Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Οι προπονητές της κερκίδας του ΠΑΟΚ!!

Έχω υπόψη μου, πως όταν απευθύνεται κανείς σε ξερόλες και μπαλαδόφατσες ΠΑΟΚτσήδες, έχει απειροελάχιστες πιθανότητες να συνεννοηθεί. Είμαι ένας απ’ αυτούς άλλωστε…
Οι προπονητές της κερκίδας του ΠΑΟΚ
Γράφει ο Νίκος Τζαντζαράς...
Κόντρα όμως στο ρεύμα, θα απαριθμήσω απλώς γεγονότα, αξιώματα και θεωρήματα, που ίσως βοηθήσουν τον καθένα, να εκτιμήσει την περίπτωση Μπόλονι και του όποιου διαδόχου του, με περισσότερη ψυχραιμία, μιας και κατά την εκτίμηση (και την πληροφόρησή) μου, κατά βάθος, ούτε κείνος θέλει να μείνει, ούτε η ΠΑΕ θέλει να τον κρατήσει.
1. Κάθε σοβαρή ομάδα, όταν συνεργάζεται με έναν σοβαρό προπονητή, καταστρώνει ένα πλάνο κι επιτρέπει μόνο σε απρόοπτες εξελίξεις να το επηρεάσουν. Ο Μπόλονι ανέλαβε μια ομάδα που άλλαξε και ρόστερ και διοικητικό προσανατολισμό και διοικητικό ηγέτη, μεσούσης της περιόδου. Τόσο απλά.
2. Κανείς προπονητής δεν επιτυγχάνει το μάξιμουμ των επιδιώξεών του στον πρώτο χρόνο συνεργασίας του με μια ομάδα, ιδιαιτέρως όταν τα οικονομικά δεδομένα με τα οποία είναι αναγκασμένος να σχεδιάζει, είναι… for the festvals (για τα πανηγύρια, ελληνιστί).
3. Άλλο πράγμα είναι η ανανέωση και η στροφή στις ακαδημίες, με σχέδιο και προγραμματισμό κι άλλο πράγμα η αναγκαστική στροφή στους πιτσιρικάδες, επειδή μείναμε τόσο λίγοι, που μοιάζουμε με συγκέντρωση ψηφοφόρων της Λούκας Κατσέλη.
4. Ο προστάτης πασών των… αμυνών Σάντος θα τα έκανε όλα καλύτερα και ο τρελο Άγγελος θα μας έφτανε στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και με τον επιστήμονα του επθετικού ποδοσφαίρου Δώνη θα ζωγραφίζαμε μικρά αριστουργήματα του Μονέ στο χορτάρι, με απόλυτη βεβαιότητα. Σάμπως γυρίζει ο χρόνος πίσω να το ξανακάνουμε για να διαψευστεί η εικοτολογία;
5. Δείχνει μεγάλη μαγκιά και γνώση από μέρους μας να λέμε πάντα εκ των υστέρων τί θα έπρεπε να είχε κάνει ο κάθε προπονητής, αφού πρώτα είδαμε να αποτυγχάνουν μες το γήπεδο όσα εκείνος σκαρφίστηκε. Εδώ στην Ελλάδα δεν πληρώνει κανείς φόρο εισοδήματος, θα πληρώσει φόρο παπαρολογίας;
6. Ο Σάντος παρέδωσε μια αμυντικογενή, αλλά συμπαγή ομάδα, που ο Χάβος δεν πολυπείραξε. Η αποδυνάμωση σε αριθμούς αλλά και ποιότητα και η απόπειρα να μπουν και καινούρια πράγματα στο παιχνίδι της, δεν είναι μικροί παράγοντες, ώστε να λέω ελαφρά τη καρδία, πως ο Μπόλονι μπορούσε να τα πάει και καλύτερα. Προφανώς όσοι το υποστηρίζουν, κάτι παραπάνω θα ξέρουν.
7. Ναι, η νοοτροπία του Ρουμάνου, είναι λίγο… αλλιώτικη. Μόνο που σήμερα, με τα νέα δεδομένα, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται περισσότερο έναν προπονητή που να τον διακατέχει μια φιλοσοφία που να λέει “μια ήττα, δεν είναι και το τέλος του κόσμου”, παρά κάποιον που θα φορτίζει επιπλέον τους νεαρούς, με τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε. Ούτε εμένα μ’ αρέσει. Αλλά ο πατέρας μου λέει, “όχι όπως ήξερες, αλλά όπως βρήκες”.
8. Έλεγα όταν επρόκειτο να κλείσει πέρσι ο προπονητής, πως σημαντικότερο κι απ’ το ΠΟΙΟΣ είναι, ήταν να ξέρουμε ΤΙ θέλουμε και να είμαστε αποφασισμένοι να το στηρίξουμε. Τα ίδια λέω και φέτος κι ας γίνομαι πιο βαρετός από χιλιοπαιγμένο επεισόδιο του “Κωνσταντίνος και Ελένη”.
9. Το διοικείν, εστί προβλέπειν. Φέτος, ας κάνουν έναν αληθινό προγραμματισμό, που να μην αναθεωρηθεί τριες φορές πριν λήξει η σεζόν. Να ξέρει κι ο προπονητής που είναι υποχρεωμένος να βαδίσει και να μην του λένε τον Γενάρη “μας αναγκάζει η ΟΥΕΦΑ”, ενώ το ήξεραν απ’ το προηγούμενο καλοκαίρι και άφησαν απλώς το χρόνο να χαθεί.
10. Μεγαλύτερος φόβος μου κι απ’ το να συνεχιστεί η οικονομική αβεβαιότητα, είναι να πλακώσει στον ΠΑΟΚ Ρώσικος νεοπλουτισμός. Τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί κάποιοι ξαφνικά μπροστά σε μια χούφτα ρούβλια, θα ξεχάσουν όσα τράβηξε η ομάδα από πρόσκαιρους ενθουσιασμούς.
Ο Άγγελος διχάζει, ο Σάντος δεν μένει πια εδώ, ο Δώνης είναι ένα στοίχημα υψηλού ρίσκου και οι δοκιμές, μόνο κακά μπορούν να φέρουν. Νομίζω πως αν φύγει τελικώς ο Μπόλονι, που είναι και το πιθανότερο, είναι ευκαιρία να μην πάρουμε προπονητή. Έχουμε τόσους προπονητές της κερκίδας στον ΠΑΟΚ, που μπορούμε να αναλάβουμε την ομάδα εμείς, με ένα τηλεπαιχνίδι στο ΠΑΟΚ TV και να ψηφίζουμε με sms, όπως πχ στο Dancing with the Stars. Έ;
Πηγή: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: