνια και έτσι δεν νομίζω πως μπορώ να αγωνιστώ στα άκρα τώρα πια».


πηγή: sport-fm.gr

Βιάνα αντί Μάρτινς στην Πορτογαλία!

Βιάνα αντί Μάρτινς στην Πορτογαλία
Νοκ άουτ από το Euro 2012 τέθηκε ο Κάρλος Μάρτινς. Ο μεσοεπιθετικός της Γρανάδα ταλαιπωρείται από έναν μυϊκό τραυματισμό και αποκλείστηκε από τα πλάνα του ομοσπονδιακού προπονητή της Πορτογαλίας, Πάουλο Μπέντο.

Τη θέση του άτυχου ποδοσφαιριστή θα πάρει ο μέσος της Μπράγκα, Ούγκο Βιάνα, που έχει 25 συμμετοχές και 1 γκολ.


πηγή: sport-fm.gr

Μάχη με το χρόνο για το Euro ο Σεφτσένκο!

Μάχη με το χρόνο για το Euro ο Σεφτσένκο
Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Αντρέι Σεφτσένκο στο Euro 2012. Ο 35χρονος επιθετικός, που επιθυμεί να ολοκληρώσει την καριέρα του ενισχύοντας την Ουκρανία στη διοργάνωση που φιλοξενεί από κοινού με την Πολωνία, ταλαιπωρείται την τελευταία διετία από έναν σοβαρό τραυματισμό στη μέση.

Φέτος περιορίστηκε σε 25 συμμετοχές και 6 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη Ντιναμό Κιέβου. «Έχω ακόμη χρόνο για να είμαι έτοιμος για το Euro 2012. Θα πρέπει να είμαι 100% σε καλή κατάσταση. Δεν θέλω να είμαι στην αποστολή και να εκθέσω την ομάδα», τόνισε ο «Σέβα», που μετρά 105 εμφανίσεις και 46 γκολ με το εθνόσημο.


πηγή: sport-fm.gr

Ο Μέσι… προσπέρασε τον «Βασιλιά»!!

Ο Μέσι… προσπέρασε τον «Βασιλιά»!
Πως τα φέρνει ο καιρός… Η κορυφή των πλουσιότερων ποδοσφαιριστών ανά περίοδο, που ανήκει εδώ και χρόνια (ούτε ο ίδιος θυμάται πόσα) Ντέιβιντ Μπέκαμ… άλλαξε χέρια!
Ο Άγγλος σούπερ σταρ έφτασε 37 ετών και είναι απόλυτα λογικό, κάθε χρόνος που περνά να αφήνει τα… σημάδια και στην τσέπη του. Για το 2011, όπως αναφέρουν οι μετρήσεις του «France Football», τα περισσότερα έσοδα από κάθε άλλο μπαλαδόρο είχε ο Λιονέλ Μέσι! Ο άνθρωπος, που πριν τις τελευταίες μετρήσεις- όπως σας είχαμε παρουσιάσει- ήταν 3ος, έριξε από την κορυφή τον «Μπεκς» και προσπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Η διαφορά τους μην νομίζετε ότι είναι τεράστια. Μόλις δύο… εκατομμυριάκια δολάρια! Ο προηγούμενος 2ος,  Ρονάλντο έπεσε στην 3η θέση, ενώ κατακόρυφη πτώση παρατηρείται στον Κακά, ο οποίος από 4ος έπεσε… 9ος!

Ροναλντίνιο πια, μετά την μετακίνησή του στη Βραζιλία και τις κατά καιρούς περικοπές που του έγιναν, δεν υπάρχει πλέον στην δεκάδα, ενώ στη λίστα προστέθηκαν τα ονόματα των Φερνάντο Τόρες (μετά και τη μεταγραφή του στην Τσέλσι πλούτισε) και του Κουν Αγουέρο που μέσα στο 2011 πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι.

Σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις, δεν υπάρχει το όνομα όπως αναφέραμε του Ροναλντίνιο, αλλά και των Λάμπαρντ, Ανρί και Ιμπραΐμοβιτς!

1. Λιονέλ Μέσι– $52M
2. Ντέιβιντ Μπέκαμ – $50M
3. Κριστιάνο Ρονάλντο – $46M
4. Σαμουέλ Ετό– $37M
5. Γουέιν Ρούνεϊ – $32.6M
6. Κουν Αγουέρο - $29.7M
7. Γιάγια Τουρέ – $27.8M
8. Φερνάντο Τόρες – $26.4M
9. Κακά – $24.5M
10. Φιλίπ Λαμ– $22.6M

πηγή: sday.gr